Dodaj do ulubionych

Z jakich pieniędzy PO finansuje Donalda Tuska???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 17:47
Partia która nie bierze pieniędzy z budrzetu kupuje tysiace bilbordów dla Donalda T. tak podaje prasa kupuje reklamy w telewizji. Juz tego przykład mielismy za czasów Krzaklewskiego. Ciekawe jak Donald spłaci długi wdzięczności? tak kampania musi kosztować już ponad 20 miljonów???
Obserwuj wątek
    • Gość: morning.calm Re: Z jakich pieniędzy PO finansuje Donalda Tuska IP: *.pl / 80.53.3.* 06.09.05, 18:37
      Idz juz spac, bo jutro na 8 masz do szkoly, a tam chyba czas najwyzszy
      popracowac nad ortografia.
      Kolejny "spiskowiec", ktory naogladal sie za duzo amerykanskich filmow.
      "Pieniadze mafii" smiechu warte! Jakbys znal chociaz troche, pobieznie, prawo
      jakie obowiazuje w Polsce, troszke konstytucji, za czasow szkolnych jakbys
      otworzyl ksiake do WOSu to bys wiedzial ile jest sposobow finansowania partii.
      Wiedzialbys rowniez o obowiazku ukazania zrodla pieniedzy, jakbys nie przegladal
      tylko kolorowych reklam w gazetach, ale czasem poczytal artykuly to rowniez
      dowiedzialbys sie o kredytach na kampanie. To tyle, a teraz migiem do lekcji!
      • Gość: tomuś Re: Z jakich pieniędzy PO finansuje Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:11
        ty to już problemy masz - ze wszystkimi dys........dys..... i dys......
    • Gość: wyborca Re: Z jakich pieniędzy PO finansuje Donalda Tuska IP: *.ajd.czest.pl 07.09.05, 12:34
      nie "budrzet" tylko budżet, musisz się dokształcić ale poza tym to mnie też to
      bulwersuje i choćby z tego powodu nie będe głosować na Tuska ani na nikogo kto
      popularność zdobywa poprzez bilbordy. Ale niestety większość naszego
      społeczeństwa nie myśli wogóle i dają się złapać na tanią popularność.
      • Gość: marcel Re: Z jakich pieniędzy PO finansuje Donalda Tuska IP: *.prenet.pl 07.09.05, 16:09
        > nie "budrzet" tylko budżet, musisz się dokształcić ale poza tym to mnie też to
        > bulwersuje i choćby z tego powodu nie będe głosować na Tuska ani na nikogo kto
        > popularność zdobywa poprzez bilbordy.

A to mnie dziwi taka wypowiedz ! Czyli nie wazna kto i jakie ma poglady/plany
        tylko wazne czy nie jest na bilbordzie ;)

To głosuje na tego bezrobotego z katowic, on nie ma bilboardow ...
    • misiak32 Re: do " ?Pieniadze mafii?? " 07.09.05, 21:39
      Mafia to rządzi od 1989 roku...
      miejmy nadzieję że Donald będzie w końcu mądrze rządził....
      Bo jak nie to zostawię ten po.........y kraj i niech go zrównają z powierzchnią
      ziemi....
      A KOMUNISTÓW TAKICH JAK TY POWINNI ZATRUDNIAĆ NA PLATFORMIE WIERTNICZEJ ŻEBY IM
      WYBIĆ Z GŁOWY TAKIE WREDNE PISANIE....
      • Gość: miłka Re: do " ?Pieniadze mafii?? " IP: *.107.inds.pl 07.09.05, 21:46
        no, najlepiej się zaprezentować wyborcom kredą na stodole, ale chłopu tez trzeba
        za to zapłacić. Takie czasy, płacisz za wszystko, nie jak za komuny na słupie
        fabrycznym można było hasło reklamowe dać byle zgodne z linią partii :)
    • Gość: Kawka Re: Z jakich pieniędzy PO finansuje Donalda Tuska IP: *.107.inds.pl 08.09.05, 20:39
      nie wiem co was tak bulwersuje. Podali dzisiaj wszytsko w wiadomosciach i w
      faktach. Ile jaka partia zaciagnela kredytu...Cudowne SLD- nie zaciagnelo wiec
      ciagnie z naszej kieszeni dalej. "Zmieniajac siebie zmieniajmy Polske" - ja
      zmian nie widze.
    • Gość: here_i_am z moich nie IP: *.107.inds.pl 08.09.05, 21:32
      sprawdzalem świnkę - jest pełna i obiecala mi ze grosza na polityke nie uczknie
    • Gość: Jacek Re: Z jakich pieniędzy PO finansuje Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:35
      Im lepsze notowania w sondażach, tym więcej ujadania na PO. Najpierw SLD i
      Cimoszewicz, potem Samoobrona i Lepper. Następnie LPR i Wrzodak. No i teraz PIS
      i Kaczyński. Wszystko jasne
      • Gość: jfdj Re: Z jakich pieniędzy PO finansuje Donalda Tuska IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 08.09.05, 21:58
        jak to? nie wiesz? ja place,pan placi i pani tez.

• Gość: owh PO finansuje Donalda Tuska---jeszcze raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 01:34
      Prokuratura Apelacyjna w Gdańsku bada, co stało się z blisko 9 mln zł. Pieniądze
      zniknęły z kont spółek, we władzach których zasiadał Jacek Merkel,
      współzałożyciel Platformy Obywatelskiej - donosi "Życie Warszawy".

Firmy, o których mowa, to Media Trust i 4 Media. Śledztwem objęci są m.in.
      powiązani ze środowiskiem gdańskich liberałów Jacek Merkel, Dariusz Kaszubski i
      Wojciech Krefft, którzy byli we władzach 4 Mediów.

Doniesienie dotyczące Media Trust złożył w gdańskiej prokuraturze w połowie
      ubiegłego roku generalny inspektor informacji finansowej. Sprawa dotyczy
      pożyczki blisko 9 mln zł udzielonej Media Trust w 2002 roku przez spółkę Poalim
      Trust Services Ltd. z Tel Awiwu. Z kolei Media Trust pożyczyły te pieniądze
      firmie 4 Media. Co stało się z pieniędzmi, króre nagle zniknęły z kont spółki -
      nie wiadomo.

- Czekamy na pomoc prawną z Izraela, by wyjaśnić pochodzenie pieniędzy. Chcemy
      też ustalić, gdzie ostatecznie trafiło blisko 9 mln zł - dowiedziało się "ŻW" w
      gdańskiej prokuraturze. Jak ustaliła gazeta, śledczy dokładnie sprawdzili
      majątki członków władz spółki i nie znaleźli tych pieniędzy. Nie sfinansowano z
      nich również działalności firmy.

Z kolei warszawska prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie spółki 4 Media z
      zawiadomienia Komisji Papierów Wartościowych i Giełd. Dotyczy ono kreatywnej
      księgowości, manipulowania kursem akcji na giełdzie i wykorzystywania poufnych
      informacji. - Podejrzewamy, że doszło do nielegalnych operacji giełdowych -
      tłumaczy Maciej Kujawski, rzecznik warszawskiej prokuratury.

Jak się nieoficjalnie dowiedziało "Życie Warszawy", prokuratura zamierza wkrótce
      postawić pierwsze zarzuty. Tydzień temu 4 Media zostały wyrzucone z giełdy.
      Komisja Papierów Wartościowych i Giełd wykluczyła z publicznego obrotu akcje tej
      firmy.

Cztery lata temu Jacek Merkel był liderem pomorskiej Platformy Obywatelskiej.
      Dziś politycy Platformy na pytanie o niego reagują nerwowo. - Nie wiem co teraz
      robi Jacek Merkel - oświadczył Grzegorz Schetyna, sekretarz generalny Platformy,
      i odłożył słuchawkę.

Merkel nie ma ochoty na rozmowę z dziennikarzami. - Nie mam nic do przekazania
      mediom, rzuca. Nie jest już w Platformie Obywatelskiej - mówi. Wciąż jest jednak
      w powiązanym z PO Stowarzyszeniu Młodych Demokratów. (PAP)

Prosze juz mamy troszke z tej kwoty a reszta znajdzie sie po wyborach pewnie!!!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka