Dodaj do ulubionych

I Komunia Św. 2014

16.09.13, 11:44
Watek na temat I Komunii Świętej 2014 r czas zacząć.

Chciałbym aby w tym wątku znalazły się informacji kiedy( dzień ,godzina) będą I Komunie św w konkretnych parafiach – dzielnicach Częstochowy ,może komuś się to przyda aby np. przepisać dziecko z uwagi na bezsensowne wymysły proboszczów . I właśnie o te wymysły najbardziej mi chodzi , gdzie księża konkretnych parafii podchodzą po ludzku do organizacji komunii dla dzieci a gdzie proboszcze chcą nabić kasę rekami rodziców szantażując ich że dziecko nie dopuszczą do komunii.

Jako pierwszy zacznę: kościół na stradomiu , Parafia Najświetniejszego Serca Pana Jezusa w Częstochowie ul. Kościelna - w dniu 11 maja 2014 r godz. 10:45
Z pierwszych oficjalnych informacji dla rodziców wynika :
1. Spotkania organizacyjne dla rodziców w ciągu roku w środę po 3 niedzieli miesiąca godz 19:00 ( po co tyle spotkań )
2. Nieobecność dziecka na trzech spotkaniach w grupach – niedopuszczenie dziecka do przyjęcia I Komunii Św ( brak komentarza bo chyba zbędny )
3. Do I Komunii dzieci przystępują w strojach liturgicznych tzw albach ( zobaczymy jaka będzie cena tych strojów , brak konsultacji z rodzicami narzucenie przez proboszcza jestem ciekawy ile kasy bierze za wybranie firmy szyjącej :) )
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: I Komunia Św. 2014 IP: 212.87.246.* 16.09.13, 21:58
      ale powiedz po co to chcesz wiedzieć...szukasz sensacji?! wolisz aby dziecko miało komunię z dziećmi, których nie zna tylko dlatego, że musisz kilka razy iść do kościoła? i uwierz mi alby są tańsze niż sukienki czy garnitury...pamiętaj, że nikt nie zmusza cię, aby twoje dziecko szło do I komunii. Jestem tylko ciekawa czy zamówiłeś już lokal na imprezę...

a może ten grafik komunii jest ci potrzebny, bo masz kwiaciarnię i chcesz zarobić:)
    • Gość: lebowsky Re: I Komunia Św. 2014 IP: *.42.12.192.alfanet24.pl 17.09.13, 08:34
      przystapienie dziecka do Komunii nie jest obowiązkowe!!! ...... a jesli juz na siłe chcesz to zrobić to chyba oczywistym jest, że musisz dostosować sie do zasad! choćby narzuconych ......... krótko mówiąc, masz wybór, więc się nie użalaj!!

p.s. .... bardziej irytuja mnie Twojego pokroju pseudo katolicy, niż zdeklarowani ateiści którzy przynajmniej "maja jaja" żeby głośno się określić!
    • jarec-ki70 Re: I Komunia Św. 2014 19.09.13, 22:06
      Uderz w stół a nożyce się odezwa :), albo ktoś nie czyta wstępu bo autor pisał o konkrety a nie wypowiedzi od " moherowych beretów"

Temat dość ciekawy bo z tego co słychać to przygotowanie dzieci do I Komunii Świętej to wolna amerykanka dla proboszczów i nie idzie to w parze ,aby ten młody człowiek był w przyszłości katolikiem. Zgodnie z ostatnia wypowiedzią papieża kościół nie powinien mieć cenników na usługi duszpasterskich i jestem ciekawy jak sie to przełoży na Polski Kościół Katolicki.
      ps. lebowsky jak chcesz stosować się do zasad wbrew logice to nikt Ci nie zabrania tego robić lecz nie narzucaj innym co maja robić żyj w przekonaniu "ksiądz karze a parobek robi" hehe
      • Gość: lebowsky Re: I Komunia Św. 2014 IP: *.42.13.233.alfanet24.pl 20.09.13, 15:37
        .... i tak zrobicie, co Wam ksieżulek nakaże! .... dziecko do komunii poślecie zgodnie z tradycja i "logiką" dla rodziny i sasiadów, najwazniejsze bedzie, jak wygladało i ile dostało! ..... potem jak na polskiego Katolika przestało w poczuciu bezsilnosci i wielkiej krzywdy, wylejecie swoje żale na forum lub przy komunijnym kieliszku!!! ...... wsłuchując sie w słowa Franciszka, stwierdzicie, ze nawet Papież zgadza się na aborcje i antykoncepcje i że cały KK to jedna wielka obłuda (?);-/ pozdro
    • Gość: sher Re: I Komunia Św. 2014 IP: *.zana.trustnet.pl 21.09.13, 10:59
      > 3. Do I Komunii dzieci przystępują w strojach liturgicznych tzw albach ( zobacz
      > ymy jaka będzie cena tych strojów , brak konsultacji z rodzicami narzucenie prz
      > ez proboszcza jestem ciekawy ile kasy bierze za wybranie firmy szyjącej :) )

Totalna bzdura! Byłam na zebraniu i proboszcz jak najbardziej się z nami konsultował, a nie narzucał. Na następne spotkanie mamy przyprowadzić swoje firmy szyjące. Zaproponował nam firmy , które już szyły stroje i owszem przedstawią nam swoją ofertę, ale ostateczny wybór należy do nas. Zaproponował również, że jeżeli rodziców nie stać na nowy strój lub po prostu ma taką możliwość, może odkupić od czwartoklasistów. Stroje od 5 lat są niemal identyczne z drobnymi modyfikacjami, więc żadne z dzieci nie będzie się wyróżniało. Mnie też się nie wszystko podoba w tych wszystkich przygotowaniach, ale za moich czasów wcale nie było lepiej.

Akurat to, że dzieci idą jednakowo ubrane uważam za świetny pomysł. Nie będzie księżniczek i kopciuszków i zarówno dzieci jak i rodzice skupią się na tym co jest na prawdę ważne w tym dniu, a nie na ocenianiu czy ich córeczka lub synek nie jest przypadkiem gorzej ubrany od swojego kolegi, czy koleżanki.
    • Gość: zawsze-inna Re: Miłosny List IP: *.42.12.4.alfanet24.pl 21.09.13, 12:20
      Storimo nie spamuj
      a wracajac do tematu również jestem za albami.Wychodzi to taniej niz latanie za garniturem ,mierzenie,ewentualnie szycie u krawca.
      • storima Re: Miłosny List 21.09.13, 19:09
        Gość portalu: zawsze-inna napisał(a):

> Storimo nie spamuj

Prosze???

Nigdy nie spamowalem, a tym bardziej nie publikowalem chamskich, ordynarnych psychotycznych wpisow, wyzdanych i zboczonych tekstow.
        Wystarczy spojrzec na IP.
        Ostatnio stale sie loguje.

kubiss, pod zmiennymi IP psychopata od 8. lat stara mi sie ublizyc, grozac pobiciem,
        rasistowskimi wpisami,
        zapowiada wykonanie na mnie wyroku smierci...

wyrzucany regularnie za umieszczanie karalnych wpisow z innych forow.

stad stworzylem watek opisujacy jego chora dzialnosci psychopaty i bandyty:

8. lat!

forum.gazeta.pl/forum/w,55,145061703,146803379,Kubiss_Jest_co_raz_to_z_toba_gorzej_Serio_.html

Mnie nie obrazi ani nie wyprowadzi z rownowagi, ale jak widac uprawia jeszcze spamerke przaeszkadzajac innym.

On rowniez pulikowal psychotyczne seksistowskie teksty podpisujac sie nickami dawnych uzytkowniczek tego forum.

Pisza do administracji i klikaj na czerwony kosz.

• zawsze-inna Re: Miłosny List 21.09.13, 19:20
          A to przepraszam.Aż dziwne,że tyle czasu i nic z tym nie zrobią.Pozdrawiam.
          • storima Re: Miłosny List 21.09.13, 19:59
            Nie szkodzi.
            Nie robia bo nie interweniuje.
            Szkoda mi czasu na pisanie do administracji, a swoja droga to opiekun forum sam z siebie jak i z obowiazku powinien dla dobra uzytkownikow ewidentne spamy wycinac.

Z drugiej strony jest demokracja, jest wiec miejsce dla idiotow, z tym ze ten tu grazac smiercia czy tez wypisujac szkalujace teksty na temat mego "prywatnego zycia" podpada mpod wpisy karalne i takie z miejsca powinny byc wycinane.
            On zabil w sobie krzty honoru wstajac wczesnie rano i publikujac od 3. nad ranem do poznych godzin nocnych nienawistne, awnturnicze, bandyckie wpisy. Przeciez pisali mu na innych forach, ze jest nienawistnym idiota. Pomoglo? Nie. Musieli go wyrzucic aby pozbyc sie nienormalnych wpisow.

OK. dosc szkoda czasu na bandyte.

Pozdrawiam serdecznie,

storima

• storima Re: Miłosny List 21.09.13, 22:47
              A przepraszam. Kilka dzisiejszych wpisow bandyty podpisujacego sie moim nickiem, publikujacego wyuzdane, patologiczne teskty seksualne zostalo usunietych przez opiekuna forum.

Pozdrawiam,

storima
    • Gość: zawsze-inna Re: Miłosny List Do Ręki IP: *.42.12.126.alfanet24.pl 22.09.13, 16:03
      Prawdziwy storimo

Bierzesz nr ip i idziesz na policje (i wszystko w tym temacie).Tacy ludzie nie sa bez karni jak im się wydaje.Pozdrawiam.
    • madomi.pl Re: I Komunia Św. 2014 21.10.13, 18:28
      Czy we wszystkich parafiach w Częstochowie odbędzie się uroczystość Pierwszej Komunii Świętej?
      • dyziek_o Re: I Komunia Św. 2014 22.10.13, 09:35
        Co za pytanie!
        Oczywiście!
        Przecież to niewysychające źródełko dochodów.........kasy znaczy się.
        A kasa - misiu, - kasa jest najważniejsza.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Dyzio.
        • Gość: lebowsky Re: Dyzio zazdroscisz?! ;-)) IP: *.42.12.202.alfanet24.pl 22.10.13, 10:00
          .... załóż swój kościół! ... przestań marudzić i nie zapominaj, że "kasa - misiu, - kasa jest najważniejsza" (?);-))

a Kicha będzie Twoim pierwszym Klechą!

pozdrawiam bardzo serdecznie! lebowsky
    • karin55 Re: I Komunia Św. 2014 11.04.14, 15:19
      Witam serdecznie,
      przygotowuje projekt dokumentalny dla jednego z zagranicznych kanałów tv o pięknych, niepowtarzalnych komuniach w Polsce. Poszukuje dwóch, trzech rodzin (3 już mam ;-) , które chciałyby wziąć udział w projekcie. Celem projektu jest pokazanie pięknego, wystawnego przyjęcia komunijnego w iście hoolywoodzkim stylu. Wiem, że rodzice, przygotowują się do tego wydarzenia dość długo i starają się, by ta impreza była przede wszystkim niezapomniana dla dziecka - a więc oryginalnych pomysłów nie brakuje. ;-) być może ktoś miałby ochotę podzielić się nimi z szerszą publicznością. Bardzo chętnie opowiem o szczegółach projektu
      kontakt do mnie : projectdoc2014@gmail.com
      Z góry dziękuję ;-)
      • karin55 Re: I Komunia Św. 2014 11.04.14, 15:20
        Witam serdecznie,
        > przygotowuje projekt dokumentalny dla jednego z zagranicznych kanałów tv o pięk
        > nych, niepowtarzalnych komuniach w Polsce. Poszukuje dwóch, trzech rodzin (3 ju
        > ż mam ;-) , które chciałyby wziąć udział w projekcie. Celem projektu jest pokaz
        > anie pięknego, wystawnego przyjęcia komunijnego w iście hoolywoodzkim stylu. Wi
        > em, że rodzice, przygotowują się do tego wydarzenia dość długo i starają się, b
        > y ta impreza była przede wszystkim niezapomniana dla dziecka - a więc oryginaln
        > ych pomysłów nie brakuje. ;-) być może ktoś miałby ochotę podzielić się nimi z
        > szerszą publicznością. Bardzo chętnie opowiem o szczegółach projektu
        > kontakt do mnie : projektdoc2014@gmail.com
        > Z góry dziękuję ;-)
    • optio11 Re: I Komunia Św. 2014 11.04.14, 16:47
      Już dawno udowodniono, że człowiek rodzi się BEZ BOGA, i trzeba mu w łeb wtłoczyć pewne brednie, sposoby zachowania i myślenia. Ograniczyć jego zdolność percepcji i syntezy do spraw "wyłącznie słusznych". To dzięki tej zasadzie Wierzący nie potrafi ocenić świata inaczej niż przez pryzmat religii. Po prostu brak mu konstrukcji myślowych pozwalających na inną percepcję niż ta po przez wiarę. W tej percepcji świat bez wiary lub Boga nie istnieje. Zaatakowany argumentami broni się do upadłego, a przyparty do muru wykazuje daleko posuniętą agresję. Powód jest bardzo prosty. Argument logiczny ( prawdziwy ) wywołuje u Wierzącego konflikt - sprzeczność wewnętrzną i burzy świat do którego został uwarunkowany - i bez którego jego własna psyche nie może istnieć. Dlatego Wierzący tak broni się przed logicznymi argumentami, i tak broni wiary i kościoła, ponieważ w przypadku braku tych czynników nastąpiłaby destrukcja jego osobowości. Co ciekawsze Wierzący odczuwa strach, nie strach przed Bogiem, ale strach przed DRUGIM CZŁOWIEKIEM MYŚLĄCYM INACZEJ. Strach ten spowodowany jest właśnie możliwością zachwiania konstrukcji osobowości Wierzącego. W efekcie Wierzący czuje się najlepiej ( najbezpieczniej ) w stadzie Wierzących, podejmuje wszelkie działania aby to stado zwiększyć, i wyeliminować osobniki myślące inaczej. Z tego powodu u Wierzących obserwuje się propagację wiary, która często przyjmuje formy skrajne. Fakt ten doskonale potrafi wykorzystać instytucja nadzorująca Wierzących, w naszym polskim przypadku jest to głównie Kościół Katolicki. Z tego powodu kładzie ona ogromny nacisk na tzw. edukację młodzieży w szkołach oraz na katolicką rodzinę. Są to miejsca w których URODZONY BEZ BOGA, obnażony i chłonny umysł dziecka, zostaje uwarunkowywany. Nie ma lepszej więzi emocjonalnej dziecka niż z rodzicami, a w późniejszym wieku z grupą rówieśników. Uwarunkowani rodzice przygotowują grunt. Później idzie do szkoły w której podobni mu również uczęszczają na tzw. religię. Jeśli nie to dziecko czuje się jak odszczepieniec od grupy - a w tym wieku dzieci są bezlitosne dla "odmieńców". Odpowiednio tresowane dziecko dorasta i staje się uwarunkowanym rodzicem. CYKL ZACZYNA SIĘ OD POCZĄTKU

:-)
      • taniarada Re: I Komunia Św. 2014 11.04.14, 16:59
        Jeden wysyła spamy ,a drugi piesze epickie opowieści dla maluczkich ludzików o nie wierze.Teraz rozumiem twój strach przed PIS.Który nastąpi nieuchronnie.I wątłe watki zakładane .Po co ruszać stare posty.Kto ma posłać do komunii to pośle.Kto tam będzie słuchał wątłego optio nr11.
        • dyziek_o Re: I Komunia Św. 2014 11.04.14, 19:06
          No - "optio"!
          Sam lepiej bym tego nie ujął.
          Szacun!
          Tyle, że to rzucanie pereł przed wieprze.
          Bo aby to, co napisałeś ogarnąć, należy umieć posługiwać się tym, co ma się między uszami...
          o ile się tam coś posiada. Z tym zasię w naszym społeczeństwie nie najlepiej.
          Co właśnie zostało udowodnione.
          Pozdrawiam,
          Dyzio.
    • eiskra.1 Re: I Komunia Św. 2014 12.04.14, 00:58
      Jeżeli chcą być Państwo na bieżąco z modą dziecięcą
      gorąco zachęcamy do polubienia Nas na Facebooku lub odwiedzenia nas w C.H. Jagiellończycy na I p. BOX 230 w Częstochowie .
      Znajdą tu Państwo sporo ciekawych propozycji co do ubioru naszych dzieciaków oraz będą na bieżąco z nowościami w naszym sklepie.

Z pozdrowieniami
      Mamo, kup

www.facebook.com/mamokupisz?ref=hl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka