Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusie

IP: *.pl 13.07.05, 18:11
Jak zwykle, próbujemy, staramy się... zdążymy na pewno w terminie, a ludziom
starania nie wystarczą. No cóż każdy zna nasze kochane MPK, a może w trosce o
nas stworzyli podwyżki biletów, żeby na zimę zapewnić kimatyzację hehe...
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzychu Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.bis / 212.244.80.* 13.07.05, 18:49
      W Biesach takie same Many jeżdżą od kilku lat. Do Auchana jeżdżą ludziska poupychani jak śledzie i jakoś nikt, jak do tej pory, nie narzekał, że mu duszno.
      • Gość: t A ile płacą za przejazd ? Do pracy dojeżdżają ? IP: 80.51.236.* 13.07.05, 18:57
        ???
        • Gość: Krzychu Re: A ile płacą za przejazd ? Do pracy dojeżdżają IP: *.bis / 212.244.80.* 13.07.05, 19:06
          Na zakupy:)
    • Gość: t Uda się - w grudniu ! A do następnego lipca będą.. IP: 80.51.236.* 13.07.05, 18:53
      trwały prace nad uruchomieniem ogrzewania !
      • Gość: Ewa Re: Uda się - w grudniu ! A do następnego lipca b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:14
        A może bileciki za tanie ? Może jeszcze nas podkręcić ? Pasażerów można
        przecież jeszcze sprawdzać myty czy nie myty ? Kirowca sprawedzi bilet powącha
        i zdecyduje Podniesiemy cenę żeby na okna starczyło?Przcież podwyżka wychodzi
        najlepiej.
        • Gość: Ewa Re: Uda się - w grudniu ! A do następnego lipca b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:46
          Ja nie twierdzę że w autobusach jeżdzą pachnący ludzie Często wracają z pracy w
          której żadnych warunków higienicznych nie ma,pewnie i część to zwyczjne brudasy
          ale nie od oceny higieny jest MPK tylko od przwewożęnia pasażerów Otwarte okno
          to dopływ chłodnego i świeżego powietrza I płacąc tyle za bilet to chyba nie za
          duże wymaganie.
          • Gość: olo Re: Uda się - w grudniu ! A do następnego lipca b IP: *.com / 213.199.204.* 13.07.05, 20:14
            JAK CI NIE ODPOWIADA TO KUP SOBIE ROWER I NIM JEZDZI.
            ZA DARMO NO I ZDROWO.
    • Gość: vt Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:32
      mpk w Cz-wie jest beznadziejne cześć nieoznakowanych autobusów brudne przystanki i te Many z którymi jak się okazuje tyle kłopotów (w przegubowych MANach do dziś nie ma świetlnych tablic a jeżdżą już po mieście dość długo
      • Gość: p_sc Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:49
        Przegubowy Man to dotychczas jezdzi jeden ,no moze juz dwa ale wyswietlacz nie
        dziala. Okien otwieranych nie ma bo Niemcy lubia ciepelko
        • Gość: Szczęki Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.111.inds.pl 13.07.05, 20:16
          Nie tyle niemcy lubią ciepełko, co wolą osobisty transport własnymi czterema
          kółkami.
    • Gość: Obywatel Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:48
      W owych autobusach jest tak okropny zaduch , taki smród przeraźliwy , takie
      piekło że ja aż padaczki dostaje!
      • Gość: olo Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.com / 213.199.204.* 13.07.05, 20:54
        NIE ROZUMIE LUDZI KTORZY TAK NARZEKAJA.
        NIE PASUJE WAM TO NA NOGACH ALBO NA ROWERZE.
        ROBICIE AFERE BO SIE SZYBY NIE OTWIERAJA BO BILETY DROZEJA ITD.
        A JAK DROZEJA BUŁKI CZY CHLEB ALBO INNE RZECZY TO TEZ PISZECIE O TYM NA FORUM
        I CZY SA LEPSZE CZY GORSZE I DLACZEGO DROZSZE.

JESZCZE RAZ POWTORZE NIKT NIKOGO NA SIŁE DO AUTOBUSU NIE WCIĄGA
        NIE PASUJE NIE JEDZ. TO CHYBA PROSTE.
        • Gość: pasazer Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:02
          sznowny OLO to jezdzi tymi autobusami, ale chyba z przodu jako kierowca, stad
          jego zlote mysli. Ale kogo bedzie wozil jak kazdy zrezygnuje z uslug MPK ??
          Zycze dobrego samopoczucia.
          ===ps. sorry ale nie mam polskich czcionek na razie====
          • Gość: olo Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.com / 213.199.204.* 13.07.05, 21:10
            NIESTETY POMYŁKA NIE SIEDZĘ ZA KIEROWNICĄ ALE DENERWUJE MNIE TO
            ŻE NIGDY NIEKTÓRYM NIC NIE PASUJE.
            NAWET JEŻELI JEŹDZIŁOBY SIĘ NOWYMI AUTOBUSAMI I TO ZA DARMO TEZ ZNALAZŁOBY
            SIĘ COŚ CO KOMUŚ BY NIE ODPOWIADAŁO NP. ZBYT DUŻA ILOŚĆ PASAŻERÓW.
            • Gość: abc Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:19
              Dobry ale chyba nie całkiem mądry człowieku
              Mam 45 lat Pracuję w dużej firmie na stanowisku wymagającym i kompetencji i
              wglądu i ubioru.Ty mi propomujesz rower? Przecież do MPK dopłaca samorząd z
              moich podatków Chcesz to pedałuj a ja chcę jeździć jak człowiek a nie jak bydło
              • Gość: olo Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.com / 213.199.204.* 13.07.05, 21:29
                W TAKIM RAZIE PROPONUJE SAMOCHÓD CHYBA ŻE NIE POZWALAJĄ NA TO FINANSE ALE
                PRACUJĄC W TAK DUŻEJ FIRMIE :)
                • Gość: abc Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:35
                  To czym jeżdze to mój wybór Płacę i chcę jeździć jak człowiek Czy to dla Ciebie
                  za mało.A co do doradzania to zostaw to profesjonalnym doradcą.Jeżdząc rowerem
                  do pracy, głowa na pewno wypoczywa.A więc życzę wypoczynku
                  • Gość: olo Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.com / 213.199.204.* 13.07.05, 21:40
                    MOŻE WŁAŚNIE NIM JESTEM. CHCESZ WYGÓD I PEŁNEGO KOMFORTU SKORZYSTAJ Z TAKSÓWKI.
                    TYLKO WTEDY NIE POJEDZIESZ ZA 2ZŁ ALE ZA 20ZŁ.
                    • Gość: abc Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:45
                      Widzę że nie rozumiesz dla kogo są autobusy A więc kończąc ta polemikę Są dla
                      ludzi Zwierzęta przwożone mają kratki w obudowie samochodu a pasażerowie w MPK
                      cóż chyba są gorsi
                      • Gość: olo Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.com / 213.199.204.* 13.07.05, 21:49
                        W TAKIM RAZIE WINĘ ZA TEGO TYPU AUTOBUSY PONOSZĄ ICH PRODUCENCI A NIE MPK
                        • Gość: forest71 Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.info / *.info 13.07.05, 22:45
                          słyszałes kiedyś takie powiedzenie:
                          WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY
                          ps. no chyba że kasa je przesłoniła
              • Gość: Mundek Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.localdomain / 67.15.54.* 13.07.05, 21:51
                Heh, rozgarnięty się znalazł - to o abc.
                Samorząd z naszych podatków pokrywa straty jakie MPK ponosi za stosowanie ulg
                uchwalonych przez radnych. A że przekazywane pieniądze są w stopniu daleko
                niewystarczającym to MPK jest zawsze pod kreską. Gdyby nie te ulgi, to zapewne
                MPK nie wiedziałoby co z pieniędzmi robić.

"Uchwała Rady Miasta Częstochowy numer 572/XLI/2005 z dnia 28/02/05 w sprawie
                dopłaty na pokrycie kosztów stosowania uprawnień pasażerów do ulgowych
                przejazdów zbiorową komunikacją miejską w 2005 roku wykonywaną przez Miejskie
                Przedsiębiorstwo Komunikacyjne w Częstochowie Sp. z o.o.

Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt. 15 i art. 51 ust. 1 i 2 ustawy z dnia
                8.03.1990 r. o samorządzie gminnym (t.j. Dz. U. Nr 142. z 2001 r. poz. 1591, z
                późn. zm.) Rada Miasta Częstochowy uchwala, co następuje:

§ 1.
                Ustala dopłatę na pokrycie kosztów stosowania uprawnień pasażerów do ulgowych
                przejazdów zbiorową komunikacją miejską w 2005 r. wykonywaną przez Miejskie
                Przedsiębiorstwo Komunikacyjne w Częstochowie Sp. z o. o. w kwocie 15 000
                000,00 zł (słownie: piętnaście milionów złotych).

§ 2.
                1. Dopłata na pokrycie kosztów stosowania uprawnień pasażerów do ulgowych
                przejazdów zbiorową komunikacją miejską w 2005 r. wykonywaną przez Miejskie
                Przedsiębiorstwo Komunikacyjne w Częstochowie Sp. z o. o. stanowi rekompensatę
                dla przedsiębiorcy z tytułu jego udziału w realizacji zadań publicznych, jest
                więc pomocą publiczną.
                2. Wartość dopłaty nie przekracza wielkości kwoty ogółem wynikającej ze
                stosowania urzędowego poziomu cen biletów.

§ 3.
                Źródłem pokrycia dopłaty są środki finansowe budżetu miasta Częstochowy.

§ 4.
                Wykonanie uchwały powierza się Prezydentowi Miasta Częstochowy.

§ 5.
                Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Przewodniczący
                Rady Miasta Częstochowy
                (-) Ryszard Szczuka"

• Gość: abc Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:56
                  Mnie rozgarniętemu płatnikowi nie odpowiada że dofinansowuję MPK w
                  jakiejkolwiek formie Miasto ma wiele innych wydatków Dlaczego nie było
                  przetargu na usługi przewoźnika.Będzie uczciwa konkurencja skończą się
                  dopłaty.Teraz dopłacam do przwozu rodzin kierowców Jak sie to ma do
                  sprawiedliwości
                  • Gość: olo Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.com / 213.199.204.* 13.07.05, 22:01
                    MÓWIŁEŚ ŻE PRACUJESZ W DUŻEJ FIRMIE NA ODPOWIEDZIALNYM STANOWISKU.
                    NA MIEJSCU TWOJEGO SZEFA NIE TRZYMAŁ BYM CIĘ ZBYT DŁUGO.MIMO SWOJEGO WIEKU
                    NIBY 45 LAT JESZCZE NIE ZNASZ ŻYCIA.
                    NA NFZ TEŻ PŁACISZ NAWET GDY JESTEŚ ZDROWY.
                    JEST DUŻO INSTYTUCJI NA KTÓŁRE IDĄ PODATKI CZY CHCESZ CZY NIE BO TAK MUSI BYĆ.
                    • Gość: abc Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:05
                      Widzisz róznimy się tym że ja się nie godzę z takim traktowaniem a ty nie
                      walczysz o swoje prawo tylko uciekasz rowerem Kończę tą dyskusję Chyba się
                      domyślasz dlaczego
                • Gość: adwi Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:41
                  a gdzie darmocha dla darmojeżdżących z mpk i rodzin? Płacą chociaż podatek od
                  darowizny (od społeczeństwa co im funduje darmowe przejazdy)? Ja sobie tego nie
                  życzę. Czy pracownicy LOTu czy innych linii lotniczych mają bezpłatne bilety?
                  Nie. Bo nie okradają własnej firmy tak jak MPK
                  • Gość: Krzychu Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.bis / 212.244.80.* 13.07.05, 23:29
                    Pracownicy lotu mają darmowe bilety. Nie tak dawno w telewizji powiedziała o tym pewna pani (pracownica LOT-u), która leciała z Krakowa do Warszawy. Z jej wypowiedzi można było wywnioskować, że ten przywilej przysługuje tylko wtedy, kiedy są wolne miejsca w samolocie.
                    • Gość: elektryk Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.111.inds.pl 13.07.05, 23:52
                      i znowu o MPK.. Litości! Tam też pracują ludzie! Zastanawia mnie dlaczego tak
                      gorąco nie dyskutujecie o BIESACH? Przecież oni mają takie same M.A,N-y tyle że
                      dwa razy starsze! Może dlatego że wożą Was "za darmo"?! Miałem przyjemnośc
                      jeżdzić takimi samymi autobusami u naszych zachodnich sąsiadów. Różnica jest
                      taka że tam kierowcy włączają system nadmuchów. W CZ-WIE też miałem to
                      szczęście. Wóz numer 105, ale może ten kierowca był tyko nieco mądrzejszy?
                      Pozdrawiam wszystkich normalnych..
              • Gość: Galapogosound Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:29
                à propos przewożenia bydła- www.abc.com.pl/serwis/du/1998/0552.htm
                Szczegolnie rozdział 2 § 4 punkt 2;)
    • Gość: tom Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.chl.asp.gda.pl 13.07.05, 21:40
      Moze trzeba bylo kupic nowe Solarisy produkowane w Polsce a nie niemiecki zlom, troszke wiecej kasy, serwis, komfort, i wspieranie polskiej produkcji, no coz, moze wiecej myslenia na przyszlosc.
    • Gość: abcd Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:14
      szkoda ze anonim sie nie odezwal na forum on jest taki k... madry
      • Gość: mieszczuch Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 01:50
        Jestem pod wrażeniem "wspaniałej" dyskusji ludzi,którzy nie cieszą się,że
        mieszkają w mieście i mogą jeżdżić autobusami. Jedynie rozmówca OLO docenia
        czym jest zmiana statusu bycia mieszkańcem dużego miasta. On nie będzie chciał
        więcej udogodnień, On mieszka w mieście czy to nie wspaniale. Jakieś
        klimatyzacje, nawiewy w głowie ludzią się poprzewracało. W naszym mieści i to
        jest dla wielu niezrozumiałe -dziwne- trzeba pokazać przed jazdą autobusem
        bilet. Przyzwyczajenie to druga natura dlatego pasażerów autobusów
        podmiejskich,Oni znają co to "pan" kierowcaOn może wszystko nawet "niezabrać".
        Oj ludziska, Wy się tylko uważacie za mieszczuchów, a w naprawdę wciąż
        cieszycie się, nie musicie dojeżdżać do pracy rowerem. Stając
        się "mieszczuchem" będziesz miał władze miejskie myślące po "miejsku". A ta
        władza miejska tak niedawno w mieście i ją wszystko cieszy i dziwi. Kupili
        autobusy a gawiedż się niecieszy. Dziwoki.-Kochaniutki kierowco mam bilet
        weżmiesz?
        • Gość: Elżbieta Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 06:54
          Problem w tym że MPK nie ma żadnej konkurencji a rola monopolisty sprowadza się
          do tego że jeden człowik nadaje kształt całej firmie.Piszę jeden bo choć pewnie
          jest ich kilku to mają takie poparcie wśród samorządowców że robią co chcą.Ktoś
          pisał o bułkach o innych artykułach drożejących Tak ,ale tam mam wybór,Mogę
          kupić w tym sklepie ,mogę w innym.MPK jest za przyzwoleniem rządzących
          monopolistą.I to w tym najgorszym sensie bo nie liczącym się z opinią pasażrów
          a korzystającą z ich pieniędzy.Taka sytuacja jest chora.Decyzja o podwyższeniu
          cen biletów, i utrzymanie ulg dla pracowników i ich rodzin to precedens
          żenujący Albo jest tak źle że likwidujemy wszystkie prawem ( ale nie lokalnym)
          dopuszczone ulgi,przyznajemy że przez pierwsze drzwi straciliśmy wielu
          pasażerów i zaczynamy dbać o wizerunek tej w końcu miejskiej firmy albo dalej
          brniemy w bufonadę i "złe "społeczeństwo.Pamiętajmy o tym przed wyborami bo
          teraz to już za późno
        • Gość: Marek Re: Dlaczego nie da sie otworzyc szyby w autobusi IP: *.pcz.czest.pl 14.07.05, 08:50
          W glowach sie poprzewracalo ? Co to za brednie. Nie chodzi o jakas nie wiadoma
          klimatyzacje, tylko o mozliwosc uchylenia szyby ! W tych najstarszych
          autobusach tak sie da zrobic a w tych pieknych i nowoczesnych juz nie. Komu to
          przeszkadzalo ?
          • Gość: Ruda :o) Re: Walczmy o NORMALNOŚĆ.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:08
            Jak można tak traktować WŁASNYCH KLIENTÓW...............
            Gdziekolwiek nie wejdziesz,już biegnie obsługa ,i pyta w czym może pomóc.....
            Już nie cuchnie papierochami,a wręcz przeciwnie ........
            Reklamacje załatwiane szybko i sprawnie(przynajmniej niektóre)......
            A MPK..................
            Dno, pogardliwe traktowanie pasażerów, upakarzające praktyki (pierwsze
            drzwi),pozamykane okna oblepione ciemnymi reklamami,no i wymóg odcinka
            renty!!!!!!!!!.............
            Zapytuję..........MY EUROPEJCZYCY??????????????????????
            Skandal.....................
            Kto tam pracuje, KTO PODEJMUJE DECYZJE.......... NEANDERTALCZYCY?.........
            I jeszcze ceny....... podwyższają.................
            Za towar wybrakowany , ceny się opuszcza................
            Wspólnym głosem..................................
            UWOLNIĆ PRZEWOZY, WPROWADZIĆ KONKURENCJĘ
            Ruda
    • Gość: Melania Sz. Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.hcz.com.pl 14.07.05, 10:36
      Jechałam talim manem we wtorek przed południem, duchota, zaduch spoconych ciał
      ( czasmi niemtych ) a na dodatek ktoś się tak "skopcił" w pobliżu,że siedząca
      obok mnie kobieta zwymiotowała. Powinna być jakś wentylacja , bo nie da sie w
      takich warunkach ( zwłaszcza w szczycie ) przemieszczać.
      Co na to mówią obcokrajowcy , którym przyjdzie jeździć w takich warunkach -
      lepiej nie słuchać, a tak urabia się o nas opinię ,że jesteśmy brudasy,
      niechluje...
    • Gość: Ewa zakladam sie, ze te autobusy maja klimatyzacje! IP: *.wvnet.at 14.07.05, 11:12
      Ale jej serwis kosztuje i jej uzywanie podnosi zuzycie paliwa. Ale od lat
      wszystkie nieotwierane autobusy sa wyposazone w wydajne klimatyzacje i nie
      wyobrazam sobie, aby akurat MANy jej nie mialy.

OLO: NIE KRZYCZ NA FORUM. ZWLASZCZA Z TAKIMI GLUPIMI POMYSLAMI.
      • Gość: elektryk Re: zakladam sie, ze te autobusy maja klimatyzacj IP: *.111.inds.pl 14.07.05, 12:11
        Ruda! Z całym szacunkiem.. Ty chyba ze wschodu jesteś?! Jedż do
        jakiegoś "normalnego" kraju (niemcy,wielka brytania, irlandia) i zobacz jak tam
        się podróżuje komunikacją miejską! W Dublinie np. (Irlandia) autobusy
        wyposażone są tylko w jedne(!) drzwi!!! Pasażerowie stoją spokojnie
        w "sznureczku" i WSZYSCY okazują uprawnienie do przejazdu kierowcy! Stan naszej
        rodzimej komunikacji jest taki a nie inny głównie z winy złego prawa, nawyków i
        przyzwyczajeń społeczeństwa jak i braku szacunku dla człowieka i.. jego pracy.
        Daleki jestem od chwalenia MPK , ale przy "mądrości" naszych radnych (
        niezależnie czy czerwonych, czy czarnych) to cud że NASZA (miasta) spółka
        jeszcze istnieje, a lilkaset osób ma w niej pracę..
    • Gość: pasażer Re: Do OLO IP: 195.117.153.* 14.07.05, 19:30
      chory palant
      • Gość: Temur Re: Do OLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:51
        "Jakie wrażenia?
        - To zależy od pogody, liczby pasażerów i ich higieny. Ostatnio jechałem takim autobusem w piątek. Było duszno, ale dało się wytrzymać."
        Dało się wytrzymać? Szczyt hipokryzji.
        "- Myśleliśmy od tym, żeby wymienić szyby, ale to za drogie. Ok. 6 tys. zł za jedno okno. W jednym MAN-ie zamontowaliśmy więc system nawiewu. Działa jak klimatyzacja."
        Za drogie, tak? To nawet z tych oszczędności, które zyskaliśmy na wsiadaniu pierwszymi drzwiami nie można nic zrobić.
        "Dlaczego czekaliście do lipca z tym nawiewem?
        - Pracowaliśmy nad nim od chwili zakupu autobusów, testowaliśmy różne rozwiązania."
        Pracowaliście, ale chyba nad podwyżką cen biletów, a problem duchoty pewnie nawet nie został dostrzeżony, bo i po co.
        "Kiedy będzie nawiew w pozostałych takich MAN-ach?
        - Myślę, że uda się z tym uporać do końca lipca."
        Ale którego roku? 2010?
        ->Do OLO: Naucz się chociaż obsługiwać klawiaturę, bo na naukę myślenia to u Ciebie już za późno. Hint: wciśnij klawisz z napisem Caps Lock znajdujący się w lewej części klawiatury.
        ->Do elektryk: Czy Ty czasem nie jesteś jakimś przyjacielem OLA?
        • pier11 Re: Do OLO 14.07.05, 21:55
          Widać że żle się dzieje co raz to gorzej nasz przewoźnik traktuje.Powino być
          tak jak na min.: śląsku,Warszawie, Trójmieście,Szczecinie,Wrocław. Tam
          rozkładami, biletami,trasami zajmuje się inna instytucja /chyba Zarząd
          Transportu/ a oni ogłaszają przetargi na poszczególne obsugiwanie lini
          autobusowych /przewoźników/ i oni stawiają przewoźnikom wymagania.A nie jak u
          nas samo Mpk sobie reguły ustala. I niema w tych miastach do pomyślenia że się
          wsiada 1 drzwiami.Żadna z tych instytucji nie narzeka a stara się o pasażera.
          kierowcy w eleganckich koszulach,autobusy zadbane,rozkłady skorygowane itak
          dalej.
          A wsprawie tyc starych Manów /co nie otwierają się okna/ to jest tak że na
          Zachodzie Autobusy mają rzeczywiście klimatyzację a jak nie to te autobusy nie
          są tak załadaowane jak u nas tam większość autobusów to jeździ tyle pasażerów
          ile jest siedzeń a nie tak jak unas. Na linie 24 autobus krótki Man bez
          otwieranych okien a ludzi ubici jak szprotki w konserwie/

Podam jeszcze przykład jak se wyobraża pan prezes w sprawie ulg.Wyobrażmy sobie
          że przyjeżdza do nas turysta,gość,pielgrzym co mu przysługuje ulga lub jazda za
          darmo. A Prezes mówi żę będzie wymieniał zaświadczenia lekarski/co przysługuje
          jazda za darmo/ na własne karty uprawniające do jazdy za darmo.Turysta
          przyjeżdza na 1 lub 2 dni do Częstochowy i żeby zgodnie mu z przysługująca
          prawami/jazdy za dramo/ to musi jechać do MPK po jakieś karty/co chcą
          wprowadzić w zamian za zaświadczenie co jest teraz/.

A żal patrzeć jak nasze Mpk będzie upadać.Prezes nie jest na wieki a otoczenie
          jakie teraz jest w Mpk zostanie w ludziach- jak traktuje się klienta.Prędzej
          czy później konkurencja wejdzie ale wtedy już będzie za późno dla ratowania
          przewoźnika/nasze MPK/.I wtedy związki będą biły na alrm że się sprzedaje
          instytucje,likwidacje miejsc przacy,sprzedaż autobusów ..Czekamy wszyscy na
          konkurencje!!!!!!!!!!!!!
        • tschenstochauer BOJKOT!!! 14.07.05, 22:18
          a jakby tak zbojkotowac mpk np przez miesiac nikt by nim nie jezdzil nie
          kupowal biletow wszyscy zaczeliby albo chodzic piechota albo jezdzic taksowka w
          kilka osob lub rowerem albo dzieki uprzejmosci kierowcow autostopem po miescie
          wierze ze da sie to zrobic
          proponuje 1-31 lipca
          • Gość: che Re: BOJKOT!!! IP: 80.51.57.* 14.07.05, 23:32
            Popieram! Mam samochód i na szczęście nie jeżdżę często autobusami. W zeszłym
            miesiącu raz jechałem i widziałem takie chamstwo ze strony kierowcy, że w głowie
            się nie mieści (linia 24 - zamknął tylne drzwi przed nosem człowiekowi o kulach,
            który spieszył się, żeby zdążyć do autobusu i pozwolił mu przekuśtykać przez
            całą długość autobusu przgubowego i wsiąść przednimi drzwiami. Pisałem do
            dyrekcji MPK - odpowiedzieli, że postąpił zgodnie z przepisami). Jeśli będzie
            bojkot MPK - pomogę i myślę, że nie tylko ja...
          • lookas.prv.pl Re: BOJKOT!!! 15.07.05, 00:36
            Ja już od 2 tygodni tak robię :-)

---------------------------------
            www.lookas.prv.pl
            • Gość: mieszczuch Re: BOJKOT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 04:55
              Popieram bojkot -mieszkańcy miasta to nie bezimienna, niezorganizowana masa.
              To świadoma swych praw duża grupa ludzi zamieszkujących miasto, identyfikująca
              się z jego problemami . Jeśli uważasz się za "mieszczucha", któremu nie jest
              obojętny wizerunek miasta w którym żyjesz, zamanifestuj swoją postawą - pomóż w
              bojkocie MPK. Proponuję wypowiedzenie się- jaką formę powinien on przyjąć. Moja
              propozycja- Na kardce papieru na bocznej szybie samochodu napisać nazwę ulicy
              na którą jedziesz docelowo.Zatrzymyć się przed przystankiem.Jeśli popierasz
              bojkot, a nie możesz tego dnia użyczyć swego samochodu osobie oczekującej na
              przystanku -przekreśl kartkę.Nie dajmy się podzielić na tych,któży muszą i nie
              muszą jeżdzić śmierdzącymi autobusami MPK - one nie są "M" miejskie one są
              takie jak ich właściciel.
              • Gość: Elżbieta Re: BOJKOT!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 07:39
                Ja od zasady pierwszych drzwi unikam MPK na wszystkie możliwe sposoby.Niestety
                czasem muszę jechać autobusem i dlatego to co się dzieje nie jest mi
                obojęne.Mam natomiast pewność że takich ludzi jak ja jest wiele i to główny
                powód obniżenia wpływów do MPK.Decyzja o podwyżkach jeszcze bardziej zmniejszy
                ilośc pasażerów.Spadnie ten kto sam sobie podcina gałąź.Tylko konkurencja !!!!!!
    • Gość: p_sc Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:04
      MPK mogloby przyciemnic szyby folia ale nie taka z reklama tylko taka jak
      Solarisy maja. Zawsze troche mniej promieni slonecznych dostawaloby sie do
      srodka autobusu.
      • t3d1 Re: Dlaczego nie da się otworzyć szyby w autobusi 15.07.05, 16:27
        Nie no ja nie wiem moze jakies chwilowe zatrzymanie ruchu autobusow :) wyjdzmy
        na pasach bedziemy chodzic w kolo i przepuszczac tylko auta osobowe i dostawcze
        a autobusy zatrzymamy :D Umowmy sie konkretnego dnia o godzinie X i zobaczymy co
        z tego wyjdzie :D chodzeni po pasach jest dozwolone wiec policja nam nic nie
        zrobi :D a to ze bedziemy chodzic w kolo to nikogo chyba nie bedzie obchodzic :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka