Dodaj do ulubionych

Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śmie...

30.05.13, 22:51
Pani Soboniak przed ostatnim dniem odbioru deklaracji niech sprawdzi poziom wiedzy ludzi pracujących w punktach, bo niektorzy opowiadają wieksze bzdury w tym systemie, niż ludzie stojący w kolejce do nich! Skąd wy ich wzieliście!?
Obserwuj wątek
    • Gość: odpowiedz Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 23:37
      Z PiS-u i SLD
      • Gość: jozef Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 23:41
        Jaki pan taki kram ...
    • lekwp Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śmie... 31.05.13, 05:26
      Na jaki adres pocztą można przesłać ? Pani Soboniak ?
      • Gość: ej Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 31.05.13, 06:42
        W latach osiemdziesiatych ludzie potrafili sie zorganizowac , teraz nas doją i nic !! Kiedy znowu ludzie wyjda na ulice ??? !!!
        • Gość: mk Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 08:49
          dlatego, że młodzi.wykształceni ,zdeterminowani wyjechali szukać chleba za granicę,tam pracują dla dobra innego państwa bo ich ojczyzna się od nich odwróciła, w kraju zostały dzieci ,różne pociotki i kolesie na stanowiskach tych oczywiście płaconych z naszych podatków,niedouczone biurwy po prywatnych studiach
        • lester15 Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm 31.05.13, 13:26
          Gość portalu: ej napisał(a):

> W latach osiemdziesiątych ludzie potrafili się zorganizować , teraz nas doją i
          > nic !! Kiedy znowu ludzie wyjdą na ulice ??? !!!
          Ci co mieli wyjść lub mogliby wyjść są w Anglii, Holandii, Norwegii, Irlandii itd.
      • Gość: playboy Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 08:09
        Ktoś ma namiary tej laluni?
    • vicctor-pl Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śmie... 31.05.13, 07:33
      co mi zrobią jak nie zloze deklaracji?
      jest na to jakis paragraf?
      boje sie ...prosze pomóżcie...
      • Gość: Edek śmieciorz Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 08:25
        A nic Ci nie zrobią. Głowę mają Ci urwać? Naliczą automatycznie wyższą stawkę i tyle.
        Swoją drogą ciekawe jest to, że władze ustalają podatek a ja szarak muszę jeszcze łazić za tym żeby oni mogli ten podatek pobrać - to chyba nie mój interes. Wymyślają głupoty to niech sobie zatrudnią ludzi którzy od drzwi do drzwi odpowiednie deklaracje wypiszą.
        • Gość: Maria Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.42.12.88.alfanet24.pl 31.05.13, 10:53
          Wiecie moze czy mozna wyslac deklaracje przez internet ?
          • Gość: a Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.42.3.86.alfanet24.pl 31.05.13, 11:18
            Możesz przez internet, ale musisz mieć podpis elektroniczny lub Profil Zaufany na platformie ePUAP. To chyba jest oczywiste?

Za nie złożenie deklaracji jest grzywna zgodnie z kodeksem karnym skarbowym min. 160 zł.
            • Gość: Maria Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.42.12.88.alfanet24.pl 31.05.13, 11:20
              Mialam nadzieje ze mozna wyslac na zasadzie PITu do Urzedu Skarbowego
              • Gość: a Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.42.3.86.alfanet24.pl 31.05.13, 11:40
                PIT do US ma ogólnopolski program teleinformatyczny, który weryfikuje Twoją tożsamość przy podaniu kwoty przychodu za lata wcześniejsze.
            • Gość: ainafets Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: 109.95.25.* 31.05.13, 19:28
              Za nie złożenie deklaracji jest grzywna zgodnie z kodeksem karnym skarbowym
              > min. 160 zł.

Ustawa nie nakłada żadnych kar za niezłożenie deklaracji, nakłada tylko wyższą stawkę za śmieci.
              Urzędnicy wprowadzają ludzi w błąd mówiąc, że będą grzywny i to jest skandal.
          • Gość: taki tam sobie... Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: 212.59.252.* 31.05.13, 11:23
            ... w innych miastach można składać deklaracje
            w czerwcu a nawet w lipcu,tylko Częstochowa ,
            to "dobre miasto" (?) musi być bardziej papieska
            od papieża (wpływ JG?).
            Swoją drogą,do zagospodarowynia odpadów
            to potrzeba AŻ dyrektora?
            Kolejna ciepła posadka podbijająca
            dodatkowo cenę za wywóz śmieci,
            śmieci których najwięcej będzie
            z tych bzdurnych,wypełnianych
            wielokrotnie deklaracji.
            • Gość: -io Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.ip.netia.com.pl 31.05.13, 12:01
              zastanawiam się: której szychy z SLD jest córką lub rodziną ?
              • Gość: xxx Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.13, 12:16
                Znajoma rudego, on wsadził ją na ciepłą posadkę.
              • mam-marzenie Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm 31.05.13, 13:27
                Nie posądzałabym od razu ze to znajoma. Z tego co wiem ta pani pracuje w Sobuczynie od dawna i ma doktorat z odpadów.
                • Gość: para Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.reliablesite.net 31.05.13, 14:04
                  ludzie znikąd nie robią doktoratów
                • Gość: sowa Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 14:57
                  Ta pani ma doktorat, ale ze ścieków ...
                  • Gość: iiii żenada IP: 89.248.161.* 31.05.13, 15:08
                    z osadów dokładniej. Czyli niespecjalnie to wykształcenie zgodne z zajmowanym stanowiskiem. Matyjaszczykowa sitwa nie rozumie różnicy. Równie dobrze mogli zatrudnić jakiegoś koleżkę z tytułem z metalurgii.
    • kicha3 A ja na znak prtestu mam zamiar.... 31.05.13, 11:31
      wyrzucać śmieci na ulicę.
    • pumb123 Sposób informowania ludzi o tym jest karygodny 31.05.13, 12:37
      Sposób informowania ludzi o obowiązku składania tych deklaracji jest karygodny. Informują o tym drukami bezadresowymi (do mnie taki w ogóle nie dotarł) a ja się w ostatni dzień składania dowiaduję o tym terminie tylko dlatego, że z nudów wszedłem na internet. Dla mnie sprawa jest prosta i jest to masowe wymuszanie od ludzi kar na nieterminowe złożenie deklaracji.
      • Gość: TOhm Potwierdzam IP: *.centertel.pl 31.05.13, 13:12
        Ani ja ani moi rodzice nie dostaliśmy żadnego zawiadomienia do swoich posesji.
        Mam też mieszkanie w bloku w centrum z prawem własności do gruntu (tu też zawiadomienia brak). Spółdzielnia w której jest blok raz mówi że będzie sama składać deklaracje drugi raz mówi że nie będzie. Pani przyjmująca deklaracje na dodatek marudziła dlaczego składam deklaracje za mieszkanie z bloku no to jej odpowiedziałem że skąd mogę wiedzieć co zrobi spółdzielnia czy w końcu złoży deklaracje czy nie, karę za nie złożenie to oczywiście dostanę ja jako właściciel nieruchomości a nie spółdzielnia. Totalna porażka.
        Kolejny problem to pojemnik na popiół pani przyznała mi pojemnik ponad 700L. Popiół mają zabierać raz na 2 miesiące. To ja pytam jak ja go w zimie mam pełny (będzie ważył około tony) wywlec sam przed przed posesję i gdzie ja mam tego kolosa i resztę zbiorników trzymać, pani stwierdziła że to mój problem. Czy naprawdę nie można popiołu zabierać częściej i dać ludziom mniejsze 120L zbiorniki z którymi będą w stanie coś zrobić a nie tonowe kolosy?!
        Do redaktorów GW: Ciekawy jestem ile kasy z budżetu miasta poszło na akcję informacyjną, na co zostały wydane i kto za to imiennie odpowiada???!!!

Słowa obelżywe cisną mi się same na usta.
    • lester15 Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śmie... 31.05.13, 13:24
      To zwykły ordynarny haracz, typowy produkt obecnej kleptokracji!
      • wschod_czestochowy Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm 31.05.13, 14:00
        Obowiązek wynika z ustawy i uchwały rady miasta.

A nieznajomość prawa szkodzi. UM nie ma obowiązku każdego za zwrotnym potwierdzeniem informować.
        • Gość: ik Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.ip.netia.com.pl 31.05.13, 14:08
          ale jak to już robi, to niech informuje troszkę wcześniej niż na 2 dni przed końcem, kiedy nie da się już dopchać do złożenia.
    • pumb123 Jakie są konsekwencje? 31.05.13, 14:17
      Czy jeśli nie wypełnię deklaracji, to miasto nie będzie ode mnie odbierać śmieci, czy po prostu nie będzie mi za odbiór tych śmieci naliczać opłaty?
      • Gość: do pumb Re: Jakie są konsekwencje? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 15:50
        słuszna uwaga ... popieram treść pytania. Kto to kur....wa wymyślił toż to gorsze niż za komunizmu.
      • Gość: Thom Odpowiadam IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 17:54
        cytując www.odpady.czestochowa.pl
        Co się stanie, jeśli ktoś nie złoży deklaracji?
        - Częstochowskie Przedsiębiorstwo Komunalne jako pełnomocnik prezydenta miasta w jego imieniu wyda wówczas decyzję administracyjną za właściciela nieruchomości i naliczy opłatę za gospodarowanie odpadami komunalnymi.
    • Gość: hn Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 14:37
      firma Remondis ostatni raz opróżniła mój pojemnik i .... tegoż dnia również go sobie zabrała. nowa umowa od lipca, gdzie przez miesiąc mam gromadzić odpady ? Do lasu nie wywiozę, pod urzędem miasta kamery. Co proponujecie podrzutka pod bloki ?, przystanek autobusowy ?
      • Gość: a Re: Piątek ostatnim dniem składania deklaracji śm IP: *.42.3.112.alfanet24.pl 02.06.13, 19:39
        Przez miesiąc? Człowieku, pojemników to i ze 3 miesiące nie będzie - skąd Strachy wezmą 50-70 tysięcy pojemników!?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka