Dodaj do ulubionych

debata w TOKu

22.09.15, 09:02
Miałem okazję przyjrzeć się kandydatom na posłów podczas sesji na ADJ.
I odczucia mam dość marne.
Z oporami do głównej rozgrywki w/g mnie zakwalifikować można z piątki dwójkę. Kasprzyka i Leszczynę w tej kolejności.
Pani od Petru to pomyłka, a pan z jakiejś lewicy -chyba - podobnie.
Za to za ciekawostkę przyrodniczą służyć może Giżyński z PiSu.
W mojej opinii ANGRUSZ [!!!!!!], który tu sporo dyrdymałów produkuje byłby bardziej odpowiednią wizytówką -na PLUS- dla częstochowskiego PiSu niż ten wyrośnięty kluchowaty bełkot.

Nic też dziwnego, że niewielka publika składała się w sporej części z pisowskich klakierów przypominających dwóch mapetowatych zgredów.

Obserwuj wątek
    • obserwator1-2013 Re: debata w TOKu 22.09.15, 10:51
      Leszczyna?... dobry żart.
      Zapewniony humor, co najmniej na tydzień. Dzięki.
      • pluto37 Re: debata w TOKu 22.09.15, 12:10
        Nie ma za co....
        Zauważ, że jakoś trzeba było zakwalifikować występującą piatkę.

Ja zaś chętnie poznałbym zmienników trójcy Leszczyna, Kasprzyk, Giżyński z trzeciego planu, czyli z zaplecza.
        nie jestem wielkim fanem wprowadzenia dwukadencyjności w parlamencie, ale patrząc na spore złogi takich co jeszcze od kontraktu się zasiedzieli bez pożytku dla kogokolwiek, to nabieram wątpliwości.
        Zauważ też, że angrusza wstawiłem ponad Giżyńskim, co tez ma swoją wymowę w ocenie lidera częstochowskiego PiSu:):):)
        Nie dziwię się, że spuściła go kata gwiazda z Koziegłów:)
        • dyziek_o Re: debata w TOKu 22.09.15, 16:25
          Ha! ha! ha!................ha!
          I spodziewał się Pluciński na spotkaniu................czego?!
          Fajerwerków intelektu?!
          Wytrysków geniuszu czy im podobnych dziwolągów?!
          Przecie już sama sympatia do tego ugrupowania, przekreśla możliwości
          wystąpienia tego typu zjawisk.
          Ale ja w innej sprawie:
          Konkretnie w kwestii "angrusza":
          Otóż przeczytałem dyskusję na temat szkolnictwa w naszym mieście.
          I jakkolwiek w większości przypadków nie zgadzam się z angruszem, tak w tym jednym muszę mu przyznać całkowitą rację . Jeszcze jeden z forumowiczy ma tam podobne odczucia.
          Niestety, nasza młodzież jest roszczeniowa, leniwa źle wychowana i w ogóle do dupy.
          I nie pomogą tu żadne zmiany w programach nauczania czy systemach oświatowych.
          Jedynie stan ów zmienić może wywalenie na śmietnik " KODEKS PRAW I OBOWIAZKOW" - ucznia
          Podejrzewam bowiem, że nasi milusińscy czytają jedynie tę część o prawach.
          Tym czasem z całego kodeksu powinno zostać jedynie OBOWIAZEK i PRAWO do nauki.
          A nauczyciel powinien być Bóg i Car w szkole. Tak, jak było za moich czasów.
          I choć w mojej szkole chłopy były już wąsate i po "przejściach" - żaden nauczyciel nie musiał
          mieć ukrytego adresu ani chodzić chyłkiem po mieście.
          Ech! - to były czasy.
          Dyzio.
          • storima Re: debata w TOKu 22.09.15, 18:45
            Za takie idiotyzmy co on tu wypisywal to wyrzucają z eawodu na zbita twarz. Facet w życiu nie przeczytał choc jednej książki na temat pedagogiki i nawolywal do lamania konstytucji. Bo niewydolność cielesna i dzieci jest knstytucyjnie chroniona. Trzeba byc na prawdę idiota aby jako zadeklarowany pedagog tak się podstawiac. Nic dziwnego że go wywalali wielokrotne z pracy.
            • storima Re: debata w TOKu 22.09.15, 18:46
              Nietykalnosc cielesna
          • pluto37 Re: debata w TOKu 22.09.15, 20:57
            Dyźku!
            Niczego się nie spodziewałem, ale jest różnica między poznaniem zjawiska z natury, a tym co zeznania medialne głoszą.
            Co innego Jaskóła na obrazku w gazecie, a co innego w naturalnym środowisku kibolskim wzmocniony efektami dźwiękowymi. Podobnie jak Giżyński.
            A z resztą lubię ciekawostki przyrodnicze:):):)

Co zaś do metod wychowawczych za czasów minionych, to nie wiem jak to w "twojej" szkole bywało, ale pamiętam jak po meczu w rękę między szkołą 22 a 10-ką z Olsztyńskiej ichniego nauczyciela milicja wyprowadzała bo podpadł na sędziowanie, bo szkolni zawodnicy i koleżeństwo chcieli mu łomot spuścić.
            Binert mu było po nazwisku:)
            I Dyźku! Co do reszty to ...przesadzasz. Młode są teraz w wielu przypadkach mądrzejsze od współczesnych angruszów, to raz, a dwa to jak nauczyciel jest przyzwoity zawodowo, to znajdzie sposób na lobuza. A trzy to pamiętaj, że kiedyś liczba szkół średnich była dość ograniczona z limitowaną ilością przyjęć.
            Obowiązek żaś powinien dotyczyć klas podstawowych, reszta to prawo z którego nie każdy musi korzystać.
            A po ostatnie to nie da się zmienić wiele w szkolnictwie dotąd do kiedy co chwilę po zmianie władz zaczyna się grzebanie w edukacji. To taki sam syf jak tzw służba zdrowia.
            W obu jest bajzel zmieniany co rusz i pod wpływem związków zawodowych.
            • storima Re: debata w TOKu 22.09.15, 21:19
              Człowiek który nawołuje do walenia dzieci linijka w ręce po to aby wymusić posłuszeństwo ???
              Krytykuje współczesną pedagogikę, a nie przeczytał ani jeden książki na ten temat.
              Naszego rodaka nazwisko znane jest na całym świecie. Znajdziesz ulice, szkoły, przedszkola im. Janusza Korczaka a on nawet nie zna podstaw jego pedagogiki!
              Istnieją
              d o w o d y
              naukowe
              ze walenie dzieci w ręce jest przyczyna poważnych dozgonnych schorzeń.
              A on chce i nawołuje do
              o k a l e c z a n i a
              dzieci!!!

Nie wspominając o tym ze wielokrotnie zwracałem mu uwagę na
              p o d s t a w o w e
              błędy które publicznie popełnia w j. angielskim to się zawsze upiera, i to świeżo w zeszłym tygodniu ze ma rację !

Określa swych byłych uczniów jako durniów wypominając im lenistwo, a sam tymi przywarami świeci tu na forum.

• taniarada Re: debata w TOKu 22.09.15, 22:00
                Te same mordki zapyziałe pluto zaczyna ,a dalej wtóruje dyzma i storima Posłowie z Częstochowy to nędza.Co takiego dobrego zrobiła Leszczyna i kandytat na senatora Szewiński.Zgadzam się Giżyński to truteń. Ale on to pikuś .Z kandytatami PO.Te Rostowskie ,Niesiołowski i inne gady. To Boże uchowaj. Do tego PSL z Burym na czele.To klękajcie narody.Jak to się hołota pcha do koryta.Ale ludzie teraz nie są głupie.Mordy wy moje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka