Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:33 Norwid miał zawsze 2 sale to teraz budują trzecią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xx Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:51 No to sie Bieganski powinien obrazic. Jak zwykle Norwid kosztem innych szkol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 00:01 A ja sadze ze TZN powinien sie obrazic... byla fajna propozycjia o budowie basenu... no ale...no comment:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateuszek Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.juranet.czest.pl 30.11.05, 10:55 Może by tak poprawić błąd w tytule bo napisaliście Nowidzie a nie Norwidzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Ciasna sala??? a byliście w Słowackim????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:53 Proponuje zwiedzanie sali gimnastycznej w I LO im J. Słowackiego - zrobioną z 2 sal lekcyjnych. A Norwid ma 2 i im ciasno. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ciasna sala??? a byliście w Słowackim????? IP: *.man.czest.pl 30.11.05, 16:28 prosze przeczytac dokladnie artykul Norwid ma klasy o profilu sportowym a co za tym idzie wiecej godzin zajec sportowych to czemu takie zdziwienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ciasna sala??? a byliście w Słowackim????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:40 Zdziwienie jest jak najbardziej zasadne. W koncu oni maja juz 2 sale, a w Bieganskim i Slowackim praktycznie takich sal NIE MA! Nie dziwie sie, ze uczniowie i nauczyciele moga byc oburzeni. Dla mnie jest to po prostu dziwne. Priorytetem dla miasta powinno byc zapewnienie godziwych warunkow uprawiania sportu jak najszerszej grupie mlodziezy, a nie faworyzowanie IX LO. Ciekawe czy rzecznik ustosunkuje sie co do planow rozwiazania problemow lokalowych tych dwoch szkol w kontekscie DelicPol Norwid. Bo wychodzi na to, ze inwestycja wcale nie ma sluzyc uczniom lecz klubowi. Szanowny Panie Lesnikowski z niecierpliwoscia czekam na rzetelna odpowiedz, co w zwiazku z ladowaniem pieniedzy w IX LO UM ma do zaoferowania pozostalym liceom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Ciasna sala??? a byliście w Słowackim????? IP: *.man.czest.pl 03.12.05, 08:27 Czemu nie piszecie, skad Kopernik wzial pieniadze na hale /czy tam odbywaja sie jakies rozgrywki ligowe ?/ W Norwidzie na "duzej" sali-25x12 mecze graja siatkarze Tej szkoly a na trybunach czyt.laweczkach zmiesci sie moze 60 osob.A Sienkiewicz, chyba nie jest juz szkola sportowa,jaka ma baze-slyszalem,ze z pieniedzy miasta na remont ich hali /kilka milionow/moznaby wybudowac ze dwie.W przypadku jednej i drugiej nie slyszalem o jakis sponsorach.Dlaczego nikt nie zapyta ile poszlo pieniedzy na CKS Budowlani,ile osob korzysta z tego obiektu/kiedys "wygoniono" z niego miedzynarodowy turniej pilkarski mlodszych grup wiekowych/.Juz slysze ,ze pieniadze dal TOTALIZATOR,a czy na utrzymanie obiektu dla grupki osob tez? Mysle ,ze slepa zawisc ludzka nie bedzie przeszkoda w budowie hali w Norwidzie.Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPERNIK Re: Ciasna sala??? a byliście w Słowackim????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 08:56 Kopernik starał się o hale przez.... 10 lat i nareszcie się udało. Kto widział starą "sale" na Koperniku przyzna mi racje, że budowa nowej była niezbędna (sala zrobiona z 2 klas, na piętrze - jak młodzież grała w koszykówkę to cały dół się trzął) co do rozgrywek - u nas co chwile są jakieś mecze: czy to liga szkolna w siatkówkę (dziewcząt i chłopców) czy w koszykówkę (rownież dziewcząt i chłopców) kiedyś ktoś zapytał naszą szkołę dlaczego nie bierzemy udziału w rozgrywkach piłki ręcznej (raczej nie z dobrych intencji tylko chodziło oto, że mamy najbardziej zbliżoną do idełau sale odnośnie tego sportu) a już teraz dużo klas nie ma zajęć WF'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ciasna sala??? a byliście w Słowackim????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:41 Jeszcze jedno. Zajecia specjalizacyjne dla klas sportowych odbywaja sie juz po zakonczeniu normalnych zajec przez uczniow wiec argument jest mocno chybiony, akurat sytuacje w IX LO znam z autopsji bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norwidzianka hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:56 tak tylko czy budowe "naszej" hali calkowicie sponsoruje miasto? a pozatym to gdzie słowackiemu mieliby wybudowac ta sale na dachu? (albo 100 letnia szkola albo hala sportowa;) A pozatym jak znam zycie to wiekszosc z was nawet ne byla na naszych salach... mała jest naprawde świetna... hehe chociaz w tym roku ja szkola pomalowala bo wczesniej jeszcze farba odpadala... jak moja mama ja pierwszy raz zobaczyla: "dziecko gdzie Ty do szkoly poszlas?"... Duza przyznaje ne jest zła ale wcale ne jest duza=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 20:26 Natomiast Bieganski o ile wiem ma juz przygotowaby uzbrojony teren, dawny parking Herkulesa. Co do malej sali w Norwidzie, to uwierz, ze jest duza w stosunku do sal innych szkol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VII LO Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:49 He he :P A my juz mamy hale i nie narzekamy na nia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPERNIK Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:18 Niop całe szczęście mamy hale. Jednak problem w innych szkołach jest dość poważny. Poza wymienionymi szkołami Traugutt ma też mały "kurnik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trauguciak Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.trustnet.pl 01.12.05, 19:04 Traugutt ma dwie sale ( jedna mniejsza, a druga większa ) i jakoś nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na ich rozmiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "chłopcy" Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:18 a bo Norwid to taka magiczna szkoła - dyrektor mrugnie okiem i mamy halę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.man.czest.pl 02.12.05, 07:39 Dobrze się podpisaliście " chłopcy " - wasza /celowo z małej/ prymitywna z przejawem zazdrości - trudno powiedzieć wypowiedż, świadczy o waszej dojrzałości albo chłopczyki o jej braku .Jeśli sądzicie , że zbudowanie hali to pstryknięcie palcem to może wasz dyrektor by to uczynił /jeśli wy w ogóle chodzicie do szkoły/.A ciągłe ataki,aluzje,szydzenie...itp. z Norwida naprawdę dla trochę inteligentnych /nie chłopców/ludzi powinna być odebrana jako dobra reklama TEJ SZKOŁY, bo jak inni nic nie robią to się o nich nie mówi!!!Prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "chłopcy" Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 23:11 jeśli nie łapiesz naszej /celowo z małej ;P/ wypowiedzi to chyba Ty nie chodzisz do tej szkoły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent99 Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 19:38 Wolę dwie sale w Trauguttcie niż trzy sale w Norwidzie. W Norwidzie nie da się "oddychać"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.man.czest.pl 03.12.05, 07:30 do absolwenta99 lekka przesada ja wole trzy sale w Norwidzie niz te dwie kiepskie w Traugucie (jedna mala druga niska z odskakujacymi klepkami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Re: Będzie sala w Nowidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:27 Urz Miasta sponsoruje Delc Pol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedno Piwo Re: Będzie sala w Nowidzie IP: 212.87.240.* 01.12.05, 23:09 Nie wspomne o V LO :/ Uwazam ze biegan, slowak i micek to powinny byc priorytety, tu sie nie da w nic grac, najwyzej w pchelki albo bierki. Pozdrawiam, szczegolnie VII LO, fajna hala. Odpowiedz Link Zgłoś