Dodaj do ulubionych

Biegacze Częstochowy

03.11.11, 14:57
Witam Wszystkich Biegających w Częstochowie.
Chciałbym zwrócić uwagę władz miasta na problem coraz większego grona ludzi spedzających wolny czas aktywnie i nie mających miejsc do biegania. Jedyne co nam zostaje to ścieżki rowerowe przy ulicach wciągając spaliny. Jest lasek aniołowski ale jesienią i zimą trudno biegać bo od 18-tej jest tak ciemno że strach wejść nie mówiąc o bieganiu. W każdym mieście są miejsca gdzie można w pięknych okolicznościach przyrody oddać się przyjemności biegania.
W okresie letnim można i wykorzystuje się czasami stadion CKS, ale teraz nawet świateł nie chcą włączyć, poza tym co to za miasto, które dla "swego ludu" nie ma wygosparowanego czasu na MIEJSKIM stadionie żeby człowiek mógł za darmo spedzać tam czas (same weekendy od 17 to za mało), wkońcu płace nie małe podatki na stadion też.
Proszę o zagospodarowanie nam jakiegoś ładnego miejsca do biegania, bez widoku spalin samochodowych.
W razie potrzeby mogę zebrać podpisy od osób zainteresowanych i wystąpić z petycją.
Pozdrawiam
RunRadekRun
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzichu Re: Biegacze Częstochowy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.11.11, 15:13
      Dokładnie , coś by się przydało . Swego czasu walczyłem o zniesienie opłat za korzystanie ze stadionu miejskiego ( 3 zł ) wysłałem sporo maili - wszędzie . Fajnie się tam biega zima bo zawsze jest odśnieżone i oświetlone , lecz trzeba przyjeżdżać samochodem i to od razu przebranym w strój sportowy ponieważ nie ma szafek na ubrania ( szafki są ale tylko dla uprzywilejowanych , zawodowych biegaczy z klubu ) . Zapomnijcie o prysznicu , nie ma się gdzie umyć . Dlatego owe 3 zł jest dużą sumą za korzystanie tylko z bieżni . Ja korzystam z promenady ewentualnie biegam po polach ( okolicie alejki brzozowej - Parkitka ) .
      • profesorpl Re: Biegacze Częstochowy 07.11.11, 10:12
        Dobrze chociaż że pogoda nam dopisuje w tym roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka