Dodaj do ulubionych

Kucyk miał na karku wrośnięty łańcuch. Właścici...

01.10.12, 20:28
dwa lata za wrzynający się łańcuch na kucyku, trzy lata za zabicie psa czy kota, dwa lata za jazdę na rowerze po pijanemu a nawet prowadzenie roweru!! Za to za zabicie dziecka??? raczej 0!!! bo nie ma żadnych dowodów, że nie był to przypadek. Bandyci z mafii Pruszkowskiej kilka miesięcy!!! hmmmmm ciekawe ile lat wymyślą za zabicie królika albo kury w celu konsumpcji???!!!! przecież króliczek to takie miłe stworzonko.
I na koniec w sumie chyba retoryczne pytanie, bo nikt mi na nie nie odpowie mianowicie, gdybym się tak bronił przed psem, który mnie zaatakował to za jego zabicie będzie mi grozić trzy lata czy jednak w obronie własnej miałem prawo do obrony????????????????????
Wszystko ok. tylko w ramach jakiegoś wyważenia winy bym proponował ustawodawczy i kręgom wpływowym w tym obrońcom animalsów
Obserwuj wątek
    • Gość: JA OBROŃCA! Re: Kucyk miał na karku wrośnięty łańcuch. Właści IP: *.play-internet.pl 02.10.12, 09:30
      no tak, wyważenia winy? stoi koń ma kopyta zwyrodniałe bo nikt o nie nie dbał- cierpi, ma łancuch wrośnięty w szyję!! jakie wyważenie! Pies sam z siebie nie zaatakuje, każdy atakujący pies jest tak wychowany przez właściciela, czuje zagrożenie, strach- przez właściciela. Ludzie powinni być odpowiedzialni za swoje zwierzęta! dlatego jestem za bardzo ostrymi karami dla morderców zwierząt, bestialskiego traktowania itd!
      • Gość: wi fi Re: Kucyk miał na karku wrośnięty łańcuch. Właści IP: *.alfanet24.pl 02.10.12, 11:02
        Za zaniedbania i zwlaszcza za znecanie nad zwierzetami powinno sie wbijac na pal.
      • Gość: człowiek Re: Kucyk miał na karku wrośnięty łańcuch. Właści IP: *.net.stream.pl 04.10.12, 09:19
        Ty, obrońco - "pies sam z siebie nie zaatakuje"?????
        A to co niby?
        nasygnale.pl/kat,1025341,title,Horror-podczas-karmienia-psow-zwierzeta-zaatakowaly,wid,14525768,wiadomosc.html
        nasygnale.pl/kat,1025341,title,Wlasciciel-pijany-jego-psy-probowaly-rozszarpac-10-latka,wid,13243354,wiadomosc.html
        nasygnale.pl/kat,1025341,title,Azorek-jest-taki-spokojny-Uwazaj-tylko-do-czasu,wid,12845138,wiadomosc.html
        nasygnale.pl/kat,1025341,title,Szok-Agresywne-pitbulle-zagryzly-male-dziecko,wid,12502688,wiadomosc.html
        www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/bystrzyca-klodzka-julia-cybulska-pogryziona-przez-psa_200280.html
        www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/zastrzelili-psa-uratowali-czowieka_195343.html
        www.goldenline.pl/forum/2102202/pogryzione-dziecko-przez-psa
        W sumie jest tego dużo więcej w necie.... "znafcy" zwierząt, co wy na to? zwierzę to tylko zwierzę i nikt nie jest w stanie przewidzieć w 100% jego zachowania!!!

A poniżej post "psiary" z jednego z forum:
        "Od 5 lat mam w domu psa <<haski>>Był moim przyjacielem i ulubieńcem:(Niestety był!Dzisiaj robiłam porządki wokół domu zabrałam go ze sobą na dwór.Niestety mój pies podkopał się pod siatką i naskoczył na 12 letnią dziewczynkę.Jestem tym wstrząśnięta i zdruzgotana.nim dobiegłam chwycił ją.Okazało się że ma on kość na wierzchu,błyskawicznie wezwałam karetkę.Dałam im ostatnie szczepienie.Później przyjechał dzielnicowy i dostałam mandat 500 zł.Co jeszcze mi grozi?Przecież j nie chciałam:(Płakać mi się chcę jak pomyślę o tej dziewczynce.Wszyscy sąsiedzi patrzą n mnie jak na jkiegoś mordercę.Nie che mi się już żyć naprawdę.Przecież mój piesek był taki spokojny i przyjazny.Dzieci lubił,wielokrotnie się z nim bawiły,aż tu coś takiego.Dlaczego go nie zabrali ode mnie?Sama się teraz boję. "
    • Gość: pierre_dollinsky Re: Kucyk miał na karku wrośnięty łańcuch. Właści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 11:00
      hdx01 napisał:

> dwa lata za wrzynający się łańcuch na kucyku, trzy lata za zabicie psa czy kota
      > , dwa lata za jazdę na rowerze po pijanemu a nawet prowadzenie roweru!! Za to z
      > a zabicie dziecka??? raczej 0!!! bo nie ma żadnych dowodów, że nie był to przyp
      > adek. Bandyci z mafii Pruszkowskiej kilka miesięcy!!! hmmmmm ciekawe ile lat wy
      > myślą za zabicie królika albo kury w celu konsumpcji???!!!! przecież króliczek
      > to takie miłe stworzonko.
      > I na koniec w sumie chyba retoryczne pytanie, bo nikt mi na nie nie odpowie mia
      > nowicie, gdybym się tak bronił przed psem, który mnie zaatakował to za jego zab
      > icie będzie mi grozić trzy lata czy jednak w obronie własnej miałem prawo do ob
      > rony????????????????????
      > Wszystko ok. tylko w ramach jakiegoś wyważenia winy bym proponował ustawodawczy
      > i kręgom wpływowym w tym obrońcom animalsów

Co to za bzdury?
      • dyziek_o Re: Kucyk miał na karku wrośnięty łańcuch. Właści 02.10.12, 14:13
        Co to za bzdury?! - pytasz?
        Facio reprezentuje poziom na jaki go stać.
        Prawdopodobnie tak został wychowany więc jak by co, trza by jego mamusię i tatusia zapytać.
        Dyzio.
    • Gość: człowiek Problem IP: *.net.stream.pl 02.10.12, 14:23
      A ja widzę tutaj głębszy problem i zgadzam się z Tobą. Zwierzę to zawsze będzie TYLKO zwierzę. W tej chwili jesteśmy świadkami absurdów, że życie ludzkie jest mniej warte niż zwierzaka. Oczywiście trzymanie zwierzaka w takich warunkach nie jest przyjemne dla niego, a i właściciel wykazał się brakiem zdrowego rozsądku (łańcuch wrośnięty w ciało), ale to TYLKO zwierzę, więc nie powinien iść do więzienia, bo i za co? powinien dostać karę finansową z przeznaczeniem na lokalne instytucje pomocy zwierzętom, a tak - co komukolwiek pomoże jego więzienie? niech do pracy się weźmie, a nie żyje na koszt podatników w pace. I przede wszystkim apeluję do Was o zdrowy rozsądek. Nie można porównywać człowieka i zwierzęcia, bo zawsze zwierzę to TYLKO zwierzę.
      • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.12, 11:35
        a ty jestes tylko ty!
        • dyziek_o Re: Problem 03.10.12, 19:21
          Do " człowieka":
          Niezbadane są drogi jakimi wędruje Twoja myśl. Jednak pomijając takie określenia jak empatia czy choćby zmiany kulturowe we współczesnym świecie, / np. zniesienie niewolnictwa,
          zakaz organizowania walk gladiatorow etc,etc, / - nie uważasz, że jesli Człowiek udomowił zwierzęta i z nich lub z ich pracy korzyści odnosi, - nie wypada przypadkiem, by być im za to choć odrobinę wdzięczny?!
          Tu pozwolę sobie pominąć fakt, że z punktu widzenia biologii - niestety ale również zaliczasz się do zwierzęcia.
          Różnica polega jedynie na tym, ż e natura pozwoliła Ci / w swej łaskawości / na rozwój mózgu oraz wyposażyła Cię w świadomość. Poza tym, niewiele różnimy się od np. rozwielitki.
          Niestety, w wielu przypadkach osobniczych, rozwój zatrzymał się na jakimś poziomie i stąd nie każdy ma prawo do określania się mianem homo sapiens sapiens.
          Być może ten fakt spowodował, iż ktoś kiedyś stwierdził, - powiedz, jaki jest Twój stosunek do zwierząt, a powiem Ci kim jesteś.
          Osobiście uważam, że to bardzo mądry Człowiek był.
          Ale pal diabli filozofów. Nie daje Ci do myslenia fakt, że w krajach wyżej cywilizowanych
          istnieje diametralnie różne podejście do zwierząt aniżeli w takiej np. Afryce ?!
          Nikt nikomu nie każe kochać psa czy kucyka. Bo to panie sra na trawnik a nie do muszli etc,etc.
          Jednak nikt o jakiejś tam szczątkowej choćby kulturze nie będzie z tego powodu znęcał sie nad zwierzakiem wieszając go dla zabawy czy pod wpływem wódy ciągać go za samochodem.
          W jednym jednak się z Tobą zgodzę: - żadnego więzienia. Tylko WYSOKA grzywna jest w stanie zmienić świadomość tego społeczeństwa w kwestii traktowania naszych "braci mniejszych".
          A to już stwierdził święty / ponoć / Franek z Asyżu.
          I tylko w tym jednym przypadku bym się z jego świętością zgodził.
          Pozdrawiam serdecznie,
          Dyzio.
          • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.net.stream.pl 03.10.12, 20:46
            Dyziek_o, co ty bredzisz? "wdzięczny" zwierzętom? zwierzęta się je i wykorzystuje do pracy (np. konie). Przywołujesz Św. Franciszka z Asyżu, więc ja Ci przytoczę słowa Najwyższego:
            "czyńcie sobie Ziemię poddaną".
            Oczywiście ewolucja zmieniła same zwierzęta, ich rolę w życiu człowieka, a także człowieka i nasze życie. Ale to nie znaczy, że jakikolwiek człowiek jest mniej ważny niż najlepsze zwierzę. Różnicą podstawową jest dusza, a pozostałe wymieniłeś. Oczywiście nie uprawnia to człowieka do znęcania się nad zwierzętami, ale (na litość) więzienie za zabicie zwierzęcia??? Paranoja!!! Grzywna tak i to wysoka, ale nie więzienie!!! Bo logiki w tym za grosz nie ma! Tak samo jak grzywna i to wysoka dla właścicieli srających gdzie popadnie (zwłaszcza do piaskownicy) psiaków, psów, które w swej łagodności naruszą ciało człowieka (skoro właściciel jest za psa odpowiedzialny). Ja też dołączyłem do ekipy, która fotografuje naruszanie prawa przez właścicieli czworonogów i przesyła do Straży Miejskiej (mam nadzieję, że efekt finansowo-edukacyjny z tego też będzie). Oczekujecie odpowiedzialności od innych to sami bądźcie odpowiedzialni, proste i oczywiste. :)
            • dyziek_o Re: Problem 03.10.12, 23:33
              No cóż " człowieku".
              Pozostaje mi jedynie pisać cię nadal z małej litery.
              Dodatkowo utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że pozostanę wierny swoim przekonaniom, o wyższości zwierzaków nad niektórymi "ludziami".
              Dyzio.
              • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.net.stream.pl 04.10.12, 00:03
                A ja na obiad zjadłem dziś schabowego, a na kolację flądrę wędzoną... Wczoraj był kurczak na obiad, a jutro będzie królik. Wujek w USA uwielbia wołowinę i często ją jada. Przysmakiem Francuzów są żaby i ślimaki. Podobno węże są smaczne, ale nie miałem okazji spróbować. Chcesz więcej przykładów pokazujących do czego służą zwierzęta? I nie wiem, jakim ograniczonym trzeba być, by uważać, że zwierzę można porównać z człowiekiem.

PS. w nosie mam jak będziesz mnie pisał i czy podobają Ci się moje poglądy. Lobby prozwierzęcemu we łbach się poprzewracało. I poważnie - coraz więcej ludzi w naszym mieście "poluje" na nieodpowiedzialnych właścicieli czworonogów. Rozumiem, że to już was boli? zaboli jak kilka razy przyjdzie mandacik na kilka stówek :) Ha ha ha :) Może co niektóry zastanowi się nad swoją odpowiedzialnością, a może nawet nad sensem "utrzymywania" zwierzęcia jak z kilku stów trzeba będzie wyskoczyć, albo posprzątać odchody pupila :)
                • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.12, 09:15
                  człowieku nie chcę Cię osądzać ,ale zacznij odrózniać ,ze zwierzęta dziela się na;
                  zwierzęta gospodarskie: bydło domowe, świnia, owca, koza, koń, muł, osioł, królik domowy, drób, zwierzęta futerkowe i pszczoły,
                  drób: kura, kaczka domowa, gęś domowa, indyk, perliczka, gołąb, struś, bażant, przepiórka japońska,
                  zwierzęta domowe: pies, kot, mysz, ryby akwariowe, chomik, szczur, papuga, królik, świnka morska, kanarek, jeż hodowlany
                  inne: renifer, wielbłąd, lama, jak, słoń indyjski, zwierzęta futerkowe.
                  i poczytaj do czego służa gospodarskie a do czego domowe itd.

ps.a to ,że zwierzęta gospodarskie służa aby je hodować na ubój to chyba wiesz tylko przechowywanie zwierząt (wszystkich)powinno być humanitarne tzn "nie zwrosniętą obrożą w szyję" i tego ma dopilnować człowiek odpowiedzialny za to zwierzę.jakim trzeba być bydlęciem żeby pozwolic na takie cierpienie .człowiek jest najgorszym zwierzęciem na ziemi wystarczy popatrzeć jak czerpie zyski na cierpieniu zwierząt (np w cyrku) a ludzie pieknie biją bravo.gdyby tobie wrosła sie obroża w szyję poszedłbys do lekarza,zwierzę samo tego nie zrobi od tego ma opiekuna i cała ta odpowiedzialność spada na niego,jesli ktos tego nie rozumie niech nie nabywa zwierząt.zwierzę tak samo czuje ból jak ty czy ja.i nalezy mu zapewnic opieke weterynaryjna jesli mu cos dolega.

"...Bo człowiek to takie nieludzkie stworzenie..."
                  • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.net.stream.pl 04.10.12, 09:41
                    " zwierzęta domowe: pies, kot, mysz, ryby akwariowe, chomik, szczur, papuga, królik, świnka morska, kanarek, jeż hodowlany"

czyli myszy też nie mogę zabić? bo jest w tej samej kategorii co pies i kot? poza tym jak widzisz powyżej - ja nie neguję nieodpowiedzialnego zachowania właściciela kucyka (czytaj powyżej), ale nie pałam do niego nienawiścią jak Wy. W czym pomoże Wam jego więzienie? Komukolwiek pomoże? a jakby zapłacił to kasa pójdzie np. na karmę dla zwierząt ze schroniska. Tak samo uważam, że nieodpowiedzialni właściciele czworonogów, którzy nie stosują się do przepisów (kupy, smycz) powinni dostawać wysokie mandaty, bo mają efekt finansowo- edukacyjny :) A właściciele psów, które pogryzły człowieka też nie powinni trafiać do paki, ale być zobowiązanym do wypłacania "zadośćuczynienia" poszkodowanemu w zależności od stopnia uszczerbku na zdrowiu i to przez kilka lub kilkanaście lat (albo całe życie jeśli to wydarzenie uniemożliwia poszkodowanemu powrót do pracy) i tak niech "psiarze" faktycznie ponoszą odpowiedzialność za swoje czyny. Bo we łbach Wam się poprzewracało... na jednym z ww. forum jest wątek o tym i rozmowa koncentrowała się wokół psa. Nikt nie pomyślał o otwartym złamaniu ręki dziewczynki (jeśli grałaby na fortepianie lub w tenisa to właścicielka powinna DOŻYWOTNIO wypłacać jej rentę) kilkaset zł miesięcznie. Żądasz odpowiedzialności? to sama bądź odpowiedzialna!
                    • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.12, 09:56
                      odwracasz kota ogonem.znowu nie odróżniasz kategorii zwierzat myszy domowej od myszy polnej,dzikiej np.a ja pałam nienawiscia do ludzi którzy znęcaja sie nad zwierzętami.którzy patrzą na ich cierpienie i nic nie robią.bo patrzenie jak zwierzęciu wrasta sie łańcuch czy cos innego to bestialskie.to się nie stało z dnia na dzien.jest to zaniedbanie.ale nie nam to osądzać.natomiast nie jest to wątek o psach ,które tak strasznie ci przeszkadzają.poszukaj w wyszukiwarce odpowiedniego wątku i tam się pień.tu jest watek o kucyku tak bardzo skrzywdzonego przez "ludzika"który ma pewnie takie samo podejscie do zwierząt jak ty.
                      • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.net.stream.pl 04.10.12, 10:03
                        to jest wątek o odpowiedzialności. Artykuł dotyczy odpowiedzialności człowieka. I nie odwracam kota ogonem, to raczej Ty próbujesz to zrobić. Dla mnie mysz to mysz i nie będę dzwonił po biologa, żeby ją rozróżnić, ale po prostu ją unicestwię klasycznymi metodami i nie będę się zastanawiał nad tym, skąd się wzięła, czy przypadkiem nie uciekła sąsiadowi "mysz domowa".

Widzę jednak, że do odpowiedzialności człowieka za zachowanie pupila się nie odnosisz? :) czyli jak "Kali ukraść wielbłąda to dobrze, ale jak Kaliemu ukraść wielbłąda to już nie". Od człowieka (nie zwierzęcia) wymaga się odpowiedzialności.
                        • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.12, 10:55
                          jesli nie wiesz czym się rózni mysz domowa od zwykłej to wejdz do zoologicznego i zobacz tam obok chomików i i innych hodowlanych gryzoni siedza myszki.to po pierwsze.po drugie zgadzam sie z tobą że za zwierzę odpowiedzialny jest człowiek i o tym piszę artykuł który mówi nam że patrol zauważył kucyka w fatalnym stanie - miał chorą skórę, uszkodzone kopyta, na karku wrośnięty łańcuch.i odpowiada za to kto?no właśnie właściciel.
                          no i skoro podałes,że od człowieka (nie zwierzęcia )wymaga sie odpowiedzialności to nie wiem czy sie nie zrozumielismy czy zmieniasz zdanie bo mnie o to cały czas chodzi.nadmieniam,że wczesniej twierdziłes,że zwierzę to tylko zwierzę.
                          • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 11:58
                            podtrzymuję to zdanie, że zwierzę to tylko zwierzę! I trudno od zwierzęcia oczekiwać odpowiedzialności za swoje działania. Ja dziś zrobiłem fotki gościa z bloku obok (duży pies bez smyczy). Starszy dziadek - i jeszcze nieodpowiedzialny. I guzik obchodzi mnie różnica między myszą domową a polną - i tak zostanie unicestwiona jeśli znajdzie się w moim mieszkaniu. Cały czas wracasz do obrazu biednego kucyka. OK, po raz n-ty potwierdzam, że właściciel zachował się nieodpowiedzialnie i powinien ponieść konsekwencje swoich działań. Ale też odpowiedzialności żądam od "psiarzy".
                        • Gość: Kosmita Re: Problem IP: 94.42.241.* 04.10.12, 12:02
                          A ty jestes tylko człowiekiem prymitywną istotą zaśmiecająca planetę ziemia.Ale juz my was obserwujemy i kolejno wszystkich was zjemy bo dla nas jestescie tylko kawałkiem miesa z malutkim mózgiem...
                          • Gość: driver Re: Problem IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.12, 15:40
                            Właściciel kucyka zasłużył na karę co najmniej 2-3 lat więzienia. W ramach resocjalizacji należałaby się dodatkowa kara w postaci 20 godzin socjalnych tygodniowo przez np następne 2- 3 lata przy bezdomnych zwierzętach
                            • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 16:27
                              spokojnie, widzę, że "polowanie" na nieodpowiedzialnych "psiarzy" boli. Ano żądajcie odpowiedzialności ale sami bądźcie odpowiedzialni...
                              • storima Mit jedzenia zab. 04.10.12, 18:44
                                Gość portalu: człowiek napisał(a):
                                > Przysmakiem Francuzów są żaby i ślimaki.

Kolejny mit.

Po pierwsze nie żaby, ale żabie udka.

Zabie udka są również przysmakiem w niektórych azjatyckich krajach, w Luksemburgu i Belgii oraz USA.
                                Również w Polsce można znaleźć na nie przepisy kulinarne.
                                Ale tak jak w Polsce również i we Francji żaby są zwierzętami prawnie chronionymi.
                                Moze to wam sie wydawać dziwne, ale żabich udek tak ot sobie w przydomowym supermarkecie we Francji nie znajdziecie. Przede wszystkim pochodzą z importu. I jadają te żabie udka amatorzy przysmaków kulinarnych z wyższej polki.
                                Czyli mało kto we Francji.
                              • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.12, 21:01
                                zejdź z ludzi posiadajacych psy,bo wątek jest na inny temat juz ci pisałam.jesli ci to poprawi humor to powiem ci ze mam psa i sprzatam po nim i nigdy nie pozwoliłabym na to aby wrosła mu się w szyję obroża.!a ty jesteś dla mnie bardzo nieszczęsliwym ludzikiem który od nikogo nie zaznał miłości...Nawet od zwierzęcia.gdyby nie zwierzęta nie było by przyrody,świata i ...ciebie.kończę tą jałową dyskusję z tobą,takich ludzi jak ty unikam w swoim zyciu (bez uczuc,sumienia i serca)/bez odbioru.
                                • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.net.stream.pl 04.10.12, 21:55
                                  z "kosmitą" nie dyskutuję, bo to niepoważne :)
                                  Ale "zawsze-inna" nie mam nic do ludzi z psami, o ile są odpowiedzialni za swoich pupili. Generalnie rodzice mieszkali w domu, więc mieliśmy psa - zwykły kundel. W każdym razie łagodny, spokojny... aż pewnego razu mnie ugryzł. Nie pożył nawet 10 min. Gdybym był na miejscu mojego ojca zrobiłbym dokładnie to samo.

Natomiast co do akceptacji i miłości. Widzisz, ja nie szukam jej u zwierząt :) i dla wielu ludzi (nawet jak ktoś nie zna mnie zbyt dobrze) jestem radosnym człowiekiem, który nie przejmuje się bzdurami. Więc nie rób mojej analizy psychologicznej, bo totalnie Ci to nie wychodzi. Ja cenię ludzi i dla nich jestem w stanie wiele zrobić. Jak dla mnie właśnie zoo-fani są nieszczęśliwymi ludźmi i w kontaktach z zwierzętami szukają tego, czego nie potrafią znaleźć u ludzi (z różnych względów, np. poprzez "unikanie w swoim życiu" ludzi). Mam uczucia, sumienie i serce, ale przede wszystkim dla ludzi i to w kontaktach z ludźmi (rodzina, przyjaciele, znajomi itp) znajduję satysfakcję z czasu wspólnie spędzonego. Nie szukam zastępników :) I jeszcze jedno - wydaje mi się, że przez bardzo długi czas żyłem "w cieplarnianych warunkach": brak chorób, poważniejszych problemów, pełna, szczęśliwa, normalna rodzina. Jak poszedłem na studia zobaczyłem inny świat i zacząłem doceniać to co miałem. Bo rozmawiając z ludźmi zobaczyłem, że przeżywają dramaty: rodzice alkoholicy, przemoc w rodzinie, narkotyki, rozwody ... szok i to ludzie ludzi tak traktowali, więc nie bredź mi o jakimś szczególnym znaczeniu zwierząt w życiu człowieka. Bo zwierzęta to tylko element przyrody i nic więcej. Być może one są zastępnikiem braku miłości, zaufania, szczerości od ludzi. Ale to wówczas kto jest tym pokrzywdzonym? Wy je traktujecie na równi z ludźmi, bo chcecie, by tak było, ale natura sprawiła, że to człowiek jest najbardziej rozwiniętą formą życia na ziemi i my mamy tą ziemię kształtować.
                              • Gość: ... Re: Problem IP: 94.42.241.* 04.10.12, 21:23
                                Wybacz swojemu ojcu ze dodykał cie w nieodpowiedni sposob.Wiadomo zly dotyk boli cale zycie i teraz widac po tobie tego efekty.
                                • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.12, 21:27
                                  kosmita sie udziela .loginy możesz sobie zmieniać natomiast IP jest bez zmian pamietaj na przyszłość.
                                  • Gość: ... Re: Problem IP: *.multimo.pl 04.10.12, 22:09
                                    no co ty nie powiesz...
                                  • Gość: ... Re: Problem IP: *.multimo.pl 04.10.12, 22:10
                                    szokujace
                                    • lena2543 Re: Problem 05.10.12, 18:49
                                      Jakiś ty mądry człowieku,jaki wszystkowiedzący.Dobre mniemanie o sobie to połowa sukcesu,
                                      a tak dobre jak twoje starczy za cały.
                                      Kto nie ma serca dla bezbronnych zwierząt,dla ludzi go nie ma także,kto nie pomoże choć może cierpiącemu zwierzęciu-człowiekowi nie pomoże tym bardziej.
                                      Dlaczego?Bo jest egoistą. Czy naprawdę tak cię ludzie kochają - to trzeba byłoby zapytać tych ludzi.Zazwyczaj ludzie wystawiają na out narcyzów.
                                      Zgadzam się co do kary-więzienie nic zwierzętom nie poprawi,powinna być dotkliwa grzywna
                                      z przeznaczeniem na jedzenie dla bezdomnych zwierząt.
                                      • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.net.stream.pl 05.10.12, 19:26
                                        bzdety. Nie powiedziałem, że ludzie mnie kochają tylko lubią. Trzeba żyć w symbiozie z ludźmi. A te bzdety o rozpoznawaniu człowieka po podejściu do zwierząt to wymysł zoo-fanów. Człowiek jest ważniejszy... nie dziwcie się, że ludzie Was nie lubią skoro wyżej stawiacie zwierzęta nich ludzi.
                                        • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.12, 19:53
                                          to nie chodzi o stawianiu wyżej zwierząt od ludzi tylko o ich szanowaniu,chociaż jak patrzę na niektórych ludzi to wole pomóc zwierzęciu.sorry ale tak mam bo poznałam w swoim zyciu równiez margines i zaznałam od strony ludzi za duzo zła.ty jeszcze nie wiesz jak podły potrafi być człowiek.albo nalezysz do tej grupy ludzi którymi ja sie brzydzę.tzn.kochających pieniadze którzy w pogoni za nimi nie liczą sie z niczym i z nikim i deptają wszystkich po drodze.tyle.wystarczy się rozejrzeć.i to czy wolę pogłaskać zwierzę czy człowieka to moja indywidualna sprawa.różnica polega na tym że zwierzę jest uzaleznione od człowieka,od niego oczekuje pomocy gdy cierpi.
                                          • Gość: człowiek Re: Problem IP: *.net.stream.pl 05.10.12, 20:23
                                            wiem, że są też źli ludzie, zresztą wystarczy poczytać gazety. Ale też są dobrzy ludzie i z tego trzeba się cieszyć. A nawet ci źli ludzie też mogą być źli z jakiegoś powodu (właśnie trudne dzieciństwo, przemoc w rodzinie, itp.) i nawet nie wiesz jak takim ludziom pomaga szczera rozmowa. "Kochających pieniądze" - hmm są różni ludzie. Dla jednych pieniądz jest celem samym w sobie, dla innych to środek do zaspokajania potrzeb. Tak czy inaczej - jeśli posiadanie pieniądza nie zakłóca Ci postrzegania rzeczywistości i posiadanie lub zdobywanie pieniędzy nie wiąże się z krzywdzeniem ludzi to nie widzę w tym problemu. Ale ja także nikomu nie zabraniam kochać zwierząt czy nawet kwiatów, a nawet przedmiotów. Tyle tylko, że dziwię się gdy ktoś stawia zwierzęta, kwiaty (nota bene też chyba jest jakieś stwierdzenie, że jak ktoś nie kocha kwiatów to nie może być dobrym człowiekiem, nie? :) ) ponad człowieka. Jakby na to nie patrzeć, Bóg kazał człowiekowi czynić sobie ziemię poddaną. Jak widzisz nie neguję tego, że człowiek jest odpowiedzialny za zwierzęta (i wskazałem na logiczne konsekwencje postępowania tego nieodpowiedzialnego gościa), ale też zwierzę to tylko zwierzę i absolutnie debilnym jest zniszczyć człowiekowi życie ("odsiadka" jeszcze na koszt podatników) za nieodpowiedzialne zachowanie. I ja tak odbieram ten artykuł - jako artykuł o odpowiedzialności (a w zasadzie jej braku). Jaki jest sens hamowania samochodu, gdy na drogę wyskoczy pies lub kot? narażać życie człowieka dla życia zwierzęcia? paranoja! i tym kontekście mam za złe "zoo-fanom", że dbają bardziej o zwierzęta niż o ludzi. I teraz mamy takie abstrakcyjne sytuacje, gdy za znęcanie się nad zwierzęciem grozi wyższa kara niż za znęcanie się nad człowiekiem. Już nie będę wspominał ponownie o nieodpowiedzialnym zachowaniu niektórych "psiarzy". Jak pisałem będąc małym chłopcem miałem psa, potem był inny (z powodu wymienionego wcześniej), ale mieszkaliśmy w domu. Nie wyobrażam sobie posiadania psa w mieszkaniu, bo uważam, że to taka "klatka" dla zwierzaka. Oczywiście ktoś może mieć odmienne zdanie i to akceptuję, o ile pies nie jest agresywny, uciążliwy dla sąsiadów i nie załatwia się do piaskownicy, w której bawią się dzieci (już nie wspominam o tym, że "psiarz" powinien sprzątać po pupilu, ale minimum kultury i odpowiedzialności to wg. mnie zapewnienie czystości na terenie gdzie bawią się dzieci)
                                            • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.12, 20:49
                                              ten temat to temat rzeka.tak samo jak osoba mająca psa powinna po nim sprzątac to tak samo człowiek powinien sprzątac po samym sobie a wierz mi są ludzie gorsi niz świnie ,srający po klatkach,sikający po windach i charchający gdzie sie da.więc za nim zaczniemy wymagać coś od kogoś powinnismy zacząć od siebie.nawiązując do wątku powinny byc kary dla ludzi którzy znęcają sie nad zwierzetami i jeszcze raz powtarzam,że kucykowi nie wrosło się w szyję nic z dnia na dzień i nikt mi nie wmówi ,że właściciel tego nie widział.jaśli ktos nie chce zwierzęcia niech go odda w dobre ręce a nie przywiązuje do drzewa i wali go po głowie siekierą tak jak to było ostatnio z psem.zwierzę czuję ból a jeśli człowiek mu go zadaje powinien za to odpowiadać. w innych krajach istnieje policja dla zwierząt gdzie robią porządek z takimi zwyrodnialcami ale tam jest troche inne prawo i system i daleko nam do tego.jaką masz gwarancje ,że taki człowiek który w sposób okrutny skrzywdził psa czy inne zwierze nie wyżyje sie kiedyś na człowieku.?dawno temu ktoś spalił żywcem kota w piecu czy uważasz,że to jest normalny człowiek?bo dla mnie to jest debil i albo do paki albo do Lublińca bo taki ktoś nie wyrośnie na kogoś normalnego.nie było kar więc sie nie bali gdy teraz sie za to wzięli to jesteście przeciwni.nie rozumiem.nie wolno krzywdzić i zabijać ...NIKOGO
                                              • kfiuk Re: Problem 05.10.12, 22:36
                                                "więc za nim zaczniemy wymagać coś od kogoś powinnismy zacząć od siebie"

W 100% zgadzam się z Tobą.
                                                • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.12, 22:42
                                                  i musze podać tego linka aby niektórzy coś zrozumieli
                                                  demotywatory.pl/3938184/Obiecuje
                                                  • kfiuk Re: Problem 14.10.12, 15:23
                                                    co zrozumieli? lepiej propaguj wśród psiarzy obowiązek odpowiedzialności wobec podopiecznych i innych ludzi. Propaguj ideę smyczy i sprzątania po zwierzętach. Bo dopóki ludzie będą wchodzić w psie odchody na chodniku i wyciągać odchody psów i kotów z piaskownic to żadne "ckliwe" zdjęcia nie zmienią podejścia do zwierząt. Jak wyeliminujecie te problemy to możemy zacząć rozmawiać o "prawach" zwierząt. Na razie zacznijmy od przestrzegania praw ludzi.
                                                  • Gość: zawsze-inna Re: Problem IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.12, 17:33
                                                    nie chodzi mi o temat sprzątania tylko znęcania sie nad zwięrzętami.a wy rozumujecie tak,że skoro ludzie po nich nie sprzatają to znaczy,że mozna je zabijać kopać i znęcać sie tak?ciągle ktoś w tym wątku pisze nie na temat.i bardzo proszę gazete ,załozycieli watków nie wrzucajcie tematów związanych ze znęcaniem sie nad zwierzetami bo i tak zamieni sie w temat sprzatania.Częstochowianin nic nie rozumie(tematów) i nie wiem czy wszędzie tak jest czy tylko pluje sie jadem w tym katolickim mieście.
                                                  • kfiuk Re: Problem 14.10.12, 18:39
                                                    O nie, trzeba głośno mówić o problemie nieodpowiedzialności właścicieli zwierząt! Głośno domagajmy się respektowania prawa (smycz, kaganiec, sprzątanie) przez nieodpowiedzialnych zoo-fanów. A żeby przyspieszyć naukę odpowiedzialności sugeruję robić fotki dokumentujące wykroczenie i przesyłanie ich do straży miejskiej. Walczmy o czyste piaskownice, bo one mają służyć dzieciom a nie mają być toaletą dla zwierząt! i nie wstydźmy się zwrócić "bezmózgim" właścicielom psów, żeby sprzątnął odchody z chodnika! Człowiek powinien mieć większe prawa niż futrzak!
                                                  • Gość: anty pies Re: Problem zawsze inna IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.12, 19:00
                                                    W tym katolickim mieście wiele dzieci głoduje ,psy latają bezpańsko .Nie szanowanie zieleni to domena właścicieli tych zwierząt.Proponuję udać się na ulicę Targową ,tam gdzie urzędują posłowie PO.To się napatrzysz i przestaniesz pisać pierdoły.Jestem przeciwnikiem katowania zwierząt ,wręcz łapy bym takiemu połamał.Ale wpadasz w hipokryzję tak, jak walnienty dyzio.
                                                  • dyziek_o Re: Problem zawsze inna 14.10.12, 20:15
                                                    Do "zawsze inna":
                                                    No i widzisz moja droga! - a czy ja gdzieś tu nie wspominałem, by nie dyskutować z idiotami ponieważ sprowadzą Cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem?!
                                                    Nie szkoda było Ci czasu?
                                                    Bo efekt osiągnęłaś mizerny.
                                                    Pomimo, że racja po Twojej stronie.
                                                    Pozdrawiam serdecznie,
                                                    Dyzio.
                                                    Ten " walnięty".
                                                  • Gość: anty pies Re: Problem zawsze inna IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.12, 20:30
                                                    I odezwał się naczelny walnienty.Bo tak się podpisywałeś .Hipokryto.Swoimi zwierzątkami nie jednego katolika byś poszczuł .A tym bardziej <ksiundza .Racje są trzy .Twoja gó...ana.Napisz tam jeszcze w innym poście,do czego służy ekskomunika i z czym to się je.
                                                  • Gość: zawsze-inna Re: Problem zawsze inna IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.12, 20:35
                                                    dokładnie nie ma sensu.bo nadal piszą nie na temat.oczywiście,że ja jestem za kagancami i sprzataniem po swoich pupilach ale chcialam tu porozmawiać na inny temat.temat "kup" jest parę pięter niżej.a więc innym razem.
                                                  • kfiuk Re: Problem zawsze inna 14.10.12, 20:52
                                                    "racja" to kwestia priorytetów - dla mnie jedno pogryzione dziecko jest ważniejsze niż 100 zabitych kotów czy psów.
                                                    I zgadzam się z Tobą, że " za nim zaczniemy wymagać coś od kogoś powinnismy zacząć od siebie".
                                                    A więc dopóki piaskownice i chodniki będą zasrane i zwierzaki będą pałętały się bez opieki to postrzeganie zwierząt i ich właścicieli nie zmieni się.
                                                  • taniarada Re: Problem zawsze inna 19.09.16, 20:52
                                                    dyziek_o napisał:

> Do "zawsze inna":
                                                    > No i widzisz moja droga! - a czy ja gdzieś tu nie wspominałem, by nie dyskut
                                                    > ować z idiotami ponieważ sprowadzą Cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem
                                                    > ?!
                                                    > Nie szkoda było Ci czasu?
                                                    > Bo efekt osiągnęłaś mizerny.
                                                    > Pomimo, że racja po Twojej stronie.
                                                    > Pozdrawiam serdecznie,
                                                    > Dyzio.
                                                    > Ten " walnięty".
                                                    Kochamy zwierzęta .Ludzi niekoniecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka