Gość: Eugeniusz IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:00 Funkcjonariusze Policji - opowiedźcie o swoich przeżyciach ze służby. Ile zarabiacie czy jesteście zadowloleni z wykonywanego zawodu , ile czasu zajmuje wam służba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harry1983 Re: Policjanci 26.06.05, 04:39 Dołączam się do tej prośby - zastanawiam się nad wstąpieniem do Policji po studiach. Czy pensja starcza na utrzymanie rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Policjanci IP: 212.160.108.* 26.06.05, 06:43 Jak tylko chcesz iść do policji dla pieniedzy to nic z tego.Lepiej pomyśl o czym innym,bo nic z tego Ci nie wyjdzie.Policjanta z Ciebie nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 07:06 Przecież On się pyta,czy starczy na utrzymanie rodziny.Czy to takie trudne dla ciebie pytanie,że od razu negujesz,że może zostać policjantem.Nie ma cienia wątpliwości/po tym wpisie,że właśnie jesteś policjantem.Utwierdzasz mnie w przekonaniu,że policjanci to mało inteligentna nacja.Przykro,ale to jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Policjanci IP: 217.22.85.* 26.06.05, 14:25 nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie oficera Odpowiedz Link Zgłoś
tschenstochauer Re: Policjanci 26.06.05, 14:28 CH.W D.P. tak ogromnego zeby im zwieracze rozerwalo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Policjanci 26.06.05, 14:56 Gość portalu: niki napisał(a): > Jak tylko chcesz iść do policji dla pieniedzy to nic z tego.Lepiej pomyśl o > czym innym,bo nic z tego Ci nie wyjdzie.Policjanta z Ciebie nigdy nie będzie. Policjantem się zostaje z powołania, czy jakoś tak. Jakbym chciał dużo zarabiac to ostatnim zawodem byłby policjant. Ale jest jeden aspekt - na służbie naraża się d..., po służbie równiez, bo policjantem jest się 24 h na dobę, na urlopie, w domu, po pracy. Pytam więc, czy da się z tego wyżyć - jak kiedyś będę miał żonę i dzieci to opócz tego, że mam pilnować porządku interesowało by ją to, czy będzie za co kupić żarcie. Pozatym jest to praca, nie działalnośc charytatywna w czynie społecznym - żyć z czegoś trzeba - dlatego pytam. Tak na marginesie powiem jescze tyle -znam jednego byłego policjanta, poszedł na emeryturę z 8 lat temu, dostaje emerytury ok 2 tyś zł, prawie drugie tyle dorabia w firmie ochroniarskiej. Może ktoś ma jeszcze jakieś inne informacje? (panowie z patrolu z komisariatu na pólnocy jak nas spisywali za "zakłocanie ciszy nocnej" tzn siedzenie na ławce naprzeciwko komisariatu o 2 w nocy na moje grzeczne pytanie ile zarabiają odpowiedzieli tylko że za mało, natomiast żadna konkretna suma nie padła. Jeden był starszym posterunkowym, drugi sierżantem sztabowym - trudno mi poiwiedzieć, ile lat w służbie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes, Re: Policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:22 <na służbie naraża się d... i po służbie > czyją ? Na pewno nie swoją ,jak dłużej pożyjesz to przekonasz się ,że wcale nie przykładają się do swojej pracy bo kto by tam za takie marne grosze...Chyba żeby zrobić taki eksperyment jak kiedyś w Łodzi (podobno) ,że płacili od zatrzymanego przestępcy i wyniki były od razu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Policjanci IP: 212.160.108.* 26.06.05, 15:16 W odpowiedzi dla HAREGO. Masz rację.Ci co z nimi rozmawiałeś mogą mieć 0k.800 zł.Nie odpowiedzieli bo się wstydzili takich pieniędzy.A czy można utrzymać rodzinę to sobie sam skomentój.To prawda-służba 24-h na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:45 No, jeżeli piszesz "skomentój"to pewne żeś policjant i niestety nie możesz zarabiać więcej jak się nie uczyłeś.Prawdę ktoś napisał,że policjanci to mało inteligentna i niewykształcona nacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Policjanci IP: 212.160.108.* 26.06.05, 20:02 Jesteś olek,albo cienki Bolek.Nie tacy uczeni chcieli się dostać i im to nie wyszło.Ja też próbowałem i skończyło się fiaskiem.Nie jeden po studiach odchodzi z kwitkiem,bo się okazuje że za mało umie.Jeżeli przedstawiasz jakąś wartość to sprubój wystartować-to się przekonasz i nie będziesz takich bzdur wypisywał.Chyba że jesteś jeszcze bardzo młody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:41 Zarobki w policjantów to 1-4 rok około 1300zł netto + trzynastka (jedna wyplata) + 2000zł mundurówka z mundurówki odlicz około 800zł na zakupy konieczne do pełnienja służby . Następne lata i zarobki zależą od wydziału ja po 10 latach zarabiam 1800zł ,a prewencja około 1500zł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Policjanci IP: 212.160.108.* 26.06.05, 21:22 Moro to chyba jesteś generałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugeniusz Re: Policjanci IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:12 A jakie są zarobki w Drogówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Re: Policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:26 Policjanci nie piszom na forum bo robią błendy ortograficzne i się wstydzom :-) ..... Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
cham_z_mpk Re: Policjanci 26.06.05, 22:40 ... za to profesora PCz wysyłają - przynajmniej jeden z nich - do szkół:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Policjanci 26.06.05, 23:45 Mam jeszcze jedno pytanie - które od dawna mnie nurtuję, i liczę, że jeśli jakiś policjant się tu wypowiada, to moze mi powie jak to jest. Jak jest z bronią? W większości są to stare P-64 i trochę lepsze P-83, choc coraz więcej widzę Glocków i Waltherów. Ale do rzeczy - jeśli policjant dostanie z przydziału powiedzmy P-64, a załóżmy posiada pozwolenie na broń (do ochrony osobistej) i swój "prywatny" pistolet, np Glocka, to czy może go używać na służbie? I czy coś takiego jest wogóle możliwe w Polskiej Policji, bo wiem, że zdaje się w USA tak jest, że niektórzy gliniarze używają na służbie własnej,zamiast przydziałowej broni. Oczywiście moge się mylić. Nie pamiętam skąd o tym wiem, chyba gdzieś kiedyś dawno czytałem. Czy ktoś kompetentny mi to może wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Policjanci 26.06.05, 23:46 jeszcze odnośnie mojej rozmowy ze spisującymi mnie funkcjonariuszami - ja pytałem normalnie, z ciekawości, nie w sposób złośliwy. Tak czy inaczej nie odpowiadali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Policjanci IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:33 Wie ktoś ile sie w Drogówce zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiki Re: Policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:54 Tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Policjanci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:36 Wy tylko o bieżącej kasie, która według mojego rozeznania nie jest zła [jeszcze nie slyszałam, żeby ktoś "dobrze" zarabiał. Ani kierownik, ani minister, ani poseł, ani prezes, ani policjant....] Każdy tylko "na rękę". A kredyty, pożyczki, inne zobowiązania to niby kto ma płacić? Wystarczy 15 lat i kanada. Np w wieku 40 lat emeryturka, a człowiek do 60 jak go wcześniej nie zwolnią. Uważam, że mają nieżle. I niech mi nikt nie mówi, że niebezpiecznie, stres, A taki np. kierowca, górnik ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiki Re: Policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:09 Prowokatorek i tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Policjanci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:38 Czemu nie powiesz prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Policjanci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:44 Znam osobiscie dziad od pradziada. Poszedl do policji :wybudowal dom ,ma dwa samochody - tego dorobil sie w policji. Ale aby dostac sie do pracy musisz albo miec jako takie znajomosci i uprawiac sport /najlepiej kolarstwo/to bedziesz mial juz chody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:11 niewiele ale łatwiej ,,dorobić'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugeniusz Re: Policjanci IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:00 Odpowiedz Link Zgłoś