Dodaj do ulubionych

poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam

08.06.13, 22:17
pokazywarka.pl/okz1nv/
www.wykop.pl/link/1547503/poszukiwanie-sprawcow-pobicia-czestochowa-08-06-blagam-o-pomoc/

Błagam Was o pomoc! Wiem, że już wielokrotnie pomogliście w wielu sprawach, mam nadzieję, że pomożecie także mi. Na Wykopie jestem już od długiego czasu, ale nie miałam wcześniej konta. Dopiero wydarzenia z dzisiejszego dnia mnie do tego skłoniły.

Dzisiaj nad ranem, między 4-6, w Częstochowie napadnięto i ciężko pobito mojego brata. Działo się to na Grabówce, koło stacji CPN, najprawdopodobniej przy ulicy Tczewskiej, koło nowych domów.

maps.google.pl/maps?q=Tczewska,+Cz%C4%99stochowa&hl=pl&ie=UTF8&sll=51.131478,17.106831&sspn=0.007446,0.01929&oq=Tczewska,+cz%C4%99&t=h&hnear=Tczewska,+Cz%C4%99stochowa,+%C5%9Bl%C4%85skie&z=16

Brat wracał w nocy do domu. Napadło go 4 gości- nie wiem, czy starszych, czy młodszych, brat jest w szoku i niewiele pamięta. Nie zaczepiał ich. Skopali go, bili go tylko po głowie- żeby zabić. Maciek ma złamaną górną żuchwę, nos, oczodoły, na twarzy ślady po podeszwach. Jest w tragicznym stanie. Skatowali go i zostawili. Stracił przytomność. Gdy się obudził, udało mu się zadzwonić po pogotowie, policję i rodzinę. Trafił do szpitala- przez kilka godzin nie podano mu środków przeciwbólowych, nikt się nim nie zajął. Dzięki interwencji rodziny trafił do szpitala na śląsku, gdzie zajęto się nim odpowiednio.

Niestety, nie jesteśmy w stanie ustalić, kto stoi za tym pobiciem. Nie ma w okolicy kamer. Sprawa jest już na policji, ale obawiamy się, że nic nie znajdą.

Dlatego też, błagam Was o pomoc. Jeśli ktoś z Was ma znajomych w tej okolicy albo sam tam mieszka- popytajcie, posłuchajcie. Może ktoś coś wspomni, może te dranie komuś się tym "pochwaliły". Proszę, pomóżcie. Nawet najdrobniejsza informacja pomoże w ujęciu tych gnojków. Nie mogę przeżyć tego, że ktoś krzywdzi moją rodzinę. Serce mi pęka, jak wiem, że ktoś tak brutalnie potraktował brata, którego kocham nad życie. Błagam Was. Pomagaliście w innych przypadkach, spróbujcie pomóc i w tej sprawie.

Kontakt do mnie infoo.anka@gmail.com
Obserwuj wątek
    • storima Re: poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam 09.06.13, 00:07
      Zycze powrotu do zdrowia, sily i spokoju. I znalezieniu bandytow. Moze rozkleisz informacje w sasiedztwie? Trzymaj sie!
    • bevella Re: poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam 09.06.13, 00:17
      Dziękuję za zainteresowanie.
      Szukamy dalej z całą rodziną. Wierzę, że znajdziemy ślad, i w to, że te bezduszne dranie poniosą karę.
      • liber007 Re: poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam 09.06.13, 03:18
        w normalnym kraju dostaliby czapę ale u nas... lepiej z każdym sprawcą "porozmawiać" samemu bo w sądzie dostaną zawiasy ponieważ dla sądu to niska szkodliwość i sprawcom nie będą chcieli niszczyć życia choć oni sami komuś zniszczyli...

szukajcie, nie odpuszczajcie, zapewne się pochwala komuś przy wódzie, jest też kwestia tego że 90% takich historii nie jest przypadkowa i może być brat w coś zamieszany a to porachunki lub kara oczywiście takie osoby często zaprzeczają żeby rodzina się nie martwiła i ze strachu przed przyznaniem się do błędu.
        • bevella Re: poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam 09.06.13, 10:41
          Niestety, historia jest kompletnie przypadkowa. Brat długi czas mieszka za granicą, dopiero przedwczoraj przyjechał do rodziców w odwiedziny, więc w nic zamieszany nie był. Nie był to też napad rabunkowy, bo nic mu nie zabrali. Zaatakowano go od tyłu, z zaskoczenia. Gnojki biły go w taki sposób, że ktoś go trzymał, a inny bił. Nie ma śladów po tym, że się bronił. Brat jest dobrze zbudowanym i silnym facetem, ale gdy ktoś atakuje od tyłu, niewiele można zrobić...
          • Gość: Szifty Re: poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 20:34
            Nie jest rozsądne informowanie sprawców o tym, że nic nie masz i w związku z tym sprawa za jakiś czas trafi na półkę.
            • bevella Re: poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam 09.06.13, 21:04
              Gość portalu: Szifty napisał(a):

> Nie jest rozsądne informowanie sprawców o tym, że nic nie masz i w związku z ty
              > m sprawa za jakiś czas trafi na półkę.

To są informacje wczorajsze, kiedy dopiero zaczynaliśmy poszukiwania. Wiadomości o postępie śledztwa nie są przekazywane.
    • Gość: rozsadek Re: poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam IP: 195.205.171.* 13.06.13, 22:37
      Dobrze było by zobaczyć gdzie jest najbliższy monitoring w pobliżu ulicy Tczewskiej i sąsiednich ulic, może sprawcy szli od strony stacji CPN,,kamera jest na stacji i w hurtowni tkanin na przeciwko stacji CPN. Możliwe ,że sprawcy też wracali do domu pieszo? Mogą mieszkać w tej samej dzielnicy. Warto było by sprawdzić kamery z stacji CPN i hurtowni tkanin. Rozwiesić informacje o zdarzeniu.
      Porozmawiać z bratem jeszcze raz, może przypomni sobie więcej szczegółów.

Trafił do szpitala- przez kilka godzin nie podano mu śro
      > dków przeciwbólowych, nikt się nim nie zajął.
      I to jest żałosne,pacjent przywieziony do szpitala pobity jest pozostawiony sam sobie.
      Tylko w filmie "SZPITAL" lekarze "witają" pacjenta w drzwiach i zajmują się natychmiast.
      • bevella Re: poszukiwanie sprawców pobicia - przeklejam 13.06.13, 22:52
        Wszystko to jest sprawdzane. Policja działa, rodzina też. Nie darujemy draniom.
    • Gość: Kn982i Namiary na lekarzy IP: 93.174.93.* 14.06.13, 11:18
      Prosilbym o nazwiska lekarzy, ktorzy nie podali srodkow przeciwbolowych i jak piszesz "nie zajeli sie" osoba, ktora byla w stanie krytycznym.

Czy trafil na Parkitke?

Na waszym miejscu pobilbym ciezko ten personel. Latwo przeciez ustalic, kiedy wychodza ze szpitala, jaka droge przebywaja do domu i gdzie mieszkaja.
      • bevella Re: Namiary na lekarzy 14.06.13, 12:00
        www.dziennikzachodni.pl/artykul/918451,czlowiek-wyl-z-bolu-a-szpital-w-czestochowie-odmowil,id,t.html
        Tu jest ta sytuacja ze szpitalami szerzej opisana. Był na Zawodziu, rodzina przewiozła go na Parkitkę, potem udało się go umieścić na Śląsku, gdzie zajęli się nim natychmiast wspaniali lekarze. Brat jest już po operacji, czuje się lepiej :)
        • Gość: bevella Re: Namiary na lekarzy IP: 193.0.242.* 14.06.13, 12:06
          Przeraża mnie argumentacja tych lekarzy. Nie ruszyli palcem. Piszą, że był agresywny i nietrzeźwy.Ciekawe, na jakiej podstawie to stwierdzili, jak nie badali go. Był w otoczeniu rodziny, wył z bólu. Agresja? Chyba żyję w innym świecie, może dla lekarzy płacz pacjenta jest agresją. Najłatwiejsze usprawiedliwienie na to, że gó... zrobili.
          • Gość: zxc Re: Namiary na lekarzy IP: *.play-internet.pl 14.06.13, 19:54
            SOSNOWIEC to nie Slask i nigdy do Slaska nie nalezal.
            • Gość: Kupsz Re: Namiary na lekarzy IP: *.play-internet.pl 14.06.13, 21:56
              pl.wikipedia.org/wiki/Sosnowiec
              No chyba jednak jest na śląsku.
              • Gość: dn Re: Namiary na lekarzy IP: *.96.245.2.tvksmp.pl 17.06.13, 14:09
                No chyba jednak NIE.
                Wyraźnie jest napisane, że leży w Zagłębiu Dąbrowskim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka