Dodaj do ulubionych

DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 02:41
dzieki SLD które przegłosowało że wiecej taksówek w Czestochowie nie bedzie -
bedziemy miec wszyscy droższe takksówki. nie ma konurencji - nie ma obniżek
cen. Gratuluje SLD tak głupiej i antyczestochowskiej uchwały!
Obserwuj wątek
    • Gość: luk Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:22
      no co wy towarzyszki i towarzysze. dlaczego nie protestujecie przeciwko
      wzrostom cen. klasa roboitnicza, proletariat tez chce sie czasmi przejechac
      taksi, nie tylko bogaci członkowie waszej partii - dyrektorzy radni i prezesi.
      • yanoooosh Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE 03.11.05, 22:32
        to moze nie jest tak do konca tak jak ty piszesz wzrost cen jest troche spowodowany wzrostem cen paliwa oc itp itd a co do konkurencji to z tego co ja wiem bo nie podparles swojej wypowiedzi zadnym tekstem z gazety to jest duzo firm ktore oferuja przewozy
        euro taxi
        inter taxi
        carex
        i kilka innych jakby poszukac to jak to nie ma konkurencji ???
        • Gość: luk Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:58
          czy znasz pojecie zmowy karteli, wolnej konkurencji itp niekomunistycznych
          wynalazaków? słyszałes że jak jest konkurencja to ceny spadaja a jak jest
          regulowany rynek to jest to PRL?
          • Gość: Gosc Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 00:04
            Przecież tą uchwałę przyklepał Wrona więc o co chodzi ?
            Jakie SLD ? Czy wy wszędzie widzicie SLD ?

Już teraz większość taksówkarzy to " śiwe łby "w śmierdzących starych
            samochodach. Nie jest łatwo znależć młodych taksówkarzy i będzie jeszcze trudniej!
            Ale mamy demokrację i wolny rynek hahaha.Można się uśmiać hahaha
            Siwe głowy muszą ciężko i długo pracować żeby zarobić na chleb :))
            Ten czas kiedy to samochód był rarytasem i kolejki za taxi były czymś normalnym
            już przeminęły.Tylko ciężko niektórym to zrozumieć!!
            • Gość: Gość Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 00:08
              Jedyną korporacją której zależy na prestiżu i na klientach jest TAXI CAREX-REAL.
              Marynarka,krawat,czyste i niezlumpione wnętrze taksówki jest na porządku dziennym.
              Do innych raczej nie radzę wsiadać.
            • Gość: zomek Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.brama.prenet.pl 04.11.05, 09:44
              słabo szukasz są w tym mieście firmy które gwarantują jakość !
            • Gość: xx Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.icis.pcz.pl 04.11.05, 10:55
              To byla wspolna decyzja radnych - wcale nie taka jednoznaczna.

1. Reczywiscie taksowki mamy tanie - w skali kraju jedne z najtanszych - takei
              sa moje doswiadczenia. Wiec zwiekszenie liczby taksowek spowoduje zmniejszenie
              zyskow taksowkarzy.

2. Inna kwestia to stan techniczny samochodow - sporo samochodow jest starych
              typu Polonez i knkurencja by sie przydala.
          • Gość: zomek Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.brama.prenet.pl 04.11.05, 09:45
            mało znasz ten temat w częstochowie nigdy nie było i nie będzie takiej zmowy
            zachęcam do zapoznania się z cenami firm , które w Częstochowie są na jednym z
            najnizszych poziomow w kraju a kształtują sie od 2 zł nawet do 80 gr za kilometr
            ( mówie o korporacjach)
            • Gość: gg Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 00:47
              "ale to już se ne wrati" dzieki towarzyszom
              • Gość: młody taksówkarz Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 10:04
                Dopóki będziecie się wozic za 4-5 zł po mieście to nie oczekujcie, że będziecie
                jeździli samymi mercedesami i młodzi będą się pchali drzwiami i oknami do urzędu
                miasta, żeby przerobić swój samchód na TAXI.

Jestem taksówkarzem od 8 miesięcy. I tylko dlatego, że to nie mój jedyny dochód.
                Na 100 zł które utarguje taksówkarz zwykle ok. 30zł idzie na paliwo, 30 na ZUS.
                I to przy założeniu, że jeździ 7 dni w tygodniu. A trzeba jeszcze pamiętać o
                ubezpieczeniu samochodu i jego eksploatacji.

Dla przykładu, za kurs 3 km w Częstochowie zapłaciłbym 6,40 (TELE TAXI) a w
                Warszawie zapłaciłem prawie 20zł...

Młody taksówkarz z ładnym samochodem...
                • avra Re: DROŻSZE TAKSÓWKI W CZESTOCHOWIE 29.12.05, 11:19
                  Carx Taxi - oni rzeczywiście dbają o prestiż i jakość swoich usłu,jeżdżę od lat
                  taxówkami i tę korporację mogę polecić.Czysto,schludnie ,w samochodach pachnie
                  i nawet z kierowcą można miło pogadać.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka