krzysztof-czewa 21.05.12, 16:21 Przejeżdżałem ulicą Jesienną i miałem okazje widzieć tramwaj na nowej trasie. Zrobiłem parę zdjęć tramwajbleszno.czest.cz/tram180.htm Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominik.wu Pierwsze tramwaje wjechały na linię na Błeszno.... 21.05.12, 16:25 Fotografie wykonane za pomocą telefonu komórkowego z jazdy próbnej w serwisie Tramwaj na Błeszno Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-adamczyk Pierwsze tramwaje wjechały na linię na Błeszno.... 22.05.12, 08:20 Wiekie gratulacje i podziekowania dla CKMKM za wnikliwy i terminowy monitoring przebiegu jednej z największych inwestycji w Częstochowie. Wasze spontaniczne zaangażowanie jest godne podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.wu dziękuję za uznanie 22.05.12, 12:52 Wszystkie działania wykonujemy w miarę możliwości technicznych i wolnego czasu pozapracą zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer kiwało na boki? IP: *.ice-net.pl 22.05.12, 08:27 widziałem te tory, krzywe jak cholera, aż oczy przecierałem ze zdumienia, że nowe tak można krzywo położyć. Ktoś też to zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: kiwało na boki? 22.05.12, 11:17 Kiedy te tory widziałeś fachowcu od budowy torowisk? Zapewne przed podbiciem. Torowiska nie da się równo położyć. Zaraz po położeniu tory zawsze są krzywe. Ale później wjeżdża na nie specjalistyczna maszyna - podbijarka torowa, która wyrównuje geometrię torowiska. Po podbiciu torowisko jest równe jak stół. A tory od Estakady do końca Jesiennej są już podbite. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.wu nierówne torowisko - przed podbiciem 22.05.12, 12:55 Szanowny Panie "observer"! Opisuje Pan stan torowiska przed tzw. podbiciem. W serwisie YouTube jest wiele filmów prezentujących pracę podbijarek torowych - zobaczy tam Pan zasadę ich działania Z poważaniem Dominik Wójcik Odpowiedz Link Zgłoś