Dodaj do ulubionych

Protestowi muzyków zabrakło dyrygenta

09.10.10, 01:34
jaka miła relacja antyzwiązkowa. gdyby prezydentem był Wrona, to by były w relacji wszystkie postulaty, dyrekcja byłaby czerownicą, a wszystkiemu winny nieczuły prezydent... dziennikarz który kogoś popiera a kogoś nie zakłada sobie na oczy rózowe gogle z denkami od butelek. i knebel na usta ale dobrze im takl, te trąby tez przyłożyły rękę do referendum...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Protestowi muzyków zabrakło dyrygenta IP: 94.254.143.* 09.10.10, 07:32
      Niestety, wszystkie akcje protestacyjne, które popiera NSZZ traktuję obecnie z przymrużeniem oka. Ten związek się kończy i szuka areny, na której mógłby zaistnieć.
    • Gość: Qlawy Re: Protestowi muzyków zabrakło dyrygenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.10, 07:42
      Tak tak podstępny pan Kurpios wraz z rządnymi krwi zdradzieckim dziennikarzami Gazety Wyborczej uknuli medialny spisek by stłamsić i ośmieszyć walczących za " wolność nasza i waszą".
      Z tekstu jasno wynika dlaczego był ten protest i o co walczą związkowcy , nie ma powodu robić z nich sierot stłamszonych przez media i rządzących , chyba że to na zasadzie : "bić tą parszywą gazetę i jej dziennikarzy"?
      • Gość: bodzio Re: Protestowi muzyków zabrakło dyrygenta IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 12:23
        o ile mi wiadomo to protest trwa już od rządów Wrony.I pisanie wkolo wojtek jakim byl on obrońcą kultury i sportu to zakrawa na śmieszność.I nic tu do rzeczy mają związki zawodowe bo nie nam ich krytykować .Chyba że się stracilo przewileje za nich.Biednie mają wszystkie fiharmonie w Polsce.A nasi częstochowscy walczą znowu o nie taką straszną kasę.Jak nie ma na to pieniędzy to po co pierdzielić ,że jesteśmy zieloną wyspą.Lepiej odrazu sie połozyć się do grobu.
        • Gość: micha Re: Zabrakło dyrygenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 12:51
          Na salonach u biskupa się pęta!:-)
        • Gość: bodzio Re: Protestowi muzyków zabrakło dyrygenta IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 22:47
          Żal by paru pracowników się wpisało.I to jest cała Polska , zaczynamy i kończymy w marnym stylu .Poza poromo oszołomami .Ale trzeba by im być wdzięczni bo podnieśni stronkę.
    • wdmuchowski Nie znam tematu, ale Filharmonia wymaga od 15 lat 10.10.10, 04:07
      Wielu muzyków może pójść z tego powodu na emeryturę.
      Orkiestra w mieście jest potrzebna grająca, nie strajkująca. Ta "Solidarność" - to podpucha i powinna zakończyć swoją działalność raz i na zawsze.
      • Gość: nieco starszy trudny temat IP: 89.108.209.* 10.10.10, 09:25
        Temat fillharmoniii jest tematem trudnym.Nie ma kto tej gałęzi muzyki sponsorować- miasto
        ma wiele innych inwestycji pracownicy orkiestry też mają swoje wymagania.Dziś młodzież nie rozumie muzyki orkiestry granej w filharmoni a starszi też nie przepadają za muzyką graną przez orkiestrę.Orkiestra gra -propaguje muzykę mało znanych autorów-dyrygenci proponują muzykę autorów z własnych krajów a ta jest być może mało zrozumiała dla przeciętnego melomana.Telewizja przejmuje większość melomanów filharmonii a ta nie potrafi wprowadzić
        programu który by przyciągnął melomanów.A muzycy uważają ,że po to uczyli się przez laty
        że powinno być zainteresowani ludzie którzy będą ich słuchali i oglądali..Dzisiaj klient rządzi w każdej branży i on decyduje o powodzeniu danej imprezy.Dzisiaj kultura coraz trudniej się rozwija,bo nikt nie chce ją sponsorować -a wielu autorów,malarzy,pisarzy ,piosenkarzy nie chce zrozumieć ,ze od klienta zależy coraz więcej.Nie jestem przeciwnikiem filharmonii,bardzo chętnie chodzę na różne imprezy,ale zadam pytanie kiedy u nas wystąpi zespól Mazowsze czy Śląsk.
        • Gość: Niemuzyk Re: trudny temat IP: *.rev.masterkom.pl 10.10.10, 11:06
          To nie muzycy układają program to nie oni decydują co będą grać jest wszechwładny dyrektor artystyczny Pan Salwarowski i to co słyszymy to jego ambicje czy zdrowe oceńcie sami.
          PS.
          Nie wiem czy się nie narażam bo mówię o jedynie słusznej opcji POlitycznej.
          • Gość: pamiętam Re: trudny temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 11:19
            Tej drużynie trudno będzie zmienić tego trenera, bo jest to z pewnością sprawa polityczna.
            Pan różdżkarz wstąpił do częstochowskiego PO, żeby trudniej było wysadzić go z siodła a pan komisarz p.o. prezydenta wije się jak piskorz, żeby tylko nie zrobić mu krzywdy.
      • Gość: pamiętam Re: Nie znam tematu, ale Filharmonia wymaga od 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 11:00
        Wiktorku. Jest jeszcze wielu, którzy pamiętają twój jedyny i ostatni raz w filharmonii w latach 90tych, kiedy orkiestra poszła do szefa i powiedziała, że więcej z tobą nie zagra. Znów trzeba przypominać dlaczego? Zanim ci wszyscy ludzie pójdą na emeryturę, zawsze ktoś z nich mógłby światu przypomnieć jaki z ciebie mierny dyrygent i kawał impertynenta pod batutą którego żaden przyzwoity instrumetalista z honorem nie splamiłby się wydaniem jednego dźwięku.
        Daruj sobie mściwe i głupie komentarze, bo jeszcze znajdzie się paru, co to przypomną parę wstydliwych kart z twojej biografii.
        • Gość: bodzio Re: Nie znam tematu, ale Filharmonia wymaga od 15 IP: *.devs.futuro.pl 10.10.10, 19:36
          Filharmonia jest potrzebna w Częstochowie bo kultura zawsze szła ze sportem .Tak mnie uczyła matka .Dlatego podnoszę tę stronkę.Ale nie lubię chamstwa.
        • Gość: WD Re: Nie znam tematu, ale Filharmonia wymaga od 15 IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.10, 19:46
          Koncert mój ostatni w tym mieście był w roku1991 - konkretnie w kwietniu 1991 roku - i to z powodu bałaganu, arogancji i bydlęcego zachowania się takich, jak ty muzykantów dałem sobie słowo nie mieć z wami nic wspólnego!!

Co do reszty, odsyłam do służb specjalnych w Polsce, które wszystko o mnie wiedzą... moje osiągnięcia - to nie twój zasr..... interes, człowieku bez twarzy!
          • Gość: pamiętam Re: Nie znam tematu, ale Filharmonia wymaga od 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 20:34
            No to w kwietniu 2011 okrągła rocznica. :D
            Nawiązując do nieeleganckiego zachowania. Przed tobą i po tobie niczego podobnego ta orkiestra nie widziała. Trzeba przyznać, że twoje radzieckie metody pracy zaszokowały wszystkich. Nic dziwnego, że więcej razy nikt cię tam nie zaprosił.
            Przyjemnego niebytu na naszym lokalnym rynku.
            • Gość: WD Re: Nie znam tematu, ale Filharmonia wymaga od 15 IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.10, 22:09
              Ty kesteś człowiekiem-orkiestrą, jeden za wszystkich.... powiedz, panie Jerzy czy mu podobni, że chcesz tu znów powrócić.
              Powiadam Ci: nic z tych rzeczy! Ten plan my znamy - nie wypali.
              Orkiestra - to są ludzie i osobowości, nie zaś bydlacy, jak ty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka