Dodaj do ulubionych

MOTO SHOW II M1

31.05.11, 11:01
Chciałem spytać o opinie Państwa dotyczącą w/w imprezy.
Byłem jednym z współorganizatorów i zależy mi na bezstronnych opiniach lub krytyce. :-) (człowiek uczy się na błędach)
Miło mi będzie odebrać Państwa sugestie na temat programu tego typu imprez .
Pozdrawiam Hubert286
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzyk Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:14
      1. od lewej strony patrząc na fasadę M1 nie dało się stać przy barierkach, bo jakieś łyse pały zastawiły swoimi bmw + pick'up, normalnie buractwo, nie wiem skąd byli, ale poziom dresiarstwa ;/

2. wieśwuningi typu kalibra nie powinny mieć wstępu - zaniżają poziom imprezy, to nie gimnazjum

3. generalnie palenie gumy przez bmw to troche zalauje remizą ;) nie te czasy ;)

więcej ładnych dziewcząt i 2x tyle samochodów do obejrzenia <ok>

jak na to miasteczko to nawet przyjemnie spędzone popołudnie, wystawiam czwórkę, wierzymy ze nastepnym razem bedzie lepiej, co najmniej o plus ;)
      • Gość: HUBERT286 Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.juranet.eu 31.05.11, 13:55
        OK BĘDZIE LEPIEJ NA PEWNO POSTARAMY SIĘ :-)
        JERZY ZAJRZYJ NASTĘPNYM RAZEM DO BAGAŻNIKA KALIBRY imageshack.us/photo/my-images/28/p1010535e.jpg/ KAŻDY ROBI AUTO NA SWÓJ GUST I NA TYLE NA ILE POZWALAJĄ NAM FUNDUSZE :-) (TAKIE REALIA POLSKI)
      • Gość: uczestnik Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 10:57
        Wieśniakiem to Ty jesteś najpierw naucz się jak się pisze marki samochodów
    • Gość: ... Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 13:12
      ciezko to nazwac moto show to chyba za duze slowa..ja tez tylko zauwazylam jakies rozklekotane bmw rodem z wioski i rozneglizowane maniury
      • Gość: HUBERT286 Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.juranet.eu 31.05.11, 14:03
        TO MAŁO WIDZIAŁEŚ :-) JAK NIE ZOBACZYŁEŚ SCANI I HANWEYA (HUMMER WOJSKOWY)
        STAJNI ARG , RAJDÓWKI RMF MAXXX ,QADÓW , BRDMA DEALERÓW,DRIFTOWOZÓW TAKIE OPINIE ŚWIADCZĄ O ICH AUTORACH
        • Gość: lol Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 14:22
          to i tak mało jak na prawdziwe moto show..ja proponuje sie przejechac chociazb y do wawy i zobaczyc jaka impreze mozna nazwac tym mianem..a niedopuszczane do siebie negatywnych opini tez nie za dobrze swiadczy o organizatorze
          • Gość: Artek Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 17:25
            pierwsza sprawa to nie porównuj czestochowy do warszawy bo w tym momencie pojechales sam po sobie,jak na nasze warunki i możliwości to impreza byla udana,duzo ludzi i zwiedzających,w pierwszy dzien pogoda tylko nie dopisała.krytycy zawsze sie trafią bo to i tamto bo w warszawie to jest prze wogole... smieszne sa takie teksty
        • Gość: jerzyk Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 14:38
          ARG pokazało klasę, wiadomo w wawie ludzie mają najlepsze auta w kraju, ale Andrzej też niezłe auta robi, scanie ładne ;) hummer ciekawostka.

Co do kalibr to styl "tuningu" sprzed lat i dziś o takim mowi się "wiejski" nie obrazając wsi. Oczywiście na kazdym zlocie takie są, ale powoli powinno sie tego typu wehikuły usuwać za bramę.

Szkoda ze nie mamy miejsca jak np bemowo, moze nastepnym razem jakas otwarta przestrzeń, np słynne lotnisko na ostrowach? Ma swój klimat i historię i możnaby pokazać jakieś starty szybkich japońców.

Pomyślcie o tym, generalnie jak mowie - było nieźle, nie ma sie czego wstydzić, a wiem ze bedzie lepiej.
          • Gość: Ax Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.centertel.pl 31.05.11, 17:21
            heh... wstydzic nie ma sie co ;) ale szczęsliwym z poziomu całości imprezy niekoniecznie.

Dwaj dj-je ( mini scena & calibra ) którzy wzajemnie się zagłuszali,
            kilkoro różowych chłoptasiów w swych stjuningowanych i ponaciąganych E30, golfach III, jakieś dziwne stoiska z quadami, motorynkami...

MotoShow to jak sama nazwa wskazuje Pokaz Interesujących Samochodów i prócz Poloneza, Dużego Fiata, Hummera1 niczym ciekawym nie można było sie pochwalić.

Zamysł Ciekawy, wykonanie napewno pracochłonne i męczące ale nie róbmy WueSI w mieście.

Zaden z dealerów nie zapraszał na jazdy testowe, nie zapraszał by choćby zasiąść za sterami wystawionych pojazdów, 2 rozpalone hostessy i reszta tłustawych Pań z działu handlowego...

Na przykład Rage Race moga postarać się o Balony Reklamowe lub postawienie Pompowanych Bram Wjazdowych by z daleka zainteresować Imprezą, sa firmy które przyjadą, postawią za niewielkie pieniądze, wiem bo corocznie wynajmuje bramy i Balony na Zloty.

Popracuj nad Organizacją bo różowi wsciekający sie na parkingu poza wyznaczonym terenem mocno irytują nie zainteresowanych Ludzi.

• Gość: HUBERT286 Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.juranet.eu 01.06.11, 07:08
            Jerzy mam da Ciebie dobrą wiadomość! :-)
            Pod koniec września na Ostrowach będzie organizowana 1/4 mili legalnie !!!
            Pewien Pan załatwił zamknięcie drogi :-)
            • hvacrse Re: MOTO SHOW II M1 01.06.11, 08:42
              Gość portalu: HUBERT286 napisał(a):

> Jerzy mam da Ciebie dobrą wiadomość! :-)
              > Pod koniec września na Ostrowach będzie organizowana 1/4 mili legalnie !!!
              > Pewien Pan załatwił zamknięcie drogi :-)
              >

Mega pozytywna wiadomość dla wszystkich wielbicieli motoryzacji z okolic i nie tylko. Nie obawiacie się jednak komplikacji pogodowych o tej porze roku? Jeszcze jedna uwaga, nie wiem czy jechałeś ostatnio po pasie na O., powyzej 150 na twardym zawieszeniu zaczyna miejscami niebezpiecznie podbijać, w okolicach 200 robi się już naprawdę nieciekawie. Mam nadzieje ze nie bedzie to utrudnieniem dla zawodów.

Generalnie spot pod M1 całkiem przyjemnie wypełnił nam niedzielę.

pozdrawiam
    • Gość: Tomek Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 31.05.11, 19:28
      Niestety nie mogłem być na MS, ale słyszałem same pozytywne opinie.

Byle tak dalej Hubercie !!

• Gość: Tomek Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.prenet.pl 31.05.11, 22:11
        Nieźle, ale to jeszcze nie to.
        Ja rozumiem, że ludzie od E30 i Calibr też mają pasję i chcą się nią dzielić, ale sprowadza to range imprezy do poziomu zlotu pod remizą. Bo jak w porównaniu z autami ARG wygląda takie rozklekotane BMW, którym da się tylko palić gumę? Tak samo Calibra, która jest już mocno przestarzała i nawet sprzęt DJski w bagażniku szału nie robi.

Ogólnie podsumowując impreza niezła, ale stare "rzęchy" psuły jej klimat.
        • Gość: HUBERT286 Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.juranet.eu 01.06.11, 07:14
          Ok Tomku rozumiem postaramy się by było lepiej:-)
          A co do e30 stało tam też moje granatowe :-) (wiem ostatnio je zaniedbałem ale odkuje się z kasą i wróci do świetności )
          POZDRAWIAM I DZIĘKUJE ZA UWAGI
        • Gość: lemi Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.net.stream.pl 09.06.11, 00:30
          hehe ... koles wez idzd kosic traw pod ta swoja remiza :d
          i na autach i na sprzecie DJ widac znasz sie jak na odmianach buraka :D
          a ty czym jezdzisz pewnie rozklekotanym maluchem za 300zl lepiej sie nie odzywaj ... poczytaj lepiej najpierw o stylach tuningu bo widocznie nie rozrozniasz!! tamte fury agr to auta do wyscigow i driftingu a pozostale to przerobione wizualnie i stylistyczie auta do poruszania sie po drogach publicznych ... wiec co ty wogule porownujesz ... ehhh doksztalc sie troszke taka dobra rada
          • Gość: jerzyk Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 17:53
            Oooo hehe właściciel kalibry sie odezwał (albo bmw) :)
            Po czym poznalem? :)

A po takich kwiatkach: "wogule " + brak zupełny podstaw interpunkcji :D

Co za wsiur !!
            • Gość: lemi Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.net.stream.pl 28.08.11, 21:44
              hehe widac na gramatyce to ty sie wogóle nie znasz ... jesli juz to blad ortograficzny a nie interpunkcyjny! nie powiem ci ktorego auta wlascicel to pisze bo po co ci to!
              Wsiór jestes sam i to najwiekszy z najwiekszych !! moge cie zapewnic ze nie jezdze ani calibra ani bmw, golfem czy mercedesem... ale takze niemiecka marka!

idz lepiej utop swojego malucha bo wioche robisz
    • Gość: mieszk@niec Re: MOTO SHOW II M1 IP: 212.87.244.* 01.06.11, 16:20
      Witam,
      Tak z mojego punktu widzenia przydał by się dokładniejszy harmonogram imprezy, przykładowo: pokazy na quadach o każdej pełnej godzinie, straż pożarna o 16 i tak dalej. I może troszkę więcej terenu, dać im miejsce do pokazania co potrafią. Ogólnie fajnie, dobrze że się coś dzieje w tym mieście.
      • puczek21 Re: MOTO SHOW II M1 01.06.11, 21:03
        zabrakło lepszej promocji imprezy, jakiejś relacji np. w radiu jura, tam chyba można takie przeprowadzać, można z tego zrobić fajną imprezę, fajny temat żeby skojarzyć taką imprę z częstochową, tylko musi być większa pompa
        • Gość: Tomek Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.prenet.pl 02.06.11, 17:11
          Z tym terenem to chyba ciężko będzie, bo przecież więcej parkingu zagrodzonego = mniej miejsc parkingowych. I tak było ciasno. A jak powiedzmy za rok przyjedzie więcej osób to już by zaczęły się robić problemy. Dochodzi przecież jeszcze tor kartingowy.

Mam nadzieję, że organizatorzy wezmą pod uwagę wypowiedzi jakie się tu znalazły i następna impreza będzie jeszcze ciekawsza. Może by się udało zaprosić na scenę jakiś zespół, który zagra muzykę pasującą klimatem? Wzorujmy się na zagranicznych imprezach tego typu by zrobić z tego ciekawe wydarzenie.

• Gość: hubert286 Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.juranet.eu 02.06.11, 22:08
            Dziękuje wam za info i uwagi obiecujemy się poprawić :-)
            Mamy parę pomysłów na kolejne imprezy.
            A już mogę Was zaprosić wraz z Danielem (TWOJE 4x4) na rundę" Pucharu Polski w FMX i Crosscuntry" na torze Łukasz Pacuda (ul.IKARA) termin Lipiec
        • Gość: hubert286 Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.juranet.eu 02.06.11, 21:56
          Reklama była w radiach i na bilbordach nagłośnienie też kosztuje a budżet był jaki był :-)
          • Gość: bzyk Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 10:51
            rozklekotałe e30kombi na wstepie bym wyprosił. w pierwszy dzien rozklekotałe e30 oklejone jakimiś badziewnymi naklejkami też bym wywalil bo nic sobą nie reprezentowało.. nawet ładnie gumy nie spaliło(nie sztuką spalić gume stojąc w miejscu). Calibra... beznadziejna, nawet 10lat wstecz była by beznadziejna.. a sprzet audio w niej.. heh.. brakowało jeszcze naklejek na szybie, tak jak w tych dwóch e30 i golfie z paroma chromowanymi dzyndzlami pod maską.. swoją droga też bym ich powypraszał..
            Jedyne co fajnego było to stajnia MP Tuningu, ARG, i ten przerobiony UAZ.. ale cóż, nie wymagam cudów, bo to miasto w większości jest miastem prostaków. Więc i tak bardzo dobra impreza Hubert
            • Gość: ElektroJerzyk Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.54.169.142.tvksmp.pl 03.06.11, 16:45
              Witam
              Czytam te w większości bzdury i mam prośbę do kilku ludzi aby zaprezentowali czym jeżdżą.
              Stawiam że niczym albo autem rodziców bo was nie stać na nic lub nawet prawa jazdy nie macie.
              Standardowy polak zobaczył Calibre i odrazu mówi że wiocha. Chłopie ty pewnie nawet nie siedziałeś w takim aucie nie mówiąc o jeździe więc po co się wypowiadasz ?? Kolega ci powiedział że to wieśniackie auto ??
              Co do organizacji nie będę powielał wypowiedzi.
              Zrobić dobry harmonogram
              Trochę więcej bolidów
              Reklama swoją drogą.
              Dla mnie było ok.
              Pozdrowienia dla pasjonatów Calibry I E30
              • Gość: JERZYK Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 03:31
                Ty wiesniaku zapintalasz tramwajem wiec zamknij jape !

Wielbiciej buraczanych kalibrów , gimnazjum już skończyłeś?
                • Gość: xxxxx Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.net.stream.pl 04.06.11, 11:01
                  Tak czytam w widzę że Ci co się uczepili calibry i starych fiatów nie mają pojęcia o niczym. Jesteście jak TEDE z Operacji Tuning cały samochód przerabiała mu firma a on nawet nie wie ci jest w środku. ŻENADA. Dlatego jak słyszę jego wypowiedzi to jestem pewien że gość nie ma pojęcia o Tuningu i jego stylach. Jedźcie sobie za granicę a zobaczycie że nasi zachodni sąsiedzi właśnie takie auta jak stare calibry, astry, vectry, bmw i wiele innych piastują i pielęgnują do doskonałości. A dla Was stare samochody to nie Tuning tylko złom. Dlatego wg. mnie nie macie pojęcia o Tuningu przeróbkach detalach i tego typu sprawach. Dla mnie auta wystawione na pokaz coś sobą reprezentowały jedne moc, inne styl, inne zabudowę jaką można zrobić w bagażniku. A jak wam się nie podobało to czekam na inicjatywę i chętnie się pojawię na zlocie zorganizowanym przez tzw. znawców tuningu.
                  Co do ostrów to jestem przeciwny wyścigom w tym miejscu bo o tragedię tam nie trudno a nawierzchnia jest do d..... A tzw. mistrzów prostej z autami tatusiów którzy się uważają za street racerów można spotkać na każdym skrzyżowaniu w mieście. Dlatego na ostrowach będzie ich pełna i takie osoby będą stwarzać największe zagrożenie.
                  • Gość: JERZYK Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 12:03
                    Kalibra i e30 za 2000zł to buractwo, zobacz ile tych szrotów zygających olejem stoi pod waszymi blokowiskami !!!
                    • Gość: Tomek Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.prenet.pl 10.06.11, 15:41
                      Czy ktokolwiek z Was widział na zachodzie choćby jedno stuningowane E30 pochodzące przykładowo z Niemiec? Chyba, ze dla kogoś 'zachód' zaczyna się w Szarlejce no to faktycznie może mieć takie zdanie, że pokazane modele były fajne.

Dla osób z niewielkim doświadczeniem życiowym proponuję choćby stronę www.e30.de
                      Pewnie powiecie, że inne zarobki, inna rzeczywistość. Ale trzeba rozgraniczyć garażowego pasjonata, który zmienił felgi od fana tuningu, który wydaje 60% pensji na swoje hobby.

Na stronie którą podałem widać w jakim stanie są te samochody i ile ciężkiej pracy zostało w nie włożone. Bo kupić stare E30 za tysiaka każdy może. Nawet z najsłabszym silnikiem spali łysą gumę pod marketem. Ale czy to jest coś co przystaje na tego typu imprezie?

Poza tym nie porównujmy imprezy w Częstochowie do imprezy w jakimkolwiek niemieckim, austriackim czy francuskim mieście. Starajmy się nie zaniżać poziomu, który narzuciło m. in. ARG.
                      • Gość: Mały Re: MOTO SHOW II M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 23:20
                        Ta 1 e30 co niby nawet gumy nie spaliła jest moja i ta 2 w kombi tez jest moja, tylko widzicie że, mnie stać żeby mieć jedno auto do szaleństwa a drugie do jazdy na co dzień:D wszyscy tacy mądrzy na forum bo ten to a ten tamto... masz lepsze to pokaż! bo śmiać się każdy potrafi a jak można było coś pokazać to żaden nie był taki do przodu, wiec zatrzymajcie swoje mądrości dla siebie i pokażcie coś od siebie. Nie każdego stać na to aby wsadzić pod maskę 700 konny silnik a może i nawet na takie stare rozklekotane e30, mam to co mam i z tego się ciesze, a ze wsi jest ten co nie potrafi docenić tego ze ktoś przyjechał i starał się coś pokazać w odróżnieniu do innych. Dla mnie liczyła się dobra zabawa a chamy i tak będą chamami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka