Dodaj do ulubionych

Człowiek to bestia!!!

18.04.13, 09:29
>>>>> www.aborcja.web-portals.pl/aborcja-wstep.html <<<<<
>>>>> stopaborcji.pl/ <<<<<
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 09:42
      Przez takie akcje kobiety muszą robić wycieczki do cywilizowanych krajów albo wspomagać czarny rynek medyczny w Polsce. STOP zacofaniu!!!!
      • Gość: lebowsky Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.42.12.247.alfanet24.pl 18.04.13, 09:59
        ..... sugerujesz swobodny i refundowany dostęp do aborcji? ;-/
        • Gość: Jan Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 10:19
          Oczywiście że tak, jeśli ciąża jest niechciana lub z innych przyczyn niepożądana. Z refundacją tylko w przypadkach zagrożenia życia matki lub zdrowia płodu. Aborcja jest narazie nielegalna ale ogólnie dostepna....dla bogatych. Jedynie co można zmienić to żeby była tańsza i dostepna dla wszystkich potrzebujących kobiet. Nie ma możliwości jej wyeliminować.
          • Gość: lebowsky Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.42.12.247.alfanet24.pl 18.04.13, 10:33
            nie ma możliwości jej wyeliminować!? .... więc po co sie ograniczać? zalegalizujmy wszystko!!! .... wszelkie inne zbrodnie, gwałty, kradzieże itd. .... przecież od tysiącleci wiadomo, że restrykcje, penalizacja, czy kara śmierci! ... są nieskuteczne. BĄDŹMY POSTĘPOWI!!!!
            • Gość: filozof Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 10:43
              Każdy pisze to co uważa -bo pisze bezimiennie i nie odpowiada za to co napisze.Coraz więcej bzdur.
              • Gość: lebowsky Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.42.12.247.alfanet24.pl 18.04.13, 11:10
                ... masz rację! to ideologiczno-demagogiczna paplanina! .... problem tak naprawdę rozbija sie o definicje! ... ale będzie tak dopóki, zwolennicy aborcji wbrew faktom i logice! będą odmawiać człowieczeństwa, a co za tym idzie prawa do życia! innemu człowiekowi ..... (?);-/
            • Gość: Jan Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 11:17
              Troszkę się zagalopowałeś. Zaraz mi powiesz że antykoncepcja tez jest zbrodnią?? Przecież prezerwatywa staje na drodze poczęcia nowego życia. A z innej beczki Wojtyła w krajach trzeciego świata zabraniał stosowania prezerwatyw przyczyniając się w mniejszym czy wiekszym stopniu do rozprzestrzeniania się chorób przenoszonych drogą płciową. Robił to swiadomie wiedząc o konsekwencjach. To miała być ochrona życia?? Każdy ma prawo postępować według własnego sumienia, ale nikt nie ma prawa narzucać swoich przekonań innym.
              • Gość: lebowsky Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.42.12.247.alfanet24.pl 18.04.13, 11:30
                .....aha, że to niby ja się zagalopowałem?!!! ;-)) ..... gratuluję poczucia humoru! pozdro
                • Gość: Jan Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 11:40
                  Gość portalu: lebowsky napisał(a):

> .....aha, że to niby ja się zagalopowałem?!!! ;-)) ..... gratuluję poczucia hu
                  > moru! pozdro

Dziękuję serdecznie. Ja za to życzę dalszej walki z wiatrakami, oraz pogrążaniem ludzi niemajętnych. Odpłacą kiedyś.
                  • Gość: lebowsky Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.42.12.247.alfanet24.pl 18.04.13, 12:12
                    .... a słyszałeś kiedyś o czymś takim jak? dojrzałość! świadomość! odpowiedzialność! konsekwencje! ...... o "związek przyczynowo-skutkowy" nawet nie zapytam.
                    • Gość: c Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.13, 12:53
                      Mój kumpel po 40-tce też był dojrzały, świadomy, odpowiedzialny i nagle mu się bliźniaki przytrafiły bo guma mu strzeliła - kobita prochów nie chciała brać .... i z dwójki dzieci ma nagle czworo .... a oboje tego nie chcieli ..... chrzanicie fanatycy i tyle ..... dawniej baby się masowo skrobały i nikt z tego problemów nie robił .... a teraz to jest grzech najgorszy ... stuk puk ... jest tam kto??? A najgorsze jest to że gadają o tym księża, mohery i ci co dzieci często sami nie mają ...
                      • Gość: ja Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 22:31
                        Gość portalu: c napisał(a):

> Mój kumpel po 40-tce też był dojrzały, świadomy, odpowiedzialny i nagle mu się
                        > bliźniaki przytrafiły bo guma mu strzeliła - kobita prochów nie chciała brać ..
                        > .. i z dwójki dzieci ma nagle czworo .... a oboje tego nie chcieli ..... chrzan
                        > icie fanatycy i tyle ..... dawniej baby się masowo skrobały i nikt z tego probl
                        > emów nie robił .... a teraz to jest grzech najgorszy ... stuk puk ... jest tam
                        > kto??? A najgorsze jest to że gadają o tym księża, mohery i ci co dzieci często
                        > sami nie mają ...

Nieprawdopodobne... Uprawiał sex i kobita zaszłą mu w ciążę. Kolejny cud!
                        Jak kobita prochów nie chciała brać to trza jej było nie bzykać.
                    • Gość: Ja Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 13:11

> .... a słyszałeś kiedyś o czymś takim jak? dojrzałość! świadomość! odpowiedzia
                      > lność! konsekwencje! ...... o "związek przyczynowo-skutkowy" nawet nie zapytam
                      > .

Oczywiście że słyszałem, świadomie moja żona urodziła nam dziecko i odpowiedzialnie go wychowujemy. O konsekwencjach też słyszałem i w moim przypadku jakby mi ,,gumka pękła" poniósł bym finansowe. Rozumiem że w sprawach medycyny jesteś równie konsekwentny i w przypadku chorób dziedzicznych nie będziesz ich leczył ponosząc konsekwencje niedojrzałości rodziców. Wiem dla Ciebie to nie ma nic wspólnego jak dla mnie zygota z dzieckiem. Szkoda że tak chętnie korzystacie z tej medycyny dla której rozwoju bardzo wiele istnień ludzkich straciło życie. Się to nazywa HIPOKRYZJA.

Nikt nie jest w stanie zmusić kobiety do donoszenia ciąży i nikt tego nie zmieni.
                      • Gość: lebowsky Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.42.12.247.alfanet24.pl 18.04.13, 13:30
                        ...... obciążanie Kogoś! konsekwencjami własnych zachowań! .... nazywasz odpowiedzialnością! ..... a koszty finansowe z tym związane, nazywasz poniesieniem konsekwencji! ...... no cóż, wypada mi po raz kolejny, pogratulować!!!
                        • Gość: Jan Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 13:50

> ...... obciążanie Kogoś! konsekwencjami własnych zachowań! .... nazywasz odpowi
                          > edzialnością! ..... a koszty finansowe z tym związane, nazywasz poniesieniem
                          > konsekwencji! ...... no cóż, wypada mi po raz kolejny, pogratulować!!!

Po raz kolejny dziękuję. Dyskusja nie ma sensu. Stąpaj dalej po płaskiej ziemi stworzonej przez boga na przekór ewolucji.
                          • Gość: teresa Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.04.13, 19:14
                            I pomysleć że tacy ludzie-bestie, będa to dzieciątko gnębic cale życie,oni chcą miec laleczkę do przytulania, nie pytajac malenstwa o zgode. Zycie to karuzela, raz jesteś na górze , raz na dole.
                          • Gość: lebowsky Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.42.12.26.alfanet24.pl 18.04.13, 21:08
                            zgadzam się, nie ma sensu! ...... ja o chlebie! a Ty o niebie! (trzymaj się cieplutko! i uważaj żeby Ci gumka nie pękła!) pozdro
    • Gość: olga Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.42.13.204.alfanet24.pl 19.04.13, 18:28
      Powinno być "to bestia!" bez "człowiek".
      • Gość: domino Re: Człowiek to bestia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 22:13
        A to nie wiedzieliście o tym????
        Polecam filmik o ludziach: Earthlings czyli "Ziemianie". Jest wstrząsający ale kurewnie potrzebny temu społeczeństwu. Dostępny na YT.
        • Gość: ja cię kręcę Same ateistyczne autorytety się wypowiadają IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 22:19
          A jakie <mondre ,jakie uczone.Cymesik, to chłopu po 40 urodziły się bliźniaki, guma strzeliła .A baba nie chciała brać prochów.Ja cię kręcę .
    • Gość: lucjan Re: moher to bestia!!! IP: *.42.12.71.alfanet24.pl 27.04.13, 23:13
      katolskie pranie mózgów!
      • dyziek_o Re: moher to bestia!!! 28.04.13, 08:27
        Tak się zastanawiam:
        Czy jest sens dyskutować z "moherami" na temat aborcji, krzyża w miejscach publicznych....
        etc,etc. Zresztą, dotyczy to wyznawców każdej z religii.
        Albowiem istotą każdej z nich jest żelazne przestrzeganie pewnych zasad bez uwzględniania odkryć naukowych, zmian mentalności społeczeństwa a w ogóle, dla nich czas stanął w miejscu.
        Najdziwniejszym w tym wszystkim jest to, że pomimo upływu czasu, rozwoju nauki dzięki któremu obalane są co chwila kolejne dogmaty wiary, - spory procent ludzkości pozostaje na poziomie intelektualnym obowiązującym w średniowieczu.
        Tu ciekawostka:
        W pewnym sensie jestem pełen podziwu dla "twórców" tych sekt!
        Bo trzeba było mieć niekiepsko w głowie, by wpaść na pomysł wymyślenia sposobu na
        "patent" - by spora grupa społeczeństwa zapewniała darmowe utrzymanie wąskiej grupie cwaniaków.
        Ale już Włodzimierz Ilicz stwierdził, że 80% ludzkości to "pożyteczni idioci".
        Trzeba tylko odpowiednio ich z indoktrynować i będzie można nimi kierować w/g swojego uznania. Vide, - Korea Północna.
        Niezrozumiałym dla mnie pozostaje również fakt, że spora grupa ludzi wykształconych
        i z pozoru inteligentnych jest podatna na tego typu działania.
        Przecież wystarczy uwążniej się przyjrzeć każdej religii i jak na dłoni widać, że u podstaw każdej, leży dążenie do władzy. A w konsekwencji - do pieniędzy.
        A władza to nic innego, jak żerowanie wąskiej grupy społecznej na tej liczniejszej ale za to głupszej reszcie.
        W związku z tym, uważam, że skoro komuś ta wiara w jakiegoś nieokreślonego demiurga
        zarządzającego całym tym bałaganem jest do czegoś potrzebna i lubi być wykorzystywanym,
        - niech sobie będzie. Ale wara mu od narzucania takiej postawy drugiemu czlowiekowi.
        Który być może ma inne poglądy a całą tę wiarę w rozmaite dobre i złe mzimu - w dupie.

Co potomności przekazać chciałem,
        Dyzio.
        • Gość: lebowsky Re: moher to bestia!!! IP: *.42.12.134.alfanet24.pl 29.04.13, 09:58
          ... aborcja, krzyż w miejscach publicznych itp..... to ważne kwestie dotyczace wolności i praw obywatelskich! ..... dlaczego nie chcesz o tym dyskutować??? ;-/
          • dyziek_o Re: moher to bestia!!! 29.04.13, 19:16
            ......to ważne kwestie dot. wolnosci i praw obywatelskich.
            Więc dlaczego usiłujesz mi narzucać swoje symbole skoro ja jestem wyznawcą
            np. Latającego Potwora Spagetti ?!
            Mało z tego; - uważam, że to w co wierzę / lub nie / - jest moją, i tylko moją prywatną sprawą. I nikogo nie zmuszam, by tolerował moje symbole które być może go drażnią - czy nawet mogą obrażać jego uczucia religijne.
            Podejrzewam nawet, że Twoje symbole w krajach muzułmańskich w try miga doprowadzą Cię do ukamieniowania.
            A wiesz dlaczego?!
            Bo obnoszenie się tam z krzyżem, - obraża uczucia religijne wyznawców Mahometa.
            No tak, ale to kraje gdzie główną doktryną polityczną jest teokracja.
            A u nas to co?!
            Tyle, że jeszcze nie jest to jawne. Choć wiele nie brakuje. Już Rydzyk kpi sobie z prawa a wyższe duchowieństwo nie podlega temu prawu w sytuacjach, gdy któryś z hierarchów
            wali w latarnię po pijaku albo bzyka alumnów w swoich seminariach.
            Znaczy, - coś jest nie tak z naukami które Twoja religia usiłuje wpoić społeczeństwu
            a samemu ma problemy z dostosowaniem się do nich.
            Moim zdaniem, jeśli nauczyciel nie potrafi zachowywać się w/g zasad które propaguje, nie powinien być nauczycielem.
            A symbole, którymi się posługuje powinny być "z urzędu" zakazane.
            Jeśli natomiast jest ktoś, któremu takie postępowanie swojego "nauczyciela" odpowiada
            proszę bardzo, - mnie to rybka ale niech sobie owe symbole wiesza na swojej ścianie w swoim mieszkaniu a nie na forum publicznym.
            Bo prawo do wolności i sumienia i wyznania dotyczy wszelkiej maści nawiedzonych czy raczej wierzących inaczej.
            Tym czasem, Wy, katolicy usiłujecie narzucać swoje zdanie i zasady postępowania całej reszcie społeczeństwa.
            Może to i prawo ale Kaduka.
            Dyzio.
            • Gość: lebowsky Re: moher to bestia!!! IP: *.42.12.45.alfanet24.pl 30.04.13, 09:08
              ... cieszę się, że podejmujesz temat!
              ... zacząłeś od symboli religijnych cyt; " dlaczego usiłujesz mi narzucać swoje symbole" .... możesz nazywac to jak chcesz! ale uważam, ze każdy ma prawo do symboli i ich propagowania jeśli symbole nie są zabronione prawem lub "dobrym zwyczajem" ... symbole religijne, dla ateisty lub innowiercy, nie mają (a przynajmniej nie muszą!!!?) mieć żadnego znaczenie, to mniej wiecej tak jak znak ograniczenia prędkości dla osoby bez prawa jazdy!!! mówiąc krótko "dwa skrzyżowane patyki" więc o co ten krzyk(?);-/ ...... idąc Twoim tokiem myślenia mógłbym mieć pretensje do Ciebie, o to, że walisz mi po oczach gwiazdą na masce Twojego mercedesa;-) ..... lub nieestetycznym szyldem nad Twoim sklepem z napisem "dyziek- wszystko po 4zł" (hipotetycznie oczywiście!)..... nie wspominajac o świecących billboardach kilkumetrowej powierzchni z obcojęzycznymi napisami, na każdym kroku!
              ..... z twoich wypowiedzi na forum, można wnioskować, że uważasz się za osobę liberalną i tolerancyjną! a wiarę/religię uważasz za zwykły biznes! ... więc dlaczego, próbujesz ograniczać wolność gospodarczą???

p.s. .... byłem w krajach muzułmańskich i nie kryłem sie ze swoja wiarą(tam są normalnie kościoły katolickie!!!) i jakoś żyje! ;) ... ale dziwię się, że stawiasz się w jednym rzędzie z fanatykami religijnymi (chyba nie przemyślałes tego argumentu?!!! (?);-))
              • Gość: osobiste w sercu Re: moher to bestia!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.04.13, 09:39
                wiara osobista rzecz , po co ja narazac , rózne szykany innowierców, tak sie rodzą rózne fobie, nie wszystko powinno być sprawa publiczną, ludzie wszystko skalaja.
                • Gość: lebowsky Re: moher to bestia!!! IP: 31.42.12.* 30.04.13, 10:55
                  .... to nie jest kwestia "jak powinno być" (choć nie mogę się z Toba zgodzić!) .... tylko jest to kwestia "co wolno???" .... bo nie rozumiem sytuacji, gdzie pozwala sie na wszystko! włacznie z obnoszeniem sie na ulicach ze swoimi skłonnościami seksualnymi! a nawet propagowaniem zabijania nienarodzonych dzieci!!!! (?);-/ ...... a jednocześnie zabrania się wieszania "zwykłego krzyżyka" w miejscu publicznym! przecież te miejsca sa tak samo publiczne dla geja jak i dla katolika!

... gdzie tu jest ta sztandarowa tęczowa tolerancja!!! wolność słowa i równouprawnienie! .... że o elementarnej przyzwoitości nie wspomnę!
                  • Gość: fajne ! Re: moher to bestia!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.04.13, 11:21
                    Tęczowa tolerancja ! Tez tak mysle że w zyciu nigdzie niema granic tak jak w teczy., Człowiek jest takze mieszanką wszystkich humorów i kolorow, i takie też wydaje prawa na zasadzie "tak powinno byc " i tak jest, czyli nijako. Kazdy powinien życ zgodnie ze swoimi pogladami na zycie, jezeli nie narusza rażaco wolnosci drugiego czlowieka.
            • Gość: lebowsky Re: moher to bestia!!! IP: *.42.12.132.alfanet24.pl 06.05.13, 09:30
              Dyziek! .... mam rozumieć, że to już wszystko co miałeś do powiedzenia?! .... szkoda:-(
              • dyziek_o Re: moher to bestia!!! 06.05.13, 10:35
                Aleś się mnie "lebowski" uczepił:
                Problem nie tkwi w tym, że tylko tyle mam do powiedzenia tylko szkoda mi czasu na dyskusję z Tobą. I to nie dla tego, że mam Cię gdzieś, - w końcu uważam Twoje posty za ciekawe oraz, - głównie za ich poziom.
                Doszedłem jednak do wniosku, że każdy z nas ma różny pogląd na sprawy z religią związane i, - prawdopodobnie, - bez względu na ilość wymienionych argumentów, każdy pozostanie przy
                swojej opcji.
                Ponadto zrobiło się ciepło i mam trochę pracy przy swojej łódce a to dla mnie priorytetem jest a nie przekonywanie do swoich racji osób "nieprzekonywalnych".
                Ponieważ jednak mam w tej chwili trochę czasu...........
                Dlaczego jestem przeciw symbolom religijnym w miejscach publicznych?
                Najbliższy przykład do czego to prowadzi: postać "matki boskiej" namalowana na ścianie garażu!
                I "awantura" w społeczności częstochowskiej o to malowidło.
                Gdyby to było zabronione, mógł by sobie "malarz" malować owe freski we własnym domu w ilościach dowolnych i pies z kulawą nogą by się o to nie dochodził.
                cdn.
                • dyziek_o Re: moher to bestia!!! 06.05.13, 11:00
                  c.d.n
                  Piszesz, że uważam się za osobę liberalną..........etc,etc.
                  Otóż przyjmij do wiadomości, że do pewnego czasu nie uważałem religii za "biznes".
                  Raczej za pewien rodzaj .....czy ja wiem jak to nazwać? - filozofii, może nauki dla społeczeństwa, - jak żyć.
                  Bo założenia nie są złe.
                  Ale urzędnicy tej instytucji sprytnie wykorzystali ów "drogowskaz" w celu osiągania korzyści doczesnych dla swoich celów, nierzadko za pomocą metod - nazwijmy je - niecnych.
                  Np. Giordano Bruno, Joanna D,Arct .......etc,etc.
                  A wszystko to w celu utrzymania władzy nad pospólstwem - czytaj, - realnych korzyści majątkowych.
                  Tu mogę podać parę przykładów z czasów nam bliższych ale domyślam się, że wiesz o czym mowa.
                  Więc jak to jest?! - jest religia tą wskazówką jak mamy postępować?! - czy może sposobem na robienie kasy?!
                  Ja uważam, że użycie Komisji Majątkowej bylo jednym ze sprytniejszych planów na zdobycie majątku. W wielu przypadkach nie należnego kościołowi i to w wielu przypadkach kosztem społeczeństwa / wywalanie na bruk ośrodków zdrowia, szkół specjalnych, domów pomocy.....etc.etc./
                  Znaczy, - tak mamy rozumieć " miłość bliźniego"?!
                  Jeśli i to Cię nie przekonuje do przyznania mi racji - to naprawdę dajmy sobie luz i zostawmy ten temat dla siebie.
                  A nie wałkujmy go na forum
                  Pozdrawiam,
                  Dyzio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka