Dodaj do ulubionych

Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne...

23.03.12, 17:39
67-letni tatuś rydzyk, któremu zostało najwyżej 7-8 lat życia ze względu na jego nadwagę, cukrzycę i lenistwo zbroi się... Niedługo matka nautra zrobi z nim porządek, tak samo jak z jego ćwerćmózgami....
Obserwuj wątek
    • sakral Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 17:47

też pojadę z naszą Trójką Parafialną

będziemy się modlić do Matki Boskiej
      o nawrócenie tych którzy na każdym
      kroku
      widzą masonów,ateistów i libertynów

czas na zmiany
      • onefoks Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 18:07
        ja masoów bardziej szanuje niż papistów bo to są bardzo świetli ludzie byle szmaciaż tam się nie miał co szukać różnica między papistą a masonem jest taka że masoni dawali wędke a papiśći rybe.
        • Gość: gość Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 18:34
          "onefoks",-Tobie szkoły nikt nie dał i nieukiem zostałeś!
          Sam zobacz, co napisałeś.
          • skubi6 Lux Veritatis bez koncesji, bo przekombinowała 24.03.12, 06:08
            Zamiast szukać dziury w Dworaku, można powiedzieć prostą rzecz: Lux Veritatis przekombinowała w sprawie finansowania TV Trwam. Żeby nie płacić podatku CIT taki sobie zrobiła dziwny bilans, że podatku nie musi płacić, ale za to bilans wygląda niewiarygodnie. I stąd odmowa koncesji. Jasne, proste, przekombinowane.

Wyjaśnienie mechanizmu (nie trzeba się znać na prawie podatkowym): www.skubi.net/multipleks.html
            • r.maszkowski Re: Lux Veritatis bez koncesji, bo przekombinował 24.03.12, 17:44
              Nie do końca się zgadzam, ale umieściłem link w moim www.facebook.com/monitoring.Radia.Maryja
      • diego1977 Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 22:20
        Nie módlcie się. Nie wierzymy w bajki. Pomódlcie się za siebie i wasze gusła chrześcijańskie bo przy takim zachowaniu waszych hierarchów skończycie w śmietniku a w kościółkach będą techno-kluby.
    • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 17:52
      I czemu Cie tak to strasznie złości? Niech jedzie, niech się modli.Chcesz to dołącz,nie chcesz to idź na spacer i się nie denerwuj :)
      • inkwizytorstarszy Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 23:57
        twoj_aniol_stroz napisała:

> I czemu Cie tak to strasznie złości? Niech jedzie, niech się modli.Chcesz to do
        > łącz,nie chcesz to idź na spacer i się nie denerwuj :)

A na lekturę proponuję "Pamiętniki siostry Faustyny", są boskie!
        Po przeczytaniu nawet myśli samobójcze są usprawiedliwione....
        Jak to dobrze że bogów nie ma, bo by ich krew zalała patrząc na taki cyrk dla motłochu...
    • mandaryna.1 Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 17:53
      Niedobrze się robi.Olewam ojdyra i katabasów.
    • Gość: ile można? Gazeto W, nominuj o.Rydzyka na "człowieka roku"! IP: *.ice-net.pl 23.03.12, 17:57
      Już mnie krew zalewa! Co otworze interent, to tylko o.Rydzyk to, o.Rydzyk tamto. "Trwam" to, "Trwam" tamto. I od rana do wieczora multipleks i krajowa rada.
      Gazeto! Czy tylko o.Rydzyk jest w Polsce? Przeciez wy o nim więcej piszecie niż "Nasz Dziennik".
      Już się ulewa.
      Jak wam się ten o. Rydzyk tak "podoba", to nominujcie go na "człowieka roku" albo "osobowść roku".
      Ile można?
    • onefoks Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 18:02
      faktycznie ojciec dyktator prawo tego państwa ma w czterech literach a nasze władze jak te pieski aportują.
      • Gość: Teść Jarka Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas IP: *.netcologne.de 23.03.12, 18:13
        Może ktoś wie, którą sekretarkę przesunął Łociec dyrektor.
        Jak łociec to napewno ma przychówek.
        Jak narazie to łoi baranki.
        • Gość: kaz Moherek też człowiek -jak im "Marysia wyzdrowiała" IP: *.ngm.net.pl 23.03.12, 18:41
          Niech przewietrzą sobie główki - może czasem coś pomyślą?
          Islamiści jeszcze kamienują diabła - a tu ciągle strzeżenie baranów.
          Wiara nie jest wiedzą
          Teologia nie jest nauką.
          • nerwus0 Re: Moherek też człowiek -jak im "Marysia wyzdrow 23.03.12, 19:35
            Oni nie strzegą, oni strzygą do dna.
            • Gość: koniec Żeby otworzyli swoje serca i portfele IP: *.ice-net.pl 23.03.12, 21:18
              Kiedyś były "wody termalne", też był krzyk, że rząd im wstrzymał dotację. Teraz z kolei multipleks. Zakonczy się multipleks wymyślą cos nowego.
              Geotermia, multipleks rzeczywiście to kwestie religijne, teologiczne i mające wiele wspólnego z Nauką Chrystusową.....
              Najważniejsze, żeby ludzie otworzyli swoje serca i portfele i byli jedno w sypaniu groszem.
              A tak na marginesie:
              Czy wokół klasztoru, w przyjasnogórskich sklepikach odbywa się handel w niedzielę, w Dzień Pański?
              • nerwus0 Re: Żeby otworzyli swoje serca i portfele 23.03.12, 22:16
                Raz tam byłem, właśnie w niedzielę i opadła moją rodzinę
                banda medalikorzy i na siłę chciała mi wbić w klapę marynarki
                jakąś szpilkę ze szmatką za 5 dych zya sztukę. Never.
              • hate-war Re: Żeby otworzyli swoje serca i portfele 24.03.12, 04:51
                i "najważniejsze dla Polski" zapomniałeś dodać;)
    • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 18:17
      O rany! Strasznie się ciskasz :) Po co? Nie szkoda Ci nerwów? Serio pytam i wcale się nie nabijam :) Dla własnego dobra olej informację, gdzie on jedzie i po co :)
      A co do pogrzebu o. Rydzyka. Hm, raczej szczerze wątpię, że będę :) Ale w sumie to drugorzędna kwestia :)
      • paulhandyman Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 18:24
        zawyjesz "katolicko przyśpiewko" katolu na pogrzebie tego nikczemnika... I'm sure !

> O rany! Strasznie się ciskasz :) Po co? Nie szkoda Ci nerwów? Serio pytam i wca
        > le się nie nabijam :) Dla własnego dobra olej informację, gdzie on jedzie i po
        > co :)
        > A co do pogrzebu o. Rydzyka. Hm, raczej szczerze wątpię, że będę :) Ale w sumie
        > to drugorzędna kwestia :)
        • Gość: gość Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 18:39
          "paulhandyman",-to "kicha", a jeśli nie, to taki sam idiota!
          Ciekawe, czy doprawia "kiszce" rogi z ancymonką?
        • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 18:45
          :) Ech Człowieku... Cóż Ci tak bardzo doskwiera, że tyle w Tobie nienawiści... Piszesz, że jesteś pewien mojej obecności na pogrzebie Rydzyka :) Bardzo to jest dowcipne :) No cóż,mylić się rzecz ludzka :)
          Naprawdę wyluzuj, bo szkoda Twojego zdrowia na aż takie przeżywanie obecności kogokolwiek na JG.
        • nerwus0 Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 19:34
          Kurde, anioł baba? Słyszałem, że są bezpłciowi.
          • Gość: Obserwator Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 21:15
            Tylko na taki tani dowcip cie stać?
            Nikt cie nie zmusza iść na JasnąGórę.
            I NIE MOŻESZ TEGO ZABRONIĆ INNYM!!!
            • zdybka Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 21:49
              Gość portalu: Obserwator napisał(a):
              " Tylko na taki tani dowcip cie stać?"
              Dowcip byl syper ! Usmialam sie dobrze.

" Nikt cie nie zmusza iść na JasnąGórę.
              I NIE MOŻESZ TEGO ZABRONIĆ INNYM!!! "

A kto wam zabrania lazic tam ?
              Tylko na litosc Boska robcie to ciszej ,sami nie jestescie.

• nerwus0 Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 22:11
              Czy ja komuś zabraniam? Zdaje się, że pisałem o płci
              aniołów a nie o spacerze do medalikarzy.
            • erg_samowzbudnik Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 24.03.12, 08:15
              Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Tylko na taki tani dowcip cie stać?
              > Nikt cie nie zmusza iść na JasnąGórę.
              > I NIE MOŻESZ TEGO ZABRONIĆ INNYM!!!

Raczej nawet powinno się zabronić . Samowolna nie zgłoszona manifestacja jest zabroniona.
          • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 22:06
            Bóg też nie ma płci, a przyszedł na świat jako facet :) Całe życie człowiek się uczy :)
            • nerwus0 Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 22:13
              Masz jakieś dowody? Krasnoludki też są, sorki, nie mam dowodów.
              • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 22:22
                Nie musisz mieć,Bóg istnieje niezależnie od tego, czy w Niego wierzysz, czy nie :)
                • nerwus0 Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 22:33
                  Smoki też, czy tego chcesz czy nie.
                • zdybka Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 22:50

> Nie musisz mieć,Bóg istnieje niezależnie od tego, czy w Niego wierzysz, czy nie

W co Ty wiezrzysz jest twoja sprawa ,badz tylko tak uprzejmy zachowac to
                  do siebie.
                  Przekonywac innych na sile jest absurdalne.
                  • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 24.03.12, 08:28
                    Dlaczego mam zachować dla siebie moją wiarę? Właśnie w tym miejscu okazujesz się być nietolerancyjny i nienowoczesny :) Nikogo nie przekonuję na siłę, odpowiadam na atak w moim kierunku :) Popatrz jakie dziwne zjawisko: Jakiś ksiądz przyjeżdża na JG i zaraz pojawia się masa wpisów z których wyłazi wściekłość jakaś. Kiedy proponuję spokój i spacer zamiast tej wściekłości to zaczyna się atak na mnie. Po co? Naprawdę takie wkurzenie nie służy zdrowiu. Sama nie przepadam za o.Rydzykiem,więc go nie słucham.Proste? Jak konstrukcja młotka. I tak prostej rzeczy nie rozumiecie. To jak macie zrozumieć trochę trudniejszą, że Was GW wrabia i bardzo celowo wkurza? :) Tak, wiara jest bardzo intymnym elementem człowieka i zapewniam Cię,że nie napiszę o tym co jest istotą mojego przeżywania wiary. To co tu robię to próbuję rozmawiać, a nie wrzeszczeć, ale niestety egzamin z dialogu oblewacie za każdym wpisem :) Ciekawe kiedy się nauczycie normalnie dyskutować,bez inwektyw,prób obrażania itd. Naprawdę można spokojnie porozmawiać z drugim człowiekiem i wcale nie trzeba się z nim zgadzać. To da się zrobić nawet jeśli nasze poglądy są biegunowo różne, rzecz w tym by zachować szacunek do drugiej strony. A tego właśnie tutaj brakuje :)
                    • Gość: swistak młotek ma głos IP: *.subscribers.sferia.net 24.03.12, 09:51
                      proponuje ci abyś te zasady ogłosił w Trwam albo Radyjku z Ryjem. Najlepiej zadzwoń - a zaraz któryś usłużny demptorysta da ci antenę. Wyglądasz na młotka czy nim jesteś?
                • hate-war Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 24.03.12, 04:50
                  tylko który bóg, bo trochę się ich nazbierało<lol>
                  • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 24.03.12, 08:29
                    On jest jeden, a jak Go człowiek nazwie to już nie ma znaczenia :)
    • Gość: gość Re: Ks. Rydzykowy business. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 18:44
      Następny nieuk "ksiadzpe_do_fil"
      - do żadnej szkoły nie chodził!
      • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 19:45
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Następny nieuk "ksiadzpe_do_fil"
        > - do żadnej szkoły nie chodził!

Do twojej wiadomosci !
        Tu nie szkola, tu jest forum i ludzie pisza jak chca .
        • Gość: gość Re: Ks. Rydzykowy business. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 19:47
          ja ja,-ludzie pisza jak chca
          • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 20:05
            Gość portalu: gość napisał(a):

> ja ja,-ludzie pisza jak chca

A te " ja ja " ist auf Deutsch ?
        • grabda2 Szczególnie idioci , jak ty.. 24.03.12, 01:00
          Wypisują tu same brednie .
      • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 19:50
        Jakiś katecheta czy co?
        Dla twojej wiadomości, katecheto.
        On chodził do szkółki, w której nie uczono bajek.
      • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 19:54
        Jak już to pan Książę. Szlag cię nie trafi, jak docenisz tytuł.
      • Gość: pg Re: Ks. Rydzykowy business. IP: *.net.stream.pl 24.03.12, 08:00
        To jest egzemplarz młody, wykształcony i pewnie z dużego miasta...,taki typowy paliktowy wypierdek!
        • erg_samowzbudnik Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 08:17
          Gość portalu: pg napisał(a):

> To jest egzemplarz młody, wykształcony i pewnie z dużego miasta...,taki typowy
          > paliktowy wypierdek!

Są też rydzykowe wypierdki.
    • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 18:47
      A ja nie rozumiem jak bardzo trzeba być poranionym by aż tak nienawidzić...
      • Gość: bik do twoj_aniol_ Re: Ks. Rydzykowy business. IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 23.03.12, 18:58
        Wystarczy raz włączyć tv trwam i już człowiek pełen nienawiści, którą sieje twój guru belzebub tadeusz (małe litery to mój brak szacunku dla tego śmiecia)
        • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 19:10
          To nie jest mój guru :) Dziwi mnie ta dzika nienawiść, bo jeśli mnie coś wkurza to tego nie oglądam i mam z głowy. Po co włączasz tv trwam? Jaki to ma sens? Drażni Cię, to nie włączaj i po krzyku :)
          • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 19:23
            Rydzykowe podburzanie ludzi nie zaczyna i nie konczy sie tylko na tv trwam .
            Musisz przyznac ,ze jego jest wszedzie pelno.
            Dlugo by pisac o nim ,a mam bardzo zle zdanie o nim ,wiec nie dziw sie ,ze
            wielu z nas jest negatywnie jak i agresywnie do niego nastawionych.
            Jak to powiadaja " Bez niczego nie ma nic "
            Dyskusje uwazam za zbyteczna .
            • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:09
              Powiem tak: owszem pełno, ale naprawdę nie trzeba tego czytać. GW przoduje w doniesieniach kiedy się o.Rydzyk w tyłek podrapał, a kiedy kichnął... Po co? Nie mam pojęcia, chyba po to żeby wkurzać ludzi,którzy go nie znoszą. Mnie on ani grzeje ani ziębi,nie słucham go i tyle, ale dziwi mnie jak bardzo ludzie lubią sobie życie zatruwać bzdetami :)
              • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:19
                Najlepiej będzie jak pocałują mnie z tym szarlatanem Sromotnikiem w miejsce,
                które mogę obejrzeć w lustrze.
                • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:23
                  Eeee,no bez przesady, po co Ci to?
                  • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:32
                    Masz odpowiedź poniżej. Poczytaj ze zrozumieniem.
                    • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 08:50
                      :) przeczytałam :)
          • Gość: bik do twoj_aniol Re: Ks. Rydzykowy business. IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 23.03.12, 21:10
            Włączam, bo trzeba wiedzieć co u wroga słychać. A tak na marginesie: to czy słowo nienawiśc to twoje ulubione?? Bo jakoś często go używasz... Ludzie w Czestochowie moją dosyć dzikiego tłumu zapatrzonego w tęgiego "księżula", który tylko jątrzy i nic więcej
            • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:11
              To się strasznie musisz męczyć, jak słuchasz RM. Serio piszę :)
              Czy nienawiść to moje ulubione słowo? Nie. Ono po prostu pasuje jak ulał do wypowiedzi w tym wątku :)
              A Częstochowa składa się wyłacznie z JG?
              • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:30
                Przestań się wysilać. KK stracił bardzo dużo z pomocą
                swoich pośredników w sutannach. Kiedy się chce ich wziąć
                za pysk, to wielki larum, że to walka z kościołem. Nie
                potrafią cymbały zrozumieć, że to walka z przestępcami,
                mafią w czarnym wydaniu. Kościół, jeżeli jest silny sam się
                obroni. Pod słowem kościół mam na myśli wiarę, a chyba
                o to chodzi. Nie wiem czy docierają do ciebie słowa Chrystusa:
                " Coście uczynili najmniejszemu z moich braci, mnie żeście uczynili".
                Przynajmniej ja trzymam się tej maksymy. Tobie też radzę.
                • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 08:48
                  O, czyli mamy coś wspólnego :) Jak dobrze :) Tak, masz rację w dwóch kwestiach:
                  1. Kościół to my czyli ogół ludzi wierzących :) W Kościele są różni księża, tak jak są różni wierni. I na tym polega bogactwo Kościoła. JG jest dla każdego: jest dla motocyklisty, dla prywatnego podróżnego, dla księdza i dla babci. Jeden będzie zbuntowany, drugi, tępy niczym 100 lat nie ostrzony nóż, kolejny chamski, jeszcze inny egzaltowany - tacy są ludzie, więc siłą rzeczy księża też. I choć mnie denerwuje ta czy inna wypowiedź, taki a nie inny styl wiary, to nadal wiem, że to Kościół. Owszem,jak jakiś ksiądz na kazaniu mówi coś z czym się nie zgadzam to idę i dyskutuję. Czasem zrozumiem o co mu chodziło i się z nim zgodzę, a czasem on zobaczy jak to co powiedział zostało odebrane i zmieni sposób mówienia. Czasem jest też tak,że się obrazi - no trudno, widać jeszcze nie dojrzał :) Polecam tę metodę - dobrze robi obu stronom :)
                  2. Masz rację, że Jezus powiedział: "Wszystko co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili." To jest bardzo ważne. Tylko dotyczy obu stron. Tu nie można stosować zasady Kalego: jak Kalemu ukraść krowa to źle, a jak Kali ukraść krowa to dobrze. I właśnie to jest najtrudniejsze,bo natura ludzka tak ma, że jak ktoś krzywdzi mnie to wówczas właśnie przychodzą mi do głowy takie wersety jak ten powyżej, ale jak ja krzywdzę to pojawiają się setki mniej lub bardziej trafionych usprawiedliwień. I tu jest ból niestety. Oczywiście, że złość to taka emocja, która łatwo potrafi zawładnąć człowiekiem i wówczas to różne bzdury się plecie, ale od tego dostaliśmy rozum, żeby go użyć i w takich chwilach jednak się opanować.
                  I bardzo dobrze, że kierujesz się w życiu właśnie tą maksymą, ja też się staram,choć nie zawsze mi wychodzi. Kiedyś ktoś mądry mi powiedział, żebym sobie przemyślała jeszcze jedno zdanie: kochaj bliźniego swego, JAK SIEBIE SAMEGO. I to jest jeszcze trudniejsze,bo kochać siebie to niestety nikt nas nie uczy :) A miłość do siebie wymaga by niepotrzebnie się nie denerwować, by wybierać to co się czyta po to by siebie nie drażnić, by nie podsycać w sobie złości, bo tak naprawdę obraca się to przeciwko własnej osobie. :)
                  Fajnie, że znalazł się wspólny mianownik w osobach z pozoru tak różnych jak Ty i ja :) Jak chcesz podyskutować to napisz na priv :) Lubię dyskusje na spokojnie i wcale nie twierdzę, że muszę Cię przekonać do swoich racji :)
                  • Gość: swistak porzadkowa wystąp IP: *.subscribers.sferia.net 24.03.12, 09:58
                    nim zaczniesz robic porządki na forum rozpocznij od swojej parafii. Powodzenia
            • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:21
              Jaki kościółek taka nauka. Szczerze mówiąc, żal mi tych cymbałów.
              Nic a nic nie rozumią z Biblii.
      • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 19:52
        Nie rozumiesz? Nie dziwota, mohery tak mają.
      • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 19:56
        Broń mnie, panie Boże, przed takim aniołem stróżem.
        Klecha? Zgadłem?
        • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 20:00
          Na bank ! Klecha jak nic !
          • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:15
            Wyszukiwarka gazetowa nie gryzie :) Wklep sobie mój nick i bedziesz wiedzieć kim jestem :)
            • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:42
              A po co? Już z kilometra widać, że masz oczy przesłonięte średniowieczem.
              Mój drogi, mamy XXI wiek, masz m.in. internet. W czasach braku szybkiej
              komunikacji można było wciskać ludziom ciemnotę. A tym wpisem
              udowodniłeś, że przemawia z ciebie pycha- jeden z grzechów głównych.
              Powiem ci dowcip o takich jak ty.
              W barze w Brisbane w Australii wpada gość i pcha się bez kolejki.
              - Barman, piwo.
              - Panie, jest kolejka.
              - Panie, pan nie wie kim jestem.
              Barman z typowo australijską flegmą zwraca się do szefa:
              - Szefie, ciężki przypadek. Facet zapomniał nazwiska.
              • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 08:56
                :) dobry dowcip :)
                Źle odebrałeś to co napisałam. Utwierdzacie się w przekonaniu, że jestem księdzem. Nie jestem i nigdy nie będę i własnie po to była rada, by użyć wyszukiwarki. Ja dużo pisze na gazecie, więc z łatwością będziecie wiedzieć kim jestem :) Nikim sławnym, jestem takim człowiekiem jak Ty, czy inni rozmówcy, mam swoje poglądy, robię co robię i dobrze mi z tym :) I w tym kontekście napisałam, żebyście sprawdzili kim jestem i "głupot" nie pisali :) Księdzem nie może być kobieta, żona i matka w dodatku średnio pokorna i pyskata :)
        • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:14
          Nie :) nie zgadłeś :) wręcz antyklerykał :) A tak naprawdę to nie wiesz co Cię w życiu spotka i czy wówczas nie będzie tak, że pomocy będziesz potrzebował :) Napisz wówczas na pocztę gazetową,możemy pogadać i pomyśleć nad tą ewentualną pomocą :)
          • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:46
            To jakieś nowe zasady pisowni? Kropkę zlikwidowano?
            Przestań już się ośmieszać.
            • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:59
              Nerwusek ! Chyba komus wpadles w oko ?
              • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:00
                W klechach nie gustuję, sorry.
                • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:06
                  Ja to wiem ,ale Aniol zapedzil sie za daleko.
                  • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:13
                    Nie przekonałaś mnie. Anioł ma być bezpłciowy.
                    A jestem mimo wszystko jakś wyposażony, i co potem.
                    Czy ja kogut, żeby między skrzydła wkładać?
                    • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:30
                      O jakich przekonaniach mowa ?
                      Na forum nie podrywamy i kropka.
          • ksiadzpe_do_fil Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 04:39
            Jesli od zycia spotka ciecos zlego, to od kogo potrzebujesz pomocy? Od "Boga"? To jest ostatnia i najmniej prawdopodobna rzecz, ktora mozesz zrobic, ale to oznacza, ze wierzysz w gusla.
            Wez sie za siebie. Tylko Ty mozesz kontrolowac swoje zycie. Jesli wierzysz w gusla, to jestes kompletnym imbecylem. To wszystko.
            • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 09:00
              Jeśli od życia spotyka mnie coś złego to mam w otoczeniu kilku ludzi, którzy są mi życzliwi i pomogą. Mało tego, z doświadczenia wiem, że jest sporo ludzi życzliwych, którzy mimo, że mnie nie znali to bardzo pomogli w ciężkiej chwili :) Tobie też życzę takich ludzi na drodze, bo to potem są najfajniejsi przyjaciele :)
          • Gość: buk Re: Ks. Rydzykowy business. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 10:37
            ty stróżu ulotnij się z forum bo cuchniesz zapyziałym moherem
      • erg_samowzbudnik Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 08:21

> A ja nie rozumiem jak bardzo trzeba być poranionym by aż tak nienawidzić...
        Właśnie . Opanuj się i przestań judzić .
        • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 09:01
          Hm, zacytuj moją wypowiedź, która judzi :)
    • przem0_25 Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 19:08
      Tych "św. Urszul" się przewinęło, a przewinęło i nic to nie pomogło telewizji TRWAM.Teraz ojciec Rydzyk będzie się oddawał Czarnej Madonnie ( nie śmiesznie to brzmi) , która tak wiele jemu zawdzięcza i on jej ( też nieźle brzmi) . To tak jakby przyszedł poprosić do ojców przeorów o spłatę należności za pielgrzymów i wiernych słuchaczy Radia Maryja . W dodatku sam udowadnia, że jest panem na włościach , może sobie przyjechać z gośćmi kiedy chce i o której chce . Nie istnieje dla niego ktoś taki jak przeor zakonu , czy arcybiskup . W końcu nie dał mu rady sam papież , a co dopiero media ( ostatnio przecież pobito dziennikarzy), czy policjant .
    • ador43 Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 19:25
      Ta czarna menda wprowadza nowe zwyczaje,bezprawnie i najprawdopodobniej bezkarnie zwoluje sabat czarownic i czarodziejow na jasnej jak mowia gorze w sprawie ,ktora chce bezprawnie i za darmo ,z poparciem przyglupow przeforsowac.Ta zdradziecka sekta redompterdystow w XVIII wieku ,za wspolprace z prusakami ,dostala zakaz dzialalnosci na ziemiach polskich,jakim cudem dzialaja teraz .Trzeba reaktywowac te ustawe i pogonic to zdradzieckie nasienie gdzie pieprz rosnie.
    • ignor-antka Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 19:43
      Policja ma wazne sprawy jak oslaniac durniow popie...nych fanatykow!!!!!!
    • nerwus0 Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 19:47
      No wiecie. Jak możecie tak. Łociec z Torunia dba o to,
      by brakowało moherom na leki. Działa na korzyść państwa.
      Szybciej mohery zejdą i państwo ma problem z głowy.
      Taki święty braciszek, jak możecie?
      Zebrał fundusze na Stocznię im. aż boję się wymówić, żeby
      się barankom w głowach nie poprzewracało z nadmiaru pieniędzy.
      Bracia z Częstochowy. a włączcie na ten czas alarm
      w skarbcu. Może wam zostać tylko drewniany krzyżyk
      i miłe słówka Leona XXXI- czyt. derektora Sromotnika.
    • 3anton22 Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 20:08
      Otwieram radio - Rydzyk.
      Otwieram telewizor - Rydzyk.
      Otwieram gazetę - Rydzyk.
      Boję się otworzyć konserwę rybną!
      • nerwus0 Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 20:13
        Nie otwieraj lodówki.
        • zdybka Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 20:21
          Nawet i w lesie nie znajdziesz spokoju.
          Tam tez go mozesz spotkac.
        • 3anton22 Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 23:00
          nerwus0 napisał:

> Nie otwieraj lodówki.
          Nie boję się. Tylko światło :)
          • nerwus0 Re: Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jas 23.03.12, 23:03
            Też znam ten problem.
            Co otwieram, światło. Stara już nieraz
            dostała po gębie, że nieekologiczna, nie gasi światła.
    • ksiadzpe_do_fil Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 20:55
      To, co napisalem, moja niechec do jakiejkolwiek religii, a zwlaszcza katolickiej, wywodzi sie ze studiow Starego, Nowego Testamentu - zwanych "Biblia", Swieta Ksiega"(?). Rowniez zahaczylem o Koran, aby sie zorietowac o co muzulmanom chodzi. Wszystkie te "instrukcje Obslugi" byly stworzone przez ludzi na zamowienie religijnych bonzow. Nie ma w nich absolutnie zadnej prawdy. Jest zaklamanie i strach na czym ci bonzowie bazuja.
      Wcisneli ludziom do glow cala liste kar ..... ognie piekielne, czysce, diably i inne pierdoly i malutka marchewke ........ "zywot wieczny", ale nie za frico. W doczesnym zywocie, lud musi przetransferowac dobra do najwyzszego, przez rece wlasnie tych bonzow. Woza sie na tym prostym ludzie, jak na lysej kobyle i ciagle im malo.
      Nie czuje nienawisci do nikogo. Jedynie jestem wsciekly na hipokryzje i pazernosc tych religijnych businessmanow i zdziwiony glupota ludzi pozwalajacych, na wlasne zyczenie, prowadzic sie na sznurze.
      Skladam moje szczere wyrazy wspolczucia dla was prosty ludu. Macie szczescie, ze glupota nie boli, bo musielibyscie byc caly czas na morfinie.
      Milego dnia.
      • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:17
        A jeśli Ci powiem, że Jezus obiecał, że wystarczy być dobrym człowiekiem i nie zostaniesz za nic ukarany? O tym mówi Biblia :)
        • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:50
          W takim razie niech drżą księża.
          Lenistwo - jeden z grzechów głównych.
          Pycha -j.w.
          Obżarstwo - j.w.
          Mam dalej wymieniać? Czy już wystarczy?
          • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 09:03
            A myślisz, że oni tego nie wiedzą? Wiedzą :) i część stosuje, a część nie - jak normalni ludzie :) Ale to ich sumienie i ich temat do dyskusji z Bogiem. Nikt nie będzie sądzony z cudzych grzechów tylko z własnych i nie ma tu nic do rzeczy kim był tu na ziemi :)
        • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 22:55
          Swoją ścieżką, podłe jest wybranie dla siebie takigo nicka.
          Nic cię nie usprawiedliwia, nawet chęć przekonania kogokolwiek.
          To jest diabelskie podszywanie się i próba grania na uczuciach.
          To podłe.
          • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:04
            Cos podejrzanie Aniol uparl sie na Ciebie ,umawiac sie tez chce na pogawedki.
            Podrywa Cie czy co ?
            • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:10
              A jak mu piórka wyskubię to będzie wrzask. Atak na kościółek albo
              takie tam. Od takich aniołów to lepiej trzymać się z dala.
              Z wierzchu piórka a pod piórkami łuski czortowskie.
              • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:18
                Jest nowy i nie wie ,ze na forum jest zasada.
                Nie podrywamy nikogo !
                A ten czy ta ? Zadzwon czy napisz, pogadamy !
                Cudak i tyle !
                • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:32
                  Czemu bronisz podrywu. Może mu się uda,
                  zastrzegam tylko, że jestem pci menskiej
                  w raczej słusznym wieku. Mam córkę, ale w wieku
                  poreligijnym. Wnuczka ma czerwony pas w judo
                  i zna się na rzeczy. Wie jak wybić z jaj.... głowy jakieś
                  podstępy. W szkole jak ktoś spróbuje ją dotknąć
                  to leży na ziemi zanim zdąży powiedzieć " Coca cola".
                  • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:40
                    Jak na dzień dobry walnęła mną o glebę
                    to pół godziny dochodziłem do siebie.
                    Ale sam sobie jestem winien. Ja ją zaraziłem judo.
                    Chciała się pochwalić. Ale, żeby 11-latka walnęła
                    dorosłym w glebę. Wyobraź sobie jej kolegów
                    w szkole. Szacunek jak trza. Poza tym gra w piłę
                    w dziewczęcej drużynie. Zna tricki z judo to wie
                    jak załatwić przeciwnika, niby zgodnie z przepisami.
                    A gra w ataku.
                    • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:55
                      Jest Twoja duma prawda ?
                      Wysportowana ,inteligentna !
                      Gratulacje !

Ps.Pozdrow ja od nas !
                  • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:41
                    No to dobrze, juz nie bronie.
                    • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:47
                      Widzisz na dole następnego kandydata do wylotu z forum?
                      Narazie dam spokój. Może przemyśli. Jak nie, to skończy jak
                      wiadomy cymbał.
                      • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:58
                        Jasne ,ze zauwazylam.
                        Masz racje , poczekamy.
                        • nerwus0 Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 00:07
                          Ja już zadziałałem.
                          Zastanawiam się nad tym drugim. Dostał ostrzeżenie.
                          Nie posłucha, zaczniemy go namierzać i jego strata.
                          Cymbały są za głupi, żeby kapnąć się
                          o co chodzi. pal666-ant też podskakiwał i mamy go z głowy.
                          • zdybka Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 00:12
                            Wlasnie i jak to gadaja ,
                            " A taki byl ladny "
                            Ale mysle ,zostaw to na dzisiaj.
                            Jutro mamy przeciez tez dzien.
                    • hate-war Re:do zdybki i nervusa 24.03.12, 04:58
                      nie możecie sobie gdzie indziej poczatować a nie forum zaśmiecać?!
        • ksiadzpe_do_fil Re: Ks. Rydzykowy business. 23.03.12, 23:48

> A jeśli Ci powiem, że Jezus obiecał, że wystarczy być dobrym człowiekiem i nie
          > zostaniesz za nic ukarany? O tym mówi Biblia :)
          $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Daj sobie na wstrzymanie z tym Jezusem i z tym co on obiecywal. Zacytuje Ci cos: "Obiecanki cacanki, a glupiemu radosc" i o to tu chodzi w tej Twojej Bibli.
          Jak mozesz wierzyc w bzdury wypisywane w Bibli, czy gdzies tam, skoro nawet ci co na nia tak czesto sie powoluja, robia z was idiotow. Ile masz lat? Dorosnij. Zal mi Ciebie strasznie. Uwierz w siebie, a nie w pierdoly i zyj poki mozesz.
          • twoj_aniol_stroz Re: Ks. Rydzykowy business. 24.03.12, 09:10
            :) Żyję, wcale młoda nie jestem i powiem Ci, że właśnie od momentu jak faktycznie zrozumiałam o co chodzi w Biblii i wreszcie jest spokój w moim życiu, nie miotam się, jestem szczęśliwa :) A księża? Jedne mądrzejszy, drugi głupszy, jak w życiu :) Na manipulację jestem odporna,bo tego uczyli mnie w szkole, więc jak ktokolwiek chce mną manipulować to przykro mi,ale się nie da :) to oznacza, że ksiądz też :)
    • costa3500 Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 21:01

Kiedy dobry Bóg zlituje się nad polską i tą łachmytę zabierze na służbę do siebie.
    • Gość: TOhm Apeluję o obojętność IP: *.play-internet.pl 23.03.12, 21:11
      Gazeto i wszelkie media, apeluję o obojętność i nie relacjonowanie pielgrzymki. Po co prowokować rozjuszony tłum "prawdziwych Polaków" do kolejnych ataków na dziennikarzy czy na zwykłe osoby postronne przebywające przypadkiem w pobliżu klasztoru. Wiernym szczerze modlącym się rozgłos nie jest do niczego potrzebny bo każdy wierzący w dowolnego Boga modli się dla siebie a nie pod zapotrzebowanie medialne jak to jest podczas wizyty rycerzy Ojca Tadeusza. Ojciec Tadeusz już od dawna wpadł na pomysł promowania swojej osoby na zasadzie "nie ważne jak się mówi, ważne że się mówi". Jeżeli media nie dadzą mu pożywki i okazji do zaistnienia po raz kolejny będzie tylko zwykłą wydmuszką, oszołomem o którego istnieniu będzie wiedziała tylko garstka jego wiernych sekciarzy.
    • Gość: latko Pierwszy Flash Mohair na świecie! IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 21:27
    • kobra1956 Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 21:45
      Ciekawe ile bab z tego zlotu zostanie zapłodniona a ile się wyskrobie?Ile wódy przeleją???Rydzyk nie na darmo się szkolił w Niemczech jak robić zadymy z ciemnotą polską....
    • r.maszkowski atakujący dla TV Trawm 23.03.12, 22:38
      Mała poprawka: to ne obrońcy, ale atakujący - stosujący polityczne naciski żeby zmusić KRRiT do złamania prawa i przyznania miejsca w multipleksie jednej ze stacji, które nie spełniły kryteriów. A jak wyduszą to miejsce, to pewnie my będziemy za nie płacić, bo o. Rydzyk nie ma 80 mln zł, ma za to 70 mln zł długów. Brakuje mu 150 mln zł w ciągu najbliższych 10 lat.
    • kociewiak2 Ks. Rydzyk i obrońcy TV Trwam w sobotę na Jasne... 23.03.12, 22:48
      ..Bog uczynil CUD i TV-TRwam nie bedzie emitowana na platformie.....dzieki ci Panie...
    • Gość: stoperan Precz z zarazą moherową! IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 23:01
      • nerwus0 Re: Precz z zarazą moherową! 23.03.12, 23:15
        Cierpliwości, kolego. Latka lecą.
        • Gość: gościu Re: Precz z zarazą moherową! IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 23:21
          jesteś tu czubku na czuwaniu Jasnogórskim czy co .bęłkocie.Nikt tu cię nie zapraszam .Ale nachalny czub.
          • nerwus0 Re: Precz z zarazą moherową! 23.03.12, 23:45
            Uważaj, koleś. Jeden taki przemądrzały dzisiaj już z forum
            wyleciał na stałe, Chcesz być następny?
            Nie jesteś anonimowy, wbrew pozorom.
            Masz IP i łatwo ci zamknąć pyszczek.
    • nerwus0 Re: Precz z zarazą moherową! 23.03.12, 23:49
      Dziekuję za komplement. Na to czekałem.
      Skończę z tobą raz na zawsze. Zobaczysz za chwilę.
      • Gość: ryba Re: Precz z zarazą moherową! IP: *.bb.sky.com 24.03.12, 00:40
        Strzelisz mu w tył głowy , czy tylko wyślesz na syberię ??
        • 6.smiech Re: Precz z zarazą moherową! 24.03.12, 11:45
          Gość portalu: ryba napisał(a):

> Strzelisz mu w tył głowy , czy tylko wyślesz na syberię ??

A od kiedy to ryby maja glos ?
    • anesta79-zibi Re: Czerwona zaraza.. 24.03.12, 00:17
      Wiecie co , czuję że nadchodzi koniec tyranii czarnej partii, która przez wieki za pomocą mordów, palenia na stosie i innych prób zniewolenia próbowała zawładnąć naszym "Psyche".
      Jak dzisiaj to odbieracie?, bo ja kieruje się zasadą góralską jakom przekazał mi mój dziadek, który urodził się jeszcze w XIX cyt. " Bóg jest wsendzie ,niekoniecnie w tej wielgiej chałpie, gdzie te psiokrwie chodzo." To chyba cosik więksego widzioł? Nie dajcie się ogłupiać, dla mnie to jest kontrowersja. Zadajcie sobie pytanie , ile nasza religia ma lat? zadawaliście sobie to pytanie?
      bo dla mnie wygląda to jak sekta, ktora powstała , powiedzmy to dla naszego roku kalendarzowego w roku 00. nie chcę innym narzucać moich poglądów , ale dlaczego karzą nam negować religie, które są starsze od naszej o ok 10 tys. lat? Być może oni są głupsi od Nas?
      Ja to zrozumiałem jak miałem 19 lat , teraz mam ok 60 =-tki a wy ile lat potrzebujecie, żeby nikt Was nie kiwał?
      • nerwus0 Re: Czerwona zaraza.. 24.03.12, 00:31
        Wiesz, masz rację. Jeden problem. Próbę ukrócenia samowoli
        kleru nazywa się walką z kościołem. Ja rozumiem kościół
        jako religię, wiarę a nie poddaństwo urzędnikom kościioła.
        Nie twierdzę, że wszyscy księża sa źli. Znam osobiście kilku
        kapłanów naprawdę oddanych wierze, i za to i chwała.
        Ale nie mogę znieść udawanego kapłaństwa i traktowania
        tego "powołania" jak odskocznię do wygodnego życia.
        Chyba mnie rozumiesz.
    • zdybka graba wygibusie 24.03.12, 00:57
      Czytac nie potrafisz ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka