Dodaj do ulubionych

STUDENCI ZAOCZNI!!

15.11.05, 19:39
DLACZEGO UCZNIOWIE SZKÓŁ POLICEALNYCH I ZAOCZNYCH MUSZĄ PŁACIC ZA NORMALNE
BILETY!! WYBIERAJĄĆ SIE NA ZAOCZNE STUDIA MIAŁAM ULGE A TERAZ JUŻ JEJ NIE MA!
KAŻDE INNE MIASTO MA PRAWO ZNIŻKI A MY?!
Obserwuj wątek
    • Gość: anet Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:25
      tez jestem studentem zaocznym i mam ulgi wszedzie jak normalni studenci..wiec
      nie wiem o co ci chodzi
      • Gość: ejkejej Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:14
        "II. Do korzystania z 50 % ulgi w opłatach za przejazdy uprawnione są osoby:

1. Dzieci od 4 lat.
        2. Uczniowie dziennych szkół: podstawowych, gimnazjów, średnich i policealnych -
        na podstawie ważnej legitymacji szkolnej.
        3. Emeryci i renciści - na podstawie ostatniego odcinka renty, emerytury
        łącznie z dowodem osobistym oraz ich współmałżonkowie, na których emeryci i
        renciści otrzymują dodatki rodzinne - na podstawie legitymacji emeryta,
        rencisty wydanej przez ZUS i uprawniającej do świadczeń leczniczych
        współmałżonka wraz z jego dowodem osobistym.

mpk.czest.pl/taryfa.html"

to by potwierdzalo to co ja rowniez slyszalem (Uczniowie dziennych szkół-mowi
        samo za siebie) a mianowicie ze mpk odcielo sie i zaczni oficjalnie nie maja
        ulgi, co szczeze mam w d. i jezdze normalnie a tez ucze sie łikendowo:)
        • Gość: agata Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:48
          no ja też jeździłam,ale ostatnio mnie spisali..i 70 dych jestem w tył:/
        • Gość: TK Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:44
          Lasia, ty sie czytania ze zrozumieniem naucz. Pisze ci "Uczniowie dziennych
          szkół: podstawowych, gimnazjów, średnich i policealnych na podstawie ważnej
          legitymacji szkolnej" Gdzie ty tu widzisz adnotację o studentach? Studenci
          podlegają innym prawom, gdyż korzystają z ulgi ustawowej, a nie tej uchwalonej
          przez Radę Miasta...
          Co ty studiujesz wogóle, chyba marketing?
          Prostych spraw nie rozumiesz...
        • Gość: .. Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:25
          II. Z mocy ustawy do korzystania z przejazdów na podstawie biletów ulgowych uprawnione są osoby:
          2. Studenci - na podstawie art. 153 ustawy z dnia 12 września 1990 r. o szkolnictwie wyższym (Dz.U. Nr 65 poz. 385 ze zm.).
          3. Studenci państwowych i niepaństwowych uczelni zawodowych - art. 77 ustawy z dnia 26 czerwca 1997 r. o wyższych uczelniach zawodowych (Dz.U. Nr 96, poz. 590).

mpk.czest.pl/taryfa.html
      • Gość: agata Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:50
        hmm...no ja nie mam i wielu moich znajomych teżnie,ulgi sa tylko na przejazdy
        pkp a na mpk nie...jak jechałam na ulgowym bilecie to mnie spisali...
    • Gość: . Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 22:31
      To nie wina Panstwa tylko Rady Miasta Czestochowy bo to ona obciela znizki.
      Wszelkie pytania prosze kierowac do Rzecznika Urzedu Miasta, ktory jest organem
      wykonawczym Rady.
    • Gość: alek boldłin Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.21.pl 15.11.05, 22:40
      Przecież dzienne studia to również studia zaoczne. Nie wiem w czym problem? Po
      nocach się nie uczę przecież. A dziś sprawdzano mi legitymację i nie było
      problemu.
      • Gość: kierowfca Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 01:14
        Prościej byłoby zlikwidować ulgi i wprowadzić płatne studia.
        Niech wykształcenie będzie przywilejem o który się zabiega a nie smutnym
        obowiązkiem jak teraz...
    • Gość: iwona Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:52
      studentom zaocznym przysluguja ulgi bez ograniczen wiekowych, jesli kogos
      spisali i zaplacil to mial pecha, bo trzeba bylo jechac do mpk i kare by
      anulowali, sama mialam taka sytuacje kilka miesiecy temu i anulowali bez
      problemu
      • Gość: medalik Re: STUDENCI ZAOCZNI!! IP: 217.96.15.* 16.11.05, 11:20
        nie powinniscie miec wogole znizek, co to za studia, dawniej bylo sie ciezko
        dostac i pozniej to byli naprawde inteligentni i wyksztalceni ludzie a teraz
        kazdy kto zaplaci sie gdzies dostanie i bedzie magistrem, czy glupek czy nie.
        Pozniej sie slyszy jak 'studenci' kogos zabili itp. Wieczorowe i inne tego typu
        studia to tylko biznes, wiec nie placzcie jak znizek nie macie. Pozdrowienia
        dla wszystkich studentow studiow dziennych.
        PS. Pisze tak bo znam kilka osob, ktore sa imbecylami i 'studiuja' majac
        zajecia raz na tydzien lub dwa w weekendy, wymagania niskie i jeszcze
        przezywaja egzamy jakby im cos mogli zrobic puki placa. Jedna do Krynskiego
        chodzi, ktorys raz zmienia kierunek ale jakos dociagnie za ladnych pare lat na
        piaty rok i tez bedzie 'po studiach'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka