Dodaj do ulubionych

Prośba.........ogromna......!

11.04.13, 11:08
właściwie do wszystkich agnostyków, ateistów i wszelkiej maści niewierzących lub wierzących inaczej!
W związku z rozwijającą się dyskusją na temat nowego nabytku, jakim jest ustawienie pomnika Dżi pi tu w naszym mieście, - proszę:
O szczególną ochronę owego monstrum przed działalnością nieodpowiedzialnych osobników którym ów pomnik przeszkadza.
Albowiem wnosząc z temperatury dyskusji oraz ilości negatywnych opinii o tym obiekcie, istnieje realna szansa, że ktoś kto posiada elementarne poczucie estetyki może się wkur....ć i
wzorem niedoszłego zamachowca usiłującego za pomocą dynamitu czy innego C4 np.,
zaprowadzić ład i porządek w naszym parlamencie, - spróbować równie skutecznie dokonać podobnego czynu u nas.
Był by to albowiem niewyobrażalny przykład głupoty z racji tego, iż kościół katolicki jest mistrzem świata w "przekuwaniu" takich czynów na swoją korzyść.
Dopiero mieli by okazję twierdzić, że powstało nowe miejsce godne pielgrzymek i dowód na "walkę rządu z kościołem i religią". Co oczywiście było by taką samą prawdą, jak to, że zamachu w Smoleńsku dokonał Putin z Donaldem i Zydami.
Dlatego wzywam; - ateiści wszelkiej maści, łączmy się i chrońmy posąg, by mu włos z
głowy nie spadł a "kicha" nie wysłał go w Kosmos.
Dlatego apeluję do "kichy":
nie zamieszczaj tego typu wklejek na forum bo jeszcze ktoś weźmie to sobie do serca i faktycznie wyśle papę na orbitę. A to by nie było dobre dla społeczeństwa.
pozdrawiam serdecznie,
Dyzio.
Obserwuj wątek
    • Gość: Q Re: Prośba.........ogromna......! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 11:51
      Uważam , że nikt nie potraktuje źle tego pomnika mimo wszystko .

Korzystając z okazji chciałbym zaapelować do pana ,który postawił pomnik ( bo myślę , że nie jest to ostatnie cudo ) o postawienie w kolejnej turze pomnika pana Hofmana !!!
      Od razu odpowiadam co za tym przemawia , pomnij JPII ma każda wioska , pana Hofmana jeszcze nikt nie ma , można wykonać go np. z kontenera pan Hofman jest właściwie prostokątem więc kontener ustawiony na sztorc świetnie się nadaje , wystarczy dorobić np. z dwóch dmuchanych basenów ogrodowych uszy oraz włosy z kopy siana !!!
      Ponieważ nikt nie wpadł jeszcze na ten pomysł - od razu mamy gotowy rekord Guinessa , nie potrzeba 14 metrów !!
      Byli byśmy pierwsi jako miasto , a pewne jest , że wkrótce takowe pomniki zaczną powstawać , wystarczy wypowiedz z dzisiejszego dnia : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13716708,Hofman__Po_naszej_stronie_jest_umysl_krytyczny_i_naukowcy_.html#BoxWiadTxt by nie mieć co do tego wątpliwości !!!
      Następnie fajny by był pan Błaszczak , tak do pary np . z Palikotem i panem premierem Tuskiem plus np. "poseł " ( hahaha) Serafin w samochodzie - taką mam koncepcję !!
      Pozdro!
    • Gość: mateusz Re: Prośba.........ogromna......! IP: *.42.6.162.alfanet24.pl 11.04.13, 11:53
      dyziek_o napisał:

> Dżi pi tu

jeśli już to "dżej", tak to jest jak stary komuch chce przyszpanować angielszczyzną...
      • dyziek_o Re: Prośba.........ogromna......! 11.04.13, 12:42
        Ależ "mariuszku":
        A ja mówię, - dżi-pi tu! - jest demokracja czy jej nie ma?!
        Więc mi wolno.
        Tylko w kościele katolickim pojecie demokracji nie istnieje.
        Co zaś do wymowy w j. angielskim, - masz oczywiście rację.
        Choć absolwenci Eatona czy inszego brytyjskiego Uniwersity pewnie by z tobą dyskutowali.
        Oni tam slangi mają.
        Jak by co.
        Tak między nami: - co ma do tego ustrój, doprawdy nie rozumiem.
        Dyzio.

p.s
        Co zaś do meritum; - znaczy pomnika.
        Nasunęło mi się podejrzenie, że sam dżi-pi -tu zza grobu spuś
        cił pomroczność jasną na tfurcę owego "arcydzieła" i ten ustawił go dupą do klasztoru/miasta.
        Znaczy ma gdzieś owo arcydzieło, Częstochowę i klasztornych biznesmenów.
        Nie odnosisz podobnego wrażenia?!
        Znaczy, on tego pomnika nie chce.
        Znaczy oni go nie słuchają.
        Znaczy całą tą religię O.K.D.P.
        Amen.
        • d0_0b Re: Prośba.........ogromna......! 11.04.13, 15:05
          Ale Ty jednak GŁUPCEM jesteś !!
          Wszystkie Twoje wpisy są (co najmniej) nudne, ale teraz to już "przegłeś pałke" ...
    • Gość: lebowsky Re: Prośba.........ogromna......! IP: *.42.12.96.alfanet24.pl 11.04.13, 12:39
      ... nie podjudzaj!!! manipulancie! ....... i nie utożsamiaj wbrew faktom!!! Kościoła z tym monstrum!!! ..... ( niestety pomyliłem sie! jesteś głupszy niż myslałem! .... wydawało sie, że Twoja głupota jest skrajna, a okazuje się, że jest BEZGRANICZNA!!!!;-/
      • Gość: Jan Re: Prośba.........ogromna......! IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 15:15
        Gość portalu: lebowsky napisał(a):

> ... nie podjudzaj!!! manipulancie! ....... i nie utożsamiaj wbrew faktom!!! Koś
        > cioła z tym monstrum!!! ..... ( niestety pomyliłem sie! jesteś głupszy niż mysl
        > ałem! .... wydawało sie, że Twoja głupota jest skrajna, a okazuje się, że jest
        > BEZGRANICZNA!!!!;-/

A powiedz mi Lebowski jak można czcić człowieka który nawoływał do ochrony księży podofilów (w opdpisanym przez siebie dokumencie)?? Wojtyła takim był!!!
        • Gość: lebowsky Re: Prośba.........ogromna......! IP: *.42.12.24.alfanet24.pl 11.04.13, 21:12
          ..... dokument o którym, jak mniemam piszesz, nie nawoływał do ochrony księży pedofilów! a był ogulną instrukcją postepowania z duchownymi nie radzącymi sobie ze swoim wacusiem! ...... i w uzasadninych przypadkach zalecał skrajne sankcje przewidziane prawem kanoniczym! ........ więc nie powtarzaj plotek, które z resztą w żaden sposób nie współgrają z tematem kontrowersyjnego monstrum! .... którego stworzeniem, oszołomstwo antyklerykalne obarcza cały KK z Franiszkiem chyba na czele (?);-)
          • Gość: biskup A na drzewach zamiast liści ,będą wisieć komuniści IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 21:27
            Czy ty walniety z łajbą w Poraju .Musisz wszystko małpować ode mnie.Sam pierwszy o tym pisałem .
            • dyziek_o Re: A na drzewach zamiast liści ,będą wisieć komu 11.04.13, 23:03
              Oj!
              To ja drogi biskupie nigdzie o tym nie czytałem.
              Więc jeśli plagiat popełniłem, - o łaskę wybaczenia jak na prawdziwego chrześcijanina przystało,
              upraszać się sobie pozwalam.
              Dyzio.

p.s
              A "łajba" nie w Poraju jeno w Trzebieży i ma się dobrze.
          • mistral75 Re: Prośba.........ogromna......! 12.04.13, 06:25
            Gość portalu: lebowsky napisał(a):

> ..... dokument o którym, jak mniemam piszesz, nie nawoływał do ochrony księży p
            > edofilów! a był ogulną instrukcją postepowania z duchownymi nie radzącymi sobie
            > ze swoim wacusiem! ...... i w uzasadninych przypadkach zalecał skrajne sankcje
            > przewidziane prawem kanoniczym! ........ więc nie powtarzaj plotek, które z re
            > sztą w żaden sposób nie współgrają z tematem kontrowersyjnego monstrum! .... kt
            > órego stworzeniem, oszołomstwo antyklerykalne obarcza cały KK z Franiszkiem chy
            > ba na czele (?);-)

Tylko nie mieszaj w to nowego papieza.
            Goscia ktory jest przeciwstawienstwem obludy jaka sieje sie w wielu swietych miejscach.

Polski kosciol w osobach hierarchow, a szczegolnie tego ktory ta kukle poblogoslawi, staje sie coraz bardziej odrealniony w rozumowaniu codziennosci, a szczegolnie problemow mieszkajacych tutaj Polakow.
            Za pare lat okaze sie jak krotkowzroczna byla ta polityka, a szczegolnie wtedy kiedy bycie rozowym i teczowym stanie sie modne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka