Dodaj do ulubionych

Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą

12.11.10, 23:20
Leszczyna najlepszym kandydatem. Kto tego nie rozumie, albo jest czerwony, albo... jest czerwony :)
Obserwuj wątek
    • wdmuchowski Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 12.11.10, 23:38
      Byliśmy na otwarciu tego rzuconego krzyża i pamiętam, jak dziś powiedziałem mojej drugiej połowie: "Wiesz co? Jest to zapowiedź rychłej "śmierci" Wrony i całego starego ustroju opartego na kumplostwie. Ten krzyż należy usunąć, a jeśli to przeczy "wizji miszcza" należy to "dziełko" całkowice zetrzeć z powierzchni ziemi.
      • Gość: yup Wyborcza to gniot IP: 212.87.241.* 13.11.10, 09:23
        Wyborcza zawsze wspierała liberałów. Zmarnowany roku nieczego tej gazety nie nauczył. Liczą sie liberałowie wyprzedajacy majątek naordowy, zwalniający ludzi z pracy.

Wybierzmy Leszczyne a bezrobicie będzie 18%
        • Gość: jasiu... A to się pan asystent z AJD namyślał! IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.10, 13:01
          Wszystkie osoby są do niczego, a należy głosować na pewną panią, której jedno zdanie, jakże sloganowe, sprawiło, że przeflancowany z Krakowa plastyk, po krótkim epizodzie w Essen, nagle zaczął chwalić częstochowskie perspektywy!

Bo mnie się wydawało, że trwa teraz kampania wyborcza, a później "tak krawiec kraje, jak mu materii staje". Nikt nie zmusi właścicieli budynków w Alejach, by nagle wypowiedzieli umowy najmu, zawarte z bankami, by w tym miejscu zrealizować "przekształcenie III Alei w prawdziwy Salon Częstochowy". Jest wolny rynek i każdy ma prawo swoją własnością dysponować w taki sposób, w jaki chce. A wszystkie wypowiedzi osób, którym marzy się prezydencki fotel w mieście są tyle warte, ile bajki każdego polityka walczącego w wyborach.

No cóż, w zeszłym roku była asystentura na AJD, w tym roku marzy się pewnie panu Olkowi stanowisko plastyka miejskiego, a więc podlewanie wazeliny jednemu, najbardziej pewnemu kandydatowi, może się opłacić. Ano zobaczymy, gdzie się pan za te wypowiedzi dostanie. Szanowałem pana Olka za przedsięwzięcia w sprawach ścieżek rowerowych, choć do zmiany kolorystyki (jak w Krakowie) Częstochowy nie udało mu się przekonać. W tej chwili widzę, że kolejna osoba (po rzeczniku od autobusów) chce wykorzystać gazetę w swojej karierze. No cóż, każda metoda jest dobra, w takim razie powodzenia!
          • Gość: Khedira Re: A to się pan asystent z AJD namyślał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 13:13
            Alex Kopia to zapewne pseudonim Doroty S. Poziom ten sam czyli żaden.
            • Gość: jasiu... Re: A to się pan asystent z AJD namyślał! IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.10, 14:35
              alex-kopia.pl/?page_id=2
              • Gość: Khedira Re: A to się pan asystent z AJD namyślał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 16:10
                A jednak to nie wcielenie Doroty S. jednakże poziom ten sam. Jestem pod wrażeniem życiorysu i felietonów tego klienta :)
                • Gość: asystĘt Re: A to się pan asystent z AJD namyślał! IP: 212.87.241.* 14.11.10, 13:52
                  żaby było wiadomo kto zacz:
                  miastadlaludzi.pl/pl_kontant.html
                  miastadlaludzi.pl/de_kontakt.html
                  alex-kopia.pl/
    • donald-marzy Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą- 13.11.10, 00:13
      Jeżeli mówimy o człowieku z charyzmą i bezpartyjnym to jednoznacznie wskazujemy na Tadeusza Wronę. Jeżeli ktoś mówi o sobie nie róbmy polityki, a należy do parti pod nazwą PO jest hipokrytą, a jeżeli dodaje do tego "budujmy boiska" to według mnie jest tak przesiąknięty korupcją jak cała piłka nożna w wydaniu "ekstra".
      Jeżeli "kopia" mówi że Częstochowianie coś powiedzieli, to z pewnością nie byli to wszyscy Częstochowianie. Uprawnionych do głosowania w Częstochowie jest prawie 197000 osób - a to zdecydowanie więcej niż wzięło w ostatnim referendum. Jeżeli ktoś tu czegoś nie rozumie to z pewnością poseł matyjaszczyk i posłanka Leszczyna, którym to Częstochowianie jasno powiedzieli że nie chcą ich widzieć w Częstochowie. Lubią ich, ale jak są daleko - w Warszawie. I to tym partyjniakom w pierwszym rzędzie należy pokazać czerwoną kartkę!
      • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą- IP: *.net.stream.pl 13.11.10, 09:27
        Wrona i charyzma? Hehe, dobry żart, ten człowiek tak obrzydł częstochowianom że na jego widok mają odruchy wymiotne.
      • Gość: mm Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą- IP: *.2.11.231.tvksmp.pl 14.11.10, 10:08
        Wrona zrobił w Częstochowie wiele złego i w demokratyczny sposób został za swoje czyny oceniony. Podważał do tego procedury demokracji nawołując do bojkotu referendum. Jeśli miał tylu zwolenników to chyba jakiś niedojrzałych emocjonalnie, bo nie zrozumieli, że w referendum mogli zagłosować za nim i go nie odwołać. Wrona mimo, że wręcz odstraszał inwestorów, budował kolejne pomniki JPII, układał się z zakonnikami, doprowadził do degradacji miasta, katastrofalnego stanu dróg, itp.itd., próbuje teraz po raz kolejny przejąć władzę. Mam nadzieję, że mieszkańcy drugi raz z kolei pokażą mu czerwoną kartkę i już więcej go tutaj nie zobaczymy!!!!
        • Gość: och karol Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą- IP: *.chello.pl 14.11.10, 10:36
          Drogi gościu mm. Odniosę się tylko do problemu dróg, o których napisałeś. Wczoraj 13.11.2010 stałem w korku na DK1 około 40 min (tylko tyle bo dla mnie 13tka jest szczęśliwa) więc pół roku rządów komisarza z PO kończy się również totalnym fiaskiem dla częstochowskiej komunikacji . Podczas kampanii referendalnej znalazł się taki jeden, który na forum napisał, że po odwołaniu Wrony - lewicy wystarczą trzy dni, żeby rozprawić się z problemem dróg w Częstochowie. Do dziś szukam tego frajera na forum i apeluję żeby się wypowiedział na temat. Przemilczałeś też (a połowa prawdy gorsza jest niż całe kłamstwo), że Wrona przygotował inwestycję rozbudowy linii tramwajowej za unijne pieniądze. Podsumowując twoje opinie trzeba chyba sięgnąć do popularnego powiedzonka Ludwika Dorna: "łże jak bura suka".
        • Gość: poldek Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą- IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.11.10, 15:13
          :sciana: z tym wroną to jakis zart primaaprylisowy czy co ??
          Nie wierze ze ten gosc startuje !! Przecierz kazdy ma swój honor i nie moge uwierzyc ze on go nie ma wcale =O
      • Gość: ornitolog Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą- IP: *.chello.pl 14.11.10, 10:13
        Pełna zgoda - "donald...". Ja też stawiam na ptaki, bo płazy (odpowiedzialne za haniebne referendum) okazały się niewiarygodne.
    • Gość: Nowa Częstochowa Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 00:27
      Gdzie była Leszczyna jak wyrzucano przewodniczącego rady nadzorczej z MPK. Co ona zrobiła żeby bronić przewodnicącego rady nadzorczej i prawa mieszkańców Czstochowy do kontroli spółki MPK, która jest ich własnością. Nabrdalik nie jest właścicielem MPK.
      MPK jest spółką komunalną a to oznacza, że mieszkańcy są jej właścicielem.
    • krzyc0f Częstochowie przydałaby się gazeta 13.11.10, 04:00
      Bo żeby wyłowić coś ciekawego z Wyborczej trzeba przeczytać tonę śmieci. Przecież to jest medialne pośmiewisko Europy.
    • rouxx Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 13.11.10, 08:27
      Leszczyna i charyzma no śmiechu warte... Ta kobieta to nauczycielka bez doświadczenia w zarządzaniu i jedyny rozwój jaki oferuje to chyba jej własny osobisty. Ćwierć milionowe miasto i kobieta bez doświadczenia wizja jest wspaniała. To już Kurpios by był 100-razy lepszy. To nie zabawa w poselskie posiedzenia tylko ciężka praca. CZęstochowa stracona co dalej?
      • Gość: bartus40 Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.chello.pl 13.11.10, 08:54
        Czy wśród kandydatów jest jakiś dyrektor lub menadżer w przedsiębiorstwie, ktory może pochwalić się konkretnymi sukcesami ???
        Przecież miasto to takie właśnie przedsiębiorstwo !
        • Gość: realista Budżet Częstochowy to nie kasa Komitetu Rodziciels IP: *.centertel.pl 13.11.10, 09:14
          Zgadzam się. Jeśli ktoś dotychczas dysponował kasą Komitetu Rodzicielskiego (z całym szacunkiem do KR) to powinien mieć trochę wstydu i nie pchać sie do zarządzania kasą miejską.
        • Gość: REALista Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 12:04
          Ten zly,ten niedobry ten nie ma pomyslu ten sie nie nadaje.
          To kto sie wlasciwie nadaje?
          Nie sluchajac politycznych klakierów i ziejacych nienawiscia opiniotworcow naprawde
          trudno wybrac jakiegokolwiek kandydata.
          Mamy jeszcze tydzien.
          • Gość: REALista Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 12:09
            Mamy jeszcze jeden tydzien moze sytuacja
            sie wyklaruje.Miejmy nadzieje.
          • Gość: Bary Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: 188.33.3.* 17.11.10, 15:33
            Proponuje p.Kocyge bezpartyjny fachowiec
      • Gość: magda Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.chello.pl 13.11.10, 16:14
        A co nauczyciel nie pasuje? Premier jest nauczycielem,były premier M. też i wielu innych.Przynajmniej jest pewne,że są wykształceni,mają tytuły nawet doktorskie.Kim jesteś mądralo,że lekceważąco mówisz o ludziach.Pan Kurpios jest lekarzem i co z tego ??? Zapewne ma spore doświadczenie w pracy samorządowej, ale Pani Leszczyna to kobieta inteligentna da sobie radę,bo może czasem posłucha innych.
    • smaczek.wyborczy PO to czyste zło. Podobnie jak Leszczyna. 13.11.10, 10:41
      Rozwody. Wyłudzenia kredytów na wielką skalę.
      • Gość: malina Re: PO to czyste zło. Podobnie jak Leszczyna. IP: *.ghnet.pl 14.11.10, 11:01
        A może jakiś konkret? Rozwody? To ile ich było. Co złego w rozwodzie? Tak się czasem zdarza.
        Kredyty mają wszyscy Polacy- nawet po kilka. Swój człowiek jednym słowem...:)
        • Gość: aaaaaaaaa Re: PO to czyste zło. Podobnie jak Leszczyna. IP: 212.87.234.* 14.11.10, 16:10
          a da sie te kredyty spłacic z pensji nauczyciela, chyba nie:) wiec start zrozumiały
      • Gość: obywatel Re: PO to czyste zło. Podobnie jak Leszczyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 11:29
        nie ma kandydata na prezydenta,ci co sie zgłosili to tylko ludzie ktorzy walczą o stołki dla własnych korzyści. czytam pytania do kandydatow i mam wrazenie ze czestochowa to tylko aleje a pozostale dzielinice juz nie istnieją . a co z ulicami na stradomiu,co z budynkami przy trasie na groszu, a co w ogole z ulicami w czestochowie, i przychodniami , a miejsca pracy dla młodych ludzi, jest duzo spraw w czestochowie do załatwienia na teraz ,a tylko widze wizje drogi na Jasną Górę
      • Gość: kredyt o kredycie leszczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:59
        O KREDYCIE LESZCZYNY
    • Gość: ja Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 12:06
      Ja jestem czerwony... ze wstydu że tylu przydupasów i lizusów partyjnych opanowało to forum.
    • krystyna.st Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 13.11.10, 12:11
      Chyba w Cz-wie wszystkim wiadomo,że Wrona został odwołany,gdyż jego zwolennicy zbojkotowali bezsensowne referendum !TERAZ WSZYSCY IDZIEMY na wybory i okaże się jakie jest poparcie dla Jego osoby.
      • Gość: katolik mimo woli Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 13.11.10, 13:46
        Krysiu, nawet księża przestali popierać Wronę. Kościół nie lubi przegranych. Wrona psuł wizerunek kościoła w Częstochowie.
    • 1posejdon Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 13.11.10, 12:22
      szanowny panie dr wrona,chyba nie zrozumial pan "poteznych wydatkow na referendum,ktore bylo na panskie zyczenie".zostales wasc odwolany!!!"nie wchodz pan drugi raz do tej samej rzeki"skamlec o wladze ponownie jest obrzydliwe,a juz na pewno NIE GODNE!.wracaj wasc pod a m b o ne do 'moznych protektorow lupiacych nasze panstwo'za odszkodowania!kto mi zwroci odszkodowanie za brak dziecinstwa,edukacji,radosnego chodzenia do szkoly i t.p .popatrz wasc na obrazy swietych w ktora strone maja skierowane 'swoje raczki'chyba wystarczy p a n ie WRONA!!!
      • Gość: emerytka Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 15:16
        Tak też myślałam ,że czas na kobietę, ale pani Leszczyna to PO, które obecnie rządzi w Kraju. Miało być tak fajnie a co nam się funduje?? Zadłużenie kraju , które wypracowuje Rząd przerzuca się na nas. Rząd natomiast zwiększa sobie wydatki na swojue potrzeby a dług przerzuca do spłacania emerytom i biedocie.Dużo obiecywano a nic praktycznie się nie robi. Myślę, że czas na powrót tak, czerwonych, czerwonych i czerwonych. Panie Matyjaszczyk nie znam pana, ale jest pan młody i widzę na plakatach wokół pana młodych ludzi i myślę, że zmieni pan ten grajdołek na godną Częstochowe.
    • Gość: rozszyfrowałemich Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.chello.pl 13.11.10, 17:08
      Czy widzicie na plakatach z jaką drwiną Matyjaszczyk na Was patrzy? Sam albo jeszcze z jakimś innym szyderczo pod nosem uśmiechającym się "rowerkiem"? Używając sloganu jednej z partii powiem Wam co oni mają na myśli: chcemy was częstochowianie wy...c.
      Czerwoni w mieście chcą dorwać się do kasy, a pozostałych mają głęboko w środku gdzieś.
    • Gość: Absolwent Re: prezydentem kobieta !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 17:15
      1.Wyborcza nie lubi Leszczyny, a ten artykuł to przecież tylko taki wypadek przy pracy.
      2.SLD nie lubi Leszczyny, bi się boją paroletniego oddalenia od stołków :)
      3.PiS nie lubi Leszczyny, ponieważ dla nich Platforma jest partią szatańską :)
      4.Udający na tym forum studentów i emerytów też nie lubią Leszczyny, wiadomo :)

A ja chcę, żeby naszym prezydentem została ta kobieta, ponieważ:
      1. wysłuchałem jej argumentów na debacie w AJD i te argumenty do mnie przemawiają
      2. jestem zadowolony z jej posłowania, a byłem jej wyborcą
      3. w przewidywalnym horyzoncie czasowym Polską rządzić będzie Platforma (dla mnie ok), dlatego prezydent naszego miasta powinien znać ważnych ministrów i dla Częstochowy coś ugrać
      • Gość: bodzio Re: prezydentem kobieta !!! IP: 213.241.96.* 13.11.10, 17:25
        Może być kobieta , ale bezpartyjna .A już napewno nie Leszczyna.Nie chawalić mi tu partyjnych.Możemy sobie pograć ale na dzwonach Jasnogórskich.
      • Gość: zainteresowany Re: prezydentem kobieta !!! IP: 212.87.234.* 13.11.10, 18:28
        może i kobieta, ale ta kobieta jest szeregowym nauczycielem i co ona może zrobić bez znajomości podstawowych zagadnień ekonomicznych czy prawnych?? Posłem jest od 3 lat i co się dla częstochowy zmieniło - nic a kadencja w sejmie sie w przyszłym roku kończy, wiec start w wyborach samorządowych jest zrozumiały. albo prezydentura albo posada nauczyciela, hmmm co wy byście wybrali ???
      • Gość: xxx Re: prezydentem kobieta !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.10, 19:41
        Absowent, nie wiem czego jestes absolwentem ale ani rozumu, ani wiedzy nie posiadłeś. Leszczyna - jako poseł mniej niż zero, jako samorządowiec mniej niż zero. Osoba o rozchwianej osobowości, kierująca się emocjami, podatna na wpływ otoczenia. I to ma być prezydent? Nie powierzyłbym jej nawet kierownictwa przedszkola.
        • Gość: WD Re: prezydentem kobieta !!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 19:49
          Jeśli tak się stanie i częstochowianie ostatecznie stracą rozum i zagłosują na p. Leszczynę - będzie w mieście źle, a za rok znów referendum.
          Kto był złym politykiem, towarzyszem życia czy żadnych w jakiejkolwiek dziedzinie fachowcem nie będzie dobrem i zaradnym prezydentem.
          Jak te wybory wygra kobieta miasto zgnije! Głos należy do Państwa, drodzy częstochowianie...
          • Gość: kobieta Re: prezydentem kobieta !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 20:45
            Aty co masz WD przeciw kobietom?
            • Gość: WD Re: prezydentem kobieta !!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 22:04
              Jedynie mam uraz do p. Rozpondkowej, Pani Halino i nie wierzę w p. Leszczynę.

A tak bardzo lubię piękne i mądre kobiety. Nie koniecznie w polityce!
          • Gość: vox populi Re: prezydentem poseł??? nigdy !!! IP: *.chello.pl 13.11.10, 21:00
            Za rok niekoniecznie musi być referendum. Rzeczą wiadomą jest jak skaczą z kwiatka radni, posłowie, prezydenci. Myślicie, że Leszczyna i Matyjaszczyk w razie ewentualnej wygranej (w co osobiście szczerze wątpie) nie zafundują nam w przyszłym roku powtórki z rozrywki w postaci wyborów na prezydenta miasta? Myślicie, że prezydentem miasta to tak fajnie być. Wszyscy patrzą mu na ręce i rozliczają z każdej latarni, z każdej nie wybudowanej ulicy, z każdego pomnika... a posła za co rozliczą, no nierozliczą.
            Jeśli tak bardzo interesują się naszym miastem - Częstochową - to czemu nie startują również na radnych. Odpowiedź sama ciśnie się na usta. Wolą być posłami.
            Ani na Leszczynę, ani na Matyjaszczyka głsować nie będę. Nie dam się oszukać!
            • Gość: Halina Dąbrowska Re: vox populi IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 13.11.10, 21:12
              Gratuluję umiejętności analitycznego myślenia ! ... Setno sprawy!
              Pozdrawiam.
              • Gość: gość Re: vox populi IP: *.net.stream.pl 14.11.10, 20:06
                Naucz się pisać Halinko, bo na razie wszyscy się setnie bawimy czytając Twoje byki.
                • Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 00:09
                  Panie gość,
                  zrobił Pan ciekawy wpis, charakterystyczny dla internetowego trolla.

Zastosował Pan, Panie gość, "subtelną" metodę - pospolicie zwaną trollowaniem - dezorganizację dyskusji na forum, odwrócenie uwagi ludzi czytających komentarze od meritum wypowiedzi pana Gość "vox populi" poprzez wyeksponowanie mojej "literówki".
                  Wykorzystał Pan również chwyt typowy dla trolla: wypowiadanie się w imieniu nieokreślonej wirtualnej grupy (sklonował się Pan wielokrotnie), a także podjął Pan próbę ośmieszenia i obrażenia mnie swoim wpisem. Nie omieszkał Pan również użyć napastliwej tonacji wpisu.

Panie "gość", teraz odpisałam Panu. Zrobiłam to z grzeczności.
                  Skomentowałam Pana wpis tylko dlatego, że chciałam pokazać iż szkoda czasu na bzdury.
                  Sądzę, że istotą FORUM jest zupełnie coś innego niż "wyłapywanie" literówek i trollowanie.
                  "Karmienie" trolla też jest niepotrzebną stratą czasu, niezależnie od tego jak ten troll wygląda, jak się klonuje.

Pozdrawiam.

• Gość: do WD Re: prezydentem kobieta !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 22:47
            A ty co masz do powiedzenia?Nic!!! Na szczęście!!!
            • Gość: WD Re: prezydentem kobieta !!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 23:01
              Ja mam zawsze wiele do powiedzenia, jak przed sobą widzę kogoś takiego jak Ty. Wiesz o tym i się boisz...
            • Gość: WD Re: prezydentem kobieta !!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 23:03
              Mam nie tylko do powiedzenia, ale i do pokazania Pani.
    • Gość: malkontent Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 13.11.10, 20:38
      Kandydatów jest sześcioro. Tak naprawdę liczy się troje: Leszczyna, Matyjaszczyk i Wrona - kolejność alfabetyczna. Trudno w tej chwili ocenić charyzmę Leszczyny i Matyjaszczyka, dopiero jak zasiądą kiedyś na tak eksponowanym stanowisku jak prezydent Częstochowy, będzie można stwierdzić czy spełniają się w tej roli. Jedno jest pewne, Wrona oznacza powrót do przeszłości, wystarczy popatrzeć kto jest na listach do Rady Miasta na jego listach. Poza tym pamiętamy zarozumiałość i zadufanie. Matyjaszczyk jako najmłodszy kandydat stwarza nadzieję, a tu niemiła niespodzianka, słynny radny Balt numer jeden i jego żona w innym okręgu numer dwa. Zapachniało kolesiostwem i nie wiadomo dlaczego do dzisiaj dobrze pamiętam tamte klimaty. Kariera tylko partyjna może być poważnym problemem dla Matyjaszczyka, bo znajomych królika na tych listach jest bez liku. Drogą eliminacji pozostała Leszczyna. Ma jedną poważną zaletę - jest KOBIETĄ w idealnym wieku dla polityka, który chce podjąć tak poważne wyzwanie. Ma także swoją autorską wizję miasta, która wyraźnie wyłania się choćby z odpowiedzi udzielanych w Gazecie. I choć mam pełną świadomość, że nie mamy w Częstochowie charyzmatycznego kandydata na szefa to dla mnie wybór jest oczywisty.
      • Gość: zgadzam sie z Tobą Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 20:50
        Leszczyna ma wiek idealny do sprawowania takiej funkcji,jest energiczna i ma charyzmę, jest kobietą i ma naprawdę dobry program skierowany na miejsca pracy. I ma do tego dobre zaplecze! (ministerstwa, posłowie, sejmik) - a to jest niezwykle ważne!
        • Gość: aaaaaaaa Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: 212.87.234.* 14.11.10, 09:53
          program to tylko program. Co zrobiła dla częstochowy będąc posłem??? NIC
          • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 14.11.10, 20:11
            A co zrobił Wrona będąc posłem? Aha, zapomniałbym, zagłosował za likwidacją naszego województwa.
            • Gość: ????? Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 16:22
              Niekoniecznie potrzebny jest ktoś z charyzmą - gdyż już mieliśmy "kogoś z charyzmą"
              lecz rozumianą "inaczej".

Moim zdaniem nie tylko Częstochowie ale też całej Polsce potrzebni są liderzy
              i przywódcy zdeterminowani do ciężkiej "pracy organicznej". Pracy od podstaw,
              z zachowaniem ludzkiej przyzwoitości i szanujący także potrzeby innych (tym
              bardziej słabszych i mniej zaradnych !!!!!). Na charyzmy przyjdzie jeszcze czas.

Ale niestety to tylko marzenie .....
              A wyścigi szczurów trwają na całego.
      • Gość: gosc Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: 46.112.250.* 13.11.10, 22:15
        Wrona plasuje się w prawdziwych sondażach na 4 lub 5 miejscu.Referendum było odbiciem społecznego niezadowolenia wobec jego rządów.Nikt normalny nie wierzy,że wejdzie do drugiej tury.On się po prostu "konczy" i nie może się z tym pogodzić.Dzisiaj na Promenadzie widać było calą geriatrię,reprezentującą Wronę, która wręczając przechodniom swoj biuletyn, mówiłą,"to jest dowód na to,jak PO zadłużyła miasto w ciągu ostatniego roku". A przecież to zadłużenie, to efekt rządów Wrony.Każdy częstochowianin o tym doskonale wie.PO powinna zrobić z tym porządek.
    • Gość: szkodaczwa Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 21:59
      Uważam ze skoro Leszczyna to nauczycielka mogaca zarzadzac co najwyzej miejska kasa, Matyjaszczyk to inżynier budowy z Kalisza nie odpowiadajacy składnie na pytanie , o Wronie czy innych nawet nie pisząc to moze skupmy się na kandydacie Bloku Obywatelskiego - Jerzy Kocyga.
      Jak obejrzałem wywiady w telewizji orion(dostepne w internecie) to ten facet autentycznie wie o czym mówi!
      Ja go popieram.
      • Gość: bodzio Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: 213.241.96.* 13.11.10, 22:17
        Normalnie to wszyscy mnie rozśmieszacie.Hehe .Ja bym wybrał Boskiego do rady miasta ,Niezgułę do sejmiku śląskiego .A Dobrego na prezydenta hehe.Wielu częstochowian co pójdzie na wybory nie będzie miało zielonego pojęcia na kogo głosować.Pieski którzy tu szczekają to są niezależni hehe.Jedynie prezydenta jako jedynego który się okaże bucem ,będzie można odwołać .Żal , że Wrona dalej się pcha i tak nachalnie.A reszta chołoty czyli rada miasta i sejmik śląski jak wybierzemy to możemy nadmuchać w miękką trąbkę.
        • Gość: propozycja Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 13.11.10, 22:28
          Zmień nick na mądrala.
        • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 14.11.10, 20:15
          Ok, a teraz weź kilka głębokich wdechów i napisz to jeszcze raz, tym razem po polsku.
      • Gość: paul Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 22:22
        Po raz pierwszy ja przynajmniej czytam o Kocydze. To jest naprawde nieglupi gość,ma pojecie(jakieś) o drogownictwie,ale on sam wie najlepiej,że o zarzadzaniu całym miastem -to
        dość kiepsko mu wychodzi. Ale do wykorzystania dla wszystkich ewentualnych prezydentów - łeb niekiepski
        • Gość: ktokolwiek Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 22:42
          .Najlepszym kandydatem dla mnie była i jest pani poseł Rozpondek -merytoryczna,spokojna, mądra kobieta - takich ludzi już nie ma
          • Gość: WD Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 23:05
            Trzymajcie mnie, tu ktoś sam o sobie pisze!? Uau.... i jeszcze z wykrzyknikami, ale ciemnota z tej kobiety.

• Gość: paul Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 23:13
              To ja pisze.To mój pogląd = Paula- a myslę, ze ta kobieta(o której myślisz) ani tu nie pisze,ani nie patrzy od bardzo dawna}. Ale ją popieram i Izę Leszczynę
              • Gość: WD Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 23:15
                A odczep się wreszcie ode mnie kobito! Popieraj kogo tylko chcesz, nawet szatana.
                • Gość: paul Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 23:24
                  Janie kobita, ja chłopi popieram Leszczynę!!
    • Gość: ja Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 23:26
      A co ty się paul tłumaczysz- Leszczyna wygra i tak!
      • Gość: ja Charyzmę to ma tylko Rozpondkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 00:11
        I nikt więcej! Ona ma to coś. Może ma juz trochę lat, ale Wrona nie jest wiele młodszy(1 rok) Szkoda, że nie startuje, naprawdę szkoda
        • Gość: WD Re: Charyzmę to ma tylko Rozpondkowa IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.10, 10:31
          Widzę, że szanse p.Matyjaszczyka rosną, chytrze cwaniak zagrał :)
          No i dobrze, może to miasto wreszcie ożyje. Całkiem jest możliwe, że wygra już w pierwszej turze.
          • Gość: bodzio Re: Charyzmę to ma tylko Rozpondkowa IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.10, 12:58
            Goście jadą ze swoimi tryperami.Proszę mi napisać jak tam AZS z SOVIĄ, bo obstawiam zakłady + Wieluń.
            • Gość: shezz Re: Charyzmę to ma tylko Rozpondkowa IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.11.10, 22:34
              Bawi mnie Wasze podejście do kandydatów.
              1. Wrona z pewnością wyborów nie wygra, co jak co, Częstochowianie trochę oleju w głowach mają, więc drugi raz do tej samej rzeki nie wlezą.
              2. Matyjaszczyk, co prawda najmłodszy i niby najlepiej zapowiadający się kandydat za bardzo opiera się na załatwianiu swoim znajomym pozycji w sejmikach itp. (ktoś to już wcześniej zauważył tu).
              3. O Więciorkowskim nawet nie mam ochoty się wypowiadać, na debacie gadał jakby był naćpany, chociaż fajne kserówki rozdawał.
              4. Pani Leszczyna, niesamowicie sympatyczna baba, osobiście z nią gadałam jakiś czas, moim zdaniem ma najlepszy pomysł na Częstochowę. Najskładniej odpowiadała na pytania, odbijała argumenty swoich przeciwników i po prostu ją zrozumiałam.
              5. Pan Kocyga, też przemiła osoba, drugie miejsce po Leszczynie, chociaż nie podoba mi się że pomimo możliwości poprawy dróg w Częstochowie nic z tym nie zrobił - czy więc zrobi to jeśli zostanie prezydentem? Wątpię.
              6. Kandydat PiS, nawet nazwiska nie pamiętam, wiem jedno - zamiast odpowiadać na pytania snuł jakieś wizje w przeciwnym kierunku, nie było sensu go słuchać.
              Nie rozumiem dlaczego p. Leszczyna miałaby być złym prezydentem? I co z tego że to nauczyciel? Ktoś próbował się uczepić że z pensji nauczyciela kredytów się nie pospłaca (dlatego kandydatura na prezydenta), widać że mało kto wie ile tak na prawdę zarabiają nauczyciele. Nie dość że dostają pensję (często wyższą niż podaje średnia krajowa), do tego mają trzynastki, nagrody, prezenty na Dzień Nauczyciela (o tak! I to nie byle jakie prezenty! Mamy XXIw. teraz dzieciaki nie dawają kwiatka i czekoladek), mają całe wakacje wolne (pomimo że powinni mieć tylko miesiąc, to i tak widać ich dopiero tydzień przed rozpoczęciem roku), wolne weekendy, święta, a do tego sporo urlopu. Nauczyciele wcale tak źle nie mają (nawet ci zaraz po studiach, wystarczy się dobrze zakręcić). Wracając do p. Leszczyny, moim zdaniem najsensowniejsza kandydatka. I co z tego że baba? Częstochowie przyda się zmiana i kobieca ręka. Poza tym, wszyscy kandydaci opierali się głównie na Alejach i czepianiu się klubów sportowych (zwłaszcza jeśli chodzi o konflikt z AZSem), a ona podjęła się rozmów o miejscach pracy dla studentów, większej ilości małych imprez kulturalnych, przeznaczeniu większej ilości pieniędzy budżetowych na rzeczywisty rozwój miasta, a nie ośrodków sakralnych, stawianiu całej masy pomników, fontann, odnawianiu Filharmonii.
              Chcę zaznaczyć jeszcze kwestię zachowania się kandydatów na debacie zorganizowanej na AJD, ogólnie wszyscy byli w miarę normalni (że tak to ujmę), tylko p. Wrona coś blady, bombardowany argumentami przeciwko jego sposobowi zarządzania miastem, w pewnym momencie pokazał co tak na prawdę myśli o Częstochowie i jej mieszkancach. Niby mały gest, prawie niezauważalny, a potrafi rozgromić swoją arogancją i ignorancją całą salę. Panie Wrona, nie odbiera się telefonu podczas debaty, tym bardziej jeśli wypowiada się inny kandydat. Chamstwo!
              Podczas debaty zorganizowano też głosowanie, najmniej oczywście głosów otrzymał Wrona, nie pamiętam dokładnej kolejności, ale wiem, że wygrał wtedy Matyjaszczyk, jednak nie było to prawdziwe zwycięstwo, gdyż p. Leszczyna zdobyła tylko 4 głosy mniej. Ja apeluję do tych, którzy próbują przebić swoich kandydatów w stylu "a gdyby głosował...(imię, nazwisko, numer buta) to było by tak, a tak!". Skoro nie startują to pomińmy ich w tej dyskusji. Liczy się "tu i teraz", a nie "co by było gdyby...", tak mówią nastolatki jak widzą dwie krechy na teście ciążowym. Mamy walkę między Matyjaszczykiem i Leszczyną, teraz pytanie: komu się uda?
              • Gość: WD Re: Charyzmę to ma tylko Rozpondkowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 21:02
                A no, bo do tego trzeba mieć trochę rozumu, którego ni masz, kobito!
              • andrzejdziaba Z charyzmą? Za cztery lata. 19.11.10, 20:55
                Intersująca analiza, chociaż różne kryteria zostały zastosowane do oceny kandydatów. Widać zmysł obserwacji, umiejętność analizy i syntezy.
    • Gość: Robert Google na Prezydenta ;-) IP: *.sfc.pl 14.11.10, 14:09
      No muszę Was zaprosić do ciekawego zdjęcia ;-)

Kontakt 24 na prezdenta
      • Gość: Alik Re: Google na Prezydenta ;-) IP: *.chello.pl 14.11.10, 22:31
        Tylko Tadek Wrona...reszta zero kompetencji....
    • mocher-02 Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 14.11.10, 23:32
      Nieźle się ludziska nakręcacie i sugerujecie Leszczyna albo Matyjaszczyk...Po co te brednie,po co polityka, zapraszanie ważnych osobistości politycznych ze swojej partii itp.
      Jak są posłami to niech działaja dalej , zrobią miejsce kandydatowi który coś zrobi nowego,lepszego dla Czestochowian,dla ludzi,dla bezrobotnych,emerytów,młodzieży..nie tylko dla kleru.Paulini sami sobie dają radę
      Nam potrzeba nowego,nowego ,nowego......Ci co sie już wykazali,to im powinniśmy podziękować...starczy.
      Obiecanki cacanki się kończą,trzeba działać!!!!!!!!!!!!
      Ja wiem jedno ,Cz-wie potrzeba kogoś ,kto zacznie działać a nie tylko obiecywać, inaczej to nie wyplączemy się z tej opinii"Świetego pielgrzymkowego miasta"-wszyscy o nas tak mówią, widzą tylko Aleje i nic więcej.,nawet nie jesteśmy miastem wojewódzkim tylko prowincja z której uciekają ludzie za chlebem...to jest niestety smutne......Obudźmy się, wprowadźmy kogoś nowego,może inaczej nam się będzie żyło w tym "Maryjnym mieście",tu żyją ludzie nie tylko zabytki i kościoły.....
      • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 14.11.10, 23:38
        Piszesz coś o bredniach a sam ostro bredzisz, bo nic konkretnego nie napisałeś niestety. Sprawdź sobie kto startuje w wyborach, jakich mamy kandydatów. Jeśli nie rozumiesz jak to wszystko działa to Ci wytłumaczę, możesz glosować tylko na kandydata który startuje w wyborach, już jest za późno na inne kandydatury, to dopiero przy okazji następnych wyborów.
        • mocher-02 Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 14.11.10, 23:52
          Ja mam swojego kandydata...i nie piszę o bredniach....
          Mam dośc tych wyswiechtanych cwaniaków z partii które finansuja ich kampanie wyborcze, stawiam na czlowieka bezpartyjnego ,który nie z kieszeni podatników korzysta przy swojej kampanii tylko z wlasnej kieszeni wyklada każdy grosz ,aby kandydować uczciwie na prezydenta miasta i poprawiać byt jego mieszkańców,walczyć o sprawiedliwość i prawdę.
          Jest nim G.Wieciorkowski.I cieszy mnie fakt iz ten kandydat ma coraz więcej zwolenników wśród naszych mieszkańców,którzy mają dosyć PISU,PO....
          Sam zobacz jak sie teraz wygłupiają w tych partiach walcząc ze sobą o to kto ma racje....a niestety może się okazać że "gdzie dwóch sie bije ...tam trzeci skorzysta..."
          • Gość: Halina Dąbrowska Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 00:19
            Panie "mocher-02",
            trolla nie wolno "karmić". Szkoda cennego Pana czasu na odpowiedzi dla osoby, która pisze tylko po to by zdezorganizować dyskusję, itd.
            Pozdrawiam.
            • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 00:30
              Uuuu ależ Halinkę zabolało to że wytknąłem jej błąd. Halinko, skoro nie potrafisz pisać poprawnie to nie siadaj do klawiatury, wróć może do szkoły, lub w wersji minimalistycznej zainwestuj w słownik ortograficzny, bo aż oczy bolą jak się czyta takie debilizmy :-).
              • Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 10:12
                Brawo Panie "gość", czyli panie TROLL częstochowskiego forum!

Widzę, że troll nie próżnuje. Tylko tak dalej, a skutecznie zniechęcisz panie "gość" - wszystkich zaglądających na forum - do PO.

Przeglądając panie "gość" pana wpisy na forum zauważyłam, że swoje "trzy grosze" wkładasz prawie do wszystkich wątków. Tam ugryź, tam opluć, tam obrzucić błotem,... to pana "gość" wpisy. Brak natomiast merytorycznych wypowiedzi świadczących o wiedzy, o umiejętności dyskusji.

Tego typu zachowanie przyrównać można do zachowania pieska spuszczonego ze smyczy. Co robi?... coś podobnego do zachowań pana "gość". Tu pobiegnie, tam pobiegnie, krzaczek obsika, i to niejeden, miejsca nie zgrzeje. Terytorium zaznaczy. BYŁEM ! Niech wiedzą!
                A dalej?... znowu to samo: bieg, to tu to tam,... cuchnie z daleka,...

Rozbawił mnie pan, panie "gość" swoimi wpisami: typowa dziecinada. Tak to określę.
                Natomiast nie jestem przekonana, że pani Leszczyna jest/byłaby zachwycona czytając pana "gość" wpisy na forum. Domyślam się, że jest pan, panie "gość", gorącym zwolennikiem PO i koniecznie chce pan wszystkich przekonać, żeby głosowali na panią Leszczynę.
                W rzeczywistości robi pan, panie "gość", krecią robotę. Podkopuje pan autorytet pani Leszczynie, zniechęca do głosowania na PO.
                Nie wierzy pan?... to proszę się zastanowić. Skoro pan się utożsamia z PO i działa na zasadzie: tu ugryź, tam dokopać, to każdy zdrowo myślący rozumuje tak: ludzie z PO nikogo nie szanują, niszczą, opluwają. Czy to chciał pan uzyskać?...

Czy pan chce, czy też nie, panie "gość", tak to już jest, że kandydata na Prezydenta Częstochowy ocenia się również przez pryzmat zachowań osób go popierających.

Panie "gość",
                jeszcze jedno: lubię panią Izabelę Leszczynę. Uważam, że nie powinien pan, panie "gość", podkopywać jej autorytetu. Nie zasługuje na to. Sądzę, że nie wie, co pan, panie "gość", wyczynia na tym forum, jak bardzo niszczy pan jej godność w oczach wyborców.
                Zresztą postaram się to wyjaśnić. W najbliższym czasie osobiście zapytam się o to pani Leszczyny.

• Gość: gość Re: gość IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 11:49
                  Halinko takich gości jak ja jest tutaj więcej, nie każdy kto wpisuje w pole autor "gość" to ja, nie trzeba być wielkim mózgowcem żeby to rozgryźć ;). Więc wyprowadzę Cię z błędu, to nie ja piszę tutaj cokolwiek o Leszczynie, jeśli już piszę o politykach to piszę o takim jednym czarnym ptaku.
                  Widzę że bardzo Cię zabolała moja pierwsze uwaga pod Twoim adresem. I dobrze, trafiłem w sedno sprawy, a teraz bawię się setnie czytając Twoje posty. Wystarczy jedno moje zdanie żeby wyprowadzić Cię z równowagi i wypisujesz całe elaboraty na mój temat,fajnie mieć taką wielbicielkę na forum :).
                  • Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 12:57
                    Panie "gość",
                    moja odpowiedź brzmi: pana wniosek nie trafiony, zupełne ZERO.
    • mocher-02 Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 14.11.10, 23:57
      NOWA CZĘSTOCHOWA...ma coraz większe poparcie....brawo.!!!!
      Zastanawiałem się kiedyś nad innymi kandydatami,ale po wysłchiwaniu ich wypowiedzi coraz bardziej wiem na kogo zagłosuję...na G.Wieciorkowskiego.Jest to gość z klasą,umie walczyć o prawdę, a inni mu w tym przeszkadzają i wyrzucaja drzwiami , ale On wejdzie oknem i udowodni prawdę...
      Sami pamietacie jak nas uczyli w szkole ,dążenia do określonego celu...Tak rodzą się bohaterowie...
      • Gość: WD Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 01:56
        Ja tylko żałuję, iż nie mam kasy na kampanię, bo te wybory - obserwując kandydatów - wygrałbym ja. Przepraszam za nieskromność... lepszego kandydata na prezydenta Częstochowy ode mnie w tym mieście BRAK!
        • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 09:45
          To może zacznij od zdobycia funduszy na kampanię, pokaż jaki jesteś przedsiębiorczy, a nie zaczynasz od przechwałek gołodupcu.
          • Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 10:25
            Znowu pan "gość" kąsasz?... nieładnie, nie ładnie.

I tak dla przypomnienia: "kto się przezywa tak się sam nazywa".

Sądzę, że zna pan, panie "gość" to powiedzenie. A z tego powiedzenia wynika, żeś pan ... "gołodupc".

I co teraz TROLL?... łyso ci ?...

Panie "gość", zakończ pan trollowanie. To moja rada, szczera, prosto z serca.
            Żal mi pana, panie "gość". Życie ma się jedno. Szkoda marnować go w taki sposób jak pan to robi. Warto zająć się w zyciu sprawami mającymi rzeczywiście istotne znaczenia dla każdego człowieka, także dla pana, panie "gość". I takich działań panu życzę.

Pozdrawiam serdecznie.

• Gość: gość Re: gość IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 11:51
              "Panie "gość", zakończ pan trollowanie. To moja rada, szczera, prosto z serca.
              Żal mi pana, panie "gość". Życie ma się jedno. Szkoda marnować go w taki sposób jak pan to robi. Warto zająć się w zyciu sprawami mającymi rzeczywiście istotne znaczenia dla każdego człowieka, także dla pana, panie "gość". I takich działań panu życzę."

Dokładnie Halinko, sam bym tego lepiej nie ujął, teraz tylko musisz od gadania przejść do czynów :).
              • Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 13:07
                SUPER... znowu TROLL o nicku "gość" w akcji!

Forumowicz o nicku "gość" stara podszyć się pode mnie. Ciekawe.
                Czyżby miał tak OKROPNE nazwisko i imię, że wstydzi się nim posługiwać?
                Oj, zapomniałam, że TROLLE nie mają twarzy!

Ciekawe co znowu wymyśli nasz częstochowski TROLL, pan "gość"?... poczekamy, zobaczymy,...
                • Gość: gość Re: gość IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 13:33
                  Oj Halinko, Halinko... naprawdę powinnaś wrócić do szkoły, widać że na j. polskim spałaś albo rysowałaś motylki w zeszycie, zamiast skupić się na tym co jest istotne. Postaram się trochę pomóc, takie darmowe internetowe korepetycje. Wytłumaczę Ci czym jest cytat, pojęcie w sumie bardzo proste do ogarnięcia więc mam nadzieję ze sobie poradzisz z tym szybko, liczę na Ciebie Halinko. Mianowicie cytat to przytoczenie dokładnych słów innej osoby. W formie pisanej cytat oznacza się takimi symbolami "....", gdzie te zabawne ptaszki to początek i koniec cytatu, a kropeczki jego treść. Prawda, że proste? To jedziemy dalej. W moim poście zacytowałem Ciebie droga Halinko, nie była to w żadnym wypadku próba podszywania się, czy czegokolwiek innego co może podpowiedzieć Ci Twoja rozległa wyobraźnia, każdy przecież wie że Halinka Dąbrowska jest jedyna i niepowtarzalna, więc nie nabrałbym nikogo na tak prosty numer. Doszliśmy więc do tego że mój post zawierał cytat, była tam również druga część, która już cytatem nie była, tylko moją szczerą radą dla Ciebie kwiatuszku Ty nasz forumowy, cobyś swoje światłe myśli zaczęła stosować z praktyce.

Z pozdrowieniami
                  Troll Trollowski
                  • Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 14:09
                    Witaj TROLL!

Jesteś niezastąpiony! Coraz ciekawsze wpisy. Mnie nie przeszkadzają. Bawią mnie.
                    Tylko jedna prośba: NIE OPLUWAJ LUDZI. Dobrze?... bądź już dżentelmenem, proszę!
                    Pozdrawiam
                    • Gość: gość Re: gość IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 14:23
                      A kiedy ja ludzi opluwam?? To mnie tutaj ciągle opluwają, ale prę naprzód, jak lodołamacz, jak ślimak po zimie.
                      • dabrowska.czestochowa Re: gość 16.11.10, 00:16
                        Witaj TROLL !
                        Panie "gość", napisz maila na priv. Tak będzie najrozsądniej.
                        Pozdrawiam.
                        Halina Dąbrowska
                        • Gość: gość Re: gość IP: *.net.stream.pl 16.11.10, 00:58
                          Przepraszam najmocniej, ale jestem już zajęty, nie umawiam się na randki, szczególnie z osobami z forum :). A co do mojego Trollowania, to zamyka się ono jedynie w ramach tego forum i daję z siebie co mogę, żeby uczynić to miejsce jeszcze zabawniejszym niż jest w tym momencie.
                          • Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.11.10, 09:33
                            Witaj TROLL !
                            Źle zrozumiałeś mój ostatni wpis.
                            Życzę przyjemnego dnia.
                            Pozdrawiam.
          • Gość: WD Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 11:54
            Gołodupcem jest ktoś taki, jak Ty. bo zupełnie nie ma nic w głowie oprócz gówna!
            • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 11:58
              W przeciwieństwie do Ciebie nie twierdzę publicznie, że mimo tego że nie stać mnie na kampanię wyborczą, jestem najlepszym kandydatem. Nie jesteś najlepszym kandydatem, jesteś gołodupcem z wybujałą fantazją :).
              • Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 13:21
                Witaj TROLL o nicku "gość" !

Widzę, że znowu jesteś w akcji!... Kiedy przestaniesz TROLL opluwać ludzi?... czy to cały zakres twoich umiejętności?...

TROLL, nie rób z siebie małego dziecka, nie pluj na wszystko i na wszystkich. Przecież podobno TYLKO małe dzieci plują gdy mówią.
                Dorosłemu mężczyźnie - szanującemu się - nie wypada tak się zachowywać!

• andrzejdziaba Re: gość 15.11.10, 21:06
                  Dobry obyczaje Pani Halino to dzisiaj towar deficytowy. Ale wystarczy, że spotka się w życiu kilka osób siebie wartych, aby pokonać niejedną przeszkodę. Tak właśnie się stało. Pozdrawiam Panią.
                  • Gość: Halina Dąbrowska Re: andrzejdziaba IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 23:53
                    Moja odpowiedź: PRAWDA - zgadzam się z Pana wypowiedzią.
                    Pozdrawiam Pana.
                    • andrzejdziaba Re: andrzejdziaba 16.11.10, 20:30
                      Dziękuję i też serdecznie pozdrawiam.
              • Gość: WD Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 14:09
                Debil i tyle Ci mam do zaoferowania! Zasrany "gościu"!
                • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 14:25
                  To mi teraz przysra...ś, idę płakać w poduszkę, tylko sobie wody zagotuję do termofora. Jesteś po prostu podły :).
                  • Gość: WD Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 21:03
                    Dla głupków i nikczemników tak - jestem podły!
                • andrzejdziaba Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 15.11.10, 21:08
                  Wiktorze! Nie zniżaj się do tego poziomu. Proszę. Pozdrawiam.
                  • Gość: WD Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 23:17
                    Jak powiedział jeden dobry mój znajomy Klemperer: "Jestem amoralny!", przecież o tym wiesz i Ty, Andrzeju i ja. :))
                  • Gość: WD do Andrzeja Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 23:33
                    Mój drogi Andrzeju, o tym właśnie była mowa:

www.youtube.com/watch?v=oEJqA1D-vZIPozdrawiam
                  • Gość: gość Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.net.stream.pl 16.11.10, 00:52
                    Niestety, ale to ja muszę mocno obniżyć poziom rozmawiając na forum z człowiekiem o nicku WD, domniemanym najlepszym kandydatem na Prezydenta Częstochowy :).
                    • andrzejdziaba Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą 16.11.10, 05:40
                      Wśród obecnych kandydatów na prezydenta Częstochowy nie ma nikogo z charyzmą. Tacy ludzie już się pojawiają w gminach, małych miasteczkach, ale nie pojawili się przed tymi wyborami w Częstochowie. Z uwagi na niedawne zaangażowanie w jednym z komitetów nie będę się szeszej wypowiadać n.t. temat przed wyborami.
                      Wiktor Dmuchowski jest charyzmatycznym człowiekiem, ideowym i pryncypialnym. Posiada nie tylko wrażliwość artysytczną, ale również społeczną. To bardzo ważne do sprawowania funkcji publicznej. Tego brakuje dzisiaj wielu politykom, funkcjonariuszom publicznym. Cechuje ich za to cynizm, bezwzględność, karierowiczostwo. Oprócz poczucia misji potrzebne są kompetencje, które Wiktor też posiada. Jest nad czym nie tylko myśleć do następnych wyborów samorządowych.
                • Gość: dobrze radzę Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.chello.pl 16.11.10, 23:03
                  WD - oszczędzaj g****, bo ci go zabraknie do dalszej dyskusji.
                  • Gość: do cello Re: Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 23:59
                    Durny chybacabra i cello czy jak tam Cię - dyskusja z Tobą to grzebanie z gów...., dawno sięgnęła dna, boś zwyczajną du..ą jesteś
    • shezz Plucie przez kable i wykłady o cytatach. 15.11.10, 21:30
      Kilkadziesiąt komentarzy wyżej miałam wrażenie, że rozmowa dotyczy kandydatów na prezydenta Częstochowy, a tu proszę jaka wspaniała konwersacja się nawiązała! Pani Halinka próbuje nieudolnie dopiec naszemu "gościowi", a WD stara się w to zgrabnie wciąć. O jakże zabawna jest ta sytuacja, zwłaszcza że Pani Halinko pluć na forum internetowym się nie da, no chyba że wie Pani jak pluć przez kable, tylko pogratulować techniki!
      • Gość: Halina Dąbrowska Re: shezz IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 15.11.10, 23:02
        Witam Panią shezz!

Robię założenie, że nie odpowiadam na wpis kolejnego TROLLA na częstochowskim forum lecz osobie, w dodatku kobiecie.

Pani shezz, czytać ze zrozumieniem to sztuka, którą nie jest łatwo opanować.
        Pomyliła się Pani. Wyciągnęła Pani fałszywe wnioski po przeczytaniu moich komentarzy w tym wątku.
        Nie miałam - jak to pani określiła w swoim wpisie - zamiaru "opluć" osobę o nicku "gość".
        Inny, prozaiczny przyświeca mi cel. Sądzę, że zauważyła Pani iż na forum emocje często biorą górę na zdrowym rozsądkiem, nad kulturą. Meritum problemu danego wątku ulega rozmyciu. Stosowane są "wycieczki osobiste", nawet ubliżanie. Po co to?... tak nie powinno być.

Uważam, że nawet o najbardziej trudnych sprawach można rozmawiać w sposób rzeczowy, polemizować używając argumentów dotyczących omawianego tematu.

Moim marzeniem - takim na obecną chwilę - jest by na częstochowskim forum było więcej rzeczowej dyskusji, by nie było "opluwania się", wzajemnego ubliżania, itd.

Mam szczerą nadzieję, że Pani jako KOBIETA to rozumie, i pomoże mi, wesprze w tych działaniach. DZIĘKUJĘ !

Jeżeli chodzi o osobę o nicku "gość" czyli naszego TROLLA na częstochowskim forum to jestem całkowicie przekonana, że oboje - ja i "gość" - rozumiemy się doskonale. Swoje poglądy wymieniliśmy. Być może zrobiliśmy to w sposób niezrozumiały dla innych - o czym świadczy Pani komentarz a także sformułowane przez Panią wnioski. Istotne jest to, że oboje - ja i "gość" - nie tylko, że nie mamy do siebie żalu lecz będziemy - o czym jestem w 100% przekonana - współpracować w niedługim czasie na rzecz mieszkańców Częstochowy.
        "Gość" jest mądrym i inteligentnym człowiekiem. A że "trochę narozrabiał"?... każdemu się zdarzy w różny sposób, nawet tak nietypowy, okazywać brak swojej akceptacji tego, co się wokół nas dzieje.

Tak więc Pani shezz proszę się nie przejmować dyskusją pomiędzy mną a panem "gość".
        Była to po prostu polemika dwóch silnych indywidualności.

Po burzy zawsze świeci słońce.

Pozdrawiam.
        • Gość: shezz Re: shezz IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.11.10, 16:43
          Wnioski nie mogą być fałszywe, lecz mylne, to tak w ramach ścisłości. Kto tu źle rozumie pisane komentarze? Chodziło mi o Pani wypowiedź dotyczącą "opluwania" ludzi przez "gościa", zwłaszcza że nie używała Pani cudzysłowów przez co Pani wypowiedzi były zabawne - przynajmniej z mojego punktu widzenia. Do tego sama zrobiłam drobną satyryczną uwagę, wręcz pokusiłam się o użycie ironii w mojej wypowiedź o opanowaniu przez Panią jakże zacnej umiejętności opluwania ludzi przez kable (co nie jest jednoznaczne ze zdaniem "opluwasz ludzi"). Powtarzam - ironia. Nie jest trudno to wyłapać. Nie rozumiem dlaczego miałabym Panią zrozumieć (ha ha, zabawne powtórzenie) ze względu na wspólną płeć? Moim zdaniem to ma akurat najmniejsze znaczenie. Jedyną rzeczą, dzięki której mogę Panią zrozumieć są wartościowe i sensowne argumenty.
          • Gość: Halina Dąbrowska Re: shezz IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.11.10, 20:07
            Witam panią, pani shezz!
            Przeczytałam uważnie pani odpowiedź.
            Z przykrością muszę napisać, że zrobiłam złe założenie odpowiadając na pani wpis z dnia 15.11.2010 r. Dzisiejszy pani post wyjaśnia wszystko.

Lepiej będzie dla pani, pani shezz, gdy swój wolny czas - zamiast na trollowanie - przeznaczy pani na zapoznawanie się ze znaczeniem używanych przez siebie słów i pojęć, np. fałszywe wnioski, mylne wnioski.
            Dobra znajomość języka polskiego pani w życiu nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie, pomoże.
            Także przyda się pani nabycie szacunku względem samej siebie. Skromność to miara wielkości człowieka. Wiedza i wrażliwość, takt i elegancja to atrybuty kobiecości.
            Trollowanie nie przystoi damie.

Powyższy mój wpis nie ma na celu obrażenie pani, pani shezz. To tylko wyłącznie wyraz mojego współczucia dla pani. To również swoista pomoc kobiecie zagubionej w życiu - co wynika z analizy psychologicznej pani wpisów - podbudowującej swoje ego poprzez stosowanie w życiu ironicznych wypowiedzi i podejmowanie prób poniżania drugiego człowieka na zasadzie "szukania dziury w całym".

Życzę pani, pani shezz, wszystkiego najlepszego w życiu.
            Słońce zaświeci również dla pani. Jestem tego pewna.

Pozdrawiam.
            • Gość: gość Re: shezz IP: *.net.stream.pl 16.11.10, 21:01
              "Trollowanie nie przystoi damie." tak tak, najlepiej napiętnować Trollowanie, zrobić z tego patologię, wytykać na forum palcami jak trędowatego, zepchnąć na margines. Niedługo każdy porządny Troll, będzie musiał chodzić w dzień kanałami, tak żeby nie rzucać się w oczy. To jest straszne.
            • Gość: gość Re: shezz IP: *.net.stream.pl 16.11.10, 21:03
              Parafrazując tytuł artykułu, powiem "Częstochowie przydałby się Troll z charyzmą".
            • shezz Re: shezz 16.11.10, 22:15
              Pani Halino, polecam podszkolenie się z dziedziny logiki pragmatycznej, według której fałsz to wartość logiczna, która jest stwierdzeniem czegoś co nie miało miejsca, lub zaprzeczeniem czegoś co to miejsce w rzeczywistości miało. Za to do stwierdzenia mylnego dochodzi wtedy, gdy osoba myli się nie będąc tego świadomym. Nie jest to dział języka polskiego, a podstawy logiki, polecam Kazimierza Ajdukiewicza.
              Co do szacunku do samej siebie, mam go wbrew pozorom bardzo dużo. "Skromność to miara wielkości" a i owszem, zgodzę się, jednak czy ja otwarcie staram się udowodnić że jestem ponad kimś? Wszakże prawo naturalne według Hobbes'a mówi o tym że każdy człowiek jest równy pod względem możliwości powiedzenia "Tak, jestem człowiekiem".
              Posiadam pewną wiedzę (nie twierdzę że pozjadałam wszystkie rozumy, wszakże całe życie się uczę), jestem wrażliwa na ważne dla siebie sprawy, elegancji również mi nie brakuje, możliwe że różnimy się pokoleniami, więc może Pani Halinko tego nie dostrzegasz.
              Czy poczuła się Pani poniżona? Ma Pani wrażenie że po przeczytaniu trzech moich wpisów mogła Pani przeprowadzić pełną, profesjonalną analizę psychologiczną i wie Pani co tak na prawdę siedzi w mojej psychice? Nie muszę podbudowywać swojego ego w tak prymitywny sposób (czyli poniżanie innych), o jaki Pani mnie oskarża. Każdy w jakiś sposób zawsze próbuje się naprostować, podnieść się na duchu, jednak niech Pani nie ocenia kobiety po kilku wpisach na forum.
              Lubię używać ironicznych zwrotów, szukać dziury w całym, dociekać wielu spraw, irytować i podburzać ludzi, by przyjrzeć się ich reakcjom, poglądom, emocjom w stanie najwyższej gotowości do wystrzału.
              Jeżeli jest Pani w stanie przeprowadzić pełną psychoanalizę na podstawie moich komenatrzy to jestem pełna podziwu! Sam Freud by się nie powstydził takiej uczennicy jak Pani. Jednak wątpię aby była Pani w stanie zrozumieć procesy zachodzące w mojej psychice, nie wie Pani jak działają moje id, superego i ego, w jak wielkim konflikcie ze sobą są.
              Próbujesz Halino grzebać mi w neuronach i dendrytach, nieładnie.
              Naucz się, że człowieka nie ocenia się jeśli się go nie poznało osobiście, nie grzebie się w jego nieświadomości (tak, dokładnie, nieświadomości, bo właśnie w tym się grzebie przeprowadzając psychoanalizę) i nie próbuje na swój sposób dociekać cóż tam w środku siedzi.
              Nie rozgryziesz mnie, i nie pomożesz "zagubionej kobiecie". Znam swoją drogę, gdyż sama ją sobie rysuję. Nie poprowadzisz mojej ręki, nie potrafisz pomóc komuś o kim nic nie wiesz. Nie baw się w Freud'a, nie baw się w filologa polskiego, dorośnij.

P.S. Napisała Pani "Słońce zaświeci również dla pani." Odpowiem na to tak: "Nihil novi sub sole". Tak, dokładnie, moje słońce świeci, a Pani jest kolejną osobą próbującą coś osiągnąć, powodzenia nie wróżę, a życzę, lecz nie w moim przypadku.
              • Gość: Halina Dąbrowska Re: shezz IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.11.10, 23:14
                Cytat:
                "Lubię używać ironicznych zwrotów, szukać dziury w całym, dociekać wielu spraw, irytować i podburzać ludzi, by przyjrzeć się ich reakcjom, poglądom, emocjom w stanie najwyższej gotowości do wystrzału."

Rzeczywiście, ma pani rację, i pisze pani prawdę. Tak właśnie panią odebrałam.
                Jest pani ciekawym przypadkiem medycznym do badań psychologicznych, i nie tylko.

Nawet ból dziecka po śmierci ojca jest okazją dla pani do realizacji tego, co zawarte jest w pani wypowiedzi - forum.gazeta.pl/forum/w,55,114213299,114318340,Re_Uwaga_grozny_wypadek_na_trasie_DK1.html

Czy młody wiek pani - bycie studentką - może być usprawiedliwieniem dla pani zachowań względem tego dziecka?

Czy rzeczywiście tego typu zachowania mogą przynosić zaszczyt?... zwiększenie poczucia własnej dumy?... zwiększenie własnej godności?... własnego szacunku?..

• Gość: shezz Re: shezz IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.11.10, 15:27
                  Żałosne dla mnie było w przypadku tego "dziecka", że zamiast wyżalać się i płakać w rękaw kogoś z rodziny wyrzuca swoje smutki i żale na forum i to w krótki czas po śmierci własnego ojca. Nie jestem przypadkiem medycznym do badań psychologicznych, mogę być co najwyżej kandydatką do tego typu zabaw.
                  Czy odgryzanie się osobie, która zirytowała i zadziwiła swoją ignorancją (wszakże to było zignorowanie poniekąd śmierci własnego ojca by dociec co się tak na prawdę stało, ale po co skoro "jakaś osoba" podobno z jej rodziny już dawała podobne wpisy? Co najmniej bez sensu jest powtarzanie tej samej formułki i wykłócanie się z osobami obcymi) według Pani przynoszą zaszczyt, zwiększenie poczucia własnej dumy, godności i szacunku? Ja odebrałam tą osobę jako człowieka żałosnego. Nie obchodziło mnie i nadal nie obchodzi że straciła ojca. Odbiera mnie Pani teraz jako kogoś chorego psychicznie, bez uczuć, bez empatii dla innych.
                  W sytuacji gdyby mój ojciec zmarł odczuwałabyś względem mnie prawdziwe, szczere współczucie? Czułabyś moją tragedię? Wypłakiwałabyś się w poduszkę, bądź rękaw? Nie. Nie znasz mnie, mojej historii, rodziny, więc po co masz się przejmować kimś innym? Tracisz tylko cenny czas.
                  Jestem dla Ciebie aspołeczna? Nienormalna? Niemoralna? Chora umysłowo?
                  Odpowiedz mi na dwa pytania, jesteś prawdziwym psychiatrą, bądź psychologiem, skoro śmiesz przeprowadzać na mnie analizę psychologiczną (czego w gruncie rzeczy psychoanalizą nazwać nie mam prawa w tym właśnie przypadku) i twierdzić że jestem ciekawym przypadkiem medycznym do badań psychologicznych i nie tylko? Co masz na myśli pisząc "nie tylko"?
                  Mam wrażenie że starasz się być specjalistą na siłę. To nie ja się tu zgubiłam.
    • Gość: Bary Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: 188.33.3.* 17.11.10, 15:36

proponuje p.Kocyge fachowiec bezpartyjny
    • Gość: Polityczny Kibic Częstochowie przydałby się ktoś z charyzmą IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.11.10, 23:38
      A ja znam kogos takiego,
      tyle ze jak ktos ma charyzme, to go nie widac na pierwszych miejscach

www.stachera.info

co o nim sadzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka