Dodaj do ulubionych

Karambol tirów na trasie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:55
To nie pierwszy wypadek na tym skrzyzowaniu w ostatnim czasie. Nieco ponad
tydzien temu wywrotka wjechala na przejscie dle pieszych na czerwnoych
swietle potracajac 17-letniego Radka. Chlopak mial duzo szczescia,ale stan
jest bardzo powazny... :( Rodzice i rowiesnicy wszelkimi silami staraja sie
zebrac srodki finansowe na dalsze leczenie chlopca (koszt za dobe ok. 500 zl).
Cholera,w Polsce tylko bogaci moga chorowac...Gdzie ubezpieczalnie i NFZ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Medalik Re: Karambol tirów na trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:51
      Wypadek nie był na skrzyżowaniu przy samolocie tylko prawie kilometr dalej,
      czyli ze skrzyżowaniem nie miał nic wspólnego.
      Memento mori...
      • kubiss Re: Karambol tirów na trasie 24.08.05, 21:14
        Ciężarówek na polskich drogach w ostatnim czasie znacznie przybyło a dróg
        praktycznie wcale , co nie napawa optymizmem .
        Wystarczy przejechać się " Gierkówką " przez Częstochowę w godzinach szczytu .
        Na każdym pasie ruchu kilka pędzących tirów które pomykają brawurowo min 80 km/h .
        Takich tragicznych wypadków będzie niestety przybywać .
        Mam tylko nadzieję że sprawcy tracąc życie nie pociągną za sobą niewinnych
        uczestników ruchu drogowego ..... :-(
      • Gość: Obywatelka do Medalika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:52
        Czepiasz sie szczegolow.Gazeta pisze,ze w okolicy Koscielca,mnie to wystarczy.
        Zreszta tu chyba odleglosc od obu miejsc wypadkow nie ma na znaczenia,liczy sie
        ludzkie zycie...
        A niestety na tym odcinku wypadkow wciaz duzo,miomo,ze zamontowano sygnalizacje
        swietlna:(
        • Gość: kierowca Re: do Medalika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:50
          Obywatelko miejsce wypadku jest bardzo wazne , ja akurat jechałem kiedy to sie
          stało tylko jechałem do Czestochowy
          widzisz na skrzyzowaniu jeszcze jakos ujdzie ale na prostej 2 jezdniowej
          drodze ? To jest dziwne
          Prawo jazdy mam od ponad 25 lat i przejechanych pieszych nigdyn nie
          załuję ,pieszych i rowerzystów

• Gość: pepe Re: do "kierowcy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:54
            Ty facet jestes jakims psychopata!!! kretynie zycze ci zeby ciebie cos takiego
            spotkalo.. wtedy zaczniesz załować!!
    • misiak32 Re: Karambol tirów na trasie 24.08.05, 21:08
      KIEROWCY TIRÓW TO MORDERCY!!!!!
      ZA "OSTATNI GROSZ" GOTOWI SĄ ZABIJAĆ JADĄC TIREM I NIOSĄC ŚMIERĆ NA DROGACH!!!!!!
      Już nie raz spotkałem się z tym że przejeżdzają na czerwonym bo nie moga
      wychamować...
      a czy jadą z dozwoloną prędkością???
      Mają CB-RADIO i informują się o patrolach policji na drodze.....
      Przeceniają swoje możliwości i żadko kiedy giną w wypadkach....
      Najczęściej gina niewinni ludzie bo staneli im na drodze.....
      CZY TO JEST NORMALNE?????
      RÓBCIE ZDJĘCIA , ZGŁASZAJCIE ICH WYKROCZENIA NA POLICJE,NIECH WIEDZĄ ŻE KARA ICH
      NIE MINIE ZA SWOJE WYBRYKI NA DRODZE!!!!
      GŁUPIE TŁUMACZENIE "MAM RODZINE I MUSZE JĄ UTRZYMAĆ" N I K O G O NIE UPRAWNIA
      DO ZABIJANIA INNYCH!!!!!!!
      JEŚLI TAK UWAŻAJĄ TO CIEKAWE CO BY ZROBILI JEŚLI ZASTOSOWAĆ WOBEC NICH PRAWO
      "TALIBÓW"????
      "OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB"
      ZABIŁEŚ MI BLISKĄ OSOBE JA ZABIJE TOBIE..........
      CZY AŻ TAK DRASTYCZNE ŚRODKI SĄ POTRZEBNE???????????????????
      • Gość: kierowca Re: Karambol tirów na trasie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:56
        to nic nie da , wiem z doswiadczenia .

We wtorek mpod Piotrkowem na zwężonym odcinku tej samej drogi oznakowanym i
        ogrodzonym barierkami jakaś kretynka z czeska rejestracje i CD na tyłku
        wjechała na takie barierki . Niestety barierki nie ustapiły nawet przaed CD ,
        rozwaliły babinie Skodę i zrobiła sie Szkoda
    • Gość: zbyszek Re: Karambol tirów na trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:36
      Popieram
      • Gość: kierowca malucha Re: Karambol tirów na trasie IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 22:07
        taka jest prawda,niestety
        • Gość: mieszkaniec Re: Karambol tirów na trasie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:05
          Ciekawe spostrzeżenie - "robić im zdjęcia". Wszak tyle jest teraz aparatów
          cyfrowych z możliwością nagrywania wideo i tak oto jakiś napakowny Tir prosto na
          czerwonym a tutaj ktoś zrobił fotkę nagrał filmik ???
          W ogólnym odczuciu może i niesmaczne ale w jakiś sposób bat i skuteczna walka z
          piratami a w szczególności jadącymi tak przez miasto bo myślę, że głównie o to
          chodzi.
          Zależy od sumienia ???
    • Gość: kierowca Re: Karambol tirów na trasie IP: *.cop / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:35
      Hehe nic nam nie zrobicie siedzimy za wysoko a i tak bedziemy jezdzic jak tylko
      bedzimy chcieli. Policja nic nam nie zrobi bo zawsze zostawiamy im "drobne" na
      obiad i po sprawie. Niektorzy osobowkami tez zapieprzaja jak szaleni i to oni sa
      czesciej przyczyna wypadkow. Jak sie zbliza czolowe z osobowka to u nas
      wystarczy podniesc nogi hehe.
      POZDRAWIAM KIEROWCOW TIR-ow
      • Gość: Marek Re: Karambol tirów na trasie IP: *.imipkm.pcz.czest.pl 25.08.05, 08:42
        Jesteś kretynem, życzę Ci, żebyś miał czołówkę z innym TIRem albo zderzenie z drzewem.
        • kubiss Re: Karambol tirów na trasie 25.08.05, 08:55
          Wbrew pozorom jazda TIREM wcale nie jest bezpieczna .
          Wystarczy trochę gołoledzi i już naczepa tańczy na prawo lub lewo .
          A jak sobie trochę przedobrzy w jakąś stronę to pociągnie za sobą ciągnik z
          głupawym kierowcą . A oni wiedzą że ich " buda " przy naczepie to jak puszka piwa
          przy bucie który z impetem ją zmiażdzy .
          Ten co zasnął i najechał na tył naczepy przekonał się o tym doskonale .
          Jego ciało z resztek budy " zdrapywano żyletkami " .
          Więc myślący kierowcy tirów wiedzą że wcale tacy bezpieczni to oni nie są ..... :-)
    • Gość: niepytana Re: Karambol tirów na trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:33
      Staliśmy wczoraj w tym korku. Na szczęście udało się przejechać pas zieleni i
      zawrócić - mieliśmy za sobą już 8 godzin nocnej jazdy. Przykre bardzo, że tak
      młody człowiek poniósł śmierć - najprawdopodobniej wskutek zmęczenia ***
    • Gość: kierowca Re: Karambol tirów na trasie IP: *.cop / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:32
      do kubissa:
      Wlasnie cala jazda ciezarowka polega na umiejetnym jej prowdzeniu samochodu
      szczegolnie w zime (wiadomo ze wprzy gololedzi nie pojedzie sie jak w lecie).
      Musisz jednak przyznac ze osobowki jezdza rownie niebezpiecznie albo bardziej
      niz my.
      Pozdrawiam wszystkich kierowcow szcgolnie kubissa
      • misiak32 Re: Karambol tirów na trasie 25.08.05, 21:41
        Gość portalu: kierowca napisał(a):

> do kubissa:
        > Wlasnie cala jazda ciezarowka polega na umiejetnym jej prowdzeniu samochodu
        > szczegolnie w zime (wiadomo ze wprzy gololedzi nie pojedzie sie jak w lecie).
        > Musisz jednak przyznac ze osobowki jezdza rownie niebezpiecznie albo bardziej
        > niz my.
        > Pozdrawiam wszystkich kierowcow szcgolnie kubissa
        Przyznaję są debile i wśród kierowców osobówek ale wśród kierowców tirów to
        norma a osobówek to margines....
        Podejżewam że to ci którzy nie zdali egzaminów na ciężarowe....
      • kubiss Re: Do kierowcy "zawodowego" 26.08.05, 08:26
        > Musisz jednak przyznac ze osobowki jezdza rownie niebezpiecznie albo bardziej
        > niz my.
        > Pozdrawiam wszystkich kierowcow szcgolnie kubissa
        Tylko jest mała różnica między kierowcą takim jak ja a jak ty :-)
        Kierowca czy to ciężarówki czy autobusu ma kategorię C+E , D czy jeszcze inne
        uprawnienia . Więc tacy kierowcy zawodowi powinni jeżdzić bezpieczniej i
        rozsądniej niż gnojki takie jak ja .
        Czyli ty jesteś lepszym specjalistą w prowadzeniu pojazdów ode mnie .
        Założe się o skrzynkę wódki że jeżeliby nagle przeprowadzono wtórne testy dla
        tych co prowadzą tiry i z przepisów i zręczościowych , testy na inteligencje to
        GWARANTUJE CI ŻE POŁOWA TWOICH KOLEGÓW PO FACHU BY ODPADŁA .
        POŁOWA Z TEJ POŁOWY TO ANALFABECI KTÓRZY LEDWO UMIEJĄ PISAĆ LEDWO SIĘ WYSŁAWIAJĄ
        ŚMIERDZĄ I GÓWNO WIEDZĄ O PRZEPISACH . Takie testy również pomogły by tobie .
        Przypuszczam że zdałbyś je bez większych problemów i zdecydowanie lepiej byś
        zarabiał , gdyż na rynku zostaliby zawodowi kierowcy a nie "proste śmierdzące
        żule" co nie potrafią zacząć zdania bez wyrazu QRWA .
        Doprawdy porównując jazdę zawodowego kierowcy do jazdy gnojka z dziurawym
        tłumikiem który pierdzeniem dodaje mu prędkości to wstyd dla tego pierwszego .
        PS.Dziwię się Marylce że jeszcze wam pomaga prowadząc przez ulice .
        Ja od roku zaprzestałem i już chyba nigdy tego nie zrobię .
        Pozdrawiam ..... Kubiś
        • misiak32 Re: Do kierowcy "zawodowego" 26.08.05, 22:01
          kubiss napisał:

> > Musisz jednak przyznac ze osobowki jezdza rownie niebezpiecznie albo bard
          > ziej
          > > niz my.
          > > Pozdrawiam wszystkich kierowcow szcgolnie kubissa
          > Tylko jest mała różnica między kierowcą takim jak ja a jak ty :-)
          > Kierowca czy to ciężarówki czy autobusu ma kategorię C+E , D czy jeszcze inne
          > uprawnienia . Więc tacy kierowcy zawodowi powinni jeżdzić bezpieczniej i
          > rozsądniej niż gnojki takie jak ja .
          > Czyli ty jesteś lepszym specjalistą w prowadzeniu pojazdów ode mnie .
          > Założe się o skrzynkę wódki że jeżeliby nagle przeprowadzono wtórne testy dla
          > tych co prowadzą tiry i z przepisów i zręczościowych , testy na inteligencje to
          > GWARANTUJE CI ŻE POŁOWA TWOICH KOLEGÓW PO FACHU BY ODPADŁA .
          > POŁOWA Z TEJ POŁOWY TO ANALFABECI KTÓRZY LEDWO UMIEJĄ PISAĆ LEDWO SIĘ WYSŁAWIAJ
          > Ą
          > ŚMIERDZĄ I GÓWNO WIEDZĄ O PRZEPISACH . Takie testy również pomogły by tobie .
          > Przypuszczam że zdałbyś je bez większych problemów i zdecydowanie lepiej byś
          > zarabiał , gdyż na rynku zostaliby zawodowi kierowcy a nie "proste śmierdzące
          > żule" co nie potrafią zacząć zdania bez wyrazu QRWA .
          > Doprawdy porównując jazdę zawodowego kierowcy do jazdy gnojka z dziurawym
          > tłumikiem który pierdzeniem dodaje mu prędkości to wstyd dla tego pierwszego .
          > PS.Dziwię się Marylce że jeszcze wam pomaga prowadząc przez ulice .
          > Ja od roku zaprzestałem i już chyba nigdy tego nie zrobię .
          > Pozdrawiam ..... Kubiś

Podpisuję sie pod tym co Kubiś napisał "święta prawda"
          Dajmy do zrozumienia tirowcom "dość zabijania"!!!!!!!!!!!!!!

Co do Marylki to myślałem że jej już przeszło....
          Jak miałem CB radio to wołano na mnie "gumowa kaczka" jakieś 12 lat temu.....
          pozdro
    • Gość: tirowiec Re: Karambol tirów na trasie IP: *.cop / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:43
      kierowca ma racje osobowki jezdza jak poje..i sam mialem jedna czolowke z
      osobowka i rzeczywiscie przed samym zderzeniem jest taka mysl ze trzeba podniesc
      nogi ( zaznaczam ze przy tej czolowce z moim udzialem nikt nie ucierpial i nie
      byla ona zmojej winy). Z tapolicja tez masz racje jezdze ciezarowka przwie 5 lat
      i zaplacilem tylko 3 mandaty a kntroli mialem mnostwo (nie ma tygodnia bez 3-4
      kontroli newet przez zielonych). Mam tez CB radio w wozie ale ono nic nie daje
      jak sie smiga na "mocno pomaranczowym". Wlasnie wyjzdzam do gdyni i bede jechal
      przez wszystkie skrzyzowania w kierunku polnocy.
      Pozdrawiam kierowce trzymajmy sie razem. Kierowcy osobowek strzezcie sie

(nie tankuje na orlenie- nie bogace Kulczyka)
      • Gość: osobowy Re: Karambol tirów na trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:58
        TIRY PRECZ NA TORY!!..CODZIENNIE ROBIE OK 200KM. TIROWCY TO POTENCJALNI
        MORDERCY!!
        • Gość: Marek Re: Karambol tirów na trasie IP: *.imipkm.pcz.czest.pl 26.08.05, 11:56
          Słuszna myśl, może jak ci kierowcy TIRów zderzą się z pociągiem to może im rozum przywróci ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka