28.01.05, 16:12
podobniez wystarczy sto tysiecy podpisow i mozna zlozyc w sejmie obywatelski
projekt ustawy .
mam na mysli legalizacje marihuany na zasadach podobnych do tych w holandii.
mozna by zarobic bardzo duzo kasy tak jak sie to robi tam.
czy tylko ja mam takie genialne pomysly czy ktos jeszcze na to wpadl???
Obserwuj wątek
    • Gość: Rammstein Re: THC IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 16:17
      Masz bardzo dobry pomysł !!! Szkoda że tak mało ludzi myśli podobnie !!! A tym
      bardziej w naszym Polskim rządzie !!! JESTEM ZA !!!
      • tschenstochauer Re: THC 28.01.05, 16:27
        mysle ze sto tysiecy co najmniej..
        nie wiem co mialby z tym zrobic dalej sejm , jakie sa procedury itd.
        mozna by jakas manifestacje zrobic przed sejmem.
        chetnie przyjade.
        • john_fontane Re: THC 28.01.05, 16:39
          W tym kraju używanie gumek by zabronili jak by mogli, a Wy chcecie żeby
          zezwolili na legalny obrót maryśką. No sorki, ale żyjemy w POLSCE, hallo... to
          nie jest liberalny, normalny kraj. Projekt ustawy może być, nawet jakiś
          polityczny samobójca się znajdzie żeby go popierać... ale i tak nic z tego bo
          wiekszosci w sejmie nie zyska.
          Też bym był za... w sumie szkodzi mniej niż alkohol, a niektórzy bardziej to
          lubią. Czy to by jednak coś zmieniło ? Jak by przyłożyli podatek to ceny były
          by wyzsze niz obecnie i czarny rynek by wciąż istniał... co za tym idzie -
          mogło by sie nic nie zmienic.
          • john_fontane Re: THC 28.01.05, 16:40
            A tak jeszcze na marginesie. Osoba, lub grupa osób która by złożyła wniosek z
            podpisami bardzo szybko była by na celowniku narkotykowej... proste i logiczne.
        • Gość: Kubiś Re: THC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:39
          Marichuana jest napewno mniej szkodliwa niż nikotyna i pali się ją też
          przyjemniej .Jestem za .....Kubiś :-)
          • tschenstochauer Re: THC 28.01.05, 16:48
            nawet jakby dolozyli podatek , ktory spowodowal by wieksze ceny to byloby to
            legalne .
            wcale nie polityczny samobujca biorac pod uwage ilosc palacych , a takze nie
            majacych nic przeciw .
    • Gość: natalcia Re: THC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:26
      ja wpadłam!!!! ale nie wiem czy zebrałabym 10000 podpisów ale jeżeli tobie sie uda no to bede cie po rekach całowac bo to jest super pomysł no ale wykonanie go graniczy z cudem bo to jednak POLSKA jak już wspomnieli. A jak ci sie uda juz złozyć ten wniosek to może nasze prawnuki będą mogły swobodnie palić gange bo my to chyba tego nie dożyjemy...hehe znajac Polske i jej zapłon no ale jakies pokolenie musi to zacząć w końcu... Życze ci dużo szczęścia i wytrwałości a tak na koniec JA JESTEM ZA !!
    • Gość: kool man Re: THC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:35
      jest jeden problem polska jak i holandia należą do jakiejs organizacji
      zakazującej propagowanie narkotyków tylko ze w holandi sprzedaz i urzywanie jest
      traktowane jako mała szkodliwość społeczna i jest w świetle prawa zakazana ale
      ten zakaz jest ignorowany. trzeba by zacząć od wyciągnięcia marichuany z listy
      narkotyków to może byc sposób. Ciekawe czy w polsce są prowadzone jakies badania
      z THC ?
      • anakastyczny Dobre 28.01.05, 22:22
        Widzę kolejne grono zdesperowanych tylko nie wiem jak to grono powinno mieć
        wizytówkę, ale dobrze już przyjmijmy że grono może winne...
        Liberalny znaczy normalny ; dobre
        holandia ekstra, super, w ogóle rozwinięta ;dobre
        Panie panowie mamy demokracje ( hehhe) a raczej ochlokracje więc o co chodzi
        mówicie macie, W holandii ( pisane z małej litery świadomie) demokracja im to
        załatwiła.
        A niektórym to widzę że lekko się azymut odchyli i można już aberracje
        zaobserwować, ustalmy priorytety i przestańmy pieprzyć bo to nic z tego
        pożytecznego nie wyjdzie...
        • tschenstochauer Re: Dobre 29.01.05, 13:14
          do natalki
          napalilem sie bardzo z tymi calusami chociaz nie chcialbym w reke bo niejestem
          xiedzem , wole bardziej tradycyjnie :) to ile podpisow musze zebrac by sie
          zakwalifikowac na buziaczki?
          chyba wkrutce zaloze skrzynke pocztowa gdzie obywatele mogliby przesylac
          podpisy .
          • Gość: Spoko Re: Dobre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:32
            Towarzysze obywatele...
            • john_fontane Re: Dobre 29.01.05, 13:45
              Aha i nie gadajcie o nieszkodliwości tego co sie obecnie pali. Bo to gów*o
              uzależnia jak cholera. Widzę po paru znajomych. Zioło samo w sobie jest może
              nieszkodliwe, ale heroina zawarta w tym co sie sprowadza już tak.
          • Gość: natalcia Re: Dobre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:13
            Do tschenstouchadera: No ja nie wiem a może jesteś księdzem!!!heheh
            Podpisów zbieraj jak najwięcej jak będe mogła chodzić ze skrętem po ulicy to dostaniesz nawet dwa buziaczki(podkreślam tradycyjne) a z tą skrzynka to całkiem niezły pomysł ale bachory by ja zaraz rozwaliły!!!
            Zaraz... czy ja gadam jak pesymistka no niestety tak i bardzo mi jest przykro ale i tak życzę Ci duzo szczęscia i zapału!!!!
            POOOZDRO I BUZIACZKI;D
    • Gość: .... Re: THC IP: *.net 29.01.05, 22:10
      TETRAHYDROCANNABINOL! JESTEM ZA!
      • tschenstochauer Re: THC 31.01.05, 14:03
        nataciu dziecko drogie chodzilo mi o skrzynke pocztowa taka na poczcie no bo
        preciez nie podam wszystkim mojego adresu z wiadomych przyczyn
        ponawia pytanie czy jest ktos kto zna szczegoly zlozenia obywatelskiego
        projektu ustawy do sejmu jak sie to robi jakie sa procedury jak ma wygladac
        wazny podpis glos napewno imie nazwisko pesel co jeszcze
        mowie powaznie w koncu tak wiele osob pali a zdecydowana reszta niema nic
        przeciw jesli politycy by zobaczyli ze spoleczenstwo tego chce moze ktorys by
        sie tym zainteresowal
        moim w miare jak sadze realnym marzeniem jest milion glosow
        rozwiazalo by to problem bezrobocia ktos i gdzies musialby to sprzedawac
        produkowac dostarczac nadzorowac itd
        • Gość: Kubiś Re: THC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:36
          Tschenstochauer ! Du bist ein gute Man und Du denkst zehr gut :-) .....Kubiś
        • Gość: natalcia Re: THC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:05
          dziecko kochane przeciez wiem!!!!ale co do podpisu imie nazwisko pesel ludzie sie beda bac bo zaraz paly sie do tego dorwia i beda podejrzewac o chandel narkotykami i takie tam oni by siedmiolatka za dealerstwo wsadzili jak by dostali cynk no ale nasza polska policja...ehhh plakac mi sie chce no ale jak tak by wyszlo no to chyba jestesmy w kropce ale ja cos wymysle...(mysli)...a moze...a moze strajk!!!!!:D nie naprawde nie wiem!!!
          • tschenstochauer Re: THC 02.02.05, 22:44
            natalciu skarbie sadze ze gdyby podpisy zbierali tacy ludzie jak ty i ja czy
            reszta powyzej wsrod znajomych rodziny(?) cos na zasadzie lancuszka swietego
            bodajze antoniego czy jakiegos tam i wszyscy po zapelniniu listy wkladaliby to
            w koperte i wysylali na moja skrzynke pocztowa ja moglbym poswiecic swoj czas
            posortowac to pojechac z tym do sejmu itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka