Dodaj do ulubionych

p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape

31.10.04, 23:40
Jechałem dzisiaj 16-ką z cmentarza Kule.Ścisk nimiłosierny.O żadnej zasadzie
przednich drzwi nie było mowy (nierealne)Niestety wszyscy którzy wsiedli do
przegłubowca dwoma ostatnimi drzwiami nie mogli skasować biletów ponieważ
kasowniki skasował p. Nabrdalik.Starsi ludzie próbowali podawać bilety do
przodu ale nikt się nie kwapił by podać dalej. Starsza kobieta podała
mężczyźnie bilet i bilet już nie wrócił. Kobieta zdenerwowana przez całą
trasę do Puławskiego jechała w wielkim stresie i powtarzała co teraz będzie
jak wejdzie kontrola i będą chcieli nałożyć karę? Z epitetów pod adresem mpk
(tak z małej litery)i p.Nabrdalika da się przytoczyć tylko te
najdelikatniejsze tj. idiotyzm, paranoja, głupota wieśniactwo,kretyni i wiele
innych które nie nadają się do cytowania.Swoją drogą szkoda że nie słyszał
tego p. Nabrdalik bo takie gromy jakie leciały na jego głowę może
spowodowałby pozytwny szok. Jedna z pasażerek podobno z Katowic opowiadała
ile to lini autobusowych jest w Katowicach i gdyby ktos wymyślał takie cuda
to wyleciałby na 'zbity pysk" ale wiadomo my to "stolica" a tu zapyziała
prowincja. Po raz kolejny było mi wstyd za ludzi rządzących naszym miastem.
Nie jest to przypadek odosobniny bo tak się dzieje zawsze kiedy jest większa
liczba pasażerów( z i na Zawodzie w dni targowe, mecze żużlowe a nawet w
normalne dni w godzinach szczytu)Wyjaśnienia p. Nabrdalika że kasowniki
pozdejmowano bo były uszkodzone to można dziecim opowiadać o 19.Apropo
pokazywania biletów kierowcy to młodzież wynalazła już sposób. Żeby nie
wyciągać z plecaka miesięcznego noszą w kieszeni stary bilet który pokazują
przykrywając palcem nadruk z kasownika. Byłem kiedyś świadkiem jak młody
chłopak wchodząc do autobusu pokazał taki bilet a później wcale go nie
kasował.Widział to będący na pokładzie "kanar" i zaraz do nigo dopadł kiedy
chłopak pokazał mu miesięczny bardzo się "pluł" i straszył Go karą kolegium,
poprawczakiem itp. "uratowali" chłopca dopiero inni pasażerowie.
Jutro Wszystkich Świętych więc ruch będzie jeszcze większy ciekawe czy nasi
włodarze bedą jeździć autobusami ?....
Obserwuj wątek
    • Gość: Sova Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 23:44
      Bo to Polska właśnie ! Tfu ! Sorry... Bo to Częstochowa właśnie... :)))

www.forumczestochowa.info
      • Gość: Elżbieta Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 07:46
        Opisana sytuacja powtarzała się w miesiącach pielgrzymkowych
        wielokrtnie.Niestety mimo prób zmierzających do zmiany "Częstochowskiego
        zwyczaju" usankcjonowanego prawnie żadnego dezydenta opinia pasażerów nie
        obchodzi a i niektórzy przypuszczam nie jeżdzący pasażerowie Europę
        przywoływali na potwierdzenie słusznośći decyzji dyrektora MPK.
        Jeden z panów kierowców przytaczał regulaminy chyba Włocławka i Sosnowca
        powołując sie że tam tak jeżdzą i jest dobrze.
        Sprawdziłam,nie regulaminy ale pasażerską praktykę.
        Nigdzie . Nigdzie z pasażerów nie zrobili tego co nasze władze.
        Opisywać uciążliwości tego, po raz kolejny nie ma sensu.Wiem że pasażer się nie
        liczy.Jest nikim.Zbędnym dodatkiem.Jakimś tam mieszkańcem który nikogo nie
        obchdzi.I jeszcze kilkanaście miesięcy nie będzie obchodził.Mam nadzieję na
        zmianę.I poczekam.Bo uczciwość z poniżaniem nic nie ma wspólnego.
        A i częstochowska komunikacja z kmunikacją w innych miastach niewiele.
        • Gość: Sova Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 10:46
          Jeśli mieszkańcy głośno nie zaprotestują przeciwko nakazowi wchodzenia przednimi drzwiami to nic się nie zmieni. Przydałby się jakiś bojkot albo faworyzowanie innej lini. Jednak żyjemy na takiej wsi że nawet nie mamy alternatywy na zmianę przewoźnika.
          • Gość: abc Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:47
            Protestowali, pisali, bojkotowali, rezygnowali.
            Kto by sie przejmował mieszkańcami.
            Inne są priorytety, inny wizerunek jest ważny.
            Ten przykład pokazuje jak władza liczy się z wyborcami.
            Dobrze że mamy pamięć.
          • tomq Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape 01.11.04, 22:20
            Masz racje Sova to my pasażerowie musimy walczyć aby mpk nie traktowało nas jak
            potencjalnych złodzieji lub oszustów. Bojkot lini nie wchodzi w grę bo nie ma
            innej alternatywy brak konkurencji ale możemy ogłosić konkurs jaką zastosować
            formę protestu. W czasie stanu wojennego w czasie dziennika telewizyjnego
            ludzie zapalali podobno w oknach świeczki protestując przeciw cenzurze i
            kłamstwom.ciekawe czy internauci mają jakieś propozycje?
            Może np każdy wsiadający wręczałby kierowcy kartkę z napisem PROTEST lub tp.
            pozdrawiam
    • Gość: qwerty Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.04, 12:02
      ja was nie rozumiem,wiem ze to głupi przepis,ale poza tym ze osoby nie
      mające "miesiączki"nie mogą w tłoku skasowac biletu nie widze tu jakichś
      strasznych problemów.W centrum można prawie zawsze wsiąść każdymi drzwiami,a na
      obrzeżach nie ma na przystankach az takiego ruchu zeby było az tak strasznie.A
      ostatnio zauwazyłem ze kierowcy zmądzrzeli i gdy jest tłok to noie ma problemu
      z wysiadaniem przednimi drzwiami,zwłaszcza jesli chodzi o starsze osoby.No i
      jeszcze jedno:nie czepiajcie sie tak tych kierowców-taką mają prace ze oprócz
      prowadzenia muszą jeszcze stosowac sie do regulaminu,chocby nie wien jak byl
      głupi.Zaznaczam ze nie pracuje w mpk.pozdr
      • Gość: abc Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 12:16
        Myślę, że nikt nie ma pretensji do zwykłych kierowców chyba że są wielbicielami
        wprowadzonych utrudnień.Przepis jest zły.Nie sprawdził się.Kto ma jechac na
        gapę i tak jedzie.Po co więc MPK trwa przy tym pomyśle. Czy tu nie chodzi
        czasem o monopol,i o to kto tu komu, kto dla kogo.Gdyby pracujące tam osoby
        szanowały pasażerów to przy ewidentnym proteście dawno by z tego pomysłu
        zrezygnowały.Ale nasze władze są nieomylne. Pomyśl jakim utrudnieniem jest
        wsiadanie z torbą i zakupami wąskimi przednimi drzwiami i przechodzenie do tyłu
        podczas gdy autobus już jedzie.Jakim utudnieniem jest wyjmowanie sieciówki z
        pofrfela znajdującego się w torebce.I to wszystko po to aby władze MPK mogły
        trwać przy błedzie.
        • Gość: Gość Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 12:32
          W naszym MPK są kierowcy jeżdzący po alkoholu dlaczego nikt tego nie sprawdza?
          Jeszcze nie słyszałem żeby kogoś wywalili a znam jednegon ktory dwa dni chla a
          potem siada za kolko i jeszcze sie śmieje.Kto i jak ich kontroluje?
          • redaktor.tzn Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape 01.11.04, 14:54
            coz za podejscie a ja slyszalem o takowych kontrolach w MPK
    • Gość: norbert Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 15:00
      Njgorzej własnie denerwowało mnie to usunięcie kasowników co jest naprawde
      dużym idiotyzmem gdy np.ktoś wsiada w tłoku albo z wózkiem albo z torbą
      proponuje jakis protescik albo bojkot oby chodziaż kasowniki przywrocili czyżby
      ich nie było stac na kasowniki a może im ukradli aż tyle kasowniko??????????
      • redaktor.tzn Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape 02.11.04, 13:51
        a moim zdaniem neidlugo znow jakas zmiane wymysla bo ludzie juz przez pierwsze
        drzwi tak i tak wchodza albo z niewaznym miesiecznym biletem albo z
        jednorazowym skasowanym wiec zyski mpk z "pierwszych drzwi" wciaz spadaja ! Ja
        mysle ze jak pan N odejjzdie z pewlnionej funkcji jego nastepca wroci do
        steretog typu wsiadania do busa ;)
        • tomq Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape 02.11.04, 17:12
          miejmy nadzieję że nie będziemy musieli czekać do wyborów bo tylko wtedy ktoś
          o nas pamięta
        • Gość: propozycja zmiany Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: 82.160.21.* 03.11.04, 09:32
          moze by tak na kazdym przystanku kierowca by kasowal bilety podroznym ?? wtedy
          by mozna usunac reszte "zepsotych" kasownikow a i oszustw na biletach byloby
          mniej.

• Gość: Ewa Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 14:49
            A podróż z Grosza na Lisiniec trwała by godzinę.I kto by chciał jechac w
            warunkach dawnych PKSów.Szybkość , kultura punktualność to dewiza przwoźnika a
            u nas szkoda gadać.
            • tomq Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape 03.11.04, 22:40
              Ewa ma racje nasze mpk jest jeszcze w minionej epoce p. Nabrdalik uważa ze to
              pasazerowie sa dla mpk a nie odwrotnie Kiedy w dniu bez samochodu w miastach
              europejskich proponowano jazde za darmo np okazaniem dowodu rejestracyjnego
              nasz pan prezes uwazał to za jakies fanaberie typowe myslenie socjalistyczne
              Miasto zaprasza turystów powinno wydać także instrukcje jazdy komunikacja
              miejska ( do autobusu przednimi drzwiami do tramwaju środkowymi itp.)
              • redaktor.tzn Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape 04.11.04, 11:00
                W Czstochowie jest makabra ale ja ajkos obywatel mam placic za bilet za tych co
                w ogole nie placa? tez to ejst niesparwiedliwe!
                • Gość: abc Re: p.Nabrdalik zmusza do jazdy na gape IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:49
                  Wsiadanie przodem nie ma nic wspólnego z kasowaniem biletów.
                  Należy zatrudnić tylu kontrolerów aby gapowiczów wyłapywać. A co bezrobocia u
                  nas nie ma?
                  A w innych miastach to ten problem nie występuje?
                  Radzą sobie inni bez zasady pierwszych drzwi a nasi pmysłowi nie poradzą tylko
                  kosztem tych co bilety kupują !!!!!!!
    • Gość: ToMNR Nabrdalik IP: *.bis.czestochowa.pl 04.11.04, 12:23
      tak przy okazji - www.mpk.czest.pl/gfx_foto/dyr_big.jpg - tak wyglada
      pan dyrektor - jakbym tak wygladal to tez wyzywalbym sie na pasazerach :D ale
      pewnie tego pana w autobusie czy w tramwaju nie spoktamy...
      • tomq Re: Nabrdalik 06.11.04, 22:42
        prosze o jakieś ciekawe rozszyfrowania skrótu mpk?
        • Gość: !!! Re: Nabrdalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 08:49
          Mniej Pieprz Kolego
        • Gość: exTrem Re: ZAMKNĄĆ NABRDALIKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 09:24
          Wsiadanie do autobusu przednimi drzwiami może wymyślić tylko ktoś kto ma jedną
          półkulę mózgu albo nie ma jej wcale. Drzwi zrobili do wsiadania i wysiadania,
          żeby usprawnić i przyspieszyć przemieszczanie się pasażerów. Pan Nabrdalik to
          jest chyba jakiś myśliciel ludowy z minionej epoki. Ale takich mamy w
          Częstochowie więcej np.pan Augustyn z UM lubuje się w zamykaniu wylotów ulic,
          pan Nabrdalik w zamykaniu drzwi. W związku z powyższym pan prokurator powinien
          pozamykać wszystkich tego typu debili. Powodzenia. Całe szczęście że nie
          korzystam z usług tej instytucji ale szczerze współczuję wszystkim którzy muszą
          to robić.
      • Gość: Temur Re: Nabrdalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:02
        "Szanowny Pan Prezes" jeśli jedzie do pracy środkami komunikacji miejskiej to tylko tramwajem. Ale raczej preferuje rower. Zresztą nie ma się co dziwić, przecież nie będzie się męczył wsiadaniem pierwszymi drzwiami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka