jjustyna999 28.03.12, 11:19 Dziewczyny korzystałyście z depilacji laserowej w Częstochowie i z jakim efektem? Kurcze takie zabiegi kosztują sporo ale może warto? proszę jedynie o odpowiedzi dotyczące tematu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AS Re: depilacja laserow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.12, 10:38 Podbijam temat, jest u nas sporo gabinetów z depilacją laserową ale czy jest to skuteczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaanka Re: depilacja laserow IP: 31.42.3.* 12.04.12, 18:38 nie robiłam, ale też mnie to interesuje. Czytałam jednak,że trzeba powtarzać. Nie ma tak,że kilka zabiegów i spokój raz na zawsze. Doszłam do wniosku,że nie warto. Ale może wypowie się ktoś kto robił i ma zdanie wg własnego doświadczenoia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: depilacja laserow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 22:31 Nie chodzi o to czy skuteczne, bo kazda jest skuteczna ale zalezy za którym razem - a uzaleznione jest to niestety tylko i wyłączeni od twojego owłosienia - czy jest delikatne, czy mocne itd..wiadomo ze nawet nie wiadomo jak skuteczny laser szybciej poradzi sobie ze słabymi, jasnejszymi wloskami niz z ciemnymi i mocnymi i w tym drugim wypadku takich zabiegów bedzi eo wiele wiecej a cała impreza o wiele drozsza ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaanka Re: depilacja laserow IP: 31.42.3.* 12.04.12, 22:39 Wiem,że potrzeba kilku zabiegów. Ale czytałam,że w następnym sezonie trzeba od nowa kilka zabiegów czyli co rok powtarzanie i to już niezależnie od intensywności owłosienia.. A chyba efekt miał być dłuższy , trwały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galea Re: depilacja laserow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 23:25 Jest dokładnie na odwrót! Laser najlepiej działa na ciemne włoski, bo jest w nich więcej barwnika. Jeśli kosmetyczka mówi, że laser usunie wszystkie włoski, nawet te jasne, to chce tylko wyciagnąć kasę i tyle. To że zabiegi trzeba powtarzać, to normalne, bo laser działa na włoski w określonej fazie wzrostu, a wiadomo, że włoski nie rosną równo. Na skuteczność lasera wpływa przede wszystkim równowaga hormonalna. Jeśli w organizmie jest za dużo męskich hormonów (nie tylko testosteronu), to laser nic nie da. No i ważny jest jeszcze rodzaj lasera. Odpowiedz Link Zgłoś