Dodaj do ulubionych

Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ...

08.05.13, 20:14
niech ten depo da tym hutnikom kasę a nie nadzieję te 6mld rocznie kasy z tacek to mało dostają??ale jaja i kto to mówi????sam byłem hutnikiem na wielkich piecach i wiem jaka była ciężka robota a teraz jakiś depo ktury nic nie robił mówi kto nas zdradził???????/?klechy do roboty!!!!!!!bo wasz czas się kończy jeszcze pokolenie lub dwa a to wszystto szlag trafi piszę o tej wieże
Obserwuj wątek
    • mareksmok36 Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 08.05.13, 20:18
      Okłamano nie tylko hutników ale i stoczniwców górników rolników z PGR oraz cała klase robotniczą .W 24 lata niby demokracji ,pozbyto się zakładów pracy,powiększono wiek emerytalny.A Nas Częstochowian pozbawiono województwa i to za czasów AWS.I to kto ludzie którzy walczyli o demokracje,odwrócili się od Polaków.Pozdrawiam
      • Gość: robol okłamali nas solidaruchy IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 14:07
        miało być tak pięknie a jest pięknie tylko dla solidaruchów i ch pociotków
    • aludwik78 Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 08.05.13, 20:57
      To może niech ich zatrudni i ich rodziny. Nic nie zrobią jak zwykle, tylko opinie wygłaszać umieją. Niech się z nimi zamieni chociaż na chwilę. Pewnie nie przepracował jednego dnia w swoim życiu tak ciężko jak oni. Z homilii się nie utrzymają, przydałaby się pomoc, jakieś rozwiązanie, a nie puste gadanie. Ja tylko umiem im powiedzieć niestety, że bardzo mi przykro.
      • Gość: irekaminska Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.play-internet.pl 08.05.13, 23:35
        prawda,prawda i jeszcze raz prawda
        • Gość: smuga Gó... prowda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 14:42
          trzy prawdy: Święta prowda, Tyż prowda i Gó... prowda
          jak mawiał ks.Tischner
    • Gość: pierre_dollinsky "Okłamano Was" - to samo Wacek mógłby powiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 21:05
      ... do pracowników oświaty, uczniów i ich rodziców, a także ogółu podatników, którym swego czasu gorliwie wciskano kit, że katechizację w publicznych szkołach będzie opłacał kościół, a lekcje religii (1 w tygodniu) będą na początku i na końcu planu lekcji.

Ale tego to on na pewno nigdy nie powie, woli odprawiać polityczne gusła w prywatnym zakładzie... :)
    • pogoda58 Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 08.05.13, 21:40
      41 lat na j.. hucie siecil wbg stalownie wyplaty na trzy lub cztery razy biskupi lali woda podobno siwiecono dzisiaj byla msza za hute podobno wiara da pieniadze
    • harry1983 Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al 08.05.13, 23:23
      Tak się składa, że dosyć dobrze się orientuję w sytuacji Huty z tzw. pierwszej ręki - mam paru znajomych.

W specjalnym wydaniu "Głosu Hutnika" (taka zakładowa gazeta, jeśli ktoś nie wie) jest mowa o tym, że jak się 1500 osób nie zwolni, to zakład zbankrutuje i mówi się, że jakaś komisja ma nakłaniać, żeby się ludzie sami zwalniali i brali odprawy - podobno 16 pensji.

Jest tez specjalna tabela - ilu jest pracowników w danym dziale a ilu jest potrzebnych.

I tak sobie czytam ten artykuł a i też wcześniej o tej mszy słyszałem - ciekawy jestem, czy też słyszał o niej zarząd ISD - i kandydatów do zwolnienia poszukałbym raczej pośród uczestników tej mszy - bo wg mnie to sprawa jest prosta - jeżeli ktoś w pracy ma na tyle wolnego czasu, że może sobie swobodnie wyjść na godzinę na mszę, to znaczy, że za bardzo nie ma w pracy co robić - i rzeczywiście taki etat można zredukować.

Oczywiście zaraz się podniosą oburzone głosy i będzie miało miejsce tzw. "katolickie miłosierdzie" w najczystszej postaci, ale do tego się idzie przyzwyczaić.

A kto ich okłamał? Wszystkie kolejne rządy po 1989 r., zamiast inwestować w polski przemysł i inne ważne rzeczy, to ważniejsze było wprowadzanie religii do szkół - teraz jak widać mamy także w zakładach pracy.

Powtórzę to, co napisałem w innym wątku - nasz rząd dał dupy - jeżeli stal z innego państwa, zwłaszcza spoza UE jest tańsza niż nasza krajowa - to jaki problem jest przywalić taki podatek czy cło, żeby tańsza była nasza ? Ale to za trudne dla "specjalistów".

Hutnikom powiem tyle - trzymajcie się - a klechom nie wierzcie, bo m.in. dzięki nim ten kraj został doprowadzony do takiego stanu, jak mamy obecnie.
      • Gość: Q Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 01:23

"Powtórzę to, co napisałem w innym wątku - nasz rząd dał dupy - jeżeli stal z innego państwa, zwłaszcza spoza UE jest tańsza niż nasza krajowa - to jaki problem jest przywalić taki podatek czy cło, żeby tańsza była nasza ? Ale to za trudne dla "specjalistów". "

O o o to to ja bym od razu podniósł o 100 % cła na wszystko wtedy nasze będzie najtańsze , można się też odgrodzić dodatkowo wielkim murem co by nic nie przysłali z zewnątrz - dzięki temu mamy też atrakcję turystyczną !!! Świetny plan z tym cłem , świetny !!!
        Zastanawiające , że nikt na to nie wpadł , jak to jest ??
    • Gość: endy hehe, wielki fachowiec od hutnictwa i ekonomi się IP: *.pl 09.05.13, 05:37
      znalazł, odprawiał msze dla hutników wiele razy i jakoś wszystko mu pasowało a kryzys trwa już ponad 4 lata... Można jeszcze dodać, że dramat tych ludzi byłby mniejszy gdyby praca w Częstochowie była ale przez ostatnie kilkanaście lat lokalni politycy tylko mieli przed oczami Jasną Górę i g...o ich obchodziły inwestycje mimo, że są atrakcyjne tereny przemysłowe w mieście i byli chętni do założenia biznesu.
      • Gość: HutniK Re: hehe, wielki fachowiec od hutnictwa i ekonomi IP: *.net.stream.pl 09.05.13, 06:58
        Czy to nie dziwne że tylko ukraińcy mają kryzys?
        Sprzedali Koksownie i nagle nowy właściciel jest zadowolony i jeszcze chce ją rozbudować, sprzedali Rurownie, nowy właściciel zadowolony. Mittal mimo kryzysu przez ostatnie lata wsadził w PHS kilka miliardów złotych. W USA huty pomimo o wiele wyższych kosztów pracy mają zamówień na ...2 lata do przodu!!! Ba, Mittal buduje sarkofag elektrowni w Czarnobylu na Ukrainie za bodaj 1 mld euro... Normalnie pech, tylko Donbas ma ciągle pecha... bez jaj...
        • amelka33 Re: hehe, wielki fachowiec od hutnictwa i ekonomi 13.05.13, 17:07
          Pecha ma i Mittal, skoro na Zachodzie zamyka stalownie i zwalnia hutników setkami. Pecha ma także Thyssen Group, który robi to samo. Natomiast zajebiście radzą sobie huty w Chinach, bo chińskie firmy kupują u nich zamiast u nas. Może przenieść Hutę Czętsochowa do Chin, to by rozwiązało problem...
        • Gość: JA Re: hehe, wielki fachowiec od hutnictwa i ekonomi IP: *.30.23.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.13, 11:52
          Wreszcie rozsądny głos.
          Ja czytam to wszystko do tej pory......
    • Gość: HutniK Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.net.stream.pl 09.05.13, 06:52
      Niech dadzą ci co tak chcieli ukraińców, w tym radny Jacek Krawczyk jako niejaki "ulisses"!!!
      reklamujący "udany" wybór.

Szkoda że przez takich niezbyt rozgarniętych ludzi musi cierpieć teraz tyle rodzin.
      Ostatnio na wydziale widać kto ma najbardziej pospuszczane głowy i nie potrafi spojrzeć kolegom w oczy... najpierw chcieli ukrainców a teraz brak im odwagi przyznać się do błędu.
      • Gość: ej Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.05.13, 07:53
        depo zapomniało ze " pan Bóg kazał sie dzielic " ?
        Podziel sie depo swoja kasą ! A moze zabierzesz głos na temat funduszu koscielnego ?
        • Gość: rehot Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.13, 08:12
          Huta to prywatny zakład pracy , sprzedany za prezydentury ;filipińskiej choroby;
      • pluto37 Re: hutnik 09.05.13, 09:12
        To moze trzeba było zrobić ściepę i wykupić bankruta kiedy była pora zanim wystartowali do przedbiegów Hindus i Ukraińcy.
        Hutnik chyba zapomniał, że przed całą zabawą samo miasto straciło miliony z podatków których tamta kwitnąca firma nie płacila.
        • Gość: wz Re: hutnik IP: 93.154.128.* 09.05.13, 10:14
          Wiadomo, że w gospodarce występują cykle gospodarcze.
          Występują okresy dobrej koniunktury, jak i okresy gorszej.
          Niestety w tym kraju nie buduje się żadnych rezerw i mechanizmów, żeby pomóc przetrwać
          firmom w okresie dołka.
          Ta polityka jest jeszcze gorsza dla firm prywatnych traktowanych przez rządzących
          jako źródełko do dojenia.
          Świadczy to o całkowitym niezrozumieniu elementarnej ekonomii.
          Nie dotyczy to tylko huty, chociaż traktowanie przemysłu ciężkiego jest
          przypadkiem wyjątkowo drastycznym.
          Prowadzi to do całkowitej destrukcji gospodarki i branży wysokonakładowych
          w dłuższym okresie czasu. Nawet dużą firmę można zatłuc w kilka lat,
          a więc w czasie jednego cyklu. Ale utworzenie zakładu tej samej wielkości
          W analogicznym okresie czasu w trakcie poprawy koniunktury jest niemożliwe.
          W efekcie w miejsce zakładu który coś produkuje, eksportuje i zatrudnia setki czy tysiące
          pracowników, powstają może małe firemki zajmujące się głównie handelkiem
          albo usługami na rynku lokalnym.
          Wolny rynek to działa może w przypadku zakładów fryzjerskich,
          albo produkcji guzików ale nie ma prawa
          działać w przypadku branży wysokonakładowych i dużych.
          Te wymagają planowania i myślenia wiele lat do przodu.
          W ten sposób polska gospodarka w ciągu 20 lat została właśnie zdemolowana
          całkowicie.
          • pluto37 Re: hutnik 13.05.13, 21:23
            Gość portalu: wz napisał(a):

> Te wymagają planowania i myślenia wiele lat do przodu.
            > W ten sposób polska gospodarka w ciągu 20 lat została właśnie zdemolowana
            > całkowicie.

Czy chcesz namówić inwalickiego rencistę typu Gruszczyński, zeby finansował ruską hutę w latach dekoniunktury ze swoich marnych funduszy jakie dostaje z łaski ZUSu?

• angrusz1 Re: hutnik 17.08.13, 22:59
              pluto37 napisał:
              " Czy chcesz namówić inwalickiego rencistę ... "

I oto widać poziom ścieku plujki !
    • parker7 Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 09.05.13, 08:54
      Propaganda kościelna nic więcej, oni mają gdzieś wszystkich tylko pieniądze się liczą.
    • kicha3 I Ty biskupie jesteś jednym z okłamywujących. 09.05.13, 09:08
      Twoja firma zbudowała wiele kościołow w których się kłamie i z powodu braku ludzi do okłamywania,Ty przyjechałeś do upadającej huty żeby wyrwać ostatni wdowi grosz.Gdybym był właścicielem huty piersi by wylecieli z roboty ci na zdjęciach.Od modlitw są kościoły a nie fabryki.Po wizycie biskupa to zapewniam Was że huta padnie o tydzień wcześniej.
    • stasiek33 Abp Wacław Depo chory 09.05.13, 09:11
      Czy ten niby biskup nie jest czasami chory? Psychicznie na pewno ale może jeszcze ma koklusz.
      Niszczy kościół i jeszcze za politykę się bierze. Coś z głową u niego nie tak. Pomylił może profesję ?
      • stanley_4 Re: Abp Wacław Depo chory 09.05.13, 10:20
        Pozdrawiam
        Zdrowy czy chory ten biskup ale kasę wyrywa z upadającej huty:przez jego biadolenie i użalanie się nad sytuacją hutników kilku lub kilkunastu pracowników z produkcji nie dostanie zapłaty za pracę z braku pieniędzy w kasie,bo trzeba zapłacić delegację biskupowi,która przypuszczam zaczyna się od 5 tysięcy w górę.Księża,biskupi już nic wspólnego nie mają z bożym kościołem;ten,który kler lansuje to ich zwykła "PRYWATA KOŚCIELNA".
        • Gość: Rittman Re: Abp Wacław Depo chory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 15:37
          Dzisiaj przed poludniem w domu Caritas przy ul.Staszica oczekujacy na pomoc siedzieli na stopniach.Db,ze cieplo. Nawet nie weszli do srodka.A moze db byloby aby metropolita czest. odwiedzil tez tych ludzi. Kaczmarski poeta - piosenkarz pisal "O godnosc wola upodlony / O skruche - pycha strojna w ornat / O cisze - kto w ruch wprawia dzwony..."
      • Gość: Ela Re: Abp Wacław Depo chory IP: *.isd-hcz.com.pl 09.05.13, 11:51
        Jednak pod dostatkiem mamy wyłącznie idiotów. Biskupowi jesteśmy wdzięczni
        • kicha3 Re: Abp Wacław Depo chory 09.05.13, 12:00
          Gość portalu: Ela napisał(a):

> Jednak pod dostatkiem mamy wyłącznie idiotów. Biskupowi jesteśmy wdzięczni
          za co jesteś mu wdzięczny?Najpierw napisz ile mu moherowi hutnicy zapłacili?Coś pewnie koło 20000pln.
      • kicha3 Re: Abp Wacław Depo chory 09.05.13, 12:03
        stasiek33 napisał:

> Czy ten niby biskup nie jest czasami chory? Psychicznie na pewno ale może jeszc
        > ze ma koklusz.
        > Niszczy kościół i jeszcze za politykę się bierze. Coś z głową u niego nie tak.
        > Pomylił może profesję ?

jest chory i dlatego trzeba leczyć tradycyjnie po katolicku.Rozgrzanym do czerwoności żelazem wypalić mu krzyż na czole.
        • Gość: uprzejmy prosimy o prokuratora IP: *.30.66.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.13, 09:17
          uprzejmie prosze aby ktoś z kurii, lub po prostu zwykły poseł albo członek laikatu katolickiego zgłosił teksty tego faceta do prokuratury. wypowiada sie naruszając zdecydowanie prawo (nawoływanie do przestepstwa i nienawiści). korzyścia z takiego kroku będzie ujawnienie kto sie kryje pod takim nikiem. jestem przekonany że to jakiś aktywista partyjny albo nawet....
          zrobienie wstydu i zamkniecie drzwi przed działanoscia publiczna dla takiego faceta bedzie wystarczajaca kara i nagroda. wniosek do prokuratury to 5 minut roboty.
          • Gość: Q Re: prosimy o prokuratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.13, 09:50
            "korzyścia
            > z takiego kroku będzie ujawnienie kto sie kryje pod takim nikiem"
            "zrobienie wstydu i zamkniecie drzwi przed działanoscia publiczna"-a ja proszę o zgłoszenie się do najbliższego nauczyciela języka polskiego , albo informatyka , czy też dziecka z czwartej klasy szkoły podstawowej by wytłumaczył jak wpisuje się polskie znaki na klawiaturze komputera .
          • Gość: kicha Re: prosimy o prokuratora IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.13, 20:38
            to leć na skargę konfidencie jeden.Mam prawo do włąsnego zdania ,tak samo jak Ty fanatyku jeden do lizania dupy bogochwalcom.
      • Gość: ulka Re: Abp Wacław Depo chory IP: *.31.128.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.13, 15:06
        Człowieku, Ty nie masz szacunku do ludzi. Wcale. Skoro tak szybko diagnozujesz choroby mogłeś zostać lekarzem. Ale sądzę, że nie chciało uczyć się szanownemu Panu. Pozdrawiam i szczerze życzę serdecznego spojrzenia nie na księży czy biskupów ale po prostu człowieka bo do nich wszyscy się zaliczamy.
    • Gość: mm Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.isd-hcz.com.pl 09.05.13, 09:34
      Depo jest bogaty i to bardzo. Niech trochę dołoży do tej nierentowenej huty. Kolejna kompromitacje tego rydzykowego zwolennika!!!!!!!!
      • lysy.liberal Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al 09.05.13, 10:06
        "Autor: Gość: mm IP: *.isd-hcz.com.pl 09.05.13, 09:34"
        Samobój misiaczku :)
        Widać że nie masz co robić w pracy, więc powinni Ci już podziękować - najlepiej w trybie dyscyplinarnym.
    • Gość: smuga Abp Wacław Depo fundator nagrody 2000 € IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 10:34
      Abp Wacław Depo pochyla się z ojcowską troską nad niedolą owieczek i jednocześnie funduje I nagrodę podczas Gaude Mater- 2000 €.
      Śmiać się , czy płakać ?
      • Gość: Q Re: Abp Wacław Depo fundator nagrody 2000 € IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.13, 10:40
        Jeżeli to nagroda dla najlepiej śpiewającego bezrobotnego hutnika to chwała Ci pasterzu !!
        • Gość: smuga Re: Abp Wacław Depo fundator nagrody 2000 € IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 14:44
          Alleluja !
          Alleluja !
          Alleluja Alleluja Alllellluuujaaa !
    • mirekg1963 Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 09.05.13, 10:54
      No to niech weźmie za to odpowiedzialność pan Abp Depo...doi to miasto równo a w zamian miasto ma mu śmieci posprzątać na Jasnej Górze i w okolicy. Dawno już "Arcyważni' nie mają nic wspólnego z wiarą to po prostu biznes! A jak my "owieczki" będziemy grzeczne to w odpowiedniej chwili zorganizują nam pochówek, oczywiście po uiszczeniu należytej ofiary!
    • Gość: agr Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.net.stream.pl 09.05.13, 11:16
      Niech lepiej te 1500 osób zatrudni na Jasnej Górze do przetapiania złota i innych metali, które tak skrzętnie "kolekcjonują" od kilku stuleci.
    • mlody1988beauty Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 09.05.13, 11:30
      Przestańcie pieprzyć że kler zawinił, głosowaliście na platformę to tak jest i inaczej nie będzie barany zapomnieliście kto wprowadził aby pracować do 67 lat, kiedyś hutnikowi wystarczyło przepracować 40 lat pracy i było finito a kobiecie 35, wszystko to jest wina obecnego rządu i klakierów jakimi jest otoczony premier, który kiedyś przejrzy na oczy!
      • Gość: Ziu 33 Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.13, 12:14
        To nikt inny tylko śp. Lech Kaczyński mówił,że trzeba podnieść wiek emerytalny.
        Problem jest w tym,że właściciele zakładów, w tym Ukraińcy dochodzą do wniosku,że u nas jest za drogo i likwidują interesy.
        U nich, czy w Chinach ludzie pracują za przysłowiową miskę ryżu.
        Który kapitalista dba o kieszeń robola , oni dbają tylko o swoje.
        Ale prawie wszyscy chcieliśmy kapitalizmu , no to mamy.
        Sorki moje starsze babcie nie chciały bo wiedziały co to bieda i wyzysk kapitalistów.
        Jak czytałem 78% chciałoby powrotu epoki Gierka, niestety lepiej już było.
        Teraz będzie tylko gorzej dla biedoty.
        • Gość: k Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.96.229.108.tvksmp.pl 09.05.13, 13:39
          Tylko dlaczego Drogie Związki Zawodowe w ISD cięgle bronią tego zasranego pakietu. Jak znam życie to oni jako pierwsi odejdą za kase bo albo już powinny byc na emeryturze albo im mało brakuje , a dzięki Związkom prace straci 3 tysiące osób.
      • mirekg1963 Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al 10.05.13, 09:34
        Jakie to ma znaczenie dla lokalnych społeczności, że PO jest u władzy? Przecież w Częstochowie rządzi SLD! A to, że Jasna Góra grabi to miasto to jest fakt ! Zobacz "baranie" jak zapełnione są kawiarenki w czasie pielgrzymek? Wszystko świeci pustkami, a Clarmontana pęka w szwach! Bardzo często pielgrzymki mają nakazane gdzie się zaopatrywać - to prawie jak wycieczki do KRLD! A kto ten cały syf bezpłatnie zaopatruje i sprząta? Nie dasz rady sobie odpowiedzieć, bo zbyt ciasno myślisz i za dużo propagandy jedynie słusznej słuchasz...Przykro mi, że my Częstochowiacy, Polacy musimy ze sobą w ten sposób rozmawiać...Natchnąłeś mnie tymi swoimi "baranami"!
        • Gość: gość Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 10:08
          "mirekg1963",- jesteś "wybitna idiota" !
    • mlody1988beauty Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 09.05.13, 13:45
      Nie pieprzcie pobratynicy platformy i nie obrażajcie Św p. P Prezydenta Kaczyńskiego. Tyle niedobrego co zrobiła platforma to nie zrobił nikt przypomnij sobie człowieku kto zabrał zasiłek pogrzebowy. Przejrzyj na oczy.
      • Gość: wiek średni Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: 212.87.241.* 09.05.13, 17:58
        Ja pamiętam kto mi nie zrewalizował renty i to mi wystarczy nie muszę przecierać oczu
        • Gość: wiesniak z PSlu Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 19:15
          Ja przecieram oczy ,bo pamiętam, że mam pracować do 67 lat .kurza twoja morda.
      • Gość: kioto Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.opera-mini.net 14.05.13, 00:02
        Palnij się w łeb pajacu. A może przypomnieć ci, kto sprzedał ukraińcom stocznię Gdańsk?
    • Gość: kilki Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 14:53
      Hmm to znaczy, że pan Depo pije do Solidarności , że okłamała hutników ?
      Ekscelencjo solidaruchy odejdą z zakładu ostatni ,to tzw. prawo żłobu.
      • dyziek_o Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al 09.05.13, 15:59
        Proszę, proszę!
        Coraz większej grupie społeczeństwa oczka się otwierają?!Dobre i to. Lepiej późno niż wcale.
        A tak na marginesie:
        Tylko idiota podejrzewa, że to solidaruchy ponoszą winę za stan obecny. Nie tylko naszej huty.
        I nawet PO niewiele tu winne.
        Odpowiedzialnym są służby specjalne pewnego kraju, które za pomocą odpowiednich działań spowodowały, że wybrano na papieża Wojtyłę i za pomocą manipulacji rączkami kościoła
        uruchomiono społeczne niepokoje by obalić dotychczasowy ustrój.
        A wszystko po to, by za pomocą machlojek ze strony MFW, pozbawić kraj przemysłu,
        przejąć większość środków produkcji i w efekcie, bez jednego wystrzału zająć gospodarkę.
        To jest mistrzostwo świata.
        A głupi Adolf wykończył tylu swoich obywateli i gó... mu to dało.
        Uczyć się od MFW, jak się rozgrywa takie numery.
        Pozdrawiam cieplutko,
        Dyzio.
        • Gość: gaga Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: 212.59.254.* 09.05.13, 18:48
          prosze pana arcybiskupa, należałoby się do pracujących hutników odpowiednio-czytaj skromnie ubrac. to przebranie nadaje sie do jakby przedstawienia typu jasełka lub tp. co pan arcybiskup dał panom pracującym ---po obrazku??????
        • Gość: krzysiu do dyzia IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 19:23
          PO nie jest tu niewiele winne.Ty faktycznie idiota.Tusk i reszta bandy to z kosmosu przybyła i tak rządzi .Że stadion w Warszawie zwany < Narodowym w roku 2016 być może przyniesie zyski.A pociecha z Papieża Polaka tak ,że obalił twoją partię zwaną PZPR .Wspólnymi siłami.Ręce same do Boga się składają na twoje pisanie.I ciekawostka ,że tak nagminnie bronisz Platformę.A wykręcasz się od niej ,jak piskorz.
    • ckmfan79 Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 09.05.13, 18:54
      Jestem najbardziej za tym i to byłoby chyba fair gdyby ten cały klecha poświecił 1500 związkowców którzy by Ci odeszli ratując hutę, czy to nie jest proste rozwiązanie?
      Jak znam życie to jednak związkowy namówią 1500 "niezwiazkowców" mamiąc ich odprawami a sami zostaną na swoich miejscach pracy.
      • Gość: kierownik Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 19:57
        "ckmfan79", - Ty się nawet na sprzątaczkę nie nadajesz !
    • Gość: Janek z Kielar Po czym oszust oszusta poznaje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 19:57
      Nikt tak nie oszukuje Polaków (i grabi ! ) jak watykańscy okupanci.
      • Gość: seks w PSL Re: Po czym oszust oszusta poznaje ? IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 20:09
        i dodaj dużymi głoskami ,Platforma to dopiero grabi i oszukuje.Tak mi dopomóż Bóg
    • aludwik78 Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 09.05.13, 20:14
      A wie ktoś czy zbierał na tacę podczas tej mszy?
    • pmakusz Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 09.05.13, 20:26
      Co ma Depo do Huty? Pomoże im? To się teraz liczy.
      • Gość: lewak Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.13, 21:32
        Pewnie teraz SLD będzie umywał ręce to nie my to nie my to oni
    • mistral75 Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Ale ... 09.05.13, 20:55
      Od 13 kwietnia arcybiskup Depo na stale bedzie mi sie kojarzyl z plastikowa kukla papieza Pudzianowskiego w miejscowym Disneylandzie, w ''sprywatyzowanym'' kamieniolomie na Zlotej Gorze.

Co do wizyty jego ekscelencji w hucie Czestochowa, zafundowal pracownikom niezly kabaret z rozdawaniem swietych obrazkow.
      Mysle ze bylo to zaproszenie za przyszlych zwalnianych pracownikow, aby zglaszali sie co miesiac po zapomoge, paczke zywnosciowa do Kurii Czestochowskiej.

Takie jest to dziwne miasto nad gorna Warta.
      • Gość: taca Re: Abp Wacław Depo do hutników: Okłamano Was. Al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 11:35
        A ja myślę,, że to zaproszenie żeby się zgłaszali co tydzień na tacowe pobranie kasy !
    • angrusz1 Jakkolwiek 10.05.13, 09:32
      nie ma zamówień , nie ma pracy , zbędni pracownicy muszą być zwolnieni .
      No chyba, że hutnicy wolą przećwiczyć wariant gdański .
      • Gość: nn Re: Jakkolwiek IP: 109.95.28.* 10.05.13, 09:49
        powinien namawiac do swietej wojny z tymi ktorzy polskiemu robotnikowi stworzyli takie warunki egzystencji w swoim kraju piec minut na kazniu w niedziele co sie dobrego a co zlego wdanej okolicy sejmie kraju wydarzylo.a Pan Bog by sie na pewo nie obrazil
      • Gość: HutniK Re: Jakkolwiek IP: *.net.stream.pl 10.05.13, 12:14
        Zamówienia są tylko jak widać nie dla Ukraińców... nic im się nie opłaca.
        Sprzedali Koksownie i nagle nowy właściciel jest zadowolony i jeszcze chce ją rozbudować, sprzedali Rurownie, nowy właściciel zadowolony. Mittal mimo kryzysu przez ostatnie lata wsadził w PHS kilka miliardów złotych. W USA huty pomimo o wiele wyższych kosztów pracy mają zamówień na ...2 lata do przodu!!! Ba, Mittal buduje sarkofag elektrowni w Czarnobylu na Ukrainie za bodaj 1 mld euro... Normalnie tylko Donbas ma ciągle pecha...
        • pluto37 Re: hutnik 10.05.13, 12:39
          Jak wybierano nabywcę huty toście jako tzw załoga wybrzydzali i Hindus cuchął wam malizną.
          To skąd teraz gorzkie żale?

I co ciekawe to nareszcie Gruszczyński wygłosił prawdę. Tylko, ze on przypadkowo co innego głosi na forum, a co innego jego naczelny wuc z PiSu.
          Co na to jego partyjna organizacja? Chyba dalej tylko plakaty będzie rozklejał, a z grzechu liberalizmu proboszcz nie rozgrzeszy, o najjasniejszym byskupie nie wspominając.
          Nie jestem pewien, ale podważanie słów biskupa to dla katolika równa sie schizma i eksmisja z kościelnych naw:)
          • Gość: HutniK Re: hutnik IP: *.net.stream.pl 10.05.13, 13:22
            Większość Hutników było za Mittalem ale niewielka część załogi miała dość zaparcia żeby dojechać na miejsce rozmów z inwestorem i siłą go wyrzucić i tym samym zadecydować o losie kilku tysięcy ludzi. ówczesny rząd to podłapał i zaczęli rozmowy z Donbasem.
    • Gość: co wku-wiająca reklama allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 11:34
      wku-wiająca reklama allegro , może by się rozwijała mniej nachalnie ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka