Gość: kierowfca IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.08.05, 22:33 Tankowałem w sobotę w Piotrkowie Trybunalskim 95tke za 4,14 zł w centrum miasta na stacji Shell... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adi Boją się - ciemnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:43 A ja tylko tankuję na Neste i coraz więcej ludzi też (bo Auchan to syf), więcej takich stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuek Re: Boją się - ciemnota IP: *.hoga.pl / 213.25.110.* 03.08.05, 08:48 Nie ma się co bać, ale fakt jest faktem że ON mają do kitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M NESTE RZĄDZI!! IP: *.crowley.pl 03.08.05, 09:27 Tankuje wyłącznie na Neste, nie dość że zawsze od 10 do 20 groszy taniej, to do tego bardzo szybko, bo bez czekania do kasy. Nie rozumiem jak się można tego bać - faktycznie automat reszty nie wydaje, ale to żaden problem, bo można płacić kartą i wtedy sciągnie dokładnie tyle z karty za ile się zatankuje. Przeraża mnie czasem ciemnota niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachęcamWszystkich Zacząłem używać roweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:44 Okazuje się, że w bardzo wielu przypadkach rower może zastąpić samochód. Tam gdzie zawsze jechałem samochodem trzeba czy nie trzeba, teraz biorę rower. Ograniczyłem zużycie pieniądza na kupno paliwa o 25%! Jeśli każdy tak będzie robił, ceny paliwa zjadą natychmiast w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisior Re: Zacząłem używać roweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:46 ja zrobiłem dokładnie tak samo i jestem po 3 kroc zadowolony o zdrowiu i radosci z szaleństw na rowerze nie wspomne mam w d.... wszystkie zwyżki znizki które kiedyś mnie doprowadzały do wiadomo czego auto wykorzystuje tylko wtedy kiedy trzeba i tak trzymać ,gorzej zimą ale co tam coś wy,ysle bo od tego głowe mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Zacząłem używać roweru IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.08.05, 12:40 Też tak czyniłem w połowie lat 90, ale od kiedy zaczęły powstawać tak zwane drogi dla rowerów uważam, że jest to coraz bardziej utrudnione. Bo ich "autorzy" nie tworzą ich z myślą o rowerzystach, dla których jest to normalny środek transportu, tylko o dzieciach, które wyszły sobie troszkę pojeździć dla zdrowia. Popieprzone przebiegi dróg (w okolicach skrzyżowań, zwłaszcza na Parkitce), fatalny stan, wysokie krawężniki, nagłe zakończenia, a do tego jeszcze przejazdy na... przyciski (do jasnej cholery - przecież rower to pojazd!). Już o tym dyskutowaliśmy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25707548&v=2&s=0 A ja na urlopie byłem w Niemczech i tam rowerzysta jest normalnym uczestnikiem ruchu. Droga dla rowerów to zazwyczaj osobny pas, brak krawężników, elegancki przejazd przez skrzyżowania. Porobiłem trochę zdjęć - może niedługo umieszczę gdzieś w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
walluk Re: NESTE 03.08.05, 09:52 A ja mam ograniczone zaufanie do automatów. Przeciez może się zdarzyć że mi kartę zablokuje albo dam mu za dużo kasy i gdzie tą benzyne wleje? Pamiętam jak kozystałem z automatów do gier kiedy np. wrzuciłem zeton i nie działał, przychodził pan i mówił że automat nie należy do niego i on nie moze go otwierać i że nie może na to nic poradzić. Boją sie widać ludzie coby i na Neste tak nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: NESTE 03.08.05, 10:06 > A ja mam ograniczone zaufanie do automatów. Przeciez może się zdarzyć że mi > kartę zablokuje Bankomatów też nie używasz? > albo dam mu za dużo kasy i gdzie tą benzyne wleje? Jeśli płacisz kartą ten problem nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: NESTE IP: *.crowley.pl 03.08.05, 10:43 trafiło mi sie raz na ursynowie na Neste: karta, deklaracja, za 50 zł, kij do wlewu, nalałem ze 2 litry i puuum.. czarno, resecik i dystrybutor za chwile aktywny do pracy ale juz nie pamietał o moim paliwie :) Oczywiscie interwencyjny telefon przywitał sekretarką (22:00) i tam zgłosiłem problem, wraz z namiarami na mnie. Drugie podejscie do tankowania na szcęscie się udało. Dnia nastepnego był telefon, przyznałem, że za 5 zł mi wlało i dostałem zwrot 45 zł z tej transakcji kartą. Więc nie takie Neste straszne jak malują ;) Bardziej denerwują mnie ludzie, którzy pomięte 20 zł próboją na siłę wepchnąć do tego automatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: NESTE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.08.05, 13:05 W Niemczech na przykład bilety kolejowe kupuje się w automatach, bo (to wiadomość z pierwszej ręki) uznali, że nie warto brać odpowiedzialności za to, co powie pasażerowi tępy kasjer. I mają cholerną rację. Już kilka razy w Polsce miałem problem kupić bilet, bo pani kasjerka chciała mnie na siłę uszczęśliwić i uparcie kłóciła się, że takiego pociągu nie ma. Oczywiście niemieckie automaty przyjmują karty, banknoty itd. A dla niekumatych pasażerów pozostawili na większych stacjach tzw. biura podróży, które za sprzedaż biletów pobierają opłatę 2 Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Re: NESTE RZĄDZI!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.08.05, 11:03 w elblagu 3,97 za 95, a gw sie podnieca 4,14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarson ON na Neste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:08 ON na Neste jest do kitu??? ja zawsze tam tankuje:) zauwazyliscie cos ze jest nie tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi.P. A ja wiem , gdzie kupic u nas dobrą PB 95 po 3,93 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:47 oczywiście w Częstochowie. Serio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subaru wrc Re: A ja wiem , gdzie kupic u nas dobrą PB 95 po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 23:13 gdzie powiedz gdzie prosze prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.czarnota Re: A ja wiem , gdzie kupic u nas dobrą PB 95 po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 07:06 A gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
p_sc Re: Tanie paliwo w Częstochowie 02.08.05, 23:25 Z moich obserwacji wynika że nadal na więkrzości stacji jest ta sama cena za litr. Częstym wyjątkiem jest stacja Petrochemi(Orlen) na Jagielońskiej gdzie za litr płaci sie grosz- dwa mniej niż na pozostałych stacjach. I tak tam nie tabkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Tanie paliwo w Częstochowie 02.08.05, 23:42 Obracam sie w przemysle paliwowym i znam go jak wlasna kieszen, a ten artykul jest ewidentnie kolejnym "zapychaczem" dziury prasowej. Jak przeczytalem o cichej zmowie Jeta i BP to nie moglem sie powstrzymac od smiechu, gdzie Droga Redakcjo znajdujecie takie wrecz idiotyczne "niusy"? Albo moze lepiej nie mowcie, zeby sie kompromitowac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitherson Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 07:45 Stacja ORLEN dzisiaj 6.25 rano - cena Pb95: 4.25zł/litr - to tanio!??, nie róbcie ludziom wody z mózgu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 07:45 A wyobraź sobie że może być zmowa więcej nie będe ci tłumaczył bo szkoda słów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
znawca_tematu Re: Tanie paliwo w Częstochowie 03.08.05, 08:52 Nie rozumiem, jak można "bać się" neste... Nie wyda reszty? Wyda, wyda, ale na marginesie, to kto płaci gotówką na takich stacjach. Od tego są karty płatnicze, a w kraju z już 17 mln takich kart, to już raczej nie stanowi problemu. Jak ktoś potrzebuje fakturę, to jest możliwość otrzymania jednej zbiorczej co miesiąc. Tanio i szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: 80.51.255.* 03.08.05, 08:57 Jest takie miasto, Przemyśl, gdzie np.bezołowiowa 98 jest po 4,59zł.!!!!!!!!! A my i tak kupujemy ukraińskie tej samej jakości po 3,30 z dostawa do samochodu.Hej!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JN Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.sng.com.pl 03.08.05, 09:03 Tanie paliwo w Gdańsku?! Zapomnijcie - aktualnie 4,29-4,34 normalka. Zawsze było najdroższe w Polsce, pytania dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.21.pl / 213.199.204.* 03.08.05, 09:12 Dlatego ponieważ w eurokołchozowi daleko do cywilizacji i ssie swoich mieszkańców do granic możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szulc Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.mi.gov.pl 03.08.05, 09:21 Wracając do Neste, to wszystko fajnie tylko przycinają na liczniku, przynajmniej w Warszawie. Wychodzi to przy większej ilości, mam samochód z dużym bakiem i często tankuję do pełna, na 80 litrach zwykle 2-3 litry jestem do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atlan Neste oszukuje. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 09:33 Dokładnie to samo zauważyłem. 2 lata temu jeździłem jeszcze polonezem. Jego bak w Warszawie nie pozwala zrobić więcej niż 350 km. Rezerwa zaczynała mrugać przy 300km. Zacząłem tankować w Neste i rezerwa mrugała już przy 270 km. 30 km w polonezie w Warszawie to ca. 2,7 litra. Przestałem tam tankować. A szkoda, bo rzeczywiście wygodnie się płaciło, wygodne faktury i nie było kolejek. Dziwi mnie tylko, że na tych urządzeniach można oszukiwać. Przecież są jakieś inspekcje, które to kontrolują. Czy ktoś wie, jak to jest z tą kontrolą? Ta stacja jest na Al. Lotników, róg Wilanowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Neste oszukuje ? IP: *.chello.pl 03.08.05, 11:09 Pytanie tylko, czy to sprawa dystrybutora czy paliwa. Osobiscie mam odwrotne doznania - jak zaczalem tankowac na Neste to przestal mi sie gaznik zapychac (jak jeszcze mialem gaznikowca). I druga sprawa - na Neste nigdy nie wlalem w bak wiecej niz w niego teoretycznie wchodzi, co na innych stacjach mi sie niestety zdarza. Jesli chodzi o oszustwa to niezaleznie od wszystkiego do stacji samoobslugowych bede mial wieksze zaufanie niz do zwyklych - po prostu mniej osob przy tym grzebie, latwiej sprawdzic i dac po lapach w razie czego (no i na miejscu nie siedzi paru gosci ktorzy przez 12 godzin na dobe kombinuja "ile kasy bym zgarnal jakbym odzyskal 1 % od obrotu stacji - w koncu jak doleje 1% wody to nie powinno byc to zauwazalne"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacyjnik Re: Neste oszukuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:41 Jakbys pomyslał to nie pisałbys takich bzdur. Co komu po dolewaniu wody do paliwa czyli do zbiornika, jak i tak rozlicza sie z tego co przejdzie przez dystrybutor, wiec nawet jesli by wlał 50% wody to guzik z tego ma. Wiec nie pisz bzdur ze obsługa siedzi 12 godzin i kombinuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyniom Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:41 Możesz wyjaśnic to znaczy że litr u nich to nie litr tylko 0,8 litra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADI Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.torun.mm.pl 03.08.05, 09:20 4,19 to zdzierstwo. W Toruniu cena Pb 95 na stacji ORLEN wczoraj 4,07; na bezobsługowej NESTE - Pb95 3,99. Takie niskie ceny są tu już od pół roku - zawsze mniej niż gdzie indziej. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 03.08.05, 09:22 Na całym Górnym Sląsku paliwo - nwet w stacjach renomowanych koncernów - jest zdecydowanie tańsze niż w Częstochowie. To nie jest tylko "wpływ" Jeta, który od lat preferuje niskie ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek z Bielska Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:26 Witam... Mieszkam w Bielsku-Białej gdzie paliwo na stacji Orlen kosztuje 4,29 zł, natomiast będąc w niedzielę w Chorzowie na stacji tego samego koncernu paliwo kosztowało 4,14 zł... Skąd wynikają takie różnice to pozostawiam bez komentarza...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diesel ja jeżdżę po 2 zł za litr IP: 195.116.22.* 03.08.05, 09:34 wlewam do mojego dieselka olej rzepakowy i śmigam że aż miło zainteresowanym polecam gogle - można się wiele dowiedzieć i jeszcze więcej zaoszczędzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcu Re: ja jeżdżę po 2 zł za litr IP: *.riz.pl / *.riz.pl 03.08.05, 10:15 Jeździsz w goglach???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: ja jeżdżę po 2 zł za litr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:26 z ktorego tłoczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podri Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.macrosoft.pl 03.08.05, 09:40 To jest tanio?? Tankowałem w Bydgoszczy tydzień temu w środe na BP za 4.07 na Orlenie była 4.06 - TO JEST TANIO. Dalej na trasie do Warszawy normalka 4.19-4.27 chociaż jest wyjątek Płock 4.32 tak tak 4.32 ....pod latarnia...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitrusza Bydgoszczy z cenami i tak nie przeskoczą :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:41 Ile razy wyjeżdżam na trasę w miarę oddalania się od Bydgoszczy w każdym kierunku rosna ceny paliw. Czasami różnice są tak duże (30-40 gr/litr), że biorę ze sobą kanister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Jedź na Jeta IP: *.energopomiar.com.pl 03.08.05, 09:42 Może Jet jest tańszy, ale pamiętam jak na forach żalili się posiadacze szmochodów z Zabrza, Łodzi, że uszkodzili na ich paliwie układy podawania paliwa. Zresztą w Koziegłowach było identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Jedź na Jeta IP: 80.51.255.* 03.08.05, 09:47 Jak czytam ze tu czy tam paliwo macie za 4,06 to mi sie lza w oku kreci.Ja mieszkam w Reszowie i tu jakos nie chce byc tanio.Za PB 95 4,35 a za ON 3,89.I nie ma ze boli.Z czego to wynika?ktos wie?A jesli chodzi o Jeta,niestety prawda.Po tankowaniu na trasie na tych stacjach auto oszalalo :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \/incent \/ega Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:48 4,09 JET w Radomiu. Oczywiście do pełna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blay Re: Tanie paliwo w WARSZAWIE IP: 62.148.92.* 03.08.05, 09:56 4,19 na BP i Statoil przy Radzymińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blay A gdzie kiepskie paliwo? IP: 62.148.92.* 03.08.05, 10:01 a czy ktoś doszukał się informacji, które stacje sprzedają kiepskiej jakości paliwo? Ostatnio głośno jest o tym, że wiele stacji nawet patronackich sprzedaje paliwo, które nie spełnia żadnych wymogów, mówi się o wnioskach o ukaranie a nikt nie mówi, które to stacje! a wystarczyłoby opublikować adresy tych stacji - to byłaby dla nich największa kara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świeżaKrewWgazecie Spadłem w dół... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 03.08.05, 09:58 ...spadłem w dół... a może... o boże!... spadłem do góryyyyy! A teraz porcja śmiechu z dziennikarzy Gazety (i korekty): Buuuuchacha cha chacha cha cha cha cha!!!!! Iiiii hi hi hi! O cho cho cho cho chooo!!!!!! Spadacie w dół ewidentnie na sam dół... Odpowiedz Link Zgłoś
stdz Re: Tanie paliwo w Częstochowie 03.08.05, 10:06 w GRUDZIADZU na Jecie jest jescze taniej!!!! 3,99 to absolutny hit SHELL 4,01 wojna cenowa na calego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:09 W okolicy Tych i prawie na całym śląsku paliwo jest dużo tańsze. Ja tankowałem po 4,09 na stacji BP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEHE Najlepsze paliwko było na Równoległej :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:16 250 oktanów cholera wie czego i ta cena ....... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.ozarow.com.pl 03.08.05, 10:16 Zapraszam do mojego miasta - Ostrowca Św., Urząd Ochrony Konkurencji aby popatrzył na "dziwną" sytuację na stacjach benzynowych. Na wszystkich w obrębie miasta jest ta sama cena paliw , mimo ,że stacje mają różnych właścicieli / m.in. Statoil , BP, Orlen / . Oczywiście cena paliw jest odpowiednio wysoka. Uważam , że jest to wyrażna zmowa cenowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Tanie paliwo w Częstochowie 03.08.05, 10:31 Ja byłem dwa dni temu w miejscowości Dzierżoniów... Miasteczko 45 tysięcy na Dolnym Śląsku - 52 km od Wrocławia na południe... Bzdurą jest, że ceny są w tym województwie olbrzymie - przynajmniej nie wszędzie... Cena za 1 litr 95 Pb - 4,06 (ceny w weekend znacznie spadaja, a poza weekendem ciutke rosną...) Dlacze państwo nie moze wyregulować cen?? Przynajmniej ustalić jakiś racjonalnych "widełek" ?? Wiadomo, że mamy społeczną gospodarkę rynkową, ale taki zabieg byłby potrzebny... W końcu akcyze moga sobie śrubować i myślą, ze nią załataja wszelkie problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ber Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 21:50 Państwo reguluje ceny! PIEPRZONYMI PODATKAMI. Wcześnie można było wyczytać "stacja ma około 20GROSZY NA LITRZE". Obecnie litr benzyny ok.4,3zł, w USA bardzo zdrożało i w przeliczeniu kosztuje 2,30zł za litr - a skąd różnica 2 złotych? to oddajemy taniemu Państwu. Żeby staniało paliwo wystarczy jak te obiboki w rządzie będą mniej ściągać od nas... Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Tanie paliwo w Częstochowie 03.08.05, 10:35 Ciezko jest ludziom przetlumaczyc podstawowe zasady marketingu, bo i tak nazwa je zmowa. Tak to jest jak jedyny marketing dla nich to byla wymiana kartek kilkanascie lat temu. Koncerny nie pozwalaja sobie na zadne zmowy miedzy soba, to jest tzw. polityka firmy. Moze zauwazyliscie, ze na wszystkich stacjach wlotu do Czestochowy DK1 od strony Warszawy, ceny byly nizsze (zarowno po stronie lewej jak i prawej) od tych, ktore miala BP na rogu DK1 z J.P.? Dlaczego? Pewnie sie zmowili i nie chca miec wiecej klientow to maja wyzsze ceny niz wszedzie indziej. Otoz nie - po prostu ta stacja ma ogromna liczbe stalych klientow, ktorzy i tak tam zatankuja nie tylko ze wzgledu na paliwo, ale np. obsluge, jedzenie, kawe itd. Kolejna sprawa, ceny sa sprawdzane przez pracownikow stacji jak to wyglada u konkurencji, ale zrozumcie, ze kierownik, kasjer czy ktokolwiek pracujacy na stacji duzej korporacji nie ma prawa zmienic ceny paliwa! Decyzja jest podejmowana wyzej, wiec jak do cholery ma byc zmowa? Z reszta, i tak sie tego nie przetlumaczy, bo wiekszosc pozjadala tutaj wszystkie rozumy i wie swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:35 jedźcie do Żor na śląsku zatankujecie jeszcze taniej, ewentualnie polecam Wałbyrzych ceny w granicach 4,04 - 4,08 za pb95 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilder Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.dclient.hispeed.ch 03.08.05, 11:02 No co jak sie jezdzi na szczochach no to trudno po pielgrzymkach jest tego duzo i trzeba cos z tym zrobic,,,,Dac im medal za ochrone srodowiska,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.hcz.com.pl 03.08.05, 11:16 Widać pisarczyku ze jestes płatnym zurnalistą. To, ze benzyna na początku roku kosztowała 3.30 ateraz 4.34 to Cię nie oburza. W cenie benzyny jest rowniez koszt transportu od hurtowni a która jest za granicą samej Częstochowy.Lokalizacji nie podam bo może byc to inspiracją do napisania nowego sponsorowanego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_sc Re: Tanie paliwo w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:46 Dzisiaj w Częstochowie na Orlenie 4,25zł/l 95 i to ma byc tanio?? Odpowiedz Link Zgłoś