Dodaj do ulubionych

porodówka PCK

05.08.11, 12:29
Drodzy forumowicze czy to prawda, że likwidują porodówkę na PCK? Co z lekarzami z PCK czy przechodzą do innych szpitali. Chodzę do lekarza z PCK i nie wiem czy nie zmienić na jakiegoś z Parkitki.Proszę o wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: świstak Re: porodówka PCK IP: *.gre.pl 05.08.11, 13:45
      Jeśli masz zaufanie do lekarza, to może, zamiast go zmieniać, zaprotestujesz przeciw rozpieprzaniu najlepszego oddziału w Częstochowie? Odwagi!
      • Gość: nenal Re: porodówka PCK IP: 195.205.171.* 05.08.11, 15:28
        Oczywiście, że jestem przeciwna likwidacji oddziału na PCK, ale to już chyba przesądzone. Czy można coś jeszcze zrobić w tej sprawie?
    • Gość: nenal Re: porodówka PCK IP: 195.205.171.* 05.08.11, 17:12
      Czy naprawdę nikt nic nie wie?
    • ala.81 Re: porodówka PCK 05.08.11, 18:41
      Dlaczego koniecznie chcesz miec lekarza prowadzącego ze szpitala w którym będziesz rodzic? Lekarz nie bedzie mógł być obecny przy porodzie jeśli w tej samej chwili nie ma dyżuru w szpitalu.
      • Gość: nenal Re: porodówka PCK IP: 195.205.171.* 06.08.11, 12:07
        Pytanie retoryczne. A info, o które prosiłam nieosiągalne. Witamy w Częstochowie.
        Nie dziwi nic.
        Pozdrawiam.
    • mikrofonykaniony Re: porodówka PCK 05.08.11, 23:57
      Na PCK moja żona rodziła w 2004. Dlaczego tam - bo ciążę prowadził dr A - ówczesny ordynator ginekologii na PCK. Drugie dziecko urodziło się w 2009 na Śląsku. Powód identyczny - ciążę prowadził dr G , który pracuje w szpitalu na Śląsku. Obaj doktorzy przyjmowali prywatnie , ceny za wizytę były podobne. Zupełnie niepodobne było jednak traktowanie mojej żony w obydwu szpitalach. W Częstochowie pracownicy ginekologii po prostu nas olali , żona męczyła się przez kilkanaście godzin chodząc po korytarzu. Próby zapytań , nasze sugestie były pomijane. Mimo braku opieki urodziła zdrową dziewczynkę po kilkunastu godzinach udręki. Kilka lat później na Śląsku przeżyliśmy szok - od chwili zgłoszenia się na oddział żona była pod nieustanną opieką , co kilka minut pytano ją , czy czegoś nie potrzebuje , co chwilę była badana. I też urodziła , tym razem chłopczyka. W żadnym ze szpitali nie dawaliśmy żadnej łapówki , poród był "na NFZ". Ale porównując podejście ludzi pracujących w obydwu szpitalach do pacjentek jestem zdecydowanie za zamknięciem oddziału na PCK i rozgonieniem towarzystwa zatrudnionego w tym przybytku.
      • areola82 do mikrofonykaniony 06.08.11, 15:52
        a w którym szpitalu na śląsku jeśli można zapytać?
      • Gość: świstak do mikro Re: porodówka PCK IP: *.gre.pl 07.08.11, 08:24
        Koszmary senne sobie rozgoń! Było do ordynatora nie chodzić lub opinie wcześniej zebrać... No, ale ty chciałeś być najważniejszy. Teraz schorzenia naczyniowe wyleczy Ci profesor Ziaja, z ukochanego śląska, w szpitalu na PCK. Na NFZ :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: to super Re: porodówka PCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 10:20
          j.w
    • Gość: ja Re: porodówka PCK IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 20:24
      Skoro chodzisz do lekarza pracującego na PCK, to jego zapytaj, u źródła, a nie tutaj, żeby dalej ploty rozsiewać...
    • izulka30 Re: porodówka PCK 08.08.11, 10:32
      rzeczywiście porodówka z PCK ma być przeniesiona na Parkitkę a lekarze z PCK mają mieć podpisane umowy - tylko pytanie czy wszyscy?; najlepiej zapytaj lekarza do którego chodzisz - może on powie więcej; a jeżeli chodzi o zmianę lekarza to pytanie czy masz do niego zaufanie? jeżeli tak to ja bym nie zmieniała;
      • Gość: niunia Re: porodówka PCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 09:11
        A może będzie lepiej?
      • Gość: nenal Re: porodówka PCK IP: 195.205.171.* 09.08.11, 11:41
        dzięki izulka30, trochę mnie uspokoiłaś mam nadzieję, że mój lekarz będzie pracować na Parkitce, przy okazji wizyty zapytam go bo nie wyobrażam sobie innego.
        pozdrawiam.
    • Gość: She76 Re: porodówka PCK IP: *.net.stream.pl 14.12.11, 12:19
      Jak aktualnie wygląda sytuacja przenosin porodówki PCK na Parkitkę ? Czy ktoś jest "w temacie"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka