prawdziwykicha.1 21.12.11, 18:56 A czemu nie potraktowali tej koparki koktajlem mOŁOTOWA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erykartowski Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako 21.12.11, 19:13 Koktajle Mołotowa to jedyny sensowny sposób w takiej sytuacji. Właściciel ma prawo a nawet obowiązek bronić swojej własności w każdy dostępny sposób. Skoro państwo ma go w dup.. trzeba samemu zlikwidować zagrożenie a potem państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakakaka Dospel zachowuje sie jak mafia!! IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 21.12.11, 19:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teral Re: Dospel zachowuje sie jak mafia!! IP: *.96.238.198.tvksmp.pl 21.12.11, 20:23 Proszę podać nazwę tej firmy zatrudniającej tak dzielnych, wykonujących każde polecenie swego pana osiłków - co przeważnie wiąże się z ułomnością inteligencji. Toż to szczyt odwagi dwie kobiety w takim rynsztunku pokonać. A Dospel hmm niech się organa odpowiednie spieszą, bo obecny właściciel długo już nim nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Własność prywatna jest "święta". IP: *.ice-net.pl 21.12.11, 19:24 Własność prywatna jest "święta". Gdy obywatel jest pozostawiony sam sobie, to wtedy i nawet koktajle potrzebne, widły, siekiery, skoro państwowe organy ścigania sobie nie radzą i dopuszczają do takich sytuacji. Mój dom, mój teren - moja twierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Postawa Policji ? Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.wup-katowice-czestochowa.3s.pl 22.12.11, 08:39 Zwracam uwagę na postawę Policji w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Niedoczekał Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 19:56 Pierwszy raz się z TOBĄ zgadzam Bracie Kicha ! Koktajlem w k.....w z Dospela !!!!!!!!!!!!!!! Czociaż oni raczej nieklerykalni...ale przyj.... można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.11, 20:03 Bo została legalnie wynajęta robaczku ;) Proponowałbym spróbować rzucić, wtedy myślę, że ty, twoje dzieci i wnuki miałyby co spłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś inny Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 18:21 No i co z tego że legalnie wynajęta? Jak sobie legalnie bejspola kupię na fakturkę i w ogóle to będę mógł ci łeb obić? Tak tylko pytam w kwestii formalnej, nie żebym groził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dylo Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 20:09 Jeszcze bym tej sprawy nie przesądzal. Czesto w takich sprawach prawda lezy po srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.96.244.159.tvksmp.pl 21.12.11, 20:24 A może dospel ma zapisaną służebność dojazdu poprzez tą działkę w księdze wieczystej i stąd taka jazda z ochroną? jakby nie miał to by tak nie kozaczył ha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.net.stream.pl 21.12.11, 23:09 Dospel "kozaczy" bo ma kasę.... i myśli, że mu wszystko wolno. Ale spokojnie już nie długo zajmą się nim i jego "kolegami" odpowiednie Organy... Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowy_biegacz Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atakowa... 21.12.11, 20:27 Nie macie pojęcia jak było... Ta dróżka przez to pole przez lata była wykorzystywana przez Dospel i nikt afery nie robił. Później nawet Dospel zadbał o dojazd do swojej fabryki i wyłożył Chłopską kostką brukową, inaczej tak jak po drugiej stronie Busolowej był by grunt. Widać sąsiadom coś się we łbach odmieniło i stąd takie zamieszanie. Widziałem ten płot i wszystko było robione na przekór, widocznie byli bardziej brani na pieniądze... Więc nie osądzajcie od razu, po prostu niektórym szajba odbija. Odpowiedz Link Zgłoś
rdbckm Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako 21.12.11, 21:04 Dokładnie nie ma co osądzać bez opinii dwóch stron. Jedno co można pewnie powiedzieć to : - jeżeli jakiś ochroniarz, policjant lub inna menda uderzyłaby mnie na moim terenie (czyt.działce) to najbliższym kamieniem łeb bym sku...elowi rozjebczył a truchło wywlekł poza granice działki i po pogotowie zadzwonił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 10:47 ale bzdury,masz dziecko już ferie to pomagaj matce sprzatać a nie bredzisz przy kompie Odpowiedz Link Zgłoś
rdbckm Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako 23.12.11, 22:37 a co.. pewnie biłeś jedną z tych kobiet świnio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oppo Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 21:51 Dospel złotówki do tej drogi nie dołożył, wieć bez pieprzenia! Od lat wykorzystywał drogę, którą ustalił przez czyjeś pole i się w końcu gość wku...ił i wcalemu się nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.net.stream.pl 21.12.11, 23:05 we łbie to tobie się chyba przestawiło... Właściciel działki nie życzy sobie aby ktoś mu po polu łaził czy też jeździł to ma do tego prawo bo to jego własność, a to co się wydarzyło to zakrawa na skur.... właściciela Dospel. Kiedy to się w końcu skończy, że kto ma pieniądze to sra na cudzą własność i ma w nosie prawo.... CBA będzie miało co robić bo tu się szykuje grubsza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec ul. Ch Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.of.pl 21.12.11, 23:52 Do zawodowy_biegacz. Hmm Dospel położył kostkę!? tą inwestycję przeprowadził Urząd Miast Częstochowy po wieloletnich staraniach mieszkańców ul. Chłopskiej. Droga z kostki kończy się przy posesji nr 35 i nie prowadzi do tylnej bramy firmy Dospel ponieważ dalej teren jest prywatny i Urząd Miasta nie mógł doprowadzić do firmy Dospel bezpośrednio drogi. A tak naprawdę to firma Dospel ma zarejestrowaną działalność na ul. Leśnej i od tej drogi powinna dojeżdżać do swoich budynkó, ale wtedy samochody dostawcze przejeżdżałyby koło domu właściciela Firmy Dospel a to już mu nie odpowiada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.of.pl 22.12.11, 00:03 do zawodowy_biegacz. Szajba to chyba tobie kolego odbiła, ciekawe co byś powiedział jakby ktoś w Twoim domu otworzył sobie działalność gospodarczą a Ciebie i twoją rodzinę wystawił za drzwi z pomocą firmy ochroniarskiej ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z wrocławia Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.internetia.net.pl 22.12.11, 09:00 Wyłożyć to sobie mogą swoją działkę, nie ważne. Własność jest święta. Chcą jeździć niech płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wildchild Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.11, 16:37 no stary, kto przy zdrowych zmysłach remontuje NIE SWOJĄ drogę bez żadnej umowy? w tym momencie "ochroniarze" z miejsca powinni iść siedzieć za NAPAD Z BRONIĄ W RĘKU. Odpowiedz Link Zgłoś
bracia-rojek Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako 22.12.11, 17:32 zawodowy_biegacz napisał: Więc nie osądzajcie od razu, po pr > ostu niektórym szajba odbija. to raczej tobie bije na dekiel!!! tego wlasnosc kogo ziemia naucz sie tego to oszczedzisz sobie klopotow na przyszlosc!!! ciecie z dospelu mogly sobie nawet wybrukowac te droge sztabkami zlota czy 20$ zlotymi wkopanymi na sztorc!!! to w niczym nie zmienia jej statusu prawnego!!! Chca korzystac to musza sie dogadac z wlascicielami i placic albo wypad!!! Jasne? a za ta akcje z ochrona puscilbym dospel z torbami gdyby to mnie dotknelo...juz dzisiaj mogliby sprzedawac swoje budynki zeby zbierac na wielomilionowe odszkodowanie -a gdyby nie przyznal go polski sad sprawa wyladowala by w Strassburgu a tam sie nie pie... z takimi cieciami. Wlascicielom doradzam zatrudnienie dobrej kancelarii prawniczej i odpalenie jej polowy z odszkodowania a puszcza dospel z torbami a przy okazji te firme ochroniarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ave Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 20:34 Ale Dospel nie jest właścicielem tej drogi i niema żadnej służebności. Czyli był to zwykły napad bandycki w wykonaniu Dospela . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.96.244.159.tvksmp.pl 22.12.11, 20:49 jeśli tak jest po prawdzie, to właściciele mogli zadzwonić na policję, kosy na sztorc, przykuć się do "płota" lub dać się uderzyć przez "służbę ochrony" i iść na obdukcję (przepraszam za skróty myślowe). Poczekajmy na reakcję KMP lub prokuratury. PS. a gdzie "pomoc sąsiedzka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meserszmit Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 20:02 Sebastian Meserszmit ma wszystko i wszystkich w d..pie. Siedzi sobie gdzieś nad ciepłym morzem i czyta te Wasze wypociny :) Mam nadzieję że jak już wróci do kraju to trafi prosto przed oblicze prokuratora :) Odpowiedz Link Zgłoś
han-ss Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atakowa... 21.12.11, 23:02 ochroniarze lepiej uzbrojeni od policji ? widzę że w kraju ten stanowi prawo kto silniejszy, może by tak stworzyć oddział uzbrojonych po zęby najemników, i kto mi wtedy podskoczy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dospel = NIE ! Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.12.11, 23:22 dlatego od dzisiaj nie zamawiam już nic z Dospelu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tra Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 07:21 no to się Sebusiowi w głowie już do końca popieprzyło... Nigdy nie był normalny, ale teraz szajba mu odbiła na całego... Mam nadzieję, że właściciel działki dobierze się do dupska paniczykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak do autorów oraz dla ostudzenia emocji IP: *.rev.masterkom.pl 22.12.11, 08:49 Proponuję nieco bardziej merytorycznie: art 352 par. 1 k.c. Kto faktycznie korzysta z cudzej nieruchomości w zakresie odpowiadającym treści służebności jest posiadaczem służebności. art. 352 par. 2 k.c. Do posiadania służebności stosuje się odpowiednio przepisy o posiadaniu rzeczy. art 344 par. 2 k.c. Przeciwko temu kto samowolnie naruszył posiadania przysługuje roszczenie o przywrócenie stanu poprzedniego i o zaniechanie naruszeń. art. 292 k.c. - daje możliwość zasiedzenia służebności gruntowej art. 287 k.c. Zakres służebności gruntowej i sposób jej wykonywania oznacza się, w braku innych danych według zasad współżycia społecznego przy uwzględnieniu zwyczajów miejscowych. Teraz kilka słów wyjaśnienia, bo same przepisy mogą nie wystarczyć. Jak się domyślam, chodzi o przedłużenie ul. Chłopskiej do bramy zakładu firmy Dospel co widać na zumi.pl jeśli ów odcinek drogi był wykorzystywany, w zakresie odpowiadającym treści służebności, zapewne nie tylko przez firmę Dospel bo widać tam również domek jednorodzinny, który nie ma innej drogi dojazdowej, uznać należy, że mamy do czynienia z sytuacją o której mowa w art. 352 par 1 k.c. Jak czytamy, firma Dospel poczyniła nakłady na stworzenie nawierzchni utwardzonej tak aby możliwym było korzystanie z tego odcinka drogi, co mniemam z wypowiedzi nie do końca przypadło do gustu zainteresowanym i postanowili doprowadzić realizacji inwestycji mającej na celu najprawdopodobniej usunięcie urzadzeń stanowiących o możliwości korzystania w zakresie odpowiadającym treści służebności z ww. drogi. Oczywiście zgadzam, się iż przepisy polskiego systemu prawa dają różne narzędzia ochrony właścicielom, ale jak już wskazałem na podstawie art. 352 w związku z 344 par 1 k.c. posiadaczowi przysługuje roszczenie ochronne. Tyle w temacie tego czy posiadacz ma prawo do obrony swojego posiadania, w odniesieniu do firmy realizującej ochronę osób i mienia, tekst uznaję za napompowany, i tak mocno populistyczny, że aż śmieszny, zresztą ośmieszający też organy powołane do ochrony porządku publicznego. Moim zdaniem zrozumiałym jest, iż pracownicy wykonujący zawód każdy zawód zainteresowani są ochroną swojego życia i zdrowia, cytując klasyka "to każdy mężczyzna jest potencjalnym sprawcą gwałtu, bo nosi przy sobie narzędzie zbrodni" zatem moim zdaniem autor tekstu winien był dokonać rozróżnienia pomiędzy umundurowaniem a użyciem środków przymusu bezpośredniego np. pałek, pozostawianie sprawy bez doprecyzowania oczywiście prowadzi do kontrowersji, o które zapewne chodzi w tekście. Również autorowi tekstu umknęło, wyjaśnienie tego, czy działania osób "przeciwników" jak zostali nazwani w tekście, mieściły się w granicach posiadanych przez nich uprawnień. Swoją drogą skąd wniosek, że w ogóle byli tam jacykolwiek przeciwnicy ? W moim odczuciu redakcja zbyt śmiało i bez uzasadnienia dokonuje oceny stanu faktycznego, starając się czytelnikowi narzucać narrację poprzez formułowanie tytułu w taki a nie inny sposób. Tak żartobliwie i z przekąsem, załóżmy właściciel wstawia bramę odcina od świata firmę Dospel i rodzinę mieszkającą vis a vis bramy wjazdowej (zumi.pl) ciekawe, w jaki sposób służby straży pożarnej z ciężkim sprzętem, bądź pogotowia ratunkowego, służby wodociągów mają dojechać do miejsca zdarzenia ? Z życia wzięte, na stadionach też są umundurowani pracownicy ochrony, sam czytałem kilka wyroków, zapadłych w sprawach, gdzie to w następstwie agresywnego zachowania kibiców służby zmuszone do interweniowania stosując odpowiednie środki przymusu bezpośredniego doznają jednak szkód w postaci zranień swoich pracowników - zapadały wyroki skazujące za czynną napaść. Na nagraniu sprawa nie jest tak oczywista, jednak w rzeczywistości, każdy element ma znaczenie. Polecam firmie rozważenie możliwości analizy zachowań osób "przeciwników" pod tym właśnie kątem - czynnej napaści na osoby wykonujące czynności w zakresie ochrony osób i mienia. KAŻDY ma prawdo do OBRONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: do autorów oraz dla ostudzenia emocji IP: *.internetia.net.pl 22.12.11, 09:07 O strażaków waszmość się nie obawiaj poradzą sobie. Własność jest święta, a służebność należy odpowiednio wycenić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak Re: do autorów oraz dla ostudzenia emocji IP: *.rev.masterkom.pl 22.12.11, 09:20 Nareszcie ktoś z głową na karku BRAVO, fakt chłopcy ze straży potrafią nieść pomoc, oj wiem coś o tym, chwała im za to. Szczerze, to ja chciałbym być właścicielem tego gruntu obciążonego służebnością :)) i mieć "takie problemy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: do autorów oraz dla ostudzenia emocji IP: *.of.pl 22.12.11, 10:33 Prościej byłoby gdyby do firmy Dospel dojeżdżano od ul. Leśnej bo na tej ulicy firma ma zarejestrowaną działalność. Ciekawe czemu właściciel nie korzysta z głównego wjazdu od ulicy leśnej tylko kombinuje jak koń pod górkę ? Wysyłając wszystkich w cudze pola :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: do autorów oraz dla ostudzenia emocji IP: *.net.stream.pl 22.12.11, 11:03 do "pisak" wpierw proponuję zapoznać się ze sprawą a nie pisać głupoty... a może było tak, że właściciel posesji już od dawna walczy o swoje, a po prostu co nie którzy są "opłacani" aby tą sprawę olewać? Pomyślał ktoś o tym? W końcu właściciel posesji nie wytrzymał i sprawę skierował do TV i gazet aby ktoś w końcu z tym paniskiem zrobił porządek.... Ps. Kto wydał pozwolenie na zabudowę do której nie ma drogi dojazdu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bracia-rojek Re: do autorów oraz dla ostudzenia emocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 19:03 jezeli rzeczona droga nie miala zapisanej sluzebnosci w ksiegach wieczystych to firma dospel moze ja sobie nawet brylantami wysypac i utwardzic sztabkami złota i w niczym to nie wplynie na fakt iz bez zgody wlasciciela nie maja prawa z niej korzystac!!!! wbij to sobie do łba kolego. Jezeli sluzebnosc jest ustanowiona to wlasciciele musza sie z tym pogodzic czy chca czy nie, ale z tego co wyczytalem w artykule o sluzebnosci nie ma ani jednego slowa bo gdyby takowa byla to nie podejrzewam wlascicieli o strzelanie sobie w stopę i targanie sie po szczekach z ochroniarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: do autorów oraz dla ostudzenia emocji IP: *.96.244.159.tvksmp.pl 22.12.11, 20:07 no przecież to samo pisałem forumowiczom parę postów wyżej, ale nikt tego nie może pojąć! jak jest służebność przejazdu, dojazdu itp. w KW to teraz tylko do boga (albo do prawidziwegokichy). PS pozdrawiam trzeźwo myślących Braci-Rojek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: do autorów oraz dla ostudzenia emocji IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 26.12.11, 09:24 Stek farmazonów z dupy wyjętych. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Zerknijcie i czy to tu? 22.12.11, 09:27 httpzapodaj.net2158651cf947.jpg.html Czy na tej drodze trwały te zacięte walki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak nie działa link IP: *.rev.masterkom.pl 22.12.11, 09:33 sam jestem ciekaw na zumi wydaje mi się że to na odcinku pomiędzy chłopską a leśną Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Re: Zerknijcie i czy to tu? 22.12.11, 09:35 zapodaj.net/1a51ff3122b8.jpg.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak Re: Zerknijcie i czy to tu? IP: *.rev.masterkom.pl 22.12.11, 09:40 Moim zdaniem bardziej prawdopodobne, że na drodze dojazdowej, skoro mówi się, że to droga dojazdowa to biorę ten malutki odcinek tutaj u Ciebie nazwany jako ul.Leśna inaczej przedłużenie w górę Chłopskiej, po lewej są hale chyba to dospel a po prawej ten domek z czerwonym dachem, chyba chodzi o ten odcinek drogi gdzie na foto jest napis Leśna Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Re: Zerknijcie i czy to tu? 22.12.11, 09:44 Gość portalu: pisak napisał(a): > Moim zdaniem bardziej prawdopodobne, że na drodze dojazdowej, skoro mówi się, > że to droga dojazdowa to biorę ten malutki odcinek tutaj u Ciebie nazwany jako > ul.Leśna inaczej przedłużenie w górę Chłopskiej, po lewej są hale chyba to dosp > el a po prawej ten domek z czerwonym dachem, chyba chodzi o ten odcinek drogi g > dzie na foto jest napis Leśna Zerknij tam na tym ostatnim zdjęciu -tam widać że są jakby dwie ulice "Leśna"jedna ta główna u dołu a druga o samej góry,taki mały odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Re: Zerknijcie i czy to tu? 22.12.11, 09:41 prawdziwykicha.1 napisał: > zapodaj.net/1a51ff3122b8.jpg.html zapodaj.net/1df5987fde97.jpg.html o teraz będzie dobrze,za dużo wszystkiego pozałączałem i się pokaszaniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak Re: Zerknijcie i czy to tu? IP: *.rev.masterkom.pl 22.12.11, 09:45 patrz co napisałem wyżej, w mojej ocenie to nie ten odcinek, mowa o drodze dojazdowej przez "pole" czyli leśną do góry i w lewo i chyba chodzi o ten kawałek po skręcie w lewo, ale równie dobrze może chodzić o to co Ty piszesz, skąd taka wiedza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.net.stream.pl 22.12.11, 10:10 w tym chorym kraju prawo jest dla biednych i to oni muszą je respektować, bogaty ma w du-pie prawo i wszystko mu wolno, a tych bydlaków z firmy ochroniarskiej to widłami powinni pogonić... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Pisaku a zobacz jeszcze TU:` 22.12.11, 10:25 zapodaj.net/72a83c4ca9b6.jpg.html coś musi w tym być?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Re: Pisaku a zobacz jeszcze TU:` IP: *.alfanet24.pl 22.12.11, 10:46 A czemu nie zgłosić tego do telewizji TVN i program Uwaga zajmą się ta sprawa i nagłośnią ja na cała Polskę i ludzie dowiedzą się jak działa firma Dospel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak czyli dobrze czuć że wina leży po środku ? IP: *.rev.masterkom.pl 22.12.11, 11:21 Czyli dobrze czuć, że sprawa nie jest tak oczywista, jak sugeruje autor tekstu oraz, że wina może leżeć również np. po stronie ZDMiT ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak Nie zdziwi mnie jeśli okarze się, IP: *.rev.masterkom.pl 22.12.11, 11:24 że tam jest teren oznaczony, jako droga wcale mnie to nie zdziwi, przy obecnym porządku w urzędach i sprawa nabierze innego kolorytu, swoją drogą, może ktoś sprawdzi czy np. do tego domku jednorodzinnego czy do dospelu nie leci ul. Chłopską wodociąg ? Zakładam bowiem że Wodociągi nie odważyłyby się puścić linii przez "cudzy" grunt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisław Re: Nie zdziwi mnie jeśli okarze się, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 11:41 Mapy google mówią, że tam jest ulica Świerkowa. Chociaż znając te mapy możliwe, że ta ulica biegnie gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
band12 Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atakowa... 22.12.11, 12:27 Tam nie ma żadnej służebności ani drogi koniecznej przejazdu dziennikarze wiedzieli co piszą a prezes Dospelu ma dojazd z dwóch stron do swojej firmy -od strony Leśnej 156 i Okrętowej ale lepiej jeździć na skróty przez czyjeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 21:36 Pan M..ma kasę i nikt mu nie podskoczy ,, Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Plan sytuacyjny 22.12.11, 12:40 zapodaj.net/97898367ba09.jpg.html Dzięki uprzejmości proboszcz tamtejszej parafii go zdobyłem i wam go pokazuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morales Re: Plan sytuacyjny IP: 174.142.192.* 22.12.11, 12:52 Powiedz (napisz), która parafia (plebania), który proboszcz (wikary) to cię pomszczę (za drobną ale godziwą oplatą, ofcourse). Czy ci się po tym "zdarzeniu" kolory nie pomyliły? Nasze na czerwono, n-pla na niebiesko! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Re: Plan sytuacyjny 22.12.11, 13:52 e- kto by tam uwagę na kolory zwracał.To co dawniej było czerwone dziś jest czarne.Siły inwazyjne stanowiła Pierwsza zmechanizowana doborowa dywizja moherowa im.Tadeusz Rydzyka w składzie: -generał senegal -kapelan prawdziwa kiszka moherowa -szef zaopatrzenia kałdun moherowy -pozostali to:zomowcy ,ormowcy,zbowidowcy i milicjanty na rencie A który ksiądz?każdy znich wszystko notuje jak dawniej UB i SB Już nie długo się o tym przekonasz jak przybędzie do ciebie po kolędzie z tz.wizytą duszpasterską. Odpowiedz Link Zgłoś
rdbckm Re: Plan sytuacyjny 24.12.11, 21:56 Nieno po tym ostatnim zdjęciu z miejsca zdarzeń zostałeś moim pretendentem na miano prowadzącego programu kalendarium wieku XX@1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
bracia-rojek Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atakowa... 22.12.11, 16:55 w USA gdzie co jak co ale wlasnosc prywatna jest Święta!!! własciciel moglłby wyjsc z M-16 czy kalachem i wystrzelac te qrwy do nogi!!! kazdy sąd by go uniewinnil i jeszcze by dostal milionowe odszkodowanie...my caly czas żyjemy w dzikim kraju. Moj kumpel ktory mieszka w usa od jakichs 3 lat, gral z sasiadami w koszykowke na swojej dzialce przy domu , w pewnym momencie pilka poleciala na ulice -przeturlala sie przez trawnik sasiada i wleciciala do otwartego garazu. Koles nie wiele sie namyslajac -bo inni stali jak slupy soli przebiegl te parenascie metrow ,wlazl do garazu, zabral pilke i chcial wrocic do gry...jankesi patrzyli na niego z rozdziawionymi gebami..O co chodzi spytal ..??? wow men ty jestes albo szalony albo naprawde odwazny..wlazic na cudza posesje bez pytania? przeciez on (sasiad) moglby cie zastrzelic jako wlamywacza!!!Do kolesia dotarlo o co chodzi i zbyl ich stwierdzeniem ze wie ze sasiada nie ma bo widzial jak wyjezdza ze swoja kobita rano na zakupy (byl weekend)wiec niczym nie ryzykowal ,ale jak mi to relacjonowal podczas wizyty w Polsce to mu wtedy zimny pot polecial i wiecej takich numerow nie robil. U nas banda opryszkow mieniacych sie ochroniarzami bije ludzi na ich wlasnej posesji,narusza mir domowy i ma w dupie prawo i kodeks karny. Wlasciciel zarowno tej firmy ochroniarskiej jak i ludzie ktorzy ja najeli powinni gnic w kryminale i zaplacic milionowe odszkodowanie poszkodowanym w tej sprawie. W usa byliby bankrutami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maki Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.11, 16:20 co ty pie..... nie wiesz jak bylo i jak jest więc morda cwaniaczku internetowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
bracia-rojek Re: Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atako 22.12.11, 17:49 Jak ustaliła "Gazeta", właściciel firmy Dospel tuż po akcji na ul. Chłopskiej wyjechał za granicę i nie wiadomo, kiedy wróci. Na moje myslenie to on szybko nie wroci..., jak sie zorientowal jakiego bydla narobił i jakie sprawa szerokie kregi zatoczyla to siedzi teraz gdzies daleko i trzesie dupa./..a ma o co.. w kazdym kraju UE bylby bankrutem po podniesieniu reki (realnie!!!) na prywatna wlasnosc. Wlasciciel firmy ochroniarskiej tez imho powinien sie zastanawiac czy zostac bezrobotnym czy szukac jakiegos innego zajecia.....powinien zostac pozbawiony koncesji z automatu . Odpowiedz Link Zgłoś
jabberwocky Bijatyka na polu. Uzbrojeni ochroniarze atakowa... 26.12.11, 07:05 Tutaj kilka fotek dzielnych mołojców z Dominatora w obronie koparki: czestochowa.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1209485,czestochowa-protest-przy-ul-chlopskiej-poszlo-o-polna,1913889,id,t,zid.html#galeria Swoją drogę żenada i kompromitacja, duża firma nie potrafi zadbać o ustanowienie służebności drogi koniecznej. Panie M. Ojcze i Synu pogońcie panowie swojego radcę prawnego. A nawet ustanowienie drogi służebnej wiąże się z odpłatnością, za friko pan nie pojeździsz. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko045 Najwyższa pora zmienić te praktyki 27.12.11, 06:22 Coraz częściej slyszy się o takich praktykach firm ochroniarskich czas najwyzszy to zmienic.Wszyscy ktorzy moga coś tu zmienic chronia sie poprzez albo ochrone rządowa albo oplacaja sie dla tego rodzaju firmach.Co ma zrobić normalny obywatel ktorego nie stac na ochroniarzy - pozostaje tylko koktail albo podobne dzialania.Policja nie broni zwyklego mieszkańca kraju. Odpowiedz Link Zgłoś