Dodaj do ulubionych

SKandal W Kakadu !

12.03.11, 21:28
Jestem technikiem weterynarii i to co zobaczyłem w Kakadu dzisiaj w galerii zmroziło mnie, ptaki wystraszone tuż za witryną, ludzie rozpraszający te biedne zwierzęta, czy Kakadu wprowadzając takie zmiany miało na myśli dobro zwierząt? czy może lepszą sprzedaż? do tej pory często tam zaglądałem głównie ze względu na adopcje prowadzone tam często, teraz widzę że władzom kakadu w ogóle na zwierzętach nie zależy skoro narażają ptaki swoimi zmianami na taki stres, wstyd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiek Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.alfanet24.pl 12.03.11, 21:37
      trzymanie ptaków w klatkach to wyjątkowe sku...o, ptak jak żadne inne zwierze potrzebuje przestrzeni, mam nadzieję, że kiedyś będzie to zakazane
    • magdas71 Re: SKandal W Kakadu ! 13.03.11, 10:41
      Witam, ja mam także nieprzyjemne doświadczenie z tą siecią a konkretnie: z jednym ze sklepów. byłam wczoraj ze swoją sunią w Wola Parku: ekspedientka, mimo że prosilam o karmę dla szczeniąt, sprzedała mi karmę dla dorosłych psów. na psach nie znają się w ogole: moja suczkę (molos) uznano za dorosłego mieszańca:-)))Pal licho mierną wiedzę kynologiczną, ale sprzedaż nieodpowiedniej karmy... do tego klimat w sklepie: mimo, że z psem zapraszają - chciałam kupić kaganiec, co trudno zrobić bez przymierzania, demonstracyjnie zaczęto sprzątać ślady. było niemiło i niekompetentnie. Odradzam.

mateusz9090 napisał:

> Jestem technikiem weterynarii i to co zobaczyłem w Kakadu dzisiaj w galerii zmr
      > oziło mnie, ptaki wystraszone tuż za witryną, ludzie rozpraszający te biedne zw
      > ierzęta, czy Kakadu wprowadzając takie zmiany miało na myśli dobro zwierząt? cz
      > y może lepszą sprzedaż? do tej pory często tam zaglądałem głównie ze względu na
      > adopcje prowadzone tam często, teraz widzę że władzom kakadu w ogóle na zwierz
      > ętach nie zależy skoro narażają ptaki swoimi zmianami na taki stres, wstyd.
      • dyziek_o Re: SKandal W Kakadu ! 13.03.11, 14:11
        Moim zdaniem, nie tylko trzymanie ptaków w klatkach powinno być zabronione ale wszelakich zwierząt. Ponad to, do czasu rozwiązania problemu z bezdomnymi psami oraz kotami, wszelka hodowla tych zwierząt również powinna być zakazana.
        No i kary za znęcanie się nad zwierzętami powinny zostać zaostrzone. Bowiem to co niektórzy ludzie wyprawiają ze swoimo pupilami, porównać można tylko do "wyczynów "nadzorców w obozach zagłady w czasie II wojny.
        Chociaż są dowody, że nawet oni dbali o swoje psy.
        Dyzio.
        • Gość: a Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 18:19
          w zoologicznym w Tesco zwierzaczki tj.szynszyle i inne dziko żyjące zamknięte w szklanych terrariach próbują się wydostać - wydrapując pazurkami i pyszczkiem klej czy silicon sklejający szyby, stojąc tam i patrząc serce mi pękało,co można zrobić aby zakazać sprzedaży tych biedaków?
          WYPUŚCIĆ DZIKIE ZWIERZĘTA NA WOLNOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: qrak Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 09:57
            jasne, wypuść taka szynszylę na wolność, 10 minut i po niej. ale wtedy ci serce nie pęknie, bo to naturalna selekcja. goopek
    • Gość: ja000 Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 12:26
      ptaki tam wystawiono ponieważ chcą je sprzedać zapewne przed zamknięciem kakadu. takie mam informacje że tego sklepu w galerii już nie będzie.
      • nowi-jka Re: SKandal W Kakadu ! 23.03.11, 13:31
        bo w galeri to w ogóel jzu wktórce bedzie chiński market - wszystko sie zamyka
        a do tematu
        o rany jakie dziwne, sprzedawcy chca w sklepie sprzedać towar, to doprawdy niedopuszczalne
        • Gość: leokadia Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 00:26
          e to mały pikuś co w dniu 14 .05 zobaczyłam w kakadu-targówek w centrum handlowym, mało nie zaczełam robić zdjęć a by było na co popatrzeć
          oto para pracowników kakadu (tu sugerowałam się kamizelkami) dośc młoda dama bez skrępowania pozwalała sobie grzebać w spodniach młodziecowi w śród akwariów (domniemam że szukał tam zagubionej złotej rybki)
          leokadia
          • dyziek_o Re: SKandal W Kakadu ! 15.05.11, 09:34
            Do nowi-jki;
            Ty taka jesteś od początku czy tylko ostatnio tak ci się robi ?!
            A handluj ty sobie pietruszką czy pustakami do woli. Ale zwierzę nie jest "rzeczą" - która nie
            czuje. W/g twojego podejścia, - handlarze niewolników też "tylko " chcieli sprzedać swój "towar".
            Tak się zastanawiam; czy aby ta szynszyla nie posiada więcej uczuć wyższych od ciebie.
            Jeśli w ogóle ogarniasz, o co mi chodzi.
            Dyzio.

p.s
            Droga "leokadio";
            Żadna to nowina. Z moich obserwacji wynika, że spora część dzisiejszych "młodych dam"
            zachowuje się jak za moich czasów, "stare damy" z niektórych portowych zwłaszcza miast na wybrzeżu.
            Cel jednakże przyświeca ten sam. Podejrzewam.
            • Gość: kanarkowa Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.net.stream.pl 16.05.11, 14:58
              Ostatnio w kakadu chciałam kupić witaminki "na śpiew" dla kanarków, to nic że pani chciała mi wcisnąć za wszelką cene witaminki " na upierzenie" - przecież to to samo ;)
              PORAŻKA
          • Gość: Gość53 Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.ip.netia.com.pl 26.05.11, 14:42
            Droga Leokadio. Często odwiedzam fora dotyczące Kakadu jak i również same sklepu.
            W Kakadu Targówek jestem kilka razy w miesiącu i nigdy nie zawiedli moich oczekiwań. Mało tego, pracownicy są zawsze uśmiechnięci, mili i chętni zarówno do rozmowy jak i do pomocy. Czytając wpisy takie jak Twoje mam wrażenie, że niektórzy ludzie poprostu się strasznie nudzą... Jestem starszą osobą i jako częsty gość znam dobrze młodzieżpracującą w tym sklepie. Są zbyt rozsądnymi ludzmi żeby robić takie rzeczy:)
            • Gość: wojtek Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 17:21
              popieram , ja też robię zakupy w Kakadu,miła i kulturalna obsługa i wybór karmy dla psów tych z najwyższej półki doskonały,a wam malkontenci tylko współczuć wasze życie musi być okropne
            • Gość: acha Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.11, 16:33
              Nie polecam Kakadu Ikea Targówek!!!!
              Obsługa chamska, zero wiedzy na jakikolwiek temat. Kierownik sklepu (w okularach) to wyjątkowy burak i cham nie znający się na niczym! Zwierzęta zaniedbane, a asortyment bardzo wybrakowany.
              • Gość: / Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 05.06.11, 19:03
                A nie ma jakichś odpowiednich służb, które by się tym zajęły? Nie wiem jak można zakazać sprzedaży zwierząt, które POWINNY i MUSZĄ żyć na wolności, ale trzeba się dowiedzieć.
                Ktoś napisał, że wypuścić tak jakieś zwierzątko i od razu zginie. Ale przecież nie chodzi o to, by wypuścić zwierzęta do centrum miasta czy innego nienaturalnego terytorium.. Myślenie nie kosztuje ;)
                Ps. Skoro zamykają, to po co te ogłoszenia o pracę, że szukają do Kakadu ?
                • Gość: Kakadu schodzi na Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 08:47
                  psy. i to doslownie, bo jedyne, co jeszcze ratuje ten sklep w oczach bardziej uswiadomionych klientów to weekendowe akcje adopcyjne bezdomnych psiaków. Sklep, który prezentował całkiem niezły poziom, teraz jakby uparł się, żeby odstraszyć klientów. mizerniutki dział terrarystyki, w którym wszystko, co sie ostatnio pojawia, wyglada jakby za chwile miało paśc, chodzi głównie o jaszczurki. Kazdy terrarysta wie, że na giełdach mozna odpowiednio taniej kupić tzw. zdychacze/ młode osobniki, najczęsciej wychudzone, nieodrobaczone, odwapnione i z awitaminozą. Doświadczonemu hodowcy udaje sie czasem utrzymać taki egzemplarz przy życiu za pomocą przymusowego karmienia. przypadkowemu klientowi, który po prostu chce mieć gekona lamparciego nie uda się to z pewnością.
                  Przy mnie pani próbowała kupić synkowi na dzień dziecka króliczka, niestety jeden miał grzybicę, drugi biegunkę, zdecydowano sie więc na świnkę morską, tej niestety nie widac było oczu z powodu zapalenia spojówek czy innego paskudztwa. Dobrze chociaż, że personel informuje potencjalnych nabywców o chorobach tych zwierzątek.
                  Kolejną sprawą jest umieszczenie ptaków w przeszklonej z dwóch stron wolierze. Dzieci, a nieraz i dorosli radosnie pukają w szybkę, a przerażony ptak, próbując uciec, wali w nia głową.
                  Na zakończenie wypada wspomniec o dosyć rażącym braku orientacji w branży młodej pani kierownik. Handel zwierzętami to troszke inna branża niż handel odzieżą, choćby ekskluzywną, bo przypominam sobię tę panią z jednego ze sklepów z ciuszkami, które zwiedzałem z żoną. Może najpierw przydałby sie jakis okres na stanowisku zwykłego sprzedawcy, a dopiero potem funkcja kierownicza. Nie wiem, czy ogólny spadek poziomu sklepu ma zwiazek ze zmianą na tym stanowisku, ale jakos jedno z drugim sie połączyło.
                  A szkoda, bo Kakadu, jak na sieciowy sklep zoologiczny był naprawdę na niezłym poziomie.
                  • Gość: dżołana k. Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 15:24
                    Czytam i czytam i zastanawiam się, kto się tu powinien martwić, bo najwyraźniej widać, że twoja żona, skoro doskonale pamiętasz ładne ekspedientki...

Byłam w tym sklepie niedawno i co do fachowości pani kierowniczki nie mogę mieć zastrzeżeń. Rozmawiałam z nią i inna sprzedawczynią, żeby się poradzić które małe zwierzę jest najmniej kłopotliwe w utrzymaniu i z tego co wiem "pani niezorientowana" jak ją określasz ma w domu 4 jaszczurki, kota i szczura. Wniosek z tego taki, że chyba musi coś wiedzieć na ten temat, a ty jesteś tylko szowinistyczną świnią, która nie może się pogodzić z faktem, że jakaś kobieta jest na wyższym stanowisku niż ty.

Współczuje twojej żonie, bo widać poświęcasz większą uwagę innym...
    • Gość: Magda Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 15:37
      Witam, w zeszłym tygodniu kupiłam w Kakadu w Krakowie koszatniczke, okazało się że jest ona zarażona grzybica! Ogladajcie zwierzatka zanim je kupicie! A najlepiej ominiajcie ten sklep! Teraz moja Myszka się męczy, on dwóch dni przyjmuje antybiotyk w zastrzykach a wiadomo że dla takiego maleństwa jeszcze nie do końca oswojonego jest to straszne przeżycie :( Pozdrawiam
      • Gość: acotopo Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 16:01
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> Witam, w zeszłym tygodniu kupiłam w Kakadu w Krakowie koszatniczke, okazało się
        > że jest ona zarażona grzybica! Ogladajcie zwierzatka zanim je kupicie! A najle
        > piej ominiajcie ten sklep! Teraz moja Myszka się męczy, on dwóch dni przyjmuje
        > antybiotyk w zastrzykach a wiadomo że dla takiego maleństwa jeszcze nie do końc
        > a oswojonego jest to straszne przeżycie :( Pozdrawiam

wzruszyła mnie twoja historia....
        • Gość: Magda Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 17:13
          Bardzo mnie to cieszy...
          • Gość: Zenek Re: SKandal W Kakadu ! IP: 195.205.171.* 02.09.11, 22:14
            Narzekacie na obsługę, to zatrudnijcie się tam na parę miesięcy za najniższą krajową. Za takie pieniądze pracują większości młode osoby z łapanki żeby się gdzieś zaczepić i tyle. Jaka płaca taka praca, pracownicy i firma.
    • Gość: gosc Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.13, 09:49
      witam, tydz temu bylem w kakadu w parku handlowym targowek przy Ikei,zobaczylem tam węża,bardzo duzego,GDY ZACZALEM MU SIE PRZYGLADAC MIALK ROZTRZASKANY PYSK,poruszal sie wiec zyl ale taki widok w sklepie...szok.
      • Gość: jatoja Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.13, 13:02
        DUREŃ z ciebie!
        • Gość: Rybak Re: SKandal W Kakadu ! IP: *.play-internet.pl 25.10.13, 21:05
          "Zobacz" na datę postu wyżej; teraz to już trzy posty wyżej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka