a_weasley 24.02.05, 11:52 Widać wyraźnie, że ludzie zrzynają od Anglosasów na potęgę, a też inspirują się kulturą masową. Czy ktoś zna przypadek nadania w Polsce imienia Harry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: Harry? 24.02.05, 12:17 Jakiś rok temu widziałam w WnŚ "Aleksander Harry Poterek". Ale nie wiemy, czy to sie udało zarejestrować... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Harry? 24.02.05, 12:20 Mąż mojej znajomej (ok.55lat)ma na imię Harry.Też się dziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Harry? 24.02.05, 15:36 Ale Polak? Bo że w krajach anglosaskich się takie zdrobniałe imiona nadaje (Harry Truman na przykład), to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Harry? 24.02.05, 15:39 a_weasley napisał: > Ale Polak? Bo że w krajach anglosaskich się takie zdrobniałe imiona nadaje > (Harry Truman na przykład), to wiem. Polak,PolakRodowity,więc nie wiem skąd takie imię im przyszło do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Harry? 05.08.05, 11:16 aniadm napisała: > Jakiś rok temu widziałam w WnŚ "Aleksander Harry Poterek". Ale nie wiemy, czy > to sie udało zarejestrować... Zwłaszcza tego Poterka - dopiero teraz zwróciłam na to uwagę. Chociaż, czy to możliwe, żeby było to jego prawdziwe nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Harry? 24.02.05, 14:12 według Rymuta w Polsce bylo w 1994 207 osób o imieniu Harry(pierwsze nadania jeszcze sprzed 1920) i 70 -Hary. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Harry? 24.02.05, 17:50 Któraś z dziewczyn pisała też na forum, że spotkała małego Zacharego, na którego rodzice mówili Harry. Pomysł te wydaje mi się ryzykowny, ale można i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
sha1 Re: Harry? 08.03.05, 04:22 Tak )) Pies mojej teściowej. Wyjątkowo głupie bydlę. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: Harry? 05.08.05, 11:43 Chodzilam do liceum z niejakim Harrym. Przez dlugi czas wydawalo mi sie, ze to jego przezwisko, a on mial po prostu na imie Harold... Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Harry? 09.09.05, 14:50 Harry mi się kojarzy wyłącznie z Potterem(czyli skojarzenia dobre),ale takiego imienia dziecku bym nie dała,choć do brzydkich nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś