Gość: ciekawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:18 KIEDY ZACZNĄ BUDOWAĆ WIADUKT NA jAGIELLOŃSKIEJ ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulisses_czwa Re: ZNOWU KLAPA - WIADUKT JAGIELLONSKA? 06.07.05, 17:55 Mysle, ze na to pytanie powinien odpowiedzieć pan I. Leśnikowski... Za pewne wielu mieszkańców czeka na konkrety... Przetarg rozstrzygnięty, odwołanie z UZP wycofane... Zatem jaka jest przeszkoda?? Czyzby cos znowu musiało się "uprawomocniać"?? Czekamy panie Ireneuszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik CO CI TOWARZYSZU NAGADALI NA ZEBRANIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:55 to juz na forum było: podpisuja umowe w mynysterstwie za tydzien i ruszaja z robotami czego komuchy nigdy by nie załatwili :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman_W Re: CO CI TOWARZYSZU NAGADALI NA ZEBRANIU? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 07.07.05, 00:02 Ja myślę tow. fafik,że obecne czasy powinny się różnić od czasów minionych tym właśnie że budowy wiaduktu się nie załatwia.Daj Boże aby na decydyntów (bodaj tak się mówiło) przyszło opamiętanie i żeby z wiaduktem dali sobie spokój. We własnym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisła Wrona znowu sukces może konferencja prasowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:24 Wrona może znowu konferencja prasowa? ty nic nie umiesz zrobić tylko konferencje opiewające twoje wyimainowane sukcesy!! Sukces brak przebudowy stadionu, sukces brak przebudowy III alei, sukces 2 letni remont ratusza i ukradziny zegar, sukces wzrost bezrobocia w częstochowie i nikogo nie oszukasz zestawieniami za 3 miesiące bez rzadnego odniesienia. Wrona co ty zrobiłeś oprócz zatrudniania kolesi przeciw którym prokuratura prowadzi śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI OWSZEM, ZAPROSIMY DZIENNIKARZY IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 07.07.05, 16:12 Cóż za objaw nienawiści. Czy to po dzisiejszej prezentacji III Alei i renowacji Parków Podjasnogórskich? Proponuję sedację i analgezję. Zawsze wiedziałem, że te wszystkie inwestycje, o których pan pisze, niektórych muszą strasznie boleć: ani nie załatwili pieniędzy na wiadukt, nawet nie pomyśleli o remoncie stadionu, nie mówiąc już o zrobieniu jego dokumentacji i przygotowaniu projektu, nie załatwili pieniędzy na remont ratusza. W takim przypadku proponuję milczenie, bo obnosić się z tym bólem publicznie to zły zabieg socjotechniczny... Muszę Pana srogo rozczarować - przetarg na wykonanie remontu stadionu już jest, a zbytnio się nie opóźni. Dziękujemy za przypomnienie: na pierwsze wbicie łopaty zaprosimy dziennikarzy. Zapewniam, że będą bardzo zainteresowani. I nawet nie będzie trzeba przypominać, kto przeprowadził remont stadionu: bo każdy pamiętał będzie jak było i jak jest. Podpisanie umowy na finansowanie budowy wiaduktu z ministrem infrastruktury - w Warszawie 14 lipca 2005. Dzień potem podpisanie umowy z wykonawcą i rozpoczęcie budowy. Mam dla Pana smutną wiadomość - zakończy się w grudniu 2006 roku. Dziś Prezydent Wrona i wiceprezydent Rozpondek przedstawili projekt III Alei oraz projekt renowacji podjasnogórskich parków. Robią wrażenie. To wszystko musi boleć, prawda? Ireneusz Leśnikowski Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: OWSZEM, ZAPROSIMY DZIENNIKARZY 07.07.05, 17:28 Bardzo dobry projekt... Dokładnie sie mu przyjrzałem i nie bedac architektem, na pierwszy rzut oka jestem na TAK... Zapomniał pan podac, ze fotografie/wizualizacje mozna znaleść na stronie www.czestochowa.pl Ten pasaż, bo tak to trzeba w tej chwili nazwać, przypomina mi ulicę Świdnicką we Wrocławiu... Tylko nasza jest szersza, ale wystrój podobny :) Ciekawe czy damy rade jeszcze przebudowac plac Biegańskiego?? Będzie wyremontowany Ratusz i odwach... Mam pytanie - czy wystarczy srodków finansowych na zrealizowanie tego projektu III Alei i czy dozyjemy tego mementu ?? Prace nie sa zbyt skomplikowane - jest to tylko wymiana nawierzchni i odpowiednie ułozenie materiałów... Jestesmy pełni optymizmu... Mam jeszcze gorąca prosbe do pana rzecznika... Gdyby pan odpisał na mojego maila dot. projektów stadionu RKS... Na stronie www.czestochowa.pl sa tylko 2 fotografie/wizualizacje... Wiem, ze jest ich więcej i chciałbym je zobaczyc - pewnie inni mieszkańcy też... Moze warto umieścic je w jakiejś galerii na stronie?? Odpowiedz Link Zgłoś