Dodaj do ulubionych

DO ORGANNIZATOROW "MASY"

IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 24.06.05, 13:12
PChciałbym wiedzieć czy teksty, które pomieszczono w innym linku pisał
organizator Masy, czy też jeden z tych "stałych" forumowiczów, któremu
wszystko się z Prezydentem kojarzy, a którego miejsce jest raczej w
politycznej organizacji młodzieżowej. Tak czy inaczej dobrze byłoby się pod
tym tekstem podpisać z imienia i nazwiska.

Wydział Geodezji, jak zawsze występujący w imieniu Prezydenta w takich
sprawach zaproponował przeniesienie tej imprezy na Stary Rynek gdyż plac
Biegańskiego (między kawiarenką a pomnikiem) jest za mały by pomieścić widzów
i kilkuset rowerzystów, plus palety potrzebne trialowcom. Będą kłopoty na
chodniku i na jezdni. Będzie tam niebezpiecznie.
Czy to nie jest oczywiste?
Czy zatem ktoś nie chce organizatorów tej fajnej impezy wmanewrować w jakieś
polityczne gierki oszołomów?

Przecież na Starym Rynku można zorganizowac w spokoju niezłą imprezę i to
przy pomocy Urzędu.

Ireneusz Leśnikowski
Obserwuj wątek
    • Gość: kurz Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 13:27
      Gość portalu: I.LEŚNIKOWSKI napisał:.
      ...........
      > Przecież na Starym Rynku można zorganizowac w spokoju niezłą imprezę i to
      > przy pomocy Urzędu

Chcialoby sie rzec "I to by bylo na tyle.

Moim zdaniem wiedza o tym, czy autorem jest organizator czy "jeden z tych
      "stałych" forumowiczów" nie jest Panu potrzebna.
      Przeciez nie o wendette tu chodzi - prawda?
      pozdrawiam
      kurz
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI CHCE PAN ZAMKNĄĆ PLAC BIEGAŃSKIEGO? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 24.06.05, 13:51
        Chodzi o powszechną wiedzę czy ma to być masa krytyczna - czyli pospolite
        ruszenie młodych bezkompromisowych ludzi, impreza z przesłaniem, czy też
        wykorzystywanie młodzieży do swoich gierek.
        Dlaczegóż bowiem wypisuje się podobne rzeczy na forum wmawiając młodzieży że im
        się czegoś zabrania, gdy tymczasem proponuje sie inne miejsce - bezpieczniejsze
        i dające większe możliwości?
        Kto będzie odpowiadał jeśli kogoś potrąci samochód na Biegańskiego, bo trudno
        będzie tam zapanować na takim tłumem - powinno się w takim przypadku zamknąć
        plac.
        Czy chce Pan zamykać plac Bieganskiego? Czy spotkacie się z sympatią kierowców?

Ireneusz Leśnikowski
        • Gość: kurz Re: CHCE.....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:35
          Niepotrzebnie Pan do mnie krzyczy.

Nie, nie chce zamknac placu dla ruchu pojazdow. W tym miejscu z panskim postem
          sie zgadzam. Podobnie jak z cala zamieszczona w tej wypowiedzi argumentacja. No
          moze za wyjatkiem uzycia zwrotu cyt. "Czy spotkacie się z sympatią kierowców?"
          Ja nawet roweru nie mam.
          Co do zasady jestem przeciwnikiem niekontrolowanego zywiolu w stylu "robta co
          chceta". Ta metoda nie dosc ze nie zawsze sie sprawdza, to jeszcze powoduje brak
          poczucia odpowiedzialnosci organizatorow za skutki "dziela".
          Jak Pan widzi - nie ma tu miedzy nami roznicy ocen.
          Forum jest dosc szczegolnym medium. I Pan to zapewne wie, dlatego tez zdziwila
          mnie panska pierwotna reakcja. Nadal podtrzymuje swoja opinie, ze wiedza o
          tozsamosci autora wpisu nie jest Panu potrzebna. Szkoda, ze Urzad w panskiej
          osobie nie zajal stanowiska wczesniej, prezentujac swoje racje przy uzyciu
          argumentow.
          Zamiast tego doszlo do niepotrzebnej eskalacji ocen i zarzutow w wypowiedziach.
          Sugerowalbym radzej dzialania wyprzedzajace w stosunku do kontrowersyjnych
          watkow. Ja widze nastepujacy model funkcjonowania rzecznika na forum: jest
          zarzut lub wypowiedz implikujaca niewlasciwa ocene pracy Urzedu; jest i rzeczowa
          riposta rzecznika - tak to widze. Nie pyskowka, nie implikowanie przynaleznosci
          do mlodziezowek a prezentacja solidnych argumentow.

To wszystko co mam do powiedzenie w tej kwestii
          pozdrawiam
          kurz
        • tomasz_jaskola Chyba jednak nie zrozumiał Pan młodzieży ... 24.06.05, 14:44
          Szczerze mówiąc nie bardzo rozumię Pana argumenty. Aktywizacja na siłe Starego
          Rynku się nie uda. I kropka. Plac Biegańskiego jest centrum osi Aleii. Zatem
          trudno będzie obskurnemu budynkowi Puchatka zastąpić ładny Ratusz. Zatem może
          tak pomyśleć o faktycznym wyłaczeniu z ruchu w poważnych planach i inwestycjach
          na kolejne lata III Aleji i Placu Biegańskiego.
      • Gość: Wlodek Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.vf.shawcable.net 24.06.05, 14:16
        Pomysl ze Starym Rynkiem jest dobry.
        Wiecej tam miejsca, a i decentralizacja na korzysc drugiego miejskiego placu
        jest przyzwoitym pomyslem.
    • Gość: Marcyś Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:10
      Dziękuję za wyjaśnienia. Myślę że autor wspomnianego postu niestety nie pojawi
      się na forum z imienia i nazwiska. Nie sądzę też aby był z jakiejś politycznej
      młodziezówki. Moja wiara w wyjątkowe namaszczenie społeczne władzy wyklucza
      uczestnictwo w młodziezówkach partyjnych zwykłych troli. Rozumie że mogą w nich
      byc demagodzy, ale żaden z nich nie tkał by takiej głupiej prowokacji.
      Wykluczam jednak z tego grona Samoobronę i LPR.
      • Gość: kura Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:20
        Juz widze jak na bieganie kogos samochód potrąci:] no chyba ze znów pijany Pan
        Wrona przyjedzie i nas rozjedzie:] eee ludzie, tyle razy masa była robiona i
        nikogo nic nie przejechało:]
    • harry1983 Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" 24.06.05, 14:38
      Panie rzeczniku, strzelił Pan sobie samobója.

>Czy zatem ktoś nie chce organizatorów tej fajnej impezy wmanewrować w jakieś
      >polityczne gierki oszołomów?

Więcej oszołomów mamy w Urzędzie Miasta, niż wśród uczestników czy też organizatorów Masy Krytycznej.

Między nami (tzn uczestnikami a organizatorami) zachodzą pewne spięcia na forum, dotyczące kwestii wyglądu/przebiegu Masy w naszym mieście, natomiast w gruncie rzeczy walczymy o to samo, i tu zawsze stoimy po jednej stronie.

Gierki polityczne, jak sam Pan wcześniej wspomniał, to prowadzi głównie UM i pan prezydent.

Nie ukrywam, że nie przepadam za tym panem, a dlaczego, to wszyscy powinni wiedzieć, a reszta powinna się domyślić.

I naprawdę wali mnie z jakiej jest partii - dla mnie jest to człowiek, który utrudnia zorganizowanie czegokolwiek nie związanego z kościołem w naszym mieście, i zamiast dla dobra obywateli, utrudnia im życie, w większośći przypadków.

Zaczęło się od barów i juwenaliów.

Po tekstach na forum zaczęły się poszukiwania tych, co wpisali te posty - pewnie teraz też się zacznie.
      Tam też napisałem co myślę, teraz robię to ponownie.

Jak szanować człowieka, który pełniąc ważna funkcję w mieście jest stronniczy?

Poza tym po raz kolejny sprawdza się to, że wszyscy narzekają na Młodzież - ale jak Młodzież sama wyjdzie z ideą zorganizowania czegoś fajnego, to zaraz się zabrania.

Proponuję przeczytać www.zycie.czest.pl/index.php?show=2406200509

Nasza władza (mówię ogólnie o Polsce) sama doprowadziła do stanu rzeczy takiego, jaki mamy teraz. Dawniej, "za komuny", tak teraz przez większość naszej władzy opluwanej, młodzież byla lepiej zorganizowana niz teraz, mieli co robić, więc nie ćpali, nie chlali i nie wchodzili na drogę przestępczą.

Owszem, nie twierdzę, że było idealnie, i takie przypadki też były - ale nie na taką skalę jak teraz. Zresztą to jest temat na osobny wątek.

Panie Rzeczniku, nie ukrywajmy, jakby prezydent robił to co do niego należy tak jak należy, to nikt by nie pisał o tym na forum, w tym np ja, czy też

>jeden z tych "stałych" forumowiczów, któremu
      >wszystko się z Prezydentem kojarzy,

i jakby wszystko było w porządku to nie było by krytyki na taka skalę.
      Pan Wrona ma pecha, że próbuje walczyć z młodymi, bo z młodzieżą jeszcze nikt nie wygrał. Mamy swoje racje i potrafimy o nie walczyć.

> Tak czy inaczej dobrze byłoby się pod
      > tym tekstem podpisać z imienia i nazwiska.

No, a potem jak tak jak i po juwenalicach - będą ludzi ścigać za to, że mówią prawdę.
      Ja jako zarejstrowny na forum nie muszę się podpisywac z imienia i nazwiska. Nie jestem osobą publiczną, szanuję swoja prywatność.
      Ludzie z forum raczej wiedzą kim jestem, częśc zna mnie z widzenia bądź osobiście.

Skoro pan prezydent czy też pan rzecznik tak bardzo chce porozmawiać, czy też może wyjaśnić - proponuję, niech panowie się pojawią dzisiaj na masie o godz 18 na Placu Biegańskiego i powiedzą kilka słów od siebie.

Wytłumaczcie Młodzieży, dlaczego hamujecie ich inicjatywę.
      Osobiście.

To będzie lepsze, niż sto posów na forum.

HARRY

• Gość: mateuszlewandowski Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:17
      Witam Pana Rzecznika!
      Ja jako główny organizator tego całego zamieszania z całą świadomością mych
      słów piszę: Organizatorem Pokazu nie jest nikt z osób organizujących Masę.
      Zazwyczaj- my organizatorzy podpisujemy się imieniem bądź nazwą MASA KRYTYCZNA.
      Teraz nawet podpisałem się z nazwiska...

Wydział Geodezji, jak zawsze występujący w imieniu Prezydenta w takich
      sprawach zaproponował przeniesienie tej imprezy na Stary Rynek gdyż plac
      Biegańskiego (między kawiarenką a pomnikiem) jest za mały by pomieścić widzów
      i kilkuset rowerzystów, plus palety potrzebne trialowcom. Będą kłopoty na
      chodniku i na jezdni. Będzie tam niebezpiecznie.
      Czy to nie jest oczywiste?

jak najbardziej oczywiste ale zapewne zapoznał się Pan z lekturą Życia
      Częstochowskiego, gdzie wypowiada się także jeden z trialowców i stanowczo
      stwierdza iż miejsca jest wystarczająco dużo. Nad bezpieczeństwem wystąpujących
      miała czuwać karetka pogotowia a do okoła placu wyznaczonego taśmami miało być
      2,5- 3 metry wolnej przestrzeni żeby na nikogo trialowcy nie najechali. a swoją
      drogą skoro to miał byś swoisty tor przeszkód do to jakiej prędkości można się
      rozpędzić pomiędzy przeszkodami skoro plac miał mieć 15 m. Na pewno nie do
      takiej żeby z niego wypaść na 5 metrów i uderzyć w pomnik bądź płot ogradzający
      ogródek piwny.

Czy zatem ktoś nie chce organizatorów tej fajnej impezy wmanewrować w jakieś
      polityczne gierki oszołomów?

zapewniam że nie i od początku czyli od sierpnia 2004 kiedy masa jest w
      Częstochowie nie mieliśmy zamiaru mieszać się w różnego rodzaju gry polityczne -
      potwierdzić moje słowa może mój Pedadog który pomagał mi rozkręcić imprezę a
      także wszyscy moi przyjaciele organizujący Masę.

przy pomocy Urzędu.

jasne że można ale tamten pochyły teren nie odpowiada i nam i trialowcom, a
      poza tym w dzisiejszym świecie wiem że na 100% liczyć mogę tylko na siebie a
      nie na urzędników Państwowych.

pozdrawiam, Mateusz Lewandowski www.masa.czest.pl
      • Gość: Wlodek Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.vf.shawcable.net 24.06.05, 19:43
        Będzie tam niebezpiecznie.
        > Czy to nie jest oczywiste? jak najbardziej oczywiste ale zapewne zapoznał się
        Pan z lekturą Życia Częstochowskiego, gdzie wypowiada się także jeden z
        trialowców i stanowczo stwierdza iż miejsca jest wystarczająco dużo. Nad
        bezpieczeństwem wystąpujących miała czuwać karetka pogotowia a do okoła placu
        wyznaczonego taśmami miało być
        > 2,5- 3 metry wolnej przestrzeni żeby na nikogo trialowcy nie najechali. a
        swoją drogą skoro to miał byś swoisty tor przeszkód do to jakiej prędkości
        można się rozpędzić pomiędzy przeszkodami skoro plac miał mieć 15 m. Na pewno
        nie do takiej żeby z niego wypaść na 5 metrów i uderzyć w pomnik bądź płot
        ogradzający ogródek piwny.

> przy pomocy Urzędu.
        >jasne że można ale tamten pochyły teren nie odpowiada i nam i trialowcom, a
        > poza tym w dzisiejszym świecie wiem że na 100% liczyć mogę tylko na siebie a
        > nie na urzędników Państwowych.
        >

Dalej nie widze powodow do tego, zeby owa impreza nie miala odbyc sie na Starym
        Rynku.
        Nie wiem czy wzieliscie pod uwage drobny fakt, ze wasza obecnosc w srodku
        miasta tez moze komus nie odpowiadac.
        I ten ktos tez bedzie mial pretensje do Wrony i in za utrudnienia w poruszaniu
        sie po placu.
        • Gość: expertum credere p Lady Pank: "Mniej niż zero" IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 07:12
          mysle że pytanie o tożsamość zadymiarza-forumiarza jest ważne. Na forum było
          ostatnio tak nudno że mogłem oderwać się od wydumanych problemów wirtualnych
          ludzi i zająć się czymś co naprawdę lubię czyli robieniem pieniędzy vel
          przygotówką do wprowadzenia Polski w strefę Euro (tak, tak, jedyną przepustką do
          raju jest silna gospodara narodowa...). Jednak to własnie tacy jak on marnują
          nasz czas i rozpętują małe prywatne wojenki. I wzdychamy potem za chińskimi
          mędrcami: obyśmy mogli żyć w spokojnych czasach....

---------------------------------------------------------
          tym co nie pamiętają, przypominam o takich co biją pianę, oby wasza energia
          zamiast poruszyć koła rowerów i historii nie poszła w gwizdek, w hucpę, w
          polityczne harce:

Myślisz może że więcej coś znaczysz
          Bo masz rozum, dwie ręce i chęć
          Twoje miejsce na ziemi tłumaczy
          Zaliczona matura na pięć

Są tacy - to nie żart
          Dla których jesteś wart

Mniej niż zero
          Mniej niż zero
          Mniej niż zero
          Mniej niż zero
          O, O, O, O

Zawodowi macherzy od losu
          Specjaliści od śpiewu i mas
          Choćbyś nie chciał i tak znajdą sposób
          Na swej wadze położą nie raz
          Choć to fizyce w brew
          Wskazówka cofa się
          • Gość: kurz Akademia Olowkow i odkurzone przeboje ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 08:34
            Gość portalu: expertum credere p napisał(a):
            > I wzdychamy potem za chińskimi mędrcami: obyśmy mogli żyć w spokojnych czasach....

Arturze ;)
            Zdaje sie ze czasy mialy byc ciekawe i nie nonstalgie porzekadlo to okreslac
            mialo a przeklenstwo , podobnie jak pobozne zyczenia "Obys cudze dzieci uczyl"
            Co Nas znow do jednego sprowadza......... ;))))

Szklana pogoda, szyby niebieskie od telewizorow....... ;)))

pozdrawiam
            kurz
            • Gość: Wlodek Re: Akademia Olowkow i odkurzone przeboje ;) IP: *.vf.shawcable.net 25.06.05, 20:07
              Gość portalu: kurz napisał(a):

> Gość portalu: expertum credere p napisał(a):
              > > I wzdychamy potem za chińskimi mędrcami: obyśmy mogli żyć w spokojnych cz
              > asach....
              >
              > Arturze ;)
              > Zdaje sie ze czasy mialy byc ciekawe i nie nonstalgie porzekadlo to okreslac
              > mialo a przeklenstwo , podobnie jak pobozne zyczenia "Obys cudze dzieci uczyl"
              > Co Nas znow do jednego sprowadza......... ;))))
              >
              > Szklana pogoda, szyby niebieskie od telewizorow....... ;)))

A mnie sie marzy kurna chata....
              A Wam nie????

Najlepszego!
              Wlodek
              • Gość: kurz Oj naiwny naiwny ;)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 20:41
                Gość portalu: Wlodek napisał:
                > A mnie sie marzy kurna chata.

www.kabaretelita.pl/index2.php?d=t_kurnachata
                Tey Kolego, Elity w tym kraju juz nie ma, no chyba ze w Piwnicy pod Baranami sie
                skryla wywrzaskujac Dialogi na cztery nogi do dziadka Poszepszynskiego ;)))

pozdrawiam
                kurz
                • Gość: Wlodek Re: Oj naiwny naiwny ;)) IP: *.vf.shawcable.net 27.06.05, 14:15
                  Elity w tym kraju juz nie ma, no chyba ze w Piwnicy pod Baranami sie
                  > skryla wywrzaskujac Dialogi na cztery nogi do dziadka Poszepszynskiego ;)))
                  >
                  > pozdrawiam
                  > kurz

No! Co ty Docent ...na chlebek z dzemikiem je wyslano.
                  A co do Tej to szkoda Plaskoty.
                  A Tamta ... widac "komus przeszkadzala".
                  Najlepszego
                  Wlodek
          • harry1983 Re: Lady Pank: "Mniej niż zero" 25.06.05, 15:18
            I jak zwykle znajdują się Ci, co o sprawie pojęcia nie mają, a krzyczą najwięcej.

Tyle tematu, bo szkoda mojego czasu.

A przy okazji, skoro już pisżę posta :

Panie Rzeczniku Leśnikowski - jednak pojawił się Pan na Masie - szacunek dla Pana za to - potrafił Pan zjawić się osobiście i porozmawiać.

W tę decyzję "innego urzędnika" trochę mi się nie chce wierzyć ale... rozumiem, że taka jest wersja dla prasy i jako rzecznik Pan ją przedstawił.
            Ja mam prawo miec o tym własne zdanie.

Z tego co mówiła mi jedna dobrze poinformowana osoba, to wydanie tej decyzji było w bardzo sprytny sposób, aby nie starczyło czasu na bezpośrednie odwołanie się do Prezydenta.
            Jak tego nie nazwać gierką?

Szkoda tylko, że prezydent Wrona nie zdobył się na taki gest i nie pojawił osobiście, aby tak jak Pan, stanąć twarzą w twarz z nami.
            Czyżby bał się spotkania z Młodzieżą?

• storima Re: Lady Pank: "Mniej niż zero" 25.06.05, 16:07
              harry1983 napisał:
              dla mnie nie jest juz to istotne.
              Owszem, jedna rzecz wazniejsza w tym calym zamieszaniu:
              pojawienie sie osobiste Rzecznika na Spotkaniu

Ponownie, raz jeszcze:

jesli ktokolwiek z Was piszacych na watku zatail fakt alternatywnej propozycji
              Pokazu, a Wy swiadomie przmilczeliscie to:*
              to jest to obelga, klamstwem i manipulacja.

PS organizator podpisal sie imiennie.
              I tak to powinno byc.
              Anoniwosc w kwestii podawania sie za organizatora
              imprez publicznych
              n i e i s t n i e j e!!!!

oszukany,
              storima
    • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 16:21
      Mnie się wydaje, że nasza władza unika imprez nieoficjalnych,takich gdzie
      ludzie robią cos sami z siebie. Oni wola swoje,organizowane przez
      siebie ,oficjalne pod (oczywiście) honorowymi patronatami pana Wrony.A na
      wszelki przejaw zewnętrznej aktywności społecznej reaguja dość nerwowo i
      usiłują na każdym kroku pokazywac kto tu rządzi. TAk jest i tutaj. Chcą
      przenieść imrezę na obskórny Stary Rynek, bez jakis specjalnych uzasadnień
      merytorycznych - A BO TAK i kropka. Znam dośc dobrze okolice Starego Rynku i
      zgadzam się w pełni z Panem Jaskółą,że cywilizowanie na siłę tej okolicy nic
      nie da,nie wystarczy pomalować paru domów żeby było cacy tamtejszy element jak
      stał w bramach tak będzie stał dalej.To zawsze będzie na uboczu i omijane przez
      wszystkich. Idealnym miejscem do takich imprez byłby deptak w III Aleji, ale tu
      w miejscu komentarza opuszczę kurtynę milczenia.
      • storima Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" 25.06.05, 16:27
        Gość portalu: Krzysiek Kasprzyk napisał(a):

Prosze Cie, zamiast bic piane, to raczej wstaw sie za uczeniem mlodziezy
        kompromisu, szacunku i dypolomacji.
        • storima Re: Lady Pank: "Mniej niż zero" 25.06.05, 16:41
          > Gość portalu: Krzysiek Kasprzyk napisał(a):
          Na prawde tani i szkod-
          liwy ten twoj wpis.

Zwlaszcza, ze krecisz gmatwajac slowa i przekrecajc wpisy Tomasza Jaskoly,
          aby po chamsku politycznie zyskac.
          Tego roszaju 'polityka'
          mowi sie stanowcze
          n i e!!!!!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25626515

Marek Pacholec
          (storima)

• storima Re: Lady Pank: "Mniej niż zero" 25.06.05, 16:44

W zywe oczy klamiesz czlowieku!!!!

Nic dziwnego, ze odstrasza to Mlodych, Uczciwych od zajmownia sie
            wlasnie
            polityka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: outsider Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.czest.enion.pl 27.06.05, 08:13
      Ciekawe że nikogo nie razi chlanie piwa obok pomnika Piłsudskiego, moim zdaniem
      to skandal wydanie takiej decyzji w tym miejscu i aż się jednoznacznie narzuca
      pewna opinia. Bardzo ciekawe jest to co Pan pisze na temat bezpieczeństwa itd. W
      przeszłości były tam organizowanie imprezy o znacznie większej skali i było ok.
      Tak jak pisali poprzednicy, dokąd nie zostanie usunięty element ze starego rynku
      tam nic się nie uda, napewno nie pójdę z dzieckiem na stary rynek wieczorem żeby
      dostać po głowie od lokalnych pijaczków a nawet jeśli nie dostanę to nie będę
      pokazywał dziecku zapijaczonych mord. Obecnie głównym miejscem jest plac
      Biegańskiego i aleje i tak pozostanie a nieumiejętność zabezpieczenia imprez
      świadczy tylko o słabości i braku umiejętności urzędników.
      • tomasz_jaskola Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" 27.06.05, 08:22
        Wydawanie pozwolenia dla kawiarenek na powietrzu obok pomnika Piłsudskiego jakoś
        nie koreluje z .... prohibicją na Dekabrytstów. Przeprasza, ale uważam, że to
        jest dowód właśnie na to o czym pisałem w innych postach. Jak urzędnik jest
        władny [i tylko on] wydawać jakieś zezwolenia to zawsze SĄ ONE KORUCYJOGENNE! Po
        prostu. Świat zorientował się już dawno w tym i dlatego obiera URZĘDNIKOM
        WSZECHWŁADNOŚĆ decyzyjną. I tam jest lepiej. Może wreszcie doczekam PUBLICZNYCH
        PRZETARGÓW USTNYCH, USTNYCH ....!
        • yanoooosh Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" 27.06.05, 13:37
          Pan Rzecznik twierdzi ze wszystko sie da zalatwic to dlaczego na kazdej masie slyszymy a bedzie tylko jedna dwie petle bo sie urzad nie zgodzil na wiecej??
          moze mi pan odpowie
    • Gość: outsider Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.czest.enion.pl 28.06.05, 07:17
      Panie Leśnikowski czekamy na wyjaśnienia po co komu ogródek piwny w centralnym
      miejscu Cz-wy i jakie były motywy wydania pozwolenia na jego działalność a może
      jednak to jest kultura lub sport a my o tym nie wiemy?
    • Gość: out Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" IP: *.czest.enion.pl 29.06.05, 06:55
      No co to Panie Leśnikowski, zabrakło argumentów za ogródkiem piwnym? Czyli
      sprawa jest jasna ale napewno nie czysta.
      • harry1983 Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" 29.06.05, 14:53
        Spokojnie, ogródki piwne też są dla ludzi.
        Mnie one nie przeszkadzają, większości ludzi na Masie też.
        Problem w tym, że się można było zmieścić z tym pokazem bez większych problemów, o czym mówili niedoszli jego uczestnicy.

• yanoooosh Re: DO ORGANNIZATOROW "MASY" 30.06.05, 14:40
          >Spokojnie, ogródki piwne też są dla ludzi.
          >Mnie one nie przeszkadzają, większości ludzi na Masie też.
          >Problem w tym, że się można było zmieścić z tym pokazem bez większych problemów
          >, o czym mówili niedoszli jego uczestnicy.

moze i fakt tyle ze pan wrona chcial na dekabrystow zrobic prohibicje akurat tam
          gdzie bawi sie mlodziez a tam gdzie jest ratusz wizytowka miasta stoja bary z
          piwem. na przeciwko kosciola ?cos tu nie gra jaka to roznica ?
          a moze ktos ma interes w tym ogrodku hmmmmmmmmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka