Dodaj do ulubionych

.:::MPK POWINNO URUCHOMIC NOWE TRASY!!!!:.....

09.07.04, 15:57
MYSLE IZ MPK POWINNO SIE ZDECYDOWAC NA URUCHOMIENIE NOWYCH TRAS A MAM NA
MYSLI TAKIE KTORE BEDA BLISKO JAKIS WAZNYCH I CENTRALNYCH PUNKTOW. NP DWORZEC
PKP JASNA GORA ITP ZEBY Z KAZDEJ DZIELNICY JEZDZIL AUTOBUS NA DWORZEC I NA
JASNA GORE BO PRZECIEZ W TEJ CHWILI NP ZE STRADOMIA DO JASNEJ GORY NIE
DOJEZDZA ZADEN AUTOBUS.
JAK WY SIE NA TO ZAPATRUJECIE PROSZE O KOMENTARZE.
POZDRAWIAM:)
Obserwuj wątek
    • radek.brewka Re: .:::MPK POWINNO URUCHOMIC NOWE TRASY!!!!:.... 09.07.04, 16:15
      Witam,
      Wyrażę swoją opinię - i podkreślam to jest tylko moja opinia, proszę się nie
      obrażać.
      Fakt faktem, jesteśmy 'Miastem Świętym', ale z tą swiętością to u nas różnie.
      Zapewne jest jakaś stała grupa osób - mieszkańców Częstochowy - regularnie
      odwiedzających To Święte Miejsce, jakim jest Jasna Góra - ale w przeważającej
      liczbie są to zapewne osoby starsze (nie przynoszące już MPK dochodów).
      Tak to już bywa, że jakbyśmy się spytali Mieszkańca Krakowa, ile razy w roku
      bywa na Wawelu, to mogło by się okazać, że ostatni raz był canajmniej 5 lat
      temu. Podobnie jest zapewne i u nas.
      Linie tego typu - "dzielnice Cz-wy <-> Jasna Góra" - zapewne nie zajmują
      wysokiej pozycji na skali potrzeb mieszkańców naszego miasta - powtarzam jest
      to tylko i wyłącznie moja opinia i sam jestem ciekaw, co odpowiedzą Ci inni
      forumowicze.

Pozdrawiam
      Radek Brewka
      • szymke Re: .:::MPK POWINNO URUCHOMIC NOWE TRASY!!!!:.... 09.07.04, 16:25
        wiesz co masz po trochu racje z ta jasna gora ale nie zaprzeczysz ze na dworzec
        pkp przydalby sie bus z kazdej dzielicy.

pozdrawiam i dziekuje z aopinie:)
    • Gość: snoopis Re: .:::MPK POWINNO URUCHOMIC NOWE TRASY!!!!:.... IP: 213.199.204.* 09.07.04, 16:51
      proponuję trasę :

wyczerpy - północ - kiedrzyn
    • Gość: midek Re: .:::MPK POWINNO URUCHOMIC NOWE TRASY!!!!:.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 17:56
      brakuje polaczenia autobusowego miedzy dzielnica polnoc a wyczerpami. wydaje mi
      sie ze dobrym rozwiazaniem byloby przedluzenie linii 29 z ul. fieldorfa wlasnie
      na wyczerpy. jest to linia, ktora omija centrum miasta, a jedzie przez dosc
      duze dzielnice czestochowy (grabowka > parkitka > 1000-lecie > polnoc) czemu by
      nie dolozyc jeszcze wyczerp?
    • lisieniec Re: .:::MPK POWINNO URUCHOMIC NOWE TRASY!!!!:.... 12.07.04, 04:15
      pewnie że powinno brak nocnych autobusow to wstyd można przecież dopasować
      rozkłady pkp i mzk.poza tym brak autobusow miedzy dzielnicami i w peryferyjna
      dzielnice

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka