r0bs0n
08.06.13, 22:17
pokazywarka.pl/okz1nv/
www.wykop.pl/link/1547503/poszukiwanie-sprawcow-pobicia-czestochowa-08-06-blagam-o-pomoc/
Błagam Was o pomoc! Wiem, że już wielokrotnie pomogliście w wielu sprawach, mam nadzieję, że pomożecie także mi. Na Wykopie jestem już od długiego czasu, ale nie miałam wcześniej konta. Dopiero wydarzenia z dzisiejszego dnia mnie do tego skłoniły.
Dzisiaj nad ranem, między 4-6, w Częstochowie napadnięto i ciężko pobito mojego brata. Działo się to na Grabówce, koło stacji CPN, najprawdopodobniej przy ulicy Tczewskiej, koło nowych domów.
maps.google.pl/maps?q=Tczewska,+Cz%C4%99stochowa&hl=pl&ie=UTF8&sll=51.131478,17.106831&sspn=0.007446,0.01929&oq=Tczewska,+cz%C4%99&t=h&hnear=Tczewska,+Cz%C4%99stochowa,+%C5%9Bl%C4%85skie&z=16
Brat wracał w nocy do domu. Napadło go 4 gości- nie wiem, czy starszych, czy młodszych, brat jest w szoku i niewiele pamięta. Nie zaczepiał ich. Skopali go, bili go tylko po głowie- żeby zabić. Maciek ma złamaną górną żuchwę, nos, oczodoły, na twarzy ślady po podeszwach. Jest w tragicznym stanie. Skatowali go i zostawili. Stracił przytomność. Gdy się obudził, udało mu się zadzwonić po pogotowie, policję i rodzinę. Trafił do szpitala- przez kilka godzin nie podano mu środków przeciwbólowych, nikt się nim nie zajął. Dzięki interwencji rodziny trafił do szpitala na śląsku, gdzie zajęto się nim odpowiednio.
Niestety, nie jesteśmy w stanie ustalić, kto stoi za tym pobiciem. Nie ma w okolicy kamer. Sprawa jest już na policji, ale obawiamy się, że nic nie znajdą.
Dlatego też, błagam Was o pomoc. Jeśli ktoś z Was ma znajomych w tej okolicy albo sam tam mieszka- popytajcie, posłuchajcie. Może ktoś coś wspomni, może te dranie komuś się tym "pochwaliły". Proszę, pomóżcie. Nawet najdrobniejsza informacja pomoże w ujęciu tych gnojków. Nie mogę przeżyć tego, że ktoś krzywdzi moją rodzinę. Serce mi pęka, jak wiem, że ktoś tak brutalnie potraktował brata, którego kocham nad życie. Błagam Was. Pomagaliście w innych przypadkach, spróbujcie pomóc i w tej sprawie.
Kontakt do mnie infoo.anka@gmail.com