Gość: obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 01:17 co sądzicie??? opinie,komentarze proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beniek Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 02:07 maja nowy wydzial na podyplomowych w tym roku , niestety ganiano mnie po 4 pokojach ,bo nikt o nim nie wiedział haha w koncu dostalem ulotke :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student wydz.ped. Akademia im.Jana Długosza - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 10:35 Ogólnie uczelnia w porządku. Opinie o zaniżonym poziomie są nieprawdziwe - przynajmniej w moim przypadku, gdzie trzeba było się napracować, aby na ocenę zasłużyć. Władze wydziału są przychylne studentom, ale dopiero po solidnym "deptaniu ścieżek". Samorząd Studencki isnieje, dowodem czego jest odpowiednia naklejka na drzwiach jego gabinetu :-) . Wykładowcy - zróznicowani: są psychopaci (tych da się zdusić, czego dowodem była "aksamitna rebelia" zwana także kampanią atygie -> www.anty-g.prv.pl/ ), oraz LUDZIE posiadający system wartości i moralność niepozwalającą (w granicach pewnej przyzwoitości oczywiścia) nieskrzywdzić studenta, znaczy drugiego człowieka. Słowem - uczelnię można polecić, jak dobry egzemplarz dobrze utrzymanej Łady, bądź Poloneza. Pozdrawiam młodszych kolegów, którzy od Października zaczynają swoją drogę na studiach. Resztę też :-) Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: Akademia im.Jana Długosza 23.07.05, 10:52 Uczelnia jest godna polecenia!!! Najwięcej jednak zależy od studenta! Będzie się starał DLA SIEBIE, będzie mu dobrze! Wykładowcy, jak widać, są ambitni i podnoszą sobie "poprzeczkę" (to także wymóg). Jeśli czasem nie można ich zrozumieć... no cóż - z jednej strony to także ludzie (a "nauczyciel, to specjalny gatunek człowieka :P), a z drugiej strony, to właściwie MY mysimy się podciągać, żeby ich zrozumieć! W imieniu innych studentów zapraszam do AJD na studia stacjonarne i zaoczne!!! Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:11 Ej,a nie wie może ktoś czy dziekanat historii na Armii Krajowej jest jeszcze otwarty?Wiem że już lipiec a w sumie prawie sierpień lecz może...? Jestem z Myszkowa więc trochę zajełoby mi sprawdzanie osobiście.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aLd Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:25 Piekne opinie, piekne. Prawda niestety inna. Przeciez cala Czestochowa smieje sie z Akademii Pana Kleksa (z reszta to ostatnimi czasy najpopularniejsza nazwa). Piszecie o tej uczelni jakby miala range co najmniej jak Wroclaw, Krakow czy Warszawa. Kazdy chwali swoje, ale dla mnie poziom jest zenujaco niski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiora Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:27 aLd masz rację poziom jest bardzo niski na akademii pana kleksa DNO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:06 a co na niej studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiora Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:00 dzięki Bogu nie studiuję na tej :)))) uczelnii ale za to studiuje moja dziewczyna, ja studiuje we WROCŁAWIU na Uniwersytecie dzieki Bogu. Patrzę na to co sie dzieje w cz-wie i co mówi moja dziewczyna oraz znajomi to woła o pomste do nieba, biedny Jan Długosz oj przewraca sie w grobie, i nie dziwie mu się, a tak na marginesie to kiedy bedzie lustarcja na tej uczelnii?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student AJD Re: Akademia im.Jana Długosza IP: 212.87.236.* 23.07.05, 18:23 Jeśli ktoś nie studiuje na AJD, to nie wie jak tu jest na prawdę. Ja tej uczelni nie zamieniłbym na żadną inną. Jeśli jakaś "studentka" narzeka, to pewnie dlatego, że jej się nie chce uczyć i myślała, że tutaj bez problemy zdobędzie wykształcenie idąc po jak najmniejszej linii oporu (heh, no to się pomyliła). Wbrew opiniom, na AJD jest wysoki poziom, a studiuje się tutaj rewelacyjnie!!! Z drugiej strony na każdym kierunku jest inaczej, inna kadra, inni ludzie, ale nie można skreślać od razu całej uczelnii (w każdym razie mój wydział jest świetny). W tym roku zdobyłem licencjat z informatyki i bez problemy otrzymałem rewelacyjną ofertę pracy :-) No i jeszcze jedna sprawa. Skoro AJD to niby taka beznadziejna uczelnia, to dlaczego jako jedyna w Polsce uzyskała zgodę na uruchomienie uzupełniających z informatyki (dodam, że kilka uczelni - podobno lepszych :) - straciło prawo do prowadzenia uzupełniających). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.icis.pcz.pl 23.07.05, 18:35 Nie mam nic przeciwko AJD - ale nie przsadzaj. Studia uzupelniajace z informatyki ma wiele uczelni w Polsce, nasza Politechnika Czestochowska prowadzi je od wielu lat bez przerwy. Poza tym nie wyadaje mie sie prawdopodobne aby jakas normalna uczelnia stracila to prawo, gdyz to jest mozliwe tylko praktycznie na podstawie wynikow akredytacji. Tymaczasem wszystkie normalne uczelnie przeszly pozytywnie akredytacje kierunku Informatyka. Politechnika Czestochowska w szczegolnosci uzyskala pozytywna ocene. Wiec jesli znasz jakokolwiek normalna uczelnie, ktora stracila takie prawo, to podaj - chetnie bym sie dowiedzial :)) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:44 looknij na: www.men.waw.pl/pka/prace/ocena_negatywna.php www.men.waw.pl/pka/prace/ponowna_ocena.php oraz na : www.imi.ajd.czest.pl/pka_inf.jpg pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.icis.pcz.pl 23.07.05, 22:53 Wszystko sie zgadza - dobrze ze AJD ma ocene pozytywna z Informatyki na studiach zawodowych, Politechnika wczesniej uzyskala taka ocene na studiach magisterskich. Prawo do studiow uzupelniajacych z Informatyki ma naprawde wiele Uczelni w Polsce - to zaden ewenement. Mozna by jeszcze spojrzec na rankingi itd. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:59 A czy ty wiesz jak powstaje ranking ?? Myśle ze - tak. więc w porównaniu do "komercyjnych" uczelni wiesz jaka jest różnica ... tak samo pomiędzy pcz a innymi ;) IMHO uważam, że wasz klaster i całe te badania (wyjazy zagraniczne) oraz konkurencja na AK) robicie dobra robote ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.icis.pcz.pl 23.07.05, 23:07 Na Informatyce na PCz takiego porownania musimy dokonywac caly czas na biezaco - takie jest zycie i innego juz nie bedzie. Mysle ze na AJD tez tak jest. Moja uwaga byla skierowana do Studenta AJD i jego opinii ze tylko AJD ma prawa w zakresie studiow uzupelniajacych - jedyna nieomal na cala Polske, bo inni takie prawa stracili. To sie po prostu mija z prawda. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student AJD Re: Akademia im.Jana Długosza IP: 212.87.236.* 25.07.05, 00:03 Nie tylko AJD ma prawa do uzupełniajacych, tylko w danym roku jako jedyna uczelnia uzyskała takie prawo. Radzę czytać uważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiK Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 00:38 Gość portalu: Student AJD napisał(a): > Nie tylko AJD ma prawa do uzupełniajacych, tylko w danym roku jako jedyna > uczelnia uzyskała takie prawo. Radzę czytać uważniej. Ejże studencie AJD, spokojniej proszę. Sam nie piszesz ściśle, nie wymagaj od innych.. :) MiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.icis.pcz.pl 25.07.05, 12:58 Bo reszta uczelni juz ma takie prawa, wiec nie ma czego uzyskiwac. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiK Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 16:07 Odpowiadasz na : Gość portalu: xx napisał(a): > Bo reszta uczelni juz ma takie prawa, wiec nie ma czego uzyskiwac. > > Pozdrawiam, I tu się Pan Profesor ciut myli. Faktycznie prawie wszystkie Politechniki mają magisterską informatykę (o ile się nie mylę tylko Politechnika Świętokrzyska i Politechnika Radomska nie ma). Ale wśród uczelni nietechnicznych sytuacja nie jest tak różowa. Na 17 polskich uniwersytetów aż siedem!! nie ma praw magisterskich z informatyki. Są to: Uniwersytet w Białymstoku Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (całkiem spora uczelnia) Uniwersytet Szczeciński Katolicki Uniwersytet Lubelski Uniwersytet Opolski Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego Uniwersytet Rzeszowski Z pozostałych państwowych uczelni nietechnicznych nie mają takich praw również: Akademia Pedagogiczna w Krakowie Akademia Świętokrzyska w Kielcach Akademia Techniczno-Rolnicza w Bydgoszczy Pomorska Akademia Pedagogiczna w Słupsku Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej Pozdrawiam, :) MiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.icis.pcz.pl 25.07.05, 19:23 Mialem na mysli oczywiscie Politechniki, gdzie prawie wszyscy takie prawa juz maja, bo wsrod uczelni bardziej humanistycznych jest z tym znacznie gorzej. W szczegolnosci dotyczy to sasiedniego Uniwersytetu Opolskiego. Ale oczywiscie doceniam sukces AJD w zakresie informatyki i ciesze sie z tego. To bardzo dobrze swiadczy o Czestochowskim srodowisku informatycznym. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.icis.pcz.pl 23.07.05, 22:55 P.S. Nie znalazlem tam zadnego przykladu zawieszonych studiow na kierunku Informatyka. To dotyczy zwykle marketingu i zaezadzania. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Akademia im.Jana Długosza 25.07.05, 21:39 No to jest piękne: "Jako jedyna w Polsce uzyskała uprawnienia do uzupełniającej informatyki". Już widzę te tłumy licencjatów z Warszawy, Wrocławia, z AGH i innych, jak pędzą na AJD uzupełniać swoje studia informatyczne. Pozdrawiam - absolwent podyplomowej informatyki na AJD (nie mam pojęcia o informatyce, ale to tak na marginesie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Akademia im.Jana Długosza IP: 212.87.236.* 25.07.05, 22:19 > Pozdrawiam - absolwent podyplomowej informatyki na AJD (nie mam pojęcia o > informatyce, ale to tak na marginesie) To, ze nie masz pojęcia o informatyce po ukończeniu podyplomowych świadczy o Tobie, a nie o uczelnii. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Akademia im.Jana Długosza 26.07.05, 09:09 W przypadku studiów podyplomowych to raczej na większości uczelni jest chała, więc nie mam specjalnie kompleksów. Znam przynajmniej z dziesięć osób, które skończyły podyplomową informatykę i mają kłopoty z obsługą - czysto użytkową - komputera. Nie będę pisał, na jakiej uczelni wszystkie te osoby skończyły informatykę, żeby znów mnie ktoś nie posądził o stronniczość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:39 znasz przysłowie:nie kalaj swojego gniazda!Są dwa wyjścia:albo Twoja dziewczyna zmienia uczelnię,albo Ty zmień dziewczynę!Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: security Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:50 ochrona środowiska!!!!!PANY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: Akademia im.Jana Długosza 25.07.05, 08:30 Oj, Misiora! Napisałeś "dzięki Bogu nie studiuję na tej uczelni"!!! Co ty o niej wiesz???!!! A może twoja dziewczyna ma zwyczajne problemy?... A jaką ma średnią??? Przez wakacje poczytajcie sobie książki - różne!!! Humor się poprawia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: Akademia im.Jana Długosza 25.07.05, 08:21 Eeee... Poziom jest niski??? Jesteś studentem AJD? A jaką masz średnią??? Pochwal się!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:23 Nie jest tak źle jak mówią. Ja po ukończeniu tej uczelni nie miałam żadnych problemów z obroną pracy doktorskiej na innej uczelni. Oczywiście są studenci, którym nic się nie chce i oni niestety przechodzą z roku na rok. Ale są też ambitni. Moich Wykładowców szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:33 Dziekanat ma byc zamkniety od sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:34 Bronka gdzie cie przyjeli na doktorat :::)))))))???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukiścisłe Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.07.05, 18:14 A ja studiuję na tej uczelni i choć uważam, że faktycznie jest tam bałagan i delikatnie mówiąc kiepska organizacja to absolutnie nie robi na mnie wrażenia to, że ktoś studiuje na bardziej renomowanej uczelni. Piszę tak dlatego, że zawsze liczy się konkretny człowiek i ja nie mam żadnych powodów do kompleksów, ponieważ absolutnie nie brakuje mi kompetencji w moim zawodzie. Wiem, gdyż miałem zawodowe kontakty z osobami z "prestiżowych" uczelni. Inaczej sprawa wygląda na pewno statystycznie, ale prawda jest taka, że poważny pracodawca nie zatrudni nikogo na podstawie "dyplomu", tylko przyjrzy się bliżej umiejętnościom zatrudnianej osoby. Nikt (oprócz polskich instytucji państwowych :/) nie wyrzuca dziś pieniędzy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:23 to wszystko prawda szybciej cie tramwaj przejedzie niz nie skończysz WSP teraz AJD????:)))), a to juz bardzo szczera prawda!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki jeden.... Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:46 Szkoła nie jest taka zła! Skończyłem przed rokiem anglistykę i wcale nie było tak banalnie. Egzaminy wstępne na tym kierunku były i z tego co wiem są nadal najbardziej oblegane - około 11 kandydatów na jedno m-ce. Każdego roku było nas coraz mniej i napewno nikt się na tym kierunku nie "przebujał". Teraz mam w miarę niezłą pracę, związaną z wykształceniem. Problem tylko w tym że wiele osób ma wymagania co do szkoły (marka, tradycja, opinie) ale gorzej jest z wymaganiami wobec samego siebie. Do wad tej szkoły należy zapewne porządek, a właściwie jego brak. Ciągłe użeranie się z dziekanatem nie ułatwia zapewne studiowania ale mnie osobiście nie deprymowało to w żaden sposób - ot taka specyfika szkoły. Moja konkluzja jest następująca: chcesz się uczyć - "renoma" szkoły nie jest ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:31 i tu sie mylisz bo renoma szkoły jest bardzo ważna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:26 Przepraszam bardzo w czym jest ważna - pomoże ci w jakikolwiek sposób w zdobyciu pracy?? A może mi powiesz że Uniwersytet Warszawski albo SGH są na świecie barrrdzo znane i należą do ścisłej czołówki pod względem osiągnięć ich absolwentów? Proponuje zejść na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.07.05, 23:06 Akurat z Uniwersystetem Warszawskim może być inaczej niż Ci się zdaje :) Wejdź sobie na www.topcoder.com/tc i zobacz jaka uczelnia kształci najlepszych informatyków. Podpowiem, że UW jest przed MIT (taka jedna z lepszych uczelni technicznych w USA, jak nie na świecie :)). W konkursie TopCoder uczestniczą najlepsi goście ze świata, tak że ten ranking nie jest zupełnie bez znaczenia. Oczywiście nie można generalizować, że wszyscy z UW są "mózgami", ale słychać na świecie o UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:17 www.przyrodnik.com/article41.html Do oryginału artykułu Czubaja nie moge na razie dotrzeć ale znajde i link do tego rankingu więc podam... Inicjatywy i osiągnięcia takie jak opisujesz Marcinie bardzo cieszą, jednakże uważam że na efekty pt. "renoma" przyjdzie nam jeszcze "troche" poczekać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.07.05, 23:00 Konkrety prosimy. Byłaś kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej ? Ja byłem, o uczelnie nie pytali, natomiast chcieli wiedzieć, co _umiesz_, jakie masz umiejętności. Piszesz test albo rozmawiasz rzeczowo i widać jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Jaka renoma do h*** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 09:47 o czym Ty mówisz? Nikt z moich znajomych (czyt.: pracodawców) nie patrzy na nazwę uczelni - bo to, o czym Wy mówicie, to tylko nazwa... Liczy się poziom umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka tam Re: Akademia im.Jana Długosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:38 Jedną z rzeczy, o którą można mieć pretensję jest to, że przepuszcza się tu nierobów, leni śmierdzących, którzy kończą szkołę na trójkach mimo, że mają iloraz inteligencji na poziomie 30 centyla. I to oni właśnie, jak już mają ten swój DYPLOM w kieszeni (bo po to tylko studiują) śmieją się swoim wykładowcom w twarz, że przy zerowym wysiłku skończyli szkołę. I to oni właśnie mówią o Akademii Pana Kleksa, i mają rację, mówią o sobie. Na szczęście są też inni studenci, którym się chce. I sama takich znam. Ja też do nich należałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Akademia im.Jana Długosza -angielski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:42 jak to zrobiles, ze skonczyles?;] gratuluje.. u nas 3/4 roku ma wrzesien..;/ ps. w tymroku bylo 19 os./1miejsce.. przy czym 32 przyjeli.. przegiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były student Re: Akademia im.Jana Długosza -angielski IP: 212.244.80.* 24.07.05, 09:49 Najbardziej o niskim poziomie szczekają burki,które nigdy nie studiowały na AJD albo sie nie dostały !! Cos od kogos uslyszeli i sieja zament dalej. Niski poziom? Jesli sie opie..sz i nie chce ci sie nic robic to jest niski poziom ale twoj ! A jezeli jestes solidny i chcesz sie czegos nauczyc to wychodzisz z wiedza i milymi wspomnieniami. A wiec burki do budy bo michą dostaniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka tam Re: Akademia im.Jana Długosza -angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:34 Trafiłeś w sedno. Zgadzam się w całej rozciągłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: Akademia im.Jana Długosza -ups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:30 no to sie dowiedzieliśmy że: AJD - to Uczelnia o wielkiej renomie miedzynarodowej, z kadra i studentami, dziekujemy za te informacje bo do tej pory byliśmy nieświadomymi "głąbami" ::))))))), taki sobie studencik z UJ małego miasta Krakowa (zachaczyłem o AJD, ale teraz cieszę sie że przeniosłem sie do Krakowa) chętnie się z wami podzielę ciekawostką, otóż w Ameryce jeśli ktoś przyjeżdża z polski pytają o Uczelnie, i bardzo dobrze się orientują w nazwach i renomie uczelnii polskich, i Uj, KUL, UW nie robią nostryfikacji w Stanach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryczek Re: Akademia im.Jana Długosza -ups IP: *.com / 213.199.204.* 24.07.05, 12:57 głupotą jest porównywanie ajd z największymi uniwerkami w Polsce,nie rozumiem was trochę.Ajd to akademia a nie uniwesytet wiec moze by tak porównac naszą uczelnie z akademią świetrzokrzyską i podobnymi uczelniami z pozostałych 200- tysięcznych miast-to miało by jakiś sens.Tak czy owak ja również uważam ze nie liczy sie renoma uczelni ale wiedza studenta która zależy przedewszystkim od niego samego Odpowiedz Link Zgłoś
sfinks13 Re: Akademia im.Jana Długosza -ups 24.07.05, 13:05 A może byś się tak ZACHACZYŁ (hahaha)o słownik ortograficzny studenciku z UJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Akademia im.Jana Długosza -ups IP: *.21.pl / 213.199.204.* 25.07.05, 22:36 Przyganiał kocioł garnkowi... sjp.pwn.pl/haslo.php?id=69757 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Akademia im.Jana Długosza -ups IP: *.21.pl / 213.199.204.* 26.07.05, 08:45 Kurde mój błąd. Myślałem, że pierwotnie autor napisał poprawnie, nie spojrzałem dokładnie i mi babol wyszedł :) Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Akademia im.Jana Długosza -ups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 21:43 Ale pieprzysz Panie Hubert! > no to sie dowiedzieliśmy że: AJD - to Uczelnia o wielkiej renomie > miedzynarodowej, z kadra i studentami, dziekujemy za te informacje bo do tej > pory byliśmy nieświadomymi "głąbami" ::))))))) i nadal jesteś. Nikt tu nie pisze o renomie międzynarodowej... otóż w Ameryce jeśli > ktoś przyjeżdża z polski pytają o Uczelnie, i bardzo dobrze się orientują w > nazwach i renomie uczelnii polskich, i Uj, KUL, UW nie robią nostryfikacji w > Stanach to jedynie dobrze o nich świadczy. Wiedzą ponadtto iż: a.) Polska nie leży w stanie Texas b.) dobrze znają 4 setkę światowych uczelni c.) "Waleza and solidarity" Pokój z tobą dude :) Odpowiedz Link Zgłoś