Dodaj do ulubionych

ZNAM SIĘ TYLKO NA WŁOSACH

• Gość: aga Re: ZNAM SIĘ TYLKO NA WŁOSACH IP: 195.116.81.* 06.09.05, 11:04
      Witam bardzo bym prosila o Pana adres na maila agapok@poczta.fm, szukam wlasnie
      kogos takiego :)
    • Gość: aga Re: ZNAM SIĘ TYLKO NA WŁOSACH IP: 195.116.81.* 06.09.05, 11:04
      Witam bardzo bym prosila o Pana adres na maila agapok@poczta.fm, szukam wlasnie
      kogos takiego :)
    • Gość: anka Re anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:12
      mam czarne kolor obecnie na włosach ale chciałabym zmienić na jasne kolezanka
      doradziła mi zebym najpierw zrobiła sobie pasemka i stopniowo rozjasniała
      pasemkami prosze o porade
      • stylista1 Re: Re anka 07.09.05, 16:00
        szczerze? daruj sobie.a jeśli włosy farbowałaś farbą z drogerii to nawet o tym
        niemyśl. pierwsze pasemka na czarne farbowane włosy wyjdą w najlepszym razie w
        kolrze pomarańczowo-żółtym. każde kolejno nałożone (powiedzmy, że po 4-5tyg.)
        będą coraz jaśniejsze, lecz włosy coraz krótsze - połamią się. w tej metodzie
        nieuniknione jest nakładanie pasemek na wcześniej już nałożone pasemka, itd.,
        itd..
        jeśli farbowałaś włosy farbami profesjonalnymi można się pokusić o zdjęcie
        koloru na całości włosów (ale dużo pracy - dużo kasy). zawsze możesz
        też "zagęścić" swoje włosy kilkoma dopinanymi pasemkami w kolorze blond.

pozdrawiam
      • Gość: studentka do p. stylisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:31
        Wyslalam opis i foto. Czekam na porade.
        Pozdrawaim!
    • Gość: Łysy ZNAM SIĘ NIE TYLKO NA WŁOSACH IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 08.09.05, 03:42
      W których partiach ciała najbardziej włosy cię kręcą?
      • Gość: witch Re: ZNAM SIĘ NIE TYLKO NA WŁOSACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:25
        na jajkach, a co tam też jesteś łysy?
        • Gość: Łysy Re: ZNAM SIĘ NIE TYLKO NA WŁOSACH IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 08.09.05, 15:55
          Spodziewam się, że jako doświadczona witch (czarownica, wiedźma, czasami
          czarodziejka) wiesz, że ilość włosów jest odwrotnie proporcjonalna do
          doświadczenia. Również w tych partiach ciała, które cię kręcą.
          • Gość: witch Re: ZNAM SIĘ NIE TYLKO NA WŁOSACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:32
            nie od depilacji jestem gladka na wzgorku, hihihihi
            • Gość: Łysy Re: ZNAM SIĘ NIE TYLKO NA WŁOSACH IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 09.09.05, 05:54
              Chyba nie chcesz przez to powiedzieć, że dużo jeździsz na rowerze albo jesteś
              świeżo po goleniu.
    • Gość: Łysy Stylista artysta IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 10.09.05, 23:28
      Witch, jeżeli mozna udzielić ci porady, proponowałbym skromną, dobraną do
      naturalnego koloru włosów peruczkę. Jak włosy trochę odrosną, będziesz mogła
      czesać się "na jeża".
    • Gość: miki Re: ZNAM SIĘ TYLKO NA WŁOSACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 19:09
      sama rozjaśniam włosy i nie mogę już znieść ich blado żółtego koloru. co mogę
      zmienić? chcę jasne
    • Gość: Minka prośba o sugestie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:48
      W jaki sposob moge zmienic fryzurę?Moj mail to: roxy100@gazeta.pl. Czy moge
      prosic o jakies namiary na dobrego styliste i fryzjera zarazem? Do kogo sie
      udac, zeby dobral mi fajna fryzure? Jestem szatynką o włosach do połowy plecow,
      lekko kręconych, raczej suchych, bez grzywki, mam owalną twarz. Kiedys moje
      włosy były b.geste,niestety ostatnio sie przerzedzily, końcówki suche. Po
      umyciu mam na głowie efekt "piór" wszystkie włosy są praktycznie jednej
      długości i jedyne co z nimi robię, to zaczesuję do tyłu i suszę dyfuzorem.
      Grzywka w moim przypadku jest wykluczona, bo wyglądam w niej strasznie. Z góry
      dziękuję za pomoc
    • stylista1 Re: ZNAM SIĘ TYLKO NA WŁOSACH 12.09.05, 14:01
      po pierwsze idź do fryzjera przy najbliższym rozjaśnianiu. ogólnodostępne
      preparaty rozjaśniające wieeeeelokrotnie bardziej naruszają strukturę włosa niż
      profesjonalne.
      od strony technicznej - rozjaśnianie to nie koloryzacja (umiejscowienie
      sztucznego pigmentu w strukturze włosa), a wybarwianie z pigmentu naturalnego.
      procesowi temu zawsze towarzyszą pewne niepożądane odcienie na różnych
      stopniach rozjaśnienia. na poziomie jasnego blondu, tj. poziomie 10 zawsze
      pojawia się odcień mniej lub bardziej żółty.
      kolejnym krokiem powinno być tonowanie włosów farbą semi-permanentną (bez
      amoniaku) do odcienia docelowego np. jasny zimno-beżowy blond.
      UWAGA!!!
      proces rozjaśniania nie kończy się w raz z chwilą spłukania z włosów
      rozjaśniacza, a trwa jeszcze przez wiele długich godzin. powstrzymuje go tylko
      profesjonalny, do tego przeznaczony, neutralizator, bądź stabilizator (zależy
      od producenta).

i jeszcze jedno w linii detalicznej nie znajdziesz odpowiednika farby semi-
      permanentnej. jak już napisałem na początku powierz swoje włosy
      profesjonalistom.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka