Dodaj do ulubionych

Pierwsze tramwaje wjechały na linię na Błeszno....

21.05.12, 16:21
Przejeżdżałem ulicą Jesienną i miałem okazje widzieć tramwaj na nowej trasie. Zrobiłem parę zdjęć tramwajbleszno.czest.cz/tram180.htm
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • dominik.wu Pierwsze tramwaje wjechały na linię na Błeszno.... 21.05.12, 16:25
      Fotografie wykonane za pomocą telefonu komórkowego z jazdy próbnej w serwisie
      Tramwaj na Błeszno
    • andrzej-adamczyk Pierwsze tramwaje wjechały na linię na Błeszno.... 22.05.12, 08:20
      Wiekie gratulacje i podziekowania dla CKMKM za wnikliwy i terminowy monitoring przebiegu jednej z największych inwestycji w Częstochowie. Wasze spontaniczne zaangażowanie jest godne podziwu.
      • dominik.wu dziękuję za uznanie 22.05.12, 12:52
        Wszystkie działania wykonujemy w miarę możliwości technicznych i wolnego czasu pozapracą zawodową.
    • Gość: observer kiwało na boki? IP: *.ice-net.pl 22.05.12, 08:27
      widziałem te tory, krzywe jak cholera, aż oczy przecierałem ze zdumienia, że nowe tak można krzywo położyć. Ktoś też to zauważył?
      • kszyszek Re: kiwało na boki? 22.05.12, 11:17
        Kiedy te tory widziałeś fachowcu od budowy torowisk? Zapewne przed podbiciem. Torowiska nie da się równo położyć. Zaraz po położeniu tory zawsze są krzywe. Ale później wjeżdża na nie specjalistyczna maszyna - podbijarka torowa, która wyrównuje geometrię torowiska. Po podbiciu torowisko jest równe jak stół. A tory od Estakady do końca Jesiennej są już podbite.
      • dominik.wu nierówne torowisko - przed podbiciem 22.05.12, 12:55
        Szanowny Panie "observer"!

Opisuje Pan stan torowiska przed tzw. podbiciem.
        W serwisie YouTube jest wiele filmów prezentujących pracę podbijarek torowych - zobaczy tam Pan zasadę ich działania

Z poważaniem
        Dominik Wójcik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka