Dodaj do ulubionych

Dobra wiadomość dla lubiących dobrze zjeść: kol...

08.05.13, 11:33
Przypominam Wam że moher przybywający tłumnie do Częstochowy nie korzysta z takich lokali gdyż ma prowiant ze sobą tj.:kiełbasa podsuszana napychana palcem,jaja gotowane na twardo,pomidory,chleb domowego wypieku smarowany smalcem-często ze psa itd...Także faryzeusze karmcie się sami w tych restauracjach.
Obserwuj wątek
    • Gość: domino Re: Dobra wiadomość dla lubiących dobrze zjeść: k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 11:50
      W takich lokalach nie da się "dobrze zjeść" bo jak np. zamówisz pierogi to ci przyniosą aż pięć pierogów za astronomiczną kwotę. No co prawda smaczne ale... MAŁO!!! W moim odczuciu "dobrze zjeść" to znaczy 30 pierogów a nie 5. W ten sposób się zraziłem do tzw "lokali". Jak ktoś chce tanio "dobrze zjeść" to musi sobie umieć żarło sam przygotować.
      • Gość: jan Re: Dobra wiadomość dla lubiących dobrze zjeść: k IP: *.hup.pl 09.05.13, 11:27
        A jak chcecie dobre świeże obiadki, to na północy otworzyli nowe obiadki domowe, pychota i to wszystko w bardzo dobrej cenie :)

Fieldorfa Nila 12, Rabarbar

rabarbar-bar.pl
    • Gość: ja Re: Dobra wiadomość dla lubiących dobrze zjeść: k IP: *.net.stream.pl 08.05.13, 11:52
      Chciałbyś spróbować chleba domowego wypieku. Zastanów się co piszesz buraku
      • Gość: kicha Re: Dobra wiadomość dla lubiących dobrze zjeść: k IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 12:01
        a najlepszy to posmarowany psim smalcem z odrobiną cebuli,mniam-mniam.
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Dobra wiadomość dla lubiących dobrze zjeść: k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 12:03
      A ja napiszę tylko, że ANTENA SATELITARNA nie powinna szpecić tak budynku zabytkowego i dla mnie to żenujące. Sorry ale jakiś porządek musi być. Architektura to nie mix gargamela. Cieszę się z lokalu, ale antena powinna zniknąć - o ile w ogóle zgodnie z prawem powinna tam wisieć.

Tomasz Jaskóła
      • Gość: Żenujące nie powinien szpecić tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.13, 12:11
        " A ja napiszę tylko, że ANTENA SATELITARNA nie powinna szpecić tak budynku zabyt
        > kowego i dla mnie to żenujące. "
        A ja napisze tylko ,że TOMASZ JASKÓŁA nie powinien szpecić tak języka polskiego zabytkowego i dla mnie to żenujące.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: nie powinien szpecić tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 14:54
          Nie przykładałem się do formy. Ważny był przekaz. Antena satelitarna na zabytkowym budynku jest dla mnie synonimem kiczu. Składnia i styl we właściwym porządku synonimem smaku. Mój poprzedni wpis istotnie ma mankamenty - zupełnie jak antena na ratuszu :)
    • Gość: kicha Niewierny Tomaszu IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 12:08
      a TV Trwam jak będą odbierać?
      • Gość: Adaś Re: Niewierny Tomaszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 14:55
        Bywało się bywało w knajpie przy ul Korczaka 14
        knajpie tej dali certyfikat za długość włosa w daniu w którym koleżanka zamówiła
        pani kelnerka powiedziała że to niemożliwe bo kucharz łysy
        to jeszcze nic
        za jakiś czas poszliśmy na piwo znajoma zamówiła frytki gyros
        zaczęła od frytek trochę zjadła zabrała się za mięsko i szok mięsa nijak nie dało się pogryżć
        kilka osób próbowało ,z obawy o zęby przestaliśmy dalszych prób mięsiwa z gyrosa takie było spieczone ba spalone jak to ichny kucharzyna robi to jest jego słodką tajemnicą
        pani kelnerka na zwróconą uwagę zabrała talerz z tym przysmakiem i przyniosła w kuflu paluszki ala obwarzanek
        posiedzieliśmy jeszcze trochę zapłacili za piwo przy bufecie, wychodzimy a kelnerka już na ulicy a kto zapłaci za gyros ja mam zapłacić mówi kelnerka
        dość że znajoma nie zjadła bo nie nadawało się
        talerz kelnerka zabrała prawie cały ,to jeszcze musiała zapłacić za to coś
        byliśmy zaszokowani znajoma zrobiła się purpurowa i zapłaciła
        i ta knajpa dostała certyfikat to jakiś żart
        przestaliśmy tam bywać
        a w podziemiach Pod Ratuszem to już legenda no tam to jest koncertowy bajzel dużo by pisać
        omijamy szerokim łukiem te lokale
        nie odradzamy innym nie doświadczą tego co my

• Gość: luk Coś mi tu nie gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 14:32
      W całym artykule mówią o potrawach regionalnych, lokalnych składnikach, a potem wszystko nazywają śląskimi smakami. Ktoś chyba spożył za dużo miejscowych nalewek.
      Co dalej? Potrawy z Kaszub będziemy zaliczać do kuchni tajskie?
      • Gość: antyhanys Re: Coś mi tu nie gra IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 08.05.13, 14:48
        Podziwiam właścicieli tych restauracji. Przecież wszystko co śląskie to syf. Trzeba bojkotować hanysów. Otrzymanie tego śmiesznego certyfikatu to powód do wstydu a nie dumy.
        • Gość: mirka Re: Coś mi tu nie gra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.13, 15:51
          a z tą Sygontką to wielka przesada ,porcje nie znośnie małe,duży czas oczekiwania i ceny z kosmosu,ogólnie odradzam,warto tam pojechać ale aby pstrąga ,karpia lub jesiotra kupić i zrobić w domku choć ostatnio z cenami też przesadzają.
          • Gość: Pablo Re: Coś mi tu nie gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 17:15
            Antyslask
    • aludwik78 Dobra wiadomość dla lubiących dobrze zjeść: kol... 08.05.13, 20:23
      Muszę się tam wybrać.
      • Gość: włosbabie włosy w browar czenstochowa IP: *.net.stream.pl 08.05.13, 21:55
        kiedys udalism sie ze znajomymi do browaru czenstochowa
        lało wtedy niemilosiernie....
        zamowilam salatke
        była nawet smaczna
        ale w pewnym momencie w ustach poczułam włos...
        okazał sie dlugim blond włosem
        oddałam salatke obok polozylam wlos
        KASY NIE ZWROCONO......
        ZAPROPONOWANO NOWA SAŁATKE.....
        JAKA GWARANCJA, ZE BYLABY NOWA?

NIE RADZE, !!!!!

BRRRRRRRRRRRRRRR
        • Gość: domino Re: włosy w browar czenstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 22:11
          ale w pewnym momencie w ustach poczułam włos... okazał sie dlugim blond włosem oddałam salatke obok polozylam wlos

Ciekawe co byś zrobiła z zupą w której pływa robal. Ja taką wpierdzieliłem i tego robala również (z ciekawości jak smakuje) a nie smakował wcale bo się przełknęło i "po krzyku". :) Za mały był aby go poczuć.
          • Gość: Browar-skandal Skandal w traktowaniu klientów, Odradzam Browar IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.13, 10:25
            Witam.No cóż, gyros był skandaliczny.Spieczone skwarki mięsa, wagowo minimalne.Kelnerka zabrała natychmiast, całe danie .Oczywiscie nadawało sie do wyrzutu.Niestety wymuszono zapłatę za to goowno.Odradzam i nie wierze w umiejętności kucharzy.Sama kelnerka pokrętnie tłumaczyła , że kucharz bez praktyki.Raz jeszcze ODRADZAM.i DODAM ZE MAM KILKA OSÓB ŚWIATKÓW zajścia.
            • Gość: Ja Re: Skandal w traktowaniu klientów, Odradzam Brow IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.13, 10:27
              Oczywiście świadków.........
              • Gość: alik Re: Skandal w traktowaniu klientów, Odradzam Brow IP: *.dynamic.lte.plus.pl 16.05.13, 15:42
                No nie ,sygontka ,przecież to totalne nieporazumienie ,stare ryby w knajpie obrabiają za koszmarnie duże ceny jak można coś takiego reklamować ,przecież tam nawet dobrego dojazdu brak,szok ceny z kosmosu ,wszyscy się mają za właścicieli a obsługa i higiena to już o litość się prosi masakra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka