Dodaj do ulubionych

Co z Wolności i Niepodległości-----znów rowerzyści

06.04.05, 10:43
Znów trzeba wiać przed nisko lecacymi rowerzystami i lawirować między autami
stojącymi na 2/3 chodnika...............
Nam to fajnie , areobik(uniki, nerwowe ogladanie się za się , no i uskoki),
tylko czekać aż kogoś zgarną na zderzak że mu kapcie spadną.............
W końcu na Wolności dwa pogrzebowe są zakłady ......... będzie blisko ,a co
,pełen wypas..........miodzio..............
Dzieci najlepiej tam prowadzić na spętane za jedną rękę i nogę ..........
Po prostu..............eh........szkoda zdrowia trza uczyć się jak szybko wiać
przed nisko lecącym dwukołowcem , ale cóż ....qurde starość........może zbiora
mnie na zderzak i tez poczuję wiatr we włosach ...
Ruda .............................

Ruda
Obserwuj wątek
    • Gość: Lesio Armii Krajowej IP: *.org / *.cn.com.pl 06.04.05, 19:53
      To moze Wy ludzie zadzniecie chodzi po czerwonym chodniku a nie zielonym ktory
      jest dla rowerow! bo czasami mam ochote takiemu pacjentowi dac kopa w dupe zeby
      sie opamietal gdzie ma chodzic! <- mowa o Armii Krajowej.
      • cham_z_mpk Re: Armii Krajowej 06.04.05, 22:17
        Już Cię widzę jak dostajesz kopa w te 4 litery za jazdę "tylko" po czerwonym <-
        mowa o zachodniej stronie Al. Niepodległości na odcinku ul. Bór - "rondo
        Mickiewicza". Pieszy jakoś wyrobi się na zielotej kratce grając w klasy, Ty na
        rowerze... :)))
        • cham_z_mpk Re: Armii Krajowej 06.04.05, 22:21
          Jasne... pomyliłem kolory. Ale to wina naszych decydentów, że w Częstochowie
          jest nienormalnie.
          • Gość: Lesio Re: Armii Krajowej IP: *.org / *.cn.com.pl 07.04.05, 00:35
            Tam to wiem ze jest cyrk, ale mnie chodzilo akuratnie o inny kawalek sciezki
            rowerowej.
    • Gość: Alonzo Re: Co z Wolności i Niepodległości-----znów rower IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:59
      Oj Iwonka Iwonka,a co my biedni rowerzyści mamy robić,nie mamy ścieżek a jesli
      takowe już gdzieś nam zrobią to z reguły większy tam ruch pieszych niż
      rowerzystów.Fakt że niektórzy rowerzyści jezdza jak szaleni,lecz przeważnie jest
      to jazda w granicach bezpieczeństwa i możliwości wymanewrowania więc nic Ci nie
      grozi-fakt-zdarza się pojechać szybciej,lawirować lecz nie po to kupiłem rower
      by wlec się za babą z siatami rozglądającą się po witrynach sklepowych,czekając
      az się domyśli i ustąpi miejsca-Zapraszam na rowerek-wtedy na pewn znajdziesz w
      moich słowach pokrycie.Pozdrawiam.
    • Gość: Ojciec Dyrektor Re: Co z Wolności i Niepodległości-----znów rower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:30
      Dobry rowerzysta nawet przy 50km/h ładnie wymanewruje miedzy ludzikami.Więc myśle że módl sie zeby takich było jak najwięcej.A ogólnie pretensje proponuje kierować pod adresem urzędu miasta za ilośc ścieżek rowerowych
    • lookas.prv.pl Re: Co z Wolności i Niepodległości-----znów rower 06.04.05, 22:43
      Ten sam problem co rok temu :-)

Tak się składa, że al. Niepodległości i Wolności nie wolno jeździć rowerzystom
      (i bardzo dobrze!!) i ruch rowerowy puszczono chodnikami. A to, że jest tam
      ciasno to już wina pomysłodawców i wykonawców.

Żaden rowerzysta wsiadając na rower nie ma zamiaru nikogo zabijać :-/

A zresztą tutaj pasuje powiedzienie: "Wszystko zależy od punktu siedzenia".

PS. już jest jeden wątek do kłótni, więc może chociaż tutaj będzie inaczej.

----------------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • Gość: Ruda Re: Co z Wolności i Niepodległości-----znów rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:36
        Nie zamierzam się kłócić , naprawdę to piękny sport ..........
        Ale to co dzieje się na odcinku Bór -Wolności to istny horror........
        Nigdy nie włażę na ścieżki rowerowe , dzieci dorosłe też cykliści ,wnuków jakoś
        nie widać , ale fakt jest faktem że nie każdy myśli głową.............
        Gratuluję tym z Was którzy wiedzą i przewidują co może się wydarzyć...........
        Ale tych, co to mylą żużel z rowerami,jest więcej ....dużo więcej..........
        A nie jestem babą patrzącą po witrynach bo tak na ścisłość to tam nie ma czego
        oglądać..........
        I w dodatku istnieje tani supermarket...............
        I bab z siatami przy Wolności dużo , i nowe osiedle............
        Tylko czekać wiatru we włosach...........
        Ale romantycznie.............
        Ruda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka