Dodaj do ulubionych

internet to zło

11.08.11, 18:07
Witam
Poprosze o opinie - czy internet zeżarł juz wszystkim mózgi?

Jestem osoba bezrobotną, dorabiam tu i ówdzie. Ostatnio zostałam tajemniczym klientem i dostałem zlecenie do pewnego sklepu z butami (dużego) na 1 pietrze w galerii. Miałam kupić buty - ocenić jakość obsługi , wrócić po godzinie i oddać te buty. Sama obsługa niczego sobie ale nie w tym rzecz.
Gdy wróciłam po godzinie oddac buty Pani (nie miała plakietki) poinformowała mnie że ich nie przyjmie bo są chodzone. Po przyjściu kierowniczki zaczęły sie jaja. Pani kierownik mała blondynka zaczęła się wymądrzać i cytować prawa jej i konsumenta razem z paragrafami itd itp. Ja że przygptpwywałam sie troche do tego zlecenia przejrzałam strony które wyszukał mi google. I szczerze Wam powiem to co mówiła (albo lepiej recytowała) ta Pani kierownik brzmiało jakbym otworzyła 1 stronę w wyszukiwarce i wpisała : klient oddaje buty...
Czy już niema ludzi wykształconych w tym mieście? Czy w handlu liczy się tylko wygląd?
Czy ludzie już nie umieją nic bo wszystko mają w google?

I szczerze powiem - chodziłam do tego sklepu bo buty mają fajne ale Pani kierownik zabiła mi klina. A może to tak jest, że biora takie puste blon....i, które mają dobrze wyglądać i lepeij żeby nic nie wiedziały....

Smutne ale prawdziwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: spoko A co ma wspólnego internet z chodzonymi butami? IP: *.ice-net.pl 11.08.11, 18:17
      po pierwsze:
      może dzięki internetowi, pani w sklepie się oczytała prawa, a to jeden do zera dla niej. Dobrze znać swoje prawa i obowiązki. Mam wrażenie, że chyba Cię trochę zakasowała i masz żal, że to nie Ty byłaś "górą". Ale za bardzo nie rozumiem dlaczego masz pretensje do "interneta".
      po drugie:
      "Wujek google" działa w dwie strony, Ty też możesz się oczytać w przysługujących Ci prawach. Masz rzecznika praw konsumenta, masz paragrafy, które Cię chronią i zobowiązują jako konsumenta.
      Nie można mieć pretensji do ludzi, że czytają, zdobywają wiedzę i znają swoje prawa i obowiazki, choćby z "interneta".
      Pozdrawiam
    • quasi-modo Re: internet to zło 11.08.11, 18:21
      To jeżeli internet to zło - to po jaką cholerę z niego korzystasz ? A po drugie to buty schodziłaś i nie potrafisz ich reklamować albo po prostu w prymitywny sposób szukasz jeleni . Więc sssssss............ !
      • Gość: acotopo Re: internet to zło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 14:26
        quasi-modo napisał:

> To jeżeli internet to zło - to po jaką cholerę z niego korzystasz ? A po drugie
        > to buty schodziłaś i nie potrafisz ich reklamować albo po prostu w prymitywny
        > sposób szukasz jeleni . Więc sssssss............ !

chciałbyś d....u. Ty umiesz czytać ?
        Bo chyba nie bardzo. I powiem Ci nick masz adekwatny do wyglądu .
    • Gość: aeo Re: internet to zło IP: 91.210.242.* 11.08.11, 19:17
      Ci, ktorzy mają normalną prace nie mają takich problemów, natomiast takie jak ty, nieroby muszą się liczyć z takimi problemami.
      • Gość: niunia Re: internet to zło IP: *.play-internet.pl 11.08.11, 19:35
        a ja myślałam, że telewizja kłamie:P
        • Gość: ja Re: internet to zło IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.11, 21:44
          ja skomentuje to w ten sposob:

img820.imageshack.us/img820/7750/96684237.jpg
    • Gość: krzyś Re: internet to zło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:49
      Pierwszy błąd- kto chodzi do galerii?
      Tam jest najdrożej i nieuprzejmie, sama się o tym przekonałaś!
      • Gość: zawsze-inna Re: internet to zło IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 18:39
        internet nie jest złem,zależy jak sie go wykorzystuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka