prawdziwydruid 28.03.12, 17:48 no to Matyjaszczyk obudził energię :):):) zaraz pewnie będzie się chwalił :):):) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kicha Wiem jedno IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 18:02 że sprzedawcy będą tam pracować za miseczkę ryżu i dostawać batem po krzyżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOCO Re: Wiem jedno IP: *.rev.inds.pl 28.03.12, 19:15 Dopiero zaleje nas SYF i TANDETA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Wiem jedno IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 19:56 Te wszyskie dobra zsyła nam BUDDA.Jest to prezent dla poddanych boga Adonaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Wiem jedno IP: *.alfanet24.pl 28.03.12, 22:39 Boli mnie tylko to że to wszystko trafi na nasze wysypiska śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: Wiem jedno IP: 212.87.241.* 29.03.12, 16:56 Bezrobocie płynie do Europy szerokim strumieniem w milionach kontenerów z Azji. Codziennie rozładowywane jest na portowych nabrzeżach i rozprowadzane po całej Unii. Ci, którzy taki stan rzeczy utrzymują mając w tym interes, albo tylko popierają głosując na taką politykę, mają moralny obowiązek utrzymywania bezrobotnych PONIEWAŻ SĄ SPRAWCAMI ich bezrobocia! Odpowiedz Link Zgłoś
anula25 Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary z... 28.03.12, 18:21 tandeta zwyciężyła ........w tych sklepach śmierdzi gumą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 18:42 nie gumą a tanim plastikiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$ kolejna Biedrona IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 18:44 Przy ul. Wręczyckiej ma powstać kolejny już sklep portugalskiej sieci Biedronka. Super bo i tak za mało kapitału wyjeżdża z Polski i miasta. Bravo panie pierdzydeńcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: kolejna Biedrona IP: *.Netcominternet.pl 28.03.12, 18:48 Witam ,a w którym to niby miejscu ma powstac ta biedronka na Wręczyckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_czwa Re: kolejna Biedrona 28.03.12, 19:16 Akurat Matyjszaczyk ma dużo wspólnego z powstaniem Biedronki na Wręczyckiej. Co do Merkurego, zapowiadano, że Chinole będą otwierać firmy w Częstochowie gdy tymczasem znaleźli sobie kolejny rynek zbytu na swoją tandetę. Ciekawe kto uwierzył Rudemu w budzenie energii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roe Re: kolejna Biedrona IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 19:19 tylko nie chiński market i tylko nie w Alejach :/ koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do mateusz_czwa Re: kolejna Biedrona IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 28.03.12, 20:16 Merkury został sprzedany jeszcze za rządów niby-prezydenta tadzia, a druga sprwa to firma, która kupiła Merkurego może nawet tam sobie otworzyć psiego fryzjera i Prezydentowi, Radzie miasta nic do tego. I więcej szacunku do innych (jeśli wiesz co znaczy ten wyraz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: kolejna Biedrona. do mateusza IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 22:01 No tak sie sklada, ze ma. Prezydent i jemu podwladni moga wydac pozwolenie, bądz nie. Urzedasy potrafia zastopowac potrzebne inwestycje a glupiego marketu nie?! Chyba zartujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do $ Re: kolejna Biedrona. do mateusza IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 28.03.12, 22:08 Miała być galeria, teraz będzie sklep z chińskim syfem, czy uważasz, że ktoś pytał włodarzy miasta co mogą tam sprzedawać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolares Re: kolejna Biedrona. do mateusza IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 22:27 Zapewne nie, natomiast na wybudowanie nowego i chyba juz setnego marketu, to i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licho Re: kolejna Biedrona. do mateusza IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 11:06 Do licha to ty nie wiesz ,ze żadna Biedronka ani inny Kafland nie wystepują o pozwolenie na budowę pod własnym szyldem . Własciel gruntu polak zamawia projekt i wystepuje o pozwolenie na budowę obiektu handlowo -usługowego . Otrrzymuje pozwolenie ,buduje obiekt ,oddaje w użytkowania . I dopiero wtedy jeżeli spełnia on wszystkie wymagania siecówki np. Bidronka popisuje z tym właścicielem długoletnią umowę na dzierżawę . Polimeni natomiiast od początku figurowała jako inwestor Merkurego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geronimo zamiast parkingu na Jeleniogórskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 19:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celiks Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 19:26 CHINSKI BADZIEW W AMERYKANSKIM WYDANIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 20:31 Chcieliśta Mataczyka, -to go mata. Sprowadził Chińczyka, - i mu lata! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu 28.03.12, 19:48 żeby kupione tam artkuły się nie psuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.alfanet24.pl 28.03.12, 20:32 Ja nie będę robić tam zakupów :(, bo rzeczywiście śmierdzi gumą i plastikiem z towarami chińskimi i nie można wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Obudził energię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 20:48 No to chińczyki wyczeszą kasę z Częstochowy! Mamy obudzenie energii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 23:21 Gość portalu: mig napisał(a): > Ja nie będę robić tam zakupów :(, bo rzeczywiście śmierdzi gumą i plastikiem z > towarami chińskimi i nie można wytrzymać No niestety gdyby było wielu takich mądrzejszych, taki interes nie miałby racji bytu..a ludzie rzucaja sie na te wyroby jak głupki - to nic ze pozniej maja popalone stopy po klapkach za 4 zł..moja znajoma juz doszła do tego ze kupuje nawet "chińskie" kosmetyki, ktore tam sprzedaja, jak mozna cos takiego nałozyc na twarz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *-* Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 01:26 Możesz nie kupować, ale i tak 80% ciuchów które nosisz, nawet jak nie mają napisu, to i tak są Made in China. O elektronice nie bedę nawet wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 10:13 Gość portalu: *-* napisał(a): > Możesz nie kupować, ale i tak 80% ciuchów które nosisz, nawet jak nie mają napi > su, to i tak są Made in China. O elektronice nie bedę nawet wspominał. Ale mowa jest o takich własnie typowo chińskich centrach, zalewie najtańszej plastikowej tandety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:25 Produkcja odzieży w chinach stała się za droga.Chińczyk za swoją prace chce 400 euro ,za połowę tego pracuje krawcowa w Mołdawii czy Rumunii a i w Polsce za nie długo trzeba będzie za tyle pracowac.www.parkiet.com/artykul/1221192.html Odpowiedz Link Zgłoś
osnowa1 Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary z... 28.03.12, 23:53 To skandal aby na reprezentacyjnej ulicy miasta oferować chiński szajs.Miasto nie może nic zrobić z tym nieszczęsnym Merkurym?Ktoś powinien odpowiedzieć za to co stało się z tym obiektem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \/™ Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 00:00 Moze tylko nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 01:59 lepiej żeby tam Chinole weszli niż żeby dalej straszył budynek w centrum miasta. A co do tego co się stało to jak pamiętam miał być zburzony i cos miało powstać nowego ale TESCO na parterze zablokowało inwestycje. więc ja się cieszę że duchy przestaną straszyć centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor bezkrytyczny Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 08:36 Ale ciemnota w mieście w większości !!!!! Do WSZYSTKICH KRZYKACZY !!! Zróbcie coś żeby tam nie było chińskiej tandety ! Nie możecie? Jak nie? Przecież macie tyle pomysłów! Pewnie powiecie że Merkury nie jest Wasz? No własnie. Nie jest też Urzędy Miasta a tym bardziej Matyjaszczyka-więc nic nie mogą zrobić, dokąd wszystko jest zgodne z prawem. A to że chińczycy handlują to wina nas wszystkich....a raczej tych którzy tam robią zakupy !!!!! A druga wersja-wersja prezesa PiS.....to wina Donlada Tuska.....w tym akurat jest trochę prawdy-ludzie są biedni,więc kupują najtańsze chińskie niedoróbki-ot cała prawda !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 09:33 Z tą biedą to nie do końca - osobiście do krezusów nie należę, zarabiam jak na polskę grosze jak na częstochowę średnio 1,5 klocka. Ale korzystam z ludowej mądrości: "nie stać mnie na kupowanie tandety". Wlę kupić coś za 300 zł raz na pół roku, niż kupować od chinoli co miesiąc. PROBLEM: Problem polega na tym że trafić ciuch nie wyprodukowany w chinach nawet za 300 jest cholernie ciężko. 90% firm wyniosło produkcję do Chin więc na dobrą sprawę płacisz za markę ale nie za jakość: (np.: buty adasia to już nie to co kiedyś a płaci się to samo), Więc niech sobie chinole sprzedają w merkurym, Powtarzam lepiej oni niż żeby pustostan znów stał zamknięty kolejne 10 lat (PRZECIEŻ TO CENTRUM MIASTA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILENA Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.205.98.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.12, 11:36 Bo to już po Częstochowie,pracy zero,możliwości zero,nic mnie już nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ej Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 20:48 Przepraszam ale Jakie miasto? Chyba wioska. Ta czcza Cz-wa już dawno została pogrążona w niebatelnym marginesie vs. zeszła na psy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.net.stream.pl 30.03.12, 09:33 wszystkie chińskie " inwestycje" mają tylko jeden cel- pozbyć się towaru wyprodukowanego w CHINACH Kto myśli że postawią tu fabrykę jest chyba niespełna rozumu Odpowiedz Link Zgłoś