Dodaj do ulubionych

A gdzie wątek ? Niewygodny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 12:31
czy moze za dużo fałszu było?
Przecież był grzeczny.
Panie Moderatorze!
Gdzie wątek ze Corek i Iwonek dość?
Widać,że Forum jest kontrolowane.
Ale tylko wątki niewygodne są usuwane.
Szkoda, bo było ciekawe.
Prosze o powrót wątku.
Obserwuj wątek
    • redakcja_czestochowa Re: A gdzie wątek ? Niewygodny 04.12.05, 12:35
      Wątek zawierał treści naruszające regulamin forum i - zgodnie z regulaminem -
      został usunięty. Nie będziemy dłużej tolerować na forum treści tak wulgarnych.
      • Gość: Niunia Re: A gdzie wątek ? Niewygodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 12:42
        Tam nie było NIC wulgarnego.
        Można zawsze wyciąć tylko wypowiedzi wulgarne
        No ale jak Forum rzadzi petromyzoniformes
        to nic dziwnego.
        Powodzenia.
        To Forum wogóle schodzi na psy.
        • Gość: pitrek Re: A gdzie wątek ? Niewygodny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 12:47
          to co tu jeszcze robisz ?
          • Gość: Ruda raz ostatni Re: Do Redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:24
            Szanowna Redakcjo , jest wiecej wątków ,które nalezałoby natychmiast
            usunąć.Ostatnio, tolerujecie skandaliczne wpisy .
            Obrażające wątki, skierowane personalnie.
            Jeden taki na którym lano pomyje na okresloną osobe , nikomu nie przeszkadzal.
            A było tam nader wulgarnie.
            Mało tego ,podane były nie sprawdzone wiadomości , w kontekście pejoratywnym.
            Czasem nasuwa sie wątpliwość , czy to forum nie jest "ręcznie sterowane" .
            Bo kilkakrotnie używany "usun watek" nie daje efektu
            Jesli, nie wprowadzicie obowiązku logowania , to forum stanie się polem do
            popisu dla różnych klonujących się troli.
            I zamiast służyc nam , bedzie miejscem załatwiania prywatnych rozgrywek.
            A chyba nie taka była pierwotna idea.
            Dziurawe macie sito.Bardzo dziurawe.
            • ja_corka Re: Do Redakcji 04.12.05, 13:28
              A ja na przekor wszystkim mam sie dobrze.
              Zyje, i mam zamiar jeszcze robic to dluuugo
              chociaz moze co niektorym to nie na reke
              Jakoś moje okazuje sie prawdą.
              Pozdrowienia dla Redakcji.
              Popieram wypowiedz Rudej.
              • ja_corka Re: Do tych mądrych na Forum 04.12.05, 13:34
                www.gaudemater.pl/opk/polski/index.html
                kliknij literatura.....
                i zobacz jak wygląda moja makulatura ..ta przechwycona przez A czy ZZ czy ten
                nowy pet....cos ta, czyli IL.

14 grudnia o godz. 18.00 zapraszamy Państwa na promocję zbioru Klubu
                Poetyckiego "Złota Jesień":

"Rymowane to i owo"

Członkowie Klubu Literackiego "Złota Jesień" przy Ośrodku Promocji
                Kultury "Gaude Mater" w Częstochowie, pragnąc włączyć się aktywnie do
                akcji "Cała Polska czyta dzieciom", dają do rąk najmłodszym czytelnikom ten
                właśnie tomik wierszy. Słowo "dają" jest w pełni uzasadnione, ponieważ książki
                zostaną przekazane nieodpłatnie do bibliotek, placówek dydaktycznych i
                wychowawczych głównie na terenie powiatu częstochowskiego i miasta Częstochowy.
                Autorzy pragną, aby ich wiersze trafiły do wszystkich dzieci.
                Teksty, projekt okładki, rysunki, opinie merytoryczne polonistów i metodyków
                szkolnych oraz przygotowanie całości do druku wykonano nieodpłatnie. Inicjatywę
                wspomagali: Centrum Amatorskiego Ruchu Artystycznego w Częstochowie,
                Stowarzyszenie "Nasza Częstochowa", Zofia i Andrzej Jezutko (z rodziną).

• Gość: I.LEŚNIKOWSKI "JA-CÓRKA" i "PETROCOŚTAM" IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 05.12.05, 11:20
                  Do "Ja_Córka":

Pani obsesja na moim punkcie widoczna w rozmaitych wpisach znamionuje daleko
                  posuniętą chorobę. Przypisywanie mi (wpisuje pani "IL" - moje inicjały używane
                  w trakcie dyskusji na forum) chorobliwych wpisów pod pseudonimem "Petrocośtam"
                  wykracza poza śmieszność, którą obdarza pani nieustannie w ciągu całego dnia
                  forum dyskusyjne Gazety Wyborczej. Jest pomówieniem. Ostrzegam, że kolejna taka
                  supozycja zakończy się dla Pani w sądzie. Będzie Pani bardzo wstyd, poza tym
                  ujawni się kto używa nicku "petrocośtam"...
                  I niech pani użyje całego nazwiska a nie inicjałów (mówię o moich inicjałach) -
                  rónież własnego. W głoszeniu własnych poglądów również potrzeba śmiałości a nie
                  skrywania się pod chorymi nickami.

Do "Petrocośtam":

Podziwiam. Tyle pracy włożonej na tym forum... Widać moje stwierdzenia, że
                  czarnego PR trzeba się uczyć, nie poszło na marne. Ten styl, używanie
                  piktogramów... Ta nieustannie obrzydliwa treść i delikatne wskazywanie na
                  autora... Majstersztyk. Naprawdę. Tylko, że aby nagle ni stąd ni zowąd pisać
                  tego rodzaju teksty, trzeba mieć powód.
                  Efektem bowiem tych wpisów jest to o czym kilkakrotnie pisałem: sympatia dla
                  obrzucanego błotem... No i natychmiast wskazuje się palcem na mnie jako autora.
                  A może o to chodzi? TYLKO, ŻE TO ESBECKA METODA. MASZ WPRAWĘ?
                  Czy nie warto zatem pokusić się o zlokalizownie autora podpisującego
                  się "petro...."? Myślę że warto.

Ireneusz Leśnikowski

• petromyzoniformes Do rzecznika UM 05.12.05, 11:44
                    O, przepraszam

W żadnym z moich wpisów nie ma wulgaryzmów.
                    Żaden z moich wpisów nie pojawił się bez logowania – wszystkie niezalogowane są
                    podszywaniem się pode mnie, a tym samym są potwierdzeniem moich słów i
                    uzasadnieniem rozpoczętej przeze mnie krucjaty.

Żaden z moich wpisów nawet nie sugerował, że pisze to rzecznik. Wręcz
                    przeciwnie, w jednym z nich właśnie celowo przytaczam wyjaśnienie terminu
                    „rzecznik”, pochodzące ze słownika języka polskiego, by wreszcie zrozumiano, że
                    nie jest on ani chłopcem do bicia, ani kolegą z podwórka, a „tym, kto występuje,
                    przemawia w czyimś imieniu” i którego obecność na forum GW jest jedynie
                    przejawem jego dobrej woli.

Cała reszta jest interpretacją i jej ewidentnym nadużyciem, jak widać bardzo
                    skutecznym – na co dał się złapać nawet bogu-ducha-winny przedstawiciel Urzędu
                    Miasta.

Właśnie z takimi manipulacjami walczę!
                    Bezprzedmiotowemu jazgotowi – zdecydowanie NIE!!!
                    Bezpodstawnym pomówieniom – NIE!!!
                    Politycznym manipulacjom – NIE!!!

Rzeczowej dyskusji i wzajemnemu szacunkowi – Trzy Razy TAK!!!

Tako rzecze petromyzoniformes

• kubiss Re: Do rzecznika UM 05.12.05, 11:55
                      Zgadzam sie z Panem Rzecznikiem-Petromyzoniformesem.
                      Tylko konkrety i bez pomówień
                      • petromyzoniformes Poprawianie kubissa 05.12.05, 12:05

Jest:
                        Zgadzam sie z Panem Rzecznikiem-Petromyzoniformesem.

Powinno być:
                        Zgadzam sie z Panem Rzecznikiem i z Petromyzoniformesem.
            • redakcja_czestochowa Re: Od Redakcji 04.12.05, 13:32
              Bardzo poważnie zastanawiamy się nad wprowadzeniem obowiązku logowania się na
              forum. Mamy nadzieję, że nie skomplikuje to życia naszym wiernym forumowiczom.
              Potwierdzeniem może być post Rudej, która należy do najwierniejszych. Być może
              rzeczywiście będzie to skuteczny sposób na ograniczenie postów naruszających
              dobre obyczaje. Tym bardziej, że - o ile się orientujemy - pochodzą one głównie
              od osób odwiedzających forum okazjonalnie lub od bardzo niedawna. Pozdrawiamy.
              • Gość: Ruda Re: Od Redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:36
                Szkoda by było śmierci tego forum.A niestety ,daje sie zauważyć ,że Ci co mają
                coś do powiedzenia sensownie i konkretnie odpływają.
                Pozdrawiam serdecznie Ruda
              • ja_corka Re: DO Redakcji 04.12.05, 13:38
                Na Forum w innych duzych miastach......Warszawa, Wroclaw Poznań bez lohowania
                nie ma mozliwości dodania żadnego wpisu.
                W czasie w ktorym dostep do internetu maja juz dzieci z podstawowki,
                powstaja wlaśnie takie kwiatki jak ostatnio.
                Nie należy się wiec Redakcjo ZASTANAWIAC, tylko dzialac
                • kubiss Re: DO Redakcji 04.12.05, 14:00
                  Całkowicie przychylam się do tego żeby się logować :-)
                  Niejednokrotnie już pisałem że wraz z coraz tańszym dostępem do internetu
                  napływać będą różne życiowe kaleki i niezrównoważeni psychicznie osobnicy
                  którzy wykorzystując to że raz mogą być zz a innym razem CC atakować będą tych
                  którzy się logują . Jednak ostatnie perfidne i podłe ataki jakie miały miejsce
                  na koleżanki zakrawa na potępienie i potwierdza konieczność logowania się .
                  Jestem przekonany że wielu stałych forumowiczów przychyli się do obowiązkowego
                  logowania bowiem wyeliminuje ono najbardziej chamskie posty jakie coraz częściej
                  pojawiają się na forum .

Z szacunkiem ..... Kubiś

PS.Korzystając z okazji chciałbym podziękować moderatorowi za wcześniejsze
                  wycinanie w całości obelg kierowanych pod moim adresem .
              • petromyzoniformes Do Redakcji 04.12.05, 13:50
                Państwo prawa
                Śmiem zauważyć, że wiele zalogowanych tu od dawna osób nie wahało się użyć
                niewybrednych manipulacji, kłamstw i oszczerstw, by tylko dopiąć swego –
                przeforsować swą jedyną i nieomylną wolę i oszkalować kogokolwiek, kto wydawał
                się im niewygodny. Dominacja nieustającego bełkotu na forum sięgnęła zenitu,
                manipulowanie nickami, podszywanie się pod innych, nieustanne wypisywanie do
                samego siebie jest normą

Bezprzedmiotowemu jazgotowi – zdecydowanie NIE!!!
                Bezpodstawnym oszczerstwom – NIE!!!
                Kłamstwom i manipulacjom – NIE!!!

Żadne logowanie nic tu nie zmieni, to sprawa etyki

Koalicjo antyrudojacórkowa – do boju!

• ulisses_czwa Re: Do Redakcji 04.12.05, 14:01
                Jak juz jakis czas temu pisałem o wprowadzeniu obowiazku logowania, to Redakcja pozostała obojętna na ten postulat... A to co się teraz dzieje to było bardzo łatwe do przewidzenia... Teraz nagle po wpisie Rudej Redakcja zastanawia się czy interweniować... W tym momencie ilość postów na forum nie przekłada się na jakość i redakcja popiera taki stan rzeczy... Jak długo? Zobaczymy... Ja sie wyłaczyłem z pisania, bo to nie ma sensu... Zająłem się konkretami (Stadion, czasami wtrące zdanie w innym CIEKAWYM temacie - ale jako ZALOGOWANY), bo reszta to "tematy-bluzgacze"... Oczywiscie zaraz pojawia się głosy przeciwne temu - ze to ograniczenie wolnosci wypowiedzi itd... To nie jest ograniczenie wolności wypowiedzi... W gospodarce też mamy reglamentacje i nie każdy może otworzyc stacje benzynowa, stawiac kopalnie itd. nawet jakby miał pieniądze na te cele... Jesli ktoś pisze, to powinien się umiec podpisać pod tym textem własnym nickiem (lub nazwiskiem)... To jest wówczas forum, a nie miejsce bluzgów z jakim mamy do czynienia teraz... Poza tym prosze wprowadzic do regulaminu, że kazdy może posiadac tylko jedno konto - aby uniknąć zakładania 20 kont przez jedna osobe... bardzo łatwo sprawdzic to po IP... Wy jestescie gospodarzem i Wy dyktujecie warunki... DURA LEX, SED LEX...
                • kubiss Re: Do Redakcji 04.12.05, 14:04
                  Dokładnie ! Jedno konto bo Petrozolniforbes za tydzień przemieni się w innego
                  śiakiegoś osobnika .....:-)
                • Gość: sieciowiec Re: Do Redakcji IP: *.prenet.pl 04.12.05, 16:12
                  >- aby uniknąć zakładania 20 kont przez jedna osobe... bardz
                  > o łatwo sprawdzic to po IP...

Takis madry !
                  A co z osiedlowymi sieciami ... setki osob maja taki sam IP.
                  Idac Twoim tokiem rozumowania beda rozmawiac jedynie przedstawiciele sieci !
                  REWELACJA !

Moze lepiej zlikwidowac forum ;)

• singielek1 Obowiązek logowania na forum. 04.12.05, 14:06
                A jak to robią w innych miastach:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=27430397&a=27430397
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=27430397&a=27691387
                willi2 pisal tez m.in. jako "bartoszcze". gadka faktycznie jest nieco jalowa,
                tym bardziej, ze mozna stworzyc x loginów. jednak na to jest metoda w postaci
                opcji 'nieprzyjaciel', co skuteczie pozwala uniknac ogladania frustrata.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=27430397&a=32813881
                okazuje sie, ze istnieje techniczna mozliwosc, by wprowadzic wymog logowania
                YLKO dla osob rozpoczynajacych nowy watek. wymog logowania NIE dotyczylby
                forumowiczow bioracych udzial w dyskusji w ramach rozpoczetych juz watkow. na
                pewno w pewnym stopniu ograniczyloby to zamieszczanie spamu na naszym forum.
                jak sadzicie, warto dla proby wprowadzic takie zmiany?

Pozdrawiam
                • Gość: ninka Re: Obowiązek logowania na forum. IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 14:12
                  A co ja zrobie sierotka, od 4 lat jestem niezalogowana i nie zamierzam, bo nie
                  mam zamiaru byc ninka267825456;-((((
                  Petromyzoniformes ma racje, to sprawa etyki
                  • Gość: storima Re: Obowiązek logowania na forum. IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 14:44
                    Napisalem gdzies niedawno, ze zrobilo mi sie przykro (juz mi przeszlo).
                    Gdziekolwiek od dluzszego czasu czytajac wpisy zwiazane z miastem natrafialem na
                    zenujace,
                    beztematycznie wklepywane wpisy, atakujace bez powodu zwiazane z miastem urzedy,
                    osoby.
                    Inne wpisy, watki, ktore przynaleza raczej do domeny czatow, nieczytajac je omijam.
                    Stad tez zadziwia mnie wyzalanie sie na innych, gdy samemu tego rodzaju nieuczciwa
                    taktyka atakuje sie bezpodstawnie i nietaktownie innych.
                    Protestuje rowniez przeciwko podpisywaniu sie na FCz "ja FCz" "MyFCz", chocby w
                    organizacji ostatniego spotkania "Forumowiczow".
                    Prosze wiec napisac ja i ja i ja organizujemy prywatne spotkanie i nie nazywac
                    tego spotkania "spotkaniem forumowiczow".

Jesli chodzi o dyskusje na temat logowania to rowniez i ja poruszalem ten temat,
                    lecz jak i w przypadku ponownego wniesienia tematu przez Ulissesa, nikt
                    rzeczowej dyskusji w tej kwestii nie podjal.

Cieszy mnie fakt, ze dyskusja sie rozpoczela. Szkoda tylko, ze po protestach na
                    temat dominowania FCz i uzurpowania sobie wystepowania w jego imieniu.
                    • Gość: storima Dodam jeszcze IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 14:48
                      Dodam jeszcze, ze osoby, ktore protestuja przeciwko wielonickowosci innych, nieraz
                      to czynily.
                      Nie widze w tym nic zlego.
                      Jedynie chodzi mi o uczciwe stawianie sprawy, a nie czynienie z siebie ofiar
                      forumowych zamachow wielonickowych osobnikow;))))
                      • Gość: storima Re: Dodam jeszcze IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 15:36
                        Autor: Gość: Ajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                        Data: 19.11.05, 22:51

(...)
                        Częstochowianie, jesteści inni, chyba lepsi od mieszkańców różnych miast,
                        szanujcie to, swoje obyczaje, które Was wyróżniają, swoją nietypową, wdzięczną
                        gwarę. To jest miasto godne uwagi nie tylko ze względu na Jasną Górę, choć to
                        bardzo ważne miejsce dla Polaków. To miasto jest dobrym przykładem "wielkiej
                        małej Oczyzny". Pozdrawiam Was.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=32122365&a=32232832
                        _____________________________________________________________________________
                        To tak dla przypomnienia, ze i FCz jest w pewien sposob wyjatkowym forum w kraju.
              • Gość: hm..... Re: Od Redakcji IP: *.prenet.pl 04.12.05, 16:26
                Niech żyje UPKiW w GW - Częstochowa!!!
              • lookas.prv.pl Re: Od Redakcji 04.12.05, 16:41
                Nie ma się nad czym zastanawiać Redakcjo.

Od pewnego czasu pisanie tutaj przestało dawać jakąkolwiek przyjemność, gdyż
                tych, którzy piszą pod stałymi nickami lub są znanymi Forumowiczami odrazu
                spotyka lawina mięsa, pomówień i ataków - jak mniemam tworzonych przed jednego
                zakompleksionego człowieka, któremu to sprawia istną przyjemność.

Niech już skończą się te nicki: zaskoczony, zdumiony, ZZ, A, SiostraZakonna, yy,
                itd itd itd...

Moim zdaniem powinna liczyć się jakość, a nie ilość. Jestem za jak najszybszym
                wprowadzeniem obowiązku logowania.

Co do pomysłu Ulissesa: niestety jedno konto na jedno IP jest niewykonywalne ze
                względów technicznych :-/ (szkoda..), ale można to obejść stosując coś takiego
                jak "cookies" - ciasteczka. Można dzięki nim bez problemów rozpoznać delikwenta
                piszącego nawet pod kilkoma nickami.

Jestem również za banowaniem kont.

W końcu to Redakcja jest tutaj gospodarzem i jakie wprowadzi reguły to takie
                będą obowiązywać. Jak się komuś nie spodobają, to nikt go tutaj na siłę nie
                trzyma. To niestety zadziałało w tym wypadku - szkoda, że w drugą stronę -
                interesujący ludzie po prostu stąd odeszli... Szkoda.

• Gość: storima Re: Od Redakcji IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 16:57
                  Pytanie:
                  Czy obowiazek logowania rozwiazal ten problem na innych forach???
                  Redakcja moze zaznajomic sie z doswiadczeniami innych forow "GW",
                  takich jak przykladowo FKraj. Istnieja zreszta specjalisci od forow "GW", ktorzy
                  zwiazani sa z "Forum o Forum".

• redakcja_czestochowa Re: Od Redakcji 04.12.05, 17:09
                    Wpływ logowania na poziom debat na forum jest dyskusyjny. Byc może mniej jest
                    postów wulgarnych i agresywnych, ale na ogół zauważalnie zmniejsza się liczba
                    dyskutantów i to nie zawsze o tych, którzy nie są mile widziani. Pozdrawiamy.
                    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI JEDEN IP - JEDEN KOMPUTER - I BĘDZIE SPOKOJNIEJ IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 05.12.05, 10:51
                      Propozycja logowania jest bez sensu, ponieważ niczego nie zmienia. Każdy może
                      sobie założyć ile chce kont i uprawiać ten sam proceder, który uprawiał
                      wcześniej podpisując się np. ".", "mariola", "zz", czy "petrocośtam". W
                      przypadku logowania ktoś może sobie zastrzec nick "IL", "I.
                      Leśnikowski", "rzecznik UM". I co wtedy?

Jestem za widocznym IP - to pokazuje, że "nadaje się" z "prenet.pl", z
                      Francji, Niemiec, Belgii, z Katowic, z "częstochowa.sdi...." itd. lokując w tym
                      samym wątku 10 wpisów w ciągu 3 minut. Widoczny jest także adres z Urzędu
                      Miasta...

Jedyna sensowna wydaje mi się propozycja Ulissesa:
                      "Poza tym prosze wprowadzic do regulaminu, że kazdy może posiadac tylko jedno
                      konto - aby uniknąć zakładania 20 kont przez jedna osobe." Dzięki włąśnie IP.

I nie jest to ograniczanie dostępu. Nikt normalny nie idzie do kafejki by
                      wpisać coś na forum jeśli ma komputer w domu. Jeśli to robi, to znaczy, że jest
                      sam przekonany, że robi coś złego. Forumowiczów, którzy mają własny komputer w
                      domu ze stałym dostępem do internetu jest wystarczająco dużo, by nie mówić o
                      ograniczeniu dostępu do dyskusji.

Tutaj należy powiedzieć jedno - czy ktoś pisze zalogowany czy nie - i tak jego
                      komputer zostawia u administratora IP. Więc czy znieważy kogoś zalogowany czy
                      nie - i tak może najeść się wstydu.

Ireneusz Leśnikowski
                      • Gość: ????????????? Re: RZECZYWIŚCIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:56
                        Tutaj należy powiedzieć jedno - czy ktoś pisze zalogowany czy nie - i tak jego
                        > komputer zostawia u administratora IP. Więc czy znieważy kogoś zalogowany czy
                        > nie - i tak może najeść się wstydu.
                        Naprawdę?
                      • ulisses_czwa Re: JEDEN IP - JEDEN KOMPUTER - I BĘDZIE SPOKOJN 05.12.05, 12:41
                        > Propozycja logowania jest bez sensu, ponieważ niczego nie zmienia. Każdy może
                        > sobie założyć ile chce kont i uprawiać ten sam proceder, który uprawiał
                        > wcześniej podpisując się np. ".", "mariola", "zz", czy "petrocośtam".

Wcale nie jest bez sensu i wiele zmienia... Logując się wiem i mam 100% pewnośc, że NIKT się nie podszyje pode mnie, pod Pana itd.... Co do ilości kont, to nie znam budowy tego forum od strony technicznej i nie moge stwierdzić, czy się da wprowadzić metode selekcji zdublowanych kont czy nie. Ale przeciez istnieje takie coś jak IP wewnętrzne i zewnętrzne... Nie jestem specjalistą-infortmatykiem, wiec wypowiedzi w tej sprawie zostawie fachowcom... Powiem jedynie, ze na naszym piłkarskim forum Juventusu mamy zarejestrowanych ponad 13.000 kibiców - każdy ma swoje konto i nasi admini są w stanie zlokalizowac zdublowane ip... Forum monitoruje tylko 12 osób... Porzadek i KULTURA wypowiedzi jest zdecydowanie większa niż tutaj, a czesto głos zabierają ludzie w wieku 10-xx lat... i wolnośc wypowiedzi jest również zachowana... Jednak nasze forum ma inną budowę niż FCz i nie wiem czy uda się tą technikę przenieść tutaj :/

> Jestem za widocznym IP - to pokazuje, że "nadaje się" z "prenet.pl", z
                        > Francji, Niemiec, Belgii, z Katowic, z "częstochowa.sdi...." itd. lokując w
                        > tym samym wątku 10 wpisów w ciągu 3 minut. Widoczny jest także adres z Urzędu
                        > Miasta...

Widoczne IP to nie do końca super rozwiązanie... Takie IP jak Pan wymienia pojawiają się sporadycznie... Najczęściej są to "neoplus.adsl.tpnet.pl", "internetdsl.tpnet.pl", które stanowią około 75% wszystkich widocznych fragmentów IP... Tylko nieliczne są z "icis.pcz.pl :)", "agora.pl", "um.gov.pl" czy z końcówką ".de" , ".fr"...

> Jedyna sensowna wydaje mi się propozycja Ulissesa:
                        > "Poza tym prosze wprowadzic do regulaminu, że kazdy może posiadac tylko jedno
                        > konto - aby uniknąć zakładania 20 kont przez jedna osobe." Dzięki włąśnie IP.

Tak jak pisałem wyżej... Nie wiem czy od strony technicznej gazeta.pl jest to w stanie wykonać...

> W przypadku logowania ktoś może sobie zastrzec nick "IL", "I.
                        > Leśnikowski", "rzecznik UM". I co wtedy?

Proponuję, aby zarejestrował sobie Pan któryś z wybranych nicków np. "Rzecznik_UMCz" lub "Ireneusz_Leśnikowski", a resztę (to jest dosłownie kilka kombinacji) gazeta zastrzegła/zablkokowała... Wówczas nikt się nie podszyje pod pana i adres ip. "um.gov.czwa" nie bedzie potrzebny... Chyba, że gazeta wprowadzi jeszcze taką opcję jak widoczne częściowo IP (tak jak jest teraz) nawet po zalogowaniu... Np. "Ireneusz_Lesnikowski" i obok widoczne ip. urzedu miasta jak w momencie nie zalogowania. To chyba byłoby jakies kompromisowe wyjście z sytuacji... Wiadomo, że nigdy się wszystkich nie zadowoli...
                        Pozdrawiam...
                  • Gość: storima O banowaniu IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 17:16
                    O ile sie nie myle, to dewiza forow "GW" jest wlasnie brak banowania.
                    W ten sposob dopuszcza sie rowniez do glosu opinie, ktore niekoniecznie sa
                    propagwane przez AGORE. Banowanie na otwartym forum, choc rozumiem zwolennikow,
                    to jednak cos czy zajmowal
                    UKPiWP, a obecnie przoduja w tym co niektorzy politycy.
                    Banowanie istnieje na forach prywatnych "GW", bo sa to jak sama nazwa mowi: fora
                    prywtane.
                    Rowniez ograniczenie rejstracji nicku do jednorazowegj mozliwosci zapisu, uderza
                    w sama idee otwartych forow. Jesli ktos chce wypowiedziec sie anonimow, i nie ma
                    zamiaru utorzsamiac sie ze swoim stalym nickiem, tak wlasnie czyni, bo na tym
                    polega otwarte forum.

Dyskusja tutaj nabiera tempa wraz z pojawianiem sie rzeczowych argumentow.

• lookas.prv.pl Re: O banowaniu 04.12.05, 17:26
                      Nie mam na myśli zaraz wprowadzać jakiś krwawych rewolucji :-)

Niestety istnieją tutaj nicki, które służą tylko i wyłącznie do robienia szumu
                      na Forum. Jak ktoś kogoś obraża od kur*** chu*** poje***** i Żydów to chyba nie
                      jest to zbyt przyjemne.

Banowanie samo w sobie jest ostatecznością na każdym szanującym się Forum.
                      Ja tylko proponuję. Piszę na wielu forach i wszędzie trzeba się liczyć z tym, że
                      jeśli się nie dostosujemy do zasad panujących w danym miejscu to zostaniemy z
                      niego usunięci.

Wszelkie decyzje leżą po stronie Redakcji i to jakie one będą to zależy od niej.
                      No i trzeba się będzie do nich dostosować :-)

• lookas.prv.pl Re: Od Redakcji 04.12.05, 17:18
                    Nie wiem czy rozwiązał, ale myślę, że gorzej już być na pewno nie może. To co
                    się teraz tutaj dzieje przekracza wszelkie normy. Chyba sam to przyznasz Storimo?

Można by pójśc na rekę logującym się w taki sposób, aby wprowadzić automatyczne
                    logowanie (domyślnie by było wyłączone, np. gdy ktoś korzysta z cafejek itp),
                    ale jeśli ktoś ma tylko jedno konto i korzysta tylko z jednego komputera to jest
                    taka możliwość, wtedy logowanie nie byłoby uciążliwe. Tak jest np. na Forum
                    Politechniki.

Pozdrawiam.

• Gość: hm.... Re: Od Redakcji IP: *.prenet.pl 04.12.05, 17:07
                  Brawo lookas!!! Jeślibyś przedstawił swoje poglądy tow. Fidelowi - urząd I-
                  szego cenzora na Kubie masz w kieszeni.
                  Taaaak - internet dotarł pod najbardziej zapyziałe strzechy - tylko po co???
                  • lookas.prv.pl Re: Od Redakcji 04.12.05, 17:14
                    Uderz w stół, a....

Miej odwagę się przyznać kim jesteś kolego.

Wyraziłem swoją opinię na ten temat i kończę dyskusję ku Twojemu zadowoleniu.

• Gość: storima Re: Od Redakcji IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 17:30
                      Lukaszu, nie ma co konczyc dyskusji.
                      FCz, jak pisalem wczesniej jest jednym z forow "GW".
                      Nie wydaje mi sie wiec, ze rozwiazania w rodzaju takich jakie posiada
                      Politechnika sa mozliwe do przeprowadzenia.
                      Zreszta, na ten temat najadekwatniej moze sie wypowiedziec tutaj Redakcja.
                      I jeszcze, forum Politechniki, nie jest forum otwartym , a fora "GW" poza
                      prywatnymi sa.

Pozdrawiam
                      • Gość: storima Dla zaintersowanych IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 17:38
                        Podaje linki:

wyjasnia dokladnie idee forow "GW" oraz korzysci plynace z logowania:

forum.gazeta.pl/forum/0,62499.html
                        Forum o forum, tam rowniez mozna wyczytac odpowiedzi na postawione tutaj pytania:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
                      • lookas.prv.pl Re: Od Redakcji 04.12.05, 18:01
                        I jest to słuszna idea Storimo.

Ktoś chce coś napisać, coś dla dobra ogółu (wyjawnić jakąś tajemnicę...
                        sprawę..), i dla swojego dobra nie chce od własnym nickiem. Rozumiem to.

Tak właśnie miało być. I było, dawniej. Niestety ludzie nie umieją z tego
                        korzystać. Nie umieją korzystać z tego o czym piszesz. Może nie ludzie, a kilka
                        osób - prowokatorów.

Wypowiedziałem swoje zdanie na ten temat. Wiem, że ono się może liczyć i może
                        się wcale nie liczyć. Jak będzie tak będzie - dostosujemy się.

PS. kończę dyskusję z tamtym osobnikiem.

• Gość: petromyzoniform Re: Od Redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 17:48
                      Tako rzecze petromyzoniformes czyli A - ZZ-
                      powiedział rzecznik, rzecznikowi o rzeczniku dla Forumowiczów G.W. Częstochowa
                      • Gość: storima Re: Od Redakcji IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 18:00
                        Gość portalu: petromyzoniform napisał(a):

> Tako rzecze petromyzoniformes czyli A - ZZ-
                        > powiedział rzecznik, rzecznikowi o rzeczniku dla Forumowiczów G.W. Częstochowa

Na temat dorzucic cos to nie laska???
                        • t3d1 Re: Od Redakcji 04.12.05, 20:09
                          ja jestem jak najbardziej za wprowadzeniem musowego logowania :) bedzie mniej beznadziejnych postow od osob ktore wchodza na forum tylko po to aby powyzywac i pisac jakies bzdurne posty :) Temu komu zalezy na wypowiedzneiu sie ZALOGUJE SIE i napisze to co ma napisac :)
              • Gość: Logowicz Re: Od Redakcji IP: *.com / *.strefa.com 05.12.05, 14:39
                popieram. i nie mam nic wiecej do dodania. wtedy nie bedzie takiego burdelu jak
                jest teraz ze kazdy sobie moze zalozyc jakis beznadziejny watek bez zadnych
                konsekwencji. jesli szukacie moderatorow to prosze pisac na ebbay@interia.pl

pozdrawiam
              • Gość: expertum credere p wyjatek potwierdzi regule IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 05.12.05, 21:24
                prosze nie zmuszac mnie do logowania sie na forum, bo jestem tak orginalny
                niepowtarzalny i niepodrabialny i jedyny w swoim rodzaju jako czlowiek
                instytucja ze prawdopodobnie nie zachodzi potrzeba przepuszczania mnie przez
                sito logow hasel i tym podobnych. a ze nawet nie majac dostepu do logow serwera
                mozna zlokalizowac internetowego chama/ice dowiodlem niejednokrotnie. z
                pozdrowieniami deszczowo piwnymi.

a.j.s.
                • kubiss Re: wyjatek potwierdzi regule 05.12.05, 21:30
                  To kolega Expertum credere p wyjechał za pracą? - Przepraszam że pytam ?
      • Gość: Angela Re: Do Redakcji IP: *.net / *.flatpla.net 04.12.05, 20:46
        Szanowna Redakcjo, najwyższa pora coś z tym zrobić. Było bardzo miło, ale teraz
        większość z tych, którzy zabierali głos wycofała się. Zostawili pole Tym, którzy
        mają niebywałą frajdę z podsycania niezdrowej atmosfery. Zobaczcie ilu ze
        starych forumowiczów jeszcze ma coś do zaoferowania, kto jeszcze zgłasza istotne
        problemy związane z miastem. Na palcach jednej ręki można policzyć wątki godne
        uwagi. Znakomita większość to bełkot i obraźliwe zwroty. Nawet ludzie na
        eksponowanych stanowiskach włączyli sie w pyskówki. Zmieńcie coś w zasadach
        poruszania sie po Forum, bo z ciekawej formy komunikowania zamieniło się w rynek
        i zgraję przekrzykujących się przekupek. Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: ninka Angelo, IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 21:22
          wlasnie ze bynajmniej nie bylo milo.

Bylo milo moze tym, ktorzy publicznie spowiadali sie z przebytych kapieli, z
          umawiania sie na gg, z osobistych, nikogo nie obchodzacych szczegolow.
          Na pewno nie bylo milo tym, na ktorych spadal stek niezasluzonych inwektyw,
          chamskich odzywek, atakow tylko za to, ze osmielili sie pojawic na forum.

Nie bylo wcale milo i wielu cennych dyskutantow opuscilo forum, i slusznie.

Niczego nie mozna pochwalic, bo zaraz rozpoczna sie polityczne ataki
          Zadnej dyskusji nie mozna rozpoczac, zeby nie wyzwali cie od glupkow i faryzeuszy
          Jedyne, co mozna - to sprzedawac, kupowac, atakowac Lesnikowskiego i UM, pluc na
          jakakolwiek wladze

Toz TO wlasnie jest cenzura, a nie WYCINANIE watkow

Tak ze zupelnie nie bylo milo. Zniknelam i wcale nie zaluje. Bo wlasnie nie bylo
          dyskusji, a Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, a nie Towarzystwo Wymiany Pogladow.

Petroniewiadomoco ma swieta racje.
          • Gość: Ruda Re:Ninko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:21
            Nie masz racji . Twa zawsze jest w porządku. To nam włożono legitymacje i
            interpretacje.Nie podoba mi się, że zabieracie głos nie analizując sytuacji.
            Wy tam ,my tu. Punkt widzenia zalezy, od punktu siedzenia .Ja już mam dość ,
            niech sie wali i pali . Koniec .
            Nie nadaje sie , to nie mój poziom.Widać mam nizszy . Bawcie się dobrze .
            Ukłony Ruda
            • Gość: storima Re:Ninko IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 23:50
              Ruda, sa watki w archiwach.
              Jest udokumentowane Twoje zaangazowanie w sprawie TOZ.
              Sa wpisy Corki. Okreslila w nich polityczne sympatie? Okreslila. Pozniej na ten
              temat byla cisza, ktora cisza pozostala. I dobrze. Nic przeciw temu.
              W dalszym ciagu chodzi o uczciwosc.
              Byly pisane peany na czesc IL???
              Byly.
              Skonczyly sie?
              Skonczyly.
              Kiedy?
              Archiwalne watki to dokumentuja.
              Moze wiec lepiej nie jest wypowiadanie sie w imieniu innych osob.
              Lecz wlasnie swoim wlasnym.
              Nikt nie chce z pewnoscia, aby forumowicze znikali z FCz.
              Istota jest, aby nie siac swych osobistych zali.
              Boo forum jak to forum, zbieranina roznego luda, takiej slabosci nie popusci.
              Takie zycie. Takie konsekwencje otwierania swej prywatnosci.

Forum to nie prywatny GG.
              Stad takie sytuacje.
            • petromyzoniformes W obronie słabszego 04.12.05, 23:58
              Ruda napisała:
              Nie podoba mi się, że zabieracie głos nie analizując sytuacji.
              > Wy tam ,my tu. Punkt widzenia zalezy, od punktu siedzenia

OTO JA, petromyzoniformes

Po pierwsze – błąd interpunkcyjny, przed od nie powinno być przecinka.

Po drugie – co to za podział na pełnosprawnych i niepełnosprawnych???

Po trzecie - co ma piernik do wiatraka! Komu się coś nie podoba? Odkąd to pestka
              śliwki istotniejsza jest od śliwy samej (inaczej jajo od kury odkąd ważniejsze?)

Kto tu na kogo naskakuje i kto komu zarzuca, ze „Wy tam ,my tu.”.Czyli kto wojnę
              wywołuje??

O ile mi wiadomo, dotychczas nikt tak szowinistycznie nie podchodził do
              innych... Ruda, zastanów się!

A punkt widzenia zależny jest od punktu odniesienia, siedzenie w tym przypadku
              nie przekracza rangi metafory. Chyba że jest za****ste jak Rudej

Wiec z żabiej perspektywy i z orlego gniazda patrząc zarazem wnioskuję, ze to
              nie „inni”, a tutejsi "innych" kijami przeganiają... Czyli, jeśli się komuś nie
              podoba - won!!

A co do zdania „Twa zawsze jest w porządku”, to należałoby je poprzeć dowodami.
              Ja już je mam, ale przeciwko TWA!

Koalicjo rudojacórkowa – naprzód!!! Nie dajmy się zastraszyć! Nie dajmy się
              zniewolić!

Rudojacórkowemu jazgotowi (zresztą i innemu też) – zdecydowanie NIE!!!
              Towarzystwu Wzajemnej Adoracji Łańcuszkowej w jego osobistych paroksyzmach –
              zdecydowanie NIE!!!

Bezpodstawnym atakom na wszystko co nie rudojacórkowe (czytaj zgodnie z jedyną
              prawdziwą doktryną Wyznawaną przez TWA i akolitów) – zdecydowanie NIE!!!

Rzeczowej argumentacji – zdecydowanie TAK!!
          • Gość: Angela Re: Ninko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:35
            Ninko, przykro mi, że nie było Ci milo gościć na naszym Forum. Zgoła coś
            zupełnie innego mówiłaś na spotkaniu. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe emocje
            zagrały. Rozumiem Twoją niechęć do ograniczeń, ale sama widzisz, że bez
            jakiegoś podziału tematycznego to Forum samo się zniszczy. Niekoniecznie musi
            być konieczność logowania się. Można wprowadzić podział tematyczny - biorąc
            przykład z innych miast i wtedy każdy czyta to, co go interesuje. Może wtedy
            uniknie się takich sytuacji jaka jest teraz. Gorycz i rozczarowanie sytuacją
            osiągnęły u mnie poziom max.
            • petromyzoniformes "Nasze" Forum!!! 05.12.05, 10:54
              Gość portalu: Angela napisał(a):

Ninko, przykro mi, że nie było Ci milo gościć na naszym Forum.

I to jest właśnie to! Jakim „naszym Forum”? Co to znaczy „nasze Forum”?!!!
              Załóżcie sobie prywatne i rządźcie na nim do woli!

• Gość: Angela Re: "Nasze" Forum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:40
                No widzisz, czytasz i nic z tego nie rozumiesz. Pisząc NASZE FORUM miałam na
                myśli to, że Forum jest tych, którzy tu goszczą. Nie moje prywatne czy kogoś
                innego. Nasze - czyli wspólne. Proszę czytaj ze zrozumieniem, a nie krzycz bez
                powodu.
              • Gość: Wlodek Re: "Nasze" Forum!!! IP: *.vf.shawcable.net 05.12.05, 19:02
                petromyzoniformes napisała:

”? Co to znaczy „nasze Forum”?!!!

To znaczy, ze Twoje tez...
                Tylko tyle i AZ tyle...

> Załóżcie sobie prywatne i rządźcie na nim do woli!
                >
                Rzady sprawuje tu Gazeta, a One urzeduja na takich samych zasadach jak Ty, ja i
                jeszcze pare osob.
                Nie lubisz Ich - nie czytaj.
                Sam dokonujesz wyboru.

Wlodek
            • Gość: kurz kwasne jablka IP: 82.160.8.* 05.12.05, 15:33
              > Ninko, przykro mi, że nie było Ci milo gościć na naszym Forum. Zgoła coś
              > zupełnie innego mówiłaś na spotkaniu. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe
              emocje zagrały.

Mam nadzieje, ze Ninka nie poczyta mi tego posta za zle, ale czytajac
              zacytowano wypowiedz nie sposob nie podniesc pewnej watpliwosci.
              Piszac cyt"zgola cos innego mowilas na spotkaniu" - dla mnie jako nie-
              uczestnika spotkania czyli osoby nie bedacej swiadkiem takiej deklaracji moglby
              to byc asumpt do podejrzen ze Ninka jest zaklamana. Teraz bowiem pisze z innym
              nastawieniem niz deklarowala to podczas rzeczonego spotkania.
              Mysle Angelo, ze jako osoba inteligentna sama dostrzegasz nieprzyjemne
              implikacje, jakie rodzic moze takie sformulowanie. Dla czesci czytajacych "z
              negatywnym nastawieniem" to ni mniej ni wiecej tylko poddanie w watpliwosc
              czyjejs uczciwosci.
              A tymczasem Ninka piszac to - opisala jak rozumiem, swe dzisiejsze wrazenia.
              Jesli wiec zestawic te dwie wypowiedzi konkluzja jak wyzej gotowa.
              Ty Angelo, jak sie domyslam laczysz te dwa nastawienia patrzac z perspektywy
              minionego spotkania, Ninka zas pisze o dniu dzisiejszym. To troszeczke tak jak
              zarzucanie swiadkowi na trzeciej z kolei rozprawie w Sadzie, ze mowi nieprawde.
              Alez Wysoki Sadzie-odpowiada swiadek - od tego momentu wiele nowych informacji
              sie pojawilo. Dlatego w jednym z poprzednich postow pisalem o potrzebie
              wstrzemiezliwosci w wyrazaniu emocji i ocen. Tu chyba jednak "chwilowe emocje"
              zagraly. Pominelas bowiem wypowiedzi Ninki zaraz po owym spotkaniu. Te byly,
              powiedzialbym entuzjastyczne. Z perspektywy czasu, kazde z Nas pod wplywem
              nowych doswiadczen zmuszone jest do ewolucji pogladow. To co kiedys niewinne
              (wrecz urocze) i zabawne - w nadmiarze staje sie trudniejsze do przelkniecia.
              Mowiac dzisiaj ze nie mam ochoty na jablka, zdziwilby mnie wielce wyrzut, ze
              kiedys jablka lubilem. Czyzbym byl wiec zaklamany i jablek nigdy nie lubil? ;)))
              A przeciez lubie zielone, czerwone, zolte i jesli tylko odpowiednio
              przetworzone -lubie ale z umiarem.;))

Mam nadzieje, ze rozumiesz iz nie personalny aspekt tu chodzi, ale o pewne
              elementarne zjawiska, skutkow ktorych wszyscy doswiadczamy.

pozdrawiam serdecznie
              kurz
              • Gość: ninka Re: kwasne jablka IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 15:50
                Nie, kurzu, nie mam Ci tego za zle. Wrecz przeciwnie, dzieki za wstawiennictwo.
                Istotnie odczulam to jako zarzut, ale dalam spokoj, bo po co jatrzyc.

A kwasne jablka lubie tylko w szarlotce;-)))

Serdecznie - ninka
                • Gość: Angela Re: Do Kurz-a i Ninki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:05
                  Moi drodzy, jestem daleka od zarzutów pod adresem kogokolwiek z Was. Ale
                  przeczytaj dokładnie mój wpis przed Ninką. Napisałam, żę kiedyś było milo i
                  serdecznie a teraz tak nie jest. Ninki riposta byla ostra " nie, nie było
                  milo". A na naszym letnim spotkaniu usłyszałam, być może tak własnie chciałam
                  usłyszeć, że miło jest porozmawiać z ludźmi za sprawą FCz. Czy to ja atakuję?
                  Czy to ja mam coś komuś za złe? Ja tylko proszę Redakcję o zrobienie coś z
                  sytuacją, która obecnie ma miejsce. Nie ukrywam, że lubię obie panie Rudą i ja-
                  CÓRKĘ. Prywatnie są bardzo sympatyczne. Ich zachowanie jest ich prywatną sprawą
                  i nie mnie je oceniać. I dlatego proszę, nie zarzucajcie mi atakowanie kogoś,
                  czy insynuowanie czegoś. Jesli uraziłam - przepraszam, nie miałam takiego
                  zamiaru. Mam nadzieję, że nadal będzie nam się dobrze rozmawiało. Pozdrawiam
                  Was bardzo serdecznie.
                  • Gość: kurz Raj utracony - czy nie Miltona czasem? ;) IP: 82.160.8.* 05.12.05, 16:18
                    To chyba wszyscy mamy takie odczucia, ze kiedys bylo milo. Bylo, minelo -
                    ... "ale to juz bylo i nie wroci wiecej, choc w papierach lat przybylo... ;)))
                    To z kolei Maryla chyba? ;)))

Faktyczne jednak sytuacja zaszla za daleko i tu widac zaniedbanie Redakcji.
                    Do eskalacji niekorzystnych zachowan moglo w ogole nie dojsc byle ktos z
                    autorytetem na czas zajal stanowisko iscie zygmuntowskie "Ne uchodzi".
                    Stalo sie i tyle, kazde z Nas jakies wnioski z tego wyciagnelo lub wyciagnie
                    mam nadzieje ;)))
                    To tyle, ja spadam do ksiazek, bo coz innego robic w ten deszczowo-pomroczny
                    czas w Czestochowie? przeciez tu nic sie nie dzieje ;)))))))))))

pozdrawiam wszystkich lubianych, mniej lubianych, itede itepe ;))

kurz
                    • kubiss wstyd Panowie dzENTELMENI 05.12.05, 17:04
                      > To chyba wszyscy mamy takie odczucia, ze kiedys bylo milo. Bylo, minelo -
                      > ... "ale to juz bylo i nie wroci wiecej, choc w papierach lat przybylo... ;)))

Mnie tylko zastanawia dlaczego większość stałych bywalców FCz siedziała cichutko
                      i z pod krzaczka przyglądała się jak to ZZ eklokwentnie opluwa ich znajomych .
                      Dopiero gdy już grzmoty powoli cichną to z ukrycia głos zabierają znakomite
                      osobistośći komentując i udzielając swoich " CENNYCH " rad .
                      Gdzie byliście jak obrazano wasze koleżanki ???
                      Ten Troll który je obrażał ma do niektórych z was duży szacunek i z pewnością
                      gdybyście się włączyli mogłoby do tylu przykrych postów wogóle nie dojść .
                      Nie mówię tu o sobie ale o Rudej i Ja_Córce . Ruda i Córka mają swój styl i na
                      pewno w swych postach nie chcą nikogo obrazić ani nie prowadzą ukrytej gry .
                      Postów pana IL dotyczących jednej z koleżanek nie będę komentować jednak dziwię
                      się że IL nie pofatygował się do redakcji sprawdzić czy to faktycznie jedna z
                      koleżanek robi mu koło pióra .

..Mój kontakt z FCz chyba również powoli dobiega końca :-)
                      Dzięki spotkaniu poznałem wiele ciekawych osób z którymi utrzymuję
                      przyjacielskie stosunki po dziś dzień i chociażby dlatego warto było ten
                      pierwszy raz wejść na stronkę FCz żeby niektóre osoby osobiście poznać .

Ps.Odnoszę wrażenie że niektórych z was rajcowało oglądanie z ukrycia jak ktoś
                      perfidnie opluwa Rudą i Córkę - wasze koleżanki !

Podziękowania dla Jasia który podniósł rękawicę ..... Kubiś
                      • Gość: kurz obraz jaki jest kazdy widzi IP: 82.160.8.* 05.12.05, 17:35
                        kubiss, nie wiem czy zauwazyles, ale podpiales sie pod moj post.
                        Dla mnie to oczywiste, ze do czegos nawiazujesz lub jak mawiaja
                        niektorzy "pijesz do czegos", co zawarte jest w moim poscie.
                        Jesli jest inaczej, prosze abys podpinal sie w sposob bardziej swiadomy.

Temat jest powazny i dla wielu osob przykry. Nie da sie dyskutowac w sytuacji
                        gdy strony sporu wylewaja na siebie bloto. Bez wzgledu na to czy maja
                        uzasadnienie dla niektorych sformulowan czy tez sie tylko bronia.
                        Pamietasz zapewne ze matejkowski Rejtan broniacy szczytnych wartosci byl
                        autentyczny w swojej reakcji; gdyby to miejsce ktos osobliwie wmalowal Jana
                        Klemensa Branickiego mielibysmy groteske.

kurz
                        • kubiss Re: Sorry Kurz 05.12.05, 17:37
                          Sorry Kurz - Obiecuję że będę twoje wątki omijał szerokim łukiem w całości.
                          • Gość: kurz Re: Sorry Kurz IP: 82.160.8.* 05.12.05, 17:40
                            dziekuje
                            EOT
                            kurz
              • kubiss Re: Słodki kurz 05.12.05, 16:07
                O widzicie !
                Jak ładnie można z dziewczynami polemizować :-)
                A nie tylko obrazać wyzwiskami i sprawiać drugiej osobie przykrość .
                Panie Rzeczniku,ZZ i reszta niech się wczyta w formę :-)
                Czyż nie widać różnicy ??? ..... Kubiś
        • Gość: storima Forum rzecza zywa IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 21:26
          Ludzie przychodza, odchodza, ktos zerknie od czasu do czasu, jeszcze inni
          uprawiaja swoje ulubione tematy, gaworza we wlasnym gronie, badz kultywuja watki.
          Czyli tak jak pisalismy i tak jak to jest, poziom poszczegolnych watkow zalezy
          od ich uczestnikow.
          Napisanie sensownego dluzszego wpisu wymaga czasu i oczywiscie wiedzy autora.
          Stad forum to nie jest jakmis forum specjalistycznym lecz forum otwartym dla
          uczniow szkol podstawowych do lat 110. Stad roznorodnosc poziomow wypowiedzi.
          I albo sie z tym zyje, albo nie. Albo sie kultywuje i utrzymuje kontakt z
          okreslonym gronem odbiorcow, albo nie. Albo sie wylewa niekonczace sie i
          destruktywne w swej eneregii zale, albo tak jak w moim przypadku sie je pomija i
          pisze sie z sensem bez zali i destruktywnej energii.

P.S. Nieraz tutaj bagatalizowalam i neutralizowalem "zaczepne" wpisy.
          Niestety Ci w ktorych obronie wystepowalem; zawiedli mnie. Bez zalu.
          Konkretnym trzeba byc , uczciwym wobec siebie , innych, a to znaczy uczciwym
          wobec Forum Czestochowa.
          storima

• Gość: storima Konstruktywnie i inspirujaco IP: *.d4.club-internet.fr 04.12.05, 22:45
          >kto jeszcze zgłasza istotne
          > problemy związane z miastem.

Angelo, jest wiele artykulow "GW" w temacie miasta, ktore pozostaja bez jednego
          odzewu (wpisu). Miasto to nie tylko "problem", ale rowniez wzorowanie sie ,
          inspiracja na podstawie rzeczywistych dzialan prowadzacych do rozwiazan. Sama
          zreszta dobrze wiesz. Dzieki to i Tobie powstala silna grupa , ktora po dzis
          dzien wspera schronisko na Koziej.
          Jedyna osoba, ktora podaje interesujace, konstruktywne linki z innych zrodel
          jest XX.

Pozdrawiam,

storima
          • Gość: Ruda Re: Konstruktywnie i inspirujaco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 00:08
            Pa , zostawiam Wam pole, na intelektualne watki .
            Przestalo mnie to interesować . Szkoda zdrowia , mam dzieci .
            Pa .
          • Gość: Angela Re: Konstruktywnie i inspirujaco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:23
            Marku, oboje dobrze wiemy jak to jest gdy zaczniesz temat i zostaniesz oblany
            błotem. Nam się wydaje istotny, ważny, a dla znacznej wiekszości obecnych
            Forumowiczów nic nie znaczy. Czy nie widzisz, że obecnie Forum polega na
            wyzwiskach, dziwnych "koalicjach", ukrytych pod wieloma nickami młodych ludzi??
            Ja to widzę i jest mi z tym bardzo źle, jest przykre, że istotne problemy i
            sprawy NASZEGO miasta są pomijane, a takie głupoty jak ćwiek w różnych
            częściach ciała, czy zakładanie wyimaginowanych "koalicji" małolatów ma aż taki
            odzew. Cenie wpisy xx nie tylko dlatego, że znamy się osobiście, ale dlatego,
            że ten człowiek widzi to czego inni nie potrafią dostrzec. Nie atakuje na
            oślep, nie bije głową w mur, chociaż i Jemu trafiło się jak i Tobie prowadzić
            małą prywatną wojenkę na Forum.
            Marku, nie dajmy się zwariować i nie dajmy zniszczyć tego co tak pięknie
            zakwitło właśnie dzieki Forum, naszej znajomości i nie boje się stwierdzenia,
            że wirtualnej przyjaźni. Bo przecież dzięki internetowi, Forum GW mieliśmy
            okazje się poznać, porozmawiać i do dnia dzisiejszego utrzymujemy tą znajomość.
            Nie zawsze się ze sobą zgadzamy, nie patrzymy sobie ślepo w oczka i nie
            przytakujemy, jak to przedstawiają "A" czy "ZZ". Czy to nie zasługuje na uwagę
            i pielęgnowanie?? Czy nie tak powinno być?? Zakopmy te topory, idą święta.
            Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: Wlodek Re: Do Angeli/cenzura IP: *.vf.shawcable.net 05.12.05, 05:10

> Szanowna Redakcjo, najwyższa pora coś z tym zrobić. Było bardzo miło, ale
          teraz większość z tych, którzy zabierali głos wycofała się. Zostawili pole Tym,
          którzy mają niebywałą frajdę z podsycania niezdrowej atmosfery.

Angelo ! Problem nie w robieniu "czegos" przez redakcje. Redakcyjna cenzura
          niewiele tu zmieni.
          Mozna zablokowac brzydkie wyrazy, ale tresci juz za bardzo sie nie da.
          A co do robienia miejsca tym brzydkim, to powiem tyle, ze natura nie znosi
          prozni i prawo Kopernika dziala niezaleznie od czasu..
          A ze zniknely glebsze dyskusje nad problemem, to moze i wina problemow.
          Ilez mozna walkowac Aquapark, ilosc pomnikow papieza i maszerujacych
          polsmiesznych hakenkruzow po miescie.
          Miejscy notable wlaczaja sie na forum tylko w okolicach wyborow, a rzecznik
          kadzi pryncypalowi, bo w koncu za to bierze pieniadze.
          W naturalny sposob gina miejskie watki 'historyczne i nostalgiczne" bo
          spoleczenstwo jest dzis blokowe, co ma swoje konsekwencje.
          Nie wiem jak Ty, ale ja mam okazje porownywac aktywnosc spoleczna i spoleczna
          kontrole wybrancow... Ale tez i zainteresowanie tym, co sie miescie dzieje.
          I to wsrod tzw. klasy sredniej i wyksztalconej. Postawa NIE DA SIE jest na
          porzadku dziennym.
          I to tez ma odbicie na forum.
          Tego nie zmieni zadna cenzura z redakcji.
          Zauwaz jakim rzecznikiem wprowadzenia cenzury stal sie jeden z tych co jeszcze
          niedawno sami plywali w rynsztoku. Wystarczylo, ze trafil na podobnego.
          I jeszcze jedno.
          Rynek -ten Narutowicza- byl calkiem przyzwoitym miejscem i pewne postawy
          forumowe nie mialyby tam racji bytu.

Najlepszego
          Wlodek

Dla mnie jest to forum obiciem aktualnego stanu swiadomosci spolecznej.
          A Twoj glos brzmi raczej jak nawolywanie do rejterady, niz do podjecia bardziej
          bojowych akcji przeciw temu co uwazasz za naganne.

• Gość: kurz Panskie oko konia tuczy... IP: 82.160.8.* 05.12.05, 08:21
            Gość portalu: Wlodek napisał(a):
            ...
            > Dla mnie jest to forum obiciem aktualnego stanu swiadomosci spolecznej.
            > A Twoj glos brzmi raczej jak nawolywanie do rejterady, niz do podjecia
            bardziej bojowych akcji przeciw temu co uwazasz za naganne.

Alez ten Wlodek polubil slowo rejterada ;))))
            Osobiscie nie podoba mi sie pomysl z wymogiem logowania w mysl zasady, ze
            poznasz drugiego po logach jego- co czytac nalezy w ten sposob ze i bez
            logowania mozna "wyczaic" czyjs styl;)
            Jednym z rozwiazan byloby moderowanie forum czy ze strony gazety, czy tez przez
            spoleczne trojki ;)) - i tyle.
            Redakcja w Cz-wie do pewnego stopnia odpowiada za zaistniala sytuacje - a to
            glownie z powodu opieszalosci w reakcji badz braku reakcji na przejawy lamania
            regulaminu. I bynajmniej nie chodzi tu o surowosc reakcji, tylko o jej
            niezwlocznosc.
            Gdyby zas ktos chcial przykladu - cicha wycinka niektorych watkow bez zadnego
            wyjasnienia - tylko i dlatego ze tak poprosil pewien jegomosc.
            A przeciez zgodnie ze standardem wystarczylo usunac tresc watku z adnotacja
            ze .........itede itepe.

Kota nie widac - myszy harcuja - czego dowody widac wchodzac na forum.
            Poza tym, bez urazy dla wszystkich zainteresowanych stron: trochę wiecej
            wstrzemięzliwosci w argumentacji, okazywaniu emocji w przypadku zawieranych via
            Internet znajomosci. Nie ujmujac nikomu - poddaje to w watpliwosc czyjac
            zdolnosc do wyrazania wywazonych osadow - jesli jednego dnia pelno jest -ochow,
            a za tydzien pelno fochow. I w sposob widoczny dla postronnych nie ma to nic
            innego z rzetelna krytyka itede itepe. Jest na forum kilkoro stalych bywalcow -
            jesli redakcja pomysl zaaprobuje - zaufajcie im powierzajac moderowanie.
            To zadna wladza - a raczej kawal ciezkiej pracy.
            Ani siebie, ani nikogo ze swojego kregu netowych znajomych nie zglaszam -
            proponuje natomiast: pierwsza trojce Yoko, Ulissesa i Harrego.

Zglosilbym Wlodka Storime i Ninke- ale sami rozumiecie ....;))))

pozdrawiam
            Kurz

• Gość: ninka Ach, witam pana kurza, witam... IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 09:22

Zaszczyt to byc wymienionym przez tak zacna postac (i to w dodatku w kontekscie
              tak wyrozniajacej - acz niewdziecznej - roli).

Mecza mnie te przepychanki, wiec klaniam sie jedynie i znikam. Teraz
              ja-zaginiona;-))))
              • Gość: kurz przetrwac w dobrej formie ;)) IP: 82.160.8.* 05.12.05, 16:06
                Gość portalu: ninka napisał(a):

> Mecza mnie te przepychanki, wiec klaniam sie jedynie i znikam. Teraz
                > ja-zaginiona;-))))

Luzik, nie pierwsza to forumowa wojna i pewnie nie ostatnia. Przewali sie front
                wte i nazad, pogrzmi , pohuczy. Trza jeno na czas kury polapac i szprek do
                piwniczki zniesc, coby na zas bylo ;))))))

Zabawna to mysl dla mnie.. w kufajkach, walonkach siedzi krag zakutanych
                postaci przy malutkim ogienku w lesie. Czerwone z mrozu i ogorzale twarze
                skierowane chciwie plomykom lizacym puszke wolowiny. Na pokrzywionym konarze
                fragmenty porozrywanego kartonu UNRRA, na ktorym ktos niewprawna reka
                wymalowal "Od Wlodka z Kanady". W dalszej perspektywie obrazu, pod rozlozystymi
                konarzyskami debu szamoce sie przywiazany do pnia, zakneblowany mezczyzna w
                mundurze gajowego ;)))

A dziela nazwa takowa "Forumowi Wygnancy..."

A ja wykorzystam forumowej burzy czas na jakas psychoterapie ksiazkowo-
                rodzinna;))

z pozdrowieniami
                kurz
                • Gość: Wlodek Re: przetrwac w dobrej formie ;)) IP: *.vf.shawcable.net 05.12.05, 19:49
                  Gość portalu: kurz napisał(a):
                  >
                  > Luzik, nie pierwsza to forumowa wojna i pewnie nie ostatnia.

Pewnie, ze nie, ale tak jakby sie krwawsza zrobila i to marnego calkiem powodu..
                  A armii kiedys padala komenda: Wroc to tempo!!!
                  Ale ktoz dzis komend slucha?:))

> Zabawna to mysl dla mnie.. w kufajkach, walonkach siedzi krag zakutanych
                  > postaci przy malutkim ogienku w lesie. Czerwone z mrozu i ogorzale twarze
                  > skierowane chciwie plomykom lizacym puszke wolowiny. Na pokrzywionym konarze
                  > fragmenty porozrywanego kartonu UNRRA, na ktorym ktos niewprawna reka
                  > wymalowal "Od Wlodka z Kanady". W dalszej perspektywie obrazu, pod
                  rozlozystymi konarzyskami debu szamoce sie przywiazany do pnia, zakneblowany
                  mezczyzna w mundurze gajowego ;)))
                  >
                  Wzruszajace wrecz!
                  A przywiazany, to oczywiscie Gajowy Marucha bel.

> A ja wykorzystam forumowej burzy czas na jakas psychoterapie ksiazkowo-
                  > rodzinna;))
                  >
                  > z pozdrowieniami
                  > kurz

Polecam Luk Triumfalny.
                  Nie wiem czemu, ale rozmowy Ravica z Morozowem nastrajaja mnie zawsze
                  przyjazniej do rzeczwistosci.
                  Ew. Oscar Peterson Trio z plyty Night Train... do posluchania.

Najlepszego na wieczor.
                  Wlodek

• petromyzoniformes Do Włodka transoceanicznego 05.12.05, 09:05
            Włodek napisał:
            A ze zniknely glebsze dyskusje nad problemem, to moze i wina problemow.
            Ilez mozna walkowac Aquapark, ilosc pomnikow papieza i maszerujacych
            polsmiesznych hakenkruzow po miescie.

Forum jest nie po to, żeby wałkować w kółko to samo. I nie jest po to, żeby
            rozmawiać wyłącznie o problemach.
            Niemal każdy artykuł publikowany przez GW może bez trudu stać się punktem
            wyjścia do ciekawej dyskusji - pod warunkiem, że pozostawi się na uboczu
            sympatie polityczne, osobiste uprzedzenia i chamskie odzywki.

TWA ujada na forum jak wściekły pies, kłamiąc i opluwając jadem wszystko, co mu
            nie odpowiada, identyfikując się z FCz i samonamaszczając się na jego rzecznika.
            Podstawą jego funkcjonowania jest sekciarski podział na „my” i „oni”, co rzuca
            się w oczy przy każdej okazji (c.b.d.o. powyżej).

Kto nie z nami – ten przeciwko nam – oto ich dewiza. Toż to szantaż moralny
            stosowany skutecznie za dyktatury proletariatu! I tu już wiadomo, z kim mamy do
            czynienia.

Więc uzurpatorom – zdecydowanie NIE!!!
            Manipulatorom – zdecydowanie NIE!!!

Koalicjo do boju!!! Kujmy lemiesze na miecze!!!!

• kubiss Re:Proponuję Filipa transoceanicznego 05.12.05, 09:33
              Na moderatora proponowałbym Filipa - jak już ktoś chce Polaka z zachodu :-)
              Możnaby mu dorzucić do tego jakąś stałą pensyjkę kody wysłać pocztą i niech
              sprawdza i wycina . Ze wszystkich Polaczków którzy mają przyjemność pisać na tym
              forum po jego postach robi się " duży ruch " . Być może nie zawsze pisze
              rozsądnie ale zdecydowanie najciekawiej .
              Dziwię się jednak że tak wiele osób boi się zmian reguł na FCz.
              Skąd u was ten strach ? To się robi podejżane ;-) ..... Kubiś
              • Gość: I.LEŚNIKOWSKI "POLACZKÓW"? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 05.12.05, 10:16
                Szanowny Panie

W swoim tekście użył pan słowa "Polaczków" - to słowo używane jest najczęściej
                zagranicą przez osobników, którzy z pogardą chcą coś powiedzieć o Polakach.
                To słowo na porządku dziennym było używane przez hitlerowców. Dlaczego więc
                używa go częstochowianin wobec swoich rodaków?
                • Gość: czest.. Re: "POLACZKÓW"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:59
                  popieram pana wpis p.IL.!
                • kubiss Do Szanownego Rzecznika IL 05.12.05, 11:03
                  Szanowny Panie Rzeczniku
                  "Polaczkami" nazywam mieszkających na stałe transoceanicznych polskich emigrantów.
                  Hitlerowcy jak to Pan nazwał nie mówili do naszych przodków " Polaczki " - radzę
                  to sprawdzić :-) .
                  Niejednokrotnie już " Transoceanom " pisano że zabierają głos w sprawach o
                  których nie mają pojęcia . Pisząc często głupoty wydaje im się że dają nam CENNE
                  RADY .
                  Jednak o codzienności życia w Polsce nie mają zielonego pojęcia .
                  Na tym forum wyraz " Polaczki" to niemalże komplememt .
                  Natomiast dziwi mnie pańska bierna postawa wobec obrzydliwych obelg kierowanych
                  do pańskich koleżanek . Gdyby był Pan gentelmenem to mimo krytyki wobec pańskich
                  zwierzchników stanął by pan w ich obronie . Przyjmując bierną postawę powstaje
                  pytanie ? Kto za tym wszystkim stoi?.....:-)
                  • Gość: I.LEŚNIKOWSKI DO SZANOWNEGO KUBISIA IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 05.12.05, 17:15
                    Coś się Panu poplątało - to pańskie koleżanki rzucają obelgi na mnie -
                    wymieniając mnie z funkcji lub nazwiska. Ostatnio bez tego chyba nie mogą
                    egzystować. Jakoś nie zuważyłem Pańskiej uwagi do swoich koleżanek by wstawiały
                    się za mną gdy mnie ktoś opluwa, ale muszę panu powiedzieć, że im częsciej to
                    się robi i coraz obrzydliwiej, to coraz mniej mnie to obchodzi.
                    "Dotyka cię tylko co cię dotyczy" - pisał Edward Stachura i miał rację.

Uczestniczenie w każdej żenującej pyskówce na forum nie jest moim zadaniem, ani
                    nie mam na to czasu, ani ochoty. Interweniuję wtedy gdy opluwa się Miasto (tak,
                    tak, są takie idywidua), Urząd Miasta, Prezydenta i przekłamuje faty.

Ireneusz Leśnikowski
                    • kubiss Re: DO SZANOWNEGO KUBISIA 05.12.05, 17:20
                      Być może chciały na siebie w ten sposób zwrócić uwagę .
                      Jestem przekonany że nie miały wobec pańskiej osoby złych intencji .
                      Jednak mogły nie przewidzieć tego że nie rozumie pan niektórych kobiet .
                      Jakoś mnie lubią i nie piastuję takiej funkcji jak pan .
                      Ja jestem zwykłym małym szaraczkiem Szanowny Panie Rzeczniku .
                      Przy pana dobrej woli napewno by do tego nie doszło ..... :-)
                    • Gość: iwona Re: DO Rzecznika Urzedu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:53
                      Po pierwsze NIGDY NIKOGO NIE OBRAŻAŁAM.
                      PO drugie czekam na linki do moich postów w których ponoć to mialo miejsce.
                      Po trzecie to Pan nazwal mnie świnia, kłamca i przypisal legitymację .
                      Mało tego prywatnie tez pan nie załował inwektyw wyzywajac mnie .
                      Prosze o odpowiedz : kiedy widzial Pan moja legitymacje partyjną ?
                      Kiedy to Pana obrazałam?
                      Czekam na konkrety. bo ja Pana watek mam i wszystkie poboczne oraz listy na maila
                      RAZ JESZCZE DODAM : KONKRETNIE KIEDY RUDA PANA OBRAŻAŁA .
                      Niech wszyscy przeczytaja jak im jestem chamem i świnią .W końcu to Pana zarzuty
                      wyrażone jako PRZEZ URZEDNIKA PAŃSTWOWEGO!
                      Konkretnie .
              • Gość: ninka No, Kubisiu, przesadziles IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 11:03
                I dziekuje pieknie za "polaczka"...
                • Gość: gg g Re: No, Kubisiu, przesadziles IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 05.12.05, 13:51
                  z szacunkiem dla wszystkich ale coraz wiekszy ferment na fCz i smiem twierdzic,
                  ze z wypocin co niektorych nie powstaje wcale szlachetnej klasy wino a jedynie
                  marny jabol. prosze o opamietanie.
                  • ja_corka Odpowiadam Panu Rzecznikowi I. Leśnikowskiemu 05.12.05, 18:15
                    na jego wpis "JA-CÓRKA" i "PETROCOŚTAM" - Gość: I.LEŚNIKOWSKI 05.12.05, 11:20

Szanowny Panie.Ireneuszu Lesnikowski

Skoro jest Pan taki pewny swego to Pan jest rownież chory na Sam widok wpisu
                    Rudej i ja_corki. Wystarczyloby TU wkleic Pana list do Rudej z MOIM
                    komentarzem, a wtedy zobaczyliby Forumowicze co Pan reprezentuje swoja osobą
                    poza sztywnym stanowiskiem na Forum. Ja nie mam zadnego obowiazku KOCHAC
                    PANA I PANA CHLEBODAWCY. Pan rownież siedzi na necie rano w pracy a pozniej
                    do pozna w nocy w domu i sledzi wszystkie wątki jak moderator GW. I to Pan
                    decyduje O wycieciu niektorych watkow i postow. Nie na darmo bylo puszczone
                    oczko do Red. GW Po spotkaniu Forumowiczow
                    Nie jestem chora na Panskim punkcie, bo jest MI Pan zupelnie obojetny.
                    Ciesze sie tylko,ze ocena negatywna.../oczywiście nie wszystkich posunieć./..
                    ..Wladzy w Czestochowie jest zauwazana i krytykowana nie tylko przeze mnie.
                    /archiwum prosze/
                    Wielu Forumowiczom się wiele nie podoba. Daja temu wyraz TU w dyskusjach,
                    lecz nie odnosi to ZADNEJ reakcji U Władzy, gdyż na krytykę pozostaje
                    głucha.
                    W kazdym razie straszyc sadem moze Pan swoje dzieci. Nie naruszam Pana
                    godności ani Pana stanowiska. IL.......to moze byc wiele i wiele znaczen,
                    rzecznik ....to tylko slowo w jezyku polskim.
                    Dziwie sie wiec, ze PAN RZECZNIK PRASOWY IRENEUSZ LEŚNIKOWSKI ....../o teraz
                    to jest wlasnie o PANU/ ......pisze takie smieszne teksty, /a bardzo niegrzeczne
                    i obrazliwe w korespondenci prywatnej/Zabiera Pan glos
                    w dyskusji nie zawsze godny Pana stanowiska i często Sam rozgrzewa Pan
                    pyskówkę, zupełnie nie zwiazana z tematem. Jesli ja coś pisze to mam na to
                    dokumenty .Udowodnilam to Panu nie raz.
                    Faktem jest ze na Forum jest grupa oszolmow, która wykorzystuje czasami
                    zupełnie rzeczowe dyskusje prosby O pomoc, pytania i rozpetuje burze.
                    Ja nie zmieniam stanowiska i w zawsze będę stala w grupie opozycji jeśli
                    chodzi o posuniecia Władzy w temacie które mnie się nie podobają. Mamy w
                    koncu demokracje i wywalczone prawa wolnego kraju. I pragne zaznaczyć NIE
                    MA NA TO WPŁYWU ŻADNA MOJA LEGITYMACJA PARTYJNA, która MI Pan tak wypomina a
                    ktorej Pan nie widzial na oczy.
                    Mam nadzieje , ze Pan swoja z czasow studenckich wyrzucil do kosza. To
                    troche tak jakby katolik przeszedł do Swiadkow Jehowy, a świadczy o Panu jako
                    osobie spredajacej sie za srebrniki.
                    Pan również może mieć inne zdania.I na pewno nie wszystko się Panu podoba co
                    robi Pana przełożony i związani z Nim ludzie,ale zajmowane stanowisko nie
                    pozwala Panu krytykować swojego chlebodawcy.
                    Wiadomo …..nie kąsa się reki która karmi.
                    My jesteśmy w tej sytuacji, ze nie musimy się niczego obawiać.
                    Nikt nam nie zagrozi wywaleniem z pracy lub pozbawieniem premii.
                    Dlatego tez proszę spokojnie spać i niech się już Panu Panie Rzeczniku nie
                    śnia koszmary
                    Rudej ja_corki.
                    Jeśli Pan nie pisze NIGDY pod innymi nickami ……….to chyba nie mowi Pan
                    prawdy.
                    As specjalne programy, które potrafia wykazać adres IP, a majac namiary
                    można to sprawdzic.
                    Spotkania Formowe pozwolily MI poznać wielu wspaniałych ludzi. Po każdym
                    spotkaniu krąg znajomych I sympatykow się powieksza.
                    Kto nie zna nas nazwanych TWA myśli o nas niestworzone rzeczy. Jednak Po
                    spotkaniu i poznaniu się opinie są zupełnie przeciwne. To chyba o czyms
                    świadczy Prawda?

Mimo wszystko pozdrawiam I zycze powodzenia.

Corką się jest ZAWSZE.
                    Rzecznikiem tylko się bywa.

A to dowod jakie oszołomy pisza PRAWDE na Forum
                    Gość: ZZ 29.11.05, 03:19 + odpowiedz
                    Rozprowadzane książki przez koleżankę ja_corka są zniszoczone (NIKT Z NICH
                    NIE
                    SKORZYSTA-parę egzempalrzy przechwycono), to taka tandetna reklama jej
                    "miłosiernego" serca. A przypomina to formułe darów z przeterminowanymi
                    Lekami !!!!
                    Wstyd I hańba to faszystowskie I godne pogardy chwyty !!!!! Mające na celu
                    Lansowanie własnej osoby !!!
                    Kliknij Literatura
                    14 grudnia O godz. 18.00 zapraszamy Państwa na promocję zbioru Klubu
                    "Rymowane to I owo"
                    Akcji "Cała Polska czyta dzieciom", dają do rąk najmłodszym czytelnikom ten
                    właśnie tomik wierszy. Słowo "dają" jest w pełni uzasadnione, ponieważ
                    książki
                    zostaną przekazane nieodpłatnie do bibliotek, placówek dydaktycznych I
                    Wychowawczych głównie na terenie powiatu częstochowskiego I miasta
                    Częstochowy.
                    Teksty, projekt okładki, rysunki, opinie merytoryczne polonistów I metodyków

Szkolnych oraz przygotowanie całości do druku wykonano nieodpłatnie.
                    Inicjatywę
                    Wspomagali: Centrum Amatorskiego Ruchu Artystycznego w Częstochowie,
                    Stowarzyszenie "Nasza Częstochowa", Zofia I Andrzej Jezutko (z rodziną)

TAK WYGLĄDAJĄ FASZYSTOWSKIE CHWYTY ZZ wyzwiska A I innych oszołomów

Dziekuje WSZYSTKIM Forumowiczom.,ktorych poznalam osobiście.
                    Jesteście naprawde fajnymi ludzmi.
                    A tym, ktorzy zostali moimi przyjaciolmi
                    Dziekuje szczegolnie

Tak mało jest slonca i radości w zyciu codziennym
                    Z poważaniem
                    Ja_corka

NIE
                    Lekami !!!!
                    Kliknij Literatura
                    "Rymowane to I owo"
                    książki
                    Częstochowy.

Inicjatywę

Z poważaniem
                    Ja_corka
                    • Gość: kurz to nadal idzie w zlym kierunku IP: 82.160.8.* 05.12.05, 18:39
                      ja_corka napisała:
                      > Pan rownież siedzi na necie rano w pracy a pozniej
                      > do pozna w nocy w domu i sledzi wszystkie wątki jak moderator GW. I to Pan
                      > decyduje O wycieciu niektorych watkow i postow. Nie na darmo bylo puszczone
                      > oczko do Red. GW Po spotkaniu Forumowiczow

Ja_corko.
                      Poki jest czas, sugerowalbym wyprostowanie zacytowanego fragmentu. Szkoda by
                      bylo aby sytuacja zaognila sie na tyle, byscie musieli sprawidliwosci dochodzic
                      poza forum.
                      Postawilas bardzo powazny zarzut. W takiej formie jak wyzej -nie majac dowodu -
                      latwo o zarzut pomowienia osob publicznych. I rzecznik i ow redaktor Gazety
                      Wyborczej moim zdaniem pelnia zawody zaufania publicznego i w przyparci do muru
                      takimi sformulowaniami, efekcie nie beda mogli pozostawic tego bez reakcji.
                      W przeciwnym wypadku ktos to zawsze bedzie wyciagal.
                      Bez wzgledu na to jakie jest podloze tego sporu - obie strony brna w to coraz
                      glebiej. W koncu ktoras ze stron przekroczy granice, zza ktorej powrot bedzie
                      bardzo trudny - a z pewnoscia raniacy.

To tyle, w nadziei ze zapanuje jakis rozsadny kompromis

pozdrawiam
                      kurz
                      • Gość: kurz a ksiazki sa w dobrym stanie ;) IP: 82.160.8.* 05.12.05, 18:47
                        a ksiazki rzeczywiscie wcale nie sa poniszczone, rzeklbym nawet ze pachna
                        jeszcze farba drukarska - co do tresci sie nie wypowiadam, zwyczajnie nie majac
                        wyrobienia na tym gruncie.
                        Ciekawe kto wpadl na taki pomysl ze to jakies wybrakowane egzemplarze?.
                        W dobrej oprawie , z pewnoscia trafia do lubiacych ten gatunek tworczosci.
                        pozdrawiam
                        kurz
                      • kubiss Re: to nadal idzie w zlym kierunku!!!!! 05.12.05, 18:55
                        Panie kurz !!!!
                        BRZMI TO JAK MOWA PROKURATORSKA KTÓRA OSTRZEGA O KONSEKWENCJACH .
                        Aż ja maluczki się tego wystraszyłem .
                        Brakowało mi tylko w tym jakiegoś poetyckiego cytatu .
                        Ale ogólnie wyszło fajnie .....:-)

Ps . Obiecałem że będę omijał twoje wywody lecz jakoś tak mnie naszło
                        • Gość: kurz ujme to prosciej IP: 82.160.8.* 05.12.05, 19:19
                          Czasem, zwyczajni inteligentni ludzie spadaja w samonapedzajace sie spirale
                          absurdalnych sytuacji. Kazdy zyje i postepuje na wlasny rachunek, zli jednak
                          przyjaciele, ktorzy nie zdobywaja sie na odwage by pokazac alternatywne
                          spojrzenie na petle.. Szkoda ze musza to robic obcy.
                          Kiep ten, kto zamiast pomoc zwieksza ped i tyle.

To, ze obiecales omijac moje wywody szerokim lukiem niepotrzebnie Cie stresuje.
                          Czlowiek ktory nie jest w stanie dotrzymac danego sobie slowa to slabeusz; ktos
                          kto nie dotrzymuje innym danego slowa.........

pozdrawiam
                          Kurz

• Gość: storima Re: to nadal idzie w zlym kierunku IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 18:56
                        W bardzo zlym kierunku. Jestem przerazony.
                        Jestem przerazony bo pamietam mila atmosfere spotkania w ktorym uczestniczylem.
                        Jestem przerazony bo pamietam uchy i achy co by oficjalni goscie "GW" i UM
                        k o n i e c z n i e
                        pojawili sie na Spotkaniu jako honorowi goscie.
                        Czar prysnal.

Prosze o opamietanie. Prosze o wypracowanie dystansu do samego siebie.
                        Prosze o zajecie sie zwyklym normalnym zyciem.
                        Prosze o zaprzestanie uprawiania "gwiazdorstwa"
                        w wirtualnej rzeczywistosci.

Gdzies tam napisano:
                        "lepiej zajme sie normalnym zyciem, mam dzieci"
                        (cytat z pamieci)

A tu ponownie to samo, jeszcze z proba wciagniecia mnie w to wszystko osobiscie.

Prosze sobie odpoczac od forum. Wyjechac na odpoczynek, nie wirtualny lecz w
                        prawdziwym realnym zyciu na codzien.

Chyba, ze sie nie ma w tym zyciu prawdziwych wartosci.

To sie staje niebezpieczne dla samego siebie.
                    • Gość: jo Re: Odpowiadam Panu Rzecznikowi I. Leśnikowskiemu IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 09:54
                      ups
            • Gość: Wlodek Re: Do Włodka transoceanicznego IP: *.vf.shawcable.net 05.12.05, 19:32
              petromyzoniformes napisała: Forum jest nie po to, żeby wałkować w kółko to
              samo. I nie jest po to, żeby rozmawiać wyłącznie o problemach.

Gazeta jednak cos o tych problemach pisze.. Miejskich, spolecznych i paru
              innych.

> Niemal każdy artykuł publikowany przez GW może bez trudu stać się punktem
              > wyjścia do ciekawej dyskusji - pod warunkiem, że pozostawi się na uboczu
              > sympatie polityczne, osobiste uprzedzenia i chamskie odzywki.

Masz racje, ale zamiast dyskusji piszesz:> TWA ujada na forum jak wściekły
              pies, kłamiąc i opluwając jadem wszystko, co mu nie odpowiada, identyfikując
              się z FCz i samonamaszczając się na jego rzecznika.Podstawą jego funkcjonowania
              jest sekciarski podział na „my” i R
              > 22;oni”, co rzuca się w oczy przy każdej okazji (c.b.d.o. powyżej).

Sam postawiles /as teze i przeprowadzilac/es dowod na jej prawdziwosc.
              Z wdziekiem:)))

> Więc uzurpatorom – zdecydowanie NIE!!!
              > Manipulatorom – zdecydowanie NIE!!!
              >
              A co z uzurpatorami uzurpujacymi sobie prawo do oceny zachowan wyimaginowanych
              uzurpatorow i manipulatorow?
              Tez precz, czy moze NIECH ZYJA???

Najlepszego
              Wlodek
              ps Twoja teza o TWA idealnie kojarzy mi sie z "systemem/ukladem" lansowanym
              przez Kaczorow.
              Czy jest, czy nie ma! Niewazne.
              Wazne ze trzeba go rozbic:)))
              • Gość: kurz Do Włodka transgranicznego ;) IP: 82.160.8.* 05.12.05, 19:44
                Gość portalu: Wlodek napisał(a):
                >A co z uzurpatorami uzurpujacymi sobie prawo do oceny zachowan wyimaginowanych
                uzurpatorow i manipulatorow?
                > Tez precz, czy moze NIECH ZYJA???

Witaj ;)
                Zabrania sie zabraniac.
                To ja juz bardziej wole rozwazania ile diablow zmiesci sie na lebku od
                szpilku ;)))))

pozdrowienia dla Zawodzia (cokolwiek to oznacza;))

kurz
                • Gość: storima Re: Do Włodka transgranicznego ;) IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 19:52

> Gość portalu: Wlodek napisał(a):
                  > >A co z uzurpatorami uzurpujacymi sobie prawo do oceny zachowan wyimaginowa
                  > nych
                  > uzurpatorow i manipulatorow?
                  > > Tez precz, czy moze NIECH ZYJA???
                  >
                  > Witaj ;)
                  > Zabrania sie zabraniac.
                  > To ja juz bardziej wole rozwazania ile diablow zmiesci sie na lebku od
                  > szpilku ;)))))

A to swietny temat na nowy watek. Mozemy wowczas Wlodku zaczac wspominac (bo
                  piszesz, ze nikt nie wspomina!!! To znaczy ja wciaz wspominam na watku Rakowa,
                  moze zalozysz jakis watek o Zawodziu??
                  Byloby milo;)
                  • Gość: ninka Norwid zawsze na czasie IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 19:59
                    Nie trzeba kłaniać się okolicznościom,

A prawdom kazać, by za drzwiami stały;

Przedawać laury starym znajomościom,

Mówiąc, że dziejów-rytm zgłuszą tymbały!

- Nie trzeba stylu nastrajać ulicznie

Ni Ewangelii brać przez rękawiczkę;

Być zacnym - ckliwo, być podłym - praktycznie;

Zapełniać próżnię-sensu przez potyczkę -

I rejterować... lubo - heroicznie!...
                  • Gość: Wlodek Re: Do Włodka transgranicznego ;) IP: *.vf.shawcable.net 06.12.05, 03:33
                    >
                    > A to swietny temat na nowy watek. Mozemy wowczas Wlodku zaczac wspominac (bo
                    > piszesz, ze nikt nie wspomina!!! To znaczy ja wciaz wspominam na watku Rakowa,
                    > moze zalozysz jakis watek o Zawodziu??
                    > Byloby milo;)

Juz byl taki watek Storimo i zszedlbyl smiercia nienaturalna, bo z wycieczenia.
                    Wrzucam czasem starozawodzianskie kawalki przy ulicznych okazjach jako cos
                    extra do Haladyjowych opowiesci, ale widac niewielu zawodziakow chce sie dac
                    namowic na wsparcie tematu..
                    A szkoda, bo calkiem ciekawa spolecznosc zamieszkiwala ten kawalek Czestochowy.
                    Byc moze tez byla to ostatnia dzielnica, gdzie swiece szablami gaszono:)))

To ...tak dla rozladowania napiec miedzy dyskutantami.

Najlepszego
                    Wlodek
                • Gość: Wlodek Re: Do Włodka transgranicznego ;) IP: *.vf.shawcable.net 06.12.05, 03:21

> Witaj ;)
                  > Zabrania sie zabraniac.

I popatrz jakie aktualne mimo lat uplywu...

> To ja juz bardziej wole rozwazania ile diablow zmiesci sie na lebku od
                  > szpilku ;)))))
                  >
                  Pomnij jednak, ze dla rozwazajacych ow problem wolnosc dysputy mogla skonczyc
                  sie na poziomie szafotu:)))

> pozdrowienia dla Zawodzia (cokolwiek to oznacza;))
                  >
                  > kurz

Dziekuje w imieniu!
                  Dla mnie ... ciekawe dziecinstwo i mlodsza mlodosc w wydaniu Nadwarcianskim, a
                  aktualnie rownie zielony i panoramicznie porownywalny z Podhalem kawalek
                  dolnego biegu Pitt, Coquitlam i Fraser Rivers.
                  I co ciekawe jest tu tez obiekt wczasowy podobnie grodzony jak ten
                  nadwarcianski:)))
                  W sumie wiecej podobienstw niz roznic...
                  Jedynie.... karpia porzadnego do galarety mnie brak na tem Zawodziu tutejszem i
                  trza zakanszac z lososia:)))
                  Najlepszego!
                  Wlodek
              • Gość: storima Moze na tym zakonczymy... IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 19:47

> Czasem, zwyczajni inteligentni ludzie spadaja w samonapedzajace sie spirale
                > absurdalnych sytuacji. Kazdy zyje i postepuje na wlasny rachunek

Moze juz czas wlasnie zajac sie wlasnymi rachunkami
                swoimi przyjaciolmi, pieknem prozy zycia wlasnie blisko blskich, rodziny i
                przyjaciol w zyciu.

Pozdrawiam

• ja_corka Do Kurz i Storimy 05.12.05, 19:50
                chyba zrobie tak jak proponujesz Marku

Prosze sobie odpoczac od forum. Wyjechac na odpoczynek, nie wirtualny lecz w
                prawdziwym realnym zyciu na codzien.

Kurz Twoje wypowiedzi sa bardzo kojace i lagodzace na tym watku.
                Wiecej takich a bedzie lepiej.
                Pozdrawiam.

Kubisiu Dziekuje CI w imieniu swoim i Rudej. Prawdziwych Przyjaciol poznaje sie
                w biedzie.
                Stan Rudej wzbudza moj niepokoj. Powaznie.
                Ja mam chyba mocniejsze nerwy. Ruda /po tym wszystkim/jest w gosrzym stanie
                psychicznym.

IDĄ świeta........czas Mikolajow, choinki i karpia wigilinego.
                Topory do magazynu.

tak na marginesie.
                Co do Logowania to jak to rozwiazac jak np. z mojego komputera moze korzystać
                kilka osob i kazdy ma "konto komputerowe" swoje haslo , swoja poczte, swoje
                programy? a skrzynia i polaczenie z netem jest jedno????

• Gość: storima Nie ma problemu Corko IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 19:57
                  ja_corka napisała:

> Co do Logowania to jak to rozwiazac jak np. z mojego komputera moze korzystać
                  > kilka osob i kazdy ma "konto komputerowe" swoje haslo , swoja poczte, swoje
                  > programy? a skrzynia i polaczenie z netem jest jedno????

Zaden problem. Fora "GW" na ktorych wymagane jest logowanie uwzgledniaja mozliwosc
                  korzystania z jednego komputera kilku zarejstrowanych (czyli zalogowanych)
                  uzytkownikow forow.

P.S. Wpisy Kurza, nie pierwszy raz kojace na Fcz:)))))))))))
                • Gość: kurz Re: Do Kurz i Storimy IP: 82.160.8.* 05.12.05, 19:59
                  dziekuje za dobre slowo ;)) - mam nadzieje ze rozumiesz dlaczego poczulem ze
                  powinienem to napisac?

A Dobre Slowo przyda sie przed Swietami - bedzie jak znalazl ;))

Z mikolajowymi pozdrowieniami
                  for all
                  kurz

PS. przez Was znowu wyjde na spamera ;))
                  • Gość: ninka Oj kurzu, kurzu IP: *.d4.club-internet.fr 05.12.05, 20:02
                    Spamujze sobie do woli,
                    Ten spam nikogo nie boli;-)))

Serdecznie mikolajkowa ninka
                  • Gość: kurz Re: Do Kurz i Storimy IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 18:14
                    I ja też.
    • Gość: kurz Dla wszystkich zyczliwych IP: 82.160.8.* 05.12.05, 20:16
      Ninko - wysiadam, widok poezji Norwida budzi u mnie zgola przasne skojarzenia
      przez skrot jego imion ;)))
      Marku - niezasluzenie wspominajac o jakichs niedookreslonych wlasciwosciach
      kojacych, wole nawet niewyobrazac sobie w co Ty mnie wrabiasz ;))))))
      Wlodku - heh, sluchalo sie Trojeczki, oj sluchalo - z tego wszystkiego
      pozostala mi na pewno nieodparta sympatia do wdziecznego imienia Eliza, ktora
      to zawsze cicho byc musiala w obecnosci niejakiego Sulka;))
      Ja_corce, Angeli Rudej oraz dla pozostalych Nieznanych Bohaterow Forumowych
      Wojen - moze lekutkie zawieszenie broni - bo wiecie, Swieta ida, niektore
      rzeczy niewarte tego by tracic zdrowie i nerwy na forum bez przerwy ;))))
      Przymusu nie ma, ale moze jakas forumowa zbiorka dla Koziej....albo inny dobry
      uczynek, tak coby rok dobrze zakonczyc?

spadam powalesac sie po grodzie
      kurz

• ja_corka Re: Dla wszystkich zyczliwych 05.12.05, 20:23
        Kurz wpadnij do mnie na kawe

a pomysl z Kozia przedni

Tylko znow bedzie wielkie Hallo
        i

ciszaaaaa
        • petromyzoniformes To lubię, rzekł petromyzoniformes 05.12.05, 20:47
          • kubiss Gdzie w Czewie można przebić język POMOCY !!!!! 05.12.05, 21:23
            Klaudia prosi o pomoc gdzie w czewie można przebić język ?
            Głownie po to żeby nie gadać z domnownikami .
            Jeżeli wiecie coś to pomóżcie ..... :-)
        • Gość: Wlodek Re: Dla wszystkich zyczliwych IP: *.vf.shawcable.net 06.12.05, 03:57
          Co Wy z ta Kozia???
          Na rogu Koziej i Spadkowej mieszkal moj przyjaciel Staszek Baranski.
          I wybyl, a ow narozny dom aktualnie wyglada juz mniej ciekawie.
        • Gość: prawdziwakicha1 prawdziwakicha1=dziwaprawdziwa1 IP: *.205.4.160.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.05.13, 14:15
      • Gość: Angela Re: Dla wszystkich zyczliwych - KURZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:11
        Drogi mój, nigdy nie chcialam z nikim prowadzic wojny ani otwartej a ni
        podjazdowej. Została wciagnieta w coś, co dla mnie nie ma zupełnie miejsca.
        Przykro jest mi tylko, że przez jakieś szarpania rozbita została "forumowa
        rodzinka". Jestem jak najbardziej za tym żeby było całkowite zawieszenie broni.
        A co do zbiórki dla dzieci na Koziej - w wątku o mikołaju jest podane konto i
        tam można wpłacać, albo jeszcze lepiej przejść się osobiście, zobaczyć jak to
        wygląda, przekonać się ile juz jest zrobione i co jeszcze potrzeba. Ja tam
        bywam jak tylko czas pozwala. Atmosferka jest super pomimo wszechobecnej biedy.

Mikołajkowe pozdrowienia dla wszystkich, którzy mnie lubią a zwłaszcza gorąco
        pozdrawiam tych, którzy mnie nie lubią.)))))))))))
    • Gość: Roman_W Re A ja do Admina. IP: *.21.pl / *.21.pl 05.12.05, 22:36
      Czytałem ten wątek.Fakt, że określenia tam użyte zbyt eleganckie nie były.Ale
      też nie było nic co by uzasadniało ingerencję cenzora.Tak,cenzora a nie
      moderatora.Bo na tym forum wbrew szelkim zapewnieniom cenzura istnieje.I
      ciekawe,że określenie "stare baby z Zawodzia" powoduje zdjęcie wątku z forum a
      określenie "jesteś bydlę, skończone bydlę" spokojnie tkwi sobie na forum do tej
      pory.Tyle tylko,że to pierwsze stwierdził ZZ,a to drugie córka.Jak widać cenzor
      bierze pod uwagę nie to co kto głosi,ale kto.I tak przy okazji.Niezbyt dawno na
      forum rozgorzała dyskusja na temat pomnika księdza Popiełuszki.Dyskusja była na
      poziomie,że włos na głowie stawał.Padały tam stwierdzenia podłe, głupie i
      obrzydliwe którymi powinien zainteresować się prokurator.Prym wiodła
      córka.Zalogowana.I gdzie Ty wtedy byłeś moderatorze?Gdzie był wtedy Rzecznik? A
      może to jest tak że Popiełuszko bronić się nie może, a córka ma gębe od ucha do
      ucha i w dodatku poparcie TWA,więc straszno takiej się narazić.Odpowiesz?
      Eeeee, nie odpowiesz.Raczej wytniesz. Ale odradzam.
      • ja_iris A ja do wszystkich ! 06.12.05, 08:33
        Nie mogę pojąc skąd w ludzich bierze się tyle nienawiści tylko dlatego,że grupa
        osób piszących na tym Forum poznała się bliżej i zaprzyjaźniła???Ktoś złośliwie
        nazwał nas TWA i dobrze niech się cieszy.Nawet to zakaceptowaliśmy bo wbrew
        ogólnym poglądom ta grupa to ludzie sympatyczni i posiadający ogromne poczucie
        humoru.Nikt nikogo nie zmusza do poznawania nas ani do popierania naszych
        poglądów.Ale to WOLNY KRAJ!Każdy ma prawo do wypowiedzi takich jakie uzna za
        stosowne.Szkoda tylko,że cokolwiek byśmy chcieli zrobić,natychmiast jesteśmy
        krytykowani.Tak było kiedy napisałam do RCKiK w Katowicach.Chciałam dobrze
        publicznie mnie potępiono pomimo konkretnej odpowiedzi i konkretnego działania
        Dyrekcji w Katowicach.Przykre ,że krytka przyszła od Rzecznika ,który właśnie
        do źródeł mnie odsyłał.Całej reszcie ubliżających mi było łatwiej bo skoro
        osoba publiczna może to czemu nie ja???Mimo wszystko jak będzie coś do
        zrobienia nikt z nas nie bedzie chował głowy w piasek tak jak to czyni
        większość na Forum.Łatwiej jest krytykować niż cokolwiek zrobić.Idą Święta ,to
        czas przemyśleń, refleksji.Powinien być radosny ale przez prowokatorów nie
        jest.Mimo wszystko Wszystkim tym ,którzy nas opluwają życzę Radosnych Świąt!
        Ps.Do Romana.Pomliłeś wątki .Ten o straganiarach istniej nadal.Usunięto ten w
        którym pisano o stosach i kamienowaniu.To było takie eleganckie Twoim zdaniem?
        • Gość: Zablocki A Swistak siedzi i zawija sreberka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 13:13
          Odpowiadam Panu Rzecznikowi I. Leśnikowskiemu
          Autor: ja_corka
          Data: 05.12.05, 18:15 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          na jego wpis "JA-CÓRKA" i "PETROCOŚTAM" - Gość: I.LEŚNIKOWSKI 05.12.05, 11:20

Szanowny Panie.Ireneuszu Lesnikowski

Skoro jest Pan taki pewny swego to Pan jest rownież chory na Sam widok wpisu
          Rudej i ja_corki. Wystarczyloby TU wkleic Pana list do Rudej z MOIM
          komentarzem, a wtedy zobaczyliby Forumowicze co Pan reprezentuje swoja osobą
          poza sztywnym stanowiskiem na Forum. Ja nie mam zadnego obowiazku KOCHAC
          PANA I PANA CHLEBODAWCY. Pan rownież siedzi na necie rano w pracy a pozniej
          do pozna w nocy w domu i sledzi wszystkie wątki jak moderator GW. I to Pan
          decyduje O wycieciu niektorych watkow i postow. Nie na darmo bylo puszczone
          oczko do Red. GW Po spotkaniu Forumowiczow
          Nie jestem chora na Panskim punkcie, bo jest MI Pan zupelnie obojetny.
          Ciesze sie tylko,ze ocena negatywna.../oczywiście nie wszystkich posunieć./..
          ..Wladzy w Czestochowie jest zauwazana i krytykowana nie tylko przeze mnie.
          /archiwum prosze/
          Wielu Forumowiczom się wiele nie podoba. Daja temu wyraz TU w dyskusjach,
          lecz nie odnosi to ZADNEJ reakcji U Władzy, gdyż na krytykę pozostaje
          głucha.
          W kazdym razie straszyc sadem moze Pan swoje dzieci. Nie naruszam Pana
          godności ani Pana stanowiska. IL.......to moze byc wiele i wiele znaczen,
          rzecznik ....to tylko slowo w jezyku polskim.
          Dziwie sie wiec, ze PAN RZECZNIK PRASOWY IRENEUSZ LEŚNIKOWSKI ....../o teraz
          to jest wlasnie o PANU/ ......pisze takie smieszne teksty, /a bardzo niegrzeczne
          i obrazliwe w korespondenci prywatnej/Zabiera Pan glos
          w dyskusji nie zawsze godny Pana stanowiska i często Sam rozgrzewa Pan
          pyskówkę, zupełnie nie zwiazana z tematem. Jesli ja coś pisze to mam na to
          dokumenty .Udowodnilam to Panu nie raz.
          Faktem jest ze na Forum jest grupa oszolmow, która wykorzystuje czasami
          zupełnie rzeczowe dyskusje prosby O pomoc, pytania i rozpetuje burze.
          Ja nie zmieniam stanowiska i w zawsze będę stala w grupie opozycji jeśli
          chodzi o posuniecia Władzy w temacie które mnie się nie podobają. Mamy w
          koncu demokracje i wywalczone prawa wolnego kraju. I pragne zaznaczyć NIE
          MA NA TO WPŁYWU ŻADNA MOJA LEGITYMACJA PARTYJNA, która MI Pan tak wypomina a
          ktorej Pan nie widzial na oczy.
          Mam nadzieje , ze Pan swoja z czasow studenckich wyrzucil do kosza. To
          troche tak jakby katolik przeszedł do Swiadkow Jehowy, a świadczy o Panu jako
          osobie spredajacej sie za srebrniki.
          Pan również może mieć inne zdania.I na pewno nie wszystko się Panu podoba co
          robi Pana przełożony i związani z Nim ludzie,ale zajmowane stanowisko nie
          pozwala Panu krytykować swojego chlebodawcy.
          Wiadomo …..nie kąsa się reki która karmi.
          My jesteśmy w tej sytuacji, ze nie musimy się niczego obawiać.
          Nikt nam nie zagrozi wywaleniem z pracy lub pozbawieniem premii.
          Dlatego tez proszę spokojnie spać i niech się już Panu Panie Rzeczniku nie
          śnia koszmary
          Rudej ja_corki.
          Jeśli Pan nie pisze NIGDY pod innymi nickami ……….to chyba nie mowi Pan
          prawdy.
          As specjalne programy, które potrafia wykazać adres IP, a majac namiary
          można to sprawdzic.
          Spotkania Formowe pozwolily MI poznać wielu wspaniałych ludzi. Po każdym
          spotkaniu krąg znajomych I sympatykow się powieksza.
          Kto nie zna nas nazwanych TWA myśli o nas niestworzone rzeczy. Jednak Po
          spotkaniu i poznaniu się opinie są zupełnie przeciwne. To chyba o czyms
          świadczy Prawda?

Mimo wszystko pozdrawiam I zycze powodzenia.

Corką się jest ZAWSZE.
          Rzecznikiem tylko się bywa.

A to dowod jakie oszołomy pisza PRAWDE na Forum
          Gość: ZZ 29.11.05, 03:19 + odpowiedz
          NIE
          Lekami !!!!
          Kliknij Literatura
          "Rymowane to I owo"
          książki
          Częstochowy.

Inicjatywę

Dziekuje WSZYSTKIM Forumowiczom.,ktorych poznalam osobiście.
          Jesteście naprawde fajnymi ludzmi.
          A tym, ktorzy zostali moimi przyjaciolmi
          Dziekuje szczegolnie

Tak mało jest slonca i radości w zyciu codziennym
          Z poważaniem
          Ja_corka

• Gość: jo Re: A Swistak siedzi i zawija sreberka IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 08:31
            ups
        • Gość: Roman_W Re: A ja do wszystkich ! IP: *.21.pl / *.21.pl 07.12.05, 19:47
          Moim zdaniem było to głupie i podłe. Napisał to ktoś z kim dyskutować się nie
          da. Wiem to ja, wiesz Ty i wiele innych osób. Wygląda jednak że zaczynamy być
          mniejszością.Co do TWA to myślę że na chamstwo reagujecie zbyt gwałtownie.
          Myślę że dużo byście zyskali ignorując ich.Niech się zmączą lub sami
          pozagryzają.
        • Gość: ja Re: A ja do wszystkich ! IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 09:20
          ups
        • Gość: jo Re: A ja do wszystkich ! IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 20:21
          up
      • Gość: Wlodek Re: Re A ja do Admina. IP: *.vf.shawcable.net 07.12.05, 07:05
        Romanie_W!
        W tem temacie zaden admin niczego nie zrobi.
        Spojrzyj na kawalek dotyczacy wystawy tego co Walesa przekazal Jasnej Gorze.
        sadzisz, ze cenzor nauczy nozycami dobrych obyczajow?
        Ja mam spore watpliwosci.
        A co do "starych bab z Zawodzia" to...szkoda ze ich coraz mniej.
        Sporo tych mlodszych mialoby sie czego od nich uczyc.
        Zauwaz jak latwo padaja oskarzenia o zlodziejstwo, bandytyzm i rozne takie
        podobne.
        I to nie tylko na forum.
        W koncu z Tuska zrobiono Niemca, a z Cimoszewicza aferzyste, z kryminalisty
        marszalka sejmu itd
        To co sie dziwic, ze na tym forum bezkarnie mozna sponiewierac nazwisko artysty
        otrzymujacego nagrode, z jasnogorskiego mnicha zrobic bandyte i zlodzieja itd
        To mleko sie rozlalo juz dawno i teraz cuchnie, a nozyczki cenzorusa tego nie
        zlikwiduja.
        Na to trzeba zbiorowego wysilku:)))
        I co tu duzo gadac.
        Zalogowany czy nie kazdy tu pisze kawalek wlasnego zyciorysu.
        Niektore sa calkiem ciekawe:)))
        Jeden na "B" napisal, ze rekopisy nie plona.
        Z napisanymi na forum kawalkami jest podobnie.
        Nawet po interwencji cenzora ...

• Gość: Roman_W Do Włodka IP: *.21.pl / *.21.pl 07.12.05, 22:58
          Ależ oczywiscie Włodku. Cenzurą nie osiągnie się nic.Mnie chodziło o to,że
          cenzor zastosowało o to,że cenzor zastosował różne kryteria wobec córki i
          ZZ.Tyle tylko że pomyliłem wątki. W usuniętym było znacznie gorzej niż
          zwykle.Tam ktoś chciał kamienować i palić na stosie. A to rzeczywiście
          przekroczyło standardy tego forum.Na szczęście "wyprostowała" mnie
          Iris.Natomiast jeśli chodzi o ks. Popiełuszkę to podtrzymuję to co napisałem w
          100%.I w 100% zgadzam się z Twoją dalszą wypowiedzią. Ja nie wiem ku czemu to
          idzie, ale myślę,że będzie kiepsko.Uważam że wszelkie łajdactwa powinno się
          solidnie karać.Tylko kto ma to umożliwić jeśli dzięki łajdackim wypowiedziom
          typu"dziadek z Wermachtu",w III RP wygrywa się wybory
          parlamentarne?
      • Gość: Jo asia Re: DO Romana_W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:24
        Romanie_W napisałes taki tekst w swojej wypowiedzi:
        "Niezbyt dawno na forum rozgorzała dyskusja na temat pomnika księdza
        Popiełuszki.Dyskusja była na poziomie,że włos na głowie stawał.Padały tam
        stwierdzenia podłe, głupie i obrzydliwe którymi powinien zainteresować się
        prokurator.Prym wiodła córka.Zalogowana.I gdzie Ty wtedy byłeś moderatorze?
        Gdzie był wtedy Rzecznik? A
        może to jest tak że Popiełuszko bronić się nie może, a córka ma gębe od ucha do
        ucha i w dodatku poparcie TWA,więc straszno takiej się narazić.Odpowiesz?
        "
        mozesz mi tu pokazać,gdzie to corka używala podłych, głupich i obrzydliwych
        sformułowań?
        Czytam i chyba są tu rzeczowe argumenty wynikajace z dyskusji na wątku.
        Data: 20.09.05, 00:42 + dodaj do ulubionych wątków
        Popieram WSZYSTKICH ktorzy sa przeciwni temu i innym pommnikom.
        Historia Panie Profesorze, gdyby miala byc oparta na pomnikach to powinnismy
        ich miec multum i dla kazdego.
        Nie wystaczy ze na kazdym cmentarzu jest juz grob Popieluszki?
        a teraz jeszcze dojda chyba Groby JP>II?
        Przez kilka lat na cmentarzu na Kulach Popieluszki zdjecie bylo ptzybite do
        drzewa i pod nim ludzie swiecili znicze 1 listopada,
        To jest chore.,
        Jakos na Zachodzie nie bardzo rzucaja sie w oczy pomniki.
        Za to dzieci maja mase zajec w szkolach, ludzie bez pracy maja wystarczajace
        zasilki i prawo do samochodu.
        Nie wie Pan o tym Panie xx?
        Czemu sie Pan tak upiera przy tym i innych pomnikach?
        Za paredziesiat lat moze sie okazac, ze nastepne pokolenia beda je burzyc i
        smiac sie z dewocji poprzednikow.
        Czy liczysz na to ze ciagle beda przed Pop. staly tlumy????
        Zartujesz chyba. Ludzie ciagna zobaczyc co to za cudo stanelo znow na ulicy.
        Jednym sie podoba........a wiekszosci NIE.
        Zobacza i na tym sie skonczy.
        Beda przechodzic kolo tego jak kolo innych pomnikow.
        Tylko w rocznice, urodzin,. wyswiecen, smierci i czego tam jeszcze nie wymysla
        beda nawiedzeni stac i wyc pod pomnikiem.
        Brak jest wielu rzeczy w miescie a marnotrawi sie pienioadze na monumenty,
        ktore wcale nie wzbogaca naszego miasta.

No ale chwala Prezydenta zostanie........

Nie mow ze kazdy kto jest przeciw jest dawnokomunistyczny, czerwony, czy
        powinien sie urodzic w 30 latach.
        Wielu NORMALNYCH starszych ludzi twierdzi ze to bezsens taki pomnik.
        Popieram wszytskich moich przedmowcow

NIE NIE NIE DLA ZADNYCH POMNIKOW.
        Ich miejsce moze byc na cmentarzu......wystaczy
        JPII dobrze wiedzial i nie popieral politycznosci Popieluszki o dlatego wolak
        kanonizowac O. Kolbego niz Popieluszke
        Tylu ksiezy , dzialaczy podziemia, solidaruchow "przezlo" czas przemian i jakos
        NIKOGO wlasdza nie zabila.
        Musial moze dzoalac na innym "niebezpiecznym" polu ze az tak zginal.
        ale to tez historia
        i temat na nowy pomnik

Data: 20.09.05, 23:49 + dodaj do ulubionych wątków
        Szanowni Forumowicze.
        Widac jasno ze wiekszoosc "zdrowomyslacych' jest przeciw
        pomnikom....monumentom i innym owocom historii.
        Szanowny xx-ie.........jak wyobrazasz sobie nauke historii na podstawie pomnika?
        Pani zapyta Jasia w jakiejs pipidowce
        -Jasiu stoi w Czestochowie jakis pomnik....pana w sutannie ze zwiazanymi
        rekoma........co wiesz o tej osobie?
        Jasiu najpierw bedzie sie zastanawial gdzie to miasto jest a potem szukal w
        pamieci wsrod znanych i wykutych pomnikow tej osoby.......
        oj dziwnie to wyglada?
        Nasze miasto juz ma swoja historie, ale jakos nie widze powiazania Popieluszki
        z Cz-wa.......ani nasz rodak, ani tu nie byl na "placowce"KK ani nie
        wspoldzialal z naszym podziemiem......
        wiec nijak mi on na naszego bohatera Miasta nie pasuje.
        XX-ie kolege mozna promowac,ale nie nalezy zmuszac innych do uwielbienia jego
        tworczosci.
        POMNIKOM wszelkiej nasci
        NIEEEEEEE

Data: 24.09.05, 04:04 + dodaj do ulubionych wątków
        szanowny x-ie takich zakatkow jest pelno na kazdynm cmentarzu
        i powinno wystarczyc.
        Na Rocha jest nawet pomnikom "nienarodzonym"
        Nalezy jeszcze dla historii postawic moze pomnik
        zmarnowanym plemnikom po masturbacji
        LUDZIEE opamietajmy sie wreszcie.
        pomnikom wszelkiej nacji NIE
        Az dziwne ze mamusia dziweczynki tak dlugo wyjasniala jej kto acz Popieluszko.
        I co dziewczynka z tego chyba mature napisze?
        Jak znam zycie to napewno bedzie kula ze 2-3 jezyki zeby opuscic
        UKOCHANY KRAJ
        UMILOWANY KRAJ
        UKOCHANE TE MIASTA I WIOSKI
        bo oprocz historii niewiele ten kraj juz zrobi dla potomnych.
        ale historia nie nakarmimy glodnych,
        nie damy pracy bezrobotnym
        ani mieszkan bezdomnyn

MASZ TU COS WULGARNEGO CZY OBRAŻLIWEGO?
        NORMALNA DYSKUSJA.

• Gość: Roman_W Do Jo asi IP: *.21.pl / *.21.pl 07.12.05, 23:58
          Odpowiem!
          "JPII dobrze wiedział i nie popierał politycznosci Popiełuszki o dlatego wolał
          kanonizować o Kolbego niż Popiełuszkę".Widzisz,JPII ( jak to pisze córka)
          właśnie modlił się na jego grobie i tulił jego matkę.Czy największego Polaka
          naszych czasów posądzasz o obłudę?
          "Tylu księży działaczy podziemia,solidaruchów przeszlo czas przemian, i jakoś
          NIKOGO władza nie zabiła". I tu się mylicie. Bo ta "władza" zabiła bardzo
          wielu."Władza ludowa"zabójców ks Jerzego osądziła i skazała. I w 2005 roku
          pojawia się ktoś kto na forum stwierdza że skoro został zamordowany to musiał
          być winien.
          "Musiał działać na innym "niebezpiecznym"polu,że aż tak zginął"
          Czyli tak:Każdego człowieka władza może zabić jeśli działa na "niebezpiecznym"
          polu.W domyśle-wbrew niej. Czy nie tak rodziły się wszystkie krwawe reżimy XX
          wieku?
          To nie jest pierwszy wyskok córki w tym temacie. chyba dwa lata temu, przy
          okazji położenia płyty w miejscu gdzie obecnie stoi pomnik księdza była podobna
          dyskusja i na podobnym poziomie. I także wtedy nie zareagował moderator ani
          Rzecznik UM.Widać nie dostrzegli w tym nic szczególnego.

p.s. A wiesz Jo asiu że ja wiem kim jesteś,czym się zajmujesz, a nawet jak
          wyglądasz.
          • Gość: Jo Asia Re: Do Jo asi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 18:48
            no to wpadnij na kawę obgadamy temat na neutralnym gruncie.
            Z tego co piszesz chyba niewiele wiesz, ale może akurat przy kawie spojrzysz na
            mnie inaczej?
            Mam takie zajęcie , że jakos wygospodaruję dla Ciebie troche czasu.
            Czekam.
            Pozdrawiam.
            • Gość: ZZ Re: Do Jo asi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 18:58
              na kawe i jajecznice ?:)
              ale kiedy mam patrzec i pod jakim katem ?:)
              to wszystko zalezy od umiejscownie ciebie :)...
              chetnie wpadne na ta "kawe" :))))
              • Gość: Jo Asia Re: Do Jo asi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 19:23
                ZZ A ale masz wyszukane podniebienie
                Kawusia i jajecznica???
                Chyba lepiej pasowałyby ciasteczka.
                Ale Ciebie nie prosiłam, więc co się wciskasz?
                Chyba, że bedziesz robił za kelnera?
                Powiem gdzie filiżaneczki, cukierniczka,i talerzyki
                naszykujesz, podasz
                i jesteś wolny.
                A dalzy czas spedze z Romanem_W
                Ok?
                • Gość: prawdziwakicha1 Koham Tadeusza !!!!!!!! IP: *.205.87.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.13, 15:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka