Dodaj do ulubionych

Nowa strona internetowa teatru

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:39
No tak, nasz teatr doczekal sie nowej strony i musze przyznac, ze jest
calkiem-calkiem. Ale tego samego nie mozna powiedziec o stronach naszczego
miasta i UM. Jazeli miasto nie ma dobrych informatykow, to niech oglosi jakis
konkurs. Moge sie zalozyc, ze na pewno sie znajda jacys chetni (pewnie
wieszosc studentow Politechniki) by zbudowac porzadne strony. A przeciez
nagroda w konkursie nie musi miec szesciu zer.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sarah Re: Nowa strona internetowa teatru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:15
      ...się teatr tutaj często objawia - jeszcze ktoś pomyśli, że coś
      ciekawego się w nim dzieje... a on martwy jak trup :-(
      • Gość: xx Re: Nowa strona internetowa teatru IP: *.icis.pcz.pl 14.01.05, 23:31
        Dzieje sie wiele ciekawego - wystarczy tylko chodzic na przedstawienia zeby sie
        o tym przekonac.
    • Gość: wole kino Re: Nowa strona internetowa teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:20
      Ciekawe czemu teatr ciągle zmienia stronę? Mam wrażenie, że co nowy dyrektor to
      nowe spojrzenie. Małe zmiany oczywiście nikomu nie zaszkodzą, ale teatr na tych
      zmianach raczej tylko cierpi. Z tego co wiem, cierpią też pracownicy. Słyszałem
      ze wewnętrzna sytuacja teatru i relacje miedzyludzkie są fatalne.

Nową dyrektor znam tylko z wystąpień i osobiście nie wygląda na dobrą mendrzer,
      która mogłaby wyprowadzić teatr z kłopotów finansowych. Brak jej energii i
      zapału. Przemawia jak nasi politycy :)
      • Gość: xx Re: Nowa strona internetowa teatru IP: *.icis.pcz.pl 14.01.05, 23:30
        A moje wrazenia sa dokladnie na odwrot - pozytywne.

Pozytywne na podstawie tych rzeczy ktore ogladalem, na podstawie tego co mozemy
        zobaczyc w teatrze i wokol niego. Rowniez Pani Dyrektor sprawia wrazenie osoby
        bardzo energicznej i znajacej sie na teatrze. Na pewno nie przemawia jak
        politycy - mowi o tym na czym sie zna - o Teatrze. I jest osoba otwarta.

Zmiany sa potrzebne. Z nowej strony wiele mozna sie ciekawego dowiedziec o
        Teatrze.

• yo_soy_rubia Teatr, jaki jest? To zależy od interpretacji...... 15.01.05, 00:54
        Jeśli wolicie kino, to odwiedzajcie nasze kochane,młodsze dziecko kultury
        częstochowskiej - CC. Ja osobiscie unikam porównywania tych dwóch pokrewnych, a
        jednak różniących sie gałęzi sztuki. I błagam, nie wypisujcie bzdur typu "Z
        tego, co wiem..." czy też "Słyszałem ze...". Skąd wiesz, gdzie słyszałeś/aś,
        sprawdziłeś/aś? Nowa Pani dyrektor jest, wbrew poprzedniej opinii, pełną zapału
        i pomysłów, życzliwą osobą. Na zarządzaniu się nie znam, więc nie wiem jaką
        jest manager'ką. Za to bardzo podoba mi się wszystko, co za jej kadencji dzieje
        się w teatrze. Ów teatr "wyszedł" już chyba daleko poza scenę (co oczywiście
        jest wielkim pozytywem), wyszedł z radosnym uśmiechem, mądrym i ciepłym słowem
        do widza. Naturalnie powyższe nie oznacza, że "on" z tej sceny uciekł. Nie,
        nie, teatr zrobił się ogromny, może właśnie taki, jakim wyobrażał go sobie
        Wyspiański. I wreszcie spełnia swoją rolę : poucza, zmusza do zastanowienia się
        nad sobą, nad światem, a jednocześnie bawi, śmieszy, wzrusza.
        Na polityce i politykach też się nie znam, ale skoro już opieramy się
        na "zasłyszanych" opiniach, to przypomnę, że ten "światek" ma również
        swoją "scenę" i swoich "aktorów". Sa oni jednak tylko marnymi kopiami i
        papugami, które tylko naśladują i krzyczą. To oni moga uczyć się od naszych
        aktorów, reżyserów, tudzież innych ludzi sztuki, jak należy przemawiać - nigdy
        na odwrót!
        Pozdrawiam Pania dyrektor Deszcz i Pana dyrektora Ślosarskiego oraz wszystkich
        pracowników teatru. Teatru nie jako gmachu, czy instytucji, ale wspólnoty.
        Lizus-pracownik......kina CC.
        • Gość: wole_kino Re: Teatr, jaki jest? To zależy od interpretacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:41
          Moze za szybko wysunałem ocenę wobec "Pani dyrektor Deszcz". Pozatym, że jest
          spokojna, łagodna, zawsze ładnie uczesana, uśmiechnięta, na nikogo nie krzyczy,
          zawsze ma wyśmienity humor. No chodzący ideał! :) brrrrrrr
          To takich ludzi się trzeba wystrzegać! Ładnie patrzących w oczy a z boku
          knujących jak by Ci tu zasolić zupę.

Co do "Pana dyrektora Ślosarskiego" ten nabuzowany, głośno krzyczący element -
          dziwie się że jest dyrektorem. Przecież aktor nie ma najmniejszego pojęcia o
          zarządzaniu - OPs, no chyba że jest to dobra dyrektorska gra aktorska :)

No dobra, nie będę się więcej czepiał. Przecież to tylko teatr i jego kukły ze
          słomy. Podpalisz, to będzie się dopiero jarać.

Apropos, Ich wszystkich ocenimy - gdy ktoś inny przyjdzie na ich miejsca...a co

TAk jak L. Millera.
          • Gość: xx Re: Teatr, jaki jest? To zależy od interpretacji. IP: *.icis.pcz.pl 15.01.05, 22:31
            Teatr to jednak przybytek kultury i minimum kultury wypowiedzi warto by
            zachowac.

Uzywajac takich wyrazen mozna dyskutowac o dysotece, gospodzie, cyrku itd. ale
            nie teatrze. No moze o polityce, ale powtarzam nie o teatrze. Zeby o tym
            dyskutowac, samemu po prostu trzeba dojrzec do tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka