Gość: leo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 00:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bogdan Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 01:13 Kiedys mojego kumpala pobili ("najsmieszniejsze" jest to ze jest rodowitym czestochowianinem tylko dzis juz tam nie mieszka i jak wrocil do domu stalo sie to na jego osiedlu). Przez pare miesiecy przyjmowal pokarmy przez slomke. Myslalem ze rusze do Czestochowy i pozabijam kazdego ale czy to cos zmieni.Zreszta dlaczego za debili maja cierpiec inni.Przeciez tam tez mieszkaja normalni ludzie. Ps "Gdzie w tym czasie byly patrole". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.04, 01:01 Wręczały mandaty za parkowanie bez kwitka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korin Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:43 a ta dziewczyna z artykułu to moja sąsiadka, ja znam sprawę ze szczegółam, tępić takie bydło, kara śmierci to nic, takie tortury jakie oni zadali zadać im, i niech zdychają w takich samych męczarniach.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zardzewiala [...] IP: *.bis.czestochowa.pl 30.10.04, 09:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.21.pl / 213.199.204.* 30.10.04, 09:29 Po co kara śmierci, będzie szybko po wszystkim. Tortury są skuteczniejsze, a świrów którzy robili by to w imie prawa zawsze się znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zardzewiała Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.bis.czestochowa.pl 30.10.04, 09:36 a w sumie to masz rację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 09:46 Moze beda mieli nie fart i ktos ich "przecw..i" w wiezieniu.Chyba dam na msze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: 80.51.233.* 31.10.04, 10:17 Ząb za ząb, oko za oko! Może to by czegoś nauczyło debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.trustnet.pl 30.10.04, 10:23 racja -tortury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:37 Takim swirem to moge byc nawet ja..... tyle ze ja bym ich spalil na stosie za to co zrobili :/... zywcem oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne kto Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: 80.55.230.* 14.11.04, 11:51 do ,,ja''to zanczy ze jestes takim samym człowiekiem jak oni bo ja bym nie mogł im zrobic tego samego co oni mu.do wiezienia spier..... tam jest twoje miejsce:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustafa Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:43 KOMPANIA ZWARTYCH ODDZIAŁÓW, PARĘ WORKÓW I PODŁĄCZYCH ICH ZA JA... POD PRĄD. NIECH ZDYCHAJĄ BO NA ŚMIERĆ NIE ZASŁUGUJĄ......!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 09:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odp Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.darkstar.pl 30.10.04, 10:27 Nie bój żaby w więzieniu sie takimi nieźle "zaopiekują" . Często bedą takie "kije" widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Sprawa sądowa o zabujstwu na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 11:39 znałem ich wszystkich z jednym chodziłem do szkoły niespodziewałem sie ze mogą cos takiego zrobic ciekawe po ile dostaną :) Ps Ciekawe gdzie były wtedy patrole albo dlaczego ludzie wczesniej niezaragowali bali sie? Moze sie bali i dopiero po pewnym czasie (ok godzinnego torturowania) ktos zadzwonił po interwencje POLSKA W UNI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez grosza Do Redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 11:52 Szanowna Redakcja czy aby nie przesadziła opisując szczegółowo morderstwo, przecież to nie przestroga dla szaleńców, być może(nie daj bóg) wskazówka !!! Pozdrawiam życzę Redakcji mniej takich artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
ski_board Re: Do Redakcji 30.10.04, 14:02 Szczegółowo? To, co czytasz, jest nieśmiałym ułamkiem prawdy, która została ujawniona na sali sądowej. Moim zdaniem dziennikarze w tym wypadku wyjątkowo wzięli na wstrzymanie. Nie życz im mniej takich artykułów; życz ludziom, żeby im się dzieci nie zamieniały w potwory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~!! Re: Do Redakcji IP: *.info 30.10.04, 15:13 zgadzam sie, to co tam sie stało nie da sie tego opisac słowami, a wypowiedz "bez grosza" pokazuje tylko znieczulice autora.To nie jest opis jakiegos filmu sensacyjnego tylko realia!!Niech ludzie lepiej otworza oczy na to co sie dzieje wokolo,to było nie do pomyslenia ze na skwerku,kolo którego stoja w bliskiej odleglosci wiezowce i domy mieszkalne,a niedaleko jest przystanek na który by dostac sie do któregos z wiezowców na powstanców trzeba przejsc przez cały skwerek,nikt nie zareagował.Chodziłam z dwoma z tych chłopaków do klasy i nigdy bym się tego po nich nie spodziewała,długo sie nie mogłam otrzasnac z tego co sie stało.Ale tu wychodzi natura ludzka-oni sie chwalili wszystkim swoim wyczynem, a nikt sie nawet tym nie przejął,nie!jeszcze zachęcali, by bić dalej tego człowieka.Przeczytałam ten artykuł, znow wszystko do mnie wróciło, co było przed rokiem.....to sie nie miesci w głowie,. Dla mnie to nie jest jeden z artykułów o zabójstwie, to jest artykuł, jak człowiek mało wie o drugim człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:38 Po przeczytaniu tego artukułu nie mam już żadnych wątpliwości co do kary śmierci. Takich ludzi trzeba eliminować i to jaknajszybciej . Oko za oko ząb za ząb. I nie ma miejsca w takich przypadkach na litość . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Czestochowska "Policja" IP: 212.87.240.* 30.10.04, 16:10 Ja kiedyś zadzwoniłem na Częstochowskie 997, kiedy zobaczyłem przez okno kilkanaście młodych osób z kijami, dyżurny powiedział że za 45 minut może dopiero wysłać patrol ... Być może że w przypadku tego bezdomnego było podobnie, dzwoniło więcej osób, ale na skutek złej organizacji i nieróbstwa Częstochowskiej policji nie doszło do interwencji mogącej uratować temu człowiekowi życie. Jestem również ciekawy czy ci zwyrodniali mordercy odpowiadają z tzw. wolnej stopy czy siedzą w areszcie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Czestochowska "Policja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 16:31 Pewnej nocy sam postanowiłem skorzystać z pomocy naszej policji. Zadzwoniłem na komisariat przy ulicy Bór. I co usłyszałem od dyżurnego? "Nie wiem kiedy potrol przyjedzie bo w ciągu nocy mam do dyspozycji jeden radiowóz" Tak, JEDEN!!! Na taki obszar JEDEN radiowóz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Czestochowska "Policja" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 10:23 dzieki za podpowiedz ile radiowozow jezdzi po tej dzielnicy jaka jest rakow i chodza te je..e szczyle i spisuja za picie piwa a nosza sie jakby mieli juz za soba "władzę absolutną" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuBe jw IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 30.10.04, 17:14 Mam nadzieje ze teraz ktos inny przecw..uje ich w wiezieniu.Zapewne znajda sie jacys chetni na sprawdzenie ile im wejdzie kolka w d... trzymam za to kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Kara Śmierci i więzienie dla rodziców za wychowani IP: *.nso.pl 30.10.04, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR Dla mordercow szubienica, dla zdrajcow kat! IP: *.bis.czestochowa.pl 31.10.04, 08:25 Zadamy przywrocenia kary smierci... Oko za oko... Zab za zab... Smierc za smierc... I nie gadajcie glupot o wolnosci i niehumanitarnosci kary smierci. Teraz bedziemy utrzymywac takich pasozytow przez 25 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris A co z dziewczyną? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 30.10.04, 23:26 Proces dotyczy trzech zwyrodnialców a co z dziewczyną, która stała i obserwowała bestilastwo swoich kolegów?Czy nie jest współwinna?Przecież mogła zareagować, ściągnąć pomoc.Jest taka sama jak tych trzech!Bezlitosna!Mam nadzieję,że nasz Sąd orzeknie najwyższe kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korin Re: A co z dziewczyną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:53 to była moja znajoma, młoda, głupia, i nie zdawała sobie sprawy z powagi sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsxciekla zabic !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.10.04, 07:46 KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEZ LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosia Cipagupia żle napisała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 15:35 Kamil.T.jest nie winny Damian.K. Kłamał jak niewiesz jak to było ku.. to nic nie pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek.K. [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 15:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Tak jest jak ludzie nie wiedzą jak było. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:52 Jasne, ten człowiek sam się zmasakrował, sam sobie połamał palce, sam się pobił, a wszystko teraz jest na tych niewinnych, bezbronnych młodych ludzi, którym to wstrętne prawo złamało życie. Nie potrafię nawet wyrazić słowami co czuję do tych podludzi. Żywcem bym to coś ze skóry obdarła, a potem posoliła żeby wiedzieli co musiał wycierpieć ten mężczyzna zanim zmarł. Bydlęta a nie ludzie, a terz będą sobie żyli jak lordy za nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Tak jest jak ludzie nie wiedzą jak było. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:57 Jak nie potrafisz poprawnie pisac i skladac sensownych zdan to sie nie udzielaj zaklamana anal-fabetko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Nienawidze ścierwa!!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 20:15 Kara śmierci dla zwyrodnialców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dix z GROSZA Naj Młotrzy nie podrzebnie tam stał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 20:46 Kamil.T. powinien być sądzony za nie udzielenie pomocy a nie za morderstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Naj Młotrzy nie podrzebnie tam stał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 21:49 Proponuję nieduży wyrok ,ponieważ są młodzi. Trochę przesadzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kmil jest niewinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:49 prasa kłamie tylko to umie wcale ludzie niewychodzili z sali roztrzesieni/one tylko szłli/y skorzystac z toalety a o tamacie kamila to on jets neiwinny a ludzie ktorzy niewiedza jak było prosze nieudzileac komentarzy.poczekajcie do konca sprawy a dowiecie sie jak było naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Kmil jest niewinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 06:37 XX-ie, szanuję Twoja osobę, ale myslę, że naiwność w Twojej wypowiedzi jest przeogromna. Jak to przesadzili? Oni z zimną krwia zamordowali człowieka!! Z nich i tak nic juz nie będzie. Oglądałeś wczoraj program"Pod napięciem"? Tam było jasne powiedziane, że taki element należy eliminować z życia publicznego, a nie dawać im szansę na to żeby kolejny raz kogoś zamordowali. A co do Kamila - nie sądzę żeby był taki niewinny. Jeśli tylko stał i się przygladał, to jest współwinny i również powinien dostać solidną kare, bo to świadczy o jego znieczulicy i wypaczeniu uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: Kmil jest niewinny IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.11.04, 08:21 Angelo nie sądzę,że to xx to nie jego IP.Ktoś się porostu podszył.Z wypowiedzi obrońców tych zwyrodnialców jasno wynika, że ani skruchy ani serca nie ma w tych młodych ludziach.Pomijając,ze do szkoły tez raczej mają dpod górkę.To straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX irys tu irys tam wszedzie irysa w dupie mam IP: 80.55.230.* 14.11.04, 19:04 irys tu irys tam wszedzie irysa w dupie mam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz niewieszcie ale poczekajcie niech to sie wyjasni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 10:37 mozecie mi nieiwezyc i nazywajcie sobie kamila i mnie jak chcecie,ale ja mowie prawde zanm tego człowieka od dziecinstwa i on nawet by muchy nieskrzywidził a co do patrzenia on był tam na chwile o poszedł po chłopaka{X.X)i powiedział zeby pomugł temu chłopowi bo damian i robert go katuja a ta osoba poweidziała ze dobrze robia wiec poczekajmy niech sie wszystko wyjasni.a ty irysie bardzo cie prosze niewtkaj nosa w nieswoje sprawy ciekawe jak ty bys sie zachował na jego miesjcu a kamil miał niespełne 16 lat wiec był niepoełnoletni wiecej osob to widziało dlaczego oni nie pomogli!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ball in play jednego złomiarza mniej !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:02 Jak by nie patrzeć to z jednej strony bestialstwo a z drugiej to przy bezczynnośći władz chłopcy załatwili jednego złodzieja złomu.A ile ich jeszcze zostało ??? Ile jeszcze normalnych ludzi wpadnie do kanału , bo taki menel ukradnie właz żeby mieć na wódkę . A już zabierają się za windy !!!! Za niedługo windy będziemy nazywać elekrycznymi gilotynami bo będą ruszać z otwartymi drzwiami. Napewno normalnego człowieka to oni nie zamordowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: o jednego idiotę więcej IP: *.czes.gazeta.pl 01.11.04, 13:09 Ball in play, co ty wygadujesz! A jakaż to różnica, czy zabili złodzieja, policjanta, czy prezydenta? W bestialski sposób pozbawili życia człowieka. Twoja argumentacja świadczy jak najgorzej o stanie umysłu i moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Człowiek-istota rozumna . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:34 Ja też szczerze mówiąc nie cierpię zbieraczy złomu . Morderstwo jakiegokolwiek człowieka zasługuje na pogardę czy to żul czy nie . Natomiast ciekawym jest tu zjawisko katolickiej znieczulicy społecznej. Jak to możliwe że takie wzorowe społeczeństwo mieszkańców widzących tą tragedię to znęcanie się nad człowiekiem nie zareagowało a w niedzielę posłusznie pomaszerowało do Parafii udając najpobożniejszą istotę rozumną oczywiście . Ja nam odpowiedz !! Ci którzy widzieli nie mieli dostępu do telefonu ( ciężkie czasy , bieda ) a ci co mają telefon akurat byli gdzie indziej taki niby zbieg okoliczności .....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: o jednego idiotę więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:34 Zgadzam się z Tobą. To kolejny jakiś tam Kamilek albo Damianek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoso Re: jednego złomiarza mniej !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:43 idź się człowieku utop, będzie jednego idiotę mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: niewieszcie ale poczekajcie niech to sie wyja IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.11.04, 22:27 Dziwne muchy by nie skrzywdził a po człowieku,kimkolwiek był ten człowiek ,skakał????Dlaczego nie skoczył na któregoś z kolegów?16 lat to nie 10 ,wiedział doskonale ,ze człowiek jest katowany i nie pomógł.Jest tak samo winny!A tobie Łukaszu proponuje deczko poczytać choćby słownik ortograficzny lub mitologię będziesz wtedy wiedział ,że Iris to rodzaj żeński!Nie wtykam nosa lecz mam takie samo do wypowiedzenia się jak i ty .A jeśli znasz fakty świadczące o niewinności Kamila to udowodnij je w sądzie!Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris errata IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.11.04, 22:30 Nie wtykam nosa lecz mam takie samo prawo jak i ty do wypowiedzenia się na Forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESZ kto Re: errata IP: *.info 10.11.04, 16:46 TY FLecie je..y w dupsko zjechany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: niewieszcie ale poczekajcie niech to sie wyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:32 Gdyby ten Twoj kamilek był taki niewinny, jak twierdzisz, to po tym jak odmówił mu pomocy gość, który powiedział cyt: "niech go dalej biją", to poszedłby do telefonu i dzwonił np. na policję, albo znalazł kogoś bardziej chętnego do pomocy i praworządnego! Chyba, że w tej okolicy nie żyją tacy? Co??!! Nie pitolcie dzieci, że On by nawet muchy nie skrzywdził, bo jeśli umiecie liczyć, to liczcie tylko na siebie. I nie dawajcie głowy za kogoś, bo możecie się srodze przejechać!!!! Ja też jestem za karą śmierci. Takie coś nie powinno chodzić po świecie. Choćby dlatego, że nie wierzę w resocjalizację kogoś, kto sam nie chce myśleć i czuć inaczej! Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black nieżyjezs do blacka od tosi IP: *.info 10.11.04, 16:49 NIe pisz po cię zajebę jeszcze gozej niż tego żula zajebali Black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik bandytyzm IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 01.11.04, 14:58 Kara śmierci dla wszystkich bydlaków !!!! Bydlak to nie człowiek , więc wszystko będzie zgodne z prawem. Ale co to za prawo , jeżeli bydlaka traktuje tak samo jak człowieka! To i na tyle Pozdrawiam ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oni sa tez ludzmi madra osoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 15:01 to sa tez ludzie a ci co mowia ze to nie ludzie to ten człowiek co to mowi to on nie jets człowiekiem tylko osoba bez uczuc przecierz bog nas wszystkich stworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: madra osoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:43 Gdybyś był-a mądra osoba, to przecież pisze się przez "ż" na końcu. Masz rację w jednym tylko. Nie są zwierzętami. Nie ma na nich określenia, choćby dlatego, że z tego co mi wiadomo, zwierzęta zabijają by jeść, albo po to by się bronić! A ci???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOsia Black to huj brudas i męska dziwka daje dupy bezdo IP: *.info 10.11.04, 16:54 TY najgorszy piierdolony cioto Black modra osoba jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz do Artura:) Re: madra osoba IP: 80.55.230.* 11.11.04, 17:25 Nie 40 tylko 30 heh ty umyj sobie uszy jak zle słyszysz.kamila przy tym nie było chociaz ja wiem swoje a wy swoje ale niewiem kto ma racje moze wy niezaprzeczam.pa wszystkim czytelnikom:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: madra osoba IP: 81.15.192.* 02.11.04, 12:41 ty "mądra osoba" ciekawe co bys powiedziała jak by tobie w d... 40 cm kija wkopali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: madra osoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:45 Twoja odpowiedź była do mnie? Z tą "mądrą osobą"? Przeczytaj lepiej dokładnie co napisałam, bo chyba coś Ci uleciało! I nie pie..rz mi o kiju w d..pie, skoro nie umiesz dokładnie czytać, Łosiu! Bo z Twojej wypowiedzi wynika, że Twoim zdaniem jestem za niewinnością tych biednych młodych chłopców, Łosiu! A tak na koniec, to "jakby" pisze się RAZEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: madra osoba IP: *.info 10.11.04, 16:56 artur ja ci wkope 2m kija w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlorjan to qdre nie do pomyslenia IP: *.metrocafe.pl 01.11.04, 17:39 To nie do pomyslenia, Jak chłopaki sa chetni wrażen to niech oni sobie wsadzą kij w dupe i przekreca sześć razy a potem go wyjma i obliża ze swoich wnetrzności. Do tej pory byłem przeciw karze smierci bo w telewizji widziałem jedna na krześle elektrycznym, ale po takim czyms zycze tej trójce śmierci równie bolesnej i długiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOSIA Re: to qdre nie do pomyslenia IP: *.info 10.11.04, 17:00 CHLORJAN JA CI NASRAM DO PUZI ATY TO ZJESZ ALBO WSZ ADZE CI KIJA WDUPE JA POTRAWIE ZABIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzian Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.cn.com.pl 01.11.04, 18:10 Swoją wypowiedż opieram na tym co napisała gazeta (bo to jednak o wiele bardziej wiarygodniejsze źródło niż czyjaś opinia np. że Kamil jest nie winny). Po pierwsze jak to przeczytałem byłem w szoku jak pewnie wiele osób. Zgadzam się z tym aby tych morderców dosięgły najwyższe kary. Taki czyn świadczy o kompletnym braku uczuć, wypaczyniu umysłowym, degeneracji i braku jakiejkolwiek moralności (bo przecież nawet jeśli ten Kamil tylko sie przyglądał to powinien jakoś zaragować, w końcu to jego koledzy). Po drugie to że żaden mieszkaniec (który mógł być świadkiem tej zbrodni) nie zawiadomił policji można w pewnym sęsie usprawiedliwić strachem.Ale jak napisałem tylko w pewnym sensie gdyż każdy powinien ragować w takich przypadkach. Po trzecie zupełnie nie rozumiem osób próbujących bronić tych morderców. Wiadomo że pijany mężczyzna sam się nie okaleczył i każdy miał w tym swoje "pięć groszy" ( a to że ktoś pisze że Kamil nie mógł nic zrobić, czy się tylko przyglądał nie jest żadnym usprawiedliwieniem). Dodam jeszcze że dobiła mnie opinia (pełna wulgaryzmów w dodatku) kogoś kto nie umiał za bardzo literek składać pisząc że jak się nie wie jak było to niech się nie wtrąca. Jeśli ta osoba wszystko wie to niech leci do sądu albo zabawi sie w adwokata "świętej trójcy". Po czwarte jest mi wstyd jako mieszkańcowi Częstochowy. Jest mi wstyd za takich zwyrodniałych ludzi. Po piąte i ostatnie nikt nie zasługuje na taką śmierć. Nawet zbieracz złomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 20:53 Niektórzy z forumowiczów może będą pamiętać podobne morderstwo ze szcególnym okrucieństwem które miało miejsce w Blachowni około 15 lat temu z tyłu restauracji słoneczna . Tam równie bestialsko i długo pastwiono się nad ofiarą . Tylko Częstochowska zbrodnia jest o tyle gorsza gdyż między blokami przed dziesiątkami okien ( Porządnych obywateli ) .....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnuch Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 00:05 Powiem tak. Nie znam ani Kamila ani Jego kolegów. Jestem trochę starsza i nie z tej dzielnicy. Tak samo jak Ty, staram się po w/w wypowiedziach, oceniać całą sprawę obiektywnie. Zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Masz rację mówiąc, że nawet jeśli był to zbieracz złomu, to nie zasługiwał na taką śmierć. Wśród takowych są również bardzo wartościowi ludzie. Mają oni więcej szlachetności i zasad moralnych niż niejeden z nas. Przykro mi patrzeć na to, co się dzieje w naszym kraju, z naszym społeczeństwie. Pracuję w patrolu przeszło 7 lat. Widziałam mnóstwo ludzi i sytuacji. Nie mam jeszcze dzieci, ale powiem Wam, że moim zdaniem przede wszystkim RODZICE odpowiadają za wychowanie swoich dzieci. Nie szkoła, a tym bardziej podwórko czy koledzy, którzy niejednokrotnie namawiają do "brzydkich, złych" rzeczy. To RODZICE powinni trzymać rękę na pulsie. Sprawdzać, gdzie są ich potomkowie, co robią, rozmawiać z nimi i słuchać ich. I zaprawdę nie mam na myśli śledzenia czy innych metod. Wiem, że możecie się z tym nie zgodzić, bo wielu z Nich biega za pracą, kasą. Ale utrzymanie dziecka nie jest równoznaczne z jego wychowaniem. To tyle. I dlatego uważam, że dla takich przestępstw nie powinno być taryfy ulgowej. Acha. Jeszcze jedno. Obrońcy Kamila czy pozostałych, nie będą zeznawać w sądzie, choćby dlatego, że swoje opinie wypowiadają na podstawie tego, co On Im opowiadał już po zdarzeniu. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Re: Proces o zabujstwo na Ostatnim Grorzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:25 To prawda !!! Wszystko zależy od rodziców . Niestety wiele - bardzo wiele dzieci nabywa PATOLOGICZNE zachowania na ulicy od tych rówieśników , którzy ją nabyli z domów . Domniemam że jesteś w Straży Miejskiej ? Ale nie ważne . Znasz temat z autopsji . moim skromnym zdaniem 80% dorosłych ludzi nie potrafi wychować dzieci nie mówiąc już o kulturze wypowiedzi i zachowania. Co chwilkę jwk się słyszy grupkę młodych to słychać przekleństwa . Pod tym względem jest potężna przepaść między młodzieżą w Polsce a np.Niemczech . Żli Niemcy ( nie katolicy ) mają wysoką kulturę osobistą nie przeklinają nie dostają (białej gorączki) po Alkoholu , bo nie piją Polskiej Wódki tylko głównie piwo . I nawet nawaleni nie klną !! TO TRZEBA ZOBACZYĆ NA WŁASNE OCZY .JA WIDZIAŁEM TAKĄ MASOWĄ IMPREZE W BELGII .Postawiono namiot cyrkowy i był bal .Lało się mnóstwo piwa , każdy był nagrzany , nikt nikogo nie zaczepiał ,nikt nie przeklinał i nie było ani jednego przedstawiciela władzy !!!! Oczom nie mogłem uwierzyć !!! Jak to możliwe ..Skąd tyle agresji w narodzie polskim ? Może ktoś zna odpowiedż ? Chetnie poznam inne zdanie na ten temat.....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: Proces o zabujstwo na Ostatnim Grorzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:40 Polaks to rzeczywiście ewenement(wybaczcie jesli kogoś tym urażę) na skale europejską jesli chodzi o nieuzasadnioną agresję.Na zachodzie czy na wschodzie ludzie wydają się być bardziej otwarci a zarazem nie wciskają nosa w nieswoje sprawy,człowiek czuje się bezpieczniej,o ile nie widzi polaka w otoczeniu.Nie wiem czy to jakaś naleciałośc historyczna,jakieś mieszanie nacji,ciągłe wojny,niestabilna sytuacje w kraju decyduje o zachowaniu polskiej społeczności że pała taką szeroką gamą negatywnych zachowań,też bym chciał znac prawdę do końca.Wiem jedynie to że jak polak popije to "idzie na noże". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnuch Re: Proces o zabujstwo na Ostatnim Grorzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:58 Tak, pracuję w straży miejskiej. Miałam przez te lata do czynienia i z recydywistami - również dojrzałymi wiekiem - i przepraszam za wyrażenie, z gów...mi. Ci pierwsi są o niebo lepsi i ludzcy niż młokosy, którzy są nie tylko zdemoralizowani, ale i uwielbiają się popisywać przy Im podobnych. Resztę sami sobie dopowiedzcie. Bo zaręczam Wam, jak tylko taki chojrak zostaje sam bez kumpli, to pałka mięknie i nawet zdarzają się łezki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE WAŻNE KTO Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.info 10.11.04, 17:06 dUŻO OSUB BOI SIĘ Mariusza.r. I Kamil teżsię bał rażniaka bali się tacy co mieli 20 lat i 30 lat ale ty buś był odważny i byś powiedzał no powiedzał pyś i odrazu pyś pojechał w worku do kostnicy a Mariusz do więzienia podziwiam cię z odwage ale gdybyś był na miejszczu kamila zrobił byś to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Proces o zabójstwo na Ostatnim Groszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 08:03 Czytając te wszystkie wpisy małolatów zastanawiam się czy GW nie powinna poinformowac o nich Policji i Prokuratury. To pachnie swiatkiem przestępczym i recydywą. Poddaję pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca weim jak było IP: *.info 04.11.04, 13:32 kamil powinien byc sodzony tylko za nieudzielenie pomocy.nie ma na ofiarze odciskow palcow kamila na ciuchah nie ma krwi a u innych katownikow sa slady morderstwa.Kamil powinien byc karany tylko za nie udzielenie pomocy a był on niepełnoleni z moich dowodow z moich dowodow wynika ze Kamil jest niewinny.papa wszystkim czytelnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: weim jak było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:19 Czy zdarza Ci się czytać to co napiszesz? Jakie Ty masz dowody człowieku? Słowo kolegi Kamilka? Bo gliną z kryminalki to na pewno nie jesteś. Włóż sobie kij tam gdzie oni temu człowiekowi! swoje braki odcisków i śladów krwi. Jeśli gno.ek wszystko widział, to powinien reagować inaczej! Jak człowiek! A znawcą to będziesz, jak się poduczysz choćby nawet pisowni. Ponadto Twoim zdaniem powinien być sądzony za nie udzielenie pomocy.. Hehe. Jeśli już to raczej za współudział. Jakby nie było to i tak kaplica. I mam nadzieję, że spotka ich - włącznie z Twoim Kamilkiem - Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca:) Re: do black IP: 80.55.230.* 11.11.04, 21:16 black srac czy chaszcz neiwiem jak sie pisze twoje blakowe przezwisko jak pan jest taki inteligentny to podaj swoje imie i nazwisko.blac powiem ci tyle niewiem ile masz lat ale twoje wypowiedzenia są na poziomie 5-cio nie no moze 10-siecio latka jak masz wiecej to poprosił bym o dowud bo inaczej nie uwierze to powinno byc razem czy nie razem haha.mam nadzieje ze jestes istotom myslącom black zobaccz napisałem zobacz przez dwa "c" naucz mnie panie modry pisowni to pogadamy ale ty tez musisz sie czegos nauczyc myslec heh.pa wszystkim czytelnikom:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz chwalmy Kubusia IP: 80.55.230.* 11.11.04, 17:18 Kuba ma racje pełno okien a tu nikt nic niewidzi dziwne nie.Napewno widziało to wiecej osob tylko teraz jest tak ze gdy człowiek cos widzi to woli spuscic głowe i isc dalej niepowinno tak byc.jezeli chca kamila wsadzic do wiezienia za nieudzielenie pomocy niech wsadza tez tych ludzi ktozry widzieli a nic nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejon o jej ... macie troszeczke nasrane w garach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:11 Wszelkie wypowiedzi ktore sa tutaj zawarte niemaja prawie nic wspolnego z tematem. Zastanowcie sie wszyscy co chcecie osiagnac , i dopiero piszcie. Z tego co zauwazylem to uzywacie tego forum to klucenia sie miedzy soba, o to kto umie poprawnie pisac. Zero wartosci. Uwazam ze moralnosc spoleczenstwa polskiego jest bardzo powaznie zwichnieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: o jej ... macie troszeczke nasrane w garach IP: 80.55.230.* 16.11.04, 15:47 Panie,jak tak dobrze piszesz to zwichnieta pisze sie przez,,ę".Ake masz racje w twojej wypowiedzi:)papa wszystkim czytelnikom Odpowiedz Link Zgłoś