Dodaj do ulubionych

Miasto daje na juwenalia

11.03.11, 22:35
A jak to wypada w porównaniu z dofinansowaniem Juwaneliow przez UM w latach ubiegłych? Jestem ciekaw..
Obserwuj wątek
    • krzyc0f Re: Miasto daje na juwenalia 12.03.11, 00:04
      ZSP była zawsze znana z bliskich związków z SLD - więc ta dotacja akurat nie dziwi. :) Ciekawe jakie juwenalia uda im się zorganizować - nie jestem studentem, ale życzę sukcesu, bo w Częstochowie juwenalia raczej marnie wychodziły.
      • Gość: gość Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.net.stream.pl 12.03.11, 06:34
        u la la 200 tysi na chór miejski nikomu nie potrzebny szkoły chce się likwidować pozwalniało się pracowników miejskich żeby zaoszczędzić 100 tysi na rok a tu lekką ręką daje się kase na chór miejski jestem w szoku już zaczynam powoli żałować że zagłosowałem na Matyjaszczyka i SLD :(
        300 tysi na 79 jednostek pozarządowych a 200 na 1 (jeden) chór szok...
        • Gość: Junior Re: Miasto daje na juwenalia IP: 212.87.246.* 12.03.11, 10:59
          To kurpios zapisał w budżecie 200tyś na chór a o ile wiem sprawa jest przesądzona bo zgodnie z prawem nie mona powołać chóru miejskiego wiec kasa nie zostanie wydana a zmniejszy zadłużenie miasta .
          • Gość: ZiBi Re: Miasto daje na juwenalia IP: 109.95.24.* 12.03.11, 21:15
            kuta... na juvenalia mają kaske a na podwyzki dla pracowników budzetowych nie, tylko cięcia i zwolnienia, ..tasy, Juvenalia te w 2003 roku były super. to 565 tyś wyrzucone w błoto sam byłem studentem i takie juvenalia to ja mam w dupie
      • Gość: ?!? skandal IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.11, 19:36
        jakim to wydarzeniem kulturalnyym sa juwenania? pieczenie kiełbasek na grilu i chlanie piwska w barach lub trawnikach? przeciez tzw. działacze studenccy nic nie potrafia zorganizowac i zaproponowac kulturalnego. gdyby potrafili mielibysmy juwenalia co roku!!!!!!
        to jest nic innego jak wydawanie pieniedzy na przybudówki SLD.
        czy nie nalezy poprosic żeby wydawanie tych pieniedzy sprawdziło RIO?
    • Gość: wrr Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.03.11, 07:47
      TO SĄ TE OSZCZĘDNOŚCI!!!
      • Gość: agn Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 16:58
        nie to sa igrzyska dla ludu
    • donald-marzy Re: Miasto daje na juwenalia 12.03.11, 09:43
      car w czasach zaborów tez pozwalał bimber krecic - by usmierzyc społeczenstwo, a tymczasem dbanie o rynek pracy i jakosc ksztalcenia pozostawia wiele do zyczenia
      • Gość: pecze Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 10:05
        A co z tą "chorą" sytuacją stanu prohibicji przy Deka? Może w końcu pora i okazja skończyć z tymi jajami i zacząć traktować akademików jak dorosłych obywateli.
      • Gość: ZDZICH Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 11:59
        A Ty pamiętasz na co pozwalał car ???
        Bimber (okowitę ) to pędzono w dworach i płacono nią część należności za pracę chłopów.
        Tak więc rozpijał chłopstwo nie car a nasz rodzimy błękitnokrwisty dziedzic.
        • Gość: Jolka Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.03.11, 12:10
          szkoda kasy . niech sobie studenciki zrobia sami sciepke no tak normalnie do kapelusza i gra.
        • Gość: zbych Re: Miasto daje na juwenalia IP: 12.03.11, 12:16
          Błękitnokrwostych (swojaków) ci u nas option=com_phocagallery&view=detail&catid=1:galeria-foto&id=21:zdiecie-16&tmpl=component&Itemid=5]dostatek[/url].
          Ich błękitnokrwista wspólna mać!
        • Gość: J.T. Kolejny z PRL-u IP: *.wip.pcz.pl 18.03.11, 09:40
          A Ty pamiętasz co działo się na dworach ???
          Jak długo można jechać na PRL-owskich bajkach
          o tym jak to dziedzic rozpijał biednych chłopów.
          Ale pewnie różnej maści "Zdzichów" będziemy mieli zawsze.
    • bjb48 Miasto daje na juwenalia 12.03.11, 12:19
      Prezydent spłaca dług wdzięczności dla młodzieży, która na niego głosowała.
      • Gość: mam oby tylko rozliczyli sie szczegolowo z faktur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 12:27
        przypilnuj tego krzysiu!
        • Gość: wes Re: oby tylko rozliczyli sie szczegolowo z faktur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 12:21
          tego nie jest w stanie nikt sprawdzic
        • Gość: werwa Re: oby tylko rozliczyli sie szczegolowo z faktur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 12:54
          eh na fakturach to mozna wpisac cololwiek
    • Gość: w w 2010 bylo 35 tys tylko nikt nie napisac podania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 12:24
      w zeszlym roku bylo 35tys przygotowane przez pana kuropiosa to ZSP (ani zaden z samorzadow studenskich) nie ruszylo tylka nawet aby napisac wyniosek o dofinansowanie. Tylko nie mowi sie o tym bo najlepszy musi byc K.M. i jego nastepcy hodowani w ZSP
      • Gość: ciekawski klan Baltów IP: *.alfanet24.pl 12.03.11, 16:49
        hmmm czy mi się zdaje czy we władzach częstochowskeigo Zrzeszenia Studentów Polskich jest (a napewno była żona Pana Marka Balta, obecnego przewodniczcego Rady Miasta)?????????? o działaniach tej organizacji i wydatkowaniu uczelnianej kasy możnaby duuuzo opowiadać......;)
        • Gość: f Re: klan Baltów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 15:04
          no mozna ale tego i tak nie jestes w stanie udowodnic
      • Gość: :) Re: w 2010 bylo 35 tys tylko nikt nie napisac pod IP: *.dolsatbelchatow.pl 14.04.11, 00:22
        Sorry wielkie ale po primo AJD z tego co wiem a dobrze wiem dostało całe 2 tys na turniej szachowy :D (ale mniejsza o to ) BO szanowny UM Częstochowy powiedział że na Kabareton NIE DA bo jest w AULI wiec Samorząd AJD z własnych środków( wypukali się do zera wtedy) przy dużym wsparciu finansowym pana JM Rektora zrobił sam Kabareton i to mocny Kabareton bo KMN oraz KTZS zrobiły wielkie show!
    • wladimirdwa tyle kasy jeszcze nigdy nikt nie dostał 12.03.11, 18:51
      ..........
      • wladimirdwa no tak jak p jest km 12.03.11, 18:56
        to jp
        • Gość: Jolka Re: no tak jak p jest km IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.03.11, 19:15
          mówie po raz setny ! Zadnej kasy nie rzucac w błoto !! Studenciki jak chca chlac to niech mamusia ich zasponsoruje lub dobry wujek ze wsi z pod Koszalina i tyle :-)
          • Gość: kaśka Re: no tak jak p jest km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 23:11
            Dokładnie tak!
          • Gość: Staszek Alcatraz Re: no tak jak p jest km IP: *.netcominternet.pl 13.03.11, 00:51
            Studenciaki chlają za swoje! Nie za Twoje ani miasta... widać, że nie byłaś studentką i co gorsza chyba jesteś "home managerem", a pecet jest Twoim jedynym oknem na świat. Jeżeli UM przekazuje kasę na juwenalia, to dotuje w ten sposób zorganizowanie koncertów, a nie zakup alko... Jak widać, żeby wypowiadać się na forach też trzeba posiadać odrobinę inteligencji.... co więcej w innych miastach takie imprezy w dużej mierze finansowane są przez sponsorów (głównie browary), ale u nas się nie da, bo mamy prohibicję, czyli Browar nie daje kasy na koncerty, bo sam na tym nie zarobi (studenciaki nie kupią piwa za pieniądze swoje, lub mamusi czy tatusia), nie ma kasy -> nie ma koncertów -> nie ma zabawy!!!!!!
    • krataa Miasto daje na juwenalia 12.03.11, 23:05
      za takie pieniądze można zorganizować dobry koncert, ciekawe jak wypadnie organizacja w 2011, czas pokaże
      • Gość: hempgrudiilgang Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.rev.inds.pl 19.04.11, 00:24
        ja hce zobaczyc wilka z hempgru na scenie i rzeby byl terz bilon i rzary jlb i hody hzd diil gang caly czas
    • Gość: ksieciunio ZSP = SLD IP: *.51.57.168.tvksmp.pl 13.03.11, 12:45
      Nic mnie to nie dziwi. Komuszek komuszkowi zawsze pomoze. Jedyny plus jest taki ze moze bedziemy wiec wreszcie huczne juwenalia.
    • Gość: ssak za 65 tys tys to kupiliscie juz wybory na P.Cz. IP: 13.03.11, 14:33
      przekupione dzieci z samorzadow (elektorzy) beda wiedziec jak glosować w wyborach na rektora - na kupionego prof. Nowaka
      • Gość: Staszek Alcatraz Re: za 65 tys tys to kupiliscie juz wybory na P.C IP: *.netcominternet.pl 13.03.11, 15:29
        Żebyś ty chociaż był w 1% tak inteligentny jak ten człowiek...
        • Gość: przyjaciel nowaka Re: za 65 tys tys to kupiliscie juz wybory na PCz IP: 13.03.11, 17:23
          Gość portalu: Staszek Alcatraz napisał(a):
          > Żebyś ty chociaż był w 1% tak inteligentny jak ten człowiek...

"tylko WOJCIECH NOWAK" szkoda tylko, że współpracował...
          forum.gazeta.pl/forum/w,55,95948633,96044901,Re_na_kogo_zaglosujesz_i_dlaczego_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,55,106693151,106803603,Re_Politechnika_Czestochowska_gra_o_miliony.html
          inteligentny inaczej
          • Gość: Staszek Alcatraz Re: za 65 tys tys to kupiliscie juz wybory na PCz IP: *.netcominternet.pl 13.03.11, 22:22
            Może i współpracował, może donosił.... ciężko mi go oceniać z takiej perspektywy, bo nie żyłem w tamtych czasach, nie wiem jakie były wtedy realia, ale mogę go ocenić po tym co zrobił dla PCz, a zrobił naprawdę wiele... I owszem, nie należy zapominać o przeszłości, ale też nie należy nią żyć, bo wtedy nie patrzy się w przyszłość...
      • Gość: admin Re: za 65 tys tys to kupiliscie juz wybory na P.C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 13:46
        czy to jest legalne?
    • Gość: magi Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.03.11, 21:25
      cieszę się że wreszcie miasto chce pomóc studentom zrobić juwenalia

słyszałam że była propozycja zrobienia juwenaliów przy promenadzie ale się rektor PCz nie zgodziła, ale dobrze że miasto dotuje studentów mimo braku woli współpracy ze strony władz uczelni
      • Gość: bełt -)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 01:08
        paranoja - urzednicy załattwiają biednym studentom juwenalia. kiedys nikt by nawet o takim kabaretowym pomysle nie pomyślał
      • Gość: Janek Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 16.04.11, 13:01
        Władzę uczelni chcą promować juwenalia, tylko jeśli będą one organizowane przez wszystkich i w sposób klarowny wydawana kasa a nie co roku te same rozpiski budżetowe :/
    • keri35 Miasto daje na juwenalia 14.03.11, 09:32
      Z tego co mi wiadomo to pula pieniędzy przeznaczona na konkurs dla organizacji pozarządowych ustalana była jeszcze przez poprzednie władze, natomiast ZSP widocznie złożyło dobry wniosek, który był przez komisję pozytywnie rozpatrzony. Zbędne więc są tu przemyślenia żeby wykorzystać te pieniądze w inny sposób np. na uniknięcie obcinania pensji. Z tego co mi wiadomo Juwenalia od zawsze organizowane są głównie przez ZSP, które od roku 2003 ma spore utrudnienie jakiego nie mają inne miasta czyli brak możliwości sponsorowania tej imprezy przez firmy piwowarskie. Jak wiadomo browary są głównymi sponsorami juwenaliów w innych miastach. Tak na marginesie dodam, że ubiegłoroczne juwenalia były już zorganizowane na dobrym poziomie i słychać było głosy zadowolenia mimo fatalnej pogody. Ja życzę organizatorom powodzenia i wierzę, że juwenalia w Częstochowie wskoczą na najwyższy poziom ;)
    • Gość: alejązasłużonych Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.180.208.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.03.11, 09:46
      ZAPROŚMY JADWINIE www.youtube.com/watch?v=vWieYY4BzXw&feature=related
    • Gość: iks Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 11:59
      Cięcia gdzie się da , a szczególnie w oświacie ,po co ? Ano,po to żeby uszczęśliwić studentów. Ach ci młodzi świadomi obywatele !
      • Gość: ahu...tamztym Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.182.248.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.03.11, 13:45
        Wódy i igrzysk byle do wyborów...........
      • Gość: ald Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:51
        mlodzi naiwni a glosowac moga. Nie ważne ze nie rozumieją tego co sie wokol dzieje. Wazne zeby sie urznac i zjesc kielbase z grila w juwenalia
        • Gość: gość Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 22:35
          ald chyba nie do końca wiesz jak wygladały juwenalia w częstochowie rok temu, nie wszystkie imprezy miały na celu "sie urznac i zjesc kielbase z grila w juwenalia" np.:
          admin.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/metro-czestochowa-2013-stacja-201ecampus201d
          czestochowa.dlastudenta.pl/juwenalia/wydarzenie/Juwenalia_Czestochowa_Zjazd_na_byle_czym,63616.html
          • Gość: Rakowiak Zainwestować w sport IP: *.158.217.51.pat.umts.dynamic.eranet.pl 19.03.11, 06:37
            www.sport.pl/zuzel/1,64951,9282924,Sport_sie_sypie_w_Czestochowie.html
          • Gość: :::::) Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.dolsatbelchatow.pl 14.04.11, 00:29
            Popieram na AJD był turniej szachowy, zawody sportowe min piłka nożna na ACS, oraz Kabareton zero kiełbasy zero wódy ...
    • Gość: w Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 16:59
      mam nadzieje ze o tyle nasz prezydent zoszczedzi na swoich wydatkach sluzbowych
      • Gość: e Re: Miasto daje na juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 16:38
        chyba nie
    • Gość: p zalatac dziury w drogach IP: *.safesugar.net 14.04.11, 14:14
      a nie wyrzucac pieniadze w bloto
      • Gość: Janek Re: kumuterstwo SLD = ZSP IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 14.04.11, 16:31
        no pięknie...
        widać jak się odwdzięczyli za sztab wyborczy w klubie studenckim rywal i kampanie...

ale z drugiej strony ZSP od ładnych kilku lat prowadziła żona Marka Balta Ewelina Balt (Turlej) więc nie można się dziwić że to oni dostają kasę i czemu ZSP dostało kasę a nie samorządy czy tak jak w tamtym roku "lista życzeń"

• Gość: Leo Re: kumuterstwo SLD = ZSP IP: 69.22.172.* 17.04.11, 13:31
          Widzę że nic się nie zmieniło ... Nie liczy sie co sie robi tylko kto :(((

W tamtym roku rozmawiałem z kumplem na skypie i mowil mi ze przewodniczacy samorzadu, niejaki Bartek Wąs był kapletnie pijany i chodzil na fire show tam gdzie byly odgrodzone ze wzgledu na bezpieczenstwo tasmy zabezpieczajace i narazal w ten sposob studentow i siebie na poparzenia .... to za to dostali teraz wiecej pieniedzy ?

czy nadal jest u "wladzy" ten gosc ?
          • Gość: Kaza Re: kumuterstwo SLD = ZSP IP: 212.87.229.* 19.04.11, 11:22
            Jedym słowem jesteście śmieszni, rozmawiać to ty możesz sobie ze swoją starą, jak tego nie widziałeś to zamknij ryj bo głupoty gadasz, najlepiej narzekać i nic nie robić, częstochowscy studenci.
            • Gość: wwwww Samorzad PCZ sie odezwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 14:49
              widac po poziomie wypowiedzi
              • Gość: kaza Re: Samorzad PCZ sie odezwal IP: *.pl 20.04.11, 09:16
                jeszcze jak bym z niego byl to by wszystko bylo w porzadku, mial bys racje. No ale tu wychodzi wasza zazdrosc o ta kase ze zsp dostalo, a nie inni.
              • Gość: Anita Re: Samorzad PCZ = też ZSP IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 20.04.11, 11:58
                hahaha śmieszni jesteście, przecież wiadomo że od lat ZSP trzyma mocno samorząd i jego 180 tysięcy budżetu i szybko ich nie puści !!

ale chociaż coś w tym jest skoro przewodniczący nie jest wstanie sklecić zdania poprawnie i włączyć się do dyskusji merytorycznej

I to samorządy PCz, AJD itp. powinny dostać kasę a nie ZSP - bo konkurs wygrali ? to każde stowarzyszenie, nawet bez zgody rektora może wystartować o dofinansowanie na takie imprezy? przecież podobno wniosek złożyli w tamtym roku, a wtedy nikt nie miał pojęcia kto będzie odpowiedzialny za Juwenalia !!!
                • Gość: Juwe Juwe IP: *.pl 20.04.11, 12:29
                  Skoncza sie juwe i sprawa i tak ucichnie,
            • Gość: Anita Re: kumuterstwo SLD = ZSP IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 22.04.11, 15:23
              Ja też to widziałam i pewnie z 300 studentów którzy tam stali !
              Przewodniczący URSS jest osobą publiczną - szczególnie jak podpisuje się pod każdym pismem ws. Juwenaliów. Niech idzie do domu wypije flaszkę i nikt mu nic nie powie, ale niech nie naraża studentów bo dojdzie przez jego głupotę do jakiejś tragedii w końcu.

rozumiem jakiś członek URSS gdzie ich jest kilkunastu zrobił coś takiego. Ale widać chodzi najebany, naraża na bezpieczeństwo studentów i śmieje się w najlepsze z władz uczelni bo nic mu nie mogą zrobić a większość w samorządzie to ZSP i osoby skojarzone z tą organizacją
              (ps. jak by wpadł w terpentynę czy coś równie łatwopalnego nie tylko on by ucierpiał tylko niewinni i niczego nieświadomi studenci) jak coś jest odgrodzone taśmami to nie bez przyczyny)
    • Gość: dr Re: ZSP = przekręty ?!? IP: 212.87.229.* 20.04.11, 19:35
      Będzie pewnie podobnie jak w tamtym roku!

żadnego zapytania ofertowego, scenę jak widziałem budżet podpisany przez Pan Bartka Wąsa to wyszła 28 tysięcy złotych !
      szkoda że w tamtym roku dało się ją wziąć za 10 tysięcy mniej !!! podatek ? śmieszne to jest.

zacznijcie działać dla studentów a nie dla swoich profitów !!

chcecie zarabiać ? znajdzcie sobie pracę !
      Panie Piotrku Zawado, Piotrku Gajdo i cała reszta to na was spadnie odpowiedzialność za to !
      • witkac_radeszin_sebienia Re: ZSP = przekręty ?!? 21.04.11, 22:26
        Ale wszyscy macie informacje :O. Czy to są informacje ogólnodostępne, bo zupełnie nie mam pojęcia gdzie się takich rzeczy legalnie dowiedzieć.
    • Gość: Tadek Re: Miasto daje na juwenalia IP: 69.22.179.* 23.04.11, 07:42
      Nie no masakra... jakim prawem ZSP organizuje juwenalia ?
      • Gość: smuga to nasza kasa, proszę pamiętać ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 12:15
        pieniądze wyrzucone w błoto, jak się daje kasę panie prezydencie to trzeba wiedzieć na co , za co i komu !
        A nie na kręcenie drobnych lodów prze studenciaków- organizatorów !
        Bo to nasza kasa, o czym proszę pamiętać !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka