Dodaj do ulubionych

Oceniamy rządy prezydenta Wrony

• Gość: W.Grabalowski Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 22:59
      Na forum jest więcej obelg niż rzeczowej dyskusji.Nie ma pytań słusznych i
      niesłusznych.Są tylko merytoryczne i nie merytoryczne a pośród tych ostatnich
      sporo obelg,obrzucania błotem i drwin.Jeśli tu na forum ktoś wypisuje,że jestem
      złodziej, to mam dwa wyjścia.Albo staram się udowodnić że nie jestem
      złodziejem,wielbłądem czy czymś tam jeszcze, albo mogę zignorować to absurdalne
      posądzenie wiedząc,że..... pod anonimami ludzie wypisują różne głupoty również
      dlatego, ze sami są sfrustrowani,słabi i to jest ich odreagowanie agresją na te
      słabości.Gdyby było inaczej to pisałby jestem taki to a taki, mieszkam tu i tu
      i mowię,że jesteś Pan złodziejem,bo mam na to dowody.W mojej wypowiedzi nie ma
      ani jednego zdania na temat pracy Pana Prezydenta Wrony,więc nie wypisuj głupot
      na temat listów pochwalnych.Mój "post" dotyczy sposobu prowadzenia tu na forum
      dyskusji i niczego więcej.Wiem doskonale,że Prezydent Wrona doskonale potrafi
      bronić się sam i takich jak ja pomagierów nie potrzebuje.Zamiast więc
      bezpodstawnie zarzucać komuś stronniczość,napisz co Ty jako Obywatel tego
      Miasta wolałbyś ? Czy wydanie pieniędzy budżetowych na Aqua Park,czy też na
      remont Szpitala Miejskiego i kilku przychodni zdrowia.A ,może bardziej
      potrzebny jest wiadukt na Stradomiu ? To wtedy podyskutujemy czy masz rację,a
      ja Ci napiszę co ja bym wolał, bądż co ja bym zrobił na miejscu
      Prezydenta.Pamiętaj przy tym,że Mieszkańcy to nie tylko ludzie młodzi,ale i
      emeryci,renciści i Ci którzy aktualnie chorują i Ci którzy będą chorować.Ci
      którzy mają samochopdy i Ci którzy ich nie mają.I wtedy będziemy pisać o tym co
      dla tego Miasta i jego mieszkańców jest ważne.A tak to popychamy tylko
      bezefektywne pierdoły.Pozdrawiam.
      • Gość: cudzik3 Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.man.czest.pl 04.09.05, 08:05
        Panie W.Grabałowski - na tym forum pisze w przeważającej części młodzież i
        dzieci!Choć oczywiście nie tylko. I to jest piękne, że jest takie miejsce (jak
        skrzynka w Hyde Parku!) gdzie i stary i młody, i bardzo młody, mogą powiedzieć
        co myślą! O "pierdołach" też!. Przecież 15-latka nie interesuje strategia
        rozwoju miasta, wybory, czy spokój ciszy nocnej! on ją często sam zakłóca i
        czuje się z tego dumny! Szpan! więc pisze o żużlu, gabinetach kosmetycznych,
        zespołach muzycznych. Niech pisze! a gdzie ma pisać? lepiej tu niż na murach
        nowo odmalowanych bloków!
        Inna rzecz, że ktoś tu na forum proponował podział tematyczny forum. Może to
        nie byłby głupi pomysł? A oprócz tematów, jeden taki jak dotychczas - worek o
        wszystkim (i o niczym) jak nie będzie ktoś chciał się "przypisywać" do tematu?
        Może by tak administrator pomyślał? Też pozdrawiam -
        • Gość: W.Grabałowski Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 13:14
          Pewnie Cudzik ma rację.Mnie bardzo wcześnie uczono odpowiedzialności za czyny i
          słowa.No i wtedy nie było takiego cudownego wynalazku jak Internet.Istotnie,
          lepiej tu niż na murach.Przepraszam młodych "forumowiczów" nie było moim
          zamiarem nikogo pouczać."Kurczę pieczone", starzeję się najwyrażniej.Pozdrawiam.
    • Gość: Jarema Re: pytanie do prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:31
      A ja mam pytanie do prezydenta Wrony: po co mu tyle rzeczników prasowych?
      • Gość: Jarema Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 21:33
        Precyzuję pytanie: po co Prezydentowi Częstochowy aż 3 rzeczników prasowych?

Właśnie się dowiedziałem, że jest ich aż trzech! A np. na tym forum nie
        odpowiadają oni na większość pytań związanych z problemami mieszkańców
        Częstochowy. Czy oni biorą za swoją pracę pieniądze? I proszę nawet nie mówić,
        że nie mają takiego obowiązku, ponieważ tu chodzi o pewną klasę zachowania się
        władzy. Obywatele zadają pytania, które są dla nich osobiście ważne, inaczej by
        nie pytali. Nawet jeżeli jakiś ważny kandydat na posła kpi sobie z jakości ich
        wypowiedzi.

Proszę nie lekceważyć tych pytań!
        • Gość: Nauczyciel Re: To kabaret czy realność? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 21:44
          3 (trzech) rzeczników prasowych????????????????????????????????????

A jednak życie przerosło kabaret.
        • Gość: Jarema Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 15:45
          Ażeby pan prezydent udzielił odpowiedzi, trzeba chyba złożyć podanie? A mógłby
          odpowiedzieć któryś z licznych rzeczników prasowych!
          • Gość: x Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 19:21
            Prezydent nie odpowie, ponieważ nic sensownego w tej sprawie nie można
            powiedzieć. No bo jak sensownie wytłumaczyć podatnikom konieczność zatrudniania
            w mieście powiatowym aż trzech rzeczników prasowych? Jedynym usprawiedliwieniem
            byłaby praca społeczna tych ludzi (ewentualnie za niewielkie wynagrodzenie), ale
            wątpię żeby tak pięknie było!
            • Gość: wróg czuwa Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 19:51
              Ach towarzysze towarzysze, wy ciągle myślicie, że często powtarzane kłamstwo
              stanie się prawdą?? Nie ma trzech rzeczników. Jest jeden i dwóch pracowników
              biura prasowego.
              Wsydźcie się, bo kłamstwem sondaży nie poprawicie.
              • Gość: x Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:44
                Ha ha ha !!!

Wszyscy co nie doceniają prezydenta Wrony to są "towarzysze" i "czerwoni"? Macie
                bardzo prosty ogląd świata, jak dzieci w piaskownicy. Oderwaliście się od
                normalnego życia panowie, a przed oczami dwoi wam się i troi od wrogów
                (klasowych?). Słusznie na forum nazwano to zjawisko kabaretem. Kiedyś w
                kabaretach śmiano się słusznie z czerwonych, dziś na własne życzenie ośmieszają
                się też inne kolory. Za naśmiewanie się z władzy w PRL-u nazwano by mnie wrogiem
                ludu, dziś wyzywasz mnie od czerwonego.

Zadałem panu prezydentowi grzecznie pytanie. Byłem jego wyborcą i myślałem (jak
                widać naiwnie), że odpowie On albo Ktokolwiek Kompetentny. Na tym forum wiele
                osób (pewnie też wyzwiecie ich od czerwonych) również zadawało sporo pytań,
                jednak silne kadrowo biuro prasowe milczy jak zaklęte. Wiem, wiem - pouczaliście
                już nas tutaj, że nie macie obowiązku odpowiadać na nasze głupie pytania. A
                jednak korona z głowy by Wam nie spadła? Wykazalibyście jakąś klasę odpowiadając
                uczciwie nam prostaczkom (czerwonym, towarzyszom, czy jak tam zawistnie chcesz).

PS. Sondaże coraz bardziej mnie cieszą, a Ty trafiłeś jak kulą w płot. Świat nie
                jest dwubiegunowy i nie musimy wybierać między Marasem i Wroną.
                • Gość: Nauczyciel Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:13
                  Uważaj "x" ! Teraz wyzwą cię od liberała! Ha ha ha.

Do "wróg czuwa": W którejś z dyskusji na forum ktoś zadał pytanie ilu jest
                  rzeczników prasowych. Jak zwykle nikt z Urzędu Miasta nie odpowiedział, więc
                  jakiś "wróg" podrzucił cyfrę 3. Dlatego nie wyzywaj ludzi od towarszyszy, bo
                  towarzysz był tu chyba tylko jeden?

A swoją drogą całe to biuro prasowe prezydenta w przedszkolny sposób przegrywa
                  rząd dusz. Wystarczyłoby się przecież po ludzku odezwać!
                  • Gość: Absolwent Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 16:15
                    Odezwać się po ludzku? To chyba żaden problem!
                    • Gość: Absolwent Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:07
                      Poczekamy do Wigilii
                      • ulisses_czwa Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! 06.09.05, 20:54
                        Ludzie - jestescie niepowazni... Żaden rzecznik prasowy prezydenta, a nawet sam prezydent NIE MA obowiązku udzielania odpowiedzi na tym forum. To nie jest strona UM Częstochowa i nie jest jego forum! To jest forum gazety wyborczej w Częstochowie (w internetowym wydaniu)... To, że zaglada tu wiele osób i stało się to miejsce "sercem wypowiedzi mieszkańców" to inna sprawa. Tak samo to, że pan Lesnikowski wypowiada się tutaj, to tylko jego dobra wola i nic więcej... Normalnie (tak jak w każdym innym mieście)powinniście się przejść do UM i porozmawiać z rzecznikiem... Udzieliłby wówczas odpowiedzi na nurtujące pytania... A u nas mozna na forum nie zwiazanym z UMCzęstochowa zapytać!!! I za to pana Lesnikowskiwego jeszcze szkalujecie! Jest ich 3-ech, bo trudno, aby w 250 tysięcznym mieście był tylko jeden albo dwóch (urlop, choroba, wyjazd służbowy itd.)... Brawa dla pana Grabałowskiego za te posty... Popieram w 100%
                        • Gość: Absolwent Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:48
                          Ulisses-czwa powinien swoją laurkę wysłać pod adresem Urzędu Miasta lub do pana
                          Grabałowskiego (on okazał się jednak lepszym specjalistą od laurek). Ludzie
                          zadali pytania nie Ulissesowi-czwa, ale panu prezydentowi Częstochowy. Tak samo
                          jak wcześniej pytali nie pana W. Grabałowskiego, a on się odezwał ze słowami
                          potępienia. Jeżeli więc nie możesz pomóc w uzyskaniu rzeczowej odpowiedzi, to po
                          co się wtrącasz?

ulisses_czwa napisał:
                          "Żaden rzecznik prasowy prezydenta, a nawet sam prezydent NIE MA obowiązku
                          udzielania odpowiedzi na tym forum. To nie jest strona UM Częstochowa i nie jest
                          jego forum! To jest forum gazety wyborczej w Częstochowie (w internetowym
                          wydaniu)... To, że zaglada tu wiele osób i stało się to miejsce "sercem
                          wypowiedzi mieszkańców" to inna sprawa".

Parę osób już na forum tłumaczyło (a Ty nie musisz powtarzać), że oczywiście
                          nikt nie ma obowiązku odpowiadać na pytania, nawet sam prezydent. Ale przecież
                          pan prezydent mógłby wykazać klasę i odpowiedzieć zwykłym ludziom? To jest wolny
                          kraj i wolno pytać, zwłaszcza przedstawicieli władzy. Ja np. chciałbym wiedzieć
                          jaki pan prezydent jest naprawdę, a ignorowanie pytań ludzi (wcale nie głupich,
                          ale choćby nawet) dużo mi mówi o panu prezydencie. Nie musiał się osobiście
                          fatygować, mógł w jego imieniu odpowiedzieć ktokolwiek, np. rzecznik! A jeżeli,
                          jak piszesz, to forum stało się "sercem wypowiedzi mieszkańców", to tym bardziej
                          dziwi brak głosu władzy na forum! Władza odrywa się od ludu?
                          • ulisses_czwa Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! 07.09.05, 18:50
                            Nie napisałeś nic konstruktywnego, poza obrzuceniem mnie i pana Grabałowskiego... Gratuluję... Jesli chcesz poznać prezydenta lub władze to rusz 4 litery i udaj sie do UM - umów się na spotkanie z nim osobiście lub z rzecznikiem...

P.s. Napisałem posta z pytaniem do prezydenta miasta Częstochowy na forum piłkarskim Juventusu... Dlaczego nie odpisał mi prezydent albo chociaż rzecznik ?? (mega lol... :))
                            • ulisses_czwa Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! 07.09.05, 18:51
                              A skoro juz kilka osób to tłumaczyło, to masz najprawdopodobniej coś ze zrozumieniem... Dalej nie dociera :|
                              • ulisses_czwa Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! 07.09.05, 18:53
                                zamiast słowa "coś" w powyższym poście słowo --> "problemy" ( to z pospiechu :P)
                                • Gość: Absolwent Re: Terapia Ulissesa-czwa na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 19:38
                                  Na Twoje kompleksy nic nie poradzę! Ale czy musisz przechodzić leczniczą terapię
                                  na forum? Trochę tolerancji (a nie agresji) dla ludzi mających inne zdanie niż
                                  Ty. Nie wtrącaj się w problemy innych jeżeli nie chcesz pomóc!

Przeanalizuj (na spokojnie) co sam napisałeś w swoich tekstach. A jak juz
                                  zrozumiesz, to przeczytaj (ze zrozumieniem) co ja napisałem w swoich. Jak i to
                                  zrozumiesz, to dopiero wtedy krytykuj. Inaczej będzie to tylko zwykła pyskówka,
                                  a nie taki jest cel tego forum. Chyba że jesteś politykiem, wtedy "nie chce mi
                                  się z Tobą gadać", ale zrozumiem chociaż ten agresywny i zaczepny styl oraz
                                  pouczający innych ton. Pogadaj sobie wtedy z panem W.G. lub z panem T.W.
                                  ewentualnie wyślij im maila z laurką!
                                  • ulisses_czwa Re: Terapia Ulissesa-czwa na forum 07.09.05, 19:41
                                    Jesteś śmieszny... Wyraziłem swoja opinię i to Ty mnie zaatakowałeś... I zmartwię Cie - nie jestem politykiem... Dalej sobie klikaj z prosbami o odpowiedz pana T.W. i jego rzeczników...
                                    Pozdrawiam i życze powodzenia...
                                    • Gość: Absolwent Re: Terapia Ulissesa-czwa na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 20:01
                                      ulisses_czwa napisał:
                                      > Jesteś śmieszny...

Czuję się zaszczycony, bo na tym forum napisałeś tak samo (dokładnie) już wielu
                                      osobom, więc zmień chociaż tekst. Mój kolega jest wziętym psychologiem, mogę Ci
                                      podać namiary lub umówić na uspokajającą terapię. Ostatnio wyzywałem się w ten
                                      sposób z kolegami w piaskownicy, ale już mi dawno przeszło. Prawdziwy Ulisses w
                                      grobie się przewraca, coś Ty taki agresywny?

Poza tym nie odrobiłeś pracy domowej - miałeś przeczytać parę tekstów ze
                                      zrozumieniem. Tam czarno na białym zobacz, kto kogo zaatakował!

Klikać z prośbami do prezydenta mogę bez Twojej i pana W.G. pomocy. W końcu
                                      sporo osób w tej właśnie sprawie klika na forum (ich też zdążyłeś wcześniej
                                      obrazić). Możesz sobie spokojnie to bezsilne klikanie obserwować i rechotać w
                                      zaciszu swojego pokoju, ponieważ podejrzewam, że skutek będzie taki jak dotychczas.
                                      • ulisses_czwa Re: Terapia Ulissesa-czwa na forum 07.09.05, 22:19
                                        Nie mamy o czym rozmawiać... Po prostu atakujesz mnie za moją wcześniejszą opinie - "zjeżdżasz" z głównego tematu (i to własnie Twój brak argumentów do dyskusji)... Nikomu nie ubliżałem... Nie kłam... Na dodatek zachowujesz się tak jakby to było zalezne ode mnie czy rzecznicy i prezydent sie odezwą... Klikaj sobie dalej z prośbami o odpowiedź...
                                        I prosze mnie nie łączyć z jakimikolwiek tu osobami np. W.G. Za duzo nie myśl, bo Ci to niestety nie wychodzi... Bez odbioru...
                                        • Gość: Absolwent Re: Terapia Ulissesa-czwa na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:53
                                          Piękne wojownicze słownictwo: "atakujesz, nie kłam" (kto kłamie masz czarno na
                                          białym na ekranie swojego kompa - znów nie odrobiłeś pracy domowej) itd itd. I
                                          do tego histeria jak dziecka w piaskownicy. Dostarczasz niezłej rozrywki na
                                          forum. Prawdziwy Ulisses w grobie się przewraca! Może nazwij się jakoś inaczej?

Dzięki za pozwolenie klikania, życzymy przyjemnego rechotania (taki wierszyk dla
                                          Ciebie)! Prześlij mailem na adres UM pozdrowienia ode mnie dla pana prezydenta
                                          Wrony (bo mi się nie chce) oraz dla Twojego ulubionego rzecznika prasowego
                                          Leśnikowskiego. Laurkę z forum już mu skopiowałeś?
                                          • Gość: aZyga Re: Terapia Ulissesa-czwa na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:52
                                            Te cos ty nauczyciel - tylko nie odrobiles i nie odrobiles.Napisz cos konkretnego.
                                            O co ci biega?
                                  • Gość: aZyga Re: Terapia Ulissesa-czwa na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:48
                                    hm i kto tu pyskuje ?
                          • Gość: aZyga Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:45
                            Stary co ty pleciesz? Pewnie pan prezydent siedzi na wszystkich forach i
                            odpowiata takim jak Ty.Dnia by mu braklo.Ciekawe czy sam przegladasz wszystkie
                            fora i odpowiadasz na wszystkie pytania.Wlasnie zadalem Ci na jednym forum
                            pytanie - poszukaj i odpowiedz.
                      • Gość: 123 Re: Prezydencie odpowiedz po ludzku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 20:34
                        Przypomnę fragment wypowiedzi forumowicza (uważam, że bardzo dobry):

"Na tym wątku oceniamy przecież rządy prezydenta Wrony. Jako jego wyborca mam
                        prawo to zrobić pomimo zgryźliwych głosów zaprzyjaźnionych z władzą (uderz w
                        stół, a ...). To kiedyś w PRL-u władza lekceważyła ludzi, ale dzisiaj udzielenie
                        odpowiedzi na pytanie zwykłego obywatela nie przynosi nikomu ujmy. Wprost
                        przeciwnie, świadczy o klasie władzy: np. Ja, pan Prezydent (czy rzecznik,
                        wszystko jedno), nie muszę odpowiedzieć na forum, ale odpowiem. W końcu
                        dzisiejsza władza mogłaby się trochę różnić od PRL-owskiej? Ja ich klasę
                        zamierzam sprawdzić w imieniu mieszkańców Sabinowa i Dźbowa. I to nie prywatnym
                        mailem do UM, tylko publicznie. Publicznie zadane pytanie - publiczna odpowiedź!
                        Proste? I liczę się z tym, że oleją mnie totalnie przy rechocie niektórych
                        forumowiczów. Chcę ich poznać."

Ja też chcę poznać styl pana prezydenta Wrony!
    • Gość: and Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 20:45
      TOTALNE ZERO.NASZ PREZYDENT MINĄŁ SIE Z POWOŁANIEM, POWINIEN ZOSTAĆ
      KSIĘDZEM,KTÓRYCH BARDZO LUBI!!!!
      • Gość: Absolwent Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:57
        Bądźmy obiektywni, tak źle nie jest. Oprócz oceny "0" są jeszcze "1", "2"!!!
    • Gość: Czesiu Re: Ocena niedostateczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:24
      Wystawiam prezydentowi Wronie ocenę niedostateczną za stan chodników w Alejach.
      Lata lecą, a tam nic się nie zmienia. W okolicach Merkurego te same krzywe płyty
      chodnikowe są od lat 80-tych, na jednej z nich skręciłem sobie nogę w roku 1988
      (trudno zapomnieć). Tak samo krzywa do dzisiaj istnieje! Przez tyle lat można
      było coś z tym zrobić. Zimą chodniki w Alejach pokryte są zawsze brudną śliską
      mazią i to jest dla prezydenta również problem nie do rozwiązania. On sobie nie
      radzi!
    • Gość: W.Grabałowski Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:16
      Absolwentowi - ku pamięci !!! Nie wiem czego jesteś "absolwentem",ale twoje
      wypowiedzi tu na forum są dobrym dowodem na to, co podają badania naukowe
      prowadzone na zlecenie Unii Europejskiej, cztery bodaj lata temu.Ponad 70 %
      Polaków nie rozumie pisanego tekstu.Ty widać też masz z tym trudności.Rozumiesz
      najlepiej tylko to, co sam napiszesz.Przeczytaj mój "post" jeszcze raz
      uważnie.Nie chwalę w nim Prezydenta.Nie wystawiam nikomu laurki.Nie jestem w
      zmowie z Ulissesem.Piszę wyłącznie o tym,że dyskusja tu na formum na temat
      pracy Prezydenta,a więc osoby publicznej,obojętne jakiego Miasta,powinna być
      rzeczowa,konkretna,merytoryczna i prowadzona z kulturą słowa i kulturą wogóle.A
      więc bez obelg i obrzucania błotem.Jak widzisz nie mam żadnego powodu by
      wstydzić się swoich myśli i słów bo piszę pod swoim nazwiskiem.Na pocieszenie
      powiem Ci,że na miejscu Prezydenta podjął bym dyskurs na tym forum również,albo
      otworzyłbym "Forum miejskie".I przewrotnie odpowiem Ci nawet dlaczego.Bo
      mieszkańcy naszego miasta to również tacy ludzie jak Ty.Przez długie lata byłem
      osobą publiczną. Podobne więc, jak Twoje, wypowiedzi mnie nie bolą i kładę je
      na karb smutnej co prawda ale jednak rzeczywistości.Kocham swoje Miasto i
      staram się dla Niego robić rzeczy pożyteczne.Nie wstydząc się tego co robię.Ot
      i cała tajemnica.Pozdrawiam rozpalone głowy.Młode w szczególności.
      • Gość: Absolwent Re: Wszędzie pełno W. Grabałowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 16:10
        Napisał pogardliwie: "Nie wiem czego jesteś "absolwentem" - odpowiadam:
        Uniwersytetu Jagiellońskiego. Oczywiście przepraszam że kolegę rozczarowałem,
        przecież chciał mnie kolega obrazić. Piszę "per kolega" nie dlatego, że on wali
        mi na Ty, ale właśnie się dowiedziałem, że obydwaj jesteśmy po doktoracie.

Dalej pisze pogardliwie: "twoje wypowiedzi tu na forum są dobrym dowodem na to,
        co podają badania naukowe prowadzone na zlecenie Unii Europejskiej, cztery bodaj
        lata temu. Ponad 70% Polaków nie rozumie pisanego tekstu. Ty widać też masz z
        tym trudności". Odpowiadam: Dokładnie mogę napisać to samo o W. Grabałowskim,
        ale czy zrozumie tekst pisany skoro nie zrozumiał poprzedniego? Może mógłby je
        jeszcze raz przeczytać i zrozumieć? Np. wspólnie z niejakim ulissesem_czwa.

Dalej pisze zarozumiale: "dyskusja tu na formum na temat pracy Prezydenta,a więc
        osoby publicznej,obojętne jakiego Miasta,powinna być rzeczowa, konkretna,
        merytoryczna i prowadzona z kulturą słowa i kulturą wogóle. A więc bez obelg i
        obrzucania błotem". Odpowiadam: to dlaczego W.Grabałowski obrzuca błotem
        innych? Już prawie uwierzyłem w diagnozę W.Grabałowskiego o stanie mojego
        umysłu, ale na szczęście jego niesamowicie "kulturalne" wypowiedzi przeczytał
        dzisiaj prawie cały mój instytut. Wychodzi na to, że wszyscy należymy do tej
        głupszej 70% części społeczeństwa.

Pisze z dumą: "Jak widzisz nie mam żadnego powodu by wstydzić się swoich myśli i
        słów bo piszę pod swoim nazwiskiem". Odpowiadam: forum internetowe to nie
        posiedzenie partii, dlatego pod nazwiskiem rzadko kto tu występuje. Poza tym ja
        nie jestem kandydatem na posła i nie promuję swojego nazwiska! Wszędzie tu pełno
        W. Grabałowskiego, teraz już się domyślam dlaczego.

Ze zdziwieniem przyznam, że mimo wszystko byłby W.Grabałowski lepszym
        prezydentem od pana Wrony, ponieważ napisał też: "na miejscu Prezydenta podjął
        bym dyskurs na tym forum również,albo otworzyłbym "Forum miejskie".I przewrotnie
        odpowiem Ci nawet dlaczego.Bo mieszkańcy naszego miasta to również tacy ludzie
        jak Ty". Pomimo jak zwykle złośliwej końcówki cóż tu dodać? Chyba tylko apel
        do prezydenta Wrony: proszę spojrzeć, nawet pan Grabałowski rozumie potrzebę
        takiego forum i potrzebę dyskusji z głupszą 70% częścią społeczeństwa! Muszę
        przyznać SERIO, tu mnie pan pozytywnie zaskoczył.

"Przez długie lata byłem osobą publiczną". Sprawdziłem: podobno był posłem z
        SLD. No cóż tu komentować? Podobno parę lat temu odszedł od nich - to akurat
        mnie nie dziwi, wierzę, że z uczciwych powodów. Paru profesorów z mojego
        instytutu to potwierdza. Ale czyżby SLD-owska pycha pozostała? I ten ton
        pouczania innych?

"Kocham swoje Miasto i staram się dla Niego robić rzeczy pożyteczne". Chwali się
        to Panu, chwali!

Panie Grabałowski! Ja nie interesuję się zbytnio polityką, ale interesują mnie
        losy mojego kraju i mojego miasta. Dlatego nie jest mi obojętne kto jest
        prezydentem Częstochowy czy posłem na Sejm. Jacy są nasi politycy, wszyscy
        widzą, a pan (szczerze) wcale nie jest jeszcze najgorszy. Plasuje się pan
        pośrodku, oczywiście wg mnie, czyli głupszej od Pana 70% części społeczeństwa!
        • Gość: doniek Re: Wszędzie pełno W. Grabałowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 16:23
          Faktycznie absolwencie.Przez internet to i ja moge sie chwalic profesurą. A co Ty zrobiles dla tego miasta? Mniemam, ze nic. Juz sam fakt,ze siedzisz rzekomo na UJ w Krakowie, mowi, ze masz nas w glębokim poważaniu... Inaczej działałbys na AJD lub PCz i wspierał naukowo (ale watpie w to co piszesz). Zatem zamilcz i nie chwal sie bufonadą UJ.
          • Gość: Absolwent Re: Wszędzie pełno W. Grabałowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 19:31
            Siedzę w Częstochowie. Ale może by tak wrócić do głównego tematu? To nie jest
            wątek o kandydatach na posłów, ale o prezydencie Częstochowy. A jeżeli mamy
            koncentrować się na złośliwościach, to lepiej ten wątek zamknąć.
    • Gość: lipa/ale nie z cza Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:07
      ..."wraz z utratą rangi wojewódzkiej, zjechał w dół o ponad sto pięćdziesiąt
      milionów zł."Budżet naszego Miasta jest budżetem niedoboru.Ta praca to wobec
      tego nieustanny wybór sposobów lepszego wykorzystania posiadanych finansów, tak
      by korzyści mieszkańców były jak najbardziej optymalne"
      ale na podwyżki pensji /np. z 4.tyś netto na ponad 5... /dla swoich pracownikow
      tego "niedoboru" starcza???

• Gość: W.Grabałowski Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:36
      No !!! trzeba było trochę złośliwości by w końcu wywołać reakcję.Złośliwości
      zresztą nie przeze mnie zaczętych.Nie miałem zamiaru nikogo obrażać a jedynie
      co najwyżej zirytować.No więc po kolei.UJ jest również i moją Uczelnią, bo moje
      wydziały z tamtąd się wywodzą a wiele zajęć mieliśmy na UJ-ocie właśnie.To
      zresztą nie ma znowu aż takiego znaczenia.Na uczelni bowiem studiuje student i
      tylko od niego zależy czy traktuje to poważnie czy też - "wszedł głąbem i
      wyszedł głąbem".Dobra uczelnia po prostu pilnuje by "nie wyszedł".
      W tych wyborach nie startuję bo moi koledzy z Katowic haniebnie mnie oszukali.
      Zrobiono to w taki sposób,że nie miałem już żadnej możliwości reakcji.Jest mi
      przykro bardziej z powodu tego,że mnie oszukano niż z powodu "nie
      startowania".Moja więc aktywność internetowa więcej ma wspólnego z tym,że
      neostradę wykupiłem w maju tego roku ( z uwagi na problemy sprzętowe) i Forum
      po prostu sprawia mi radość.Choć nie ukrywam często również irytuje.Irytuje,
      bowiem piszą tu (również i na mój temat) Ci, którzy albo nie znają faktów, albo
      ich nie chcą znać,albo i też są to osoby u których jest tak jak
      mawiała "Przekrojowa" Falczakowa " mózg Falczaka przypomina beton.Wszystko w
      nim zastygło i zakrzepło raz na zawsze".Z SLD mnie wyrzucono decyzją Sądu
      Krajowego bo moim pseudo kolegom popieprzyła się lojalność z
      posłuszeństwem.Piszę tu pod swoim nazwiskiem dlatego,bo nie wstydzę się swoich
      poglądów i chcę, by je poznało jak najwięcej ludzi.Piszę stałe felietony do
      Pulsu Regionu (www.Puls Regionu.pl).Pisałem do Kulisów regionu.Pan T.Jaskóła
      otworzył był tu na Forum nowy wątek.Wiele w nim racji,wiele goryczy ale też i
      wiele rzeczy z którymi się zgodzić nie można.Te wątki są paralelne.Co jest w
      nich istotą ?
      Prawo internautów do zadawania pytań i do poruszania interesujących ich
      spraw.Prawo do oceny działań osób publicznych.Prawo do dyskusji i wymiany
      poglądów.Prawo do wyrażania własnych sądów.
      I nie odbiega to od od tego co napisałem w swoim głosie, na który tak
      histerycznie zareagowano.Cały czas chodzi mi o to by dyskutować o rzeczach
      ważnych, merytorycznie i z odpowiednią kulturą słowa.Jeśli więc czymkolwiek
      Absolwenta dotknąłem - przepraszam.Nie było to moim zamiarem.Nadal
      uważam,że "Władza" powinna w tej dyskusji brać czynny udział,dając odpór
      kłamstwu,niewiedzy i broniąc swoich racji.A teraz muszę kończyć bo mam obrony
      prac dyplomowych moich dyplomantów.Nie mogę im sprawić zawodu.Pozdrawiam.
      • Gość: W.Grabałowski Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:51
        Acha i jeszcze a'propos "Grabałowskiego wszędzie tu na Forum pełno"
        To tylko złudzenie, bowiem ja piszę pod własnym nazwiskiem.Dlatego jest to
        widoczne.Jeśli raz się pisze pod jednym pseudonimem a raz pod drugim takiego
        wrażenia nie ma.Zacznę pisać pod czterema pseudonimami to po miesiącu
        zaczniecie pytać co sie stało z Grabałowskim? tak było po wyborach
        prezydenckich.A tym któtych to denerwuje odpowiadam wprost.To wolny Kraj.A mnie
        to Forum sprawia przyjemność.Choć czasem irytuje.Pozdrawiam.
    • Gość: Menel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ja_corka Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony 13.09.05, 00:23
        jakos do tej pory Sz.P Grabalowskiego nie bylo z nazwiska na Forum
        Nagle olsnienie????????? przedwyborcze?

Moze faktycznie ma racje Absolwent?

Sprawa jest jasna

Sz.P. Lesnikowski wielokrotnie potwierdzil fakt, ze odpowiada na watki, tylko
        wtedy jak moze pochwalic swojego pryncypala.
        Ale jak problem za duzy, lub nie do rozwiazania pracuje za "strusia"

Rzady Pana prezydenta bedziemy mogli ocenic dopiero wtedy jak minie jego
        kadencja i okaze sie, ze jego zaslugi pozostawia nam jeszcze przez lata do
        splacenia pozaciagane na lewo i prawo kredyty.
        A jak wiadomo na zwiekszenie dochodow budzetu UM i Miasta raczej liczyc nie
        ma co.

Co z tego ze ja dzisiaj wystawie sobie wille z palmami i basenem 500 m jak nie
        mam na tyle kasy, zeby zrobic to za wlasne?
        Zaciagne kredyt i co???????? maja sie potem dzieci martwic?

Serdecznie dziekuje takiemu "Tatusiowi" - prezydentowi za za jego kredytowa
        dzialanosc.
        Ile zostawi kredytu i na jaki okres nastepcy?

• Gość: Krzysiek Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.prenet.pl 13.09.05, 11:39
          ja_corka napisała:
          Rzady Pana prezydenta bedziemy mogli ocenic dopiero wtedy jak minie jego
          > kadencja i okaze sie, ze jego zaslugi pozostawia nam jeszcze przez lata do
          > splacenia pozaciagane na lewo i prawo kredyty.
          > A jak wiadomo na zwiekszenie dochodow budzetu UM i Miasta raczej liczyc nie
          > ma co.
          Serdecznie dziekuje takiemu "Tatusiowi" - prezydentowi za za jego kredytowa
          > dzialanosc.
          > Ile zostawi kredytu i na jaki okres nastepcy?
          >

Jeśli dotacje otrzymują nie tylko kluby, stowarzyszenia, ale i parafie
          rzymskokatolickie (proboszczunio bierze do ręki?) i nie przekazuje tej
          informacji wiernym, więc nie wiadomo, na co te pieniądze przeznacza, to trzeba
          brać kredyty, aby zaspokoić czarnego smoka

www.ngo.czestochowa.um.gov.pl/
          • ja_corka dlatego wolam!!!!!!!!! 13.09.05, 23:39
            OPODATKOWAC KOSCIOL I NIECH SIE ROZLICA Z KAZDEJ OTRZYMANEJ ZLOTOWKI
            OPODATKOWAC KOSCIOL I NIECH SIE ROZLICA Z KAZDEJ OTRZYMANEJ ZLOTOWKI'
        • Gość: aZyga Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:54
          A jak sie podpisze L.Walesa to znaczy ,ze nim jestem ?
        • Gość: xx Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.icis.pcz.pl 15.09.05, 19:11
          Akurat Prezydent ma tez troche szczescia ze dochody miasta ostatnio wyraznie
          sie zwiekszyly - rowniez dzieki Hucie.
          • Gość: HYU Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:33
            NIE MA CO OCENIAC - STRASZNE TO JEST TYLKO PATRONATY I....ZAKAZY
            • Gość: xx Re: Oceniamy rządy prezydenta Wrony IP: *.icis.pcz.pl 17.09.05, 00:42
              Wreszcie w miescie cos sie dzieje - a zakazy (jeden zakaz :)) )sprowdzaja sie
              do Dekabrystow.
              • Gość: Lee rządy ? fatalne ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 02:03

co by nie pisac i tak wyjdzie na jedno ... gorzej byc nie może (swoją droga
                fajny film) jak można było zrobic zamach na ś.p. ulicę dekabrystów ...
                dzieciństwo i młodośc tam spędziłem a teraz co ? wiekie gó.. mi dał mój pan
                prezydent ... zaznaczam ze nigdy bym nie postawil krzyzyka przy tym nazwisku
                (chodzi min. o tego oszołoma co bazuje na nazwisku a imieniem wszec i wobec
                zwanym jakos na P)

a układy sie zaczynają juz na najniższym szczeblu ...

---------------------------------------------------------

r.i.p. dlaczego musiałes przysnąć w takim momencie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka