IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:42
Mieszkam od kilkunastu lat w tej milej dzielnicy i boli mnie to, ze jest tak strasznie zacofana. Brak oswietlenia oraz asfaltu na drogach, ktore w czasie odwilzy zmieniaja sie w blotne tory przeszkod jest przerazajace. Jednak pomimo tego zachecam do podzielenia sie z uczesnikami forum takze milymi miejscami.

wymienmy miejsca, ktore szczegulnie zasluguja na miano "ladnych" a takze taka sama ilosc miejsc uznawanych za nieciekawe.
Obserwuj wątek
    • Gość: niki Re: Stradom IP: 212.160.108.* 12.08.05, 08:46
      A o jakie ul.chodzi.Bo w ostatnich latach i tak dużo zmieniło się na lepsze.
      • agnieszka71 Re: Stradom 12.08.05, 09:09
        Zgadzam się z przedmówczynią, powstają nowe ulice, ludziki bardziej dbają o
        własne podwórka. Jednak przydałoby sięwięcej świdomości ludzikom jeśli chodzi
        o zaśmiecanie wolnych placów, wrzucania ścieci do rowów czy wszelakich dołków.
        • Gość: xx Re: Stradom IP: *.icis.pcz.pl 12.08.05, 13:05
          To czesto Czestochowska plaga - o swoj kawaleczek dbam, a najblizsze otoczenie
          mnie juz nie interesuje - nawet jak tam jest smietnik.
    • Gość: Obywatel Re: Stradom IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:50
      Ze swojej strony musze powiedzieć , że dzielnica Stradom wywarła na mnie
      pozytywne wrażenie ( i nie rozumiem co Wam sie w niej nie podoba ? ).
      Spokojna , cicha , umożliwia odpoczynek od wielkomiejskiego szumu. Wcale nie
      zauważyłem , żeby była bardzo zaniedbana ( porównajmy chociażby z ulicą
      Krakowską ).
      Według mnie dzielnica całkiem w porządku i nie widze powodów do "czepiania sie".
    • Gość: 123-4 Re: Stradom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:11
      Stradom jest dzielnicą zaniedbaną. A że się tam zmienia na lepsze, no cóż, świat
      też się posuwa do przodu. Kanalizacja, asfaltowe ulice, oświetlenie uliczne i
      chodniki. Tego tam przede wszystkim jeszcze brakuje!!!

O pomstę do nieba woła ulica Sabinowska. To jest przecież ulica tranzytowa oraz
      lokalna. Wszyscy muszą tędy jeździć, a władze miasta nie myślą nawet o
      wybudowaniu jakiejś alternatywnej drogi, choćby polami na wprost zjazdu z
      wiaduktu! Takie przedłużenie przyniosłoby ulgę tysącom ludzi, ale nie łudźcie
      się: władze o tym nie myślą!

Polecam ciekawy wątek na forum "Konopiska!!!", bo tam jest głównie o
      częstochowskich dzielnicach Sabinów i Dźbów.
      • Gość: lub Re: Stradom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 09:16
        muszę cię zmartwić ponieważ budowa tej drogi tymi polami jest przewidziana w
        wieloletnim planie inwestycyjnym
        • Gość: Hiphopek Precz z Faszyzmem na STRADOMIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 09:24
        • Gość: Jacek Re: Stradom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 09:56
          Gość portalu: lub napisał(a):
          > muszę cię zmartwić ponieważ budowa tej drogi tymi polami jest przewidziana w
          > wieloletnim planie inwestycyjnym

Tak, wiem o tym już od ponad 10 lat, że jest taki plan. I co z tego wynika? Nic!

Jakieś pół roku temu Zarząd Miasta publicznie przedstawił (pisała o tym szeroko
          Gazeta) drogowe zamierzenia inwestycyjne na parę najbliższych lat. Na ulicy
          Sabinowskiej i w ogóle przy wyjeździe z Częstochowy przez Dźbów nie będzie
          robione NIC !!! Tak dosłownie mówił któryś z naczelników przy prezentacji tych
          zamierzeń. Ta droga jest oczywiście cały czas w planie wieloletnim, ale nadal
          tylko w tym planie pozostanie. Nie ma jej w planach na najbliższe lata!

Szkoda, że naprawdę nie zmartwiłeś mnie, to by było naprawdę miłe rozczarowanie!
          Ale mam nadzieję, że nie jesteś związany z Urzędem Miasta? Bo Twoja wypowiedź
          jest jakaś taka dziwnie niecierpliwa. Tymczasem trzeba bić na alarm, bo przez
          najbliższe lata te drogi staną się piekłem dla mieszkańców i jeżdżących tędy
          tranzytem.
    • 81_marek Re: Stradom 30.01.15, 21:25
      Władze lokalne od lat mają Stradom w du..... dużym poważaniu. A i Stradomiacy siedzą cicho i pogodzili się z takim stanem rzeczy.
      Błotne trakty są na wiosne nieprzezjdne, łatane popiołem z centralnego ogrzewania.
      nie ma ani jednego placu zabaw dla dzieci, ani jedenej ławeczki, aby usiąść, na Sabinowskiej czy Piastowskiej.
      • dyziek_o Re: Stradom 30.01.15, 23:11
        Mam propozycję:
        Przez rok, miast na "tacę" dobrodziejowi, - składać na plac dla dzieci.
        A wielebnego zmobilizować, by oddał pod w/w plac teren..........w czynie - ma się rozumieć.
        A gdy już miasto zobaczy efecta Waszych starań, mozliwe, - że dorzuci coś z własnej kieszeni.
        Życzę powodzenia.
        Dyzio.
        • zapalony.strazak Re: Stradom 31.01.15, 10:20
          jasne, a podatki stradomiaków pójdą na place zabaw w innych dzielnicach
          • koyod Re: Stradom 31.01.15, 13:07
            O, teraz dyziek będzie nam wyznaczał co mamy robić z naszą kasą.
            A spadaj chłopie na drzewo, biorą prezydenty po 100 koła pensji to niech się trochę pomęczą aby zadowolić mieszkańców i zadbać o rozwój miasta.
            • dyziek_o Re: Stradom 01.02.15, 07:51
              TY koyod nie zaglądaj do prezydenckiej kieszeni bo on odprowadza podatek od swojej pensji.
              Ty koyod zajrzyj pod sutannę.
              O ile mi wiadomo, od "tacowego" to wielebny zalega z podatkiem od średniowiecza.
              Gdyby tę należność do skarbu państwa udało się ściągnąć, to podejrzewam, że ogródków" jordanowskich" nastawiali byśmy nie tylko na Stradomiu ale na każdej polskiej wsi można by wybudować takowy.
              Tak się zastanawiam: - nie masz ty aby sutannowego w rodzinie?!
              A może sam do mszy dzwonisz?!
              Hę?
              Dyzio.
              • koyod Re: Stradom 01.02.15, 15:12
                Nie ty dyziek na tę tacę łożysz więc i nie ty będziesz dysponował co z nią robić.
                Sąsiadom do garnków też zaglądasz? Wydaje mi się, że tak.
                • dyziek_o Re: Stradom 01.02.15, 18:52
                  Ty koyod musisz pamiętać o jednym:
                  Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko, - masz rację.
                  Wydaje ci się.
                  To co?!
                  Dzwonisz do tej mszy? - bo nie odpowiedziałeś........?
      • 81_marek Re: Stradom 01.02.15, 21:01
        ww.gazetacz.com.pl/artykul.php?idm=348&id=8022
        Stradom kraina zapomniana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka