Dodaj do ulubionych

PRAWO JAZDY

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:40
Hey!Mam do Was goraca prosbe...za niedlugo mam egzamin na prawo jazdy:))
ciesze sie no ale troche sie stresuje <no ale tak juz moja natura- z reszta
to jest niewazne> chcialam Was prosic abyscie wpisali kilka uwag ,
spostrzezen zwiazanych z egzaminem,egzaminatorem etc...Wiecie o co mi
chodzi...z gory wielkie dzieki
pozdr da wszyskich z prawkiem i bez:))
Obserwuj wątek
    • Gość: Dark_ness Re: PRAWO JAZDY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:46
      Kiedy zdajesz?? Może we wtorek...??
    • Gość: ja Re: PRAWO JAZDY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:31
      Bardzo dobre forum Magda www.prawojazdy.com.pl/forum/index.php skorzystaj
      • Gość: nadya Re: PRAWO JAZDY IP: *.inds.pl / *.inds.pl 13.11.05, 19:09
        ja zdawalam u gabrysia.pierwszy raz oblalam przez wlasna glupote, a drugi raz zdalam.fajny facet,do przejscia ,bez stresu
    • Gość: Kasia Re: PRAWO JAZDY IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 13.11.05, 19:43
      Wszystko zależy od egzaminatora na jakiego trafisz :)
      Ja akurat zdawałam tydzien temu, na szczescie udalo mi się zdać za pierwszym
      razem. Egzaminator był z tym w pożądku że na placu manewrowym odwrócił sie
      tyłem jak ktoś jechał :)) Wiem że co niektórzy chodzą nawet z linijakami i
      mierzą czy dobrze stanełas do linii. Gorzej mi się wydaje jest na mieście. Są u
      nas niestety takie miejsca gdzie nie ma np znaków. Musisz naprawde uważać.
      Życzę powodzenia!
      • Gość: JednoPiwo Re: PRAWO JAZDY IP: 212.87.240.* 13.11.05, 20:19
        Na zawodziu jest strefa do 30 bez znaku, jest tylko odwołujący.
        -Gabryś: luz, je słonecznik.
        -Marciniak: były dyrektor szkoły, ważne schludne ubranie (najlepiej jak "na
        egzamin"), zero rozmów o "wpływie polskich dróg na wypadki". Preferowane rozmowy
        o psach i kretyniznie, brawurze mlodych kierowcow. Dziewczyny i tak mają ciężko
        (do garów wg. niego) ogólnie uchodzi za legende w czewie, bez strachu, zdałem, i
        6 na 9 osob z mojej grupy również.
        -Sambor: do przejścia,
        -Pawełczak: j.w.
        nie chce mi sie dalej pisac :] ale strachu nie unikniesz, przejdzie po pierwszym
        puszczeniu sprzegla. Dasz rade
    • Gość: niki Re: PRAWO JAZDY IP: 212.160.108.* 13.11.05, 20:09
      Nie ma ulic bez znaków.Jeżeli znaku nie widzisz -to dotyczy ogólnych przepisów
      i pamiętej o rególe prawej ręki.Powodzenia.
      • Gość: Kasia Re: PRAWO JAZDY IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 13.11.05, 20:25
        No niestety jest jedna strefa bez znaku na Zawodziu tak jak npisałeś. Jezeli
        masz dobrego instruktora to powinien Ci pokazać gdzie to jest.
    • Gość: UR Re: PRAWO JAZDY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:58
      Niewiem czy jeszcze egzaminuje Marciniak , jest wymagający
    • Gość: Kondziu Re: PRAWO JAZDY IP: *.info / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:59
      W dniu egzaminu około 2-3 godzin wcześniej zażyj sobie 3-4 tabletki
      uspokajające-2,95 zł kosztują w aptece i są ziołowe!
      POMAGA!!!
    • Gość: MAGDA Re: PRAWO JAZDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 23:29
      Dzieki wielkie za wszellkie inf:)) Przydazda mi sie:)...jakby Wam sie chcialo
      jescze wpomniec o bledach jakie popelniliscie wiecie:)zebym mogla przemyslec
      wsyztsko...
      a co do tabletek to thx za rade...ale chyba byłabym nie do życia,mialabym zbyt
      spowolnione ruchy...jeszcze bym gdzies usneła za kólkiem i by sie
      narobilo...jescez raz dzieki wielkie
      a za powodzenia oczywiscie===>>Nie dziekuje<wiem ze nie ładnie no ale przyjeło
      sie hehe>
      • Gość: JednoPiwo Re: PRAWO JAZDY IP: 212.87.240.* 14.11.05, 00:18
        Kierunkowskazy na placu, sporo osób zapomina w ferworze wjazdu miedzy pachołki.
        Uważaj na krótkie sekwencje świateł np. z trasy na legionów raz długo zielone,
        raz krótko sporo osób wjeżdza z rozpędu na czerwone.
        Słupki pierwszeństwa zwłaszcza na zawodziu, nie zapominaj o nich.
        Uważaj na przekroczenie prędkości (nikt Cię nie upomni, na koncu dowiesz się ile
        razy przekroczyłaś)
        Z drugiej strony nie jedź za wolno, na DK1 jak można 90 to jedz 80-90 jeśli
        warunki pozwalają.
        Znaki STOP (zwłaszcza rondo na kucelinie)
        Ciągłe linie,
        Skręty w lewo na światłach z czystym zielonym, rób naprawdę uważnie.
        Zapal światła...sezon jest.
        Bocznice kolejowe (przy włókniarzu), wszelkie torowiska ale też lusterka, musisz
        wyraźnie zaznaczyć że patrzysz, rozglądasz się, lekkie kiwnięcie głową może nie
        być uznane.
        Poproś gościa który wpuszcza na teren ośrodka zeby robił to ostatni raz :]

Więcej bym napisał ale brakuje czasu, swoją drogią myślałem nad stronką dla
        zdających prawko w częstochowie, może coś z tego kiedyś wyjdzie.
        • Gość: Monika Re: PRAWO JAZDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:17
          dzieki wielkie za info napewno sie przyda...jakbys znalazł/a wiecj zcasu to
          byłoby fajnie... a jescze jedno:)) czy egzaminator w odpowiednim czasie mowi
          kiedy mamy skrecic czy jakos w ostatniej chwili...nio i wlanise kolejne pytanie
          sa rozmowni czy nie...rozmawiac zaczynac temat czy lepiej nie??? nio i
          slyszalam o probie zdenerwowania zdajacego...<w sensie zeby sobaczy cczy jest
          odborny czy nie,jak sie zachowuje w trudnych sytuacjiach>czy to prawda???
          • Gość: Bobi Re: PRAWO JAZDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:15
            o skręcie egzaminator powiadamia oczywiście z wymaganym wyprzedzeniem. Jak Cię
            egzaminator polubi to pozniej bedzie mowił kilometr przed skrętem :D
            przypominając o kierunkowskazie :) Ja tak miałem jak przejechałem ponad połowę
            egzaminu i wiedziałem że chyba to oznacza jedno -ZDANE :) I płynna jazda
            pamiętaj! Egzamin egzaminem ale niektórych irytuje powolne przyśpieszanie
            • Gość: JednoPiwo Re: PRAWO JAZDY IP: 212.87.240.* 14.11.05, 17:02
              Powie przed zakrętem z odpowiednim wyprzedzeniem. Co do rozmowy to wyczujesz
              sytuacje, chyba lepiej skupic sie na jezdzie, egzaminator sam moze zaczac w
              stylu "to gdzie sie pani uczy?"
          • Gość: JednoPiwo Re: PRAWO JAZDY IP: 212.87.240.* 14.11.05, 23:52
            Co do "zdenerwowania zdajacego" to nie wiem o co może chodzić :) To jest taki
            efekt domina, jeśli zepsujesz jedną rzecz, on Cie upomni momentalnie jesteś na
            wyższych obrotach i popełniasz następne błędy myśląc o tym poprzednim.
            Nie mów egzaminatorowi czegoś w rodzaju: "a bo ja taka zestresowana jestem"
            "bardzo się stresuje" troszeczkę to drażni niektórych.
        • dudi_82 Re: PRAWO JAZDY 15.11.05, 11:15
          Super pomysł z tą stronką. No i ile możliwości. Przydałaby się taka stronka nie
          tylko z myślą o zdających ale i o tych co już zdali. Ogólnie stronka o ruchu
          drogowym w Częstochowie. Może z takiej stronki dowiedziałbym się czy miałem
          rację dyskutując z instruktorem na temat "czy przejeżdżając parkingiem pod
          realem z ulicy Michałowskiego aż do Kisielewskiego obowiązuje mnie zasada prawej
          ręki, czy też mam pierwszeństwo?" Instruktor mi mówił że mam pierwszeństwo no i
          wszyscy tam tak jeżdżą, ale przecież znaków tam nie ma więc...

Do Magdy

Ja w marcu zdałem za 2 razem. Za 1 Nowak mnie uwalił na mieście. Podobno
          strachliwy jest. A co do rozmów w trakcie zdawania to ja rozmawiałem z
          egzaminatorami tylko przed i po egzaminie. W trakcie egaminu ograniczałem się do
          potwierdzania że usłyszałem polecenie. A i oni rozmów nie zaczynali więc
          siedziałem cicho.
    • Gość: milka Re: PRAWO JAZDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:16
      witam!mam pytanko wiec w najblizszym czasie chce zaczac nauke prawa jazdy tzn.musze sie wyrobic do grudnia bo od stycznia podono drozej? mozecie mi polecic jakis konkretny punkt gdzie mogla bym zaczac kurs?bo jest wiele tych miejsc ale nie wiem gdzie bedzie najlepiej.za odp.z gory dziekuje
      • Gość: JednoPiwo Re: PRAWO JAZDY IP: 212.87.240.* 14.11.05, 23:47
        Poszukaj gdzieś w starszych wątkach był temat tylko o ośrodkach, każdy ma swój
        typ, ja zdawałem u Wojtka Błaszczyka w I aleji, bardzo fajna atmosfera. Chyba na
        czele w tamtym wątku stoi ośrodek "SEBA" bodajże z warszawskiej (pewien nie jestem)

• Gość: student Re: PRAWO JAZDY IP: *.trustnet.pl 15.11.05, 14:57
          masz racje -JednoPiwko tak chyba najbardziej jest rozpowszehnione osrodek SEBA sam tam chiodzilem teraz mam jazdy i napwrde jestem zadowolony wszytko na najwyzszym poziomie!!!!!!
    • Gość: Magda Re: PRAWO JAZDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:54
      Wogole niezle podpisalam sie Monka...a to wyżej tez ja pisałam hehe
      Jecsez raz dzieki za inf. a co do stronki to fajnieby byly...no teraz zamiast
      sie stresowac moglabym poczytac cos wiecej hehe
      dzieki jecsez raz
      pozdrwionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka