Dodaj do ulubionych

W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiałem...

28.03.12, 19:07
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: nieistotny Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: 195.150.224.* 28.03.12, 19:40
      Wara od Rędzin autorze postu wyżej.
      • Gość: kicha Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 19:53
        jesteś pierwszy w kolejce.Już niedługo będziesz miał ciepło.
      • Gość: Ziko Teksas Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 11:06
        Prawidłowo powinni im jeszcze odciąć darmową wodę jaką mają ze źródeł osiedlowych Walduś tak trzymaj emeryci ze wspólnot nie płacących za mieszkania ciebie popierają .Tylko częściej zganiaj ich na sesje Rady Gminy by robili oborę Za pieniądze podatników 5,5 mln. nowych złotych wybudujesz nową kotłownię a następne wybory spędzisz w pierdlu nad wartą (tego ci życzę)Myślący ludzie z Rędzin nie dajcie się zwieść przez Wójta Gminy Waldemara Chmielarza z pieniędzy podatników buduje nową kotłownię( pod płaszczykiem 3 budynków użyteczności publicznej tj, szkoły ,przedszkola, oraz GOK ) do większości prywatnych wykupionych mieszkań w blokach Rędziny Osiedle.Ale takich mamy beznadziejnych Radnych których notabene sami wybraliśmy wraz z nierobem Wójtem,który szczyci się tym co to tylko on zrobił żenada.Pozdrawiam forumowiczów z Polonii. Nie dajcie się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: licho Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 11:19
      Szanowny panie wójcie ,a może wystarczyło troche pomyśleć .
      W tych blokach na osiedlu mieszkają rodziny z małymi dziećmi
      Jeżeli nie bedzie c.o. to ludzie będa musieli zastosować ogrzwanie elektryczne.
      Przy takich starych instalacjach przewody polecą i bęzie pan musiał wymieniac instalacje
      Jestem fachowcem z tej branży i znam te sieci /
      Kazdy człowiek z IQ > 1 ,wie że jeszcze w kwietniu bywają mrozy .
      A może chciałby pan ,aby ludzie doprowadzili do referendum o odwołanie wójta .
      • Gość: Ciepłownik Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: 212.87.231.* 29.03.12, 11:51
        Mam doświadczenie, jako kierownik ciepłowni z takim kompleksowym remontem (sieć ciepłownicza, węzły cieplne w budynkach i kotłownia). Właśnie też był problem z momentem rozpoczęcia remontu. I finalnie okazało się, że firma zakończyła częsciowo remont na początku grudnia, a ruszyło wszystko jako tako w styczniu. Nie chcielibyście przeżyć tego, co ja. Mrozy zaczęły się wtedy na początku listopada. Ludzie chcieli dostać białej gorączki. Nie ma tutaj złotej metody, ponieważ albo będzie zimno na początku albo przed ukończeniem inwestycji. Każde rozwiązanie jest złe. Mam nadzieję, że pogoda będzie sprzyjać Wam i Wykonawcy, który mam nadzieję podejdzie do tematu bardzo solidnie.
        • Gość: licho Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 12:05
          To że ty nie umiałeś zaplanować remontu i etpowania prac nie znaczy ,że nie można tego zrobić.
          Poprostu nie należałało wszystkiego robić naraż tylko etąpować roboty i nie robić wszystkiego na wariata na raz ,ńo iwykonawca musi być nie najtańszy tylko sprawdzony .
          Hutnik z dobrym skutekiem modernizował 100 węzłów w jednym sezonie .
          w takiej sytuacji należy namawiać ludzi do instalowania piecyków dwufuncyjnych i uzaleznienia się od tak nieudolnych dostawców ciepła .
          A zokończnie remontu jest wiadome już na początku przetargu !!
          • Gość: bodzio Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 13:01
            A ciekawe kto wygrał przetarg , bo strona z informacją się nie otwiierają .
            Firma z Wa-wy czy lokalne nasze?
            W dokumntacji brak bilansu mocy .
            MOże insepktor sprawdzi ,czy istniejąca jest wystarczjąca ,aby przed odbiorem gmina nie musiała wystepować o zwiększenie mocy przyłączniowej!
            Jaka firma nadzoruje tą budowę !!
          • Gość: Lucjan Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: 212.87.244.* 03.04.12, 20:04
            Znam takiego głównego mechanika z Cementowni, który etapował, pisał harmonogramy a wszystko wisiało i tak na sznurkach i drutach! Ale sztuka harmonogramów kwitła! A chłopina tylko po zawodówce!
          • Gość: Lucjan Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: 212.87.244.* 04.04.12, 18:57
            Przetarg wyłania wykonawcę najtańszego! Stosuje się tu ustawę o zamówieniach publicznych! W Cementowni mogłeś wybierać firmy sprawdzone, kosztowniejsze i swoje!
            • Gość: licho Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 11:49
              A ty nie wiesz że te z rażąco niską ceną muszą być wykluczone .
              A czy ten wykonawca ma ma kasę na robotę na pierwsze pół roku ,bo dopiero po takim czasie
              inspektor nadzoru podpisze mu pierwszy protokół odbioru .
              A jak nie będzie miał kasy ,to nie będzie miał za co robić !!
              Czy sprawdzono referencje wykonawcy .
              Czy w październiku wójt znowu będzie przepraszał .
              A naliczanie kar nic nie do ,bo nie będzie z czego ściągnąć!!!
              • Gość: Lucjan Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: 212.87.244.* 06.04.12, 17:43
                Licho a według ciebie na jaką kwotę powinna złożyć ofertę aby nie była to rażąco i niska cena?
        • bluegrazyna Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał 29.03.12, 15:38
          poniważ na tym osiedlu mieszakają moi kuzyni z malutkimi dziećmi ,a w domu , szkole ii przedszkolu jest lodowate zimno zainteresowałam się tą sprawą .
          Przejrzałam do kumentacje do przetargu i zauważyłam ,że zawiera ona szereg błędów .
          1. dokumentacja na częsć elektryczną został dprawdzona przez osobę posiadającą uprawnie
          nia instalacyjne SLk/IS/ ,a nie elektryczne /SLK/IE/
          2.zasilanie elektryczne pozostaje bez zmian ,w sytuacji gdy według umowy moc przyłaczeniowa wynosi 85KW ,a w bilansie mocy podana jest moc zainstalowana 108kW,
          a obliczeniowa 128kW .Brakuje więc conajmniej 23kW.
          3. według umowy cos fi ma być 1 ,a w dokumentacji podano 0,87.
          No to gmina sporo zapłaci za przeroczenie mocyi i biernej.
          Dlatego póki jest jeszcze czas Inspektor nadzoru robót elektrycznych powinnien
          rozczytać projekt iwezwać projektant do poprawienia błedów
        • Gość: obserwator Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 29.03.12, 16:17
          Po przecztaniu artykułu i wpisów na forum, a także w oparciu o moją duuuuuuużą wiedzę techniczną, mogę powiedzieć, że to kolejna inwestycja postawiona na głowie.
          Nieprawdą bowiem jest, że nie istnieje praktyczna możliwość przeprowadzenia tego typu inwestycji bez uszczerbku na zdrowiu mieszkańców Rędzin.
          A Pani "bluegrazyna" ma rację: dokumentacja techniczna tej inwestycji coś "trochę" dziwna.
          • bluegrazyna Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał 29.03.12, 17:17
            obsrewator masz racje
            sprawdziłam rysunek numer 1 schemat ideowy zasilania ,z którego jednoznacznie wynika ,że zamówiona moc zapotrzebowana jest nie wystarczają i autor projektu tego nie ukrywa .
            Na rysunku nr.1 przewiduje zabezpieczenie przedlicznikowe 250A ,a Enion gwarantuje gminie 160A. Powinni jak najszybciej wystapić o zwiększenie mocy zapotrzebowanej ,bo może się to wiązać z dodatkowymi pracami .I l dlczego w dokumentacji nie ma bilansu mocy wymaganego
            przepisami o formie projektu budowlanego!!
            A swoją drogą czy szkoła i przedszkole mogą funcjonować przy temperaturze poniżej 18stopni C!!
      • Gość: licho c.d. Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 11:55
        A jak sformuowane są umowy o dostawę energii , ze wspólnotami .
        jak określone sa terniny grzania ?
        Jak wojt może jednostronnie bezkarnie wyłaczyć ogrzewanie .
        Czy gdyby na osiedlu mieszkały jego malutkie wnuki tez podjął by taką decyzje .
        Jak urżednik państwowy może podjąc tak bezmyślną decyzje ;
        Dlaczego stoi pod dyktatem wykonawcy ?
        Czy był opracowany harmonogram robót ?
        Czy była opracowana specyfikacja robót.
        A może należało etapować inwestycje .?
        A może naeżłało przewidzieć tymczasowe rozwiąznie ogrzewania ,na okres budowy .
        Jeżeli malutkie dzieci rozchorują się z braku ogrzewania to ludzie pójdą po rozum
        do głowy i zainstalują w łazienkach piecyki dwufunkcyjne i ta kotłownia przestanie być
        potrzebna ?
        NIe wystarczy słowo przepraszam. Przy takich inwestcjach trzeba myśleć o interesie mieszkańców a nie wygodzie wykonawcy !
        I skąd pan wójt wie że może sezon grzewczy zakończyć 27 marca.
        Nawet komunistyczni urzędnicy myśleli lepiej
      • Gość: licho c.d.d Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 11:57
        A jak sformuowane są umowy o dostawę energii , ze wspólnotami .
        jak określone sa terniny grzania ?
        Jak wojt może jednostronnie bezkarnie wyłaczyć ogrzewanie .
        Czy gdyby na osiedlu mieszkały jego malutkie wnuki tez podjął by taką decyzje .
        Jak urżednik państwowy może podjąc tak bezmyślną decyzje ;
        Dlaczego stoi pod dyktatem wykonawcy ?
        Czy był opracowany harmonogram robót ?
        Czy była opracowana specyfikacja robót.
        A może należało etapować inwestycje .?
        A może naeżłało przewidzieć tymczasowe rozwiąznie ogrzewania ,na okres budowy .
        Jeżeli malutkie dzieci rozchorują się z braku ogrzewania to ludzie pójdą po rozum
        do głowy i zainstalują w łazienkach piecyki dwufunkcyjne i ta kotłownia przestanie być
        potrzebna ?
        NIe wystarczy słowo przepraszam. Przy takich inwestcjach trzeba myśleć o interesie mieszkańców a nie wygodzie wykonawcy !
        I skąd pan wójt wie że może sezon grzewczy zakończyć 27 marca.
        Nawet komunistyczni urzędnicy myśleli lepiej .
        I czy zwróci pan mieszkańcom za leki ,jeżeli rozchorują się z braku ogrzewania .
        A może wtedy jakiś zbiorowy pozew do sądu ?
        Czy będzie się to panu wtedy opłaciło !
        • Gość: Ciepłownik Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: 212.87.231.* 29.03.12, 13:08
          Ty chyba kolega nie wiesz co piszesz. Po pierwsze to nie ja planowałem zakres robót i czas ich realizacji. Od tego jest właściciel obiektu i sieci. Po drugie harmonogram prac jest jednym z elementów przygotowania inwestycji w zakresie dokumentacji. Niestety życie robi swoje. Np. budowa sieci to infrastruktura podziemna i na tym etapie wyskakuje wiele "kwiatków", których nie było na mapach do celów projektowych i wtedy zaczyna się jazda 9przeprojektowanie albo doprojektowanie nowych elementów). A ludzie zawsze będą myśleć o tym, co najbliżej a nie o tym co za 10 m-cy. Mówisz o etapowaniu budowy. Można i tak. Tylko co się stanie jak zrobią nową kotłownię - koszt kilku mln zł, a w następnym sezonie grzewczym nastąpi awaria sieci. Mieszkańcy powiedzą krótko - pieniądze wydane, a my i tak mamy zimno. U mnie wykonano kompleksowo całość. Bolało tylko raz na początku sezonu grzewczego, bo każdy chciał, żeby grzeć jak najdłużej na końcu poprzedniego sezonu. A teraz od dobrych kilku lat jest całkowity spokój i mieszkańcy teraz sobie chwalą, że tak długi czas nie było najmniejszej awarii, nawet przy obliczeniowych warunkach grzewczych.
          • Gość: licho Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 14:00
            Ale ja wiem o czym piszę .
            Pomimo tego że sieci są uzganiane na PZUDP to tylko wrózka wie co w ziemi leży /
            Dlatego w należy w peirwszej kolejności ułożyc nowe sieci ,a stare zostawić do tymczasowej eksploatacji .do czasu odbioru nowej sieci .
            W budynku nadbudowywane jest piętro .Należało się zastanowić czy mozliwa jest nadbudowa
            przy pracujących kotłach . Jeżleli nie przewidzeć tymczasowe źródło ,tak aby bloki mogły być
            ogrzewane .Ale to wyższa szkoła jązdy niedostępna dla wójta ,który uważa ,że może narażać
            zdrowie małutkich dzieci .
            MOże tez należało rozpisać oddzielni przetarg na siieci i kotłownie !
            A o termin powinien się przede wzystkim martwić pan wójt .
            To są roboty na €€. Jeżeli nie dotrzyma terninu gmina będzie musiała oddać kasę ,ą wtedy wójt wyląduje na ......
            • Gość: DOROTA Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 08:05
              wójt nigdzie nie wyląduje ponieważ tę gminę charakteryzuje szczególna cecha - ludzie nie chcą postępu, wolą wypróżniać się za stodołą i podcierać wiechciem, niż mieć nową kanalizacje i związane z tym wygody, tolerują nieróbstwo urzędników, dają sobie łatwo wmówić, iż w gminie wszystko jest cacy, a wreszcie są łakomi na fundowane im rzez wójta przywileje w postaci minimalnych opłat za funkcjonowanie w blokach osiedlowych.Jednak wszystko to dzieje się kosztem pozostałych, którym taki stan rzeczy pasuje.Ta gmina zasługuje tylko na aktualnego wójta......tu ludzie przyzwyczajeni są do takich zachowań jak opisano to w filmie "Sami swoi".............trzy palce i tatowe sierpy.......
              Po prostu w tej gminie (jak jedynej chyba w naszym kraju) ludziska są cofnięci w rozwoju egzystencjalnym.
              • Gość: Alternatywy 4 Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.alfanet24.pl 10.04.12, 20:31
                Podbijam! Post w samo sedno!!
            • Gość: Lucjan Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: 212.87.244.* 04.04.12, 19:03
              Tak robiłeś w Cementowni aż pozrywały się sznurki i druty! Jak przyszli nowi właściciele i przyjęli inżynierów poszedłeś w odstawkę! A twoje sznurki i druty do historii !
        • Gość: Koza Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 18:31
          Jestem mieszkańcem osiedla nie rozumiem dlaczego nie zaczęto robót wstępnych bez wyłączania pieca .Są inne prace które by nie miały na to wpływu.Pracowałem w cementowni 36 lat i nigdy nie zatrzymano pieców podczas remontów któregokolwiek. Panie Wójcie pan nie ma jakiegośkolwiek pojęcia o takich inwestycjach ,Dlaczego nie pyta pan ludzi z wykształceniem którzy cokolwiek na ten temat posiadają wiedzę.Ja informuję pana że oddam sprawę do sądu nie interesują mnie pańskie przeprosiny płacę za okres grzewczy i wymagam nie będę używał dodatkowych piecyków .Jeżeli do tego dojdzie rachunki za prąd wyślę do gminy.Remonty proszę organizować po terminowym okresie grzewczym .Żegnam i nie pozdrawiam FAK.się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Pati79 Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 19:00
            To wujt nie jest wykształcony??????????????????/na spotkaniach muwił ze jest prawnikiem i ekonomistom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale jaja
            • Gość: MieszkaniecOsiedla Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 19:05
              na gminie mówiom, że Marian prowadza się teraz za rączkę z maciusiem który wyglondem przypomina hamulec od karuzeli ale i tak do mańka pasuje!
              A co na to dawni partnerzy Mariana - "wypendzony" Roman i organista?
              • Gość: Lalka Re: W Rędzinach nie mają ogrzewania. Wójt: musiał IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 19:14
                A ja tam słyszałam, że mieszkańcy osiedla bardzo są zadowoleni z wójta, bo ostatnio na zebraniu osiedlowym bili mu brawo przez półtorej godziny.Mieli za co,najtańsze opłaty w Polsce za wodę i ścieki, prawie darmowe opłaty za ogrzewanie i jeszcze obietnice ze to się nie zmieni jak tylko będą głosować na wójta jak do tej pory.Mieszkańcy gminy obudźcie się wreszcie, bo dopłacacie już od bardzo dawna na zadowolonych z życia mieszkańców osiedla w Rędzinach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Mało tego - na osiedlu w Rędzinach dług niepłacących mieszkańców wspólnot sięga już 200 tysięcy złotych i nic się z tym nie robi!!!!!!!!!!!!!!!!Ale przecież nie ma się czym specjalnie martwić bo pozostali mieszkańcy gminy dołożą tradycyjnie na koniec roku do osiedla kilkaset tysięcy złotych.( tak około 600 tysięcy!!!).
                Mieszkańcy osiedla Wam żyć nie umierać, bo macie lepiej niż mieszkający na Majorce czy Seszelach!!!!!!!!!!
                A że trochę teraz zmarzniecie to tak dla zdrowotności........wyobraźcie sobie co mają zrobić ci którzy nie mają na opał i są w tragicznej sytuacji materialno życiowej ?
    • babciamihalina Osiedle 29.03.12, 19:31
      Po remoncie ciepłowni powinni włączyć ogrzewanie tylko tym, którzy płacą. Jak ktoś przebywał na tym osiedlu wie kto tam mieszka. Część ludzi jest normalna płaci za wszystko co trzeba, siedzą cicho i czekają aż remont się skończy. Natomiast druga część to typowi "wieśniacy": drom mordy wniebogłosy, wszystko im nie pasuje a jak co do czego przychodzi to właśnie oni za nic nie płacą i są szczęśliwi, że reszta gminy sponsoruje im życie.
      PS do tej drugiej połowy pasuje pewien żart: Gdzie mieszkają łosie ??? odp: na łosiedlu
      • Gość: Krzysiek Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 08:11
        Tak to prawda ze drom mordy, ale tylko ci co ich korzenie pochodzom z kościelca.........i co nie płacom sumiennie za bloki.Wacek Cierniak dał przecież wujtowi pismo z prośbom aby zmusił tych ludzi do płacenia.Do tej pory cichutko jak makiem zasiał.Nie dziwie się ze pozostali mieszkancy gminy na nas się wkur........
        • Gość: CiekawyLogin Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 08:29
          Czytam tutaj wypowiedzi osób o różnych poglądach i zgadzam się z zupełności z panującym w gminie bałaganem.To nie jest problem jedynie GZK, ale funkcjonowania gminy jako całości.Ostatnio Wojewoda unieważnił uchwałę rady gminy Rędziny zarzucając wójtowi i radzie złamanie prawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wójt jako jedyny w powiecie zatrudnia dwóch radców prawnych, sam też mówi ( i wypisuje w ulotkach) ze jest prawnikiem i ekonomistą i nie potrafi dać rady, aby zgodnie z prawem sporządzić projekty uchwał i w sposób zgodny z prawem wydatkować pieniądze publiczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak proszę państwa dwóch radców prawnych oraz wójt, opłacani z pieniędzy podatników - nie ogarniają tematu.....
          Teraz w gminie Rędziny działa od miesiąca Regionalna Izba Obrachunkowa z Katowic i z tego co wiem to szykuje się znowu kolejna afera w działaniu wójta gminy, chodzi o oświetlenie drogi krajowej 91 z Rędzin do Rudnik!
          Ale mieszkańcom tej gminy w zupełności to nie przeszkadza ze marnuje się ich podatki!
          Mieszkańcy osiedla wyjątkowo są tolerowani przez wójta gminy,a z jakich powodów rada gminy i wójt nie funduje opału na zimę, taniej wody i ścieków pozostałym mieszkańcom gminy ??
          • Gość: byłym Re: Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 11:48
            - ogłaszając przetarg trzeba było w warunkach zastrzec termin rozpoczęcia (po sezonie grzewczym) i zakończenia prac (przed nowym sezonem grzewczym) i niech sobie zleceniobiorca urywa łeb jak to zrobić by się wyrobić w terminie - prace mogą trwać przez całą dobę na trzy zmiany, jak ma za mało ludzi to niech sobie zatrudni więcej,
            - nie bardzo widzę jak można zapewnić zastępcze ogrzewanie jeżeli mają być wymieniane kotły i sieć - to co jakiś kocioł na wolnym powietrzu i rury po powierzchni?
            - ogrzewanie dwufunkcyjne w poszczególnych mieszkaniach? No może chociaż wątpię - mieszkałem kiedyś na osiedlu w rędzinach i wiem że w tych 30-40 metrowych klitkach coś mało miejsca na takie cacko szczególnie w łazienkach (są jakieś prawne wymagania co do instalacji urządzeń gazowych w pomieszczeniach - kubatura),
            - mieszkania w blokach na osiedlu w większości są wykupione przez właścicieli, ciekawe jest więc kto ostatecznie sfinansuje tą inwestycję - czy gmina odbije sobie to na właścicielach mieszkań czy przerzuci na wszystkich mieszkańców gminy, czekam niecierpliwie na finał, oj będzie się chyba działo.
            • bluegrazyna Re: Osiedle 30.03.12, 12:57
              "Byłym " masz racje prace pownny się rozpocząć po sezonie grzewczym.
              A praca na trzy zmiany .Ciekawe czy przetarg wygrła firma warszawska,która podała najniższą cenę ,
              I wtedy nie ma kasy na zapłatę ludziom za pracę na zmiany !
              Wydaje mi się ,że piecyki dwufuncyjne można powiesić w kuchniach ,chyba mają odpowiednią kubaturę !
              W " aternatywach " jako zastepcze źródło ciepła zastosowano parowóz .
              TYlko czy wójt chce robić za ANIOŁA ?
            • bluegrazyna Re: Osiedle 30.03.12, 13:43
              W projekcie umowy termin zakończenia prac jest w grudniu ,Tak więc zimno dopiero przyjdzie !!!
              A projekt jest doskonały ,bo firma która projektowała ,bedzie też pełniła nadzór inwestorski !!
              Wójt wiedział ,że czas realizacji to około 9 miesięcy .Tak wiec zaproponował swoim wyborcą
              wiosnę i zimę bez ogrzewania .
              Tylko dlaczego w koncepcji nie podano warintowo dwuetepowego wykonania
              inwestycji:
              1 etap budowa nowej sieci i eksploatowanie starej w 2012roku.
              2 etap modernizacja kotłowni i demontaż starej sieci 2013.
              strona gminy na której podane są wyniki przetargu na wykonawcę nie otwiera się .
              I tylko współczuć wykonawcy ,który za przekroczenie terminu płaci 0,4%dziennie a projektant jest
              równocześnie inspektorem nadzoru i podpisuje mu protokoły odbioru robót
          • Gość: licho Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 11:58

Do licha czy nawet tak ważny wójt ,jak pan wójt z Rędzin może sobie bezkarnie pozwolić na lekceważenie obowiązującego prawa !!!!
            Zgodnie z technicznymi warunkami $134.punkt.1 temperatura w przedszkolach iszkołach powinna
            wynosić 20 -24 stopniC W przeszkolu na osiedlu jest czy około 15?
            Czy tą szkołę i przedszkole należy zamknąć z braku ogrzewania ?
            Głupia decyzja wój ta o rozpoczęciu remontu kotłowni w środku sezonu grzewczego narażiła
            dzieci na przeziębienia i anginy !!! Bo to nie była awaria !!
            Przebudowa rozpoczęła się pomimo wad w dokumentacji .
            A może należało inwestycję rozpocząc od tego ,aby inspektorzy sprawdzili dokumentacje
            Jakim cudem taki człwoiik może pełn ić bezkarnie swoją funkcję .
            A może należało by spytać kuratrium dlaczego w tak niskich temperaturach przedszkolaki i dzieci muszą przebywać!
            • Gość: Waldi Gej Re: Osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:33
              Co by tu nie pisać i nie mówić Walduś Ch. znów pokazał że ma wszystkich głęboko w D. Ale już nie długo się kończą jego rządy bo ile można tolerować takie prostaka i głąba co wyłącza kotłownie w sezonie grzewczym....tym posunięciem sobie przesrał na Osiedlu i nawet Św.Helenka od Śmietników mu nie pomoże..........Walduś bądź solidarny z mieszkańcami osiedla i wyłącz ogrzewanie w Gminie też a i nie zapomnij o swoim domku w Tatarowie.

Niech Żyje Agent Tomek
              • Gość: trochękiepski Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 17:10
                A ja myślę ,ze jedno co pan wójt musiał zrobić to troszęczkę pomysleć
                Tej roboty nie da się zrobić w jeden sezon grzewczy!!!
                chyba że pan sam zacznie robić za stachonowca i pokona wszelkie rekordy PRlu
                Tylko niech pan spyta własnego dziadka jak się to wtedy skończyło!!!
                • Gość: lol Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 30.03.12, 19:33
                  Najlepsze jest to,że na terenie tej kotłowni nic się nie dzieje.Palacze dalej chodzą na piwo a poza nimi nikogo tam nie było.Wójt sobie wygrzewa du.. w swoim ogrzanym domu i ma to wszystko gdzieś.
                  • Gość: licho Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 11:59
                    Do licha wyłączył ogrzewanie i chociaż przekazał plac budowy .
                    Czy firma od środy zaczeła już jakieś prace na budowie ?
                    Ludzie sprawdzcie czy przy ogrodzeniu jest chociaz tabliczka informująca o budowie z telefonem
                    do kierownika budowy ,inspektora itp.??
                    A swoją droga trzeba być wybitnie butnym arogantem ,aby wyłączy ludziom
                    kotłownie przed wielkanocą .A na Boże Narodzenie tej roboty nie masz skończyć !!
                    No ta panie Wójcie podciął pan gałąź na które pan siedzi .
                    Tylko osiedle głosował o na pana i ktp pana wybierze ?
                    gdyby pan chociaż korzystał z internetu i czytał prognozy pogody ,wiedziałby pan że idzie
                    załamanie pogody .
                    W ciągu tego tygodnia na budowie niewiele się będzie działo ,a pan straci wyborców .
                    Przetarg pewnie wygrała firma warszawska ,strona się nie otwiera to b ędzie pan mial
                    sprytnego i trudnego przeciwnika .
                    A co stało na przeszkodzie , aby budowę rozpocząc po świętach .
                    Byłby pan w innej sytuacji .A tak zmarznieci ludzie na śniadaniu niedzielnym mogą się dogadać
                    i zadecydować przeprowadznie referendum .
                    Czy tego pan chce !!! Ci z domków od dawna pana nie lubią i będą mogłi się dołączyć.
                    Bo wto że zdoła pan uruchomić kotłownie na Boże Narodzenie nawet pan nie wierzy.
                    Więc ,aby ratować własną skóre ,niech pan pói jeszcze wykonawca nie rozpoczął na dobre robót
                    nie pan włączy to cholerne ogrzewanie .

• Gość: krzywa Hela Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 19:48
                  Waldkowi po dziadku tylko pozostała na pamiątkę myca, w której łazi do roboty a zwłaszcza do sądu w Częstochowie procesując się z mieszkańcami gminy, nauczycielami i pracownikami podległych jednostek......
                  • Gość: tęczowy gość Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 19:56
                    Ja tam kocham Maryjana, jest dla mnie czuły, miły, da nieraz za darmo zajarać, pożyczy kilka groszy krzywej Helce, a to, że zmusza mnie i innych do knucia intryg, to nic jeszcze nie znaczy, najważniejsze, że Maryjan to swój chłop i jezd bardzo wykształcony w prawie i ekonomii.......
                    A to, że robi knoty w gminie, to jestem ciakawy jakbyście dostawali batem od niemowlaka po głowie, to czy by wam się musk nie sfilcował od tego?????
                    • Gość: gostek Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 11:08
                      Zobaczymy od poniedziałku jak wam tyłeczki pomarzną zapowiadają tylko minus 7 .Szkoda tylko tych małych dzieci, które nie mają nic wspólnego z panującym w Gminie pseudo wójtem WCH .Nie oddały na niego nawet pół głosu, ale wy osiedloki głosujecie na niego prawie ze 100 % frekwencją już 3 kadencję, więc dlaczego pyszczycie .Niech wam dupska dziadki marzną.To wasz idol który potrafi tylko oczerniać obgadywać i podjudzać .Dla mnie to najzwyklejszy chwast którego należałoby wytępić i pozbyć się .Mam wielką nadzieję że do tego dojdzie .
                      • Gość: W. Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 31.03.12, 12:11
                        płacą groszowe opłaty i jeszcze narzekają, coś za coś kuźwa, zawsze można dogrzać elektrycznie
            • Gość: redzinianka Re: Osiedle IP: *.rev.snt.net.pl 31.03.12, 13:19
              nie chcę się odnieść do treści artykułu(bo to tylko bicie piany) ale chcę tylko zaznaczyć że prowadzam dziecko do przedszkola na osiedlu i zimno nie jest. wręcz przeciwnie. zobaczymy po niedzieli....
              po ostatnich artykułach o naszej gminie dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. wcześniej się o tym nie mówiło.mam nadzieję że i inne osoby dowiedzą się co w gminie piszczy i kto za tym stoi. ja swoje wnioski wyciągam:-)
              • Gość: Kasia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 16:28
                rędzinianka a to jesteś ta ,która dla dzieciaka dostała dla dzieciaka miejsce w
                przedszkolu pomimo tego ,że nie pracujesz!????.
                takie miałaś chody ,a teraz za to dziękujesz sprawiedliwej pani dyrektor !!
                Co za wazelina !!
                • Gość: redzinianka Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 12:26
                  do Kasi : o co ci chodzi? nie napisałam słowa o dyrekcji a tym bardziej o moich dochodach (nic ci do tego, może przyjrzyj się sobie, zwłaszcza jak mieszkasz na osiedlu) i to jaka obecnie jest czy była temp w przedszkolu nie zależy od kadry.
                  zwróciłam uwagę bo niektórzy tutaj lubią siać jeszcze większy zamęt i sensację. piszą ze jest zimno w przedszkolu, a to nie jest zwyczajnie prawda i tyle. nie oceniam wójta(to zrobi najwyżej prokurator albo wyborcy przy kolejnych wyborach). nie głosowałam na niego i do tej pory nie wiedziałam co sie dzieje. skoro to wszystko wyszło na jaw i jest prawdą ( a wiele wskazuje ze tak jest) to kawał z niego .........
                  i tyle. wierze ze sprawa się wyjaśni i wreszcie będzie spokój a winni pójdą do diabla.
                  pozdrawiam wszystkich z Rędzin bo fajnie się tu mieszka (mimo wójta i całej jego świty)
                  • Gość: Kasia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 14:07
                    Nie napisałm nic o dochodach ,a jedynie o przyapdku ktory można udokumentować ,że do przedszkola przyjmowane są dzieci których mamy nigdzie nie pracują .A brkuje miejsc dla dzieci
                    obojga pracujących rodziców,
                    • Gość: redzinianka Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 16:30
                      żle doczytałam...ale faktycznie jest tak. to nie problem tylko naszego przedszkola. osobiscie znam mamy ktore nie moga isc do pracy bo nie ma miejsc w przedszkolach a sa tam dzieciaki ktorych mamy siedza w domu a dzieci prowadzane sa bo... bo tak. rzeczywistosc...zeby dziecko przyjeli do przedszkola mama musi pracowac, a zeby isc do pracy musi miec pewnosc ze dziecko zostanie przyjete. i tak w kolko... nie wiem na jakich zasadach przyjmowane sa dzieciaki w naszej gminie bo nie mialam z tym problemow, ale wierze ze i w tej sprawie sa pokrzywdzeni.
                      osobiscie nie mam najmniejszych zastrzezen do pracy osiedlowego przedszkola.
                      pozdrawiam
                      • Gość: kasia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 17:48
                        Dzięki za odpowiedż
                        sedecznie pozdrawiam
                  • Gość: bodzio Re: musiałem odejść ,bo pogodziłem tych w bloku... IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 15:37
                    musiałem odejść ,bo pogodziłem tych w bliokowisk z tymi z co na swoim mieszkają ./
                    A mogłem być tylko dlatego ,że żarli się nawzajem.
                    NIech ja tylko znajdę tego kto mnie przekonał do wyłączenia ogrzewania !!
                  • Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 03.04.12, 19:58
                    Rędzinianka a cóż takiego złego zrobił wójt? Oczywiście poza tym, że zezwala na to, że jesteś osobą z posażnym portfelem i nie pracujesz a twoje dziecko uczęszcza do przedszkola a dla dzieci matek pracujących miejsca brak jak sama piszesz!
                    • Gość: redzinianka Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.12, 23:33
                      Lucjanie czytaj ze zrozumieniem. ani slowa nie pisze o mojej zamoznosci a po drugie nie ma slowa czy jestem pracujaca czy nie!!!! czego sie chopie czepiasz??!!!nie widze powodu aby sie tu spowiadac.
                      moze i jest brak miejsca dla innych dzieci. generalnie nie wiem, nie zajmuje sie sprawami innych i nie specjalnie mnie to obchodzi. gdybym czula sie pokrzywdzona pewnie bym sprawy tak nie zostawila. miejsc brakuje wszedzie i to nie moja wina czy matek ktorych dzieci sa w przedzkolach....
                      ehhh, szkoda slow. widac niektorzy czerpia dzika satysfakcje z bicia piany dla samego udzielania sie na forum i plucie jadem
              • Gość: rędziniak Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 16:39
                a gdzie są nasi radni?dlaczego nie interweniują w tej sprawie???
                gdzie jest radny Mróz??? czy to prawda ze radny Mróz wcześniej złożył i podpisał wniosek o zakup wozu bojowego dla strażnicy w Rędzinach a potem podczas głosowania był przeciwny swojemu wnioskowi???? dlatego też milion złotych będzie wydane na zakup samochodu dla OSP Kościelec!!!!!!!! panie Mróz gdzie logika w pańskim działaniu???
                radny Mróz !!!! wielka kompromitacja i brak znajomości podstawowych zasad działania samorządu terytorialnego!!!!
                panie Mróz a czy to prawda ze obawia się Pan, iż w przypadku "swobodnego myślenia" i nie popierania wójta zostanie odwołany pan przez partię z której startował pan do wyborów??? takie obawy rozsiewa pan dokoła!!!
                panie Mróz kogo pan właściwie reprezentuje partię polityczna czy ludzi którzy oddali na pana głosy ?

• Gość: wieśniak Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 16:50
                  A czy pani radna Wiewiórowska zadziałała też w tej sprawie, aby powstrzymać wójta od wyłączenia ciepła dla blokowiska?
                  Ostatnio w telewizji radomskiej radna Wiewiórowska nerwowo potrząsała głową twierdząc, iż radni tylko kłócą się z wójtem i nie bronią interesów mieszkańców, więc pytam czy pani tez kłóciła się z wójtem i broniła interesu mieszkańców blokowiska po wyłączeniu ciepła ? czy tamten telewizyjny "wywiad" był tylko bezsensowną paplaniną?
                  • Gość: Winchester Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 17:04
                    LUDZIE PRZEPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ODDALI NA MNIE GŁOSY!
                    NAŁOŻYLIŚCIE NA MNIE KILKANAŚCIE LAT TEMU BRZEMIĘ WŁADZY Z KTÓREGO NIE MOGĘ A RACZEJ NIE CHCE SIĘ UWOLNIĆ!
                    WIECIE DOSKONALE, ZE I TAK TYM RAZEM WSZYSTKO BĘDZIE ZMASZCZONE, KANALIZACJA, MOJE WYKSZTAŁCENIE, BUDOWA BOISKA SPORTOWEGO DLA UNII, BUDOWA CMENTARZA KOMUNALNEGO Z KTÓREGO SIĘ WYCOFAŁEM !
                    BŁAGAM TYLKO NIE ODRYWAJCIE MNIE OD PAŚNIKA BO NIE WYTRZYMAM POTEM STRESU I NAPIĘCIA NERWOWEGO JAK NIE BĘDĘ MIAŁ Z CZEGO ŻYĆ!
                    TE MARNE PÓŁTORA MILIONA LEDWO STARCZA NA WACIKI MOIM PARTNEROM!
                    NIE DAM SOBIE POTEM RADY JAK NIE BĘDĘ KNUŁ I SPISKOWAŁ PRZECIWKO INNYM LUDZIOM!
                    MOJA PSYCHIKA PADNIE JAK NIE BĘDĘ MÓGŁ ZARABIAĆ NA DIETACH I DELEGACJACH SŁUŻBOWYCH!
                    WRESZCIE MOJA PSYCHIKA PADNIE JAK NIE BĘDĘ MIAŁ Z KIM SIĘ PROCESOWAĆ NA WASZ PODATNIKÓW KOSZT, BO PRZEBYWANIE W SALACH SĄDOWYCH NAPĘDZA MOJE AKUMULATORY I STYMULUJE MNIE DO DZIAŁANIA !
                    TO NIEWAŻNE Z ZAWSZE PRZEGRYWAM PROCESY Z TYMI KTÓRYCH ZWALNIAM ALE EKSCYTUJĘ SIĘ TYM ZE MOGĘ PRZEBYWAĆ W SADZIE I DOWARTOŚCIOWAĆ SIĘ W TEN SPOSÓB!
                    KOCHANI JA JUŻ DO ŚMIERCI MUSZE BYĆ WÓJTEM, PO POSTU MUSZĘ I KONIEC!!
                    • Gość: ~ Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 31.03.12, 17:15
                      nie po raz pierwszy spotykam się z sugestiami jakoby wójt Rędzin był homoseksualistą, zastanawiam się, czy te plotki mają jakiekolwiek podstawy
                      • Gość: oj tam oj tam Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 17:36
                        A czy to coś niewłaściwego w tych czasach być "innego wyznania"?

jedni wolą chłopaków, a inni jak im śmierdzą nogi.........
                    • Gość: do Winchester Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 18:31
                      Winchester może masz racje, może wójt musi do końca swoich dni i dzień dłużej .
                      Tylko dlaczego w Redzinach?
                      Twardowskiego udało się wysłać na kśiężyc , może i wójt tam chciałby porządzic !!
                      Zagłosujmy na to !!
                  • Gość: babcia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 18:25
                    A może radni nie okażą się bezradni i
                    zmuszą wójta do włączenia kotłowni .póki można,
                    póki wykonawca jeszcze nie zdemontował kotłów .
                    Dlaczego nasze wnuki mają marznąć ,bo radni są bezradni
                    a wójt na święta tym którzy na niego głosowali
                    przygotował lodowatego zajączka .
                    grad za oknami i minusowa temperatura w nocy .
                    A pan wójt w solidarności z mieszkańcami osiedla ,którzy na niego
                    głosowali wyłączy ogrzewanie w gminie i zabaczy jak to miło kiedy
                    dupsko marznie !!!

• Gość: doktorek Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 19:05
                      Przychodzi wesoły Marian do lekarza:
                      - Panie doktorze, mam problemy z wypróżnianiem. Powiem wprost - zaparcia.
                      -Lekarz wejrzał w istotę problemu i stwierdził:
                      - Nic dziwnego, masz tam pan sumienie, uczciwość, wykształcenie i ludzi z gminy.......
                      • Gość: Ziko Teksas Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 01.04.12, 00:59
                        sumienia ten padalec nie ma ,uczciwości tym bardziej ,wykształcenia również a ludzie z gminy powinni go zlinczować
                        • bluegrazyna Re: Osiedle 01.04.12, 11:38
                          szanowny panie wójcie miej pan serce ,włącz to cholerne ogrzewanie póki jeszcze można, bo inaczej
                          dyrektorki szkoły , przedszkola iGDK będą musiały zawiesić zajęcia.
                          MOże pana prawicy poszkają ,ponizej jakiej temperatury ,te obiektu mogą funcjonować!!
                          i co na to sanepid ,kuratorium !!
                        • Gość: licho Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 12:02
                          A ja wiem i powiem !!

""ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ
                          z dnia 17 sierpnia 1992 r.
                          w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny w szkołach i placówkach publicznych.
                          Dz. U. 92 nr 65 poz. 331 z późniejszymi zmianami
                          Na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 7 września 1991 r. O systemie oświaty (Dz. U. Nr 95, poz. 425 oraz z 1992 r. Nr 26, poz. 113 i Nr 54, poz. 254) zarządza się, co następuje:
                          § 9. 1. W salach lekcyjnych powinna być zapewniona temperatura co najmniej 15°C.
                          2. W przypadku niemożności zapewnienia w salach lekcyjnych temperatury, o której mowa w ust. 1, dyrektor szkoły zawiesza czasowo zajęcia szkolne po powiadomieniu organu prowadzącego szkołę."
                          Przepisy mówią jasno również na temat warunków w samym budynku szkoły, które są konieczne do przeprowadzenia zajęć. W sali lekcyjnej musi być minimum 18 stopni Celsjusza. Jeśli taka temperatura nie może zostać zapewniona, zajęcia edukacyjne, decyzją dyrektora placówki, powinny zostać zawieszone na czas określony. Taką decyzję należy zgłosić do samorządu, który jest organem prowadzącym daną szkołę.
                          • Gość: też z Rędzin Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 01.04.12, 12:09
                            faktycznie zimno dzisiaj, muszę napalić w centralnym, za swoje, NIE NA RACHUNEK POZOSTAŁYCH MIESZKAŃCÓW jak ci z bloków
                            • Gość: lol Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 01.04.12, 12:17
                              Niektórzy z bloków też płacą (gmina za nich nie płaci) i nie kradną z lasu żeby palić w centralnym.
                              • Gość: leśniczy Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 21.04.12, 12:10
                                A po co mają kraść drewno ci z osiedla jak i tak pozostali tradycyjnie dopłacają do nich corocznie kilkaset tysięcy, żeby w dupkę mieli ciepło.Osiedlanie śmieją się do rozpuku z pozostałych bo i tak będą mieć ciepełko niezależnie od tego czy zapłacą regularnie czynsz.Po prostu żyją na koszt innych ludzi z gminy!
                                chmielasz nie chce dać do egzekucji ponad 200 tysięcy zaległości na osiedlu z tytułu niepłacenia czynszu przez część mieszkających w osiedlowych blokach, ponieważ obawia się ze utraci potężny elektorat.Mało tego napędza na sesje rady gminy mieszkających na osiedlu żeby robili dym i domagali się od radnych aby głosowali szkodliwe dla pozostałych mieszkańców uchwały w sprawie polepszenia bytu tych na osiedlu rędzińskim!
                                Jeżeli podczas przyszłych wyborów nie zrobimy z tym porządku obawiam się, że ludzie prowadzący pasożytniczy tryb życia będą mieli się całkiem dobrze i będę traktowani bardziej poważnie przez chmielasza niż pozostali!
                                • Gość: karol Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 21.04.12, 14:25
                                  Gość portalu: leśniczy napisał(a):

> chmielasz nie chce dać do egzekucji ponad 200 tysięcy zaległości na osiedlu z t
                                  > ytułu niepłacenia czynszu przez część mieszkających w osiedlowych blokach, poni
                                  > eważ obawia się ze utraci potężny elektorat.Mało tego napędza na sesje rady gmi
                                  > ny mieszkających na osiedlu żeby robili dym i domagali się od radnych aby głoso
                                  > wali szkodliwe dla pozostałych mieszkańców uchwały w sprawie polepszenia bytu t
                                  > ych na osiedlu rędzińskim!

ludzie w gminie po prostu ciemni są i dlatego głosują na tego typa, dopóki nie zmieni się świadomość wyborców nadal będzie tak jak jest
                                  • Gość: osiedlak Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 09:07
                                    Karol ludzie z osiedla zmienią zdanie jak po zaduszkach przyjdą mrozy
                                    system c.o. nie będzie działał .
                                    Przesież wykonawca ma w umowie termin grudniowy.
                                    Ico to znaczy ,że [uszczą w grudniu ciepło bez odbioru .
                                    TO POPROSTU SAMOWOLA BUDOWALNA i GMINA ZA TO BEKNIE !!
                                    • Gość: męska ciocia Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 17:42
                                      ale chmielasz obiecał tym z bloków ze na zimę postawi im wszystkim igloo, a dla poprawienia krążenia krwi załatwi za gminne piniondze beczkę wódki, więc jak słyszałam na osiedlu będą na niego głosować, jusz Helenka wszystkich podstępem zapędzi do urny........ :)
                            • Gość: zdzicho Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 12:46
                              Ale teraz jest własciwy moment ,aby zakopać topór wojenny
                              Jeżleli zwAŚnione strony tych z bloku i tych z domków da się połączyć,
                              będzie można zaprowadzić porządek w gminie a tego jaśnie wielmożnego
                              wysłać na księżyc !
                        • Gość: Chuck Norris Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 01.04.12, 19:32
                          Co by tu nie pisać to pan Waldemar Ch. (oczywiści ch. jak wiadomo co) to zwykły padalec,bez mózg,kradziej,szachraj i tym podobne,ten pan nawet jaj nie ma,ciota w garniturze.Ludziom z osiedla powinni broń rozdać żeby powitać godnie Waldemar Ch.jak się pojawi.Robi i mysli co chce....Car Waldemar I
                      • Gość: tochybazawiele Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 16:24
                        rozumiem ,że gmina chce zrobić tą modernizację dla dobra swoich mieszkańców,
                        ale dlaczego chce pomagać KOniecpolowi ??
                        W specyfikacji jest taka informacj ;
                        " przełożeniu istniejących dwóch linii kablowych SN kolidujących z planowaną inwestycją
                        na terenie działki nr 1974/17 obręb Koniecpol
                        Przed przystąpieniem do przebudowy linii kablowych SN należy skontaktować się z Zakładem Energetycznym, Rejon Dystrybucji Myszków w celu ustalenia harmonogramu prac."

I dlaczego gmina ma wspólpracować z RD Myszków ,skoroRędziny
                        należą do RD cz-wa IV
                        • Gość: Winchester Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 01.04.12, 19:30
                          DOBRA SKORO TAK PYSZCZYCIE TO JUTRO Z RANA JADĘ I ZAWIADAMIAM PROKURATURĘ, PIP SANEPID I CZĘSTOCHOWSKIE KURATORIUM.JA JESTEM ZAPRAWIONY W UDZIALE W PROCESACH SĄDOWYCH I POWIADAMIANIU ODPOWIEDNICH ORGANÓW KONTROLNYCH PAŃSTWA, GDYŻ DBAM O SWÓJ IMAGE I NIE POZWOLĘ ABY SZARPANO MÓJ AUTORYTET!!!!!!!
                          JAK NIE CHCECIE NOWEJ KOTŁOWNI TO BĘDZIECIE MIELI NA KARKU ORGANY ŚCIGANIA I INNE SŁUŻBY PAŃSTWOWE.NIKT NA OSIEDLU ŁASKI NIE BĘDZIE MI ROBIŁ!!!!!!!!!!!!
                          SZKODA TYLKO, ŻE NA ZEBRANIE INACZEJ ŚPIEWALIŚCIE A ZACHWYTOM NA MOJĄ CZEŚĆ NIE BYŁO KOŃCA!!!!!!!!!!!!
                          TO TAK ODPŁACACIE SIĘ WÓJTOWI GMINY, WYBITNEMU MĘŻOWI STANU, PRAWNIKOWI I EKONOMIŚCIE????
                          • Gość: licho Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 20:12
                            Do licha
                            myślę że dobrze radziśz Winchester !!!
                            ,,
                        • Gość: kracek Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 01.04.12, 20:02
                          Niech wójt lepiej odpowie, kiedy mam dostarczyć faktury za lekarstwa moich chorych dzieci i w jakim terminie zostanie ta kwota zwrócona. Poza tym dzisiaj rozmawiałem z mieszkańcem Osiedla, który regularnie chodzi do Gminy, bo wójt tak każe, żeby robić hałas na zebraniach w gminie i sesjach i żeby wyglądało na to, że to mieszkańcy chcą bardzo tej kotłowi a nie on.
                          Ten mieszkaniec przekonywał mnie, że wójt dlatego buduje taką drogą kotłownię z pozłacanymi kotłami za 5 milionów złotych na osiedlu, łamiąc wszystkie reguły przyzwoitości, zdrowego rozsądku, gospodarności itp. ponieważ po wygranych następnych wyborach chce osiedle oddać jakiejś spółce prywatnej, która będzie mogła na nim zarabiać krocie; ustalać czynsze według własnych zasad, podnosić opłaty za wodę i ścieki według swoich kalkulacji z dużym zyskiem. Do tej pory gmina podobno nie może zarabiać na mieszkańcach, ale też nie jest zobowiązana dopłacać do ogrzewania prywatnych mieszkań na osiedlu z podatków całej gminy. Na koniec z niepokojem powiedział, że prawdopodobnie prezesem tej spółki ma zostać serdeczny przyjaciel wójta.
                          • Gość: maciek Re: Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 07:44
                            LUDZIE ZOBACZCIE SAMI TE WSZYSTKIE POSTY NAPISAŁY 4 OSOBY POD RÓŻNYMI NIKAMI:
                            IP: *.play-internet.pl
                            IP: *.adsl.inetia.pl
                            IP: 212.87.231.*
                            IP: 31.42.0.*

• Gość: Winchester Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 08:45
                              a ty maciusiu jesteś taki głupi, czy tylko udajesz???

Gdzie masz numery IP danego abonenta, wyświetl i zapoznaj z tymi numerami (IP) opinię publiczną!!!

no cóż rozumek mały to i dokonania adekwatne........
                              • Gość: Maciek Re: Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 08:51
                                *.play-internet.pl - W RĘDZINACH DZIAŁA TYLKO NA MARIANCE !!
                                • Gość: Winchester Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 08:59
                                  a w Częstochowie, Koninie i Kościelcu już nie działa??? Ty gościu faktycznie coś z tobą jest nie tak.....:(
                                  zamiast siać zamęt idź lepiej do szkoły!!!
                                  • Gość: Maciek Re: Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 09:17
                                    ODP DO IP: *.play-internet.pl ( OSOBA O KILKU NICKACH ) - INTERNET BEZPRZEWODOWY SIECI PLAY DZIAŁA TYLKO NA MARIANCE RĘDZIŃSKIEJ, NA TERENIE GMINY RĘDZINY Z INNEGO MIEJSCA SIĘ NIE POŁĄCZYSZ
                                    • Gość: Winchester Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 09:25
                                      Faktycznie masz rację gościu..... jeśli czytający twoje wpisy ludzie mają podobne IQ do ciebie, to może tak być, że się" nie połączą".......:D:D:D
                                      Mieszkam akurat w Rędzinach i z powodzeniem "chodzę" po necie jak ta lalunia.Podobnie jest w każdym zakątku tej nieszczęsnej gminy.Dobrze, ze chmielarz nie ma na to wpływu.:D:D:D:D:
                                      • Gość: Jezioranin Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 09:35
                                        Czy zgodnie z wczorajszymi sugestiami internautów wójt gminy Rędziny włączył "ciepło" dla mieszkających w osiedlowych blokach, czy dalej Państwo marzniecie!
                                        Proponuję spisać zbiorowe pismo do Prokuratury w Częstochowie
                                        • Gość: Ziko Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 11:36
                                          Maciuś powinieneś troszkę się poduczyć , ja obecnie jestem w Austrii i wszystko widzę co się dzieje nawet w waszej beznadziejnej Gmnie Z satelity widać nawet łapówkę Solarną Wójta w kolorze srebrnym przy budynku Gminy. Biegnij Maciuś do niego na lody bo już czas. Poświęć mu jego jaja na święta ,on ma w tym wprawę to zrobi ci kleksa .....................................
                                        • Gość: MACIEK Re: Osiedle IP: *.net.stream.pl 02.04.12, 11:48
                                          BEZROBOTNY AGENT CBA TROSZCZY SIĘ O MIESZKAŃCÓW OSIEDLA - PIEKŁO ZAMARZŁO !!!!!
                                          • Gość: :D Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 02.04.12, 11:53
                                            nie niezorientowanych - niejaki MACIEK to wójt Rędzin we własnej osobie, a żebyście wiedzieli co on wypisuje na forum gminnym :DDD
                                            • Gość: :D Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 02.04.12, 12:02
                                              mam oczywiście na myśli obywatelskie forum gminne, bo oficjalne forum gminy wójt już dawno ocenzurował i zablokował :D
                                              • Gość: Pati79 Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 14:04
                                                no tak zamknął wójt forum gminne to fakt, ale nie pokazał też dyplomów prawniczych i ekonomicznych w momencie jak fałszował ulotki wyborcze :D:D:D:D:D:D
                                                na stronie obywatelskiego forum napisał z jakiego powodu posiada wykształcenie prawne i ekonomiczne wielki wstyd i żenada dla całej gminy!!! :D:D:D:D:D:D:D
                                                • Gość: Anty-Cenzura Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 14:11
                                                  Spokojnie popijając popołudniową kawusię czekam, aż wójt odpowie, kiedy Rodzice dzieci z osiedla w Rędzinach mają dostarczyć faktury za lekarstwa chorych pociech i w jakim terminie zostanie ta kwota zwrócona. Poza tym kto jest tym "tajemniczym" mężczyzną, mieszkańcem Osiedla, który regularnie chodzi do Gminy, bo wójt tak każe, żeby robić hałas na zebraniach w gminie i sesjach i żeby wyglądało na to, że to mieszkańcy chcą bardzo tej kotłowi a nie on.
                                                  Ten mieszkaniec przekonywał ludzi z osiedla, że wójt dlatego buduje taką drogą kotłownię z pozłacanymi kotłami za 5 milionów złotych na osiedlu, łamiąc wszystkie reguły przyzwoitości, zdrowego rozsądku, gospodarności itp. ponieważ po wygranych następnych wyborach chce osiedle oddać jakiejś spółce prywatnej, która będzie mogła na nim zarabiać krocie; ustalać czynsze według własnych zasad, podnosić opłaty za wodę i ścieki według swoich kalkulacji z dużym zyskiem. Do tej pory gmina podobno nie może zarabiać na mieszkańcach, ale też nie jest zobowiązana dopłacać do ogrzewania prywatnych mieszkań na osiedlu z podatków całej gminy. Na koniec z niepokojem powiedział, że prawdopodobnie prezesem tej spółki ma zostać serdeczny przyjaciel wójta. Kim jest serdeczny przyjaciel wójta gminy?
                                                  • Gość: ciekawa Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 02.04.12, 23:46
                                                    Nie wiem co się dzieje w tej gminie, ale widzę że nie jest dobrze. Jeżeli Pan Wójt zaprojektował kotłownię za 5 milionów złotych dla prywatnych mieszkań na osiedlu, prywatnych sklepów, domów jednorodzinnych, to po przemyśleniu całej tej sprawy co nasuwa mi się na myśl???.
                                                    Z tego co ludzie mówią, to motywy Pana Wójta są niezrozumiałe nawet dla mieszkańców osiedla. Mieszkańcy osiedla mają dziwne przeczucie, że Wójt wykona to, co obiecał a mianowicie połączy osiedle Rędziny z GZK i kierownikiem zostanie obecny kierownik GZK. Radna z osiedla nie wyobraża sobie jak on sobie da radę, jeżeli nawet nie potrafi zarządzać GZK. A może już przyszedł czas na spłacenie długu wdzięczności?????????????
                                                    Pozdrawiam wszystkich zmarzniętych .
                                                  • Gość: indi Re: Osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 00:29
                                                    Zarzadca osiedla na pewno nie bedzie kierownik GZK, bo on podobno w pierdlu se siedzi.Tak bebni cala wiocha. Chodza wiesci, ze na to stanowisko pryncypal szykuje swojego serdecznego, mundrego kolezke z Kosciuszki, ktory jest jego nadwornym doradca. A doradza mu superancko. Doprowadzili gmine do ruiny, ale za to sobie nabili kabzy.Kiepskiego stac na dwie paki papirochow dziennie, a ospowaty chodzi dumny ze swojej mundrosci z wosoko uniesionym wielkim lbem.A jesli moge cos doradzic, to poczytaj sobie forum rendzinskie. Tam sie dopiero gnida produkuje!
                                                  • bluegrazyna Re: Osiedle 03.04.12, 09:29
                                                    Mieszkańcy Osiedla napiszcie :
                                                    * czy wójt włączył ogrzewanie na osiedlu ?
                                                    * jezeli nie włączył a to szkoła i przedszole działają i jaka jest w nich jest temperatura?
                                                    * dlaczego rada oiedla nie zajmuje żadnego stanowiska w tej sprawiE
                                                    ?czy zgodzili się na wyłaczenie ogrzewania w środku sezonu grzewczego
                                                    * dlaczego radni są bezradni i nie mogą , albo niechcą wpłynąć na
                                                    na zmianę decyzji tego wójta ?
                                                  • bluegrazyna Re: Osiedle 03.04.12, 09:40
                                                    I jeszcze jedno czy coś się na tej budowie dzieje ???
                                                  • Gość: marrianek Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.12, 16:47
                                                    " ciekawa" zdaje sie ,że wójt nie najlepiej wybrał firmę z brzega ,która będzie budowała tą kotłownie .
                                                    Mam nadzieje że to tylko przypadkowa zbieżność nazw , jezeli tak wykonwcę przepraszam i dlatego
                                                    też nie podaję nazwy firmy

Być może Jest to firma inwestorska z Brzega,
                                                    " o której b urmistrz Brzegu poinformował radnych na dzisiejszej sesji, że pięciomilionowa kara za niewybudowanie hotelu przez firmę ............. zostanie wyegzekwowana, ale termin wydłużono do 2015 roku.
                                                    Wniosek o zapłatę 5 milionów złotych miał zostać złożony na początku marca. Tak burmistrz Wojciech Huczyński zapowiadał kilka tygodni temu. Dziś zdanie zmienił, a argumentuje to tym, że firma ....... po zapłaceniu kary ogłosi upadłość, problemy mogą mieć także podwykonawcy, co się wiąże z tym, że pracownicy mogą stracić zatrudnienie. "

-
                                                    Szczegółowe dane można znaleźć w internecie wpisując nazwę firmy
                                                  • Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 03.04.12, 19:51
                                                    Wójt nie wybiera firmy wykonawczej. Natomiast w procedurze przetargowej firma wygrywa przetarg i nie ma mowy w tym przypadku dobrowolności.
                                                  • Gość: dolutka Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 14:00
                                                    : Lucjan napisał(a):

> Wójt nie wybiera firmy wykonawczej. Natomiast w procedurze przetargowej firma w
                                                    > ygrywa przetarg i nie ma mowy w tym przypadku dobrowolności."

A jak by podał,ze zrobi za sto złoty też by wygrał , wójt by takiego przetargu
                                                    nie unieważnił !!!!!
                                                    Czytaj dokładnie i ze zrozumieniem ustawę o zamówieniach publicznych
                                                  • Gość: babcia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.12, 15:55
                                                    No to dobry Bozia zlitował się nad mieszkańcami osiedla i zrobiło się trochę cieplej ,jednak nie na tyle , aby moża było bezkarnie wyłaczyć ogrzewanie szkoły i przedszkola .
                                                    Skoro radni nie mają tyle szabel ,aby odwołać wójta ,to może dobry Bozia postapi
                                                    zgodnie z regułami starego testamentu .
                                                    Tylko w Bogu nadzieja
                                                  • Gość: lol Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 03.04.12, 17:05
                                                    Po 16 panowie remontowcy idą sobie do domu (gdyby pracowali na dwie zmiany to na pewno by zdążyli z remontem bez wcześniejszego wyłączenia ogrzewania).Zapału do roboty specjalnie u nich nie widać,ale radna Helena ich chwali.Podobno wójt na znak solidarności z mieszkańcami osiedla wyłączył sobie ogrzewanie w .... garażu.

• Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 03.04.12, 19:54
                                                    A jednak nie pracują! Wcześniej podawałeś, że nikogo na terenie kotłowni nie ma?
                                                  • Gość: lol Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 03.04.12, 20:44
                                                    Gość portalu: Lucjan napisał(a):

> A jednak nie pracują!
                                                    Zgadza się,teraz na pewno piją piwko :)))

>Wcześniej podawałeś, że nikogo na terenie kotłowni nie ma?
                                                    Też się zgadza,wcześniej czyli 30 marca
                                                  • Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 03.04.12, 22:03
                                                    A 28 marca kotły wygasili!
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 03.04.12, 23:24
                                                    A ja się tam ciesze jak się nie płaci to kara musi być.
                                                  • Gość: Teżbabcia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 08:13
                                                    babciamihalinaa a ty leciutko wredniutka kochanieńkka jesteś .
                                                    W szkole i przedszkolu też zimno ,a dzieci nie marzną tylko wtedy kiedy biegaja .
                                                    I dlatego wprowadzono nową metodę nauczania .
                                                    Czytanie w biegu .
                                                    I przetań jątrzyc.
                                                    Na osiedlu są również ci którzy pląca.
                                                    Pozytyem teraz jest mozliwość zarzegnanina konfliktów zwaśnionych stron
                                                    i wspólne wysłanie wójta na księżyc

• Gość: gps Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 04.04.12, 11:17
                                                    Gość portalu: Anty-Cenzura napisał(a):

> po wygranych następnych wyborach chce osiedle oddać jakiejś spółce prywatnej, która będzie mogła na nim zarabiać krocie; ustalać czynsze według własnych zasad, podnosić opłaty za wodę i ścieki według swoich kalkulacji z dużym zyskiem.

Naprawdę wójt myśli o czymś takim? To byłaby świetna sprawa, chyba pierwszy rozsądny pomysł z jakim wyszedł.
                                                  • Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 04.04.12, 18:02
                                                    A ciekawe jak to zrobi? Jeżeli weźmie środki unijne to w tym momencie mamy 5 lat trwałości projektu. A to oznacza, że przez ten okres nie można zrobić żadnych ruchów właścicielskich! A więc piszesz bzdury! O zgrozo jaka mała jest świadomość ludzi l
                                                  • Gość: indi Re: Osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 23:12
                                                    O zgrozo, jaka mala jest swiadomosc Lucjana! A niby kto wezmie te srodki unijne~? Masz kogos konkretnego na mysli? Bo, jesli myslisz o kiepskim, to chyba mozg ci sie zlasowal! Nigdy nie bral i nie wezmie, bo chyba wiesz z nich sie trzeba rozliczyc, a wtedy kabza nie bedzie nabita i skad wezmie na dwie paki papirochow dziennie. Juz tam ospowaty dobrze mu radzi. Wiesnioki zaplaca, a my se kabze znow nabijemy. Wielki leb nie od parady.
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 05.04.12, 00:02
                                                    Zgadzam się z powyższym zdaniem to genialny pomysł. W końcu w imię swoich interesów prywatna spółka wywaliła by to ścierwo co nie płaci. W gminnej kasie zostało by trochę pieniędzy np. na garnki do przedszkola
                                                  • Gość: też bacia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 13:45
                                                    abciamihalina napisał:

> Zgadzam się z powyższym zdaniem to genialny pomysł. W końcu w imię swoich inter
                                                    > esów prywatna spółka wywaliła by to ścierwo co nie płaci. W gminnej kasie zosta
                                                    > ło by trochę pieniędzy np. na garnki do przedszkola

troszkę wredna babciu ,martwisz się o kucharki w przedszkolu , a nic cię nie obchodzą
                                                    dzieciaczki ,które jaśnie pan wójt pozbawił ogrzewania i marzną w przedszkolu !!
                                                    więcej empatii
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 05.04.12, 17:33
                                                    "Tylko winny się tłumaczy"
                                                  • Gość: też bacia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 10:00
                                                    babciumhalino .wójt tej gminy nie jest Cezarem ,ani takim dyktatorem jak Stalin ,dlatego
                                                    jego psim obowiązkiem jest tłumaczenie się przed swoimi wyborcami ,którzy go wybrali!!
                                                    A swoją drogą jeżeli nie uda mu się do 15 października puścić ciepło na osiedle ,to czarno widzę jego przyszłość!!
                                                  • Gość: dzidektedek Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 13:51
                                                    babciamihalina napisał:

> Zgadzam się z powyższym zdaniem to genialny pomysł. W końcu w imię swoich inter
                                                    > esów prywatna spółka wywaliła by to ścierwo co nie płaci. W gminnej kasie zosta
                                                    > ło by trochę pieniędzy np. na garnki do przedszkola "

Oj naiwna ,naiwna jak dziecko we mgle .
                                                    Prywatna firma będzie dbała o swoje interesy i gmina dostanie figę z makiem .
                                                    Tak ,że wójt cnotę straci a rubla nie dostanie .
                                                    Chyba ,że jest to zaprzyjaźniona firma ,
                                                    A czy to przystoi , aby nobliwa babcia używała tak wulgarnego języka .
                                                    I skąd tyle złości w takiej starowince .
                                                    Babciamihalina idź do kosciólka na górce ,idź do spowiedzi .
                                                    A potem stosuj się do boskich przykazań ,bo dobra bozia takich ludzi jak
                                                    bardzo nie lubi !!

• Gość: karol Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 06.04.12, 14:12
                                                    Gość portalu: dzidektedek napisał(a):

> Prywatna firma będzie dbała o swoje interesy i gmina dostanie figę z makiem .

najważniejsze, żeby gmina nie dopłacała do osiedla
                                                  • Gość: licho Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 14:17
                                                    Do licha a dlaczego teraz wójt ma interes dopłacać ???????????????????????????????
                                                  • Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 06.04.12, 17:53
                                                    Licho uważam, że nie jest w porządku, że wójt z moich podatków buduje kotłownię ! Kotłownie powinien budować kierownik Zakładu Gospodarki Mieszkaniowej z przychodów z opłat za centralne ogrzewanie! Ja też bym chciał, żeby gmina zakupiła mi piec centralnego ogrzewania, wymieniła instalację centralnego ogrzewania. Ja mogę sobie już sam zakupić opał i eksploatować. Jeżeli ci drogo to sobie zakup piecyk gazowy dwufunkcyjny i nie narzekaj!
                                                  • Gość: licho Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.12, 12:08
                                                    problem nie leży w tym kto powinien budować kotłownie , ale czy wójt ma prawo tak zaplanować
                                                    budowę kotłowni ,aby planować w środku sezonu grzewczego odcięcie ogrzewanae dla szkoły i
                                                    przedszkola .TO PRZECIEŻ BEZPRAWIE .
                                                    DRUGA sprawa to przeprowadzenie przetargu .
                                                    Gmina otrzymala razem z projektem kosztorys inwestorski ,czy opeiwał on na kwotę 3mil .z vatem?
                                                    Czy gmina ma zbezpieczone środki na kwotę podaną w kosztorysie inwestorkim ?
                                                    Złożono trzy oferty ,najniższa na kwotę ,3,4 mil najwyższa 4,6mil.
                                                    Wybrano firmę warszawską a więc podatki nie będzie płaciła na Tkackiej i starostwo straci .
                                                    Jaką gmina ma gwarancje , że będzie miała jak sćiagnąć odsetki karne za zwłokę w terminie ?
                                                    Jakie ubezpieczenie przestawił wykonawca!
                                                    Przy tak niskiej cenie wykonawca będzie mógł wyjść na swoje tylko kwestionująć projekt i
                                                    wymuszając roboty dodatkowe ,bo pewnie sprytnie sformłował umowę na roboty dodatkowe
                                                    a gmina podpisała mu wysoką stawkę zysku i koszty pośrednie .
                                                    Bo pewnie nie takie jak określone są w sekocenbudzie.
                                                    I jeszcze w opisie i specyfikacji podane są przekładki kabli ŚN w KOniecpolu !!
                                                    Ajkim cudem to się w tej dokumentacji znalazło ????

Róznica pomiędzy najwyższą i najniższą ofrtą wynosi 1,2mil.

• Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 09.04.12, 21:32
                                                    licho trudno cię zrozumieć co chcesz udowodnić z tym przetargiem na kotłownię? Nie zrozumiesz dokąd nie zapoznasz się z Ustawą o Zamówieniach Publicznych. Ona precyzuje cały tok postępowania przetargowego w powiązaniu z Kodeksem Cywilnym. Gdybyś był wójtem i wybrał wykonawcę jak piszesz najprawdopodobniej poszedłbyś do paki a ponadto zwróciłbyś z własnej kieszeni różnicę między wybraną firmą a firmą z najniższą ceną. Prosty zarzut - działania na szkodę Gminy a jeszcze może zmowa wyboru firmy a pisząc wprost korupcja. Ciekawe jakbyś się bronił w organach ścigania z własnej decyzji? Dlatego zapraszam do lektury w/w ustaw.
                                                  • bluegrazyna Re: Osiedle 14.04.12, 13:31
                                                    pan wójt wybral firmę ,która dała najniższą cenę , nie dlatego że dba o interesy gminy ,ale z tchórzostwa .
                                                    Mógl sprawdzić firmę ,mógł zastosować porównująć cenę tą, którą znał z kosztorysu inwestorkiego
                                                    z najniższą cene i wtedy miał argument "'zaniżonej ceny , stchórzył.
                                                    Ale był tak odważny !!!,że w środku sezonu grzewczego pozbawił osiedle ,przedszkole i szkołe
                                                    ogrzewania .
                                                    Widocznie tylko wobec słabszych potrafił się wykazać odwagą,
                                                    A ludzie przede wszystkim dzieci ostatnoi nagminnie chorują .
                                                    W piątek sytuacja wyglądała tak ,że juz o godzinie 10 nie można było zapisać się do lekarza
                                                    do żadnej przychodni lekarskiej na osiedlu z powodu braku mejsc .
                                                    Pozostawało tylko chore dzieci zawodzić na prywatne wizyty do lekarzy do Czestochowy .
                                                    I to wójt jest winien narażenia dzieci na utratę zdrowia .
                                                    Jest pan na tyle odważny ,aby nie bać się takiego oskarżenia
                                                    Lucjan a wtedy mamy do czynienia z KK
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 14.04.12, 14:46
                                                    Dziwne byłem w piątek w ośrodku zdrowia i o dziwo było około 5 osób.
                                                    Trzeba było dzwonić wcześniej.
                                                    PS.
                                                    "Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje."
                                                  • bluegrazyna Re: Osiedle 14.04.12, 15:15
                                                    babciamihalina napisał:

" > Dziwne byłem w piątek w ośrodku zdrowia i o dziwo było około 5 osób.
                                                    > Trzeba było dzwonić wcześniej.
                                                    > PS.
                                                    > "Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje." "

A ty niby babciu płeć zmieniłeś czy co ? /BYŁEM napisał ę a ś/
                                                    I przestań jak mówi klasyk "Rżnąć głupa "
                                                    Dane które podałam można sprawdzić w przychodni .
                                                    Do której rejestrowali i ile dzieci odesłali z kwitkiem .
                                                    Ile dzieci nie było w szkole i przedszkolu ?
                                                    A może sprawą należało by zainteresować panią Jaworowicz ?
                                                    jak myślicie ???
                                                    I ludzie którzy zmuszenie byli zawozić dzieci do lekarzy w Częstochowie ,
                                                    też mogą to udokumentować !
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 14.04.12, 18:29
                                                    Przybyłem do ośrodka po godzinie 10 i jeszcze po mnie było kila osób. Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd bo wcale tak nie było. Ja też mam dowody, że byłem np. recepta z datą. A jak ktoś musi wstać "już" o godzinie 10 bo na osiedlu tak zimno jest, że aż się spać nie da to sam sobie szkodzi. Trzeba było dzwonić od godz. 8:00. Pani Jaworowicz zainteresowała by się sytuacją tylko jest małe "ale" - Lekarze przyjmowali do 11:00 i ci biedni zmarznięci ludzie wstali za późno ich problem. Jak dziecko poważnie chore to matka stara się mu pomóc jak najszybciej a nie leży jak święta krowa do południa. Ale jak wiadomo państwo "Mjastowe z blokuf".
                                                  • bluegrazyna Re: Osiedle 15.04.12, 14:37
                                                    babciodziadkumihalina a panią jawor.... trzeba zainteresować tym ,że wójt wyłączył ogrzewanie w środku sezonu grzewczego w szkole ,przedszkolu, GOk i blokach
                                                    czym naraził dzieci na utratę zdrowia .
                                                    I więcej empatii ,nie siej nienawiści i nie dziel ludzi na tych gorszych z bloku
                                                    i lepszych z własnych domków ,

A wiesz o której skończyła się rejestracja do lekarzy dziecięcych ? bo ja wiem .
                                                    Było tak dużo chorych dzieci ,że po 10 możliwe były tylko prywatne wizyty !!

• Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 15.04.12, 20:41
                                                    Może ty jesteś winna, że dziecko choruje. Szkoda ci parę złotych na energię elektryczną na podgrzanie farelką? Ja muszę rozpalić piec do centralnego ogrzewania aby podgrzać w domu. a myślisz, że węgiel rozdają za darmo?
                                                  • Gość: lol Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 15.04.12, 21:03
                                                    Ludzie płacą cały rok za ogrzewanie ,a sezon grzewczy zaczyna się 15 pażdziernika a kończy 15 kwietnia( chyba ,że jest zimno to wtedy jest inaczej) i tego powinien wójt się trzymać.Lucjan,jeśli płacisz za ogrzewanie to chyba chciałbyś je mieć,a nie ogrzewać się grzejnikiem elektrycznym
                                                  • Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 15.04.12, 21:25
                                                    A gdzie pisze, że sezon grzewczy zaczyna się 15 października a kończy 15 kwietnia? Z tego co słyszałem to płacicie zaliczkowo. a to oznacza, że mniej zapłacicie jeżeli sezon grzewczy skończy się wcześniej!!!! Protestuję, że z gminnych pieniędzy a to oznacza, że między innymi z pieniędzy moich płaci się za inwestycję, która w konsekwencji tylko zmniejszy opłaty mieszkańców Osiedla. Nie wspomnę o tym, że z moich podatków za tego wójta i radnych z poprzedniej kadencji a także obecnej dopłacono do kosztów utrzymania mieszkańców Osiedla dopłacono około 800 tyś zł. !!!!! A mnie do pieca centralnego ogrzewania kto dopłacił a do zakupu węgla kto? Może mieszkańcy Osiedla?
                                                  • Gość: TAlala Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.12, 10:29
                                                    Lutek jesteś wielki masz absolutną racje .
                                                    tylko trzeba iść dalej ,jeżeli kotłownia będzie gotowa dopiero w 2013r, to
                                                    policz ile gmina i ludzie mniej zapłacą.
                                                    TAK TRZYMAĆ
                                                  • Gość: Artur Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 16.04.12, 11:02

> Nie wspomnę o tym, że z moich podatków za tego wójta i radnych z poprzedniej kadencji a także obecnej dopłacono do kosztów utrzymania mieszkańców Osiedla dopłacono około 800 tyś zł. !!!!!

800 tyś z naszych podatków? skandal!!! niech wójt im dopłaca z własnej kieszeni jak taki dobry, podnieść ciulom czynsz skoro się bilans nie zgadza, mną się gmina nie przejmuje, nie dokłada mi do niczego, pamiętają o mnie tylko wtedy kiedy trzeba zapłacić podatek!
                                                  • Gość: bodzio Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.12, 16:45
                                                    chciałem się zalogować na forum gminy Rędziny i nie mogę
                                                    Kto wie jak to się robi i czy to forum jest czynne .
                                                    Czy przy logowaniu trzeba podać jakieś dane !!!
                                                  • bluegrazyna Re: Osiedle 16.04.12, 12:42
                                                    Jeżeli tego nie wiesz to wytłumaczę ci kolokwialnie .
                                                    W takich obiektach użyteczności publicznej jak szkoła ,czy przedszkole zgodnie z PB temperatura w pomieszczeniach nie może być niższa niż 20 stopni C.
                                                    I za to odpowiada wójt ,który administruje tymi obiektami .
                                                    Jeżeli na skutek planowego wyłączenia przez wójta kotłowni temperatura w szkole i przedszkolu
                                                    spada poniżej tej wartości i oscyluje w granicach około 10stopni C ,to pełną odpowiedzialność
                                                    za narażenie dzieci na utratę zdrowia ponosi wójt
                                                  • Gość: strażak Re: Osiedle IP: *.alfanet24.pl 15.04.12, 21:22
                                                    Lucjan masz przewalone, przed ludzkim gniewem nie uciekniesz, lepiej się pospiesz z tym remontem, bo jak nie zdążysz do jesieni, to wylecisz na kopach z urzędu
                                                  • Gość: bodzio Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 18:13
                                                    A ty babciumihalino to men , women i baby w jednej osobie skoro do dziecięcego lekarza chodzisz?
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 16.04.12, 19:52
                                                    Tak bo jestem twoim tatą.
                                                    Zgadzam się z Lucjanem w 100%. Lepiej zrobić coś innego w gminie, niż tym dziadom dawać kotłownie. Marudzą jak im nie zrobią kotłowni, jak robią też marudzą. Zrobią też będą marudzić.
                                                    A na koniec stwierdzą: nie grzali nam to my teraz płacić nie będziemy i wszystko znowu z podatków ciężko pracujący ludzi :/ a blokowe lenie będą się śmiać.
                                                  • Gość: lalunia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 15:09
                                                    A ty trzy w jednym niby babciu chora z nienawiści, nie udawaj ,że nie wiesz o co chodzi .
                                                    A chodzi o to czy wójt może bezkarnie łamać prawo, planować ,aby w szkole i przedszkolu na skutek jego głupich decyzji uczyły się dzieci przy temperaturze < niż 10 stopni celsjusza .
                                                    Kto mu dał prawo do narażania dzieci na utratę zdrowia.
                                                    I tylko tyle mnie obchodzi ,a nie twoje podziały na tych biednych z bloków i ładowanych
                                                    z domków .
                                                    Człowieku lecz się ,bo nienawiść szkodzi zdrowiu ,co na twoim przypadku się sprawdza .

• babciamihalina Re: Osiedle 18.04.12, 20:41
                                                    Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja wiem o co chodzi. A czy mieszkańcy nie łamią prawa nie płacąc rachunków? Najlepszym (i chyba jedynym) argumentem osób przeciwnych wójtowi są małe zmarznięte dzieci (tu dyrekcja powinna odwołać zajęcia i odrobić je w późniejszym terminie - soboty ewentualnie wakacje). Ja jestem przeciwny wójtowi i tej modernizacji ale mam inny powód - Też chce podłączyć jeden ze swoich domów do gminnej sieci i później niech reszta gminy za mnie płaci. A ja słyszałem, że to złość piękności szkodzi. Chyba że tobie lalunio już nie zaszkodzi.
                                                  • Gość: lalunia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 09:54
                                                    koCHAM CIĘ BABCIU mihalino ,bo ty jesteś babcia z ogonkiem .
                                                    Całuśne całuski !!
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 20.04.12, 17:58
                                                    "Całuśne całuski" - tak piszą w komentarzach tylko osoby, które dodają "Słitaśne fotki" na NK robione w łazience :D. To jest forum tematyczne a nie portal społecznościowy. Proszę o argumenty. A do tego jakieś zbereźne deklaracje. Tu potrzeba lekarza specjalisty, który będzie leczył cię na nogi bo na głowę to już za późno.
                                                  • Gość: lalunia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.12, 15:36
                                                    Babciu mihalino tym postem zraniłaś moje serce i krwawi .
                                                    Ale i tak kocham cię nad zycie pomimo to ,że twoja płeć chyba tobie jest również
                                                    niewiadoma !!
                                                    No t o zwykle całuski
                                                    cmok ,.
                                                    A ty masz ogonek czy nie !!
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 25.04.12, 14:02
                                                    Wytłumaczę ci to łopatologicznie: Taki nick wymyśliłem dla takich tępych ludzi jak ty. Ogonek to ci ktoś chyba źle wkłada i dla tego piszesz takie głupoty.
                                                  • Gość: dobabcimihalinyser Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.12, 14:45
                                                    serdecznie dzięki za wytłomaczenie
                                                    I już rozumiem ten nick to zmyłka dla tych którzy uważają ,że aby życie miało
                                                    smaczek ,raz dziewczynka raz chłopaczek!
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 26.04.12, 23:06
                                                    I jak tu wytłumaczyć ironie mojego nicku tak ciemnym ludziom? Widać, że dyskutując na tym forum spotykam się głównie z typową ciemną masą, która uważa, że gdy w gminie zmieni się wójt to za blokami palmy wyrosną. Ludzie zrozumcie, że wtedy to następna ekipa znajomych wejdzie w miejsce tej i nic się nie zmieni. Jeśli przytoczę sensowne argumenty to kontrargumentem wywodzącej się z patologicznych rodzin ciemnej masy jest doczepianie się do mojego nicku bądź do tego, że dziele ludzi na biednych i bogatych (z ludzi piszących takie brednie mam największy ubaw). Zastanówcie się czyja to wina, że w życiu nic nie macie?? Zamiast wziąć się do roboty to imprezy, alkohol, następnie wpadka dziecko i na koniec płacz: "Panie premierze jak żyć?" . Od tej pory zastosuje moją ulubioną zasadę: Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
                                                  • angrusz1 Re: Osiedle Do babcimihaliny 29.04.12, 18:39
                                                    Piszesz :"Od tej pory zastosuje moją ulubioną zasadę: Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."

Masz rację .

Patologia zawsze jest bardzo roszczeniowa .

Jako nauczyciel od lat widzę, jak pewni osobnicy w szkole marnują swoje szanse na lepsze życie lub w ogóle na życie .
                                                    Oni wolą " patologię " kontynuować , dlatego nie wzruszają mnie żadne apele o pomoc dla biednych - owszem jak ksiądz w parafii poprosi to ksiądz dostanie i ksiądz rozdysponuje .
                                                    Do innych nie mam zaufania .
                                                  • Gość: lichho Re: Osiedle Do babcimihaliny IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 16:14
                                                    Do licha jeżeli wspólnie i w duecie stosujecie tą zasadę,
                                                    to dlaczego tyle piszecie na tym forum .
                                                    Aby podbudować swoje ego ??
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle Do babcimihaliny 02.05.12, 11:21
                                                    Jestem jak kapłan: Staram się pouczać i nawracać dla dobra ogółu.
                                                  • Gość: babciamihalina nap Re: Osiedlebabciamihalina napisał: > Jestem jak k IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 12:39
                                                    babciamihalina napisał:

> Jestem jak kapłan: Staram się pouczać i nawracać dla dobra ogółu.

O Boże ti w rędzinach mieszkają tacy nawiedzeni jak Telibp
                                                  • babciamihalina Re: Osiedlebabciamihalina napisał: > Jestem 02.05.12, 20:46
                                                    Nie wiem czy nawiedzeni, ale po twojej wypowiedzi widać, że analfabeci na pewno.
                                                  • Gość: do tej babaci Re: Osiedlebabciamihalina napisał: > Jestem IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.12, 11:11
                                                    A ja nie mieszka w Redzinach!!
                                                  • babciamihalina Re: Osiedlebabciamihalina napisał: > Jestem 03.05.12, 15:36
                                                    Widzisz sam dałeś sobie odpowiedź na pytanie: "Co ja robię w tym wątku?"
                                                  • Gość: dobabciamihalina Re: Osiedlebabciamihalina napisał: > Jestem IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.12, 16:24
                                                    A co ty tutaj robisz skoro na osiedlu nie mieszkaśż
                                                  • babciamihalina Re: Osiedlebabciamihalina napisał: > Jestem 04.05.12, 17:31
                                                    "mieszkaśż"- Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz? Dziecko moje kochane odrób lekcje, obejrzyj wieczorynkę i idź spać. W szkole podstawowej tylko to powinno cię interesować. I skąd ( po twojemu: z kąd) możesz wiedzieć gdzie ja mieszkam??
                                                  • Gość: licho Re: Osiedlebabciamihalina napisał: > Jestem IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.12, 12:49
                                                    Do licha na osiedlu rozwalili kotłownię i mało co robili w tym tygodniu ; \
                                                    A wymiana sieci jeszcze w lesie .
                                                    A moeszkancy osiedla w kściółku na górce powinni się modlić ,
                                                    aby temperatura w listopadzie wynosiła~ 20stopni C.
                                                  • bluegrazyna Re: Osiedle Do babcimihaliny 08.05.12, 16:27
                                                    babciamihalina napisał:

> Jestem jak kapłan: Staram się pouczać i nawracać dla dobra ogółu.

A ty który wszystko wiesz, powiedz zaczęto już
                                                    wymianę sieci na osiedlu!!!
                                                  • Gość: WALDUSKIEPSKIa Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 10:43
                                                    a KTO wie czy na osiedlu zaczeli już wymieniać przewody c.o.????
                                                  • Gość: licho Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.12, 12:38
                                                    Lucjan to czy cena jest rażąco niska można ocenić porównując ją do wartości podanej w
                                                    kosztorysie inwesotrskim .
                                                    W tym przypadku przedział cen kształtował się następująco
                                                    I firma
                                                  • Gość: lichooo Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 14:18
                                                    Do licha a dlaczego teraz wójt ma interes dopłacać ???????????????????????????????
                                                    Kupuje sympatie swoich wyborców ?????????????????????????????????????????//
                                                  • Gość: indi Re: Osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 22:48
                                                    A, jak myslisz? Na pewno chce wyborcow z osiedla, bo to tempe ludki i im mozna wszystko wcisnac. Wybuduje kotlownie darmozjadom, a oni beda glosowac na pasozyta, a ten nic nie robiac bedzie mial kase i bedzie sie smial z reszty ludu redzinskiego. A w razie, gdyby cos bylo nie tak, to wtedy rusza pospolite koscieloki. I tak sie rzadzi gmina redziny! A, jak, ktos ma watpliwosci, to niech idzie na nauki do kiepskiego, ktoremu doradza mundry, ospowaty z kosciuszki, jego nadworny doradca. Wielki leb nie od parady.
                                                  • babciamihalina Re: Osiedle 06.04.12, 15:09
                                                    Nie zmieniaj nicku teżbabciu bo robisz śmietnik powtarzając swoje niezbyt rozsądne argumenty. Co ma niby dostać gmina od prywatnej firmy ?? Prywatna firma przejmie wszystko i jak nie płacisz to komornik albo wyjazd na zbity pysk.
                                                    PS.
                                                    Widać twój poziom inteligencji oceniając mój wiek po nicku :)
                                                  • Gość: dobabcimihaliny Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 15:39
                                                    A dla mnie baciumihalino ,nawet gdybyś miała sto pięć lat jesteś najpiękniejsza w całych Rędzinach .!!
                                                    A kto wie co gmina i jej urzędnicy mogą dostać od prywatnej firmy
                                                    niech mnie oświeci !!
                                                    serdeczne całuski i dziadziusia ze świeżutkimi jajczątkami życzę ci cieplutko babciumihalino
                                                  • bluegrazyna Re: Osiedle 06.04.12, 15:43
                                                    czy wójt ulitował się nad ludźmi z osiedla i włączył ogrzewanie na święta .
                                                    Ponoć jeszcze nie zdemontował kotłów!!
                                                  • Gość: teżbabcia Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.12, 19:24
                                                    POnoć dyrektorki szkoły i przedszkola o d jutra zawisiły zajęcia z powodu niskiej tempeartury .
                                                    czy to prawda ?
                                          • Gość: Czarna Kaczka Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 04.04.12, 18:34
                                            Walduś wstydzisz sie swojego imienia że piszesz jako maciek??Tylko ty mogłeś napisać "Bezrobotny Agent CBA"Zapraszam na Osiedle....godnie Cię przywitamy :) Na pewno nie brawami
                                            • Gość: Kropka Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 05.04.12, 14:45
                                              To wręcz niewiarygodne, ze Wójt tak ignoruje poważne problemy ludzi. Co to za człowiek. Nigdzie nie znalazłam choćby jednego wyjaśnienia Wójta Gminy. A może on nie umie pisać????. Wszystko jest możliwe, bo z wpisów wynika, że podał w ulotce wyborczej swoje wykształcenie nie zgodnie z prawdą. Chłopie!!!!!!! napisz coś na swoje usprawiedliwienie, czemu podjąłeś taką decyzję nie zastanawiając się nad tym, że na Osiedlu mieszkają ludzie a nie bydło i podpisz się swoim imieniem i nazwiskiem, a nie podszywaj się pod jakiegoś Maciusia. Bo choć to ładne imię, to ja nadal nie wiem kogo udajesz. Nie chciałabym myśleć, że Wójtem naszej gminy jest człowiek posiadający najgorsze cechy z tchórzostwem włącznie. Czekam na odpowiedź!!!!!!
                                              • Gość: Lucjan Re: Osiedle IP: 212.87.244.* 05.04.12, 17:35
                                                To samo IP dla czarnej kaczki,Chucka Norisa, kropki itd. Robisz sztuczny tłok!
                                                • Gość: lol Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 05.04.12, 18:58

> To samo IP dla czarnej kaczki,Chucka Norisa, kropki itd. Robisz sztuczny tłok!

Lucjan ,poczytaj trochę o IP a potem pisz ...
                                                  /sprawdz.html
                                                • Gość: Chuck Norris Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 06.04.12, 07:16

> To samo IP dla czarnej kaczki,Chucka Norisa, kropki itd. Robisz sztuczny tłok!

Lucjan jesteś nieukiem:

IP.3142.0 - IP widoczne,niezmienne dla oznaczenia Alfanet Osiedlowy po kablu dla każdego użytkownika tej firmy
                                                  play-internet.pl - tak samo jak wyżej
                                                  ...i dla pozostałych dostawców internetu to samo

Czyli krótko mówiąc każdy kto będzie pisał z Alfanetu oznacznik będzie miał31.42.0,z pleya play-internet.pl...teraz możesz sobie policzyć ile ludzi korzysta z Alfanetu,Playa,Neostrady itd
                                • Gość: Chuck Norris Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 04.04.12, 18:22
                                  Gdzieś Ty się uczył informatyki maciek??W Kościelcu??
                                • Gość: derek Re: Osiedle IP: *.centertel.pl 04.04.12, 23:27
                                  Czy aby na pewno
                            • Gość: Chuck Norris Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 04.04.12, 18:20
                              maciek jest beznadziejnie głupi...gdzieś Ty to wymyslił?
                              • Gość: Mickiewicz Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 04.04.12, 19:45
                                Mieszkańcy wspólnoty przy ulicy Mickiewicza1 pragną podziękować Wójtowi oklaskami za natychmiastowe zamknięcie kotłowni.Tak trzymac.
                            • Gość: derek Re: Osiedle IP: *.centertel.pl 04.04.12, 23:30
                              A w częstochowskim PIS-ie to komentarze piszą z play-internet.pl
                              • Gość: Walduś Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 07:37
                                Oczyszczalnię ścieków na Karolinie wybudował z naszych podatków,unijne dotacje oraz kredytów nie spłaciła Gnida, zaś oczyszczalnię oddał do Częstochowskiej firmy Wodociągowej .Nie czekał 5 lat. Teraz dopiero wodociągi będą rozliczać Kościeloków z kanalizacji . Szybciutko przyłączajcie się Tak Trzymać He,He,He,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za niedługo czeka to Osiedle bo robi przymiarkę by was podłączyć do Karoliny.Pozdrawiam Wesołych Zimnych Świąt, I smrodu z mieszalni za blokamiWalduś.
                                • Gość: tezkiepski Re: Osiedle IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 08:55
                                  tylko dlaczego radni nie reaguj a ,
                                  Przeciez wojt wyłaczajac ogrzewanie w szkole iprzedszlu w czasie sezonu grzewczego ewdentnie łamie prawa!!!
                                  • Gość: Walduś Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 09:49
                                    Walduś mówi g................ mi zrobicie, a pomarznąć wam nie zaszkodzi.Zimnych Świąt życzę he,he...............................i tak będę wójtem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a sweterki sobie kupcie dziadkinie sweterek
                                    • Gość: Chuck Norris Re: Osiedle IP: 31.42.0.* 05.04.12, 12:14
                                      Witam państwa na zabawie, pozwólcie, że się przedstawię:
                                      jestem Walduś, a wołają na mnie "Wójt"!
                                      Lubie chłopców i browary, i zupełnie jak mój stary,
                                      w życiu swoim to nie robię kurde nic!

Raz pod wozem, raz na wozie, tak się żyje w Tatarowie,
                                      Dzisiaj żyjesz, jutro gnijesz, co zarobisz, to przepijesz,
                                      to wyrazić dzisiaj pragnę piosnką tą.

Ojciec mój Marian Wielki, zdradza słabość do butelki,
                                      ale przecież taką słabość każdy ma.
                                      Czy se stoi, czy se leży, trzyma w rączce browar świeży,
                                      jak poprosisz to ci może grzdyla da.

Raz pod wozem, raz na wozie, tak się żyje w Tatarowie,
                                      Dzisiaj żyjesz, jutro gnijesz, co zarobisz, to przepijesz,
                                      to wyrazić dzisiaj pragnę piosnką tą.
                                      • Gość: Zajączek Waldi wesołego alleluja! IP: *.alfanet24.pl 07.04.12, 16:35
                                        gorące życzenia świąteczne mieszkańcom Osiedla przesyła Zajączek
                                      • Gość: Walduś Re: Osiedle IP: *.polineo.pl 08.04.12, 16:37
                                        Nareszcie prawidłowo niech dziadki z osiedla poczują moc Waldii ,nie długo zaczniecie płacić tak jak chciałem ,nawet wam nie pomoże chodzenie do Gminy na sesje bojówkowe .Cały czas o to walczyłem by was wykańczać i jest dobrze. Agent CBA mi nie zagrozi ja Kościelec jestem GÓRÓWKA i mogę wszystko w Kościelcu będzie Gmina ,i tam zapraszam na rozmówki o seksie gejów mniam mniam ??????????????????????????????Maciuś zadzwoń moja wyjechała czekam pa.
                                        • Gość: indi Re: Osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 00:10
                                          Mysle, ze macius zadzwoni, bo jak twoja wyjechala, to chata bedzie wolna i z maciusiem bara, bara, jak najbardziejej. Ale, co wtedy marian? Moze sie dolaczy, bo babka kiepska mariana nie satysfakcjonuje, a trojkot bedzie ok.
                                          • Gość: carlo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 01:15
                                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ja redziny IP: *.rev.snt.net.pl 17.04.12, 21:31
      w szkole zimno jak ch......., w przedszkolu sie dogrzewają.
      • Gość: bodzio Re: redziny IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 09:53
        Gość portalu: ja napisał(a):

> w szkole zimno jak ch......., w przedszkolu sie dogrzewają.

Skoro jest tak zimno jak piszesz ,to dlaczego dyrektorka nie zamknie szkoły .
        A dokładnie kto wie jaka jest temperatura w klasach

• Gość: ja Re: redziny IP: *.rev.snt.net.pl 22.04.12, 18:22
          do bodzio:
          pytaj dyrektorki....
          • Gość: bodziodo Re: redziny IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.12, 19:01
            do ja
            No to pytam się dyrektorki ,dlaczego prowadzi pani lekcje w klasach nieogrzewanych ?
            bo włącznie grzejników w klasach lekcyjnych stwarza zagrożenie dla dzieci.
            A jaki bank będzie na ulicy Bankowej skoro gmina przewiduje tam taaakieee roboty ?
          • bluegrazyna Re: redziny 22.04.12, 19:35
            A czy w kuratorium siędzą ludzie ,którzy gazet nie czytają ,ani nie posługują się internetem .
            Gazeta opiasała cała sprawę 23 marca , i nikt z kuratorium nie zainteresował się tym ,że dzieci
            uczą się w nieogrzewanych klasach ,nie mają prawa tego skontrolować .
            A nikt z rodziców nie złoży takiego zawiadomienia ,bo przecież wie ,że wtedy będzie musiał
            dziecku zmienić szkołe .
            To po co jest własciwie kuratorium ,skoro jest ślepe i głuche
          • Gość: babulinka Re: redziny IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.12, 09:54
            A ja babulinka poczłapę się do kosciółka na górce ,i serdecznie się pomodlę ,aby kotłownia
            była gotowa na Zaduszki ,aby dzieciaczki nie musiały marznąć w szkole i przedszkolu tak
            jak teraz .I poproszę dobrą Bozię ,aby natchnął panią derektorkę , aby zadziałała tak , aby dzieci nie musiały marznąć w klasach
          • Gość: bodzio Re: redziny IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.12, 18:58
            no to wreszcie zrobiło się ciepło i ogrzewanie nie jest potrzebne.
            Ale ja nie wierzę ,że instalacja grzewcza będzie gotowa na paździrnik
            i dlatego już wystapiłem do gazowni o zwiększenie przydziału
            gazu . Moja kuchnia ma odpowiednią kubaturę to tam powiesze sobie
            piecyk dwufunkcyjny , mieszkanie jest ocieplone ,środkowe .to za gaz
            zapłacę mniej niż za c.o.
            I przestanę mrznąć jak w tym roku na wiosnę !!
            • Gość: Misiek Re: redziny IP: *.alfanet24.pl 26.04.12, 22:19
              nie zapomnij przerobić instalacji w swoim domu, bo będziesz ogrzewał całe osiedle
      • bluegrazyna Re: redziny 18.04.12, 19:25

gość portalu: ja napisał(a):

"> w szkole zimno jak ch......., w przedszkolu sie dogrzewają."

W szkole też w nie których klasach
        rodzice przynieśli grzejniki i dogrzewają
    • Gość: mateusz co tam słychać? IP: *.alfanet24.pl 15.09.12, 13:07
      jak przebiegają prace?
      • Gość: licho Re: co tam słychać? IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.12, 17:57
        referendum na pana wójta jest chyba w październiku.
        Myślę ,że jak tylko sieć skonczył to parowóz przyprowadzi ,
        aby na osiedlu było ciepło ,bo tylko wtedy będą na nie głosowali !!
        • Gość: Antek Re: co tam słychać? IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.12, 23:18
          Chodzą słuchy, że wójt na kamerze w podczerwieni ma sfilmowanego gościa, co to dziwne paczki i listy do skrzynki wrzuca. To może być ciekawe.
          • Gość: czujka ruchu Re: co tam słychać? IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.12, 19:04
            ej tam zaraz ciekawe to maniek organiście kochankowi nowe stringi sprawił i chce mu zrobić niespodzianke :):):):)
            • Gość: babciahalina Re: co tam słychać? IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.12, 10:41
              czujka ruchu napisał(a):

> ej tam zaraz ciekawe to maniek organiście kochankowi nowe stringi sprawił i chc
              > e mu zrobić niespodzianke :):):):)

Jaki z niego gej przecież on ma żonkę hi hi hi hi hi hi hi ............
              • Gość: ¶ Re: co tam słychać? IP: *.alfanet24.pl 16.10.12, 10:46
                niejeden homoseksualista ma żonę
      • Gość: mateusz Re: co tam słychać? IP: *.alfanet24.pl 12.10.12, 11:39
        rześko w mieszkaniach?
        • Gość: licho Re: co tam słychać? IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 18:34
          Jest bardzo zimno i to nie tylko w mieszkaniach ale przede wszystkim
          w przedszkolach iszkole
          .I jednakowo marzna dzieci tych z osiedla
          jak i z domków .
          może to ich połaczy i wspólnie odwołją wójta ,który
          ma kasę na budowę drogi Bankowej , aby dobry był dojazd do
          prywatnego zakładu ,który będzie zatruwał śwrodowisko!
        • Gość: babaciahalina Re: co tam słychać? IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.12, 10:32
          czy moge w poniedziałek posłac wnuki do przedszkola na
          Osiedlu ? czy już grzeją
          A jak sobie radzi kierowniczka w szkole ????
          • babciamihalina Re: co tam słychać? 17.10.12, 22:46
            Grzać to powinni tobie mózg jak nie potrafisz wymyślić swojego nicku. Widać zbliża się referendum to znowu pojawiają się tu wpisy. Ludzie na wsiach śmieją się z szarych pojazdów z przyczepkami. W szczególności z kierowców. Mogliście dać kogoś bardziej hetero. Niestety po tej partii nie można się spodziewać niczego normalnego. Referendum nie przejdzie. Pójdą na nie tylko ci, którzy pod sklepami stoją i młodzież przekupywana darmowym alkoholem. Mam nadzieje, że organizatorzy zwrócą 15 tys. zł z własnych kieszeni do budżetu gminy po całym fiasku i przeproszą za okłamanie ludzi. Referendum miało nas nic nie kosztować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka