dopamin 26.06.12, 17:25 Witam chciałbym zespawać ramę rowerową ( stalową ) pęknięcie ok 4-5 cm w miejscu gdzie sztyca od siodełka wchodzi w ramę konkretnie pod zaciskiem. Czy ktoś może mi polecić jakieś miejsce gdzie wykonają taką usługę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cz-wianin Re: Spawanie ramy rowerowej IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 11:14 zapytaj ośle na tartaku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Spawanie ramy rowerowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 12:39 Albo w rzeźniku. A tak serio - wszędzie gdzie mają spawarkę mogą to zrobić (np. każdy blacharz samochodowy). Pytanie czy będzie im się chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do w/w Re: Spawanie ramy rowerowej IP: 91.210.242.* 27.06.12, 13:19 ale łamaga widać ma niesamowity problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Spawanie ramy rowerowej IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.12, 14:05 > Witam chciałbym zespawać ramę rowerową ( stalową ) pęknięcie ok 4-5 cm w miejsc > u gdzie sztyca od siodełka wchodzi w ramę konkretnie pod zaciskiem. Czy ktoś mo > że mi polecić jakieś miejsce gdzie wykonają taką usługę ? Ja Ci mogę polecić wymianę ramy. Są miejsca w rowerze których się nie powinno spawać, no ale niektórzy hardcorowo na spawanych mostkach jeżdzą. Wymień ramę i jeździj bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOhm Re: Spawanie ramy rowerowej IP: *.centertel.pl 27.06.12, 15:54 Przy stalowej ramie to nie wiem czy jest sens, ale jak bardzo chcesz jedź do blacharza albo do firmy która wymienia tłumiki. Po poprawnym spawaniu i tak będziesz musiał sobie doszlifować rurkę wewnątrz bo sztycy nie włożysz bo przetop do wewnątrz będzie. Na pospawaniu typu smark powierzchniowy bez przetopu to ja bym nie jeździł szkoda zdrowia albo nawet życia lepiej nowy rower kupić. Odpowiedz Link Zgłoś