Dodaj do ulubionych

Dlaczego.......

19.04.15, 06:55
............np. nie zagłosuję na Komorowskiego!

Ja np. - nie zagłosuję na gajowego z tego powodu, że nie zapobiegł
pracom rządu nad próbą przetiurmanienia naszych lasów a wręcz przeciwnie jak by,
A Ty?!
Obserwuj wątek
    • praktykant.lulek Re: Dlaczego....... 19.04.15, 09:50
      fakty.interia.pl/felietony/news-jego-murzynskosc-bronislaw-komorowski,nId,1718423
      • taniarada Re: Dlaczego....... 19.04.15, 12:22
        Ciekawostką jest jak zawsze pisze dyzio .Że nie ma rządu .Gdzie się wszyscy pochowali.Bronkobusem z Bronkiem nie jeżdżą .Gdzie jest Siemoniak,Schetyna ,Błońska szczekaczka rządowa ,ministra Piotrowska.Gdzie są ministrowie Grabarczyk, Sawicki, Kluzik, Szczurek itd. Odlecieli do Madagaskaru.Ministra Wasiak .Mądra, pracowita, asertywna - jak sama premiera Kopacz jest i o niej się wyrażała - ministrę można porównać tylko do Wi-Fi w Pendolinie.Co jest grane - gdzie jest rząd i co robi gdy go nie ma?Jego Majestat Suweren - Naród Polski ma prawo pytać , gdzie są dziś ci wybrani by mu służyć !
        Kto ich wybrał - Smerfy, gąski sierotki Marysi, Marsjanie czy ruski serwer, to jest nieistotne ! Wybrani zostali by służyć Państwu Polskiemu i Jego Obywatelom za ich pieniądze !
        Tych pieniędzy nie ma, żadnych pieniędzy nie ma ! Tych z podatków, z zagrabionych przez rząd OFE też nie ma. Nie ma pieniędzy z UE. I rządu też nie ma !Jest tylko prezydent Komorowski .Gdzie się nie pojawi to zaraz jakaś katastrofa. Ostatnio był na Narodowym i zawodów nie ukończono.

• n-jurek Sawicki 19.04.15, 12:53
          Podobno jest z PSL ,który wystawia Jarubasa
        • ku-tz Re: Dlaczego....... 19.04.15, 18:12
          Miglanc, Naród to Ty zostaw w spokoju. Jesteś malutką cząsteczką tego Narodu, bardzo malutką.
          A taka malutka cząsteczka może wypowiadać się tylko w swoim imieniu.
    • pluto37 Re: Dlaczego....... 19.04.15, 16:55
      Dyźku
      Prezydent -jaki by nie był - ma tyle do prac rządu co my obaj do odprawiania mszy w miejsce biskupa.
      To pierwsze primo
      A drugie to - o ile mnie pamięć nie myli - były niedawno próby żeby nietykalność Lasów wpisać w konstytucję, ale brakło kworum do poparcia tego wniosku.
      A po trzecie primo to okazuje się, że ostatnio powierzchnia lasów w RP wzrosła.

A jedyną zmiana jaka zdarzyła się firmie pt LASYPaństwowe to pdzielenie się z budżetem państwa zyskiem jaki wpływał do ich kasy i tam zostawał ku chwale kas leśniczych.

Jeśli zostaniesz przy swym postanowieniu, to możesz obudzić się i zobaczyć o poranku, że miejsce Komorowskiego zajął marionetek prezesa ksywa Duda.
      A na Anioł Pański doprowadzać cię będa bojówki Rydzyka :):)

• dyziek_o Re: Dlaczego....... 19.04.15, 18:50
        Witam - drogi Pluciński.
        O tym wszystkim o czym piszesz, to ja akurat dobrze wiem.
        Jak również o możliwościach strażnika żyrandola.
        Ale nie mogę darować osobnikowi, usiłującemu opylić jedyne
        nasze dobro narodowe które jeszcze nam zostało a które
        to wypracowały pokolenia naszych ojców i pewnie nasze - również.
        Oczywiście zdaję sobie również sprawę, że wybór jest jak między dżumą a cholerą
        ale tych lasów to ja gajowemu nie daruję.
        W najgorszym wypadku zostaną mi te anioły pańskie pod eskortą tych moherowych
        pododdziałów............ale coś za coś.
        A lasów, - kur......na, - nie daruję.
        Pozdrówki,
        Dyzio.
        • pluto37 Re: Dlaczego....... 19.04.15, 19:33
          No dobra Dyźku!
          Tylko podaj mi z łaski swojej gdzieś tą cenną wiadomość znalazł, albo kto Cię w tej materii uświadomił.
          Nie lubię żyć w nieświadomości:)
          • dyziek_o Re: Dlaczego....... 19.04.15, 22:47
            Chyba zbyt wiele ode mnie wymagasz.
            Winę ponosi w tym przypadku ten Niemiec który mi co dzień kapcie chowa........
            ale.........coś było w telewizji.
            Nim zakojarzyłem o czym mówią, program się skończył.
            Nastepnie, przeglądając forum NIE, znalazłem jakiegoś linka odnoszącego si do tematu.
            Również Maź Kolonko w którymś z wywiadów ujawnił ten fakt.........!
            Jak znajdę te linki, - podam Ci.
            Dyzio.
        • koyod pluto37 ze strachu przed "mocherami" odda głos 19.04.15, 20:31
          na Komorowskiego.
          Biedak nie zauważył jednakże, że ten jego kandydat również uczestniczy w życiu kościoła katolickiego, tego samego który tak "zagraża" egzystencji pluta. Tego samego kościoła, który również jest hojnie wspierany finansowo przez tak uwielbianą przez pluta Platformę Obywatelską.
          A może do tego biedaka jeszcze nie dotarło, że 16 mln zł przekazanych w 2014r. na budowę Świątyni Opatrzności przekazano głosami PO, PSL i PiS na wniosek złożony jednocześnie przez Izabelę Mrzygłodzką (PO) i Jana Burego (PSL). Zapewne nie dotarło, tak samo jak to, że w latach 2005-2007 władzę w Polsce sprawował PiS przy wsparciu prezydenta Kaczyńskiego i plucie żyło się identycznie jak i dzisiaj.
          pozdrowienia dla dyźka i pluty, antyklerykalnych oszołomów tego forum.
          • pluto37 Re: pluto37 ze strachu przed "mocherami" odda gło 20.04.15, 14:53
            koyod!
            ja w przeciwieństwie do ciebie do procesu jakim są wybory używam rozumu i kalkuję co mi się opłaci, bądź nie. I z kim poszedłbym na wódkę a kogo ominąłbym przez Srocko nawet gdyby mi beczkę okowity oferował.
            O tym jak mi się żyło za PiSslandu, to niech ci starczy ta opinia że jakby to nie było wspaniale, to nie życzę sobie powtórki.
            Zestaw palmusów w postaci bliźniaków dwóch rasy Kaczyńskich z dodatkiem Kamińskiego Giertycha i Leppera jest wystarczająco obrzydliwym doświadczeniem obywatelskim, żeby na samo ich wspomnienie dostać odruchów wymiotnych.

I choć składkę na wilanowskie jajco uważam za błąd to i tak on nie zmieni moich wyborczych zamierzeń.
            Po kiego grzyba mi marionetek machający kończynami w rytm drgawek Kaczyńskiego?
            Żeby znowu Polska kojarzyła jako pajac wśród europejskich narodów?
            A fe!!!! Apage Dudy!!!!
            A z resztą samo nazwisko Duda jakoś wrednie mi się kojarzy. A tego akurat z kretactwem, mędzeniem i bajzlem urzędniczym.
            No i PiSsem cuchnie na odległość. A to rozstrzga.
            I koyod!
            Mnie serdecznie wali czy kto chodzi i do jakiej swiątyni. Katolik Duda klepiący głupoty przez komórke w czasie mszy katolickiej poświęconej katastroficznemu Kaczyńskiemu, który był jego szefem, to dla mnie jest zupełnie obrzydliwym zjawiskiem.
            Ale chrakterystycznym dla PiSuaru, bo dokładnie pokazuje do czego Dudzie, Kaczyńskiemu i reszcie tych błaznów religia służy.

psst.
            Kościół mojej egzystencji nie zagraża. jedynie mówiąc krótko powoduje stany wk...wienne, kiedy zakłóca mój niedzielny wypoczynek, albo pakuje swe członki tam gdzie - w mojej i nie tylko mojej opnii - nie powinien. Ja koscielnym funkcjonariuszom i i ich takim jak ty ochotniczym rezerwom pod sutanny nie zaglądam. Niech się z biskupami mnożą do oporu 24/24 x na dobę. I niech wam dzieci zdrowe rosną!
            A od reszty wara. A ty jak sobie chcesz to możesz dorabiać za kuryjnego ormowca w moherku. Wolno ci. Wszak mamy demokrację ..........jeszcze.
            Amen.
            • koyod coś cienko pluto kalkulujesz skoro popierasz 20.04.15, 19:43
              partię, która finansuje tak nielubianą przez ciebie instytucję.
              No ale stara prawda powiada, że gra się na tyle na ile przeciwnik pozwala.
              • pluto37 Re: coś cienko pluto kalkulujesz skoro popierasz 20.04.15, 23:27
                koyod!
                Specjalnie wolno pisałem bo wiem że wolno myślisz, a ty dalej pusty jesteś jak beretka Kaczyńskiego.
                O moje kalkulacje się nie martw.
                Chcesz sobie krzywdę zrobić?
                Nadwyrężysz się i żaden wikary na ministranta cię nie weźmie. Nawet po to, żebyś mu świcę potrzymał.
                I dzieci z podwórka będą się z ciebie smiały.
                • dyziek_o Re: coś cienko pluto kalkulujesz skoro popierasz 21.04.15, 05:45
                  No i winniście mi Pluciński za czyszczenie monitora.......!
                • koyod Re: coś cienko pluto kalkulujesz skoro popierasz 21.04.15, 06:54
                  Jakże się nie martwić o ciebie pluto skoro chłopie zrozumieć nie możesz, że wybór któregoś dokonał jest iluzoryczny a efekt końcowy w kwestii finansowania kościoła przez partię, której zwolennikiem jesteś jest identyczny z tym gdyby wygrała partia przez ciebie nie lubiana.
                  Czyli w kwestii tej jesteś przegrany i twoje silenie się na inwektywy nic tu nie zmieni.
                  • pluto37 Re: coś cienko pluto kalkulujesz skoro popierasz 21.04.15, 08:46
                    Dyźku! Znowu????????
                  • pluto37 Re: coś cienko pluto kalkulujesz skoro popierasz 21.04.15, 09:04
                    koyod napisał: ...
                    > Czyli w kwestii tej jesteś przegrany i twoje silenie się na inwektywy nic tu ni
                    > e zmieni.
                    >
                    koyod!
                    Przegrany? Wbij sobie do głowy raz na jutro, że razem z tobą wygrać to jedyną formą okazania radości z wygranej to bałaby gałąź i sznur. Albo SKOK z wieży .....może być jasnogórska.
                    Jakie inwektywy? Nie pochlebiaj sobie. Inwektywą można traktować kogoś kto cokolwiek rozumie z otaczającej rzeczywistości. A w omawianym przypadku równie dobrze można stanąć przy słupie energetycznym I .......obrzucać.
                    Tak że nie rób sobie żartów z poważnych ludzi.
                    I miej wzgląd na to, że kol. Dyziek nadwyręża się okrutnie przy czyszczeniu ekranu.

Ale wracając do sedna, to to co uznajesz za inwektywę, to prawdy biblijne zgodne z nauką papieską zawartą w przesłaniu "PRAWDA WAS [koyod] WYZWOLI."
                    Amen!
                    • koyod biedny zatraceńcze, co ty wypisujesz 21.04.15, 16:10
                      ... Wbij sobie do głowy raz na jutro, że razem z tobą wygrać to jedyną formą okazania radości z wygranej to bałaby gałąź i sznur. Albo SKOK z wieży ... może być jasnogórska....

Gdybym nie wiedział, że ty pluto masz coś z głową tobym pomyślał, że w 2005 r. spękałeś i jakoś słowa rzeczonego powyżej w czyn nie obróciłeś. A może jednak wtedy spękałeś?
                      Piszesz dalej, że dyskutować ze mną to jak ze słupem a to niestety źle o tobie świadczy, no bo kto normalny dyskutuje z rzeczami. A ty kolejne wypowiedzi do mnie jednak kierujesz.
                      • dyziek_o Re: biedny zatraceńcze, co ty wypisujesz 21.04.15, 16:40
                        Pytałeś Pluciński, - gdzie ja o tych lasach....?!
                        A choćby tu:
                        Niewygodne.info.pl
                        Oczywiście prócz źródeł o których pisałem wcześniej............!

p.s
                        I dobrze Ci tak!
                        A prosiłem, - z koyodem nie dyskutuj.
                        Bo sprowadzi Cie na swój poziom................etc,etc.
                        • dyziek_o Re: biedny zatraceńcze, co ty wypisujesz 23.04.15, 20:33
                          No to kolejny argument:

Prezent rzondów Tuska i Kopoczowej o czym się nie chwalą to - każdy obywatel RP otrzymujący nowy DO będzie za każde wydane "ZAŚWIADCZENIA O MIEJSCU ZAMELDOWANIA/ZAMIESZKANIA" przez UM, UG, UDz . potrzebnego do wykonania czynności prawnych np. w banku, sądzie, notarialnych itd. płacił 17 PLN . Czy takie informacje znane są powszechnie w polskim narodzie ?
                          Ale urzendasy wiedząc o tym zrobiły polskich włatców w przysłowiowego ch...a , a polega to na tym że sobie i swoim krewnym oraz znajomkom dali cynk, DO wymienić do końca lutego 2015 r. i otrzymuje się nowy DO starego wzoru z wpisanym adresem zameldowania ważny do 2025 roku, czyli na taki sam okres jak te najnowsze wymyślone przez tuskowych badziewiarzy z MSW, bez wpisanego adresu zameldowania. Mała rzecz a cieszy nieprawdaż ? To przyjazne działanie rzondów Tuska i Kopoczowej w stosunku do swoich ziomkóf z kato-polandu.
                        • pluto37 Re: biedny zatraceńcze, co ty wypisujesz 24.04.15, 22:19
                          Dyźku
                          Wybacz mu albowiem nie wie biedactwo co czyni...
                          • taniarada @dyzma 24.04.15, 23:36
                            Załóż sobie "waćpan "prywatnego bloga ,na którym będziesz gonił swoich adwersarzy.I nawijał aż do "bulu " i oczywiście spamował.Wraz z drogim włodkiem mundo plutem .Który onego roku był zakochany w PIS .Ale mu się odmieniło na stare lata .Wraz z ciotką storimą .Tam powspominacie stare lata i żeglowanie po Poraju.To forum nadal jest publiczne.I nic mi nie wiadomo ,żeby coś się zmieniło .Serdecznie nie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka