Dodaj do ulubionych

Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC

06.12.10, 17:07
Z wielką przykrością stwierdzam, że najgorszy dzień w moim życiu to... niedziela. Horror zaczyna się już rankiem, czasami wczesnym południem, gdy przez moją piękną miejscowość nieopodal Kłobucka zaczynają mknąć autka z charakterystycznym SC. Nad wodę jadą, nad wodę.... Idąc z dzieckiem na przedobiedni spacer nie mogę przejść przez jezdnię, bo żaden z tych wykwalifikowanych kierowców nie zna znaków poziomych ani też pionowych w postaci "zebry" czy przejścia dla pieszych. Ograniczenie prędkości dla ich nie istnieje... "Przecież ja zawsze jeżdżę bezpiecznie, mam ABS i nowe używane opony. Nic się przecież ie stanie" - mają wyryte na maskach swoich śmierdzących diesli.. "Tatusiu" - pyta się mnie mój czteroletni synek - "Gdzie oni tak jadą i jadą. Domów nie mają?". Odpowiedź na to pytanie jest trudna, ale zawsze staram się dziecku odpowiadać "Widzisz synku, my mieszkamy w domu, mamy ogródkiem z małym placem zabaw, trawnik, dwa psy, które wesoło biegają po podwórku... Możesz zawsze bezpiecznie pobawić się przed domem, a ONI...." - tu wskazuję na pędzące samochody "...żyją w blokowiskach z betonu, mają obszczane klatki schodowe, balkon 2 na metr. Też czasami chcą zobaczyć jak żyje się normalnie, pooddychać świeżym powietrzem chociaż przez dwie godziny na tydzień..." - odpowiedziałem. "Tatusiu, czy ONI tam żyją za karę?" - zapytał rezolutnie synek. "Nie, oni są lepsi od Nas. Tak ONI myślą...."
Wieczorem wracają, żona za kierownicą, mąż z boku, ona wściekła bo ON miał nie pić. Dzieci schowane siedzą z tyłu, bo trzeba wracać, a... klatka nadal obszczana...
Niech żyje SKL - świeże powietrze, śpiew ptaków i szkoda tylko że brudasy z miasta zawsze zaśmiecają moją okolicę.
Obserwuj wątek
    • Gość: assa Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 195.242.91.* 06.12.10, 17:27
      Tak kreatywnego myslenia to nawet bracia Wachowscy ze Stivenem Spilbergiem mogą ci pozazdrościc :P
      • Gość: Grzegorz SC!! Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 14:31
        Dokładnie a kolega z SKL widać promuje resztę piratów drogowych z Kłobucka, którzy jeżdzą jak kamikadze, nic dziwnego,że cmentarz muszą rozbudowywać. Im mniej głupców tym lepiej:)
    • Gość: lolokolo Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.net.stream.pl 06.12.10, 17:27
      Wątek dla frustratów jest tu. Po co zakładasz kolejny?
      • eqidox WON SKL-u jeździć po polu to forum Częstochowian 07.12.10, 07:09
        to forum częstochowian a nie buraków ze wsi;)
        • Gość: lolokolo Re: WON SKL-u jeździć po polu to forum Częstochow IP: *.net.stream.pl 07.12.10, 17:05
          To dlaczego tu piszesz skoro nie dla buraków?
    • Gość: gośćiówa Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 17:28
      fajnie napisane, nareszcie mądra riposta na wątek o pewnych nr rej. \ mam tablice SC....\
      • Gość: ja Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 83.238.29.* 07.12.10, 11:21
        Ja nie chce nic mówić, ale znam jednego takiego gościa z Truskolasów (powiat kłobucki) co jak jedzie swoim golfem z górki to wyłącza silnik i się cieszy że teraz jedzie za darmo :) To tak tylko na marginesie.
      • Gość: SC Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 15:53
        Zazwyczaj kiedy jadę na zakupy do tesco, ewentualnie reala to pierwsze co widzę, to te cholerne SKL-y zaparkowane wszędzie, byle najbliżej. I im lepsza bryka, tym bliżej du.psko musi podwieźć. Szanowni kierowcy tych cudnych beemek, meroli i innych takich o tablicach z szumnym SKL przed cyframi, weźcie się ogarnijcie z tym parkowaniem u diabła. Niktórzy, jakby mogli to wjechaliby tymi dup.nymi brykami pod samą kasę, byle się przypadkiem nie skalać idąc pieszo po częstochowskiej ziemi. Ludzie ogarnijcie się!

Jeszcze lepsi są ci SKL jeżdżący po mieście. Jadą, jakby stali w miejscu, nagle hamują bez powodu, niejeden taki normalnie doprowadziłby do wypadku. Ale co się dziwić, wyjedzie taki ze swojej mieścinki i już na Rocha zostaje oślepiony światłami / -"uu nowość" - pewnie myśli taki jeden z drugim/, a to dopiero początek, ha! - bo to proste skrzyżowanko, problem się zaczyna dla takiego, jak trzeba się odnaleźć pod energetykiem, albo jeszcze gorzej, na Rondzie Trzech Krzyży. Magia śłiateł i znaków powala. Ale co się dziwić, jak tam w tym szumnym miasteczku K. jest jedno większe rondo na wjeździe prakrycznie tuż za "Trupkiem" i to ronko wielkości 2 złotych, no kest jeszcze jedno zdaje się, bliżej rynku, ale to taka 50-cio groszówka ;)

Pozdrawiam, dumny ze swojego SC na blachach kierowca:)
    • Gość: rotflmao Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.prenet.pl 06.12.10, 17:28
      a kto ku... podrzuca blokowiskom smieci, i palą głupa mowiac ze oni maja wywoz smieci za darmo
    • Gość: abc Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 06.12.10, 17:29
      Módl się stary o zdrowie bo o rozum już jest za późno...
      A na marginesie to gratuluję domu z ogródkiem,małego placu zabaw,trawnika,dwóch psów i synka. Synkowi nie gratuluję tatusia.
    • Gość: wrrr Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.net.stream.pl 06.12.10, 17:35
      Możesz nie uogólniać i nie obrażać mnie?
      • Gość: aba Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.10, 17:42
        Upisał miernota co mu na wątrobie leży od lat.Gumofice lub inaczej "gumofilcoki"dalej nie może pojąć dlaczego musi podążać od zawsze do Cz-wy na wyprzedaże do tesco.W miejscowym radyju informacyję zapodali,że mozna tani:)To heja.Roi się od skli-łamagów.Biedak innego świata nie ujrzał,bo ograniczony,tylko brudnymi klatkami musi sobie tłumaczyć ten swój wiejski luxus z chałupką ogrzewaną tylko na jedną izbę.ŻENADA I PROSTOTA PÓŁGŁÓWKA:)))
        • Gość: Harpun Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.apus-net.pl 06.12.10, 18:40
          Przypomniała mi się pewna scena z filmu "Kogel-mogel", jak pani z miasta (Warszawy) przyjechała na wieś, zobaczyła pokój w domu na wsi i, mając w pamięci swoją "wielką płytę" rzekła: "tu jest jakby luksusowo".
    • Gość: Zen przestań skłócać debilu IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 06.12.10, 18:45
      nie odpisywać trolom
    • Gość: Pan SC do skylight12 IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 19:10
      ja też jeżdżę do tej wioski koło Kłobucka :))
      rzeczywiście piękne łono natury :) świeże powietrze :). Urywam się z tego tandetnego blokowiska... balkonów i obszczanych klatek. Jadę moim śmierdzącym dieslem. Ba mam tam fajny punkt zahaczenia...taki dom, z ogródkiem, obok plac zabaw, świeże powietrze ba i trawnik, dwa szczekające pieski. Znają mnie dobrze radośnie merdają ogonkami :)
      Zawsz tam jeżdzę w porze przedobiedniej :)..poużywać jadę, co prawda można byłoby w kaloryfer ale co tam każda potwora ma swego amatora, ważne by spuścić z krzyża... Jest tam taka nijaka, ale cóż ważne, że mąż jeleń z synkiem zawsze na spacer wyłazi. Stoi niemota na ulicy i przejść nie może. A ja ma czas by sobie poużywać :)...
      > Niech żyje SKL - świeże powietrze, śpiew ptaków i szkoda tylko że brudasy z mia
      > sta zawsze zaśmiecają moją okolicę.
      no przepraszam, będę wycierał po sobie lub używał gumy :)))
      • Gość: mm Re: do skylight12 IP: *.netcominternet.pl 06.12.10, 22:54
        Pan SC szacun dla Ciebie już dawno się tak nie uśmiałam.
        • Gość: ja Re: do skylight12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 00:54
          Ja kiedyś miałem domek w powiecie kłobuckim. Mała wiocha, ale nawet ładnie i o dziwo czyste lasy (ale to dlatego że najbliższe blokowiska z darmowymi śmietnikami były w odległości 7 kilometrów). Jak budowałem, a w zasadzie remontowałem stary domek, który zakupiłem za smieszne pieniądze od jakiegoś pijaka to zatrudniłem nawet kilku mieszkańców do roboty, bo trzeba było rozebrać starą stodołę. Zapłaciłem grosze a chłopaki robote zrobili dobrze mimo że sporo pili w czasie pracy. No ale tania siła robocza tak chyba ma. W Częstochowie zapłaciłbym 5 razy więcej. Później brałem tych najemników do drobnych prac typu koszenie trawnika, bo brali śmieszne pieniądze. Potem leżeli pijani pod sklepem, no ale myślę sobie - niech mają chłopaki trochę radości z życia. Potem miałem też trochę gruzu. Też chciałem nająć miejscowoą firmę żeby mi to wzięła, ale jak zobaczyłem, że wywożą to do tego czystego lasu to ich wywaliłem. Nająłem firmę z Częstochowy, zapłaciłem drożej, ale przynajmniej wiem, że nie wywalili tego byle gdzie. Kilka lat jeździłęm tam na wypoczynek (na codzień mieszkam w bloku w Częstochowie i pracuję też w Częstochowie), chciałem się tam przeprowadzić, ale jak zobaczyłem że zimą drogi nie odśnieżają, a dziecko by dojechać do szkoły do Częstochowy musiałoby iść kilka kilometrów do PKS-u to zwątpiłem. Zresztą nie chxiałem też żeby dzieci przesiąkły tym środowiskiem zapijaczonych żuli bez przyszłości. Sprzedałem to w cholerę, kupiłem dom w granicach Częstochowy.
        • Gość: do Pana SC Re: do skylight12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 09:23
          ukłony, jesteś Pan wielki!
        • Gość: anulka Re: do skylight12 IP: *.ids.czest.pl / 192.168.0.* 08.12.10, 09:05
          Dobre, dobre!!!!! Uśmiech się ciśnie na usta!!!!! Ale taki szczery!!!!! Dawno takiego wpisu nie czytałam.
    • Gość: robert Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 212.87.241.* 06.12.10, 19:34
      skylight12 napisał: "...żyją w blokowiskach z beton
      > u, mają obszczane klatki schodowe, balkon 2 na metr". A ty głąbie masz jeden zwój w mózgu więcej od kury bo chodzisz po domu i nie srasz na dywan tylko razem ze swoimi psami na trawnik.Jesteś zwykłym debilem.
    • Gość: z bloku Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 00:43
      O panie mój eskaelu, hołduję przed tobą i stopy całuję. Jesteś lepszy ode mnie bo masz własny dom, dwa pieski (co nie srają na trawnik), place zabaw i ogólnie żyjesz bardzo dostatnio i na poziomie w super okolicy. Jeżeli można to chciałbym się tylko dowiedzieć od jego doskonałości jednej (no, może dwóch) rzeczy, która mnie - śmierdziela z blokowiska, ćwierćinteligenta zastanawia: po kiego ciula piszesz to wszystko na forum CZĘSTOCHOWY - miasta blokowisk, syfu, obszczanych klatek schodowych? Czyżby Kłobuck, który powinien być co najmniej stolicą województwa (kłobuckiego oczywiście) nie miał swojego forum internetowego? Jeżeli faktycznie nie ma, to załóz takowe. Niech to będzie miejsce spotkań całej eskaelowskiej inteligencji i elity. Przy okazji zarobisz na reklamach, bo w końcu reprezentanci rasy kłobuckiej, swojego rodzaju nadludzie z tej kilkumilionowej metropolii będą tam zaglądać, a nie tu. Możesz też założyć subforum przeznaczone dla wirtuozów jazdy beemkami z niemieckiego szrotu. My - buractwo częstochowskie nie będziemy godni tam zaglądać. No i druga rzecz. Skoro ta Częstochowa to taka paskudna szara śmierdząca wiocha z blokowiskami, to czemu was - tak doskonałych w kazdym calu można by rzec reprezentantów ludzkości - tak dużo jeździ tu do pracy? Wystarczy spojrzeć ile rano przez ten śmierdzący i zadymiony Raków przyjeżdża na I zmianę do roboty na Hutę. Czyżby to El Dorado zwane przez pomyłkę Kłobuckiem nie zapewniało Wam miejsc pracy?
      Przepraszam Wasza Doskonałość, że zadaję tak banalne zapewne dla Was pytania. Wiedz jednak, żem ja tylko mieszkaniec Częstochowy - niewykształcony burak i flejtuch z blokowiska co żre własne odchody i kąpie się we własnych szczynach. Licząc jednak na wyrozumiałość proszę uprzejmie o odpowiedź na me wątpliwości. Na koniec kłaniam się nisko i chylę czoło ku Twych stóp o mój panie.
      • Gość: G Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.10, 06:38
        Przecież napisał (autor wątku) że nie jest z Kłobucka..może chociaż czytanie ze zrozumieniem!
        • Gość: ale głupoty Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 10:34
          Panie z SKL. Prawie połowa częstochowian też ma domy z ogródkiem, to pan chyba nigdy nie był w Cz-wie. Tylko oczyma wyobraźni ją widzi.
          • Gość: exCzestochowianin Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 13:11
            Polowa?! Ktora, ponoc obie sa rowne, a ta ktora ma domki jest sporo mniejsza :D

Nie wiem czym sie dowartosciowujecie Czestochowianie. Dziwnym zbiegiem okolicznosci na moim osiedlu w okolicach SKL (blizej sc, niz skl) wyszscy, ktorzy sie pobudowali sa z Czestochowy :D Przedsiebiorcy, lekarze, pracownicy uczelni. Teraz mamy SKL'a na tablicach i smiejemy sie z naszych klitek w blokach, ktora udalo sie sprzedac (bo jeszcze chwila, a wielkaplyta tak jak na zachodzie opustoszeje). Za to co dostalismy za mieszkania teraz mamy spore domy, dzialki i niezaleznosc, o ktorej wy mozecie pomarzyc. Jeszcze raz powiem wezcie sie do roboty, a nie obrzucajcie ludzi blotem. Jesli jeszcze UM postara sie to moze sobie wybudujecie dom w miescie, pod warunkiem, ze rok poczekacie na warunki zabudowy, ze uda wam sie dociagnac media i zaplacicie za dzialke tyle co my placilismy za kompletne domy 3,5 km od znaku Czestochowa :D
            • Gość: Czestochowianin Re:exCzestochowianin IP: *.prenet.pl 07.12.10, 13:19
              exCzestochowianin nie sraj ogniem
            • Gość: Pan SC ponowny ciąg dalszy IP: *.zim.pcz.czest.pl 07.12.10, 13:22

> Polowa?! Ktora, ponoc obie sa rowne, a ta ktora ma domki jest sporo mniejsza :D
              >
              > Nie wiem czym sie dowartosciowujecie Czestochowianie.

niczym :)
              nie mamy takiej potrzeby :) społeczność kłobucka tak ?:)

osci na moim osiedlu w okolicach SKL (blizej sc, niz skl) wyszscy, ktorzy sie p
              > obudowali sa z Czestochowy :D Przedsiebiorcy, lekarze, pracownicy uczelni.

no proszę to macie wójta, pana i plebana :)

> nie obrzucajcie ludzi blotem. Jesli jeszcze UM postara sie to moze sobie wybud

e to nie błoto - oj nie :) może tak wyglada lepkie taka konsystencja ale to nie błoto mój drogi ..i raczej nie was obrzucamy :)...
              jak pisałem wcześniej celujemy w Wasze małżonki może rykoszetem odbije ale przepraszamy to winna naszej nerwicy bo przez "obszczane" klatki musi przechodzić :)

> ujecie dom w miescie, pod warunkiem, ze rok poczekacie na warunki zabudowy, ze
              > uda wam sie dociagnac media i zaplacicie za dzialke tyle co my placilismy za ko
              > mpletne domy 3,5 km od znaku Czestochowa :D

i o to chodzi :0...my musimy mieć w Was zaplecze :)...bo człowiek by zrobił chuci :)

• Gość: ja Re: ponowny ciąg dalszy IP: 83.238.29.* 08.12.10, 16:57
                Można by zaryzykować stwierdzenie że Kłobuck to sypialnia Częstochowy.
          • Gość: x6 Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.realestate.net.pl 08.12.10, 21:49
            Nie wie, bo przecież dojedzie taki niemota do pierwszych świateł i nie wie co mam ze sobą zrobić. Postoi, postoi i wraca blokując wszystkich do swojego domku.
        • Gość: z bloku Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 83.238.29.* 07.12.10, 11:15
          Gość portalu: G napisał(a):

> Przecież napisał (autor wątku) że nie jest z Kłobucka..może chociaż czytanie ze
          > zrozumieniem!

Taa?? A w którym miejscu?
          Z samego Kłobucka nie, ale z okolic.
    • Gość: zebowicz Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 15:49
      Ty gościu to chyba rodzina z Kaczorem jesteś bo same brednie opowiadasz.A co do tych zaszczanych bloków to chyba Ty tak na posesji masz.Widac że burak z ciebie bo tylko obrażać potrafisz.Moje dzieci przynajmniej troszke świata widza za to Twoje tylko ten kawalek ogródka.
      • Gość: x Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.10, 18:25
        Szkoda Was wszystkich, że w ogóle chce wam się w to bawić. DRAMAT
        PS Forum chyba nie tylko dla częochowian, skoro gazeta zamieszcza artykuły o Kłobucku, Myszkowie itd.
        • Gość: aba dokłobyckiejynteligencyii IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.10, 21:22
          Za nic w świecie nie chcialabym mieszkać w dziurawym kłobucku,smiech na sali.Do was "majętnych inaczej"co mają d"u"m, ot wielkie panisko na wlościach!:)Niejeden dom ma wartość samochodu,a jesteście tak tępi,że nie wiecei nawet,że apartamenty kosztują o wiele więcej niż te wasze zakichane domki.I z czego tu się chcachać?:))))Nie wszyscy wielbią was kłobucek;)co już dopędził Wąchock w świętokrzyskim.I teraz najważniejsze:moja praca polega róznież na tym,że proszę o miejsce zamieszkania.I co slyszę?Częstochowa!A jak spisuję z dowodu to kłobuck,podkłobuckie wiochy:))))))))))Ludzie,i co?Wstyd co?Śmiech na sali,mamy z was ubaw w popachy!!!:)
          • Gość: ja Re: dokłobyckiejynteligencyii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:11
            Byłem nie tak dawno w kłobuckiej przychodni lekarskiej. Budynek w remoncie, w środku schludnie, przychodnia sprywatyzowana. Generalnie nie ma się do czego przyczepić. Ale taka oto ciekawostka. Otóż w gablocie na korytarzu przychodni wisi wycinek z jakiejś gazety dotyczący matur. Jest tam napisane, że Kłobuck wypadł w maturach lepiej od Częstochowy (w artykule wymieniono to wszystko dokładnie procentowo, a ten kto przywieszał wycinek do gabloty podkreślił ładnie długopisem w artykule fragmenty gdzie jest napisane jaki to Kłobuck jest lepszy od Częstochowy). Obok ręcznie dopisane długopisem: "Rodzice! Nie posyłajcie dzieci do częstochowskich szkół, bo tu u nas w Kłobucku poziom nauczania jest wyższy niż w Częstochowie!". Szkoda że nie miałem aparatu przy sobie, bo bym zrobił zdjęcie i wrzucił tu, bo naprawdę super zabawnie to wyglądało, zwłaszcza w gablocie przychodni lekarskiej - tekst o maturach :) Nasuwa się pytanie - kto tu ma kompleksy? Może i Kłobuck lepiej wypadł, ale czy trzeba już siać propagandę w całym mieście i agitować na rzecz kłobuckich szkół? Zresztą co my porównujemy jakąś mieścinę gdzie są ze 3 szkoły średnie do 250 tysięcznego byłego miasta wojewódzkiego, obecnie miasta na prawach powiatu gdzie 3 szkoły średnie to są średnio w każdej dzielnicy.
            • Gość: .... Re: dokłobyckiejynteligencyii IP: *.xdsl.centertel.pl 08.12.10, 01:19
              Byłego...otóż, nie zrozumiałeś po prostu tematu. A teraz bez zupełnych złośliwości, fakt jest taki że najstarsze liceum kłobuckie upada z powodu niskiej frekwencji, dojazd do Częstochowy jest łatwy, kursuje wiele autobusów, a i sama podróż jest krótka jak dobrze wiecie. Młodzież wybiera częstochowskie szkoły żeby się, najzwyczajniej w świecie, wyrwać do...miasta..co tu ukrywać jest kino, więcej knajpek, nowi znajomi, zmiana klimatu generalnie. Nie ma to nic wspólnego z poziomem nauczania. I to na co trafiłeś, drogi forumowiczu, to po prostu zachęcanie młodzieży z powiatu i okolic aby jednak do naszego najstarszego liceum ogólnokształcącego zgłaszali się chętni. Może ktoś tam pracujący ma sentyment do tej szkoły, może znajomych tam pracujących, i w ten sposób próbuje pomóc, przytaczając argument wyników egzaminów, który nie oszukujmy się nie jest najważniejszy dla młodzieży (bez względu na miasto z którego pochodzą). Także rozczaruje cię, ale nie ma to na celu dowartościowania się waszym kosztem, ale fakt że nawet tu szukacie zaczepki i powodu do kłótni o czymś świadczy...
            • Gość: kkk nie kąsaj ręki która cię karmi kłobucoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 08:40
              Znam jedną pannę z częstochowy - wyrzucili z jednego przeciętnego częstochowskiego liceum, nie chcieli w drugim a do kłobuckowa się dostała i bardzo dobrze sobie radziła więc chyba poziom tam moi drodzy nie taki wielki. kompleksy jak to kompleksy każdy coś tam ma ale ludziki z kłobuckowa to już jest jakaś przesada.
              Wyprzedaże w tesco - trzy czwarte parkingu SKL - potem wisi kartka przy cukrze że na jedna osobe można wziąć "tylko" 10kg jak to kurw.. wygląda - z komuny sie śmiejemy a wcale teraz nie jest lepiej. Parking przy Hucie Częstochowa - znów SKL-e, rany boskie przecież tam brud, syf, hałas a wy z tych waszych pięknych domków z niezasranymi trawnikami tam przyjeżdżacie?
              Myślałem że Kłobuck na zakupy lata - Londyn, Paris, L.A - może Tokio
              a pracujecie na super stanowiskach u siebie w Eldorado ale chyba się myliłem - może ta Częstochowa jednak nie taka zła bo wam żryć daje kłobucoczki.
              NIE KĄSAJ RĘKI KTÓRA CIĘ KARMI KŁOBUCOKU !!!
              • Gość: ... Re: nie kąsaj ręki która cię karmi kłobucoku IP: *.xdsl.centertel.pl 09.12.10, 13:39
                dorośni...
                • Gość: abc Re: nie kąsaj ręki która cię karmi kłobucoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 09:08
                  co to za wyraz kłobucoczku?
                  "dorośli" chciałeś napisać czy "dorośnij"?
                  UCY SIE TO UMI
                  i to wasze "DAWAJĄ" znowu mam polew hahahaha
          • Gość: hmmm Re: dokłobyckiejynteligencyii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.10, 09:06
            A co to jest "ubaw w popachy"? Popacha to jakieś miejsce? Czy może odmiana żaby?
            • Gość: jaś Re: dokłobyckiejynteligencyii IP: *.182.85.220.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.12.10, 18:30
              hahaha! umarłam ;-D popacha
    • Gość: x6 Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.realestate.net.pl 08.12.10, 22:07
      Stanie taki sierota z dzieckiem na drodze i marudzi, że nie potrafi przez drogę przejść. Za szeroką wam zrobili czy jak? Może światła sobie zainstalujcie? Ciekaw jestem czy sam osobiście zatrzymujesz się żeby przepuścić kogoś na pasach i to na wiosce zabitej dechami? Szczerze wątpię! Z drugiej strony czasem ciężko jest zaczekać kilka sekund tylko pisać głupoty na forum. Domkiem się tak nie chwal bo gdyby ci dziadkowie z rodzicami nie zapisali tej chałupy to pewnie g..wno byś teraz miał albo ze strachem patrzył jak frank idzie w górę. Pieski lepiej zaszczep i pilnuj żeby nie szczały i srały na ten piękny plac zabaw, w którym potem twoje dziecko macza paluszki i bierze je do buzi i trzymając w ręku psiego klocka zawoła: "tatusiu, co to jest??" . Zdenerwowany podbiegasz, krzycząc " wyrzuć to!" i poślizgując się w nowych gumofilcach na kolejnej kupie masz ochotę wytłuc je wszystkie.Kurde, kumate to twoje dziecko i jakie wygadane. Czterolatka tak mądrze wypowiadającego się jeszcze nie spotkałem.Nie ucz go poniżania innych i wywyższania się bo prawdziwy SKL z niego wyrośnie. Podobno trudne dzieciństwo sprawia , że dziecko szybciej dorasta. Zresztą, nie mów do niego takim językiem bo on cię nie rozumie. Co do śmieci: ja nie wyrzucam ale skoro inni tak robią to może okolica taka "piękna", że nic tylko uchylić okno i ...
      • Gość: cv Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.prenet.pl 09.12.10, 11:08
        BRAWO !!!
        • Gość: do skylight12 Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 188.33.241.* 09.12.10, 12:21
          Wypowiedz twoja jest konkretna i oczywiście zawierająca nienawiść i bzdurna .Jestęś chyba młodym człowiekiem i chcę ci przypomnieć ,że nie tylko Częstochowa była 60 lat temu miastem uroczych ogrodów z różnymi pieskami pięknymi drzewami owocowymi-na działkach tych sadziło sie urodziwe pomidory ,pietruszkę i wiele innym odmian warzyw oczywiście nie na sztucznych i nawozach tak jak teraz robi się na wsi.Mieszkańcy miast żyli w ciszy ,spokoju wsród zieleni i cieszyli się swoimi domkami i wychowaniem , kształceniem dzieci,chodzili do kina Bałtyk ,Tęcza,Wolnośc czy teatru.To włąsnie na skutek nacisku ludzi ze wsi którzy chodzili ze wsi do pracy pieszo lum przyjeżdżali na rowerze w latach 50-60 nastąpił rozwój przemysłu bo na wsi żyło się skromnie-nie raz bez światła ,wody brakowało kanalizacji szkoda pisać I właśnie na skutek napływu ludzi ze wsi do miasta -zaczęto zabierać ludziom te nie raz piekne ogrody ,wyburzać domki jednorodzinne w latach 50-80 do których wprowadzano ludzi ze wsi dając im mieszkania zakładowe itp.Przecież całe osiedla TRZECH WIESZCZÓw,SObieskiego,centrum ,1000-lecie, Północ,PArkitka,Raków,Błeszno,Wyczerpy
          to były ogrody większe lub mniejsze z różnego rodzaju domkami które ludziom zabierano dając odszkodowanie groszowe lub po prostu wywłaszczając aby budować dla ludzi przyjeżdzających z okolicznych wsi do pracy różnej.Ludzie ze wsi byli dowożeni różnego rodzaju środkami transportu za darmo do pracy do miasta .To nie bajka to rzeczywistość sprzed kilkudziesięciu laty i ludzie dzisiaj jeszcze żyją w mieście i na wsi i pamiętają te czasy.Dzisiaj ludzie z miasta kupują sobie coraz częściej różnego rodzaju dziąłki na wsi które rolnicy wydzielili ze swoich pól lub nieużytków leśnych i budują dla celów rozrywkowych różnego rodzaju chatki chcąc pokazać nie raz swoim dzieciom jak żyje się lużniej na wsi a nie tak tłoczno jak w mieście- biorąc pod uwagę zmianę trendów i innego rozwoju społeczeństwa.Zauważ szanowny obywatelu ile ludzi przyjeżdża ze wsi do miasta do reala,tesco galerii jurajskiej na lody ,zakupy, pospacerować lub po prostu obejrzeć inny świat jaki był w latach 50-90 .Miasto żyje swoim światem -więś próbuje miastu dorównać i
          ma swoje życie i problemy.O dojeżdżających obecnie ludziach do pracy ze wsi do miasta nie chce nawet pisać bo po prostu nie wypada i po co .I dlatego wszystkim ludziom ze wsi i z miasta życzę wszystkiego najlepszego z 0kazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia oraz wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i żeby przypadkowe łebki nie próbowały wywoływać antagonizmów na forum jak to zaistniało z hasłem ostatnio modnym SK i SC.
    • Gość: x Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 195.242.91.* 09.12.10, 14:23
      Przepraszam skylight juz nigdy nie będe w miejski sposób jeździł mam nadzieje, ze ktoryś z rodowitych mieszkancow SKL nauczy mnie jak się poprawnie (wzgledem SKL) porusza PO drogach publicznych. I choc wy SKLowcy macie najwiekszą praktyke na drogach niepublicznych w pojazdach rolnych ja i tak wam bezgranicznie zaufam:D Prosze nauczcie mnie jeździc po swojemu już nawet kupiłem niebieskie diody do spryskiwaczy oraz naklejkę pionner!
      Stłuczka Kolizja Laweta i nie ma mocnych;p
      • Gość: gosc z cz-wa Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.182.154.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.12.10, 17:17
        widze ze wszyscy jestescie idealni kierowcy,wszystko widzicie u innych tylko nie u siebie a o parkowaniu samochodu to juz nie wspomne jak stanie to tak zostawi jak swieta krowe pozdrawiam wytrawnych chamskich kierowcow.
        • Gość: anka Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.prenet.pl 09.12.10, 18:08
          a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że budują domki jak komórki, ledwo się tam mieszczą, wszystko się rozpada, brud, syf, grzyb ale co tam chwalą się że w domu mieszkają a nie w bloku.
          • Gość: P z blokowisk Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 18:15
            Ja, jak pod marketem widzę wóz zaparkowany krzywo i na 2 miejscach, zaraz se myślę "oho, skl" i się zgadza. I tak mówię: Popatrz kochanie, przyjechała pierdoła z kłobucka i myśli,że pod stodołą zaparkowała.
          • Gość: lol Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.netcominternet.pl 09.12.10, 18:19
            najsmieszniejsze jest to, ze jest to bedzie nasz grzy, a nie spoldzielni :D Jak juz sie pojawi za kilkadziesiat lat, w tym samym czasie Twoja wielka plyta albo runi, albo ja wyburza :D

Coraz bardziej rozumie czemu Cz-wa nie ma wojewodztwa. Mieszkancy okoliczne powiaty do siebie zniechecaja.
            • Gość: bobbyX Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.183.133.26.dsl.dynamic.eranet.pl 09.12.10, 18:46
              Wytrzeżwiej albo naucz się pisać...
              • Gość: ja Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 17:15
                Tak w lobucku mieszkają same gamonie.Taka brzydula skończyła szkołę specjalną ledwo ,ledwo .Jako penienka strzeliła sobie dziecko z żonatym facetem i wylądowała w Pierdołowie u boku jakiegoś małego chudego gamonia.Chyba ma na imię agnieszka.I tak z Częstochowy do Klobucka wynoszą się same popaprańce.I dobrze.Miasto będzie ładniejsze.
                • Gość: jo Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.10, 18:02
                  Gumofilec i ,,ino" po tym rozpoznasz kłobuczoka
                  • Gość: lorelei Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.10, 19:24
                    x6,kkk,brawo a jaś-"umarła"ze śmiechu?:)))ja teraz umieram...ze śmiechu i jasia.
                    Ale do rzeczy:jadąc kiedyś w świętokrzyskim,tak,tak...tnie pod prąd stary czerony samochód,już nie pamiętam jaki.Mignął mi przed szybą,że zrobiło mi się ciepło.1-sza myśl:skl-ale nie jestem w Cz-wie,więc to chyba niemożliwe byloby.I...patrzę...SKL!myslałam,że mam już jakieś omamy,pasażer mój potwierdził,że widział to samo,SKL!:-)
          • Gość: hehe Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.netcominternet.pl 12.12.10, 10:25
            szkoda, ze ta komorka jest warta 4-5x tyle co twoja kawalerka 23m2 od developera.
    • Gość: Wawa Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 00:36
      No nie mogę:D Skylight12 sobie wyraźnie jaja robi, a MIASTOWI z Częstochowy poczuli się oburzeni i zaczynają wyżywać się na małym miasteczku:D (swoją drogą jakiś kompleks? Rozumiem, że w porównaniu do Kielc Częstochowa wypada słabo, ale żeby frustrację na miasteczku wyładowywać?:D) Próbując udowodnić, że mieszkanie w bloku jest lepsze niż w domu pod miastem jesteście żenujący:D W całej Polsce ludzie uciekają z miast na przedmieścia, ale w Częstochowie w cenie jest wielka płyta byle w granicach miasta:D:D
    • Gość: czestochowianin Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.12.10, 08:50
      A ja nie wspomne tych inteligentów w pojazdach z SKL, SLU, SCZ gnających co niedziela do Reala , Tesco, z nawigacja przyklejona do szyby coby sie nie zgubić, pytających ciagle jak drózka przez CB - radio , zasiadających godzinami w MC Donaldzie zamiast gotowac obiad w swoim cywilizowanym miasteczku pod czestochowskim..... no cóż nie każdy urodził sie na wsi i ma możliwośc miec "dom z ogródkiem" a codziennie dojeżdzac do pracy do tego brzydkiego miasta Czestochowa do pracy w hucie lub TRW .
      • Gość: medalik Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.10, 10:17
        A może by tak postawić szlaban i pobierać opłaty za wjazd do Częstochowy. Pewnie korki znikną.
      • Gość: hmm Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.2.141.82.tvksmp.pl 12.12.10, 11:37
        Jakoś nie sądzę, żeby ci kierowcy tłumaczyli się na cb skąd jadą i dokąd, więc jak drogi Sherlocku wydedukowałeś że to właśnie oni pytają o drogę? Czyżbyś hmm... jeździł z nimi?
        • Gość: ha ha ha Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 11:45
          A pamiętacie jak w latach 60 , 70...uciekali ze wsi do miasta bo się PAŃSTWEM chciało być. W blokach to praktycznie cała wieś siedziała. A w weekendy to tabunami żarcie zwozili od starych ze wsi.
    • Gość: ON Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.10, 12:33
      "...żyją w blokowiskach z betonu, mają obszczane klatki schodowe, balkon 2 na metr. Też czasami chcą zobaczyć jak żyje się normalnie, pooddychać świeżym powietrzem chociaż przez dwie godziny na tydzień..."

DOBRE !!! :D
      • Gość: gość Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 14:58
        Wy głupie nietoperze z Klobucka - milczeć sobaka.
        • Gość: sc-chołota SC- Słoma z Czewików :) IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.10, 15:11
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Wy głupie nietoperze z Klobucka - milczeć sobaka.

"...żyją w blokowiskach z betonu, mają obszczane klatki schodowe, balkon 2 na metr. Też czasami chcą zobaczyć jak żyje się normalnie, pooddychać świeżym powietrzem chociaż przez dwie godziny na tydzień..."

DOBRE !!! :D
        • Gość: Rudolf Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 195.88.28.* 12.12.10, 15:13
          Żenująca "dyskusja" kompleksiarzy z obu stron - z jednej strony ci którzy mieszkają na wsi i za wszelką cenę chcą udowodnić miastowym, że nie są od nich gorsi, zwłaszcza jeśli mają rejestrację SKL, z drugiej ci którzy "miastowymi" są w drugim, może trzecim pokoleniu, mieszkają w peerelowskich blokach i nie są już z tego tacy dumni jak ich ojcowie, czy dziadkowie, którzy do Częstochowy przybyli z okolicznych wiosek i na tych którzy tam zostali patrzyli z góry. Dla kogoś kto zna swoją wartość nie ma znaczenia gdzie mieszka, tylko dla kogoś kto niewiele sobą reprezentuje i czuje się niepewnie miejsce zamieszkania może być powodem kompleksów, albo dumy.
          • Gość: smok Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 22:14
            Pozdrawiam panią z żółtej meganki która wczoraj w Krakowie przez moment jechała pod prąd na 3 pasmowej drodze (29 listopada- w okolicach cmentarza) a przy zawracaniu dosłownie centymetry dzieliły ją od masakry- z naprzeciwka migali jej długimi że źle jedzie a ona myślała , że dają jej znaki żeby jechała i ruszyła a centymetry przed jej autem śmignął gościu co 100 miał spokojne ( nie widziała go., zasłaniał go bus) Minę miała nietęgą , w gaciach też pewnie ciepło, z wrażenia jeszcze na czerwonym przejechała. Jest to chyba monitorowany odcinek - może ten wyczyn trafi niedługo na jutuba. Nie ma znaczenia czy ktoś ma blachy ERA, SC, SKL, SMY itd. jak się myśli dupą a nie głową to przez kilku debili i debilek powstają głupie stereotypy
    • Gość: LOL Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 08:57
      pozdrowienia dla kierownika z SC w czarnym Chevrolecie który stanął z awaryjnymi na Szajnowicza przed krzyżówką koło komendy i tak stał, i stał ... bo się nie chciało zepchnąć auta 10 m dalej w Sikorskiego. Lepiej było zakorkować całą ulicę i czekać na lawetę. Na dworze mróz więc po co się przemęczać.

Szkoda kolego, że tych epitetów pod swoim adresem nie słyszałeś.
    • Gość: gosc Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.10, 14:37
      moze tym lepiej sie zająć co !

forum.gazeta.pl/forum/w,55,119793272,119793272,Szczury_w_Czestochowie_plaga_czy_przypadek_.html
      • Gość: do skyligh 12 Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 188.33.4.* 13.12.10, 20:26
        Jak takie rzeczy opisujesz to po co przyjeżdżasz ze swoimi dziecmi na zakupy i lody do reala
        i Galerii.Widziano ciebie również w kinie w galerii jurajskiej po co skoro krytykujesz Częstochowę-idż do kina w swojej wiosce tam są lepsze filmy.Odezwij się teraz i napisz coś
        więcej.
        • Gość: Jane pytanie do skylight i nie tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 09:16
          nurtuje mnie fakt, że gościu myślał od wakacji nad założeniem wątku i wreszcie zdecydował się zrobić to w zimowy samotny wieczorek...Bo, jak pisał o pędzących nad wodę ,mniemam nie dotyczyło to obecnej pory roku?Hmmm....

ps. a właściwie skąd się wzięło powiedzenie "pierdoła z Kłobucka"...?
          • Gość: az Re: pytanie do skylight i nie tylko... IP: 195.242.91.* 14.12.10, 10:43
            Pierwszy dokument który mówi o Kłobucku pochodzi z XIII wieku. Ten dokument wylicza wszystkie włości należące do króla w tym Kłobuck alias Pierdołowo. Ta nazwa wzięła się od nazwiska pewnego Francuza który był panem okolicznych włości. Jako że miejscowa ludność nie była w stanie wymówić jego nazwiska więc przekształciła je w Pierdoła. Nazwa Pierdołowo do dzisiaj funkcjonuje w mowie potocznej. W XV wieku został tam zbudowany gotycko-barokowy kościół pod wezwaniem świętego Marcina.

• Gość: az Re: pytanie do skylight i nie tylko... IP: 195.242.91.* 14.12.10, 10:45
              więcej informacji znajdziesz tutaj:

wielkapedia.wikia.com/wiki/K%C5%82obuck
    • Gość: ja Re: Nauczcie się jeździć panowie i panie z SC IP: 83.238.29.* 14.12.10, 09:30
      Nad wodę w grudniu jadą? Takie rzeczy to tylko w Kłobucku.

Aha, i pozdrów swoją żonę i moje dziecko :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka