Dodaj do ulubionych

Pytanie do Meżczyzn

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:41
Chciałam sie dowiedziec jak myslicie,-wedlug Was jaka to jest inteligetna
dziewczyna,chodiz mi dokladnie ja rozpoznajecie ze dziewczyna jest
inteligantna,pytam poniewaz byłam zaskoczona opinią mojego kumpla.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek zespychowa Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:48
      taka co myje włosy codziennie....I je czesze 3 razy dziennie podobno to dobrze
      na glowe
    • Gość: R2 Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:49
      Jeśli nosi okulary to w 50 % przypadków jest albo inteligentna i oczytana albo
      ślepa i upośledzona.
      A 50 % to nie mało. ;)))
    • Gość: toproste po mężczyznach z jakimi się zadaje IP: *.21.pl / *.21.pl 07.08.05, 16:04
      No np. jeśli tuli się do menela w depo, to są chyba mniejsze szanse, że jest
      inteligentna, niż jeśli zachowuje się normalnie w towarzystwie kulturalnego faceta.
    • Gość: Obywatel Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:18
      Widzę iż pytanie jest poważne i nalezy sie nad nim nieco zastanowić.
      Przedstawię mój ideał idealnej dziewczyny - może to Ci w czymś pomoże :
      1.Powinna byc miła , nie wulgarna.
      2.Z poczuciem humoru.
      3.Zadbana.
      4.Troszke zwariowana ale i znająca granice.
      5.MOżna z nią porozmawiać na różne tematy.
      6.POwinna mieć własne zdanie.
      7.Opiekuńcza , czuła itp.
      Jeżeli - droga obywatelko - chciałabyś wiedzieć jaki powinien być idealny
      mężczyzna , daj znać ( porady czerpię z profesjonalnego serwisu miłosnego ).
      • Gość: gość Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.grosz.prenet.pl 08.08.05, 00:14
        "( porady czerpię z profesjonalnego serwisu miłosnego )"

something like 0-700 ? ;)
    • Gość: ola Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:08
      Dzieki wielkie za opinie te powazne i mniej.Ale dokładnie nie chodzło mi o
      ideał dziewczyny tyko o inteligencje, gdzyz nie moge zrozumiec jak Mężczyzna po
      1 dniu w sumie bez rozmowy potrawi stwierdzic czy kobieta jest inteligentna czy
      nie... Zgadzam sie jezeli chodiz o dyskoteki i te sprawy tak potrawie
      odroznic,ale w sumie bardziej tutaj jets mowa o prowadzaniu sie dziewczny niz o
      inteligencji.Ciekawa jestem jak rozpoznajecie czy jest inteligentna czy nie
      z góry dziki za odpisy
      pozdrawiam
      • Gość: . Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:10
        nie moze.
      • lookas.prv.pl Re: Pytanie do Meżczyzn 08.08.05, 00:21
        Może mu chodziło o to czy dziewczyna jest na jego poziomie inteligencji.

Może go przerastała albo coś :-)

---------------------------------
        www.lookas.prv.pl
      • Gość: R2 Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 01:18
        Gość portalu: ola napisał(a):

> ... dokładnie nie chodzło mi o
        > ideał dziewczyny tyko o inteligencje, gdzyz nie moge zrozumiec jak Mężczyzna
        > po 1 dniu w sumie bez rozmowy potrawi stwierdzic czy kobieta jest
        > inteligentna czy nie...

Jeśli ktoś potrafi obserwować i wyciągać z tego wnioski, to może ocenić
        inteligencję drugiej osoby (z grubsza oczywiście) na podstawie jej zachowania,
        wypowiedzi i sposobu reagowania. Nie musi z nią rozmawiać.
        Tak jak można ocenić inteligencję małego dziecka, z którym się jeszcze nie
        pogada, bo słabo mówi.
        To że ktoś jest rozmowny na różne tematy i bywa błyskotliwy nie musi oznaczać,
        że jest inteligentny. Nierzadko bywa odwrotnie i to właśnie inteligentne osoby
        bywają małomówne i potrafią słuchać innych. Dotyczy to obu płci.
        • Gość: marcin_r Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.21.pl / *.21.pl 08.08.05, 22:57
          Gość portalu: R2 napisał(a):

> Jeśli ktoś potrafi obserwować i wyciągać z tego wnioski, to może ocenić
          > inteligencję drugiej osoby (z grubsza oczywiście) na podstawie jej zachowania,
          > wypowiedzi i sposobu reagowania. Nie musi z nią rozmawiać.

O to to właśnie. Mam podobne zdanie. Z samej obserwacji można przynajmniej
          wyciągnąć wnioski, że dana osoba ma zadatki na inteligentną. Bardzo szybko można
          ocenić przynajmniej brak mądrości, inteligencji. Po jednym dniu i rozmowie z
          drugą osobą, moim zdaniem, można już się bardzo dużo dowiedzieć na podstawie
          poglądów, formułowania myśli i innych nazwanych przeze mnie "sygnałów" (każdy ma
          swoje określone).
          • lookas.prv.pl Re: Pytanie do Meżczyzn 08.08.05, 23:04
            A co powiesz o Dodzie? :-)))

Ja nawet po kilku razach jak ją widziałem i słyszałem w TV to uznałem ją za
            totalną idiotkę.
            A okazało się, że jest inteligentna... wg Mensy oczywiście.

Ale pomimo tego i tak zdania o niej nie zmieniłem :-)

www.lookas.prv.pl
            • Gość: ola Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 00:31
              Na początku Dzięki za wpisy...
              a co do Dody to hmm wydaje mi się że dużo osób jak widzi blondynkę albo nie
              koniecznie, tylko kobietę która lubi pokazywać swoje ciało, zaraz stwierdza
              brak inteligencji itp. chociaż nawet kobietę która się wyróżnia od razu
              stwierdza że jest głupia i nie można z nią pogadać na ciekawy temat... a
              wracając do Dody nie wiem nic bo jej nie znam, jak każdy ;).. można powiedzieć
              ze mam mieszane uczucia... bo czasami w TV robi show i sama nie wiem czy tak
              jest czy po prostu che zwrócić na siebie w ten sposób uwagę...ale za to mówi
              otwarcie to co myśli <z tego co zaobserwowałam ,ale moje obserwowanie jej jest
              bardzo skromne:) choć jeżeli chodzi o mnie jest zbyt pewna siebie> no ale i tak
              każdy ma inne zdanie i w sumie nie znając jej nie można nic stwierdzić ,ale
              może dobrze grac żeby zaistnieć ,bo jak to mówią => nie ważne jak mówią ,ale
              ważne że mówią...:)
              • lookas.prv.pl Re: Pytanie do Meżczyzn 09.08.05, 00:50
                > a co do Dody to hmm wydaje mi się że dużo osób jak widzi blondynkę albo nie
                > koniecznie, tylko kobietę która lubi pokazywać swoje ciało, zaraz stwierdza
                > brak inteligencji itp.

Bo zazwyczaj jest tak, że taka osoba często nie może czym innym zwrócić na
                siebie uwagi ;-)

Osobiście nic do tego nie mam - popatrzeć można, ale nic ponadto :-)

Ja również swoją opinię wyrobiłem po tym co mogłem zaobserwować, jeśli bym miał
                okazję ją poznać bliżej to nie ma sprawy - opinie zawsze można zmienić jeśli ma
                się dowody, że jest niepoprawna :-) Ale skoro ona czy podobne do niej osoby chcą
                być tak, a nie inaczej postrzegane.. to trudno.. nie można im tego zabronić :-)
                Widocznie im i jej jest z tym dobrze.

www.lookas.prv.pl
                • Gość: ll Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 01:10
                  hmm zastanawiam sie tylko dlaczego od razy ładna dziewczyna musi byc
                  postrzegana za mało inteligentna... dlaczego tak jest... ja osobiscie znam duzo
                  blondynek spoko... z tym znam kilka brunetek ktore sa..no comment...dlatego
                  mysle ze nie ma regoly na kolor wlosow czy cos takiedo,<ja jestem ruda zeby nie
                  było> i czy kobieta ładna nie moze byc inteligentna chyab tutaj jest lekka
                  przesada... ja znam mniej madre brzydnie dziewcyny. Strasznie wqrz amnie takie p
                  [ostrzegabnie ladna blondynka to barbi...jak jzu sie ubierze zeby pokazac swoje
                  atuty to zle,a jak sie ubie inaczej to tez zle
                  hehe trudno podobac sie otoczeniu w czałosci gdyz zawsez jakies ale...
                  • lookas.prv.pl Re: Pytanie do Meżczyzn 09.08.05, 11:41
                    > hmm zastanawiam sie tylko dlaczego od razy ładna dziewczyna musi byc
                    > postrzegana za mało inteligentna... dlaczego tak jest..

Hmm... ciekawe gdzie ja tak napisałem.. :-))

Ja tutaj opisuję konkretnie przypadek Dody i jej image - chce być postrzegana
                    jako roztrzepana blondyna to niech będzie :-) Jej to pomaga, bo jest "gwiazdą".
                    Wiele dziewczyn próbuje ją naśladować, ale one niestety nie są gwiazdami i chyba
                    są postrzegane trochę gorzej niż ona :-)

Jeśli ładna dziewczyna pokazuje swoje ciało to bardzo dobrze - żaden facet nie
                    bedzie miał nic przeciwko temu :-) Ale najgorsze jest to, że to co napisałaś to
                    dotyczy nie facetów a kobiet :-))) Facetowi nie przeszkadza za duży dekolt czy
                    wystające stringi - a popatrz na reakcję kobiet - same sobie wbijacie noże w
                    plecy :-))

BTW to wszystko to jest tylko MOJA opinia, a nie "otoczenia" jak to ujęłaś :-)

www.lookas.prv.pl
              • Gość: Wojtek Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 00:54
                Nie chodzi o to czy kobieta jest inteligentna i na ile tylko o to jaki jest
                facet jak sie trafi na nierozgarnietego buraka to i malo inteligentna kobieta
                bedzie dla niego intelektualistka i bardzo madrym czlowiekiem,prawda jest zawsze
                po srodku najwazniejsze aby 2 ludzi sie dogadalo miedzy soba a co do
                inteligencji wedlug roznych testow to jest tak ze moj brat ma cos kolo 140 IQ a
                nie potrafi rozliczyc pita na koniec roku...no comment.:)
                Dla mnie np. kobieta malo inteligentna to taka ktora sie ciagle o wszystko pyta
                i udaje (albo nie) ze nie wie jak cos zrobic,ale niektorzy faceci chyba to lubia
                bo wtedy czuja sie bardziej dowartosciowani:)
                • Gość: Marta Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:45
                  "> Dla mnie np. kobieta malo inteligentna to taka ktora sie ciagle o wszystko
                  pyta
                  > i udaje (albo nie) ze nie wie jak cos zrobic"
                  W/g mnie to przejaw tzw. inteligencji złożonej.Ale zależy od okoliczności.
                  Uwierz mi , nawet gdybym umiała zmienić koło w samochodzie to tego nie
                  zrobię.Wolę udawać , że tego nie umiem , czy to objaw braku inteligencji??
                  Kobieta inteligentna to hmmmm..... kobieta która potrafi uszanować swoją
                  kobiecość i wykorzystać ją dla dobra siebie i swojego mężczyzny.
    • Gość: Obywatel Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:36
      Profesjonalny serwis miłosny - www.uczucia.net
    • Gość: dumbel Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 00:49
      to widać zaraz po rysach twarzy ....tego nie da się nauczyć, kupić, czy ... i
      tak jak ktoś już wspomniał po sposobie mówienia, zachowania, gestów - to już
      mogą być cechy nabyte, resztę się odziedzicza po dziadkach, rodzicach ... Moim
      zdaniem " Doda " ( też była tu o niej mowa ) nie ma rysów twarzy
      charakterystycznych dla osoby "małointeligentnej", a wręcz przeciwnie (!),
      tylko jej prowokacyjny styl bycia, nieco zasłania ten walor, szczególnie
      męskiej części widowni :)
    • Gość: Obywatel Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 08:44
      Droga II - muszę się z Tobą w zupełności zgodzić. Sam także znam kilka
      blondynek ( do tego umalowane , spódnicznka itd. ) lecz są one bardzo
      inteligentnymi osobami , z którymi można porozmawiać na różne , poważne tematy.
      Odpowiedźcie mi - drodzy obywatele - dlaczego krąży w społeczeństwie
      stereotyp , że jak dziewczyna jest umalowaną blondynką , to od razu musi być
      głupia?
      • Gość: Łukasz Re: Pytanie do Meżczyzn IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 09.08.05, 15:18
        zapominacie ze wyroznia sie wiele rodzajow inteligencji. Ta ktora ja
        najbardziej doceniam uwidacznia sie w poczuciu humoru a nie w tym ze z
        dziewczyna da sie pogadac na wiele tematow. Generalnie jesli laska ma dobry
        dowcip i potrafi mnie rozmieszyc to jest dla mnie inteligentna. Tu chodzi o
        zdolnosc myslenia abstrakcyjnego.
    • obserwator_czwa ;) 09.08.05, 11:43
      należy spytać: "Czy ty jesteś inteligentna?"

Po reakcji i odpowiedzi już wszytsko wiadomo ;)
      • Gość: ola Re: ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 00:35
        Myśle ze to pytanie jest skierowane do mnie ;) Wiec stanowczo odpowiem ze tak:)
        hehe a tak powaznie bez słodzenia sobie to po prostu zdziwiło mnie podejście
        mojego kumpla że po spojrzeniu skomentował, ocenił dwie panienki ktorych
        wogóle nie znał...i zaczełam się zastanawiac że stereotypy nie zawsze są prawda
        i dlaczego wiedzac ze tak nie jest w każdym przypadku i tak ulegamy temu ...
        • Gość: Wojtek Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:55
          twoj kumpel to wlasnie przyklad buraka
          • Gość: ja Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:11
            Po ubiorze, zachowaniu i przebywaniu w pewnych miejscach i w okreslonym
            towarzystwie zawsze mozna wyrobic sobie zdanie na temat drugiej osoby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka